Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χτυπήματα στα νηπιαγωγείο

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, MagdaP είπε:

Πόσο συμφωνώ μαζί σου!!! Δεν θα πω πολλά γιατί με κάλυψες. Αν και δεν είμαι νηπιαγωγός όλα αυτά τα έχω σκεφτεί πολλές φορές και πραγματικά πιστεύω ότι από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα είναι αυτό. Ακριβώς για όλα όσα αναφέρεις. Εδώ έχουμε 1,2, ή 3 παιδιά στο σπίτι και δεν τα προλαβαίνουμε...

Γιαυτό οποία το επιλέγει να το κάνει, γιαυτό και συνήθως το κάνουν κατά κανόνα γυναίκες πρέπει να είναι πολύ σίγουρες για την επιλογή τους. Δε φτάνει να "αγαπάς τα παιδιά",η δουλειά απαιτεί θυσίες προσωπικές σα να είναι δικά σου. Γιατί μέσα δύο χώρο του σχολείου τα παιδιά έχουν τη δασκάλα για μαμά. Αν αναλογιστείς λοιπόν πόσες δασκάλες μπήκαν τυχαία σε μια τέτοια σχολή ή μόνο με την ιδέα ότι αγαπούν τα παιδιά ή μόνο με την ιδέα να χωθουν σε μια θέση στο δημόσιο, μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις διάνα που λέμε. Γιαυτό θέλουν "κυνήγι" γιατί έχουν να κάνουν με τα παιδιά μας. Όσες δε δίνουν δικαιώματα, προφανώς και έχουν πάρει σοβαρά τον ρόλο τους. 

Στο στοιχιζονται κολλήσαμε!? Σειρά, τρενάκι στα μικρά. Ουρά στα μεγάλα. Εγώ τα βάζω σε ουρά να μπαίνουν μέσα δύο δύο. Στρατιωτάκια είναι έτσι? Πάρτο όπως θέλεις. Πάντως πεσίματα στις σκάλες δεν γίνονται. Και πρώτα τα μικρά μετά τα μεγάλα. Όχι όλα μαζι. Αυτό που περιγράφεις είναι ένα χάος. Εγώ αναφέρομαι σε ιδιωτικό σχολείο που υπάρχει πειθαρχία και οργάνωση. 

Στο νηπιαγωγείο που πάω τη μικρή πάντως έχουν καρέκλες (!), τραπεζάκια (!), νορμάλ προαύλιο και η κυρία νηπιαγωγός τα μαζεύει τρενάκι στο διάλειμμα. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 155
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, Nefeli2014 είπε:

Γιαυτό οποία το επιλέγει να το κάνει, γιαυτό και συνήθως το κάνουν κατά κανόνα γυναίκες πρέπει να είναι πολύ σίγουρες για την επιλογή τους. Δε φτάνει να "αγαπάς τα παιδιά",η δουλειά απαιτεί θυσίες προσωπικές σα να είναι δικά σου. Γιατί μέσα δύο χώρο του σχολείου τα παιδιά έχουν τη δασκάλα για μαμά. Αν αναλογιστείς λοιπόν πόσες δασκάλες μπήκαν τυχαία σε μια τέτοια σχολή ή μόνο με την ιδέα ότι αγαπούν τα παιδιά ή μόνο με την ιδέα να χωθουν σε μια θέση στο δημόσιο, μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις διάνα που λέμε. Γιαυτό θέλουν "κυνήγι" γιατί έχουν να κάνουν με τα παιδιά μας. Όσες δε δίνουν δικαιώματα, προφανώς και έχουν πάρει σοβαρά τον ρόλο τους. 

Στο στοιχιζονται κολλήσαμε!? Σειρά, τρενάκι στα μικρά. Ουρά στα μεγάλα. Εγώ τα βάζω σε ουρά να μπαίνουν μέσα δύο δύο. Στρατιωτάκια είναι έτσι? Πάρτο όπως θέλεις. Πάντως πεσίματα στις σκάλες δεν γίνονται. Και πρώτα τα μικρά μετά τα μεγάλα. Όχι όλα μαζι. Αυτό που περιγράφεις είναι ένα χάος. Εγώ αναφέρομαι σε ιδιωτικό σχολείο που υπάρχει πειθαρχία και οργάνωση. 

Στο νηπιαγωγείο που πάω τη μικρή πάντως έχουν καρέκλες (!), τραπεζάκια (!), νορμάλ προαύλιο και η κυρία νηπιαγωγός τα μαζεύει τρενάκι στο διάλειμμα. 

Το παιδαγωγικο δεν ηταν πρωτη επιλογη μου. Δεν περασα συνειδητα. Ουτε και ηθελα να χωθω στο δημοσιο! Αυτο δεν εχει καμια σχεση με τη δουλεια που κανω.

Χαος το αντιλαμβανεσαι εσυ! Δεν θα κατσω να αναλυσω τον τροπο που δουλευω σε ενα φορουμ. Δεν θα κατσω, ομως, να δεχομαι και προσβολες!!!!

Παντως τα παιδια μου δεν ειναι μονιμως χτυπημενα! Μαλιστα, στα τοσα χρονια που δουλευω (το ειπα παραπανω ειναι σχεδον 20) δυο φορες ειχα σοβαρους τραυματισμους, τη μια απο κουνια που επεμεναν οι γονεις να βρισκεται στην αυλη παρα τις εγγραφες διαμαρτυριες μου και την αλλη μεσα σε ταξη που παιδι ξεβιδωσε το καθισμα καρεκλας, το σηκωςε, εβαλε το χερι του απο κατω και εκοψε κομματι απο το δαχτυλο του και ολα αυτα σε απο σταση 1,5 μετρων απο μενα*.Αρα, κατι μαλλον κανω καλα!

* και για να προλαβω! Δυο μερες νωριτερα ειχα φερει εγω μαραγκο στο σχολειο και τον πληρωσα απο την τσεπη μου (οπως κανω καθε χρονο) για να ελεγθουν ολα τα καρεκλακια, ολα τα τραπεζια και ο,τι υπηρχε στερεωμενο στον τοιχο. Και παλι καταφερε να βγαλει τη βιδα!

Επεξεργάστηκαν by emmaki

Όσο για την τουαλέτα Macgyver, ναι αν έχεις τόσα παιδιά και καθόλου βοήθεια κρατιεσαι. Εγώ κρατιέμαι και 6 και 7 ώρες. Δεν πίνω νερά πριν το μάθημα και κατά τη διάρκεια γουλιά γουλιά και αν είναι ανάγκη και κοντεύω να τα κάνω πάνω μου, φροντίζω να μπει άλλη στη θέση μου. Δούλα δε με θεωρώ, υπεύθυνη μάλλον(?)και αγχωδη για τα παιδιά. Δεν μου πάει ούτε στιγμή να τα αφήσω μόνα ακόμα κι αν είναι μεγάλα. Είμαι από κοντά.. Κι ελέγχω κάθε τους κίνηση. 

• Μου αρέσει 1

Όσο για την τουαλέτα Macgyver, ναι αν έχεις τόσα παιδιά και καθόλου βοήθεια κρατιεσαι. Εγώ κρατιέμαι και 6 και 7 ώρες. Δεν πίνω νερά πριν το μάθημα και κατά τη διάρκεια γουλιά γουλιά και αν είναι ανάγκη και κοντεύω να τα κάνω πάνω μου, φροντίζω να μπει άλλη στη θέση μου. Δούλα δε με θεωρώ, υπεύθυνη μάλλον(?)και αγχωδη για τα παιδιά. Δεν μου πάει ούτε στιγμή να τα αφήσω μόνα ακόμα κι αν είναι μεγάλα. Είμαι από κοντά.. Κι ελέγχω κάθε τους κίνηση. 

Ειδες τι λες; Φροντιζεις να μπει αλλη στη θεση σου! Εχεις αυτη την πολυτελεια!!!!

Αν δεν την ειχες τι θα εκανες; Θα τα εξανες επανω σου; 

Και σου λεω και την αλλη περιπτωση, εχεις περιοδο και πρεπει να αλλαξεις! Δεν εχει σχεση ουτε με καταναλωση υγρων, ουτε με αυτοσυγκρατηση. Τι κανεις;

Just now, emmaki είπε:

Το παιδαγωγικο δεν ηταν πρωτη επιλογη μου. Δεν περασα συνειδητα. Ουτε και ηθελα να χωθω στο δημοσιο! Αυτο δεν εχει καμια σχεση με τη δουλεια που κανω.

Χαος το αντιλαμβανεσαι εσυ! Δεν θα κατσω να αναλυσω τον τροπο που δουλευω σε ενα φορουμ. Δεν θα κατσω, ομως, να δεχομαι και προσβολες!!!!

Παντως τα παιδια μου δεν ειναι μονιμως χτυπημενα! Αρα, κατι μαλλον κανω καλα!

Η σωματική τους ακεραιότητα είναι το πρώτο που πρέπει να λαμβανεις υπόψην. Δε σε προσβάλλω εγώ. Αν διαβάσεις όσα γράφεις, θα δεις ότι μόνη σου πέφτεις στη λούμπα των δικαιολογιων.. Όταν δίνεις την αφορμή θα πρέπει να δέχεσαι και την ανάλογη κριτική. Περίμενες να σου γράψουν όλες οι κοπελες ναι κορίτσι μου σε καταλαβαίνω απόλυτα, τι να κάνεις κι εσύ καημένη με τοσα παιδιά? Ναι θα στο γράψουν κι αυτό, αλλά άκου και μια άλλη άποψη.. Και πέτα τη και στα σκουπίδια εδώ που τα λέμε άμα δε σου αρέσει. 

Καλώς ή κακώς και θα το ξαναπώ όταν έχεις να κάνεις με παιδιά αλλάζεις ζωή. Στα λόγια μου έρχεσαι πως το παιδαγωγικό δεν ήταν η πρώτη σου επιλογή. Το κατάλαβα.

Just now, emmaki είπε:

Ειδες τι λες; Φροντιζεις να μπει αλλη στη θεση σου! Εχεις αυτη την πολυτελεια!!!!

Αν δεν την ειχες τι θα εκανες; Θα τα εξανες επανω σου; 

Και σου λεω και την αλλη περιπτωση, εχεις περιοδο και πρεπει να αλλαξεις! Δεν εχει σχεση ουτε με καταναλωση υγρων, ουτε με αυτοσυγκρατηση. Τι κανεις;

Τι να σου πω κορίτσι μου. Σου είπα για τα νερά. Πίνε λίγο. Όσο για την περίοδο σερβιέτες μωβ αυτές οι τεράστιες. 5 ώρες είναι θα περάσουν. 

Λυπητερο που είσαι μόνη ναι. Αλλά όχι να αφήνεις τα παιδιά μόνα τους. Μείνε με τη σερβιέτα 5 ώρες. Δεν είναι και πάρα πολλές. Εγώ αλλάζω κάθε 3ωρο περιπου τις πρώτες 2 μέρες. Τις επόμενες δεν έχεις τόση ροή. 

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Η σωματική τους ακεραιότητα είναι το πρώτο που πρέπει να λαμβανεις υπόψην. Δε σε προσβάλλω εγώ. Αν διαβάσεις όσα γράφεις, θα δεις ότι μόνη σου πέφτεις στη λούμπα των δικαιολογιων.. Όταν δίνεις την αφορμή θα πρέπει να δέχεσαι και την ανάλογη κριτική. Περίμενες να σου γράψουν όλες οι κοπελες ναι κορίτσι μου σε καταλαβαίνω απόλυτα, τι να κάνεις κι εσύ καημένη με τοσα παιδιά? Ναι θα στο γράψουν κι αυτό, αλλά άκου και μια άλλη άποψη.. Και πέτα τη και στα σκουπίδια εδώ που τα λέμε άμα δε σου αρέσει. 

Καλώς ή κακώς και θα το ξαναπώ όταν έχεις να κάνεις με παιδιά αλλάζεις ζωή. Στα λόγια μου έρχεσαι πως το παιδαγωγικό δεν ήταν η πρώτη σου επιλογή. Το κατάλαβα.

Δεν αποτελει δικαιολογια η παραθεση της πραγματικοτητας!

Οσο για το τι εχεις καταλαβει.... δεν πειραζει! Υπαρχουν αλλοι που ειναι τελειοι και δεν τους ξεφευγει τιποτα! 

Επεξεργάστηκαν by emmaki

Τι να σου πω κορίτσι μου. Σου είπα για τα νερά. Πίνε λίγο. Όσο για την περίοδο σερβιέτες μωβ αυτές οι τεράστιες. 5 ώρες είναι θα περάσουν. 

Λυπητερο που είσαι μόνη ναι. Αλλά όχι να αφήνεις τα παιδιά μόνα τους. Μείνε με τη σερβιέτα 5 ώρες. Δεν είναι και πάρα πολλές. Εγώ αλλάζω κάθε 3ωρο περιπου τις πρώτες 2 μέρες. Τις επόμενες δεν έχεις τόση ροή. 

Πλακα κανεις!!!!!

Εισαι η τελεια εκπαιδευτικος!!! Μπραβο!!!!

• Μπερδεμένη/-ος 1

Just now, emmaki είπε:

Πλακα κανεις!!!!!

Εισαι η τελεια εκπαιδευτικος!!! Μπραβο!!!!

Όχι τέλεια δεν είμαι και ουτε ποτέ θα γίνω. Δεν υπάρχει ο τέλειος.. Τέλειος είναι μόνο ο Θεός. 

Καλά, διευθυντή διευθύντρια εσείς δεν έχετε εκεί? Μόνη σου ανοίγεις μόνη σου κλείνεις το νηπιαγωγείο? 

Εννοειται!

Μονοθεσιο νηπιαγωγειο ειναι!

Τα νηπιαγωγεια συνηθως ειναι διθεσια ή τριθεσια (σπανια μεγαλυτερα). Υπαρχουν ομως και πολλα, μα παρα πολλα, μονοθεσια.

Επεξεργάστηκαν by emmaki

Διαφημίσεις

Just now, emmaki είπε:

Εννοειται!

Μονοθεσιο νηπιαγωγειο ειναι!

Τα νηπιαγωγεια συνηθως ειναι διθεσια ή τριθεσια (σπανια μεγαλυτερα). Υπαρχουν ομως και πολλα, μα παρα πολλα, μονοθεσια

Το μονοθέσιο δεν εχει διεύθυνση? Κάποιον υπεύθυνο? 

Το μονοθέσιο δεν εχει διεύθυνση? Κάποιον υπεύθυνο? 

Μονοθεσιο σχολειο σημαινει ενας/μια εκπαιδευτικος με οσα παιδια μπορει να εχει. Στα νηπιαγωγεια ειναι 22 ή σε εξαιρετικες περιπτωσεις 25, στα δημοτικα δεν ξερω τον αριθμο των μαθητων για να «σπασει» και να ερθει δευτερος/η εκπαιδευτικος.

Οποτε, ναι! Ειμαι μονη μου, οπως και παρα πολλοι αλλοι συναδελφοι

Και βεβαια, αν αρρωστησω ή παθω κατι κλεινει το σχολειο μεχρι να γινω καλα! Αλλα αυτο συμβαινει σχεδον σε ολα τα νηπθαγωγεια

Επεξεργάστηκαν by emmaki

Όταν λέμε μονοθέσιο εγώ καταλαβαίνω μια νηπιαγωγο για κάθε 25 παιδιά. Αλλά ποιος είναι ο υπεύθυνος για όλο το σχολείο? Η νηπιαγωγός? Εμείς εδώ σε όλα τα νηπιαγωγεία έχουμε πέραν των νηπιαγωγών, και διευθυντές. Που αναλαμβάνουν τις εγγραφές και την οργάνωση του σχολείου. 40 με 50 παιδιά στο σύνολο, δύο δασκάλες και μια διευθύντρια. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Όταν λέμε μονοθέσιο εγώ καταλαβαίνω μια νηπιαγωγο για κάθε 25 παιδιά. Αλλά ποιος είναι ο υπεύθυνος για όλο το σχολείο? Η νηπιαγωγός? Εμείς εδώ σε όλα τα νηπιαγωγεία έχουμε πέραν των νηπιαγωγών, και διευθυντές. Που αναλαμβάνουν τις εγγραφές και την οργάνωση του σχολείου.

Η νηπιαγωγος!!!!

Αν το σχολειο ηταν μεγαλυτερο θα υπηρχε προϊσταμενη (οχι δευθυντρια) που θα ασχολουνταν με τη γραφειοκρατια χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα ειχε κανονικοτα διδακτικο ωραριο και ταξη.

Στο μονοθεσιο ειναι ενας που διδασκει και εχει και ολη τη γραφειοκρατια. Ανοιγει, κλεινει το σχολειο, κανονιζει για την καθαριστρια, κανει προμηθειες τοσο υλικων οσο και καθαριστικων, κανονιζει για επισκευες, απαντα σε μεϊλ, πηγαινει εγγραφα στη διευθυνση πρωτοβαθμιας κλπ κλπ κλπ

Ειναι πολλα;;;;

Επεξεργάστηκαν by emmaki

Ωραία... 2019 σου λέει μετά. 

Τι να σου πω, εμείς εδώ στην Αθήνα είμαστε αλλιώς μαθημενοι. Πιθανόν άμα συμβεί κάτι σε κάποιο παιδάκι, να μη σου ρίξει και κάνεις ευθύνες έτσι όπως είναι τα πράγματα.. 

Αλλά ανεξάρτητα από αυτό που είναι το τελευταίο, οφείλεις οφείλετε γενικώς να είστε συνέχεια κοντά στα παιδιά. Στην ανάγκη πάρε ένα πιο ώριμο για βοηθό, ζήτα βοήθεια από κάποια μαμά όταν έχεις περίοδο. Τι να πω. Η πειθαρχησε τα να μην τρέχουν να μην πλακώνονται. Βγάζε τα λιγότερο έξω. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα στην επαρχία, θλιβερά.., κοντά στα παιδιά προς αποφυγήν τραυματισμών που μπορεί να τους κοστίσουν και την ίδια τους τη ζωή. Δεν έχουν δει και ακούσει λίγα τα μάτια και τα αυτιά μας από μια κακή στιγμή. Αρκεί να μην επαναλάμβανεται όμως. 

Διαφημίσεις

Τι να σου πω, εμείς εδώ στην Αθήνα είμαστε αλλιώς μαθημενοι. Πιθανόν άμα συμβεί κάτι σε κάποιο παιδάκι, να μη σου ρίξει και κάνεις ευθύνες έτσι όπως είναι τα πράγματα.. 

Μα αυτο εξηγω εδω και τοσες ωρες!

Εκ των πραγματων ο/η νηπθαγωγος θα χασει πραγματα. Και αυτο που λεω δεν εχει σχεση ουτε με το αν αγαπα τα παιδια, αν εγινε νηπθαγωγος απο επιλογη κλπ.

Ειπα και αλλο σημερινο παραδειγμα. Προνηπιο πηγε τουαλετα και αργησε να γυρισει. Βγηκα απο το σχολειο (καθως η τουαλετα ειναι εκτος κτηριου) να δω τι εγινε. Δεν μπορουσε να σηκωσει το εσωρουχο και το παντελονι της (το γιατι ειναι αλλη ιστορια). Ολο αυτο πηρε 3-4 λεπτα. Αυτο το διαστημα τα παιδια εμεινανμονα τους. Τυχαια (με ολη τη γνωση αυτου που λεω) δεν εγινε κατι. Αλλα τι θα μπορουσα να κανω; Δυο ηταν αλλα ενδεχομενα, ή θα τα επαιρνα ολα μαζι μου να δπυμε τι γινεται στην τοτσλετα ή θα αφηνα το αλλο παιδι εκει χωρις να ξερω ουτε τι ειχε συμβει ουτε τι θα μπορουσε να συμβει.

Αυτο εσυ το ονομαζεις πλημμελη επιβλεψη. Εγω το ονομαζω καθημερινοτητα σχεδον

Η εικονα δεν ειναι μονο αυτη που εχουμε στο μυαλο μας. Υπαρχουν και αλλες καταστασεις, οχι απαραιτητα χειροτερες.

Τα μονοθεσια νηπθαγωγεια δεν ειναι εξ’ ορισμου κατι αρνητικο. Το να εχεις 25 παιδια σε μια ταξη, ειτε μιλαμε για μονοθεσιο ειτε για πολυθεσιο, ομως, ειναι. 

Αλλά ανεξάρτητα από αυτό που είναι το τελευταίο, οφείλεις οφείλετε γενικώς να είστε συνέχεια κοντά στα παιδιά. Στην ανάγκη πάρε ένα πιο ώριμο για βοηθό, ζήτα βοήθεια από κάποια μαμά όταν έχεις περίοδο. Τι να πω. Η πειθαρχησε τα να μην τρέχουν να μην πλακώνονται. Βγάζε τα λιγότερο έξω. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα στην επαρχία, θλιβερά.., κοντά στα παιδιά προς αποφυγήν τραυματισμών που μπορεί να τους κοστίσουν και την ίδια τους τη ζωή. Δεν έχουν δει και ακούσει λίγα τα μάτια και τα αυτιά μας από μια κακή στιγμή. Αρκεί να μην επαναλάμβανεται όμως. 

Δεν γινονται αυτα που λες!

Ουτε μαμαδες μπιρω να βσλω στο σχολειο, ουτε να κανω βοηθο στο διαλειμμα ενα παιδι και να του στερησω το διαλειμμα του. Επισης, η ωρα διαλειμματος οριζεται απο το αναλυτικο ορογραμμα. Εγω δεν μπορω να κανω του κεφαλιου μου. Ειναι 45 λεπτα και ειναι περιπου στις 10:00-10:45 (το περιπου γιατι εξαρταται απο το ποτε θα τελειωσουν το φαγητο τους).

Για προσπαθησε να πεισεις παιδια να μην τρεχουν συο διαλειμμα!!!!!! Πώς να μην τρεχουν; Μονο αν τα βαζεις συνεχως τιμωριες κσι τσιριζεις σαν την ηλιθια. Η πειθαρχια που αναφερεσαι δεν ειναι παιδαγωγικη.

Και παλι, βεβαια, εχω την εντυπωση οτι θεωρεις πως η ταξη μου ειναι ενα χαος και τα παιδια αγριμια. Τεραστιο λαθος αντιληψης! 

• Μου αρέσει 1

Δεν στοιχιζονται? Δεν τα μαθαίνετε να μπαίνουν σε σειρά?? Δεν έχετε θρανία καρεκλάκια?? Σε ποιο νηπιαγωγείο είναι αυτό το πράγμα??

Ε; σε ποιο νηπιαγωγείο γίνεται κάτι τέτοιο; Έχω να δω σειρές και στοίχιση από όταν ήμουν εγώ στο δημοτικό, και μιλάμε για πριν πολλά χρόνια. 

Σε ποια Αθήνα είμαστε αλλιώς μαθημένοι;;; Μήπως μιλάς για ιδιωτικά ; 

Η νηπιαγωγός π.χ. του μικρού μου όχι δεν ασχολιόταν με το τι κάνουν τα παιδιά, είχε σαν αγαπημένη τιμωρία να βγάζει τα τετράχρονα που ενοχλούσαν μόνα τους στην αυλή (κλειδωμένα μεν, χωρίς κανέναν ενήλικα δε). 

'Οταν ο μεγάλος μου ήταν προνήπιο, ήταν σε μία αυτόνομη αίθουσα-παράρτημα, με δικό της χώρο και αυλή και μία νηπιαγωγό, μάλιστα πρωτοδιορισμένη αναπληρώτρια, που αν πάθαινε κάτι, θα μέναν τα παιδιά μόνα μέχρι το σχόλασμα, ούτε τηλέφωνο δεν είχε το παράρτημα να επικοινωνεί με τον έξω κόσμο.

Από εκεί και πέρα, σε άλλη φάση, με πραγματικά πολύ ευσυνείδητη διευθύντρια εκείνη την εποχή, και ανά πάσα στιγμή 3 δασκάλες σε ωραιότατη αυλή με σύγχρονα παιχνίδια, τάπητα κλπ, η κόρη μου σε μία χρονιά βρέθηκε μία με γύψο στο πόδι, μία στο χέρι. Μπροστά στα μάτια της δασκάλας που απλά δεν πρόλαβε, τη μία έπεσε πάνω της ένα παιδάκι ενώ έτρεχε,την άλλη έπεσε η μικρή από την (ομολογουμένως πολύ χαμηλή) τσουλήθρα. Παιδιά είναι, ατυχήματα γίνονται.

• Λυπημένη/-ος 1

Όταν άργησε το κοριτσάκι θα μπορούσες να τα μαζέψεις όλα μέσα η στην ανάγκη να τα πάρεις μαζί σου ας πούμε. Ωρολόγιο πρόγραμμα έτσι όπως το περιγράφεις? Και πρέπει να το τηρεις όταν υπάρχει περίπτωση τέτοια? Παράπονα έχεις κάνει σε αρμόδιους? Όλα αυτά αναφέρονται? Πες τους, θέλω να κατουρησω και τα αφήνω ανεξέλεγκτα. Το άλλο έπεσε στην τουαλετα και έπρεπε να φύγω. Τι απαντάνε? Ωραίο σύστημα έχουμε. Κι αν δεν ειναι αυτο χάος, τότε τι είναι? Να λέμε και δόξα τω θεώ δηλαδή εμείς στις πόλεις. (?) 

Ε κάτσε βρε συ εμμακι, μαμά αν ήμουνα στο χωριό σου και μαγειρευα πχ στην κουζίνα μου, το παιδί μου μπιρει να αλώνιζε μόνο του σε ένα προαύλιο και δύο αλλά να πέφτανε πάνω του ξέρω γω. Χίλια δυο μπορεί να συμβούν. Εγώ και στον παιδότοπο που τα πάω το μάτι μου είναι γαριδα, θες από συνήθεια θες από ανησυχία? Παρόλο που έχει κοπέλες μέσα. Έχει τύχει να σαραβαλιαζονται στα φουσκωτά να θέλουν κάποια να ανέβουν ανάποδα και τα άλλα κανονικά με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω τους και η κοπέλα να είναι απούσα. Φώναξα εγώ και μαζεύτηκαν. Και άλλες μαμάδες το ίδιο. Έχε τα κοντά σου με οποιοδήποτε κόστος, δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Δύσκολο επάγγελμα κάνεις, σε δύσκολο μέρος βρέθηκες, κάνε το καλύτερο που μπορείς.. Εγώ θα έκανα πάντως αυτά που έγραψα παραπάνω.. Θα τα έπαιρνα μαζί, θα τα μάζευα, θα σκεφτόμουν διάφορους τρόπους, και ναι θα τα πειθαρχουσα υπό τέτοιες συνθήκες. Η πειθαρχία δε σημαίνει να ουρλιάζεις και να φωνάζεις. σηναινει να εξηγείς συνεχως και να βάζεις κανόνες και όρια. Και μαθαίνουν πάρα πολύ γρήγορα. Και δε θα τηρουσα κανένα πρόγραμμα ωρολόγιο αν υπήρχε πρόβλημα. 

Τα δικά μου ας πούμε τα μικρά αν δεν μπούνε τρενάκι δε μπαίνουν μέσα. Επίσης στο διάλειμμα τους έχω απαγορέψει κάποια μέρη. Στα μεγάλα έχω επιτρέψει κι έχω απαγορέψει αλλά. Μια χαρά το έμαθαν. Δεν θυμάμαι να ουρλιαξα. Δύο ταραξίες που έχω μόλις μπαίνουν μέσα μου κάνουν πάρεα μεχρι να μπούμε μέσα. Όχι, δεν τους αφήνω να διαλύσουν το σχολείο. Στην ανάγκη τους απαγορεύω και το διάλειμμα. Πίστεψε με, μια δυο και θα κάτσουν Παναγίτσες μετά. 

Κι όταν λέω ώριμο παιδί για βοηθό δε λέμε να το κάνεις πάντα. Όταν είναι ανάγκη να ειναι ο βοηθός σου. Δεν του χαλάς το διάλειμμα. Ίσα ίσα του δίνεις μεγάλη ικανοποίηση. Εγώ έχω σε όλες μου τις τάξεις βοηθούς άνα μήνα και άλλον. Περιμένουν πως και πως να έρθει η σειρά τους.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
  • Μπερδεμένη/-ος 1

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Ε; σε ποιο νηπιαγωγείο γίνεται κάτι τέτοιο; Έχω να δω σειρές και στοίχιση από όταν ήμουν εγώ στο δημοτικό, και μιλάμε για πριν πολλά χρόνια. 

Στον παιδικό της κόρης μου -δημοσιος- τα στοιχίζουν πάντως. Για να πάνε στην τραπεζαρία, για να βγούνε κ να μπούνε απο την αυλή... 

4 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Όταν άργησε το κοριτσάκι θα μπορούσες να τα μαζέψεις όλα μέσα η στην ανάγκη να τα πάρεις μαζί σου ας πούμε.

Μα θα πάρει 20 παιδιά στην τουαλέτα; :huh:

• Μου αρέσει 1

11 ώρες πρίν, emmaki είπε:

Το βρηκα με τα ρουχα κατεβασμενα, να μην μπορει να τα σηκωσει γιατι η μαμα δεν του εμαθε! Αυτα τα 2-3 λεπτα που πηγα στην τουαλετα (εκτος κτηριου ειναι, κοντα αλλα εκτος) κατα τυχη δεν εγινε κατι μεσα στην ταξη! Τι επρεπε να κανω; Να το αφησω στην τουαλετα; Να μην ενδιαφερθω; Να μην του σηκωσω τα ρουχα; Και αν αυτο παθαινε κατι στην τουαλετα; Μηπως να παρω και τα υπολοιπα παιδια μαζι μου ως συνοδια; 

Ωραία όλα αυτά που είπες, εδώ όμως θα διαφωνήσω. Βλέπεις ένα νήπιο να μην μπορεί να σηκώσει τα ρούχα του ή να έχει μπερδευτεί και αμέσως κατηγόρησες τη μαμά του... Αφού ασχολείσαι με νήπια θα ξέρεις πολύ καλά ότι δεν τα καταφέρνουν όλα τα παιδάκια το ίδιο καλά σε όλους τους τομείς στον ίδιο χρόνο και για αυτό δεν φταίει απαραίτητα η μαμά που δεν του το έμαθε...

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες εργασίας σας. Στο νηπιαγωγείο που πήγαινε το δικό μου παιδί πάλι ήταν μια δασκάλα μόνη της στην τάξη. Γι΄αυτό το λόγο είχε οργανώσει κάπως τα πράγματα. πχ πήγαινε ομαδικά τα παιδιά στην τουαλέτα σε τακτά διαστήματα να κάνουν όσα ήθελαν, περίμεναν τη σειρά τους, έβγαιναν να πλύνουν τα χέρια τους κτλ. Τελείωναν με αυτή τη δουλειά και πήγαιναν στην τάξη. Και σε εμάς έλεγε ότι πρέπει τα παιδιά να είναι αυτόνομα, αλλά προφανώς αν κάπου χρειαζόντουσαν βοήθεια τα βοηθούσε. Και εσύ καλά έκανες και βοήθησες το παιδάκι.

• Μου αρέσει 3

7 ώρες πρίν, MagdaP είπε:

Σπίτι δε μπορείς να το κρατήσεις γιατί μιλάμε για νηπιαγωγείο που είναι υποχρεωτικό. Όλοι σαν γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας άλλα δεν πρέπει να έχουμε και παράλογες απαιτήσεις. 

Εξού και το ερωτηματικό που έβαλα - δηλαδή το παιδί δεν το βάζουμε στη γυάλα . Αλλά περίπτωση από περίπτωση διαφέρει , και οι αποχρώσεις είναι λεπτές . 

@emmaki καταλαβαίνω απόλυτα τι λες . Στο δικό μας παιδικό σταθμό - νηπιαγωγείο έχουν πάντα επιπλέον προσωπικό στην αυλή ειδικά στα πιο μεγάλα που είναι και περισσότερα . 

Οι ιδανικές συνθήκες δεν υπάρχουν πουθενά φυσικά . 

Αλλά θα ξαναπώ συμφωνώντας με όλες (νομίζω) ότι το βασικό είναι το παιδί να το λέει στη δασκάλα εάν το χτυπήσει κάποιος . 

Παρεμπιπτοντως εμένα ο δικός μου σήμερα πριν λίγο παραλίγο να μου βγάλει το μάτι με ένα καλαμάκι ροφήματος :) Ε δεν το ήθελε προφανώς, αλλά μια συζήτηση πάνω στην προσοχή και στο πρόσωπο του αλλου την κάναμε ....... 

5 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Τι λέτε βρε παιδιά;

Δεν έχετε δει να βάζουν τα παιδιά ανά δυο σε σειρά και να μπαίνουν στην τάξη μετά από διάλειμμα;

Στο μονοθέσιο που σας έλεγα αυτό έκανε η νηπιαγωγός και το ίδιο έκαναν και στον παιδικό σταθμό.  Να στοιχιστούν όχι. Δεν στοιχίζονται. Κάνουν ουρά σε δυάδες όμως.

• Μου αρέσει 1

5 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Όταν άργησε το κοριτσάκι θα μπορούσες να τα μαζέψεις όλα μέσα η στην ανάγκη να τα πάρεις μαζί σου ας πούμε. Ωρολόγιο πρόγραμμα έτσι όπως το περιγράφεις? Και πρέπει να το τηρεις όταν υπάρχει περίπτωση τέτοια? Παράπονα έχεις κάνει σε αρμόδιους? Όλα αυτά αναφέρονται? Πες τους, θέλω να κατουρησω και τα αφήνω ανεξέλεγκτα. Το άλλο έπεσε στην τουαλετα και έπρεπε να φύγω. Τι απαντάνε? Ωραίο σύστημα έχουμε. Κι αν δεν ειναι αυτο χάος, τότε τι είναι? Να λέμε και δόξα τω θεώ δηλαδή εμείς στις πόλεις. (?) 

Ε κάτσε βρε συ εμμακι, μαμά αν ήμουνα στο χωριό σου και μαγειρευα πχ στην κουζίνα μου, το παιδί μου μπιρει να αλώνιζε μόνο του σε ένα προαύλιο και δύο αλλά να πέφτανε πάνω του ξέρω γω. Χίλια δυο μπορεί να συμβούν. Εγώ και στον παιδότοπο που τα πάω το μάτι μου είναι γαριδα, θες από συνήθεια θες από ανησυχία? Παρόλο που έχει κοπέλες μέσα. Έχει τύχει να σαραβαλιαζονται στα φουσκωτά να θέλουν κάποια να ανέβουν ανάποδα και τα άλλα κανονικά με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω τους και η κοπέλα να είναι απούσα. Φώναξα εγώ και μαζεύτηκαν. Και άλλες μαμάδες το ίδιο. Έχε τα κοντά σου με οποιοδήποτε κόστος, δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Δύσκολο επάγγελμα κάνεις, σε δύσκολο μέρος βρέθηκες, κάνε το καλύτερο που μπορείς.. Εγώ θα έκανα πάντως αυτά που έγραψα παραπάνω.. Θα τα έπαιρνα μαζί, θα τα μάζευα, θα σκεφτόμουν διάφορους τρόπους, και ναι θα τα πειθαρχουσα υπό τέτοιες συνθήκες. Η πειθαρχία δε σημαίνει να ουρλιάζεις και να φωνάζεις. σηναινει να εξηγείς συνεχως και να βάζεις κανόνες και όρια. Και μαθαίνουν πάρα πολύ γρήγορα. Και δε θα τηρουσα κανένα πρόγραμμα ωρολόγιο αν υπήρχε πρόβλημα. 

Τα δικά μου ας πούμε τα μικρά αν δεν μπούνε τρενάκι δε μπαίνουν μέσα. Επίσης στο διάλειμμα τους έχω απαγορέψει κάποια μέρη. Στα μεγάλα έχω επιτρέψει κι έχω απαγορέψει αλλά. Μια χαρά το έμαθαν. Δεν θυμάμαι να ουρλιαξα. Δύο ταραξίες που έχω μόλις μπαίνουν μέσα μου κάνουν πάρεα μεχρι να μπούμε μέσα. Όχι, δεν τους αφήνω να διαλύσουν το σχολείο. Στην ανάγκη τους απαγορεύω και το διάλειμμα. Πίστεψε με, μια δυο και θα κάτσουν Παναγίτσες μετά. 

Κι όταν λέω ώριμο παιδί για βοηθό δε λέμε να το κάνεις πάντα. Όταν είναι ανάγκη να ειναι ο βοηθός σου. Δεν του χαλάς το διάλειμμα. Ίσα ίσα του δίνεις μεγάλη ικανοποίηση. Εγώ έχω σε όλες μου τις τάξεις βοηθούς άνα μήνα και άλλον. Περιμένουν πως και πως να έρθει η σειρά τους.. 

Εγώ πάντως αν μάθαινα ότι το παιδί μου έχει όλη την τάξη συνοδεία γι τουαλέτα θα «τα έψελνα» στη δασκάλα . Χωρίς παρεξήγηση :) σε πολλά συμφωνω με αυτά που λες , αλλά όχι σε αυτό το κομμάτι .

• Χαχαχα 2

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...