Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καρότσι-ποδήλατο

Recommended Posts

Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες για τα βρεφικά καρότσια-ποδήλατα (ή όπως αλλιώς λέγονται). Τα θεωρείτε χρήσιμη αγορά; Αξίζουν τα λεφτά τους, αν είναι να επιλέξω κάτι ακριβό, ή δεν είναι  κάτι τόσο σοβαρό που να χρειάζεται να ψάξω και να επενδύσω; Γενικά εξυπηρετούν σε μετακινήσεις; Πχ είναι ευέλικτα; Μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια; Είναι σπαστά για να μπουν στο αυτοκίνητο; 

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες για τα βρεφικά καρότσια-ποδήλατα (ή όπως αλλιώς λέγονται). Τα θεωρείτε χρήσιμη αγορά; Αξίζουν τα λεφτά τους, αν είναι να επιλέξω κάτι ακριβό, ή δεν είναι  κάτι τόσο σοβαρό που να χρειάζεται να ψάξω και να επενδύσω; Γενικά εξυπηρετούν σε μετακινήσεις; Πχ είναι ευέλικτα; Μπορείς να ανεβοκατεβαίνεις πεζοδρόμια; Είναι σπαστά για να μπουν στο αυτοκίνητο; 

Μας είχαν κάνει ένα δώρο στο πρώτο παιδί (το μόνο που μάλιστα του άρεσε το καρότσι) και μας ήταν εντελώς άχρηστο. Μέχρι κάποια ηλικία ήθελε καρότσι, μετά να περπατήσει, οπότε το παράθυρο χρήσης ήταν πολύ μικρό. Έχουμε ανηφόρες στην περιοχή και ήταν και πρακτικά αδύνατο να πάμε βόλτα, απείρως δυσκολότερο να το σπρώξεις σε ανηφόρα από καρότσι,  οπότε το χαρίσαμε με συνοπτικές διαδικασίες. Ισως σε περιοχή με ίσια και άνετα πεζοδρόμια, πλακοστρωμένες πλατείες σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι κλπ να έχει πλάκα, σε εμάς που είναι ανηφόρα, ανύπαρκτα πεζοδρόμια και μετά παιδική χαρά και πλατεία με χώμα και χαλίκι, δεν ...

Προσωπικα πιστευω οτι ειναι πεταμενα λεφτα. Δεν κανει κατι παραπανω απο το καροτσι. Το παιδι δεν μαθαινει να κανει ποδηλατο. Για μενα καλυτερα να παρεις ενα ποδηλατο ισορροπιας σε κανα εξαμηνο ή αν θελεις κατι για τωρα θα προτεινα τα 3κυκλα που τα κινουν με τα ποδια.

Εγω θεωρω οτι ειναι απο τα πιο χρησιμα πραγματα που εχουμε παρει για τα παιδια

Κ στα δυο μου αρεζε πολυ η βολτα με το ποδηλατο, κ γω το προτιμω απο το καροτσι

Δ μπορει να κοιμηθει εκει το παιδακι, το μονο αρνητικο

Αρκετα ευελικτα, μια χαρα μπορουσα να το κουμανταρω, οκ σε πλακοστρωτο δ ειναι ιδανικο. Το μονο προβλημα αν δ κλειδωνει το τιμονι του παιδιου, σου αλλαζει κατευθυνση εκεινο

Δ ξερω αν εχει καποιο σπαστο, μονο σε καποια βγαινει σχετικα ευκολα το ψηλο μερος, για να χωρεσει. Δλδ δ ειναι ευκολο να το μεταφερεις

Αντι για το τρικυκλο που λεει η σεντιρ, εχω δει ενα πατινι-ποδηλατο ισορροπιας-κ να καθεται το παιδι σε πιο μικρη ηλικια. Εμεις ειχαμε δει το πιο απλο μοντελο, ειναι απο τα ακριβα

Συμφωνώ με @vicky86. Εμάς είναι να φανταστείς το πιο φθηνό που κυκλοφορεί στην αγορά, μας το είχαν φέρει δώρο. Στο αυτοκίνητο για να μπει βγαίνει το κοντάρι μόνο, αν έχεις μικρό αμάξι αναγκαστικά στο πίσω κάθισμα. Το τιμονι κλειδωνει σχεδόν σε όλα. Μόλις η μικρή το βλέπει αρχίζει τα παρακάλια για βολτα. Της αρέσει τόσο πολύ που σκέφτομαι να δώσω λεφτά να παρω καλύτερη έκδοση. Πήραμε για δώρο ένα αρκετά ακριβό και το ζήλεψα. Τα ποδήλατα ισορροπίας τα θεωρώ λίγο μόδα και σίγουρα για αρκετά μεγαλύτερη ηλικία. 

Διαφημίσεις

Με μπλέξατε λίγο με την ορολογία γιατί δεν το έχω ψάξει το προϊόν. Εγώ λέω αυτό που έχει κάθισμα σαν καροτσιού και το σπρώχνει ο γονιός αλλά έχει και πετάλια. Δεν το θέλω ακριβώς για υποκατάσταση καροτσιού, απλώς για να είναι το παιδί λιγότερο "παθητικό" σε μια βόλτα. Αν δλδ θέλουμε να περπατήσουμε πάνω κάτω το λιμάνι, που είναι κάπως μεγάλη απόσταση να το κάνουμε με τα πόδια ακόμα χωρίς στάση για αγκαλιά, αντί να κάθεται στο καρότσι να έχει την αίσθηση ότι κινείται. Δεν το έχω συνδυάσει με εκμάθηση ποδηλάτου. Όμως αν δεν μπαίνει στο αυτοκίνητο όντως δεν μας διευκολύνει σε κάτι. Γύρω από το σπίτι μας έχει πλακόστρωτα ή χωματόδρομο και έτσι κι αλλιώς εκεί περπατάμε. Άσφαλτο έχει στον κεντρικό δρόμο από πάνω μας, που δεν έχει όμως πεζοδρόμιο, και μετά θες αυτοκίνητο για να πας αλλού. Οπότε δεν το βλέπω να χρησιμεύει σε κάτι.

Το τρίκυκλο που λέει η @vicky86 είναι κάτι διαφορετικό; 

@Lenia16 όταν λες ότι το ποδήλατο ισορροπίας είναι λίγο μόδα, τι εννοείς; Το κλασικό ποδήλατο δεν είναι αυτό ή είναι κάτι άλλο; 

Φυσικά και μπορεί να μάθει το παιδί ποδήλατο με αυτό. Εμείς το είχαμε καταευχαριστηθεί! Το είχε μέχρι τα 2 1/2, σε αυτό έμαθε πετάλι και πήραμε το πρώτο μας κανονικό. Αυτό το δώσαμε σε άλλο παιδάκι μιας και ήταν σε άριστη κατάσταση.  

Δε ξέρω τι εννοείται ακριβό και φτηνό, εμείς το είχαμε πάρει νομίζω 70 ευρώ από άμαζον, δε μου φαίνεται ακριβό. Ο ξάδερφος μου είχε πάρει ένα του παιδιού του την ίδια εποχη με 50 ευρώ από Ελλάδα και δεν είχε σχέση καμία, δεν ανεβοκατέβαινε το χερούλι και ήταν πολύ κουραστικό.

Να κοιτάξεις να μην έχει πλαστικές ρόδες αλλά λαστιχένιες.

@Έσπερος το ποδήλατο ισορροπίας δεν έχει καθόλου πετάλια. Το παιδί με τα πόδια και έτσι μαθαίνει πιο εύκολα ισορροπία. Δεν σας κάνει εσάς σε αυτη την ηλικία

Just now, ΜΑΡΙΤΑ είπε:

@Έσπερος το ποδήλατο ισορροπίας δεν έχει καθόλου πετάλια. Το παιδί με τα πόδια και έτσι μαθαίνει πιο εύκολα ισορροπία. Δεν σας κάνει εσάς σε αυτη την ηλικία

Αυτό δεν το ήξερε καθολου!! Ακουγα ποδηλατο ισορροπίας κ νομιζα οτι ηταν το κανό ολο ποδηλατο!! 

Just now, Έσπερος είπε:

Με μπλέξατε λίγο με την ορολογία γιατί δεν το έχω ψάξει το προϊόν. Εγώ λέω αυτό που έχει κάθισμα σαν καροτσιού και το σπρώχνει ο γονιός αλλά έχει και πετάλια. Δεν το θέλω ακριβώς για υποκατάσταση καροτσιού, απλώς για να είναι το παιδί λιγότερο "παθητικό" σε μια βόλτα. Αν δλδ θέλουμε να περπατήσουμε πάνω κάτω το λιμάνι, που είναι κάπως μεγάλη απόσταση να το κάνουμε με τα πόδια ακόμα χωρίς στάση για αγκαλιά, αντί να κάθεται στο καρότσι να έχει την αίσθηση ότι κινείται. Δεν το έχω συνδυάσει με εκμάθηση ποδηλάτου. Όμως αν δεν μπαίνει στο αυτοκίνητο όντως δεν μας διευκολύνει σε κάτι. Γύρω από το σπίτι μας έχει πλακόστρωτα ή χωματόδρομο και έτσι κι αλλιώς εκεί περπατάμε. Άσφαλτο έχει στον κεντρικό δρόμο από πάνω μας, που δεν έχει όμως πεζοδρόμιο, και μετά θες αυτοκίνητο για να πας αλλού. Οπότε δεν το βλέπω να χρησιμεύει σε κάτι.

Το τρίκυκλο που λέει η @vicky86 είναι κάτι διαφορετικό; 

@Lenia16 όταν λες ότι το ποδήλατο ισορροπίας είναι λίγο μόδα, τι εννοείς; Το κλασικό ποδήλατο δεν είναι αυτό ή είναι κάτι άλλο; 

Τρικυκλο οταν λέμε εννοούμε το ποδηλατακι με τις τρεις ρόδες που έχει κοντάρι κ το σπρώχνει ο γονιός. Αυτό το κοντάρι μετά βγαίνει εντελώς κ γίνεται ποδηλατακι με 3 ροδες κ μπορεί να μάθει εκεί να κάνει το παιδάκι. Ποδήλατο ισορροπίας είναι ένα ποδηλατακι χωρίς καμία ρόδα που μαθαίνει το παιδί ισορροπία κ κινείται με τα πόδια του παιδιού (σαν τους φλινστοουνς:razz:). Αν κάνω λάθος διορθωστε με.

Επειδή δεν λύνονται, όσα ξέρω εγώ τουλάχιστον, απλά βγαίνει το κοντάρι, αν το πορτ μπαγκαζ είναι μικρό δε χωραει. 

Χαχαχα όχι χωρίς ρόδα, χωρίς πετάλια εννοούσα συγνώμη!

Εμείς έχουμε ένα πλαστικό όλο, αν το αγόραζα έχω δεν θα το διάλεγα. Τα πιο ακριβά, των 100-120 είναι καταπληκτικά, έχουν λαστιχένιες ροδες, κάθισμα με επένδυση, κουκουλιτσα για τον ήλιο, καλαθάκι για πράγματα. Κ σίγουρα είναι πιο σταθερά.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

Διαφημίσεις

Just now, Έσπερος είπε:

άρα το τρίκυκλο κ το καροτσι ποδηλατο που ρωταω ειναι το ιδιο; 

Ναι, είναι το ίδιο. Εγώ είχα επενδύσει σε αρκιβό, το είχα πάρει περίπου 120-150 ευρώ και αποδείχθηκε καταπληκτική αγορά. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το μοντέλο, αλλά δεν ήταν πλαστικό αλλά μεταλλικό με μεγάλες ρόδες και αποσπώμενο κοντάρι. Το χρησιμοποίησα από 10 μηνών έως 4 ετών περίπου και στα δύο παιδιά. Είχα παιδιά που μισούσαν το καρότσι και το ποδηλατάκι αυτό με έσωσε, ήταν εξαιρετικά χρήσιμο όταν το μεγάλο παιδί πέρασε σε κανονικό ποδήλατο και μπορούσα να έχω την μικρή στο ποδηλατάκι, έτσι ώστε να μην αισθάνεται ριγμένη και "μωρό".

Το αν χωράει στο αυτοκίνητο είναι ένα θέμα, ειδικά εάν δεν μπορείς να το τσεκάρεις κατά την αγορά. Είναι πάντως απαραίτητο να βγει το κοντάρι.

Είδα τώρα κάποια, γράφουν στην περιγραφή τα πιο ακριβά ότι το κοντάρι είναι αποσπώμενο, αλλά δεν γράφουν αν είναι πτυσσόμενα, εκτός από το πιο ακριβό από όλα που το λέει ρητά. Εμείς έχουμε πολύ μεγάλο πορτ μπαγκάζ και μπαίνει και το μεγάλο καρότσι μας, στο οποίο το κάθισμα και ο σκελετός δεν διπλώνουν μαζί. Υπάρχει δηλαδή χώρος και άνεση αλλά δεν θα το ρισκάρω, θα κάνω κάποια τηλέφωνα σε καταστήματα πριν το παραγγείλω ή θα περιμένω να το δούμε από κοντά. 

Τρικυκλο ειναι αυτο το καροτσι-ποδηλατο. Κ εμεις πηραμε σχετικα καλο, μεταλλικο με λαστιχιενες ροδες απο 10μ,γυρω στα 100€.η κορη μεχρι τα 3εκατσε.ξερω οτι εχει κ ενα απο 6μ που ξαπλωνει κιολας πιο ακριβο. Στα 150€?

Το ποδηλατο ισορροπιας ειναι περιπου απο 2,)καποια ειναι κ με 3ροδες κ τα πανε σαν τους φλινστοουνς. Πηραμε στην κορη μου το χρησιμοποιησε μια χρονια 2,5-3,5 μετα δ την βολεψε λογω υψους. Αλλα το εχουμε ακομη γτ μετατρεπεται σε πατινι(μαρκα scoot and ride). Απλα πεον θα επαιρνα με 3ροδες γτ ειναι λιγο δυσκολη η ισορροπια με δυο. Κ της micro μου αρεσουν

Το τρικυκλο μας εχει τεντα, καλαθακι. Τα σκετο πλαστικο δ θα επαιρνα

Οταν εγραψα τρικυκλο εννουσα χωρις πηδαλια και χωρις κονταρι, απλα με τιμονι, καθισμα και 3 ροδες (αυτο που εβαλε η @ΜΑΡΙΤΑ), για να εχει ουσιαστικο ελεγχο το παιδι και οχι απλα την ψευδαισθηση. Περισσοτερο γιατι το ποδηλατο ισορροπιας ειναι απο 2 και πανω και εσεις ειστε 1,5. Επισης, τα ποδηλατα ισορροπιας μπορει να εγιναν μοδα αλλα η ουσια στο ποδηλατο ειναι η εκμαθηση ισορροπιας, οποτε εμενα αυτο με καλυπτει...Τα πηδαλια δεν ειναι τιποτα να τα μαθει ενα παιδι, η ισορροπια ειναι το θεμα. Παντως, ο μικρος μου (3χρ και 3 μην)εχει το ποδηλατο ισορροπιας απο 2 χρονων, και αν οχι το φθινοπωρο, του χρονου σιγουρα θα ειναι σε θεση να κανει κανονικο, χωρις βοηθητικες εννοειται. 

Διαφημίσεις

• 5 months later...

Επανέρχομαοι στο θέμα γιατί τελικά δεν αγοράσαμε τότε που το συζητούσαμε με σκοπό να κάνουμε έρευνα αγοράς τα χριστούγεννα σε καταστήματα και όχι στο διαδίκτυο (εδώ στο νησί έχει κυρίως τα πλαστικά αλλά σε τιμές των καλών). Τελικά όμως αναρωτιέμαι αν αξίζει. ΤΟ καρότσι σχεδόν το έχουμε καταργήσει, ο μικρός ακολουθεί κανονικά σε πεζοπορία συνήθως χω΄ρις πολλές αναίτιες στάσεις για να χαζέψει άσχετα πράγματα. Έχει αρκετές αντοχές και του αρέσει πολύ. ΤΟ καρότσι εδώ και 3-4 μήνες το έχουμε χρησιμοποιήσει μόνο κάποιες φορές που πήγαμε όλοι μαζί για ψώνια και έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και να φορτώσουμε πράγματα, και κάποια φορές που τον πάω κοντά στο σπίτι για περπάτημα αλλά επειδή έχουμε να περάσουμε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, τον περνάω με το καρότσι. Έτσι δεν βρίσκω χρησιμότητα στο να έχει καρότσι ποδήλατο αφού παντού πάει με τα πόδια. Οπότε μένει μόνο η εκμάθηση ποδηλάτου, είναι όμως αυτό χρήσιμο ως προς αυτό ή μπορούμε απλά να πάρουμε αργότερα ποδηλατάκι με βοηθητικές ή ισορροπίας (που δεν το έχω δει αλλά τέλος πάντων θα το ψάξουμε);

Just now, Έσπερος είπε:

Επανέρχομαοι στο θέμα γιατί τελικά δεν αγοράσαμε τότε που το συζητούσαμε με σκοπό να κάνουμε έρευνα αγοράς τα χριστούγεννα σε καταστήματα και όχι στο διαδίκτυο (εδώ στο νησί έχει κυρίως τα πλαστικά αλλά σε τιμές των καλών). Τελικά όμως αναρωτιέμαι αν αξίζει. ΤΟ καρότσι σχεδόν το έχουμε καταργήσει, ο μικρός ακολουθεί κανονικά σε πεζοπορία συνήθως χω΄ρις πολλές αναίτιες στάσεις για να χαζέψει άσχετα πράγματα. Έχει αρκετές αντοχές και του αρέσει πολύ. ΤΟ καρότσι εδώ και 3-4 μήνες το έχουμε χρησιμοποιήσει μόνο κάποιες φορές που πήγαμε όλοι μαζί για ψώνια και έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και να φορτώσουμε πράγματα, και κάποια φορές που τον πάω κοντά στο σπίτι για περπάτημα αλλά επειδή έχουμε να περάσουμε έναν δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, τον περνάω με το καρότσι. Έτσι δεν βρίσκω χρησιμότητα στο να έχει καρότσι ποδήλατο αφού παντού πάει με τα πόδια. Οπότε μένει μόνο η εκμάθηση ποδηλάτου, είναι όμως αυτό χρήσιμο ως προς αυτό ή μπορούμε απλά να πάρουμε αργότερα ποδηλατάκι με βοηθητικές ή ισορροπίας (που δεν το έχω δει αλλά τέλος πάντων θα το ψάξουμε);

Ετσι που περιγράφεις τις διαδρομές, κ στην ηλικία σας, δ θα επαιρνα αυτό το καροτσι-ποδηλατο που λες

Αλλα πλεον η ποδήλατο ισορροπιας, η πατινι με 3ροδες απλα

Στον μικρο πηρε η νονα του περυσι το πασχα πατινι, 2,5χρ ο μικρος, κ μια χαρα το εκανε το πατινι

Εντελώς άχρηστο - πεταμένα λεφτά . Δεν έχει σωστή ροπή όταν στρίβει με αποτέλεσμα να ενδείκνυται μόνο για πεζόδρομο και όχι γενικά για «έξω». 

Αν θες σου δίνω το δικό μου ! Ειλικρινά !!!! Απλά μην μου το επιστρέψεις στολίζοντας με για το άχρηστο πράγμα που θ σου δώσω (χι χι χι)

Εμάς το ποδήλατο-καρότσι μας φάνηκε τρομερά χρήσιμο. Μάλιστα μας το έκαναν δώρο και αρχικά δε μου φάνηκε πολύ ανθεκτικό καθώς δεν ήταν και πολύ ακριβό. Παρόλο που το χρησιμοποιήσαμε πολύ σε ανηφόρες και δύσκολους δρόμους, άντεξε και με το παραπάνω. Είχε και μικρή τέντα για τον ήλιο, κουμπάκι που έκανε μουσική και πορτ-μπαγκαζ (βολικό για κανένα σνακ, νερό ή παιχνιδάκι). Το οδηγούσαμε εγώ ή ο σύζυγος. Ok, το οδηγούσες πιο δύσκολα από το καρότσι, ειδικά στο ανέβα-κατέβα στα πεζοδρόμια.  Δεν έμαθε με αυτό, είναι η αλήθεια, ποδήλατο. Άλλωστε είναι και τρίκυκλο. Έκανε βέβαια πετάλι. Η μικρή το είχε λατρέψει καθώς δεν ήθελε πια καρότσι αλλά λαχταρούσε να πάει βόλτα με αυτό. Μόνο στη βροχή ή για υπνάκο στη βόλτα δεν βόλευε. 

Ποδήλατο έμαθε κλασικά με βοηθητικές, τις οποίες έβγαλε γρήγορα. Δεν είχα κοιτάξει τότε για ποδήλατο ισορροπίας αλλά αν είχα να επιλέξω και πάλι, σίγουρα θα το αγόραζα.

On 7 Νοεμβρίου 2019 at 3:22 ΠΜ, love kids είπε:

Εμάς το ποδήλατο-καρότσι μας φάνηκε τρομερά χρήσιμο. Μάλιστα μας το έκαναν δώρο και αρχικά δε μου φάνηκε πολύ ανθεκτικό καθώς δεν ήταν και πολύ ακριβό. Παρόλο που το χρησιμοποιήσαμε πολύ σε ανηφόρες και δύσκολους δρόμους, άντεξε και με το παραπάνω. Είχε και μικρή τέντα για τον ήλιο, κουμπάκι που έκανε μουσική και πορτ-μπαγκαζ (βολικό για κανένα σνακ, νερό ή παιχνιδάκι). Το οδηγούσαμε εγώ ή ο σύζυγος. Ok, το οδηγούσες πιο δύσκολα από το καρότσι, ειδικά στο ανέβα-κατέβα στα πεζοδρόμια.  Δεν έμαθε με αυτό, είναι η αλήθεια, ποδήλατο. Άλλωστε είναι και τρίκυκλο. Έκανε βέβαια πετάλι. Η μικρή το είχε λατρέψει καθώς δεν ήθελε πια καρότσι αλλά λαχταρούσε να πάει βόλτα με αυτό. Μόνο στη βροχή ή για υπνάκο στη βόλτα δεν βόλευε. 

Ποδήλατο έμαθε κλασικά με βοηθητικές, τις οποίες έβγαλε γρήγορα. Δεν είχα κοιτάξει τότε για ποδήλατο ισορροπίας αλλά αν είχα να επιλέξω και πάλι, σίγουρα θα το αγόραζα.

Εμεις εχουμε πολυ μεγαλο κ ψηλο καροτσι. Τυπου εκτος δρομου. Οποτε ολα αυτα τα ποδηλατάκια μας φαινονται ψεύτικα. Και πολυ χαμηλα. Δεν ποστευω οτι θα του αρεσει ακόμα κ από τα ακριβά. Ήθελα να πάρουμε γιατι εχουν ολα τα παιδακια, ο αντρας μου ειχε επιφυλαξεις κ ορθώς τελικα. αφου δεν το πγραμε νωριτερα, παλι καλα αφου τελικα ουτε καροτσι χρησιμοποιουμε εδω κ 2-3 μηνες. 

10 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Εμεις εχουμε πολυ μεγαλο κ ψηλο καροτσι. Τυπου εκτος δρομου. Οποτε ολα αυτα τα ποδηλατάκια μας φαινονται ψεύτικα. Και πολυ χαμηλα. Δεν ποστευω οτι θα του αρεσει ακόμα κ από τα ακριβά. Ήθελα να πάρουμε γιατι εχουν ολα τα παιδακια, ο αντρας μου ειχε επιφυλαξεις κ ορθώς τελικα. αφου δεν το πγραμε νωριτερα, παλι καλα αφου τελικα ουτε καροτσι χρησιμοποιουμε εδω κ 2-3 μηνες. 

Κι εμένα πολύ ψεύτικο μου φαινόταν το συγκεκριμένο. Δεν ξέρω αν μπορώ να αναφέρω μάρκα. Ήταν βέβαια δώρο και φυσικά δεν μπορούσα να ζητήσω ακριβότερο που σίγουρα θα ήταν πιο άνετο. Κυρίως το χρησιμοποιήσαμε όταν δεν ήθελε πια το καρότσι. Όταν έβρεχε είχαμε ξανά το καρότσι. Κι αφού δεν μπορούσα να την έχω αγκαλιά, μας βόλεψε ιδιαίτερα.

Ωραίο θέμα άνοιξες @Έσπερος γιατί κι εγώ είμαι σε αναζήτηση για να μας το πάρει δώρο η γιαγιά για τα Χριστούγεννα.Κι εκεί που έλεγα τρίκυκλο και απλά έψαχνα ποιο θέλω, μπερδεύτηκα εντελώς με αυτά που διαβάζω.Οχι τίποτα, είναι και πολλά λεφτά και είναι κρίμα να μην βολεψει.Κι εγώ χαιρομουν ότι θα έχουμε κάτι καινούργιο για βόλτες γιατί άρχισε να βαριέται το καρότσι της!

17 ώρες πρίν, vanessaki4 είπε:

Ωραίο θέμα άνοιξες @Έσπερος γιατί κι εγώ είμαι σε αναζήτηση για να μας το πάρει δώρο η γιαγιά για τα Χριστούγεννα.Κι εκεί που έλεγα τρίκυκλο και απλά έψαχνα ποιο θέλω, μπερδεύτηκα εντελώς με αυτά που διαβάζω.Οχι τίποτα, είναι και πολλά λεφτά και είναι κρίμα να μην βολεψει.Κι εγώ χαιρομουν ότι θα έχουμε κάτι καινούργιο για βόλτες γιατί άρχισε να βαριέται το καρότσι της!

Εμάς πάντως μας βόλεψε, γιατί ακριβώς είχε αρχίσει να βαριέται το καρότσι της και είδε το ποδήλατο ως αποδεικτικό του ότι μεγάλωσε. Αλλά όπως με όλα τα πράγματα είναι τελικά τι θα βολεψει την κάθε οικογένεια και το κάθε παιδί μιας και πρόκειται για διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικές συνθήκες ζωής κλπ.

Νομιζω οτι ειναι βολικο αναλογα με το ειδος της βολτας που πηγαινεις,αλλα για ηλικιες ενος ετους. Αν το εχεις οκ,μπορει να καθισει μεχρι τα δυο. Μετα δεν εχει νοημα. Ασε που καποια τουμπαρουν ευκολα αν κανει καμια περιεργη κινηση το παιδι, το επαθα και δεν τον ξαναανεβασα. Οποτε δεν ειναι για μεγαλα παιδια. 

Just now, irin είπε:

Νομιζω οτι ειναι βολικο αναλογα με το ειδος της βολτας που πηγαινεις,αλλα για ηλικιες ενος ετους. Αν το εχεις οκ,μπορει να καθισει μεχρι τα δυο. Μετα δεν εχει νοημα. Ασε που καποια τουμπαρουν ευκολα αν κανει καμια περιεργη κινηση το παιδι, το επαθα και δεν τον ξαναανεβασα. Οποτε δεν ειναι για μεγαλα παιδια. 

Εμείς το πήραμε μετά τα 2 σίγουρα, δε θυμάμαι πότε ακριβώς. Πιστεύω πως όταν ήταν ενός, εμάς δε θα μας βόλευε, γιατί σίγουρα δεν ήταν ξεκούραστο όπως το καρότσι και σε εκείνη την ηλικία ήθελε να ξαπλώνει την πλατούλα της και συχνά να κοιμάται στη βόλτα. Μιλάω φυσικά για βόλτες πέραν της μίας ώρας ή για όταν το παιδί ήταν κουρασμένο. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...