Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στην Αθήνα με νήπιο

Recommended Posts

Γεια σας, παντρευεται μια  πολυ καλη μου φιλη μου τον αλλο μηνα και σκεφτομαι να κατεβω. Δεν εχω αποφασισει ακομη αν θα ερθω μονη μου ή αν θα παρω και την 1,5 ετους κορη μου μαζι. Παντως παιζει πολυ ως σεναριο, αλλα σκεφτομαι τις πρακτικες δυσκολιες. Για παραδειγμα, γινεται να παρεις ταξι με παιδικο καθισμα;; Φανταζομαι πως αν το παραγγειλεις απο πριν ναι, αλλα εχετε καποια εταιρια να μου προτεινετε; Επισης με προβληματιζει το σε ποια περιοχη θα μπορουσαμε να μεινουμε, δηλαδη να εχει παρκο, μια σχετικη απλα. Είναι στην φαση που τρεχει δεξια κι αριστερα, οποτε το κεντρο για παραδειγμα το εχω αποκλεισει εντελως. Τελος, εχετε κατα νου καποια δραστηριοτητα που να απευθυνεται σε νηπια; 

Διαφημίσεις

Ποσες μερες θα κατσεις? Ισως να κοιταζες στην περιοχη που θα γινει ο γαμος? Για ταξι δεν εχω κατι στο μυαλο μου γιατι δεν εχω χρειαστει...Για δραστηριοτητες...Σαν τι εχεις στο μυαλο σου? Παιδοτοπο?

Just now, Chrysoum είπε:

Γεια σας, παντρευεται μια  πολυ καλη μου φιλη μου τον αλλο μηνα και σκεφτομαι να κατεβω. Δεν εχω αποφασισει ακομη αν θα ερθω μονη μου ή αν θα παρω και την 1,5 ετους κορη μου μαζι. Παντως παιζει πολυ ως σεναριο, αλλα σκεφτομαι τις πρακτικες δυσκολιες. Για παραδειγμα, γινεται να παρεις ταξι με παιδικο καθισμα;; Φανταζομαι πως αν το παραγγειλεις απο πριν ναι, αλλα εχετε καποια εταιρια να μου προτεινετε; Επισης με προβληματιζει το σε ποια περιοχη θα μπορουσαμε να μεινουμε, δηλαδη να εχει παρκο, μια σχετικη απλα. Είναι στην φαση που τρεχει δεξια κι αριστερα, οποτε το κεντρο για παραδειγμα το εχω αποκλεισει εντελως. Τελος, εχετε κατα νου καποια δραστηριοτητα που να απευθυνεται σε νηπια; 

Το πιο λογικό είναι να μείνεις ακριβώς κάπου στο κέντρο, για να έχεις εύκολη πρόσβαση σε μέρη με κίνηση για βόλτες με το μωρό, ή κάπου κοντά σε μετρό, να μπορείς να φτάσεις εύκολα π.χ. στην περιοχή κάτω από την Ακρόπολη.  Εκτός αν βολεύει η περιοχή όπου θα γίνει ο γάμος. 

Just now, Fenia27 said:

Ποσες μερες θα κατσεις? Ισως να κοιταζες στην περιοχη που θα γινει ο γαμος? Για ταξι δεν εχω κατι στο μυαλο μου γιατι δεν εχω χρειαστει...Για δραστηριοτητες...Σαν τι εχεις στο μυαλο σου? Παιδοτοπο?

Δεν ξέρω ακόμη πόσες μέρες, όχι πολλές, αλλά κάπου μεταξύ 4-5 λέω. Θα γίνει στην μεταμόρφωση και δεν έχω ιδέα πως είναι ως περιοχή, αν έχει πάρκο δηλαδή κλπ. Όσον αφορά τις δραστηριότητες, οτιδήποτε που να έχει κόσμο και κάτι για παιδάκια. Εκτός προφανώς από τις κούνιες που θα γίνει δεύτερο σπίτι μας. Σινεμά, συναυλία, θέατρο για νήπια. Αν υπάρχει τέλος πάντων κάτι άλλο πέρα από κούνιες :) 

1 hour ago, Chrysoum είπε:

Ταξι με παιδικο καθισμα υπάρχει και μαλιστα εχει και σελιδα στο φμπ!!! Ο τιτλος της επιχείρησης αν θυμαμαι καλα ειναι ο "ταξι με παιδικο καθισμα", αλλα φαντάζομαι πως και να το γκουγκλαρεις θα βρεις τηλέφωνο!! 

Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω να σε βοηθήσω γτ εμενα η μικρη ειναι 5μιση  μηνων, οποτε ουτε σινεμα ουτε θεατρο παμε!!! :p

Διαφημίσεις

10 hours ago, Chrysoum said:

Δεν ξέρω ακόμη πόσες μέρες, όχι πολλές, αλλά κάπου μεταξύ 4-5 λέω. Θα γίνει στην μεταμόρφωση και δεν έχω ιδέα πως είναι ως περιοχή, αν έχει πάρκο δηλαδή κλπ. Όσον αφορά τις δραστηριότητες, οτιδήποτε που να έχει κόσμο και κάτι για παιδάκια. Εκτός προφανώς από τις κούνιες που θα γίνει δεύτερο σπίτι μας. Σινεμά, συναυλία, θέατρο για νήπια. Αν υπάρχει τέλος πάντων κάτι άλλο πέρα από κούνιες :) 

Δεν ξέρω αν έχει συναυλίες και θέατρα για νήπια (αληθεια η κόρη σου κάθεται πχ να δει θεατρικό στην ηλικία που είναι?εμένα ο γιος μου σε αυτή την ηλικία ούτε για αστείο) . Θα σου πρότεινα όμως αν δεν έχεις πάει να κάνεις μία βόλτα στο Νιάρχο, είναι φοβερό πάρκο και έχει πολλά πράγματα για τα παιδιά, εμείς το επισκεπτόμαστε πολύ συχνά.

17 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Η πρακτική δυσκολία θεωρώ ότι έγκειται περισσότερο στην ώρα του γάμου-δεξίωσης, παρά τις υπόλοιπες ημέρες, τις οποίες μπορείς να διαμορφώσεις άλλωστε όπως θα θέλεις.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν ταξί με παιδικό κάθισμα. 

Εγώ θα διάλεγα ένα ωραίο ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο για να μείνω και μετά θα μπορούσα άνετα να κάνω όποιες μετακινήσεις θέλω, είτε με ταξί, είτε με μετρό.

11 hours ago, μαγιοπουλας said:

Σβούρα για messy play στα βόρεια προάστια, Νιάρχος, φλοισβος, παιδικό μουσείο. 

Φάρμα moo, γαιδουροχωρα, magic garden, Λακκαγκινη

Τέλεια, ευχαριστώ πολύ :) 

2 hours ago, kotsifikos said:

Δεν ξέρω αν έχει συναυλίες και θέατρα για νήπια (αληθεια η κόρη σου κάθεται πχ να δει θεατρικό στην ηλικία που είναι?εμένα ο γιος μου σε αυτή την ηλικία ούτε για αστείο) . Θα σου πρότεινα όμως αν δεν έχεις πάει να κάνεις μία βόλτα στο Νιάρχο, είναι φοβερό πάρκο και έχει πολλά πράγματα για τα παιδιά, εμείς το επισκεπτόμαστε πολύ συχνά.

Κι όμως! Κάθεται, εννοείται φυσικά ότι εξαρτάται από το περιεχόμενο, αλλά κάνα 2-3 φορές που έχουμε πάει και ήταν τύπου μιούζικαλ για παιδιά ηλικίας 2-4 κάθισε κάποια ώρα και το είδε. Εννοείται ότι αν πρόκειται για παράσταση με πολύ διάλογο που απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας δεν θα κάτσει :) 

Just now, erin0000 said:

Η πρακτική δυσκολία θεωρώ ότι έγκειται περισσότερο στην ώρα του γάμου-δεξίωσης, παρά τις υπόλοιπες ημέρες, τις οποίες μπορείς να διαμορφώσεις άλλωστε όπως θα θέλεις.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν ταξί με παιδικό κάθισμα. 

Εγώ θα διάλεγα ένα ωραίο ξενοδοχείο σε κεντρικό σημείο για να μείνω και μετά θα μπορούσα άνετα να κάνω όποιες μετακινήσεις θέλω, είτε με ταξί, είτε με μετρό.

Τον γάμο τον θεωρώ το πιο εύκολο! Εννοείται ότι δεν θα δούμε την τελετή, αλλά θα τρέχει στον προαύλιο χώρο και πως στο τραπέζι θα κάτσει ίσα ίσα για να φάει, μετά θα τρέχει και στο τέλος ευελπιστώ να κοιμηθει στο καρότσι. 

Το κέντρο με φοβίζει για 2 λόγους: - κακή ποιότητα αέρα, φουλ στα καυσαέρια 

- πάρα πολλή κίνηση, άρα επικίνδυνο για ένα παιδάκι που τρέχει όλη την ώρα από εδώ και από εκεί. 

Είχα στο μυαλό μου κανένα διαμέρισμα Airbnb με κήπο στα Β. Προάστια δίπλα σε πάρκο ή παιδική χαρά. Ούτως ώστε να περνάμε εκεί τις μέρες μας. Προσπαθώ να σκεφτώ τι κάνουμε εδώ στην καθημερινότητα μας και ή είμαστε έξω στον κήπο και παίζει ή πάμε σε παιδικές χαρές και παιδότοπους. Δεν είναι το παιδί που θα το πάρεις να γυρίσει όλη την πόλη δηλαδή. Τα μέσα δεν τα πολύ θέλει και στο καρότσι έχει περιορισμένο χρόνο που θα κάτσει :) 

Μεταξύ μας τον ίδιο αέρα έχει σε όλο το λεκανοπέδιο...

Σκέψου όμως ότι αν μείνεις στο κέντρο, μπορείς πχ να την βγάζεις στον Εθνικό Κήπο που είναι ό,τι πρέπει για παιδάκι αυτής της ηλικίας. Ή κάπου στα νότια προάστια, να βλέπετε και θάλασσα. Πάρκα και παιδικές χαρές θα βρεις παντού.

Διαφημίσεις

Eγώ θα σου έλεγα να αποφύγεις κέντρο.

Μπορείς να είσαι κοντά σε πχ Νιάρχο, που είναι πολύ ωραία. Ή στα Β προάστεια, υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές και πάρκα.

Αλλά σε πολλά μέρη της Αθήνας έχει ωραίες παιδικές χαρές.

Ίσως να το έκανες ανάποδα, να πεις πιθανά μέρη που θέλεις να μείνεις (ανάλογα με τα διαθέσιμα ξενοδοχεία)

και να ρωτήσεις αντίστοιχα στο φορουμ για παιδικές χαρές και τί να κάνεις.

πρίν από 6 λεπτά , Chrysoum είπε:

Νομίζω 4, αντε το πολύ 5 :) 

Πολύ ταλαιπωρία για τόσο λίγες μέρες το να μην είστε σχετικά κεντρικά. Ο αέρας κλπ παντού τα ίδια είναι. Και στο λέω εγώ που μένω αρκετά απομονωμένα σε σχέση με κέντρο. Πλάκα, πεζόδρομοι κάτω από την Ακρόπολη, Εθνικός κήπος (έχει και ωραιότατη παιδική χαρά), Ζάππειο κλπ είναι μία χαρά για βόλτες με μικρό παιδί. Μη φαντάζεσαι ότι π.χ. στο Μαρούσι ή στα Μελίσσια (για να πω παραδείγματα περιοχών που ξέρω ότι έχουν airbnb) θα έχετε άνεση να κινηθείτε, θα είναι πολύ χειρότερα με μικρό παιδί.

Διαφημίσεις

Για τόσο λίγες μέρες, δεν νομίζω ότι αξίζει να ψάχνεις για παραστάσεις και τέτοια. Μάλλον θεάματα κατάλληλα για βρέφη είναι πιο εύκολο να βρεις στη χωρα που μένεις. Εξάλλου δεν έιναι ότι είναι το παιδί σε μια ηλικία που θα παρακολουθήσει κάτι καθαρά ελληνικό όπως παραδοσιακούς χορούς ή καραγκιόζη για να δει τον πολιτισμό της χώρας. Το κέντρο έχει όλα τα πλεονεκτήματα που σου λένε τα κορίτσια. Αλλιώς, θα πρότεινα κάτι παραθαλάσσιο γιατι αυτό λογικά σας λείπει εκεί που μένετε. Αλλά αν ο γάμος γίνει κάπου προς τα βόρεια ή τα Μεσόγεια, η θάλασσα είναι κάπως μακριά. Το Μαρούσια, τα Μελίσσια και τα λοιπά Βόρεια Προάστια, που κι εγώ ξέρω αρκετά καλά, είναι ωραίες περιοχές, με κάποια άνεση, λίγο πράσινο, κοντά στο κέντρο, με αγορά κλπ αλλά δεν νομίζω ότι σε αφορά αυτό αυτή τη στιγμή. Τα πεζοδρόμια παντού χάλια θα είναι έτσι κι αλλιώς!!!

Just now, Έσπερος said:

Για τόσο λίγες μέρες, δεν νομίζω ότι αξίζει να ψάχνεις για παραστάσεις και τέτοια. Μάλλον θεάματα κατάλληλα για βρέφη είναι πιο εύκολο να βρεις στη χωρα που μένεις. Εξάλλου δεν έιναι ότι είναι το παιδί σε μια ηλικία που θα παρακολουθήσει κάτι καθαρά ελληνικό όπως παραδοσιακούς χορούς ή καραγκιόζη για να δει τον πολιτισμό της χώρας. Το κέντρο έχει όλα τα πλεονεκτήματα που σου λένε τα κορίτσια. Αλλιώς, θα πρότεινα κάτι παραθαλάσσιο γιατι αυτό λογικά σας λείπει εκεί που μένετε. Αλλά αν ο γάμος γίνει κάπου προς τα βόρεια ή τα Μεσόγεια, η θάλασσα είναι κάπως μακριά. Το Μαρούσια, τα Μελίσσια και τα λοιπά Βόρεια Προάστια, που κι εγώ ξέρω αρκετά καλά, είναι ωραίες περιοχές, με κάποια άνεση, λίγο πράσινο, κοντά στο κέντρο, με αγορά κλπ αλλά δεν νομίζω ότι σε αφορά αυτό αυτή τη στιγμή. Τα πεζοδρόμια παντού χάλια θα είναι έτσι κι αλλιώς!!!

Ευχαριστώ :) Ναι έχεις δίκιο σ αυτό με τις παραστάσεις, το σκέφτηκα μετά και εγώ και θα είναι απλά ταλαιπωρία, μόνο το πήγαινε έλα να σκεφτείς. 

Το πρόγραμμα μας το έχω βγάλει νομίζω: ξύπνημα, φαγητό , παιδική χαρά για κανένα 2 ωρο, φαγητό, ύπνος, πάλι παιδική χαρά, φαγητό, μικρή βόλτα και ύπνος. Οπότε δεν έχει τόσο σημασία το που θα βρισκόμαστε αρκεί να έχει μεγάλη και ωραία παιδική χαρά δίπλα και φυσικά να είναι προσβάσιμο με το μετρό. 

Η θάλασσα δεν μας λείπει, ζούμε παραθαλάσσια εδώ, οπότε παιζουμε στην παραλία συχνά, το μόνο που θα έκανε την διαφορά είναι αν μπαίναμε για μπάνιο (που εδώ δεν μπορούμε), αλλα δεν παίζει να μπούμε φέτος, οπότε μάλλον δεν θα πάμε νότια μιας και έχουν χάλια συγκοινωνία. 

Άλλο τα φιορδ άλλο οι ελληνικές παραλίες βέβαια αλλά εντάξει για τις ακτές της Αττικής μιλάμε, όντως δεν είναι και καμιά φοβερή απώλεια. Αν θες μετρό, σίγουρα κέντρο. Δεν βλέπω στο πρόγραμμα επισκέψεις σε συγγενείς! :D

Just now, Chrysoum είπε:

Ευχαριστώ :) Ναι έχεις δίκιο σ αυτό με τις παραστάσεις, το σκέφτηκα μετά και εγώ και θα είναι απλά ταλαιπωρία, μόνο το πήγαινε έλα να σκεφτείς. 

Το πρόγραμμα μας το έχω βγάλει νομίζω: ξύπνημα, φαγητό , παιδική χαρά για κανένα 2 ωρο, φαγητό, ύπνος, πάλι παιδική χαρά, φαγητό, μικρή βόλτα και ύπνος. Οπότε δεν έχει τόσο σημασία το που θα βρισκόμαστε αρκεί να έχει μεγάλη και ωραία παιδική χαρά δίπλα και φυσικά να είναι προσβάσιμο με το μετρό. 

Η θάλασσα δεν μας λείπει, ζούμε παραθαλάσσια εδώ, οπότε παιζουμε στην παραλία συχνά, το μόνο που θα έκανε την διαφορά είναι αν μπαίναμε για μπάνιο (που εδώ δεν μπορούμε), αλλα δεν παίζει να μπούμε φέτος, οπότε μάλλον δεν θα πάμε νότια μιας και έχουν χάλια συγκοινωνία. 

Just now, Έσπερος said:

Άλλο τα φιορδ άλλο οι ελληνικές παραλίες βέβαια αλλά εντάξει για τις ακτές της Αττικής μιλάμε, όντως δεν είναι και καμιά φοβερή απώλεια. Αν θες μετρό, σίγουρα κέντρο. Δεν βλέπω στο πρόγραμμα επισκέψεις σε συγγενείς! :D

Ειναι οντως διαφορετικα τοπια, αλλα δεν ειναι οτι θαλασσα βλεπουμε μια φορα το τριμηνο για παραδειγμα, αυτο ηθελα να πω. 

Χαχαχα, δεν εχω συγγενεις στην Αθηνα ευτυχως! Και στους δικους μου που για να πας θελεις αλλη μια πτηση με αεροπλανο για να πας, ειναι πολυ ταλαιπωρια πρωτον, πολλα τα εξοδα δευτερον, λιγος ο χρονος τριτον, οποτε τι κριμα... δεν προλαβαινουμε να παμε :) 

Εχω αρχισει την αναζητηση στο google "οι καλυτερες παιδικες χαρες στην Αθηνα", οποτε νομιζω με κριτηριο αυτο θα κινηθουμε! Οποια μου αρεσει περισσοτερο, θα παω και θα μεινω διπλα!!

Πάντως στη Μεταμόρφωση έχει δύο παιδικές χαρές που πηγαίνουμε, μια μικρή η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και μια πιο μεγάλη (και πιο ωραία) που βρίσκεται δέκα λεπτά περπάτημα πιο κάτω (δίπλα στο σταθμό προαστιακού). Εκεί έχει και μια πλατεία δίπλα με καφετέριες, φαγητό κλπ. γκουγκλαρε το. Το μόνο μείον της μεγάλης παιδικής χαράς είναι ότι δεν έχει έναν ίσκιο, ένα δέντρο, κάτι. Παρ' όλα αυτά εμείς πηγαίνουμε αρκετά συχνά εκεί, μας αρέσει πολύ.

Just now, elemaxi said:

Πάντως στη Μεταμόρφωση έχει δύο παιδικές χαρές που πηγαίνουμε, μια μικρή η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και μια πιο μεγάλη (και πιο ωραία) που βρίσκεται δέκα λεπτά περπάτημα πιο κάτω (δίπλα στο σταθμό προαστιακού). Εκεί έχει και μια πλατεία δίπλα με καφετέριες, φαγητό κλπ. γκουγκλαρε το. Το μόνο μείον της μεγάλης παιδικής χαράς είναι ότι δεν έχει έναν ίσκιο, ένα δέντρο, κάτι. Παρ' όλα αυτά εμείς πηγαίνουμε αρκετά συχνά εκεί, μας αρέσει πολύ.

Σ ευχαριστω πολυ! Αυτο με την σκια ειναι ενα θεμα, μιας και σκεφτομαι οτι θα περναμε πολλες ωρες της ημερας εκει και με το παιδι μου που ειναι 2 σταδια πριν τον αλμπινισμο (!) δεν θελω να την εκθετω στον ηλιο τοση ωρα!

Just now, Chrysoum είπε:

Σ ευχαριστω πολυ! Αυτο με την σκια ειναι ενα θεμα, μιας και σκεφτομαι οτι θα περναμε πολλες ωρες της ημερας εκει και με το παιδι μου που ειναι 2 σταδια πριν τον αλμπινισμο (!) δεν θελω να την εκθετω στον ηλιο τοση ωρα!

Σ' ένα μήνα όπου και να πας με το παιδάκι ούτως ή άλλως θα  χρειάζεται να βάζετε καπέλο και αντηλιακό. Και σίγουρα όσο καλοκαιριάζει οι ώρες 11:00-16:00 για βόλτες έξω είναι απαγορευτικές για το μικρό παιδάκι. Θέλω να πω ότι όπου και να αποφασίσεις να μείνεις τελικά, τον Μάιο θα κάνει αρκετή ζέστη πλέον, οπότε έχε το και αυτό υπ' όψιν σου.

Ναι, σίγουρα χωρίς σκιά, η παιδική χαρά είναι ανυπόφορη τους καλοκαιρινούς μήνες. Εμείς το καλοκαίρι σ' αυτή τη μεγάλη παιδική χαρά πηγαίνουμε μετά τις 19:00 να φανταστείς.   

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

On 15/4/2019 at 7:51 ΜΜ, Chrysoum είπε:

ταξι υπαρχει με παιδικο καθισμα αλλα θα πρεπει να το.εχεις κλεισει τουλαχιστον 5 μερες πριν. εγω οταν.το.ειχα χρησιμοποιησει αυτο μου ειχαν πει. 

χαριστηκα με ειχαν εξιπηρετησει δυο μερες μετα αφου περιμενα ενα.24ωρο για να.μου το επιβεβαιωσουν οτι μπορουν οντως. στο.λεω για να.μην υπολογιζεις οτι θα τους το πεις την προηγουμενη μερα κ θα ερθει την επομενη. 

μερη κ δραστηριοτητες ειναι απειρες αλλα οχι στην μεταμορφωση δεν θα σου συνιστουσα να μεινεις δεν εχει τιποτα κ ειναι κ αρκετα ερημικα κ ψιλοεπικινδυνα το βραδυ ειναι σαν χωριο ενα πραγμα αλλα ειναι κοντα σε περιοχες με πολλους τσιγγανους κ μακρια απο την αθηνα μαγαζια δραστηριοτητες κτλ. 

θα σου συνιστουσα να μεινεις καπου κοντα σε μετρο. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...