Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διακοπές στο δρομο από Θεσσαλονίκη-Αθηνα!

Recommended Posts

Γεια σας. Φέτος λόγω διαφόρων συγκυριών οι διακοπές που μας αντιστοιχούν είναι όλες κ όλες 3 μέρες! Μένουμε Αθήνα, θα πάμε Θεσσαλονίκη για μια υποχρέωση και στο γυρισμό θα θέλαμε να σταματήσουμε σε κάποιο κατάλυμα 'πάνω στο δρόμο μας' που λέει ο λόγος. Δηλαδή για παράδειγμα παραλία Κατερίνης,  αγιοκαμπος, Βόλος. Δεν γνωρίζω κανένα από αυτά τα μέρη από κοντά, μόνο έχω ακούσει. Το μόνο που θέλω είναι ένα κατάλυμα αξιοπρεπές πάνω στην παραλία απαραιτήτως να μην χρειάζεται αυτοκίνητο καθόλου ώστε να χαλαρώσουμε από τη δύσκολη χρονιά που είχαμε για 3 μέρες. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτεινετε; 

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Merendoula είπε:

Γεια σας. Φέτος λόγω διαφόρων συγκυριών οι διακοπές που μας αντιστοιχούν είναι όλες κ όλες 3 μέρες! Μένουμε Αθήνα, θα πάμε Θεσσαλονίκη για μια υποχρέωση και στο γυρισμό θα θέλαμε να σταματήσουμε σε κάποιο κατάλυμα 'πάνω στο δρόμο μας' που λέει ο λόγος. Δηλαδή για παράδειγμα παραλία Κατερίνης,  αγιοκαμπος, Βόλος. Δεν γνωρίζω κανένα από αυτά τα μέρη από κοντά, μόνο έχω ακούσει. Το μόνο που θέλω είναι ένα κατάλυμα αξιοπρεπές πάνω στην παραλία απαραιτήτως να μην χρειάζεται αυτοκίνητο καθόλου ώστε να χαλαρώσουμε από τη δύσκολη χρονιά που είχαμε για 3 μέρες. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να προτεινετε; 

Αν θα πάτε αρχικά με αυτοκίνητο, συνιστώ ανεπιφύλακτα τα παράλια του Πηλίου. π.χ την Αφησσο που είναι κοντά στο Βόλο. Έχει 2 πολύ ωραίες παραλίες, ήσυχα νερά, ιδανικά για παιδιά, και αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα. Και κάτω από το Λιτόχωρο -  Παλαιό Παντελεήμονα, είναι όμορφα, αλλά έχει εξωφρενικά πάρα πολύ κόσμο.

Αν δεν θες να βγεις καθόλου απ' το δρόμο θα σου πρότεινα να πας Πλαταμώνα ή Λεπτοκαρυά.. Στην Λεπτοκαρυά βέβαια για μπάνιο μόνο στο κέντρο σε κάποια σημεία εκτός κέντρου έχει πέτρες κ δεν είναι τόσο καλά. Κ τα 2 μέρη πάντως είναι ωραία το βράδυ για περπάτημα.. έχει πολλά μαγαζάκια κ φώτα δίπλα στη θάλασσα. Γενικά έχουν ζωή. Στις παραλίες του Πηλίου πάλι είναι ωραία όπως κ στον Αγιόκαμπο που είπες αλλά θα πρέπει να βγεις απ' την εθνική. Ο Αγιόκαμπος είναι κανένα 40λεπτο από Λάρισα κ ο Βόλος μισή ώρα μακριά απ' την Λάρισα συν κανένα μεσαωρο κ για να φτάσεις στις παραλίες του πηλιου..

Σας ευχαριστώ πολύ και τις 2 σας! Ναι με αυτοκίνητο θα είμαστε και δεν μας πειράζει να κάνουμε και 30'-40' έξω από εθνική αν είναι να βρούμε το 'τέλειο' . Θα κοιτάξω αυτά που μου είπατε. Έχετε μείνει σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο πάνω στην παραλία με παιδια; π.μ. αν τίθεται θέμα διαφήμισης!

Αφησσο προτείνω και εγώ ανεπιφύλακτα. Έχει ολα αυτά που ζητάς και όσο είστε εκεί δεν θα χρειαστείτε σίγουρα αυτοκίνητο. Είχαμε μείνει σε μία πολύ όμορφη και καθαρή πανσιόν αλλά αυτό ήταν πριν κάνουμε παιδί. Θα σου στείλω αργότερα σε πμ τα στοιχεία (αν τα βρω γιατί πάνε και 5 χρόνια). Πάντως είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα σας αρέσει στην Αφησο, πραγματικά εχει όλα αυτά που ζητάς χωρίς να έχει υπερβολικο κόσμο.

Διαφημίσεις

Αν δεν σε πειράζει να βγεις λίγο από το δρόμο σου όπως είπαν κ τα κορίτσια σου προτείνω κ εγώ ανεπιφύλακτα την Αφησο... Είναι πολύ ωραία για οικογένεια! Τα ξενοδοχεία είναι κοντά στην παραλία γιατί είναι μικρό το χωριό. Βέβαια τα περισσότερα είναι στα σοκάκια μέσα κ δεν βλέπουν την θάλασσα αλλά σε ένα 10λεπτο φτάνεις στην παραλία με τα πόδια.. κ αυτά που είναι στον κεντρικό δρόμο πάλι θα περπατήσεις 5 λεπτά για την παραλία γιατί μπροστά εκεί είναι σαν λιμανάκι!

Για μένα οι ωραιότερες και βολικότερες παραλίες του Πηλίου είναι η Πλάκα, ο Άη Γιάννης και το Παπά Νερό. Είναι στη σειρά, η μία δίπλα στην άλλη, από την πλευρά του Αιγαίου. Γενικά εκείνη η πλευρά δε συγκρίνεται με του Παγασητικού, ειναι κλάσεις ανώτερη. Εκτός αν πάτε Αύγουστο, οπότε είναι ρίσκο λόγω των μελτεμιών, που σηκώνουν τεράστια κύματα.

Πιο πάνω και πάνω στο δρόμο σας, χωρίς παρακάμψεις και στροφές, είναι ο Πλαταμώνας και οι Νέοι Πόροι. Με μικρά παιδιά ίσως στους Πόρους βολέψει περισσότερο, αλλά ο Πλαταμώνας έχει άλλη χάρη, ειδικά τα βράδια, πολύ ωραία βόλτα δίπλα στο κύμα. Πάντως κι αυτά είναι δίπλα, 5 λεπτά με το αμάξι.

Διαφημίσεις

16 ώρες πρίν, Lisbet είπε:

Για μένα οι ωραιότερες και βολικότερες παραλίες του Πηλίου είναι η Πλάκα, ο Άη Γιάννης και το Παπά Νερό. Είναι στη σειρά, η μία δίπλα στην άλλη, από την πλευρά του Αιγαίου. Γενικά εκείνη η πλευρά δε συγκρίνεται με του Παγασητικού, ειναι κλάσεις ανώτερη. Εκτός αν πάτε Αύγουστο, οπότε είναι ρίσκο λόγω των μελτεμιών, που σηκώνουν τεράστια κύματα.

Πιο πάνω και πάνω στο δρόμο σας, χωρίς παρακάμψεις και στροφές, είναι ο Πλαταμώνας και οι Νέοι Πόροι. Με μικρά παιδιά ίσως στους Πόρους βολέψει περισσότερο, αλλά ο Πλαταμώνας έχει άλλη χάρη, ειδικά τα βράδια, πολύ ωραία βόλτα δίπλα στο κύμα. Πάντως κι αυτά είναι δίπλα, 5 λεπτά με το αμάξι.

Θα συμφωνήσω για τον αη Γιάννη ότι είναι πολύ ωραία αλλά κανείς αρκετή ώρα για να φτάσεις με στροφές. Συν του ότι η θάλασσα είναι πιο βαθιά κ συνήθως σηκώνει κύμα κ όταν έχεις μικρά παιδιά είναι δύσκολο.. Αλλά είναι εξαιρετικό το τοπίο κ είναι ήρεμα..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...