Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ - ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ;

Chemin

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Θα ήθελα να ρωτήσω από την μεχρι τώρα εμπειρία σας σε δημόσια δημοτικά σχολεία, συνήθως σε κάθε πόσα χρόνια αλλάζει αίθουσα ένα τμήμα.  

Εμείς είμαστε 4η δημοτκού φέτος και μας έβαλαν για 4η χρονιά στην ίδια αίθουσα. 

Μου φαίνεται περίεργο και θα ήθελα να το ψάξω λίγο. 

Τα παιδιά της τάξης εννοείται ότι έχουν ενοχληθεί πολύ.

Διαφημίσεις

Εγω δ καταλαβαινω την ερωτηση. Γτ πρεπει να αλλαζουν καθε χρονο; αν πχ δ αλλαζει ο αριθμος των παιδιων σε ενα τμημα. Η αυτο που αναφερθηκε με οροφους εχει λογικη, τα μικροτερα κατω. αλλιως για ποιο λογο; 

Η κορη μου ειναι μολις δευτερα, αλλαξε αιθουσα ειναι η αληθεια, αλλα μαλλον για να ρυθμισουν που θα μπει η νεα πρωτη. Δυστυχως το σχολειο μας σαν κτιριο δ ειναι το ιδανικο. Κ μου ειπεοτι μαλλον ειναι στο παλιο γραφειο δασκαλων(ειναι λιγα παιδια) 

Μπορώ να σκεφτω λόγους, όπως το να νιώθουν ότι μεγαλώνουν, ότι προχωράνε..Να ανανεώνονται...

Όπως είπα τα παιδιά έχουν στενοχωρηθεί..

Δεν ξέρω..νόμιζα ότι συνηθίζεται να αλλάζουν το πολύ κάθε 2 χρόνια. Για να μπαίνουν στη διαδικασία να τα αλλάζουν κάποιος λόγος θα υπάρχει. 

Για αυτό ρώτησα για να δω κατά πόσο όντως συμβαίνει στα περισσότερα σχολεία.

Διαφημίσεις

1 hour ago, Chemin είπε:

Μπορώ να σκεφτω λόγους, όπως το να νιώθουν ότι μεγαλώνουν, ότι προχωράνε..Να ανανεώνονται...

Όπως είπα τα παιδιά έχουν στενοχωρηθεί..

Δεν ξέρω..νόμιζα ότι συνηθίζεται να αλλάζουν το πολύ κάθε 2 χρόνια. Για να μπαίνουν στη διαδικασία να τα αλλάζουν κάποιος λόγος θα υπάρχει. 

Για αυτό ρώτησα για να δω κατά πόσο όντως συμβαίνει στα περισσότερα σχολεία.

φανταζομαι αυτο το νιωθουν με την αλλαγη των μαθηματων κ που γινονται πιο "δυσκολα"

κ δασκαλο συνηθιζεται να αλλαζουν ανα 2χ,αλλα δ ειναι κ απαραιτητο.μπορει καποιος να ξεκινησει πρωτακι κ να το εχει μεχρι να τελειωσει το δημοτικο

σαν μαθητρια πιο πολυ το σκεφτομαι,δ θυμαμαι να αλλαζαμε τοσο συχνα αιθουσα

ειδικα την ανανεωση με βαση την αιθουσα δ μπορω να το καταλαβω 

φανταζομαι τα παιδια στεναχωρηθηκαν γτ καποιος τους το παρουσιασε σαν κτ που γινεται καθε χρονο,απαραιτητα,οχι κτ περιττο που απλα εξυπηρετει την διαρρυθμιση καθε χρονο(δ μιλαω επι προσωπικου,αλλα γενικα)

Δεν ξέρω τι γίνεται στα δημοτικά γενικα αλλά οι λογοι μπορεί να είναι πολλοί πχ καταλληλότητα αίθουσας ανά ηλικία (σκάλες ή άλλη επικινδυνότητα), αριθμός μαθητών, προσβασιμότητα ΑμεΑ, διευκόλυνση παράλληλης στήριξης, επιτήρηση ενοσ άτακτου τμήματος από το γραφείο του διευθυντή, ακόμα κ κάτι χαζό όπως αν κάποια αίθουσα είναι πολύ μικρή ή άβολη (κακοφωτισμενη ή υπόγεια πχ) να μην «καταδικαστεί» ένα τμήμα να την έχει για όλα τα χρόνια. εμείς πχ όποιον βρεθεί μια χρονιά στο «κλουβί», την άλλη τον πάμε σε μια από τις μεγαλύτερες. 

Το δικό μου παιδί τουλάχιστον, μου το είπε από μόνο το από πριν ξεκινήσουν. Με ρώτησε αν επιτέλους φέτος θα είναι σε άλλη αίθουσα.

Εγώ με το χαμό που γίνεται αυτόν τον καιρό (κωρονοϊός, καραντίνες, τηλεεκπαίδευση κ.λπ.) χαμπάρι δεν ειχα πάρει.:oops:

Άσε που έχουν Γ΄ τάξη  φετινή (Β΄ τάξη πέρσι) στον επάνω όροφο και πέρσι και φέτος. Κι εμάς σταθερά ισόγειο 4η χρόνια...

Τέλος πάντων δεν θέλω να σας κουράζω, δεν είναι και τόοοσο σημαντικό θέμα. 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. 

πρίν από 7 λεπτά , Chemin είπε:

Το δικό μου παιδί τουλάχιστον, μου το είπε από μόνο το από πριν ξεκινήσουν. Με ρώτησε αν επιτέλους φέτος θα είναι σε άλλη αίθουσα.

Εγώ με το χαμό που γίνεται αυτόν τον καιρό (κωρονοϊός, καραντίνες, τηλεεκπαίδευση κ.λπ.) χαμπάρι δεν ειχα πάρει.:oops:

Άσε που έχουν Γ΄ τάξη  φετινή (Β΄ τάξη πέρσι) στον επάνω όροφο και πέρσι και φέτος. Κι εμάς σταθερά ισόγειο 4η χρόνια...

Τέλος πάντων δεν θέλω να σας κουράζω, δεν είναι και τόοοσο σημαντικό θέμα. 

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. 

Τα παιδιά έχουν περίεργους λόγους για να θέλουν ή να μη θέλουν μια αίθουσα που συχνά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε. σίγουρα δεν υπάρχει οδηγία για το θέμα. ενώ πχ να μην έχουν πάνω από δυο χρονιές τον ίδιο δάσκαλο υπάρχει σύσταση. το λογικό είναι μεγαλώνοντας να πάνε κάπου που θα νιώθουν πιο αναβαθμισμένα πχ σε όροφο. 

Σαν μαθητρια, δημοτικο, γυμνασιο, λυκειο, θυμαμαι οτι καθε χρονο αλλαζαμε. Η καθε αιθουσα ηταν προορισμενη να εχει παντα συγκεκριμενο τμημα. Συγκεκριμενη αιθουσα το Α1, συγκεκριμενη το Α2, Α3 κλπ, και αντιστοιχα Β1, Β2 κλπ. Ηταν στανταρ οι αιθουσες, εμεις αλλαζαμε. Θεωρουσα δεδομενο οτι ετσι ηταν παντου. Ειναι και λογικο εξαλλου, γιατι ας πουμε οταν φυγει η εκτη, ποιος θα παει στη θεση της αν ολοι οι αλλοι μεινουν εκει που ηταν; Προφανως οχι η νεα πρωτη (που παει σε ισογειο), αρα λογικο να αλλαζουν ολοι και να ειναι συγκεκριμενες αιθουσες για καθε ταξη.

Διαφημίσεις

πρίν από 7 λεπτά , little lamb είπε:

Σαν μαθητρια, δημοτικο, γυμνασιο, λυκειο, θυμαμαι οτι καθε χρονο αλλαζαμε. Η καθε αιθουσα ηταν προορισμενη να εχει παντα συγκεκριμενο τμημα. Συγκεκριμενη αιθουσα το Α1, συγκεκριμενη το Α2, Α3 κλπ, και αντιστοιχα Β1, Β2 κλπ. Ηταν στανταρ οι αιθουσες, εμεις αλλαζαμε. Θεωρουσα δεδομενο οτι ετσι ηταν παντου. Ειναι και λογικο εξαλλου, γιατι ας πουμε οταν φυγει η εκτη, ποιος θα παει στη θεση της αν ολοι οι αλλοι μεινουν εκει που ηταν; Προφανως οχι η νεα πρωτη (που παει σε ισογειο), αρα λογικο να αλλαζουν ολοι και να ειναι συγκεκριμενες αιθουσες για καθε ταξη.

Εχει μια λογική αυτό αν πχ θες τη μεγάλη τάξη να είνα σε όροφο. Όμως δεν είναι τοσο απλά. Τα τμήματα δεν έχουν πάντα ι΄διο αριθμό μαθητών και οι αίθουσες δεν έχουν ίδιο μέγεθος. Μπορεί να υπάρχει παράλληλη στήριξη κ να χρειάζεται άπλα για ένα παραπάνω θρανίο. Μπορεί να υπάρχουν κινητικά προβλήματα. Επίσης τα δικά μας συνέχεια χτυπάνε το πόδι τους και αλλαζουν αίθουσα για να μην έχουν σκάλα, δλδ μπορεί να ξεκινήσουν κ άπου στην αρχή της χρονιάς και να καταλήξουν αλλού. 

ασχετο αλλα ηθελα να το αναφεφω.εμεις στο λυκειο αλλαζαμε αιθουσα καθε ωρα.καθε καθηγητης ειχε την δικη του,οχι καθε τμημα.κ οχι μονο η χημεια πχ λογω θρανιων,υλικων κλπ.ακομη κ οι φιλολογοι αλλου εκθεση,αλλου ιστορια

πρίν από 6 λεπτά , vicky86 είπε:

ασχετο αλλα ηθελα να το αναφεφω.εμεις στο λυκειο αλλαζαμε αιθουσα καθε ωρα.καθε καθηγητης ειχε την δικη του,οχι καθε τμημα.κ οχι μονο η χημεια πχ λογω θρανιων,υλικων κλπ.ακομη κ οι φιλολογοι αλλου εκθεση,αλλου ιστορια

αυτό είναι σαν σχολείο του εξωτερικού. προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ καλό, για τον καθηγητή τουλάχιστον. 

κακα τα ψεμματα ηταν φοβερο κτιριο,καινουριο οταν πηγα.κ το σκεπτικο του ως προς αυτο πολυ διαφορετικο για μια μικρη πολη της επαρχειας.επισης με φοβερα γηπεδα

δυστυχως δ ανανεωσαν κ τους καθηγητες:P

ειχαμε κ ντουλαπακια να αφηνουμε τσαντες-βιβλια-προσωπικα αντικειμενα.πολυ αμερικανια:razz:

επισης το ειχαμε καταευχαριστηθει σαν πρωτακια στις αρχες γτ λεγαμε οτι δ ξερουμε τον χωρο κ χαναμε κανενα τεταρτο παντα,ηταν αποσταση απο το τερμα κατω γηπεδο:D

κ τελειο ανθυγειινο κολατσιο στο κυλικειο!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...