Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι τραγουδάκια λέτε στα παιδάκια σας;


Recommended Posts

Με αφορμή τη συζήτηση στο θέμα με τα παιχνίδια ήθελα να σας ρωτήσω τι τραγούδια λέτε ή ακούτε με τα παιδιά σας. Η μικρή κοντεύει τα δύο και έχουμε κολλήσει στα ζουζούνια και τα πολύ μωρουδιακα( πλαθω κουλουράκια, γάιδαρος, παπάκια). Επίσης ακούμε και τραγούδια απο το cd του τεμπελη δρακου αλλα δεν τα θελει τοσο πολυ.

Επειδή συνήθως η μουσική συνοδεύεται με βιντεο (λάθος μας που το χουμε μάθει έτσι, απλά χαίρεται να βλέπει παιδιά να τραγουδάνε) κάθε φορά που πάω να της τραγουδήσω κάτι μου ζητάει να της ανοίξω και την τηλεόραση να βλέπει το αντίστοιχο βίντεο. Εγώ πάλι δεν μπορώ να αποστηθίσω στιχους από πολλά τραγούδια (γενικά δεν το έχω πολύ με τη μουσικη) και έτσι καταφεύγω στη λύση των βίντεο για να μάθω κανένα τραγούδι. Δοκίμασα να αποθήκευσω τα τραγούδια σε ένα ραδιοφωνάκι που παίρνει και usb  και να ακούμε από εκεί αλλά δεν της κινούν τόσο το ενδιαφέρον. Πιο πολύ θέλει να πατάει αυτή τα κουμπιά και να περιεργάζεται το ραδιόφωνο. Εσείς που ακούτε μουσικη;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εμας είναι 5 μηνών κ συνήθως τραγουδάω εγω.Απο έτοιμη μουσική ακούει ραδιόφωνο που παίζει στο σπίτι (κυρίως κλασική βάζει ο άντρας μου,όχι για το μωρό,πάντα έβαζε) κ ακούει και μια κουκουβάγια που έχει με κλασική επεξεργασμένη κ το μομπιλε που παίζει τρία τραγούδια που δεν ήξερα: "η γίδα", "κουκουβα" και "τα κουνελάκια". Α επίσης παλιότερα έβαζα κάποια στο στυλ του τεμπέλη δράκου αλλά τελευταία τα έχω αμελήσει.Ηταν κάποια cd έτσι σε στυλ εντεχνου με αληθινά όργανα τα οποία προτεινω (μερικά έχουν κ παραμύθι οπότε δεν είναι ακόμα για τη δικιά μου,αλλά προτιμώ να ακούει τέτοια για να ακούει τον αληθινό ήχο των οργάνων παρά ζουζούνια που έχουν ηλεκτρονικά όργανα κ ήχο φτιαγμένο από υπολογιστή) πχ Κάτω από ένα κουνουπίδι του Λοϊζου, Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών του Κατσαρού, Αρες Μαρες κουκουναρες του Τόκα, Λιλιπούπολη, ο Μορμολης του Σπανού, η αγέλαστη πολιτεία των Κατσιμιχαιων, τα παραμύθια της γαλάζιας γραμμής του Μικρούτσικου, τα τραγουδάκια γάλακτος, το Μια νότα μου χτυπάει το τζαμι, Ο Αγησιλαγος, Το φτερό του δράκου, το πες μου το όνομα σου του Δεληβοριά κ σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα που δεν έχω βρει.

 

Όταν τραγουδάω εγώ, επειδη μου φαίνονται χαζά τα πολύ κλασικά τραγούδια πχ αχ κουνελάκι, χαρωπά τα δυο μου χέρια, μια ωραία πεταλούδα, μικρό καράβι, δεν περνας κυρά Μαρία κλπ, προσπάθησα να θυμηθώ κάποια με πιο ενδιαφέροντα λόγια κι έτσι λέω τη γίδα κ τα κουνελάκια που λέει το μομπιλε και τα εξής:

Ο μπάρμπα μπριλιος

Στραβος βελόνα γυρευε

Ο κιθαρίστας

Η Φρεγάτα

Ήταν ένας γάιδαρος

Το κοκοράκι

Τώρα τελευταία θυμήθηκα και το Η γιαγιά μας η καλή. Την πεταλούδα την έλεγα στην αρχή που δεν είχα θυμηθεί τα άλλα. Η μαμά μου της λέει τα 10 αραπακια (που δεν μου αρέσει καθόλου κ όταν θα καταλαβαίνει θα λογοκριθει) κ το Βγαίνει η βαρκούλα.Τα λέει κ λάθος αν δεν θυμάται κάποια λέξη κ θυμώνω!

 

 

 

 

Επεξεργάστηκαν by little lamb
Link to comment
Share on other sites

από οταν ηταν μικρος ειχαμε συνεχως μουσικη, οτιδηποτε. κλασικα, ελληνικα έντεχνα σύγχρονα κ πιο παλια, νεο κύμα, τραγουδια του ελλ. κινηματογράφου, soundtrack,ροκ, οτιδηποτε. Απλως έπαιζαν απο το YouTube. 

 

Ημουν απο τις μαμαδες που ελεγαν πριν γεννησουν φανατικά οχι στα ζουζούνια αλλα μετα βρεθηκα να πρεπει να απασχολω αρκετες φορες τη μερα στο ριλαξ το μωρο ενω αντλουσα, οποτε επεσαν πολυ τα στανταρ! 

 

Εγω τραγουδαω πολυ στο μωρο. Πιο πολυ τραγουδαω παρα μιλαω κατα καιρους. Αυτος βεβαια δεν καβει ουτε το ενα, ουτε το αλλο ακομα. Καποια στιγμη ειδε κ βιντεοκλίπ κ ζηταει, αλλα του βαζω για λιγη ωρα, ειτε οταν θελω να δω κατι στον υπολογιστη κ τον παιρνω αγκαλια κ ανοιγω δυο παράθυρα, ή οταν θελω να μαγειρεψω κατι κ θελω το πολυ ενα δεκάλεπτο να ειμαι σιγουρη οτι δεν θα με διακόψει. 

 

Μονο στους υπολογιστές ακουμε, δεν εχουμε κ αλλη συσκευή ετσι κ αλλιως, αλλα εχουμε πολυ καλα ηχεία. ειναι δλδ σαν να ακουμε απο καλο ηχοσύστημα. 

 

Απο παιδικα ακουμε λιλιπουπολη, τεμπέλη δράκο (δεν του αρεσουν ολα κ αλλαζει κ προτιμησεις), κ ζουζούνια αυστηρα κ μονο αριθμούς κ χρωματα. τα κλασικα παιδικα σπανια τα βαζω απο ζουζούνια, μονο αν βρεθει κατα λαθος στο playlist ή σε καμια έκτακτη αναγκη. Ειναο ανόητα τραγουδια αλλα για καποιον λογο κολλάνε τα παιδακια. Εγω οταν τραγουδαω παιδικα, απο τα mainstream επιλέγω οσα μπορω να συνδυάσω με παντομίμα, γι αυτο ξεκινησα με τους αριθμούς απο τα ζουζούνια. 

 

Απο κανονικα τραγουδια του αρεσουν πολυ τα σύγχρονα ελληνικα που ειναι πιο ρυθμικά κ χορευτικα τυπου Μαραβέγια, Ριζου, αυτες οι μοντέρνες swing διασκευές, αλλα κ παλιοτερα οπως Λοΐζος, Θεοδωράκης, Χιωτης. Απο ξένα, λατιν κ τυπου ροκ ν ρολ. Χορευτικα δλδ κυριως. Κλασικα βαζω ακομα κατα καιρους για να βλεπει κ τις ορχήστρες. 

 

Γενικα δεν περιοριΟμαστε στα παιδικα, στο αυτοκινητο ακουμε παντα ραδιόφωνο κανονικο μουσικο προγραμμα, και κατα καιρους κολλαει με τραγουδια που δεν θα φανταζόταν κανεις οτι αρεσουν σε παιδακια. Ειμαστε πολυ της μουσικης ετσι κι αλλιως κ οι δυο μας, του αντρα μου βρβαια δεν του αρεσει πολυ η κλασικη κ εγω δεν ξερω καλα τη ροκ, αλλα ετσι εχουμε μεγαλη ποικιλια ακουσμάτων κ το θεωρω πολυ σημαντικο. Επισης εχουμε κ μουσικα όργανα στο σπίτι κ παιζουμε. 

 

Ο μικρος καταλαβαινει τωρα κ ξεχωριζει αν λεω λεξεις ή λεω νανανανα οταν δεν θυμαμαι στίχους, κ θυμωνει!!!! Ετσι αν εχω ξεχασει τα λογια, λεω ο,τι μου ερθει. Επισης εχει προτιμησεις, μπορει πχ να του αρεσει να ακουει μονο το κουπλέ ή μονο το ρεφρέν. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ του τραγουδάω από την ημέρα που γεννήθηκε. Συνήθως κάποιο τραγούδι με στίχους που έχουν κάποιο συναίσθηματικο νόημα για εμένα ως προς εκείνον. Πχ αν θέλω να τον νανουρισω του τραγουδάω "όλα μοιάζουν καλοκαίρι στη δική σου αγκαλιά" από Μέλισσες. Του αρέσει πολύ και ηρεμεί και μου χαμόγελαει. Κατά τα άλλα του αρέσουν πολύ οι Mazoo and the zoo και γελάει. Όταν μια κατάσταση είναι δύσκολη πχ δεν μπορεί να φάει λόγω των δοντιών του που βγάζει, τότε μπορεί για έκτακτη ανάγκη και μόνο να του βάλω να δει και το βίντεο από το κινητό ή την τηλεόραση. Αλλά το αποφεύγω γενικά και του τα τραγουδάω εγώ. Από κλασσικά παιδικά τραγούδια του λέω την κουκουβάγια, το γάιδαρο, την πεταλούδα, το κουνελάκι κλπ πάντα με αναπαράσταση και κινήσεις χεριών για να αρχίσει να καταλαβαίνει. 

Παλιά έβαζα και στο πρωινό άσχετη ξένη μουσική αλλά τώρα το έχω ξεχάσει και δεν έχω βάλει άλλο. Αλλά με αφορμή το ποστ, θα αρχίσω να να ξανά βάζω και άσχετη μουσική γιατί πιστεύω είναι ωραίο να υπάρχει συχνά μουσική στο σπίτι. 

Link to comment
Share on other sites

Εγω απο τραγούδι δ τα παω κ πολυ καλα, οποτε κλασικα κουλουρακια, βγαίνει η βαρκούλα, χαρωπά, πεταλούδα, κουκουβάγια. Δ ειμαι τόσο απόλυτη με τα ζουζούνια ειδικα με τα χρώματα κ τους αριθμούς τα θεωρώ από τα καλυτερα

Αγαπημένα όμως από τεμπέλη δράκο, λιλιπουπολη, τραγουδάκια γάλακτος, λάχανα κ χαχανα

Θέλω πάντα μουσική οπότε ράδιο η απο ίντερνετ εβαζα να παίζει χωρίς εικόνα απαραιτητα

Αλλα κ εγω βαζω απλα τραγούδια, ειδικα στο αυτοκίνητο, ξένα που δ χρειαζεται να σκεφτομαι τι λένε. Είναι κ τα ακούσματα μας τέτοια. Στην μικρή αρεζε πάρα πολύ ο Αύγουστος του παπαζογλου, για κάποιο λόγο το άκουγα πολύ όταν γεννησα, στον μικρο ο μικρος πριγκιπας από φραγκουλη, τους αρέσουν τα χιπ χοπ κ οι the white stripes:razz:

Επισης τους αρέσουν πολύ αν είναι τύπου λαιβ, κ το τερατακια της τσέπης από μαχαιριτσα

Το καλοκαιρι ετυχε σε ένα μπιτς μπας να παίζει τύπου 60s Πασχάλη κλπ κ τους αρεσαν πολυ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Απο τοτε που ανακαλυψα το kasetophono ακουω μονο αυτο εδω και αρκετα χρονια. Εχει πολυ ωραιες επιλογες, ο τυπος εχει κανει πολυ καλη δουλεια με τις λιστες αναπαραγωγης. Επιπλεον, καλυπτουν ολη τη γκαμα που ακουω, μιας που ακουω τα παντα εκτος απο εμπορικα pop τυπου Rihanna (πλην καποιων εξαιρεσεων) και ελληνικα εκτος απο ελαφρολαϊκα τυπου Παολα, Παπαριζου κλπ . Γενικως μουσικη παιζει στο σπιτι ολη μερα (μιας που δεν ανοιγω και τηλεοραση), δεν ζω χωρις μουσικη (και η ιδια παιζω καποια μουσικα οργανα) οποτε τα παιδια μου ακουνε μουσικη απο τοτε που ηταν στη κοιλια ειτε εμενα να τραγουδαω ειτε απο τον υπολογιστη (χωρις να δειχνει η οθονη ομως) ειτε απο συναυλιες.

Απο παιδικα τραγουδια, ζουζουνια εχει ακουσει μερικες φορες κατι χριστουγεννιατικα που ειχε σκαλωσει απο τα Χριστουγεννα. Βαζω μονο αυτα που ειπωθηκαν, ορχηστρικη μουσικη και στο τραγουδι εντεχνοι καλλιτεχνες: Λιλιπουπολη, Τεμπελης δρακος, Λαχανα και χαχανα, τραγουδακια γαλακτος, μιλα μου για μηλα και πολλα αλλα. Αλλα να πω την αληθεια δεν παιζουν και πολυ συχνα παιδικα τραγουδια στο σπιτι, πρωτη φορα νομιζω ακουσε γυρω στους 20 μηνες αλλα τον ενδιαφερουν τα μουσικα οργανα και κολλουσε σε διαφορα ανα διαστηματα μιας που του εβαζα συναυλιες κλπ να βλεπει στο youtube και ενθουσιαστηκε! Δεν θα ξεχασω το κολλημα που ειχε για πολλους μηνες με το "κομπασο" (κοντραμπασο :-D) οπως το ελεγε τοτε και την τουμπα! Οταν βαζω ομως παιδικα τραγουδια συνηθως κανουμε μουσικοκινητικη, παιχνιδια με τις γαντοκουκλες (τα ζωακια που αναφερονται στο τραγουδι) κλπ, οποτε ειναι κατι πιο ιδιαιτερο οταν ακουει παιδικα τραγουδια.

Αγαπημενο τραγουδι αυτη τη περιοδο : Eighties απο Locomondo!

 

Nα προσθεσω οτι οταν ηταν πιο μικρος δηλαδη μηνων  (και τωρα στον δευτερο) οταν τραγουδαω προς αυτους ειναι συνηθως κατι με απλα λογια και απλη μελωδια πχ κουκουβαγια, ελαφι, κουπεπε, λαγος, τσαφ τσουφ, το δασος, πετουν τα πεταλουδια, ενω οταν τους κοιμιζω (και μεχρι τωρα τον μεγαλο 3,5 χρ) λεω το "θα κεντησω", "το χρυσαλιφουρφουρο", "με πιανει το παραπονο" απο Μορμολη και τωρα τελευταια ο μικρος (8 μην) κοιμαται μονο με το "χρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια" :grin:

 
Link to comment
Share on other sites

Τα χρώματα και οι αριθμοί που λέτε αρχικά δεν ήταν από τα ζουζούνια.Βγηκαν γύρω στο 2000 κ ειχαν άλλο βιντεοκλίπ κ ίσως κ άλλη ενορχήστρωση κ λέγονταν Γιαννίκου αυτές που τα έβγαλαν.Το θυμάμαι γιατί ήμουν τέλος δημοτικού κ έβλεπα ακόμα κάποια παιδικά στο αλτερ που είχε τότε κ έβαζε στο ενδιάμεσο τα τραγούδια.Μετα από λίγα χρόνια επιτυχίας ξαναγυριστηκαν με τα ζουζούνια.Δεν ξέρω αν υπάρχει κ η παλιά εκδοχή στο YouTube.

Link to comment
Share on other sites

Just now, little lamb είπε:

Τα χρώματα και οι αριθμοί που λέτε αρχικά δεν ήταν από τα ζουζούνια.Βγηκαν γύρω στο 2000 κ ειχαν άλλο βιντεοκλίπ κ ίσως κ άλλη ενορχήστρωση κ λέγονταν Γιαννίκου αυτές που τα έβγαλαν.Το θυμάμαι γιατί ήμουν τέλος δημοτικού κ έβλεπα ακόμα κάποια παιδικά στο αλτερ που είχε τότε κ έβαζε στο ενδιάμεσο τα τραγούδια.Μετα από λίγα χρόνια επιτυχίας ξαναγυριστηκαν με τα ζουζούνια.Δεν ξέρω αν υπάρχει κ η παλιά εκδοχή στο YouTube.

Νομιζω η ιδια παραγωγος ειναι. 

Link to comment
Share on other sites

Όταν γεννήθηκε ο μεγάλος μου γιος δε ξέρω μου άρεσε πολύ κ του τραγουδούσα τη συννεφουλα ..!! Στον δεύτερο μου γιο είχα κόλλημα με τον Κεμάλ κ τώρα που διάβαζα αυτό το θέμα το θυμήθηκα κ το ξανά έβαλα κ το ακούγαμε ..!!! 

Εμένα μαρεσει η κλασική μουσική κ ακούω με χαλαρώνει αλλά γενικά ποιο πολύ είναι της ελληνικής μουσικής .. ο άντρας μου του αρέσουν ποιο πολύ τα ξένα κ το ταγκό μιας και χορεύει κ έτσι πιστεύω έχουμε πληθώρα ακουσμάτων .. 

Με τα μουσικά όργανα ασχολιομασταν κ εγώ κ ο άντρας μου αν κ τα παιδιά με το δικό μου μουσικό όργανο δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον ακόμα τους τρομάζει κ ειδικά τον μεγάλο .. με το αρμόνιο του άντρα μου τα πάνε καλύτερα τους παίζει διάφορα τραγούδια κ ο μικρός το απολαμβάνει ποιο πολύ ..

Γενικά από παιδικά ως επί το πλείστον κ εμείς ακούμε αυτά που αναφέρατε στον μεγάλο αρέσει πολύ να του χορεύω κ το γιαγκα του αρέσει κ το  χοκι ποκι κ τώρα το καλοκαίρι έπαθε κόλλημα με το τραγούδι που είχαν μάθει στο παιδικό για την καλοκαιρινή γιορτή το γλυκό καλοκαιράκι κ το τραγουδάει ακόμα ..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σας βλέπω πολύ ενημερωμένες επι του θέματος. Μου δώσατε πολλές ιδέες. Εγώ επειδή και η ίδια δεν ακούω πολλή μουσική δεν το συνηθίζουμε καθημερινα. Μ αρέσει δλδ αν κάνω δουλειές ή αν είμαι έξω αλλά με το παιδί συνήθως ακούμε τα παιδικά. Τα ΣΚ που είναι ο ανδρας μου σπιτι παιζει συνεχώς ραδιοφωνο αλλα ακούει περισσοτερο ποπ και λαϊκά. Θα ήθελα όμως κι αλλα ακουσματα για τη μικρή. Όταν ήταν πιο μικρή  εβαζα πιο έντεχνα ελληνικά που αρέσουν σε εμένα ή κάποια ξένα ροκ. Το βράδυ προσπάθησα να την κοιμισω με κλασική αλλά τπτ. Τελικά τα κατάφερα με Κότσιρα! :) Έτσι για ένα διάστημα είχα στο ραδιοφωνο έντεχνα ελληνικά. Έπειτα για τον ύπνο χρησιμοποίησα κάποια λαϊκά νανουρίσματα που μου έλεγε η γιαγιά μου αλλά τελευταία δε θέλει τπτ όταν την κοιμίζω. Αν πάω να τραγουδήσω μου κλείνει το στόμα. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα το θέμα της μουσικής το έχουμε αμελήσει.  Λείπει και τη μισή μέρα έτσι κι αλλιώς. Τώρα βρήκα κάτι μουσικοκινητικά μαθήματα για παιδια απο 2 χρονων μαζί με το γονιό στα ελληνικά και θα τη γράψω το άλλο εξάμηνο.  

Link to comment
Share on other sites

Και εμεις  ακουμε πολύ μουσική ξένη ροκ και ελληνικη ροκ-εντεχνα και όλα τα παιδικά που προ είπαν οι κοπέλες. ..τα παιδιά τα νανουριζαμε με ασιμο (Λίνα,  γιουσουρούμ ) και καζουλη. ..Το παπακι τους αρεσει πολυ...Επίσης τα πρωινά βάζω ραδιόφωνο ή καμιά λίστα από το κασετόφωνο. ..και να μην ξεχάσω τον marley που μας έχει σώσει σταπό ταξίδια. ..ειδικά το three little birds...Με την πρώτη νότα σιωπη χαχαχα 

Link to comment
Share on other sites

Εμείς στο σπίτι ελληνικά τραγούδια δεν ακούγαμε ποτέ και τα δικά μου ακούσματα κυρίως είναι αρκετά σκληρά για το παιδί οπότε αναγκαστικά ακούω τα δικά μου μόνο στο αμάξι στο πήγαινε - έλα για τη δουλειά. Ξεκίνησα λοιπόν εκπαίδευση από όταν γέννησα για να θυμηθώ τα παιδικά τραγουδάκια. Τα ζουζούνια αρχικά με βοήθησαν να μσθω να της τραγουδάω και συντρόφεψαν και τη μικρή μέχρι τον πρώτο χρόνο ( κυρίως μόνο άκουγε, σπάνια έβλεπε), μέχρι που εκείνη τα βαρέθηκε και εγώ τα σιχάθηκα. Έκανα μια απόπειρα στη συνέχεια για τεμπέλη δράκο, λιλιπούπολη και σαφώς πιο ποιοτικά ακούσματα αλλά δεν είδα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πλέον τραγουδάμε μαζί τα κλασικά παιδικά τραγουδάκια (κουκουβάγια, κουνελάκι, βαρκούλα, μπαρμπα μπρίλιο, κοκοράκι κτλ). Στο αυτοκίνητο μας βάζει και τους δυο να τραγουδάμε και μας κάνει παρατήρηση αν κάποιος σταματήσει το τραγούδι. Στις κούνιες και στο δρόμο τραγουδά σόλο. Γενικά περνάμε μια περίοδο που της αρέσει πολύ να τραγουδάει, να αλλάζει τόνο, να χοντραίνει ή να λεπταίνει τη φωνή της, γενικά πειραματίζεται.  Το τραγούδι έχει γίνει πολύ ευχάριστη δραστηριότητα απλά σκέφτομαι ότι πρέπει να αρχίσω να της βάζω μουσική πάλι και να μην αρκούμαστε μόνο στο δικό μου τραγούδι, που δεν το λες και ιδιαίτερα μελωδικό :).

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν σχετικά με τα χρώματα, τους αριθμούς και τα ζουζούνια, επειδή είπα μια ανακρίβεια, τα έψαξα μόλις τώρα (είναι too much information, απλά επειδή είπα λάθος) : η ηχογράφηση είναι η ίδια σε μερικά τραγούδια και διαφορετική σε άλλα (πχ πράσινο, γκρι που έχει άλλες φωνές), απλώς δεν είχαν αυτό το βιντεοκλίπ, είχαν άλλο, πιο ωραίο κατά τη γνώμη μου, χωρίς παιδάκια  (λέγεται "Μιλάμε για τα χρώματα" και "Μιλάμε για τους αριθμούς" και τα τραγούδια λέγονται "τραγουδάμε για το 4", "τραγουδάμε για το κόκκινο" κλπ -υπάρχουν στο youtube αυτά τα παλιά βίντεο). Απλά τότε αυτά τα cd δεν έγραφαν πουθενά τη φίρμα "ζουζούνια" και δεν συμμετείχαν τα παιδάκια στο βιντεοκλίπ, το γύρισαν μετά (ενώ την ίδια εποχή έβγαλαν και ένα cd στο οποίο λέγονταν "ζουζούνια", είχε βιντεοκλίπ με τα παιδάκια και είχε τα πρώτα τους τραγούδια πχ αχ κουνελάκι, κουλουράκια, ναυτάκι, αγελάδα, η γιαγιά μας η καλή) Νομίζω ήταν χορωδία κάποιου σχολείου, έβγαλαν τα cd "ζουζούνια", "χρώματα", "αριθμοί" και μετά απ' ό,τι κατάλαβα καθιερώθηκαν ως "ζουζούνια", έβγαλαν πολλά cd και γύρισαν και βίντεο στα χρώματα κ τους αριθμούς

Επεξεργάστηκαν by little lamb
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Just now, vtgian είπε:

Δηλαδή daddy finger και baby shark κανείς ;

baby shark πολυ κατα καιρους.... :oops: αλλα ενταξει υποτιθεται οτι εχουμε ενα επιπεδο. με εχει σώσει σε πολλα μαγειρεματα κ καθαρισματα το τραγουδι αυτο. 

Link to comment
Share on other sites

Just now, vtgian είπε:

Δηλαδή daddy finger και baby shark κανείς ;

Aυτα παιζονται σαν background σε καποια βιντεακια για παιδια που βλεπει ανα καιρους (με αυτοκινητα ή με παιδια που παιζουν αυτοκινητα-εχουμε και αυτο το σκαλωμα με τα αυτοκινητα), αλλα να τα βαλουμε ξεχωριστα, σαν τραγουδια να τα ακουσουμε οχι δεν θα το εκανα :grin: εκτος αν μου το ζητουσε.

 
Link to comment
Share on other sites

Just now, Sentir...natureza είπε:

Aυτα παιζονται σαν background σε καποια βιντεακια για παιδια που βλεπει ανα καιρους (με αυτοκινητα ή με παιδια που παιζουν αυτοκινητα-εχουμε και αυτο το σκαλωμα με τα αυτοκινητα), αλλα να τα βαλουμε ξεχωριστα, σαν τραγουδια να τα ακουσουμε οχι δεν θα το εκανα :grin: εκτος αν μου το ζητουσε.

Και εμείς αυτό το κόλλημα με τα ίδια βιντεακια έχουμε.  Απορω τι τους άρεσει. ..Εγώ τα βρίσκω εκνευριστικα χαχα. ..αποφεύγω να τα βάλω. ..Ο μικρός μου πάντως  το μουρμουραει το baby shark. ..Ένα μονιμο τουτουτουτουτου. ..χαχα ...

Link to comment
Share on other sites

Just now, Fenia27 είπε:

Και εμείς αυτό το κόλλημα με τα ίδια βιντεακια έχουμε.  Απορω τι τους άρεσει. ..Εγώ τα βρίσκω εκνευριστικα χαχα. ..αποφεύγω να τα βάλω. ..Ο μικρός μου πάντως  το μουρμουραει το baby shark. ..Ένα μονιμο τουτουτουτουτου. ..χαχα ...

Εγώ αποφεύγω να του βάζω πλέον παιδιά που παίζουν γιατί παίζει και πολλή διαφήμιση από πίσω. Ευτυχώς εδώ και κάποιους μήνες έχει κολλήσει με βιντεακια με υφαιστεια, φάλαινες, χταπόδια, ντοκιμαντέρ μου ζητάει δηλαδη αντί για παιδικα:wink:. Αλλά από παιδικά προτιμάω να του βάζω μάσα, μπουμπα, ζακ και κουακ. 

 
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, τι τραγουδάμε εμείς στα παιδάκια μας...  Όταν ήταν μωρό της έλεγα κυρίως τραγούδια της Λιλιπούπολης ή δημοτικά όπως το Λεμονάκι ή το Μήλο μου κόκκινο. Η πεθερά μου της τραγουδούσε επίσης διάφορα τέτοια (είναι ευτυχώς καλλίφωνη σε αντίθεση με τη μάνα μου - έχω θέμα με αυτό, καταβολές ωδείου...). Με τι κοιμόταν όμως πολύ γέλιο. Massive attack και το soundtrack από το Scott Pilgrim. 

 

Στο τι ακούμε πάλι, ουσιαστικά τα πάντα πλην ελληνικής λαϊκοποπ. To τελευταίο κόλλημα είναι ο Γαργαληστής. Αλλά και αυτά δεν τα θεωρώ εντελώς μουσική γιατί παίζει και ιστορία, που την ενδιαφέρει. Πριν από αυτό άκουγε ένα cd με τα κλασικά τραγούδια από ταινίες του Disney (πραγματικά πολύ ωραία ορχηστρικά κομμάτια). Ζουζούνια άκουσε πιο μικρή αλλά δεν κόλλησε ιδιαίτερα. Όταν ζωγραφίζει, βάζουμε κλασική μουσική σαν υπόβαθρο, κυρίως πιάνο. Το καλοκαίρι είχε κολλήσει με το  10 καβουράκια και το σκουλουκούιν. Έχει ωστόσο προτίμηση στα αγγλικά, ένα χρόνο πριν άκουγε ένα cd του weeknd συνεχώς. Ποιο πριν άκουγε τα παιδικά αγγλικά του τύπου wheels οn the bus, τα οποία της άρεσαν. Έχουμε και μια φίλη που η μαμά της είναι Καναδέζα και τα τραγουδούσαμε όλοι μαζί και της άρεσε πολύ. Αυτές τις μέρες τραγουδάει μόνη της ένα γνωστό ξένο ποπ που το έχω ακούσει, αλλα δεν ξέρω πως το λένε και αυτή το τραγουδάει με δικά της "αγγλικά" όποτε κλάφ'τα Χαράλαμπε αν βρω ποιο είναι. Και το "εμένα με λένε μορφονιό" - έλεος!

 

Βασικά το daddy finger το βρίσκω αρκετά creepy, όπως και όλα τα κινεζο/ταιβαν βιντεο με χρώματα και απομιμήσεις γνωστών χαρακτήρων. Υπάρχει ανεξέλεκτος όγκος τέτοιων video στο youtube και ο κάθε βλαμμένος κάνει ένα βιντεο και δείχνει ένα σωρό σαχλαμάρες. Πριν δύο χρόνια που βλέπαμε κάπως παραπάνω youtube είχα σοκαριστεί με περιεχόμενο το οποίο είχε γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε νήπια και το οποίο δεν θα έπρεπε να είναι καν επιτρεπτό. Ο τύπος χρησιμοποιούσε λέξεις κλειδιά ώστε να βγαίνει συνέχεια πρώτος στα προτεινόμενα. Στην Αμερική έγινε τεράστιο θέμα από συλλόγους γονέων και τελικά έγινε δίωξη και του έκλεισαν το κανάλι (μετά από χρόνο βέβαια, η ζημιά είχε γίνει). Στο youtube kids είναι κάπως πιο έλεγχόμενα τα πράγματα + μπορείς να μπλοκάρεις κανάλια.  

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, vtgian said:

Δηλαδή daddy finger και baby shark κανείς ;

εδώ εμείς!!!!

Έχω ακούσει τόσο daddy finger και baby shark που νομίζω πως αν τα ακούσω ακόμα μία φορά θα πάθω κάτι, έχω περάσει ένα ολόκληρο καλοκαίρι να τραγουδάμε baby shark, με την ρακέτα για κιθάρα!!

Εμένα ο γιος μου άκουγε πολυ ζουζούνια, του άρεσαν πολύ τα μελοδικά όπως η κουκουβάγια-μια ωραία πεταλούδα-βαρκούλα, όμως επειδή εγώ και ο άντρας μου είμαστε πάρα πολυ της μουσικής έμαθε να ακούει τα πάντα και να του αρέσουν τα πάντα...μουσική να είναι και ότι να ναι!!!

ακούει  ζουζούνια, , φρέντι μέρκιουρι, ντειβιντ μπαουι, ρει τσαρλσ, μαιλσ ντειβισ, ντεπεσ μοουντ, μεταλικα, Κωστή Μαραβέλια ....και πολλούς άλλους,  του αρέσει επίσης να βλέπει στην τηλεόραση ορχήστρες γιατί βλέπει πολλά μουσικά όργανα και τον ενθουσιάζει. Εμείς σπίτι ζούμε με την μουσική, έτσι έμαθε και το παιδί.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή βλέπω πως πολλές απο εσας παιζεται μουσικό όργανο να σας ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικό-άσχετο. Από ποια ηλικία πιστεύετε είναι καλά να ξεκινήσει ένα παιδι κάποιο οργανο; εννοειται πώς είναι μικρή ακόμα..  απλά για να το έχω υπόψην μου για το μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

Just now, Astrien είπε:

Επειδή βλέπω πως πολλές απο εσας παιζεται μουσικό όργανο να σας ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικό-άσχετο. Από ποια ηλικία πιστεύετε είναι καλά να ξεκινήσει ένα παιδι κάποιο οργανο; εννοειται πώς είναι μικρή ακόμα..  απλά για να το έχω υπόψην μου για το μέλλον.

 

Αρχικά ξεκινάς από μουσικοκινητική αγωγή. Αν και υπάρχουν τμήματα για κάτω από 3 έτη, η δική μου άποψη είναι ότι αν θέλεις να ασχοληθεί το παιδί με μουσικό όργανο να μη το "κάψεις" στις δραστηριότητες από μικρό. Γύρω στα 5 είναι μια καλή ηλικία για αρχή. Σε σοβαρά τμήματα μουσικοκινητικής θα σου πουν για το αν το παιδί έχει μουσική κλίση και έφεση σε κάποιο συγκεκριμένο όργανο ή μπορεί να ασχοληθεί με οποιοδήποτε του αρέσει. 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Astrien said:

Επειδή βλέπω πως πολλές απο εσας παιζεται μουσικό όργανο να σας ρωτήσω και κάτι άλλο σχετικό-άσχετο. Από ποια ηλικία πιστεύετε είναι καλά να ξεκινήσει ένα παιδι κάποιο οργανο; εννοειται πώς είναι μικρή ακόμα..  απλά για να το έχω υπόψην μου για το μέλλον.

Εμένα ξεκίνησε μουσικοκινητική στα δύο, μετά στα 2 1/2 τον ξεκίνησα κάτι σαν ''μουσικό σχολείο'' και εκεί μου είπαν πως μετά τα 5-6 μπορούν να ξεκινήσουν κάποιο μουσικό όργανο.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...