Chemin

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  58
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

10 Neutral

Converted

 • Περιοχή
  Athens, Greece
 1. Το δικό μου παιδί τουλάχιστον, μου το είπε από μόνο το από πριν ξεκινήσουν. Με ρώτησε αν επιτέλους φέτος θα είναι σε άλλη αίθουσα. Εγώ με το χαμό που γίνεται αυτόν τον καιρό (κωρονοϊός, καραντίνες, τηλεεκπαίδευση κ.λπ.) χαμπάρι δεν ειχα πάρει. Άσε που έχουν Γ΄ τάξη φετινή (Β΄ τάξη πέρσι) στον επάνω όροφο και πέρσι και φέτος. Κι εμάς σταθερά ισόγειο 4η χρόνια... Τέλος πάντων δεν θέλω να σας κουράζω, δεν είναι και τόοοσο σημαντικό θέμα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
 2. Μπορώ να σκεφτω λόγους, όπως το να νιώθουν ότι μεγαλώνουν, ότι προχωράνε..Να ανανεώνονται... Όπως είπα τα παιδιά έχουν στενοχωρηθεί.. Δεν ξέρω..νόμιζα ότι συνηθίζεται να αλλάζουν το πολύ κάθε 2 χρόνια. Για να μπαίνουν στη διαδικασία να τα αλλάζουν κάποιος λόγος θα υπάρχει. Για αυτό ρώτησα για να δω κατά πόσο όντως συμβαίνει στα περισσότερα σχολεία.

 3. Διαφημίσεις


 4. Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω από την μεχρι τώρα εμπειρία σας σε δημόσια δημοτικά σχολεία, συνήθως σε κάθε πόσα χρόνια αλλάζει αίθουσα ένα τμήμα. Εμείς είμαστε 4η δημοτκού φέτος και μας έβαλαν για 4η χρονιά στην ίδια αίθουσα. Μου φαίνεται περίεργο και θα ήθελα να το ψάξω λίγο. Τα παιδιά της τάξης εννοείται ότι έχουν ενοχληθεί πολύ.
 5. Peggouli συγχαρητήρια!!! Μια χαρα τα πάτε!!! Με το καλό να αλλάξετε και δωματίο και όλα να πάνε τέλεια από δω και πέρα! Φιλάκια!
 6. Peggoula καλή συνέχεια!! Απ' ότι βλέπω πάτε καλά! Αυξήσατε και το γαλατάκι ! Φτου φτου.. Έτσι να συνεχίσετε! Να ξέρεις ότι σε σκεφτόμαστε κάθε μέρα. Πολλά φιλάκια!
 7. Chemin

  Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

  Χαίρομαι που μες στο χαμό καταφέρνουμε να συζητησουμε. Όλοι μας έχουμε τέτοια στερεότυπα και λογικό είναι. Το θέμα έιναι να μην κρίνουμε μόνο με βάση αυτά. Νομίζω ότι αυτό το "λιγότερο" άντρες το χρησιμοποιούν οι άντρες για να μην ...χαλάσει η πιάτσα.. Αυτό δεν προσπάθησε να κάνει και ο φίλος μας ο Πάνος;; Για τη μονάδα μέτρησης δεν ξέρω να σου πω ! Σύμφωνα με τον Πάνο κάποιες μονάδες θα μπορούσαν να είναι: ετοιμότητα για μάχη, διεκδικητικότητα, επιθετικότητα... Για σένα και για μένα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές οπότε..δεν έχει νόημα.
 8. Chemin

  Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

  Εννοείται πως υπάρχουν πολλά σενάρια και εντελώς αντίθετα από το δικό μου. Και εννοείται επίσης πως ρωτάω φιλικά γιατί ειλικρινά θελω να καταλάβω πώς σκέφτεσαι. Το "ισοπεδωτικό" το χρησιμοποίησα επειδή εσύ είπες πως δεν συμφωνείς να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και επίσης είπες ότι δεν σου αρέσει κανείς να νιώθει ότι κάνει αγγαρεία. Εγώ όσες φορές (πριν βρούμε τη γυναίκα) έκανα αυτό που λες ένιωθα πολύ άσχημα γιατί δεν μου άρεσε καθόλου. Πραγματικά ένιωθα ότι έκανα αγγαρεία παγιδευμένη σε ένα ρόλο φύλου που ορίστηκε από άλλους για μένα (πολύ μελοδραματική γίνομαι ε;). Αν αναρωτηθείς γιατί δεν σου αρέσει η εικόνα του άντρα να σιδερώνει νομίζω ότι θα εντοπίσεις το στερεότυπο που σου έχουν μεταδώσει χωρίς κάν να το καταλάβεις. Δεν έχει καμία λογική βάση (γνώμη μου). Στην τελική το σιδέρωμα εκτός από επιδεξιότητα θέλει και μπράτσα που οι άντρες διαθέτουν σε μεγαλύτερο βαθμό .
 9. Chemin

  Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

  Lucy συμφωνώ. Νομίζω πως δεν διαφωνούμε έτσι όπως το θέτεις. Να κάνω όμως μια υπόθεση εργασίας (από τη ζωή βγαλμένη ) για να δούμε τι εννοούμε; Λοιπόν, εγώ και ο άντρας μου δουλεύουμε και οι δύο τις ίδιες ώρες, σε δουλειά γραφείου. Ο άντρας μου γυρίζει και κανά δεκάλεπτο πριν από μένα λόγω απόστασης. Προσωπικά πάντα σιχαινόμουν το σιδέρωμα. Στη δουλειά του ο άντρας μου πρέπει να φοράει κάθε μέρα πουκάμισο. Φυσικά και εκείνος σιχαίνεται το σίδερο (είναι άντρας, άλλωστε ). Κατά τη γνώμη σου, (αν δεν μπορούσαμε να έχουμε άλλη βοήθεια) πόσο ισοπεδωτικό θα ήταν να περιμένω να σιδερώνει εκείνος τα πουκαμισά του όπως κι εγώ φροντίζω τα ρουχαλάκια με τα οποία πάω στη δουλειά μου; ΥΓ: Στην πραγματικότητα έχουμε πάρει γυναίκα για το σίδερο την οποία πληρώνουμε και οι δύο και θεωρούμε ότι κάνει κάποιες από τις δουλειές που δεν μπορούμε να κάνουμε. Zopiron sorry!
 10. Hello! Vasdeli, στο parentscafe στις Μανούλες εξωσωματικής μπαίνουν πού και πού κοπέλες που μιλάνε μαζί της. (Η Nikcat, η elena και άλλες) Τα τελευταία νέα τα έγραψε η Δομνίνα εδώ: http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=1568&page=404 Πεγγούλα, αν διαβάζεις σου έυχομαι και από εδώ όλα να πάνε καλά!! Πολλά φιλάκια!!
 11. Chemin

  Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

  Κατ΄αρχήν να πω ότι δεν εννοούσα κάτι αρνητικό για το Καρπενήσι και ελπίζω να μην παρεξηγήθηκα. Οσο γι ΄αυτό που λες, θέλω να ελπίζω πως ακόμα και οι άντρες που τώρα πιστεύουν αυτά που λέει ο Πάνος, σε μια τέτοια περίπτωση θα έκαναν τα ίδια με τον άντρα που περιγράφεις. Νομίζω πως όταν η ζωή σε φέρνει μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις τότε δείχνεις ποιος πραγματικά είσαι... πέρα από στερεότυπα και προκαταλήψεις ...και θέλω να έχω ακόμα κάποιες ελπίδες για τους εκπροσώπους του "δυνατού φύλου"...
 12. Chemin

  Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

  Όλες βουρ στο ηρωικό Καρπενήσι λοιπόν!!! (που είναι και πανέμορφο παρεμπιπτόντως! ) Εστιάσαμε εκεί, γιατί εκει αναφερόταν κυρίως το αρχικό ποστ. Αν θέλεις γράψε λίγο πιο αναλυτικά τι εννοείς, να το συζητήσουμε.
 13. Chemin

  Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

  Συμφωνώ με την goody. Πιστευω ότι πολλές απαντήσεις ήταν σοβαρές και με επιχειρήματα (που αντέκρουαν βέβαια τα δικά σου) αλλά απολύτως πολιτισμένες. Το ότι κάποιοι θα σε ειρωνευτούν πρέπει πάντα να το περιμένεις σε ένα δημόσιο φόρουμ. Στο χέρι σου είναι να τους αγνοήσεις και να κάνεις διάλογο. Μόνο που στο διάλογο μπορεί να διατυπώνονται και αντίθετες απόψεις, όπως θα ξέρεις. Πάντως σε ευχαριστούμε πολύ για το θέμα που άνοιξες! Προσωπικά νόμιζα πως οι απόψεις μου ήταν λίγο extreme γιατί δεν έβρισκα πάντα υποστήριξη στον κύκλο μου. Εδώ, αντίθετα, είδα ότι πολλές κοπέλες σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο. Να 'σαι καλά!
 14. Chemin

  Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

  StellaTD χαίρομαι που σε κάλυψα. Να σου πω ούτε κι εμένα μου αρέσει το τσεμπέρι και γι ΄αυτό δεν το φοράω όταν κάνω δουλειές. Μαζεύω τα μαλλάκια μου, φοράω τη φορμίτσα μου και τις κάνω . Γιατί όταν μιλάμε για δουλειές του σπιτιού που κάνει ο άντρας τον φανταζόμαστε ντε και καλά με τσεμπέρι, δεν το έχω καταλάβει... Για τα κορίτσια που είπανε ότι οι άντρες τους κάνουν δύσκολες/πολύωρες/χειρωνακτικές δουλειές, εννοείται πως σε τέτοιες περιπτώσεις η γυναίκα θα αναλάβει περισσότερα μέσα στο σπίτι. Γενικά νομίζω θα έπρεπε να υπάρχει ισορροπία ανάλογα με τις ώρες και το είδος της δουλειάς που κάνει ο καθένας. Απλώς το φύλο δεν θα έπρεπε να είναι τόσο σημαντικός παράγοντας. Goody συμφωνώ απολύτως!
 15. Chemin

  Ο άντρας πρέπει να είναι άντρας

  Πάνο θέτεις πολύ όμορφα και αναλυτικά τα επιχειρήματά σου. Αλλά δεν αντιιλαμβάνομαι το συλλογισμό. Να το πάρω λίγο αντίστροφα; Δηλαδή οι γυναίκες παλιότερα που ασχολούνταν με τις δουλειές του σπιτιού, μου λες πως όταν ήρθε μια δύσκολη στιγμή πήγαν να ...απλώσουν; Γιατί εγώ άλλα έχω μάθει. Για γυναίκες που και όπλο σήκωσαν και ρίχτηκαν σε πολύ σκληρούς αγώνες και τα κατάφεραν. Ή μήπως θες να μου πεις πως σήμερα οι γυναίκες που και δουλεύουν και κρατούν σπίτια δεν είναι διεκδικητικές. Και πώς επιβιώνουν σε σκληρούς εργασιακούς χώρους; Για μένα όλοι, και άντρες και γυναίκες είμαστε όντα που παλεύουμε για την επιβίωση. Και προσαρμοζόμαστε ή θα έπρεπε να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε συνθήκες. Ο άντρας που αντιλαμβάνεται τις σημερινές ανάγκες ενός σπιτιού και βοηθάει, είναι πολύ άντρας αν θέλεις να το πούμε έτσι. Γιατί προσαρμόζεται, λειτουργεί δημιουργικά, κάνει αυτό που η οικογένειά του χρειάζεται και στην τελική δεν κομπλάρει ότι θα τον πούν λιγότερο άντρα γι' αυτό το λόγο. Εμένα προσωπικά με ξενερώνει πολύ περισσότερο ένας άντρας που δεν μπορεί να κάνει μία δουλειά με το πρόσχημα ότι είναι άντρας. Τον ανδρισμό τον είχα ταυτίσει με δυναμισμό και με ενεργητικότητα. Όχι με ένα παθητικό πλάσμα που δεν μπορεί ....να βρει τις παντόφλες του (όπου παντόφλες συμπληρώνετε ό,τι θέλετε: ετοιμάσει το φαί του, πλύνει τα ρούχα του, φροντίσει τα παιδιά του κ.λπ, κ.λπ...).