Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεγαλώνοντας εφήβους απο δωρεά ωαρίων / σπέρματος

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και χρόνια πολλά!

Σκέφτηκα να ανοιξω το θεμα εδω μηπως και μπορέσω να βρω κάποιους/ες που θα ήθελαν να μοιραστούν εμπειρίες απο τα παιδιά τους που τα έχουν αποκτήσει μέσω δωρεάς ωαρίων/σπέρματος.

Είμαι στα 44, έχω στο ενεργητικό μου πάμπολλες εξωσωματικές και οι γιατροί πια δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια από το να πάμε σε δωρεά...

Θα ήθελα να σας ρωτησω, αν τώρα, έχοντας τα παιδιά σας στην εφηβεία, θα το προτείνατε σε κάποιο ζευγάρι να προχωρήσει στην λύση της δωρεάς...

σας δυσκόλεψε κάτι?

εχετε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα που να σχετίζεται με την δωρεά?

έχετε αποκαλύψει στο παιδί οτι προέρχεται την δωρεά?

αν ναι, πως? πότε? και το σημαντικότερο, πως αντέδρασε?

Η ιδέα της δωρεάς δεν με βρίσκει αντίθετη, δεν εχω ανησυχίες αν θα αγαπήσω το παιδί, ξέρω οτι θα το αγαπήσω πιο πολύ κι απο την ζωή μου!

Ανησυχώ ομως για το πως θα αντιδράσει όταν συνειδητοποιήσει οτι δεν συνδέεται γενετικά μαζί μου... πως θα το διαχειριστεί...  μήπως απομονωθεί... μήπως νιώσει μια ματαίωση... μήπως, μήπως, μήπως... Είναι και αυτά τα τεστάκια στο ιντερνετ που μπορεί να κάνει το παιδί και να βρει ετεροθαλή αδέρφια...

Υπαρχει κάποιος/κάποια που θέλει να μοιραστεί τις σκέψεις / εμπειρίες του/της?

Αν δεν θέλετε δημόσια, μπορείτε να μου στείλετε p.m.

Ευχαριστώ...

θα περιμένω...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

On 15/1/2021 at 12:30 ΜΜ, athinais είπε:

Σκέφτηκα να ανοιξω το θεμα εδω μηπως και μπορέσω να βρω κάποιους/ες που θα ήθελαν να μοιραστούν εμπειρίες απο τα παιδιά τους που τα έχουν αποκτήσει μέσω δωρεάς ωαρίων/σπέρματος.

Είμαι στα 44, έχω στο ενεργητικό μου πάμπολλες εξωσωματικές και οι γιατροί πια δεν μας αφήνουν άλλα περιθώρια από το να πάμε σε δωρεά...

Θα ήθελα να σας ρωτησω, αν τώρα, έχοντας τα παιδιά σας στην εφηβεία, θα το προτείνατε σε κάποιο ζευγάρι να προχωρήσει στην λύση της δωρεάς...

σας δυσκόλεψε κάτι?

Η ιδέα της δωρεάς δεν με βρίσκει αντίθετη, δεν εχω ανησυχίες αν θα αγαπήσω το παιδί, ξέρω οτι θα το αγαπήσω πιο πολύ κι απο την ζωή μου!

Ανησυχώ ομως για το πως θα αντιδράσει όταν συνειδητοποιήσει οτι δεν συνδέεται γενετικά μαζί μου... πως θα το διαχειριστεί...  μήπως απομονωθεί... μήπως νιώσει μια ματαίωση... μήπως, μήπως, μήπως... Είναι και αυτά τα τεστάκια στο ιντερνετ που μπορεί να κάνει το παιδί και να βρει ετεροθαλή αδέρφια...

Ευχαριστώ...

θα περιμένω...

Δεν έχω κάποια εμπειρία σε αυτό αλλά απ' τη στιγμή που θέλετε ένα παιδάκι κ οι γιατροί σας δίνουν αυτή τη λύση δεν βρίσκω λόγο γιατί να μην το κάνετε.. Για τα υπόλοιπα θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχολόγο να σας πουν πως θα ήταν το πιο σωστό να το πείτε στο παιδί, να έρθει ανώδυνα... Πάντως εγώ αν μάθαινα ότι οι γονείς μου με έκαναν με δανεικά ωράρια δεν θα με στεναχωρουσαι καθόλου.. Το αντίθετο κιόλας, θα ήξερα ότι ήθελαν τόσο πολύ να κάνουν ένα παιδί που βρήκαν αυτή τη λύση και μου έδωσαν όλη τους την αγάπη.

Σωστά το σκέφτεσαι...

Είσαι όμως ενήλικη και  ώριμη...

Αναρωτιέμαι πώς έχουν αντιδράσει παιδιά/έφηβοι όταν το έχουν μάθει...

Αυτό θέλω να μάθω ...

Εδω θετεις ένα πολύ μεγάλο θέμα.Ειναι εύλογες οι απορίες σου και σίγουρα θα απασχολούν και θα απασχολήσουν στο μέλλον πολυ κοσμο.

Στην ουσία είναι μια πράξη υιοθεσίας αλλα πιο ασφαλής από πολλές απόψεις από το να υιοθετήσει ένα παιδάκι.Το πρώτο μεγάλο βήμα είναι να το αποδεχτείς εσύ όπως και φαίνεται ότι το έχεις κάνει  .Το αν θα το αποδεχτεί το παιδι δεν μπορεί κανείς να στο απαντήσει.Στα υιοθετημένα παιδακια το λενε από νωρίς αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να το εξηγήσεις και να το αντιληφθεί ένα μικρό παιδί. Εγω θα σε συμβούλευα να βρεις έναν καλό ψυχολόγο και να το δουλέψεις αυτο.Να ξερεις πως θα το διαχειριστεί.Αν θελήσει να βρει την βιολογική του μητερα νομιζω οτι στην Ελλάδα δεν είναι εφικτό.Δεν ξερω και αν είναι απαραίτητο να το πεις .

Πρακτικά οι δυσκολίες κατά τη γνώμη μου είναι οι εξης:Μπορει στο μέλλον να χρειαστεί ιατρικό ιστορικό από τους γονείς.Απο την μια δεν είναι σωστό να δωσει λάθος πληροφορίες μιλώντας για σένα και από την άλλη δεν θα ξέρει γιατί δεν θα γνωρίζει τη δύτρια. 

Το άλλο μεγαλύτερο θεμα ειναι ο κίνδυνος να ζευγαρεσει με κάποιο άλλο άτομο.ο που έχει προέλθει την ίδια δοτρια.Εκει πως γίνεται?υπάρχει κάποια λύση για να αποφευχθεί αυτο?Είναι σίγουρα πολύπλοκο αλλα όπως σε όλα τα πραγματα στη ζωή κοιτάς τι ακριβώς θέλεις κ πως μπορείς να αντιστάθμιση τα υπέρ και τα κατά.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία.Και μην ξεχνάς ότι ένα παιδι με οποιο τροπο και αν έρθει στον κόσμο είναι η πιο επισφαλής επένδυση που όλοι ομως σχεδον κανουν :)

@μαγιοπουλας σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Όντως αυτοί είναι οι κίνδυνοι... Και ανησυχώ πολύ ειδικά για το θέμα του ζευγαρώματος... Γι'αυτό πιστεύω οτι πρέπει το παιδί να ξέρει.

Γι'αυτό σκέφτηκα να γράψω εδώ...

Είδα ότι είχαν ανοίξει θέμα για την δωρεά από το 2008 εδώ στο forum.

Γενικά στην Ελλάδα πρέπει η διαδικασία να ήταν πολύ διαδεδομένη από τότε και από πιο πρίν... Διάβαζα οτι οι γιατροί την πρότειναν σαν εναλλακτική αλλά προέτρεπαν τα ζευγαρια να μην το πουν πουθενά....

Γι'αυτό και θέλω να βρω γονείς που έχουν μεγάλα παιδιά τώρα...

Να δω πως το αντιμετώπισαν κι αν έχουν προβλήματα...

Πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει σαν κοινωνία πολύ τα επόμενα χρόνια... Πρέπει πια να έχουν ενηλικιωθεί παιδιά που προήλθαν από τέτοια διαδικασία...

Διαφημίσεις

Just now, athinais είπε:

@μαγιοπουλας σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Όντως αυτοί είναι οι κίνδυνοι... Και ανησυχώ πολύ ειδικά για το θέμα του ζευγαρώματος... Γι'αυτό πιστεύω οτι πρέπει το παιδί να ξέρει.

Γι'αυτό σκέφτηκα να γράψω εδώ...

Είδα ότι είχαν ανοίξει θέμα για την δωρεά από το 2008 εδώ στο forum.

Γενικά στην Ελλάδα πρέπει η διαδικασία να ήταν πολύ διαδεδομένη από τότε και από πιο πρίν... Διάβαζα οτι οι γιατροί την πρότειναν σαν εναλλακτική αλλά προέτρεπαν τα ζευγαρια να μην το πουν πουθενά....

Γι'αυτό και θέλω να βρω γονείς που έχουν μεγάλα παιδιά τώρα...

Να δω πως το αντιμετώπισαν κι αν έχουν προβλήματα...

Πιστεύω ότι αυτό το θέμα θα μας απασχολήσει σαν κοινωνία πολύ τα επόμενα χρόνια... Πρέπει πια να έχουν ενηλικιωθεί παιδιά που προήλθαν από τέτοια διαδικασία...

Δεν ξερω να σου πω πότε ξεκίνησε αλλα μου φαίνεται λίγο νωρίς να έχουν φτάσει αυτα τα παιδια σε ηλικία λυκείου.Ισως ξερεις καλυτερα αφού σε εχει απασχολήσει.Τωρα που το λες όμως θυμήθηκα ότι στην υπόθεση με το Ματι, ειχε πει ο ιατροδικαστης οτι ειναι δυσκολη η ταυτοποίηση γιατί υπηρχαν ατομα από δωρεα υλικού.Οποτε μαλλον εχει ξεκινήσει νωριτερα απ οτι πίστευα. Πιστευω οτι θα γινει μείζον θεμα και οι γιατροί δεν αναφέρονται καν σε αυτο γιατι βγάζουν πολυ χρήμα με όλο αυτό.

Ομως ποια είναι η λύση?Κάθε άνθρωπο που θα βρίσκει θα τον βάζει να κανει τεστ DNA?Και δεν ειναι μονο ο γάμος αλλα και οι επαφές.

Δεν νομιζω οτι γινεται... 

Αυτο αναρωτιέμαι κι εγω... ποια είναι η λύση? 

Είναι μια μεγάλη βιομηχανία όλο αυτό.. επειδή όμως είναι μια win-win situation κάνεις δεν το θίγει..

Οι γιατροί βγάζουν πολλά χρήματα γρήγορα και εύκολα...

Τα ζευγάρια επιτέλους κατορθώνουν το θαύματακι τους...

Οι δότριες έχουν την αποζημίωση τους...

Το κράτος έχει έσοδα στα ταμεία του καθώς η Ελλαδα γίνεται διεθνής προορισμός για ιατρικό τουρισμό...

Το νομικό πλαίσιο είναι πολύ φιλελευθερο στην Ελλάδα....

Στην Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησαν με ανώνυμες δωρεές, έγινε ένα baby boom κι αλλάξανε τον νόμο κάπου το 2004.

Τώρα οι δωρεές είναι identifiable όπως λένε. Δηλαδή τα παιδιά μπορούν στα 18 τους να μάθουν το ονοματεπώνυμο του δότη/δότριας.

Και για τις δωρεές που είχαν γίνει πριν την αλλαγή του νόμου, το κράτος δίνει το δικαίωμα στα παιδιά να ζητήσουν απο την αντίστοιχη ανεξαρτητη αρχή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να τους πει αν ο σύντροφός τους είναι half sibling ή όχι...

Δες αν θέλεις,

hfea.gov.uk 

Just now, athinais είπε:

Είναι μια μεγάλη βιομηχανία όλο αυτό.. επειδή όμως είναι μια win-win situation κάνεις δεν το θίγει..

Το κράτος έχει έσοδα στα ταμεία του καθώς η Ελλαδα γίνεται διεθνής προορισμός για ιατρικό τουρισμό...

Στην Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησαν με ανώνυμες δωρεές, έγινε ένα baby boom κι αλλάξανε τον νόμο κάπου το 2004.

Τώρα οι δωρεές είναι identifiable όπως λένε. Δηλαδή τα παιδιά μπορούν στα 18 τους να μάθουν το ονοματεπώνυμο του δότη/δότριας.

Και για τις δωρεές που είχαν γίνει πριν την αλλαγή του νόμου, το κράτος δίνει το δικαίωμα στα παιδιά να ζητήσουν απο την αντίστοιχη ανεξαρτητη αρχή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να τους πει αν ο σύντροφός τους είναι half sibling ή όχι...

Πολυ ενδιαφέροντα όλα αυτά.Αυτο το έκαναν για τους λόγους που αναφεραμε?

Εντωμεταξυ οι δοτριες παιρνουν λιγα χρήματα γι συτο που προσφέρουν.

Just now, athinais είπε:

Δες αν θέλεις,

hfea.gov.uk 

εγω παντως το βλεπω πιο επιστημονικα το θεμα ... γεννετικα παρομοιοι ανθρωποι υπαρχουν παρα πολλοι .. αν ρωτησεις γεννετιστη ποσο παρομοιοι μπορει να ειναι δυο ανθρωποι χωρις να ειναι συγγενεις θα σου εξηγησει.. 

αδερφια λεγονται ανθρωποι που εχουν ερθει στην ζωη απο μια σχεση μια επαφη ανθρωπων . οποτε η δωρεα γεννετικου υλικου δεν ειναι κατι που θα σου φερει αδερφια στο φως μετα απο χρονια.. 

ακομα κ επαφες να εχουν τετοια γεννετικα παρομοια ατομα δεν ειναι κατι το συγγενικο... ασε που η πιθανοτητα ειναι παρα πολυ μικρη εως ελαχιστη. 

εγω ετσι το βλεπω οποτε αν το ελεγα θα προσπαθουσα να εξηγησω επιστημονικα το ολο θεμα σε ενα ωριμο παιδι ωστε να καταλαβει κ να μην βαζει με το μυαλο του αδερφια κ συγγενεις.

On 15/1/2021 at 12:30 ΜΜ, athinais είπε:

σας δυσκόλεψε κάτι?

Ευχαριστώ...

θα περιμένω...

Καλησπέρα , πολύ ενδιαφέρον θέμα ανοίγεις όντως . Καταλαβαίνω τις σκεψεις σου γιατί αν και δεν χρειάστηκε τελικά είχα μπει στη σκέψη να προχωρήσω με αυτό το τρόπο . Θα σε βοηθούσε πολύ να μπεις στο parents cafe εκεί έχει topic με τα κορίτσια που πάνε με δωρεά και κάποιες τα έχουν καταφέρει ήδη . Νομίζω θα βρεις εκεί πολλές σκεψεις και απαντήσεις για όσα σε απασχολούν . 

Διαφημίσεις

Just now, ninaki80 said:

ακομα κ επαφες να εχουν τετοια γεννετικα παρομοια ατομα δεν ειναι κατι το συγγενικο...

Τί εννοείς? Τις ίδιες επιπτώσεις έχει με το να έρθουν σε επαφή 2 αδέρφια που μεγάλωσαν μαζί. Βιολογικά μιλάμε τώρα. Όχι συναισθηματικά. Και φυσικά μια τέτοια επαφή μπορεί να φέρει στον κόσμο παιδί με πρόβλημα λόγω αιμομιξίας.

Just now, Yovanna είπε:

Τί εννοείς? Τις ίδιες επιπτώσεις έχει με το να έρθουν σε επαφή 2 αδέρφια που μεγάλωσαν μαζί. Βιολογικά μιλάμε τώρα. Όχι συναισθηματικά. Και φυσικά μια τέτοια επαφή μπορεί να φέρει στον κόσμο παιδί με πρόβλημα λόγω αιμομιξίας.

Τα παιδια με προβληματα βγαινουν συνηθως απο κληρονομικες ασθενειες που τωρα πολλες ελενχονται πριν την γεννηση.. 

Just now, ninaki80 είπε:

εγω παντως το βλεπω πιο επιστημονικα το θεμα ... γεννετικα παρομοιοι ανθρωποι υπαρχουν παρα πολλοι .. αν ρωτησεις γεννετιστη ποσο παρομοιοι μπορει να ειναι δυο ανθρωποι χωρις να ειναι συγγενεις θα σου εξηγησει.. 

αδερφια λεγονται ανθρωποι που εχουν ερθει στην ζωη απο μια σχεση μια επαφη ανθρωπων . οποτε η δωρεα γεννετικου υλικου δεν ειναι κατι που θα σου φερει αδερφια στο φως μετα απο χρονια.. 

ακομα κ επαφες να εχουν τετοια γεννετικα παρομοια ατομα δεν ειναι κατι το συγγενικο... ασε που η πιθανοτητα ειναι παρα πολυ μικρη εως ελαχιστη. 

εγω ετσι το βλεπω οποτε αν το ελεγα θα προσπαθουσα να εξηγησω επιστημονικα το ολο θεμα σε ενα ωριμο παιδι ωστε να καταλαβει κ να μην βαζει με το μυαλο του αδερφια κ συγγενεις.

Μην συγκρίνεις ανόμοια πραγματα.αλλο η αιμομιξία κ αλλο το παρόμοιο γενετικό υλικό.

Οι πιθανότητες ισως να μην είναι τόσο μικρές για ένα μέρος μικρο όσο η Ελλάδα.οο δοτριες πανε από το ένα κέντρο στο άλλο ανα δίμηνο συνήθως.το εχουν κανει επάγγελμα.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Μην συγκρίνεις ανόμοια πραγματα.αλλο η αιμομιξία κ αλλο το παρόμοιο γενετικό υλικό.

Οι πιθανότητες ισως να μην είναι τόσο μικρές για ένα μέρος μικρο όσο η Ελλάδα.οο δοτριες πανε από το ένα κέντρο στο άλλο ανα δίμηνο συνήθως.το εχουν κανει επάγγελμα.

Τι να αου πω εγω δεν το βλεπω σαν αιμομιξια . Ειναι λιγο οι εννοιες πιο κοντα στην συγγενεια αυτες για εμενα .. Τι να σου πω αν μια κοπελα εχει τετοιες σκεψεις καλο ειναι να μην κανει ποτε παιδι με αυτον τον τροπο γιατι αντι για ευτυχια θα της φερει ενα μονιμο ανχος 

Just now, ninaki80 said:

Τι να αου πω εγω δεν το βλεπω σαν αιμομιξια . Ειναι λιγο οι εννοιες πιο κοντα στην συγγενεια αυτες για εμενα .. Τι να σου πω αν μια κοπελα εχει τετοιες σκεψεις καλο ειναι να μην κανει ποτε παιδι με αυτον τον τροπο γιατι αντι για ευτυχια θα της φερει ενα μονιμο ανχος 

Δεν είναι απλά σκέψεις, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορείς να αποκλείσεις. Πρέπει οι υποψήφιες να έχουν πλήρη γνώση πριν πάρουν μια τέτοια απόφαση. Δεν είναι απλά τα δικά μου ωάρια δεν είναι καλά, ας πάρω άλλα, έλα μωρέ δεν πειράζει . 

Διαφημίσεις

Just now, ninaki80 είπε:

Δεν ξερω τι θα φέρει η τύχη στον καθένα καινη απόφαση του καθενός είναι δική του.Δεν εχει να κανει πως το βλέπεις.ιατρικα και βιολογικα είναι αιμομιξία.Δηλαδη αν κάποιος ζευγαρεσει με την ετεροθαλή του αδερφή τι είναι?

Just now, ninaki80 είπε:

Τα παιδια με προβληματα βγαινουν συνηθως απο κληρονομικες ασθενειες που τωρα πολλες ελενχονται πριν την γεννηση.. 

Το οτι ελεγχονται πριν την γεννηση δεν αλλαζει την ταλαιπωρια, τον πονο και ολα αυτα που συνοδευουν οχι μονο την αποφαση για μια ηδη υπαρχουσα εγκυμοσυνη αλλα και της αποκαλυψης συγγενειας πρωτου βαθμου γενετικα μονο μεν υπαρκτη ομως δε με τον συντροφο σου...

Τελος παντως, η κοπελα οντως να μπορει να απευθυνθει στον parents cafe για να μιλησει με κοπελες που εχουν περασει την ιδια κατασταση και γνωριζουν περισσοτερα. 

Just now, Fenia27 είπε:

Το οτι ελεγχονται πριν την γεννηση δεν αλλαζει την ταλαιπωρια, τον πονο και ολα αυτα που συνοδευουν οχι μονο την αποφαση για μια ηδη υπαρχουσα εγκυμοσυνη αλλα και της αποκαλυψης συγγενειας πρωτου βαθμου γενετικα μονο μεν υπαρκτη ομως δε με τον συντροφο σου...

Τελος παντως, η κοπελα οντως να μπορει να απευθυνθει στον parents cafe για να μιλησει με κοπελες που εχουν περασει την ιδια κατασταση και γνωριζουν περισσοτερα. 

Βρε παιδια πως γινετε θα κανεις τεστ dna σε καθε ανθρωπο πριν πας μαζι του. Ετσι κ αλλιως κ εμεις μπορει να εχουμε παει με μακρινο συγγενη μας κ να μην το ξερουμε . Κ πως θα αποκαλειφθει η συγγενεια αν δεν σε εχει απασχολησει αυτο το θεμα ποτε δηλαδη αν υπαρχει μια μεσογειακη αναιμια ψαχνεις να δεις αν ειστε μακρινοι συγγενεις,?

Κορίτσια το θεμα ειναι συνθετο.

Και δεν ειναι μαυρο ασπρο.

Στο parentscafe εχω μπει, μιλαω κατα καιρους με τα κοριτσια εκει. Ζουν το θαυμα τους οι πιο πολλές, και αφηνουν τις έννοιες για αργοτερα.. Δεν τις κακολογω, κι εγω αν  αποφασισω να προχωρησω με δωρεα αυτο θα κανω συνειδητα! Θα αφησω τα προβληματα να τα αντιμετωπισω οταν θα ερθουν!

Προς το παρον το βλεπω σαν μια διαδικασια με την οποια μπαινουμε σε αχαρτογραφητα νερα και δεν μπαινουμε μονο εμεις, αλλα και τα παιδια που φερνουμε στον κοσμο...

Γιαυτο και θελω να βρω περιπτωσεις που το εχουν κανει.

Στην Ελλαδα η δωρεα εναι νομιμη απο το 2005 με τον ν.3305/2005.

Συνεβαινε  ομως και παλιοτερα σιγουρα. Εχω ζωντανο παραδειγμα.

Στην γειτονια μου μια κυρια που ειναι 70+ χρονων και τα παιδια της (τριδυμα) ειναι φοιτητες.

Ειχε πει οτι εκανε εξωσωματικη και μπραβο της... Τωρα, στα 44 χρονια μου, που οι γιατροι μου δινουν κατω απο 1% για γεννηση παιδιου με το δικο μου γενετικο υλικο, συνειδητοποιω οτι κατεφυγε σε δωρεα...

Δεν εχω το θαρρος να της μιλησω.

Δεν ξερω αν τα παιδια γνωριζουν κατι. Πιθανον οχι.

Εκεινη ομως δεν θα εχει τον φοβο για τους συντροφους των παιδιών της?

Just now, athinais είπε:

Στο parentscafe εχω μπει, μιλαω κατα καιρους με τα κοριτσια εκει. Ζουν το θαυμα τους οι πιο πολλές, και αφηνουν τις έννοιες για αργοτερα.. Δεν τις κακολογω, κι εγω αν  αποφασισω να προχωρησω με δωρεα αυτο θα κανω συνειδητα! Θα αφησω τα προβληματα να τα αντιμετωπισω οταν θα ερθουν!

Προς το παρον το βλεπω σαν μια διαδικασια με την οποια μπαινουμε σε αχαρτογραφητα νερα και δεν μπαινουμε μονο εμεις, αλλα και τα παιδια που φερνουμε στον κοσμο...

Στην γειτονια μου μια κυρια που ειναι 70+ χρονων και τα παιδια της (τριδυμα) ειναι φοιτητες.

Ειχε πει οτι εκανε εξωσωματικη και μπραβο της... Τωρα, στα 44 χρονια μου, που οι γιατροι μου δινουν κατω απο 1% για γεννηση παιδιου με το δικο μου γενετικο υλικο, συνειδητοποιω οτι κατεφυγε σε δωρεα...

Τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένο σαν διαδικασία, οπότε το πιο πιθανό είναι πως όχι, δεν έχει κανένα φόβο....

Εδώ δεν έχουν φόβο τη σήμερον ημέρα, τα ζευγάρια που προχωράνε σε δωρεά ωαρίων... Δεν τους κατακρίνω, σηκώνουν μεγάλο σταυρό... Παρόλα αυτά, σαν εξωτερικός κριτής, πιστεύω πως παίρνουν πολύ ελαφρά τη καρδία το θέμα της πιθανότητας αιμομιξίας, η οποία κατά τη γνώμη μου, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που όλα είναι "Μπάτε σκύλοι αλεστε" είναι πολύ πιθανή...

Μήπως θα έπρεπε να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο που ασχολείται με εφήβους και ίσως (αν είσαι τυχερή και υπάρχει κάποιος τέτοιος) με το συγκεκριμένο θέμα???

Μπράβο σου που το ψάχνεις πάντως...

Just now, ninaki80 είπε:

Βρε παιδια πως γινετε θα κανεις τεστ dna σε καθε ανθρωπο πριν πας μαζι του. Ετσι κ αλλιως κ εμεις μπορει να εχουμε παει με μακρινο συγγενη μας κ να μην το ξερουμε . Κ πως θα αποκαλειφθει η συγγενεια αν δεν σε εχει απασχολησει αυτο το θεμα ποτε δηλαδη αν υπαρχει μια μεσογειακη αναιμια ψαχνεις να δεις αν ειστε μακρινοι συγγενεις,?

Άλλο ο μακρινός συγγενής νινακι, άλλο η ίδια βιολογική μητέρα. Ουσιαστικά πρόκειται για ετεροθαλή αδέρφια

Just now, athinais είπε:

Δεν ειναι ασπρο μαυρο αλλα οι περισσοτερες εχουν ξεπςρασει αυτους τους φοβους με στατιστικες του ποσο πιθανο ειναι να συναντηθουν κ ποσο πιθανο ειναι να το ανακαληψουν οτι ειναι συγγενης . Καποιες εχουν αποφασισει να το πουν απτην αρχη ωστε κ φυσικα να εξηγησουν κ στο παιδι οτι απορια προκυψει. Νομιζω για ολα θα βοηθησει μια επιστιμονικη αποψη ωστε να ξερεις κ τι να περιμενεις

Just now, anemoni1989 είπε:

Μήπως θα έπρεπε να απευθυνθείς σε κάποιο ψυχολόγο που ασχολείται με εφήβους και ίσως (αν είσαι τυχερή και υπάρχει κάποιος τέτοιος) με το συγκεκριμένο θέμα???

Μονο ενας ψυχολογος που να εχει αναλαβει μια τετοια περιπτωση αποκαλυψης της δωρεας θα ειχε νοημα να μας πει πως το αντιμετωσισε...

Just now, anemoni1989 είπε:

Τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένο σαν διαδικασία, οπότε το πιο πιθανό είναι πως όχι, δεν έχει κανένα φόβο....

Εδώ δεν έχουν φόβο τη σήμερον ημέρα, τα ζευγάρια που προχωράνε σε δωρεά ωαρίων... Δεν τους κατακρίνω, σηκώνουν μεγάλο σταυρό... Παρόλα αυτά, σαν εξωτερικός κριτής, πιστεύω πως παίρνουν πολύ ελαφρά τη καρδία το θέμα της πιθανότητας αιμομιξίας, η οποία κατά τη γνώμη μου, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που όλα είναι "Μπάτε σκύλοι αλεστε" είναι πολύ πιθανή...

Μπράβο σου που το ψάχνεις πάντως...

Άλλο ο μακρινός συγγενής νινακι, άλλο η ίδια βιολογική μητέρα. Ουσιαστικά πρόκειται για ετεροθαλή αδέρφια

Ξαναειπα η εννοια αδερφια για εμενα ειναι μια σχεση που απορεει απο σχεσεις ανθρωπων.. 

Just now, ninaki80 είπε:

Δεν ειναι ασπρο μαυρο αλλα οι περισσοτερες εχουν ξεπςρασει αυτους τους φοβους με στατιστικες του ποσο πιθανο ειναι να συναντηθουν κ ποσο πιθανο ειναι να το ανακαληψουν οτι ειναι συγγενεις

Στατιστικες δεν υπαρχουν γιατι απλα δεν υπαρχει καταγραφη των ποσων δωρεων γινεται καθε χρονο στην ελλαδα.

Για να ειμαι ακριβης δεν υπηρχε μεχρι το Σεπτεμβρη του 2020. Τοτε ξεκινησε να λειτυοργει το μητρωο δοτων/δοτριων γενετικου υλικου στην Ελλαδα.

Just now, athinais είπε:

Μονο ενας ψυχολογος που να εχει αναλαβει μια τετοια περιπτωση αποκαλυψης της δωρεας θα ειχε νοημα να μας πει πως το αντιμετωσισε...

Για αυτό τόνισα το αν είσαι τυχερή και μπορέσεις να βρεις κάποιον που να έχει ασχοληθεί με αντίστοιχο περιστατικα...  Ξέρεις περίπου πότε ξεκίνησε η συγκεκριμένη διαδικασία στη χώρα μας?? Τι ηλικία δηλαδη θα έχουν τώρα τα πρώτα παιδάκια της δωρεάς στο περίπου?? Αν είναι σχετικά καινούρια διαδικασία, δε νομίζω πως θα υπάρχει "δείγμα" για "μελέτη"... (Αν πχ είναι στην ηλικία των 14-15 χρόνων τα πρώτα παιδιά, σχεδόν αποκλειεται να υπάρχει ειδικός που να έχει κουραρει τέτοια περίπτωση)

Βέβαια, για να μην είμαι απόλυτη, εδώ και χρόνια γίνονταν εξωσωματικες με δωρητές σπέρματος. Θα μπορούσες ίσως να ψάξεις για την επίπτωση που είχε στα παιδιά η ανακάλυψη ότι προέρχονται από δανεικό σπέρμα... Δεν είναι το ίδιο, αλλά είναι παρόμοια κατάσταση...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...