Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κόστος παιδικών σταθμών

Recommended Posts

On 10/14/2021 at 11:07 PM, Κάντι said:

Σε θεωρητικό επίπεδο συμφωνω μαζι σου, επι της ουσίας ομως οταν παντρευομαστε εναν άνδρα ξέρουμε ποια ειναι τα όρια του και τι διατίθεται να προσφέρει. Ειτε αυτο αφορα σε συναισθηματικό επίπεδο ειτε σε πρακτικό.

Ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού απο την πλευρά μας δεν θα ειναι επιπολαιότητα , ουτε θα τύχει. Το μωρο που εχουμε το αποκτήσαμε με την όγδοη εξωσωματική.

Το ζόρι λοιπόν που εχουμε τραβήξει και οι δυο μας το ξέρουμε εμεις και όσοι απέκτησαν παιδί μετα απο τόσα χρόνια και τόσες δυσκολίες. Και ο σύζυγος μου ηταν ο χαλαρός σε αυτην την διαδικασία αν κάνουμε παιδί, αν όχι δεν πειραζει καλα ειμαστε και οι δυο μας. Παρ ολα αυτα με ακολούθησε σε ολα μου τα θελω. Γιατι αυτο ειναι τα σημαντικα και η ουσία. Οποτε ναι ειμαι ευχαριστημένη και με το κατι παραπανω.

Αν κανω περισσότερα;;; Εγω ειμαι αυτοκόλλητη με το παιδί. Δεν εχουμε παππούδες κοντα ή αλλη βοήθεια. Αλλα ζω το όνειρο μου!

Πω πω ... Πολύ στεναχωριέμαι να ακούω για τέτοιες σχέσεις. Εγώ βέβαια χωρισμένη είμαι και είναι και από τους λόγους αυτός. Δεν ήθελα όμως και να περάσω τέτοια μηνύματα στα ούτε στο αγοράκι μου να γίνει τέτοιος πατέρας, ούτε στο κορίτσι μου να συμβιβαστεί σε μια τέτοια σχέση. Πολύ στεναχωριέμαι να ακούω τέτοιες ιστορίες για γάμους άνισους και με παιδάκια στη μέση. Καλή δύναμη κοπέλα μου και ας μη σε ξέρω.

Διαφημίσεις

53 minutes ago, Κάντι said:

Ναι θυμαμαι αλλα μου κανει πολυ εντύπωση που ο συγκεκριμένος σε αποπειρε στο να προσπαθήσεις για δεύτερο. Σίγουρα η δυσκολία θα ειναι μεγαλη λόγω ηλικίας, αλλα ειμαι σιγουρη οτι εχει πολλές κοπέλες σε αυτην την ηλικία που προσπαθούν.

Σίγουρα, αλλά άλλο να μην έχεις παιδί και να προσπαθείς και άλλο το να μπεις στην ίδια , αλλά ακόμη δυσκολότερη διαδικασία, με ακόμη λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας για να κάνεις και δεύτερο. Δεν τον παρεξήγησα, απόλυτα λογικό το βρήκα αυτό που είπε. Στις κοπέλες που θεωρεί ότι έχουν πιθανότητες να πετύχουν, προτείνει άμεσα να μπουν στη διαδικασία για δεύτερο. Τότε δηλαδή που πήγα, 2 μήνες περίπου αφότου γέννησα, πιστεύω θα με ρωτούσε τί σκοπούς έχω, απλά ουσιαστικά απάντησε μόνος του έπειτα από την υπερηχογραφική εικόνα που είδε. 

On 10/15/2021 at 5:38 PM, Yovanna said:

Αχ, εγώ, όταν έκανα το πρώτο, όντας καλομαθημένη, έπαθα μεγάλο σοκ , περνούσα χάλια και σκεφτόμουν μάλιστα μήπως έκανα βλακεία και κατέστρεψα τη ζωή μου! Όσο περνούσε ο καιρός, βελτιωνόταν η κατάσταση, αλλά και πάλι ένιωθα πιεσμένη, χαιρόμουν τρομερά να κάνω πράγματα χωρίς το παιδί, και πραγματικά αναρωτιόμουν γιατί κάποιος να θέλει δεύτερο! Μέχρι που μεγάλωσε και τώρα στα 4, έχω πάθει λαλά και τον θέλω παντού μαζί μου, δεν θέλω να κανονίζω πράγματα χωρίς αυτόν, όταν δεν είμαι μαζί του , πέρα από τη δουλειά , με πιάνει μελαγχολία, και ενώ ονειρευόμουν παλιότερα , ταξίδια χωρίς εκείνον , τώρα δώρο να μου το έκαναν, δεν πάω χωρίς αυτόν! Και το κυριότερο, αν ήξερα πώς θα είναι μετά, θα το πάλευα σίγουρα και για δεύτερο (λέω θα το πάλευα γιατί με δυσκολία και εξωσωματικές τα καταφέραμε), παρότι ο γιατρός μου σχεδόν μου το ξέκοψε , αλλά τώρα είναι πλέον πολύ αργά. 

Το στενάχωρο είναι πως ενώ περνάς αυτή τη δύσκολη φάση στην αρχή δεν θα βρεθεί ένας άνθρωπος να μιλήσεις, να πεις αυτό που σε βαραίνει χωρίς να σε κρίνει,  καθώς όλη η κοινωνία περιμένει να είσαι η σουπερ ευτυχισμένη γυναίκα.

34 minutes ago, kotsifikos said:

Το στενάχωρο είναι πως ενώ περνάς αυτή τη δύσκολη φάση στην αρχή δεν θα βρεθεί ένας άνθρωπος να μιλήσεις, να πεις αυτό που σε βαραίνει χωρίς να σε κρίνει,  καθώς όλη η κοινωνία περιμένει να είσαι η σουπερ ευτυχισμένη γυναίκα.

Α, εμένα δεν με αφορούν αυτοί που σκέφτονται έτσι. Δεν τους βλέπω καν. Οι φίλοι μου και οι δικοί μου άνθρωποι γενικότερα, μια χαρά με καταλάβαιναν. Στο κομμωτήριο πχ που είχα πάει και έλεγα στην κομμώτρια μου ότι ανυπομονώ να γυρίσω στη δουλειά, και εισέπραξα κάτι δολοφονικά βλέμματα από κάποιες νυχούδες, απλά γελούσα. 

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

44 minutes ago, Κάντι said:

Θα εκλάβω το σχόλιο σου ως αστείο τουλαχιστον.

Προβάλεις τις αναπαραστάσεις σου σε μια οικογένεια που δεν γνωρίζεις καν και λες κουβέντες πικρόχολες.

Κοιτα τα δικά σου παιδια και τι μηνύματα θέλεις να περάσεις και κρατά την στεναχωρια σου και τα πρότυπα σου για τον εαυτό σου.

Με συγχωρείτε αν σας πρόσβαλα, είμαι καινούρια στο φόρουμ, δεν γνώριζα ότι οι ενδοοικογενειακές σχέσεις είναι θέμα ταμπού. Συγγνώμη και πάλι.

22 hours ago, CutiePies said:

Με συγχωρείτε αν σας πρόσβαλα, είμαι καινούρια στο φόρουμ, δεν γνώριζα ότι οι ενδοοικογενειακές σχέσεις είναι θέμα ταμπού. Συγγνώμη και πάλι.

Εφόσον είστε καινούρια στο φορουμ να σας ενημερώσω πως υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται, το ότι δεν επιτρέπεται να ειρωνεύεται κάποιο μέλος ένα άλλο είναι ένας από τους κανόνες. Το λέω με καλή διάθεση, το ποστ σας είναι άκρως ειρωνικό.

3 hours ago, kotsifikos said:

Εφόσον είστε καινούρια στο φορουμ να σας ενημερώσω πως υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούνται, το ότι δεν επιτρέπεται να ειρωνεύεται κάποιο μέλος ένα άλλο είναι ένας από τους κανόνες. Το λέω με καλή διάθεση, το ποστ σας είναι άκρως ειρωνικό.

Mε συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά σίγουρα δεν ήταν ειρωνικό. Ίσως επειδή έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, βλέπω ότι κάποια πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στις οικογένειες. Θα μου πείτε και εγώ εδώ έζησα την περισσότερη ζωή μου, αλλά πάλι δεν ξέρω. Δεν το αντέχω αυτό που βλέπω με την Ελληνίδα μάνα να σκίζεται για τα παιδιά της και τον μπαμπά να θέλει βρεβείο που μια φορά έδωσε ένα μπιμπερό. Τι να σας πω, στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν ακούω ακόμη και σήμερα τέτοιες ιστορίες. Δεν ξέρω γιατί σας φάνηκε ειρωνικό, είναι από τα πράγματα που εμένα με τριγκάρουν, πραγματικά με κάνουν να θέλω να κλάψω. Σε μερικά πράγματα πολύ μου αρέσει η Ελλάδα μας, και με τα νοσοκομεία δωρεάν σε όποιον έχει ανάγκη, και την ανθρωπιά μας, αλλά αυτό με τις οικογένειες που έχει άλλο ρόλο η μάνα και άλλο ο μπαμπάς ακόμη και σήμερα, δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν έχω και τέτοια  παραδείγματα στον κύκλο μου και πάντα ξαφνιάζομαι αν τα βλέπω και αλήθεια στεναχωριέμαι. Συγγνώμη και πάλι, σίγουρα δεν ήθελα να στεναχωρήσω κανέναν. 

πρίν από 13 λεπτά , CutiePies είπε:

Mε συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά σίγουρα δεν ήταν ειρωνικό. Ίσως επειδή έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, βλέπω ότι κάποια πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στις οικογένειες. Θα μου πείτε και εγώ εδώ έζησα την περισσότερη ζωή μου, αλλά πάλι δεν ξέρω. Δεν το αντέχω αυτό που βλέπω με την Ελληνίδα μάνα να σκίζεται για τα παιδιά της και τον μπαμπά να θέλει βρεβείο που μια φορά έδωσε ένα μπιμπερό. Τι να σας πω, στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν ακούω ακόμη και σήμερα τέτοιες ιστορίες. Δεν ξέρω γιατί σας φάνηκε ειρωνικό, είναι από τα πράγματα που εμένα με τριγκάρουν, πραγματικά με κάνουν να θέλω να κλάψω. Σε μερικά πράγματα πολύ μου αρέσει η Ελλάδα μας, και με τα νοσοκομεία δωρεάν σε όποιον έχει ανάγκη, και την ανθρωπιά μας, αλλά αυτό με τις οικογένειες που έχει άλλο ρόλο η μάνα και άλλο ο μπαμπάς ακόμη και σήμερα, δεν μπορώ να το χωνέψω. 

Το πήγατε πολύ μακριά φίλτατη.

Δεν ξερω αν είστε παλιά η καινούργια εδώ αλλά μην βγάζετε ετσι ευκολα συμπεράσματα .

Διαφημίσεις

25 minutes ago, CutiePies said:

Mε συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά σίγουρα δεν ήταν ειρωνικό. Ίσως επειδή έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, βλέπω ότι κάποια πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στις οικογένειες. Θα μου πείτε και εγώ εδώ έζησα την περισσότερη ζωή μου, αλλά πάλι δεν ξέρω. Δεν το αντέχω αυτό που βλέπω με την Ελληνίδα μάνα να σκίζεται για τα παιδιά της και τον μπαμπά να θέλει βρεβείο που μια φορά έδωσε ένα μπιμπερό. Τι να σας πω, στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν ακούω ακόμη και σήμερα τέτοιες ιστορίες. Δεν ξέρω γιατί σας φάνηκε ειρωνικό, είναι από τα πράγματα που εμένα με τριγκάρουν, πραγματικά με κάνουν να θέλω να κλάψω. Σε μερικά πράγματα πολύ μου αρέσει η Ελλάδα μας, και με τα νοσοκομεία δωρεάν σε όποιον έχει ανάγκη, και την ανθρωπιά μας, αλλά αυτό με τις οικογένειες που έχει άλλο ρόλο η μάνα και άλλο ο μπαμπάς ακόμη και σήμερα, δεν μπορώ να το χωνέψω. Δεν έχω και τέτοια  παραδείγματα στον κύκλο μου και πάντα ξαφνιάζομαι αν τα βλέπω και αλήθεια στεναχωριέμαι. Συγγνώμη και πάλι, σίγουρα δεν ήθελα να στεναχωρήσω κανέναν. 

Και αυτά τα συμπεράσματα τα βγάλατε από το ποστ της κοπέλας? Πραγματικά απορώ.. Καλό είναι, τουλάχιστον εδώ μέσα, να μην κάνουμε προβολή των δικών μας οικογενειακών προβλημάτων στους άλλους. Δεν είναι θέμα αν θα στενοχωρήσετε, δεν νομίζω κάποιος εδώ να στενοχωρήθηκε από ένα αυθαίρετο συμπέρασμα ενός νέου μέλους, αλλά να γίνεται μια σωστή κουβέντα, βάσει των δεδομένων που έχουμε και όχι αυτών που φανταζόμαστε.

1 hour ago, CutiePies είπε:

Πω πω, απίστευτο! Πραγματικά έχω μείνει άφωνη και πολύ στεναχωριέμαι για τέτοια αντίδραση. Θα μείνω σε πιο αθώα θέματα γενικού ενδιαφέροντος. 

Νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο.

Να χαίρεστε τα παιδάκια σας παντωε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...