Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλήματα με το φαγητο(20 μηνών)

Recommended Posts

Ο κανακαρης θα με τρελάνει. Πειν από ένα μήνα είχα δει ότι ήταν πιο πιθανό να φάει κρέας αν ήταν ανακατεμένο με κριθαράκι ή σπανάκι ρύζι. το έδινα έτσι, έπιασε λίγο, μετά το άφηνε στην άκρη. χθες δίνω κάτι τύπου γιουβέτσι κι με πολύ μικρές μπουκιές κρέας, το ξεχωρίζει όλο κ το αφηνει. σήμερα δινω το ιδιο κρεας πρωτα μονο του στο πιατο κ το τρωει χψρις προβληματισμο. μετα εδωσα το κριθαρακι. τι να πω, μηπως το υπερ αναλυω κ μεταφερω αγχος; 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 239
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

11 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις άδικο σ' αυτό. Όντως δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια νομοτέλεια ότι αν κάνεις το χ θα έχει επακόλουθο το ψ....  Βασικά φοβάμαι μη γίνει παράξενος σαν εμένα στο φαγητό. Σίγουρα θα δίνονται οι ευκαιρίες να ξαναδοκιμάσει. Αλλά άλλο πράγμα να του βάζω καρότα που ι αυτά σ αυτή τη φάση δεν τα θέλει, μήπως κ τα φάει, άλλο να χαραμίζω τόσα σπιτικά κρέατα που βρίσκουμε με δυσκολία!

Τα καρότα μιας και τα έφερες ως παράδειγμα να σου πω πως ο δικός μου τα τσακιζε! Τα έτρωγε ακόμα και σκέτα βρασμενα! Μετά τα βαρέθηκε τόσο που τα έβγαζε στην άκρη! Για ένα διάστημα κι εγώ σταμάτησα να τα μαγειρευω και έτυχε να τα δει στην ψαροσουπα μία φορα τα ξαναθυμηθηκε και τώρα τα προτιμά πιο πολύ απ όλα! Ενα ακόμα παράδειγμα για τα γούστα που αλλάζουν.

Καταλαβαίνω τι εννοείς για τα σπιτικά κρεατικά, δεν μπορείς να τα κάνεις κιμά ή έστω να τα κοβεις μικρότερα κομμάτια? Αν αλλαξεις τον τρόπο μαγειρέματος πάλι δεν τα τρώει?

16 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Επίσης όταν το μενού της οικογένειας έχει πχ κρέας, πατάτες κ σαλάτα, κ ξέρετε ότι το παιδί θα προτιμήσει την πατάτα ή τη σαλάτα , τι κάνετε; Τα προσφέρετε όλα κ αρχίζετε τις συζητήσεις για την ποσότητα της κάθε ομάδας; Ή απλώς δεν φτιάχνετε καθόλου αυτό που δεν θέλετε να φάει κ έτσι το στερείστε κ εσείς; 

Μαγειρευεις πλέον ενα φαγητό? 

Εγώ κάνω το προγραμματισμένο μενού και ό,τι φάει. Πχ μπορεί να έχω σνιτσελ με πατάτες και σαλάτα, το σνιτσελ δεν είναι σίγουρο πως θα το φάει αλλά έστω και δύο μπουκιες να δοκιμάσει είμαι καλυμμένη. Επίσης υπάρχουν και φαγητά που δεν τα συμπαθει κ πρέπει να τα φάει για το εντερακι του όπως οι γίγαντες ή οι φακες. Τα μαγειρευω κανονικά βγάζω και τυρί, σαλάτα και ψωμάκι και θα του δώσω όσο περισσοτερο μπορώ. Θα φάει και ψωμοτυρι, ντοματοσαλατα αλλά και λίγες κουταλιές φαγητό. 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

κάνω το προγραμματισμένο μενού και ό,τι φάει. Πχ μπορεί να έχω σνιτσελ με πατάτες και σαλάτα, το σνιτσελ δεν είναι σίγουρο πως θα το φάει αλλά έστω και δύο μπουκιες να δοκιμάσει είμαι καλυμμένη. Επίσης υπάρχουν και φαγητά που δεν τα συμπαθει κ πρέπει να τα φάει για το εντερακι του όπως οι γίγαντες ή οι φακες. Τα μαγειρευω κανονικά βγάζω και τυρί, σαλάτα και ψωμάκι και θα του δώσω όσο περισσοτερο μπορώ. Θα φάει και ψωμοτυρι, ντοματοσαλατα αλλά και λίγες κουταλιές φαγητό. 

Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω προβληματισμους πολυτελειας. βασικα το κρεας κ το ψαρι με απασχολει, αλλιως ξερω οτι κατι θα φαει. ειναι κ το παραδοξο βεβαια οτι δεν θελει ντοματοσαλάτα που ειναι μια ευκολη λυση αλλα αυτο το θεωρω πταίσμα. η αληθεια ειναι οτι επειδη με εχει μαθει σε μεγαλη ευκολια, αν φαει λιγα λαχανικα κ ψωμι ή ζυμαρικα με κόκκινη σάλτσα  θα πω οτι δεν εφαγε οπως πρεπει. ή αν δεν αδειασει το κεσεδάκι με το γιαουρτι θα αναρωτιεμαι αν τον ενοχλει η συγκεκριμενη μαρκα ή αν χορτασε κλπ. (εντωμεταξυ εγω η ιδια κεσε των 240γρ γιαουρτι δεν καταφερνω ολοκληρο!!!). αν με ακουσει καποιος που εχει οντως θεμα φαγητου, θα με μουτζωσει!

Μαγειρευεις πλέον ενα φαγητό?

ναι πιο συστηματικα ενα φαγητο. τις μισες μερες σιγουρα ή κ παραπανω. μου φαινεται καπως δυσκολο σαν προγραμματισμός ακομα γιατι σκεφτομαι εκεινος να εχει κατι πιο θρεπτικό ή πιο φρεσκο αλλα συντονιζομαι καπως. δεν υπαρχει κ ο ιδιος χρονος. το κακο ειναι οτι ο αντρας μ ενω μαγειρευει, δεν μπορει να κανει προγραμματισμο εβδομαδας κ επισης δν μπορει τη δεσμευση δλδ να παρω υλικα για κατι που κανει εκεινος καλα κ να του πω να το κανει την ταδε μερα. εχει θεμα με το να αποφασιζει νωριτερα διαφορε τετοια θέματα. κ ετσι μου πεφτει πολυ αυτο το βαρος. μπερδεύομαι ν καπως νε τον προγραμματισμο των αγορών σε σχεση με τον χωρο του ψυγειου κ το ποσο φρεσκα τα θελουμε. γι αυτο βόλευαν τα χωριστα φαγητα αλλα ηταν κ αυτο μια κουραση.

5 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Η αλήθεια είναι ότι εγώ έχω προβληματισμους πολυτελειας. βασικα το κρεας κ το ψαρι με απασχολει, αλλιως ξερω οτι κατι θα φαει. ειναι κ το παραδοξο βεβαια οτι δεν θελει ντοματοσαλάτα που ειναι μια ευκολη λυση αλλα αυτο το θεωρω πταίσμα. η αληθεια ειναι οτι επειδη με εχει μαθει σε μεγαλη ευκολια, αν φαει λιγα λαχανικα κ ψωμι ή ζυμαρικα με κόκκινη σάλτσα  θα πω οτι δεν εφαγε οπως πρεπει. ή αν δεν αδειασει το κεσεδάκι με το γιαουρτι θα αναρωτιεμαι αν τον ενοχλει η συγκεκριμενη μαρκα ή αν χορτασε κλπ. (εντωμεταξυ εγω η ιδια κεσε των 240γρ γιαουρτι δεν καταφερνω ολοκληρο!!!). αν με ακουσει καποιος που εχει οντως θεμα φαγητου, θα με μουτζωσει!

ναι πιο συστηματικα ενα φαγητο. τις μισες μερες σιγουρα ή κ παραπανω. μου φαινεται καπως δυσκολο σαν προγραμματισμός ακομα γιατι σκεφτομαι εκεινος να εχει κατι πιο θρεπτικό ή πιο φρεσκο αλλα συντονιζομαι καπως. δεν υπαρχει κ ο ιδιος χρονος. το κακο ειναι οτι ο αντρας μ ενω μαγειρευει, δεν μπορει να κανει προγραμματισμο εβδομαδας κ επισης δν μπορει τη δεσμευση δλδ να παρω υλικα για κατι που κανει εκεινος καλα κ να του πω να το κανει την ταδε μερα. εχει θεμα με το να αποφασιζει νωριτερα διαφορε τετοια θέματα. κ ετσι μου πεφτει πολυ αυτο το βαρος. μπερδεύομαι ν καπως νε τον προγραμματισμο των αγορών σε σχεση με τον χωρο του ψυγειου κ το ποσο φρεσκα τα θελουμε. γι αυτο βόλευαν τα χωριστα φαγητα αλλα ηταν κ αυτο μια κουραση.

Αγγουροντοματα και μένα φέτος το καλοκαίρι έφαγε πρώτη φορά από τον κήπο μας. Τα ποτιζε, τα περιποιόταν με τον πατέρα του και τα δοκίμασε με τρελή χαρά! Έκτοτε τρώει ακόμα και για πρωινό γαλαπουλα-αγγουρι-ψωμακι ή συνοδευτικά του φαγητού! 

Το κοινό φαγητό είναι ευκολία θα το δεις σε βάθος χρονου, και πιστεύω πως για το παιδί είναι ωφέλιμο γιατί νιώθει πως δεν γίνονται εξαιρέσεις για εκείνο και συμμετεχει στο οικογενειακό τραπέζι όπως όλοι. 

Σήμερα τα έκανα θάλασσα πάνω που έλεγα ότι θα είμαι ψύχραιμη. Δεν ήθελε ψάρι κ το έριξα μέσα στην ψαροσουπα. μπροστά του, όχι κρυφά. κ προσπαθούσα με το κουτάλι να πιάσω μικρά κομματάκια για να φάει λίγο. όταν το κατάλαβε σταμάτησε να τρώει κ είναι με μια φέτα ψωμί. μετά του έδωσα από το δικό μαςφαγητό γιατί γιατί έβαλα να φάω, το ζήτησε αλά μόλις είδε το ψωμί μου που έκοψα βλακωδώς μου το πήρε. πραγματικα μου ερχόταν να ανοίξω το στόμα του με το ζόρι να τον μπουκωσω κ μετά μου ερχόταν να κλάψω. έλειπε κ ο άντρας μου που το παίζει ψύχραιμος στο θέμα της αφαγίας κ δεν μπορούσα να συγκρατηθώ, έδειξα απογοήτευση, θυμό, δεν ξερω τι.... πραγματικα αυτο, ειναι ψυχοφθορο, απορω πώς αντέχετε οσοι εχετε παιδια που το κανουν αυτο συστηματικα; 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Σήμερα τα έκανα θάλασσα πάνω που έλεγα ότι θα είμαι ψύχραιμη. Δεν ήθελε ψάρι κ το έριξα μέσα στην ψαροσουπα. μπροστά του, όχι κρυφά. κ προσπαθούσα με το κουτάλι να πιάσω μικρά κομματάκια για να φάει λίγο. όταν το κατάλαβε σταμάτησε να τρώει κ είναι με μια φέτα ψωμί. μετά του έδωσα από το δικό μαςφαγητό γιατί γιατί έβαλα να φάω, το ζήτησε αλά μόλις είδε το ψωμί μου που έκοψα βλακωδώς μου το πήρε. πραγματικα μου ερχόταν να ανοίξω το στόμα του με το ζόρι να τον μπουκωσω κ μετά μου ερχόταν να κλάψω. έλειπε κ ο άντρας μου που το παίζει ψύχραιμος στο θέμα της αφαγίας κ δεν μπορούσα να συγκρατηθώ, έδειξα απογοήτευση, θυμό, δεν ξερω τι.... πραγματικα αυτο, ειναι ψυχοφθορο, απορω πώς αντέχετε οσοι εχετε παιδια που το κανουν αυτο συστηματικα; 

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!τα ίδια πέρναγε και περνάω εννοείτε με τον μεγάλο μου γιο...πέρα από μπιφτέκια, μακαρονάδες,παστίτσιο,γενικά κρέας, άντε και στην καλύτερη φακές και γίγαντες δεν τρώει τίποτα άλλο....Έχουμε σοβαρό θέμα...Έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν με έχει βοηθήσει τίποτα...καταλήγουμε να είναι εντελώς νηστικός...Από μωρό ήταν κακοφαγος δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα...είχα φτάσει σε σημείο να κλαίω να χάνω την ψυχραιμία μου και να μην ανοίγει καθόλου το στόμα...τον είχα πάει για 2μερες στην πεθερά μου που είχε υπομονή για να του ανοίξει σιγά σιγά την όρεξη...τουλάχιστον τρώει ο δικός μου φρούτα...του αρέσουν όλα αλλιώς θα έπεφτε κάτω...ειλικρινά είναι μεγάλο αγκάθι.. 

Just now, Έσπερος είπε:

Τον δικό μου όπως έχω ξαναπει τον ταιζω, οπότε δεν έχω εμπειρία σε παιδάκια που τρωνε μόνα τους κ αρνούνται το φαγητό που τους προσφερεται. Με το μπούκωμα σίγουρα δεν θα έχεις αποτέλεσμα. 

Όταν λες αφαγια τι τρώει μέσα στην μέρα δηλ? 

Για το ψωμί θα μπορούσες να το διαπραγματευτείς. Δηλαδή, να του ελεγες φάε λίγο φαγακι πρωτα κ μετά θα σου δώσω ψωμάκι. 

Παντως όλες νομίζω εχουμε χάσει την υπομονή μας κάποια στιγμή στο τραπέζι, κι αυτό ανθρώπινο είναι. Σκεψου θετικά κ την επόμενη φορά θα είσαι προετοιμασμένη με καλή διάθεση, αυτό προσπαθώ να κάνω εγώ αντίστοιχα. 

Just now, Νένα 27 είπε:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα!τα ίδια πέρναγε και περνάω εννοείτε με τον μεγάλο μου γιο...πέρα από μπιφτέκια, μακαρονάδες,παστίτσιο,γενικά κρέας, άντε και στην καλύτερη φακές και γίγαντες δεν τρώει τίποτα άλλο....Έχουμε σοβαρό θέμα...Έχω δοκιμάσει τα πάντα δεν με έχει βοηθήσει τίποτα...καταλήγουμε να είναι εντελώς νηστικός...Από μωρό ήταν κακοφαγος δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα...είχα φτάσει σε σημείο να κλαίω να χάνω την ψυχραιμία μου και να μην ανοίγει καθόλου το στόμα...τον είχα πάει για 2μερες στην πεθερά μου που είχε υπομονή για να του ανοίξει σιγά σιγά την όρεξη...τουλάχιστον τρώει ο δικός μου φρούτα...του αρέσουν όλα αλλιώς θα έπεφτε κάτω...ειλικρινά είναι μεγάλο αγκάθι.. 

Εμένα δεν είναι κακοφαγος. απλως εχει βγαλει καποες αρνήσεις το τελευταιο διμηνο κ εχω μπλοκαρει γιατι στο φαγητο πηγαιναμε πολυ καλα, ηταν απο τα οραγματα που το παιδι μου ηταν οπως πρεπει κ πιστευα οτι ειχαν μπει σωστες βάσεις κ τωρα εχω απογοητεύτει γιατί δεν περίμενα ότι θα το περνούσαμε αυτό, υποτιθετσι οτι δεν εχουμε κανει τα συνηθισμένα λαθη που αναφέρουν κ γι αυτο δεν καταλαβαινω.

τρώει μέσα στην μέρα δηλ? 

αφαγια για τα δικα μας δεδομενα. δλδ πεωι γαλα κ μερα παρα μερα αυγο, δεκατιανο 2-3 φρουτα, απογευματινο γιαουρτι απο μισο εως ολοκληρο κεσεδάκι (ειμαστε στη φαση του μισού τωρα αλλα κανω οτι δεν το βλεπω) κ θρυμματισμένοιξηροι καρποί κ παλι γαλα βραδυ κ το μεσημερι παίζεται. ειναι μερες που τρωει νορμαλ κ μερες που θα φαει μονο λιγα λαχανικα κ ισως ψωμι. για δεδομενα αλλων παιδιων αυτο δεν ειναι αφαγια βεβαια. 

αυτο με το ψωμι ή με κατι αλλο το εχω δοκιμασει. καταληγει να μην φαει τιποτα. ενω αν φαει αυτο πιυ θελει αρκετες φορες μετα παρακινείται κ για τα αλλα. 

Όλα τα παιδάκια νομίζω κάποια στιγμή βγάζουν μια άρνηση σε κάποια φαγητά...το έχω ακούσει από πολλές μαμάδες αυτό...υπομονή φάση είναι και θα περάσει.. 

22 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εμένα δεν είναι κακοφαγος. απλως εχει βγαλει καποες αρνήσεις το τελευταιο διμηνο κ εχω μπλοκαρει γιατι στο φαγητο πηγαιναμε πολυ καλα, ηταν απο τα οραγματα που το παιδι μου ηταν οπως πρεπει κ πιστευα οτι ειχαν μπει σωστες βάσεις κ τωρα εχω απογοητεύτει γιατί δεν περίμενα ότι θα το περνούσαμε αυτό, υποτιθετσι οτι δεν εχουμε κανει τα συνηθισμένα λαθη που αναφέρουν κ γι αυτο δεν καταλαβαινω.

αφαγια για τα δικα μας δεδομενα. δλδ πεωι γαλα κ μερα παρα μερα αυγο, δεκατιανο 2-3 φρουτα, απογευματινο γιαουρτι απο μισο εως ολοκληρο κεσεδάκι (ειμαστε στη φαση του μισού τωρα αλλα κανω οτι δεν το βλεπω) κ θρυμματισμένοιξηροι καρποί κ παλι γαλα βραδυ κ το μεσημερι παίζεται. ειναι μερες που τρωει νορμαλ κ μερες που θα φαει μονο λιγα λαχανικα κ ισως ψωμι. για δεδομενα αλλων παιδιων αυτο δεν ειναι αφαγια βεβαια. 

αυτο με το ψωμι ή με κατι αλλο το εχω δοκιμασει. καταληγει να μην φαει τιποτα. ενω αν φαει αυτο πιυ θελει αρκετες φορες μετα παρακινείται κ για τα αλλα. 

Βραδυνό μετά τα δυο σκεφτεσαι να εισαγεις? Το συζητησες με τον παιδίατρο?

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Βραδυνό μετά τα δυο σκεφτεσαι να εισαγεις? Το συζητησες με τον παιδίατρο?

Δεν χωραει στο προγραμμα. μας εχει πει απο καιρο οτι μπορουμε να βαλουμε αλλα δεν μενει ωρα. γιατι στις 10 τρωει φρουτα, 2.30 περιπου μεσημεριανο (κοιμαται ενδθαμεσα) κ γιαουρτι μετα τις 6 κ γαλα στις 8. ποτε να δωσω βραδυνο; αν δωσω πιο νωρις το γιαουρτι δεν το τρωει ολο κ δεν θελει να το φαει αργοτερα.

Just now, Έσπερος είπε:

Δεν χωραει στο προγραμμα. μας εχει πει απο καιρο οτι μπορουμε να βαλουμε αλλα δεν μενει ωρα. γιατι στις 10 τρωει φρουτα, 2.30 περιπου μεσημεριανο (κοιμαται ενδθαμεσα) κ γιαουρτι μετα τις 6 κ γαλα στις 8. ποτε να δωσω βραδυνο; αν δωσω πιο νωρις το γιαουρτι δεν το τρωει ολο κ δεν θελει να το φαει αργοτερα.

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 είναι μεγάλο διάστημα νομίζω. ..ίσως να του έδινες στις  1 με 1.30 το μεσημεριανό ώστε στις 4 να φάει έστω και μισό γιαουρτι και μετά στις 6 με 6.30 βραδυνο και 8 γάλα. ...Τι σου προτείνει ο παιδίατρος?  Να μην δίνεις βραδυνο για να φαεί ολόκληρο το γιαούρτι? 

Just now, Fenia27 είπε:

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 είναι μεγάλο διάστημα νομίζω. ..ίσως να του έδινες στις  1 με 1.30 το μεσημεριανό ώστε στις 4 να φάει έστω και μισό γιαουρτι και μετά στις 6 με 6.30 βραδυνο και 8 γάλα. ...Τι σου προτείνει ο παιδίατρος?  Να μην δίνεις βραδυνο για να φαεί ολόκληρο το γιαούρτι? 

12-2/2.30 κοιμαται, μολις ξυπνησει τρωει. τα γευματα του ειναθ μεγαλα γιατι καθεται ωρα. δηλαδη μπορει να κατσει κ πανω απο μισαωρο. Χθες ετρωγε τα ρεβύθια μια ωρα, ενα ενα, με διαλειμμα για ψωμακι, λιγο χάζεμα τη θεα κλπ. 

Δεν εχω ρωτησει τη γιατρο για βραδυνο. Αφου δεν δειχνει να πειναει. ειναι τοσο σημαντικο; για το πρωινο προβληματιζομαι λιγο, πιστευω οτι θα επρεπε. αλλα ο αντρας μου δεν τρωει το πρωι κ οποτε του το λεω δεν βρισκει λογο αφου τρωει φρουτα. τις μισες μερες τρωει αυγο, αν δεν ειχα τη συζυγικη γκρινια κ την ιδιορρυθμια της παιδιατρου που δεν το θελει καθημερινα, θα εδινα αυγο κ τις αλλες μισες για να τρωει κατι το πρωι. 

13 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εγώ απ όσα είπα με την παιδίατρο κατάλαβα πως τα κύρια γευματα στερεων μετά το χρόνο είναι πέντε. Πρωινό, δεκατιανο, μεσημεριανο, απογευματινο, βραδυνο. 

Εγώ δίνω καθε μέρα αυγό για δεκατιανο και πρωινό δημητριακά με γάλα ή  τοστ, σπιτικά πιτακια, κέικ, σάντουιτς με αγγουράκι κ γαλοπούλα, μέλι με ψωμάκι, ψωμί με ντομάτα κασέρι ή ανθότυρο.

Κι εγώ να σου πω την αλήθεια δίνω βάση στο πρωινό γιατί πιστεύω πως τότε ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Παρ όλα αυτά κ το βραδυνό είναι σημαντικό για να καλύπτονται οι αναπτυξιακές τους ανάγκες κι ας είναι κάτι μικρο.

Αν υπάρχει ζήτημα με το βάρος συζήτησε το με την παιδίατρο καλύτερα! 

πρίν από 25 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Αν υπάρχει ζήτημα με το βάρος συζήτησε το με την παιδίατρο καλύτερα! 

Καμία σχέση!!! Στην πάνω πάνω καμπύλη είναι και βάρος και ύψος! Πιο πολύ οι προτιμήσεις με στενοχωρούν, όχι ότι δεν έχει τι να φάει το παιδί! 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...