Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα σας ελπίζω ν είστε όλοι καλά και να έχετε δυναμη με τις δυσκολες μέρες που παίρναμε όλοι μας. Λοιπόν έχω δυο αγοράκια το ένα 10 και ο μικρός μου 25 μηνών σχεδόν κλείσαμε τα 2 στις 7 Σεπτεμβρίου ενώ είναι ένα πανεξυπνο γλυκύτατο παιδακι έχει πολυ νευρο θέλει συνεχώς να είναι το επίκεντρο και κάνει όλο ζουζουνιές μιλάει σχεδόν κανονικά τρώει το φαγητό του κοιμάται σχετικά καλά και λέω σχετικά γιατί το βράδυ ξυπνάει αρκετές φορές και ψάχνει πιπιλα εμένα τον μπαμπά του δν ξέρω τι δραστηριότητες μπορώ να κάνω μαζί του του διαβάζω παραμυθι ε ποσο κρατάει αυτό είναι ήρεμος μετά παλι τρέχει σκαρφαλώνει γκρινιάζει παρα πολυ εσείς με τι τα απασχολείται σε αυτήν την ηλικία ουτε τηλεόραση βλέπουμε ουτε ηλεκτρονικά κτλ από άποψη οποία ιδέα θα μας ήταν πολυ χρήσιμη

S1Snp3.png

Διαφημίσεις

13 hours ago, ποπη2 said:

Καλησπερα σας ελπίζω ν είστε όλοι καλά και να έχετε δυναμη με τις δυσκολες μέρες που παίρναμε όλοι μας. Λοιπόν έχω δυο αγοράκια το ένα 10 και ο μικρός μου 25 μηνών σχεδόν κλείσαμε τα 2 στις 7 Σεπτεμβρίου ενώ είναι ένα πανεξυπνο γλυκύτατο παιδακι έχει πολυ νευρο θέλει συνεχώς να είναι το επίκεντρο και κάνει όλο ζουζουνιές μιλάει σχεδόν κανονικά τρώει το φαγητό του κοιμάται σχετικά καλά και λέω σχετικά γιατί το βράδυ ξυπνάει αρκετές φορές και ψάχνει πιπιλα εμένα τον μπαμπά του δν ξέρω τι δραστηριότητες μπορώ να κάνω μαζί του του διαβάζω παραμυθι ε ποσο κρατάει αυτό είναι ήρεμος μετά παλι τρέχει σκαρφαλώνει γκρινιάζει παρα πολυ εσείς με τι τα απασχολείται σε αυτήν την ηλικία ουτε τηλεόραση βλέπουμε ουτε ηλεκτρονικά κτλ από άποψη οποία ιδέα θα μας ήταν πολυ χρήσιμη

Θα συμφωνήσω σε ότι σου έχει προτείνει η @Mama_Anesti_ . Οι δραστηριότητες αυτές στην ηλικία του μικρού σου είναι ότι χρειάζεται. Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως από ότι λες έχεις ένα παιδί με περίσσια ενέργεια (και ο γιος μου έτσι ήταν στα δύο) μην προσπαθείς να το κρατάς σε ''ηρεμία'' γιατί αυτό ενδεχομένως να του δημιουργεί περισσότερη πίεση-ένταση, προσπάθησε να βρίσκεται παιχνίδια που θα μπορεί να εκτονώνει την ενέργεια του (όπως μουσική-χορός, κρυφτό, κυνηγητό κτλ).

Τα ιδια περναω κι εγω  και αυτός ηταν ενας λογος που την εγραψα παιδικο. Έχω κι αλλο παιδι μεγαλύτερο που δε λεει να αφησει σε ησυχια. Ζηλευει θελει τα πάντα δικα της και τη μεγαλη δεν την αφήνει σε ησυχία. Ουτε παραμυθια πλεον μπορουμε να διαβάσουμε, ουτε να κάτσει ησυχη να κανει τα του νηπιαγωγείου γτ έρχεται το μικρο και τα κανει λιμπα.

Σκαρφαλώνει τραπέζια, χοροπηδάει σε κρεβατια και καναπεδες, τρεχει παντου, ανοίγει κατάψυξη και ολη την ωρα μαζευω, άλλοτε τρεχει με τον κιμα αλλοτε με τα παγάκια κι εγω απο πισω καταιδρωμενη και ταλαιπωρημένη.  πεταει παιχνιδια, ανοιγει μαρκαδόρους και τους πεταει, σκιζει βιβλια και παραμυθια, συνέχεια πειναει και με παει στην κουζινα κι ολο κατι θελει και ποτε δεν ικανοποιείται,  δε φοραει καλτσες δε φοραει παντοφλες, γδύνεται,  πετάει την πανα της, μετα τσιρίζει να της βαλω αλλη ενω ηταν καθαρή,... ναι τρωει κοιμάται μια χαρα αλλα ξυπνάει με φωνες για πιπιλα μαμα αγκαλια και νερό.  Γενικώς οσο ηρεμη κι αν ειμαι με έχει τσακίσει. 

Προσωπικα την στελνω παιδικο 3 ωρες, οσο γίνεται εξω απο το σπιτι βόλτες κουνιες, περναω παραπανω χρονο μαζι της γτ βλεπω πως ζηλεύει αρκετά και φευγω λιγο νωριτερα για τη δουλειά (.........)

Τι να κάνετε σπιτι: εγω δινω δαχτυλομπογιες και μαρκαδορους να πασαλειβεται, τα καλλυντικα της μεγαλης να πασαλειβεται επισης. Δουλειές και τετοια δεν θελει , μονο να ανακατεύει θελει.

Επισης τρωει μονο με ζουζουνια αν τολμησω και δε της βαλω θα απαιτήσει να φαει μονη της και θα πετάει παντου φαι. Τρωει πολυ καλα μονη της αλλα θελει να κάνει και σαματά. 

Στις τρελες φρικες μου τα βαζω τηλεόραση εως 1 ωρα ανα μερα.

Good luck:)

On 21/9/2020 at 8:37 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Μπορείς να τον απασχολήσεις με δουλειές του σπιτιου, δηλ να αδειαζετε μαζί το πλυντήριο να σου δίνει να απλωνεις, να τον έχεις κοντά σου όταν μαγειρεύεις και να πλένει τα λαχανικά, να του δίνεις πανακια να καθαρίσει τα έπιπλα, τα τζάμια κτλ.

Βαλτε μουσικη και χόρεψτε, πάρτε κουταλια και χτύπησε τα στο ρυθμό, παίξτε κυνηγητό ή κρυφτό στο σπίτι. Καθιστε στο χαλί και μιμηθειτε κινήσεις ζώων πχ το βατραχακι την καμπια κτλ

Ζωγραφίστε σε μπλοκ με μαρκαδόρους πινέλα ή δάχτυλομπογιές!  Παιξτε με πλαστελινες ή ζυμαρακια! 

Ποτιστε μαζί τα λουλούδια στην αυλή/μπαλκονι. Του δίνεις ποτιστηρι ή και νεροπιστόλο. 

Βάλε λιγο νερό στην μπανιέρα ή στην μπανιεριτσα του και δωστού καραβάκια και μπολακια να παίξει. 

Καντε αυτοσχέδιες σκηνές ή σπιτάκια με σεντόνια και μαξιλαράκια. 

Αν θυμηθω τίποτα θα επανελθω!

Ωραία ειναι ολα αυτα και τα εκανα κι εγω αλλα οταν εχεις ενα. Οταν εχεις δυο και κανουν τρελο ντουετο το αποτέλεσμα ολων αυτων ειναι να σιχτιρισεις τη στιγμη που αποφάσισες να συνδιαλαγεις μαζι τους. :D

Η μια επηρρεαζει την αλλη σε τρελο βαθμο που ωρες ωρες που παω να τους κανω πραγματα να περάσουμε καλα, εχω την αισθηση πως κανουν κομμα εναντιον μου" ποιος θα τσιτωσει περισσότερο τη μαμα" Νομιζουν πως ειναι αστειο. :confused:

Διαφημίσεις

On ‎21‎/‎9‎/‎2020 at 7:12 ΜΜ, ποπη2 είπε:

Θα τα θυμάσαι από το μεγάλο παιδί, είναι δύσκολη αυτή η ηλικία, θέλει όντως συνεχή ενασχόληση, σε κάθε παιδί λειτουργεί κάτι διαφορετικό. Παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο, κινητικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι, ζωγραφική με χαρτιά κολλημένα στο πάτωμα, πλαστελίνες, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι.

Στο πρώτο παιδί τί κανατε σε αντίστοιχη ηλικία? Παρεπιμπτόντως, ούτε μπορώ να φανταστώ να έχω 8χρονο και να μπω ξανά στην διαδικασία να μεγαλώσω μωρό, χαρά στο κουράγιο σου!!!!

Just now, diane2020 είπε:

Τα ιδια περναω κι εγω  και αυτός ηταν ενας λογος που την εγραψα παιδικο. Έχω κι αλλο παιδι μεγαλύτερο που δε λεει να αφησει σε ησυχια. Ζηλευει θελει τα πάντα δικα της και τη μεγαλη δεν την αφήνει σε ησυχία. Ουτε παραμυθια πλεον μπορουμε να διαβάσουμε, ουτε να κάτσει ησυχη να κανει τα του νηπιαγωγείου γτ έρχεται το μικρο και τα κανει λιμπα.

Σκαρφαλώνει τραπέζια, χοροπηδάει σε κρεβατια και καναπεδες, τρεχει παντου, ανοίγει κατάψυξη και ολη την ωρα μαζευω, άλλοτε τρεχει με τον κιμα αλλοτε με τα παγάκια κι εγω απο πισω καταιδρωμενη και ταλαιπωρημένη.  πεταει παιχνιδια, ανοιγει μαρκαδόρους και τους πεταει, σκιζει βιβλια και παραμυθια, συνέχεια πειναει και με παει στην κουζινα κι ολο κατι θελει και ποτε δεν ικανοποιείται,  δε φοραει καλτσες δε φοραει παντοφλες, γδύνεται,  πετάει την πανα της, μετα τσιρίζει να της βαλω αλλη ενω ηταν καθαρή,... ναι τρωει κοιμάται μια χαρα αλλα ξυπνάει με φωνες για πιπιλα μαμα αγκαλια και νερό.  Γενικώς οσο ηρεμη κι αν ειμαι με έχει τσακίσει. 

Προσωπικα την στελνω παιδικο 3 ωρες, οσο γίνεται εξω απο το σπιτι βόλτες κουνιες, περναω παραπανω χρονο μαζι της γτ βλεπω πως ζηλεύει αρκετά και φευγω λιγο νωριτερα για τη δουλειά (.........)

Τι να κάνετε σπιτι: εγω δινω δαχτυλομπογιες και μαρκαδορους να πασαλειβεται, τα καλλυντικα της μεγαλης να πασαλειβεται επισης. Δουλειές και τετοια δεν θελει , μονο να ανακατεύει θελει.

Επισης τρωει μονο με ζουζουνια αν τολμησω και δε της βαλω θα απαιτήσει να φαει μονη της και θα πετάει παντου φαι. Τρωει πολυ καλα μονη της αλλα θελει να κάνει και σαματά. 

Στις τρελες φρικες μου τα βαζω τηλεόραση εως 1 ωρα ανα μερα.

Good luck:)

Ωραία ειναι ολα αυτα και τα εκανα κι εγω αλλα οταν εχεις ενα. Οταν εχεις δυο και κανουν τρελο ντουετο το αποτέλεσμα ολων αυτων ειναι να σιχτιρισεις τη στιγμη που αποφάσισες να συνδιαλαγεις μαζι τους. :D

Η μια επηρρεαζει την αλλη σε τρελο βαθμο που ωρες ωρες που παω να τους κανω πραγματα να περάσουμε καλα, εχω την αισθηση πως κανουν κομμα εναντιον μου" ποιος θα τσιτωσει περισσότερο τη μαμα" Νομιζουν πως ειναι αστειο. :confused:

Εντάξει τώρα, προφανώς δεν είναι εύκολο να έχεις δύο μικρά παιδιά στο σπίτι, αλλά ας μην περάσει και ως αναμενόμενο να έχεις σπίτι βομβαρδισμένο και παιδιά να τρέχουν με την πάνα σημαία και να πετάνε το φαγητό στο πάτωμα.

Just now, Deena είπε:

Θα τα θυμάσαι από το μεγάλο παιδί, είναι δύσκολη αυτή η ηλικία, θέλει όντως συνεχή ενασχόληση, σε κάθε παιδί λειτουργεί κάτι διαφορετικό. Παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο, κινητικό παιχνίδι μέσα στο σπίτι, ζωγραφική με χαρτιά κολλημένα στο πάτωμα, πλαστελίνες, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι.

Στο πρώτο παιδί τί κανατε σε αντίστοιχη ηλικία? Παρεπιμπτόντως, ούτε μπορώ να φανταστώ να έχω 8χρονο και να μπω ξανά στην διαδικασία να μεγαλώσω μωρό, χαρά στο κουράγιο σου!!!!

Εντάξει τώρα, προφανώς δεν είναι εύκολο να έχεις δύο μικρά παιδιά στο σπίτι, αλλά ας μην περάσει και ως αναμενόμενο να έχεις σπίτι βομβαρδισμένο και παιδιά να τρέχουν με την πάνα σημαία και να πετάνε το φαγητό στο πάτωμα.

Ειπα εγω ειναι αναμενόμενο? :confused:

On 22/9/2020 at 12:57 ΜΜ, kotsifikos είπε:

Επειδή μόλις είδα και το δεύτερο θέμα που άνοιξες,  ένα παιδί στα δύο πρέπει να μην θέλει να κάθεται ήρεμο, να μην είναι ρομποτ, να έχει διάθεση να εξερευνήσει τον κόσμο, να πειραματιστεί και να έχει την μαγική ικανότητα να  ρουφάει και την τελευταία στάλα αντοχής - διάθεσης που μας έχει μείνει. Δεν θέλω να με παρεξηγήσεις, δεν το λέω με διάθεση κριτικής.

Ναι..ok τι εγραψε η κοπελα το περίεργο? Λες και δεν τα ξερει αυυα- ξέρουμε...Τα ιδια με εδω εγραψε και στο αλλο θεμα. Φορμουλες ψάχνει. Κι εγω και αλλες να παίρνουμε και ιδεες. Η πρωτη ειναι η η τελευταία  εδω μεσα? Και επειδη ειναι ετσι τα 2χρονα εμεις να παμε στο δαφνι? Υπάρχουν τρόποι να τα καλμαρεις, τοσοι γράφτηκαν.  Πες μας κι εσυ αν θες...πετα μας τον οβολο σου...Χωρίς τα αυτονοητα...

Καμμια διαθεση για παρεξηγηση κι εγω, ετσι???:)

ορεξατες σας βρισκω παντα ορισμένες! :P Εχε χαρη που εχω λατρέψει αυτο το φόρουμ!  :P

με αγαπη xxx 

Just now, diane2020 said:

Ναι..ok τι εγραψε η κοπελα το περίεργο? Λες και δεν τα ξερει αυυα- ξέρουμε...Τα ιδια με εδω εγραψε και στο αλλο θεμα. Φορμουλες ψάχνει. Κι εγω και αλλες να παίρνουμε και ιδεες. Η πρωτη ειναι η η τελευταία  εδω μεσα? Και επειδη ειναι ετσι τα 2χρονα εμεις να παμε στο δαφνι? Υπάρχουν τρόποι να τα καλμαρεις, τοσοι γράφτηκαν.  Πες μας κι εσυ αν θες...πετα μας τον οβολο σου...Χωρίς τα αυτονοητα...

Καμμια διαθεση για παρεξηγηση κι εγω, ετσι???:)

Άλλα γράφω άλλα διαβάζεις άλλα καταλαβαίνεις. Δεν πειράζει, καθόλου δεν με νοιάζει, οι κοπέλες που πρέπει καταλαβαίνουν αυτά που γράφω.

Υγ: θα έλεγε κανείς πως το κάνεις και επίτηδες, να βγάζεις δηλαδή τα δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα σε κάθε ποστ που κάνω..

Just now, Deena είπε:

Just now, Deena είπε:

Το λατρεύεις τόσο πολύ ώστε να διατηρείς δύο λογαριασμούς????

:lol:

Επεξεργάστηκαν by λουκουμαδάκι

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Just now, Deena είπε:

Πιθανόν να παρεξήγησα και απλά να είναι πολύ γλαφυρός ο τρόπος που περιγράφεις, αν ισχύει ζητώ συγγνώμη.

Συγχωρεμενη :P:)

Just now, Deena είπε:

Από το μήνυμά σου βγαίνει η αίσθηση "Τί να κάνουμε, η ζωή με 2 παιδιά είναι χάος, ό,τι και να κάνεις δεν υπάρχει σωτηρία, καλή τύχη". Επίσης, "απορρίπτεις" κάποιες δημιουργικές προτάσεις που έκανε μια κοπέλα επειδή κατά την γνώμη σου δεν γίνονται με 2 παιδιά (βλ. το χάος που περιγράφεις). Με αυτή την προσέγγιση δεν συμφωνώ προσωπικά, ως έχουσα 2 παιδιά με 2 χρόνια διαφορά 

Το λατρεύεις τόσο πολύ ώστε να διατηρείς δύο λογαριασμούς????

我不明白你在说什么

???

ps. Google it :)

Οχι καλε τι ν παρεξηγσω απλά επειδή έχω ακόμα ένα παιδακι 10 ετων μ πολλες υποχρεώσεις αλλά συνάμα απαιτεί κ εκείνος από το χρονο μου .το πρωι που λείπει ο μεγάλος στο σχολείο οκ μετά όμως πρεπει ν ασχοληθώ κ με το άλλο μου παιδακι ν το διαβάσω κτλ κι έλεγα αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε κ μικρός ν κάνει μόνος του σαν δραστηριότητα στο σπίτι

S1Snp3.png

21 ώρες πρίν, Deena είπε:

δεν είναι όλα τα σπίτια βομβαρδισμένα. Η παρέμβασή μου κυρίως έγινε για να "καθησυχάσω" καμία κοπέλα που περιμένει ή σκέφτεται να κάνει δεύτερο παιδί, 

Εγώ πάντως ανακουφίστικα με το μήνυμα σου γιατί όντως στην αρχή αγχώθηκα λίγο. Έχω ένα γιο πολύ πολύ δραστήριο και είναι μόλις 15 μηνών και τον άλλο μήνα περιμένω άλλον έναν γιο και πραγματικά και εγώ ψάχνω για διάφορες ασχολίες για να του «τρώω» μέσα στην μέρα όλη αυτή την ενέργεια που έχει γιατί πραγματικά είναι πολύ. Δεν έχω και ούτε θα έχω βοήθεια από κάποια γιαγιά η συγγενή η από τον άντρα μου γιατί δουλεύει όλη μέρα. Αλλά το σπίτι μου το θυμάμαι βομβαρδισμένο μόνο τον πρώτο μήνα με το μωρό στην αρχή νεογέννητο. Από εκεί και πέρα ναι δεν θέλω να φανταστώ να επικρατεί όλη την ώρα χάος και με τα δυο παιδιά. 

Just now, ποπη2 said:

Οχι καλε τι ν παρεξηγσω απλά επειδή έχω ακόμα ένα παιδακι 10 ετων μ πολλες υποχρεώσεις αλλά συνάμα απαιτεί κ εκείνος από το χρονο μου .το πρωι που λείπει ο μεγάλος στο σχολείο οκ μετά όμως πρεπει ν ασχοληθώ κ με το άλλο μου παιδακι ν το διαβάσω κτλ κι έλεγα αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε κ μικρός ν κάνει μόνος του σαν δραστηριότητα στο σπίτι

Eγώ στην θέση σου, αν είχα την δυνατότητα, θα εκμεταλλευόμουν τις ώρες που λείπει το μεγάλο παιδί ώστε να κάνουμε παιχνίδια - δραστηρίοτητες που θα μπορούσε ο μικρός να διοχετεύσει μεγάλο μέρος της ενέργειας του. Δεν νομίζω πως είναι ακόμα σε ηλικία να παίξει ιδιαίτερα μόνος του, προσπάθησε για αρχή μήπως ασχοληθεί με ζωγραφική (δακτυλομπογιές κτλ) ή κατασκευές με τουβλάκια, εμείς είχαμε ένα καροτσάκι που ήταν σαν πάγκος εργασίας με διάφορα εργαλεία και μπορώ να πω πως ασχολούνταν με αυτό-έκανε διάφορες δικές του κατασκευές καταλαβαίνεις ήταν μάστορας, επίσης είχαμε ένα αυτοκίνητο το οποίο το καβαλούσε και έκανε βόλτες μέσα στο σπίτι με τις ώρες. (προσπαθώ να θυμηθώ τι έκανε ο γιος μου ώστε να σου δώσω μερικές ιδέες).

Θα συμφωνησω με την κοτσιφικος, προσπάθησε το πρωί να εκτονωσεις την ενέργεια του. Με βολτες όσο μπορείτε. Μουσική, χορό, κυνηγητο/κρυφτό μέσα στο σπίτι. Κ φυσικα για δική σου ευκολία να τον έχεις βοηθό στις δουλειές σου όπως λέει κ η μαμα ανεστη

Για το απογευμα όσο μεγαλώνει κ ο μικρος θα καταλαβαίνει ότι έρχεται ο αδερφος, θα πρέπει λιγο να πέσει η ενέργεια στο σπιτι

Ειναι δύσκολη ηλικια για να απασχοληθει μόνος. Τουβλακια για κατασκευές, λεγκο κ πλειμομπιλ οι πιο μπεμπε κατηγορίες τους, παζλ είναι κτ που ασχολιόταν ο δικος μου

Ζωγραφίζει αλλα οχι πολυ ωρα

Διαφημίσεις

Just now, ποπη2 είπε:

Μόνος του μπορεί να ασχοληθει με παζλς, πλαστελινες, αυτοκινητακια, ποδήλατο, ή αυτοκίνητα που τα οδηγείς, τουβλάκια όπως ειπώθηκαν.

Αν δεν σε πειράζει ο χαμός μπορείς να του δώσεις μία λεκάνη με αλεύρι και κουταλια, άμμο κατάλληλη για παιδιά (αν δεν βάζει πράγματα στο στόμα), διάφορα σχήματα μακαρονιών να τα μαγειρεύει/ξεχωριζει.

Επίσης μπορείς να φτιαξεις χαρτινα αεροπλανακια να τα πετατε, καλή ιδέα είναι και ή μικρή μπασκέτα ή το τέρμα με μία μπάλα ώστε να εκτονώνει την ενέργεια του. 

Βέβαια σε αυτή την ηλικία δεν παίζουν ιδιαίτερα μόνα. 

Τις πλαστελινες ήθελα να πω, αλλά θέλει ακομη επίβλεψη νομιζω η ηλικια

Τα αυτοκινητάκι  ο δικός μου μετά τα 3αρχισε πολυ

Εμενα έχει αδυναμία στην μπαλα, θα μπορούσε κ μονο να κλωτσάει συνέχεια μια αλλα δ την πρότεινα γτ δ το λες κ το πιο ήσυχο παιχνιδι:-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...