Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με κλαμα

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, έχω μια Μπέμπα 52 ημερών που κλαίει σπαραχτικα όλη μέρα, κοιμάται περίπου 5 ώρες συνολικά την ημέρα(3 το βράδυ και 20λεπτα μέσα στην μέρα), όταν δεν κοιμάται η δεν θηλάζει κλαίει ασταμάτητα. Ξένο γάλα της δίνω το πολύ δυο φορές την ημέρα και αυτό όταν παθαίνει τρέλα και δεν θέλει να θηλάσει. Η παιδίατρος την βρίσκει υγιέστατη και το αποδίδει σε κολικούς, το μωρό όμως πλέον δεν φαίνεται να πονάει. Επίσης κάποιες φορές όχι σε κάθε τάισμα βγάζει γουλιές αρκετή ποσότητα. Πιστεύετε ότι το τόσο κλάμα μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο πέρα ότι ίσως να είναι νευρική η γκρινιάρα; Είμαι απελπισμένη γιατί δεν ήρεμη ούτε στην αγκαλιά. Επίσης δεν κάθεται ούτε στο καρότσι ούτε στο αμάξι ούτε στο μαρσιπο.

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, missb είπε:

Καλησπέρα σας, έχω μια Μπέμπα 52 ημερών που κλαίει σπαραχτικα όλη μέρα, κοιμάται περίπου 5 ώρες συνολικά την ημέρα(3 το βράδυ και 20λεπτα μέσα στην μέρα), όταν δεν κοιμάται η δεν θηλάζει κλαίει ασταμάτητα. Ξένο γάλα της δίνω το πολύ δυο φορές την ημέρα και αυτό όταν παθαίνει τρέλα και δεν θέλει να θηλάσει. Η παιδίατρος την βρίσκει υγιέστατη και το αποδίδει σε κολικούς, το μωρό όμως πλέον δεν φαίνεται να πονάει. Επίσης κάποιες φορές όχι σε κάθε τάισμα βγάζει γουλιές αρκετή ποσότητα. Πιστεύετε ότι το τόσο κλάμα μπορεί να οφείλεται σε κάτι άλλο πέρα ότι ίσως να είναι νευρική η γκρινιάρα; Είμαι απελπισμένη γιατί δεν ήρεμη ούτε στην αγκαλιά. Επίσης δεν κάθεται ούτε στο καρότσι ούτε στο αμάξι ούτε στο μαρσιπο.

Eχεις δοκιμασει να απεχεις απο γαλακτοκομικα;

κοπέλα μου κοίτα για παλλινδρομηση ισως το μωρο να εχει κατι τετοιο και ζοριζεται

το ξενο αν μπορεις αστο και ναι δεστε λιγο τα γαλακτοκομικα για αρχη και επισης προσεξε τα κακακια της μηπως εχουν καποιο σημαδι

αν δεν μπορει να σε βοηθησει και ο παιδιατρος σου ρωτα και καποια αλλη γνωμη

3 ώρες πρίν, missb είπε:

Yποθέτοντας ότι το μωρό αναπτύσσεται καλά, θα έλεγα να κόψεις το ξένο γάλα και να κόψεις η ίδια γαλακτοκομικά-σόγια-μοσχαρίσιο κρέας για 10-15 μέρες, να δεις αν θα αλλάξει κάτι.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το μωρό παίρνει σωστά βάρος, λερώνει 5-6 πάνες κακά την ημέρα.το θηλάζω συνέχεια γιατί πιστεύω έτσι ανακουφίζεται απο το κλάμα, αλλά δεν ξέρω αν κάνω καλά. Γαλακτομικα τρώω μόνο γιαούρτι και αυτό όχι κάθε μέρα. Την άλλη βδομάδα θα κάνει το πρώτο εμβόλιο, σκέφτομαι μετά να την πάω και σ άλλον παιδίατρο. Είμαι πραγματικά σε απόγνωση.

6 ώρες πρίν, missb είπε:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το μωρό παίρνει σωστά βάρος, λερώνει 5-6 πάνες κακά την ημέρα.το θηλάζω συνέχεια γιατί πιστεύω έτσι ανακουφίζεται απο το κλάμα, αλλά δεν ξέρω αν κάνω καλά. Γαλακτομικα τρώω μόνο γιαούρτι και αυτό όχι κάθε μέρα. Την άλλη βδομάδα θα κάνει το πρώτο εμβόλιο, σκέφτομαι μετά να την πάω και σ άλλον παιδίατρο. Είμαι πραγματικά σε απόγνωση.

Καταρχήν, αν το κλάμα ανακουφίζεται με το θηλασμό, συνέχισε να θηλάζεις φυσικά. Είστε σε ηλικία που το να θηλάζει και 15 και 20 ώρες τη μέρα, είτε ξύπνιο είτε κοιμισμένο, είναι φυσιολογικό. Αν με το θηλασμό ανακουφιζεται, κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, οπότε μην αγχώνεσαι. Οταν λες θηλάζεις συνέχεια, τι εννοείς; Για να καταλάβεις, το μίνιμουμ για νεογέννητο είναι 10-12 φορές τη μέρα, από 15-20 λεπτά σε κάθε στήθος, δηλαδή χονδρικά 12φορές Χ 40λεπτα = 8 ώρες τη μέρα το ελάχιστο. Αλλά πολλά μωράκια μέχρι τον τρίτο με τέταρτο μήνα, μπορεί να θηλάζουν σερί για ώρες, και να ουρλιάζουν αν τους πάρεις το στήθος, το οποίο είναι εντελώς φυσιολογικό.

Δεύτερον, όσο δίνεις ξένο και τρως γαλακτοκομικά, δεν ξέρεις αν η καζεϊνη στο γάλα την πειράζει ή όχι. Μετά από 1 με 2 βδομάδες πλήρη αποχή θα έχει καθαρίσει ο οργανισμός της τόσο ώστε να καταλάβεις τι γίνεται.

εμενα η μπεμπα μου μ εκανε τα ιδια οταν ηταν 2 μηνων. η παιδιατρος μας μας ειπε να της δινουμε κατι σταγονες για κολικους. να αποφευγω το γαλα κ να τρωω γιαουρτι και τυρι σε μικρη μονο ποσοτητα ομως.λογικα ειναι κολικοι.κανε κινησεις τριβης απο πανω σρος τα κατω κ σηκωνε τα ποδαρακια της ισως εχει κλανιτσες κ ποναει η κοιλιτσα της

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...