Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα με την νονα!

sweety**

Recommended Posts

Να της πει αυτά που λέει σε εμάς. Εντάξει, ίσως λίγο πιο κομψά. :)

Να της πει ρε παιδί μου πως το να πάρει ρούχα από τη λαϊκή είναι κάτι που τη στεναχωρεί. Τη στεναχωρεί τόσο πολύ που δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια. Εντάξει, να της πει, ίσως να μην το καταλαβαίνεις, αλλά αυτό πραγματικά με στεναχωρεί. Μου έχει χαλάσει όλη τη διάθεση για τη βάφτιση. Θέλεις να βρούμε μια εναλλακτική?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 298
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 1 λεπτό , ninaki80 είπε:

η sweety ηταν ειλικρινης απεναντι της της ειπε οτι δεν θελει ρουχα απτην λαικη κ η απαντηση ηταν οτι εγω δε θελω γιατι ειναι τσαμπα λεφτα. τωρα απο εκει κ περα δεν ειναι μωρο κ η αλλη να κατσει να της εξηγησει οτι θα τσακωθουμε αμα το συνεχισεις ετσι. τι αλλο να πει. ειπε δεν μου αρεσουν αυτα που διαλεγεις θελω κατι αλλο. 

Aφου δεν τα βρισκουν και δεν υπαρχει καμια προθεση υποχωρησης ουτε απο τη μια πλευρα ουτε απο την αλλη, τοτε οπως εχω ξαναγραψει ας μεινουνε στη κουμπαρια του γαμου...τι πιο απλο; Ειλικρινεια: Δεν συμφωνουμε στα της βαφτισης και θα ψαξω αλλο νονο! Καλη παρεα κανουμε, μεχρι εκει... Τι θα κανει η νονα...θα παει με το ετσι θελω στην εκκλησια να βαφτισει το μωρο; Γιατι να μπαινουμε στο τρυπακι των δικαιολογιων και των "φιδισιων" ξελασπωματων; Δεν θα βαφτισει το παιδι και τελειωσε το θεμα...τοσο απλα.

Just now, ninaki80 είπε:

μα βρε κοριτσια αυτα η κοπελα τα εχει κανει ηδη λεει κ η νονα επιμενει. οταν λες στον αλλο δεν θελω αυτο κ ο αλλος σου λεει οχι εγω θα παρω απτην λαικη γιατι ολα τα αλλα ειναι πεταμενα λεφτα τι αλλο να εξηγησεις? 

Αν πραγματικά θέλει όμως να βρει μια λύση θα την βρει.Στην χειρότερη πάει μαζί της να δει τι είναι αυτό που της προτείνει και αν δεν την καλύπτει το ξαναλέει κ επιμένει.Αλλά στο κάτω κάτω δεν απορρίπτεις κάτι χωρίς να το έχεις δει...Ναι ακόμα κ αν είναι απο τη λαϊκή.Είπαμε με την προϋπόθεση οτι πραγματικά θέλεις να κρατήσεις αυτή τη σχέση..ειδάλλως δεν έχει νοημα να το συζητάμε..

πρίν από 3 λεπτά , marakiz είπε:

Κορίτσια.. 

Μιλάμε για σχέσεις ζωής. Δεν χτίζονται κάτω από στεναχώριες που αφήνονται άλυτες. Να μιλήσουν και να ξεκαθαρίσουν τι ενοχλεί πραγματικά την καθεμία τους με αγάπη και ειλικρίνεια.

η αγαπη κ η ειλικρινεια πρεπει να ειναι κ απτις δυο πλευρες. οταν βλεπεις οτι αλλος εχει ενα τοιχο απεναντι σου εχει παρει τις αποφασεις του. 

η κοπελα λεει οτι της το εχει πει τοσες φορες κ η νονα επιμενει. 

δεν μπορει να μην εχει καταλαβει η νονα οτι αυτο που κανει ενοχλει την φιλη της. δεν ειναι κ μωρα να την πιασεις απτο χερι κ να της πεις αμα δεν κανεις αυτο που σου λεω θα τσακωθουμε. 

πρίν από 1 λεπτό , Elfer είπε:

Αν πραγματικά θέλει όμως να βρει μια λύση θα την βρει.Στην χειρότερη πάει μαζί της να δει τι είναι αυτό που της προτείνει και αν δεν την καλύπτει το ξαναλέει κ επιμένει.Αλλά στο κάτω κάτω δεν απορρίπτεις κάτι χωρίς να το έχεις δει...Ναι ακόμα κ αν είναι απο τη λαϊκή.Είπαμε με την προϋπόθεση οτι πραγματικά θέλεις να κρατήσεις αυτή τη σχέση..ειδάλλως δεν έχει νοημα να το συζητάμε..

μα λεει η sweety οτι της τα εχει δειξει κ δεν τα θελει. κ γιατι να μην κανει υοοχωρηση η νονα δηλαδη? η βαφτιση αφορα κυριως την sweety οχι την νονα. 

πρίν από 1 λεπτό , ninaki80 είπε:

η αγαπη κ η ειλικρινεια πρεπει να ειναι κ απτις δυο πλευρες. οταν βλεπεις οτι αλλος εχει ενα τοιχο απεναντι σου εχει παρει τις αποφασεις του. 

δεν μπορει να μην εχει καταλαβει η νονα οτι αυτο που κανει ενοχλει την φιλη της. δεν ειναι κ μωρα να την πιασεις απτο χερι κ να της πεις αμα δεν κανεις αυτο που σου λεω θα τσακωθουμε. 

Το να το πεις ομως έτσι απλα δε λεει κάτι..Πρέπει να κάτσεις με τον άλλο κ να δώσεις επιχείρηματα και να είσαι ξεκάθαρος.Μπορεί να μην έχει καν αντιληφθεί τη σύγχυση που έχει προκαλέσει .Δε θέλω να γίνω κακιά αλλά εμείς βασιζόμαστε σε αυτα που μας λεει η sweety εν προκειμένω και κάθε "sweety" κατ επέκταση χωρις να ξέρουμε κ την αλλη όψη του νομίσματος.Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συζητηθεί πώς έχει υποθει και σε ποιόν τόνο.Μπορεί απλά η θεματοθετρια να έχει πει πχ "ε,όχι κ απο τη λαϊκή" και να έχει την απαίτηση να το έχει καταλάβει η άλλη.Ένα απλό παράδειγμα λεω.Να γίνει ουσιαστικός διάλογος...

πρίν από 9 λεπτά , ninaki80 είπε:

μα λεει η sweety οτι της τα εχει δειξει κ δεν τα θελει. κ γιατι να μην κανει υοοχωρηση η νονα δηλαδη? η βαφτιση αφορα κυριως την sweety οχι την νονα. 

Δεν είδα πουθενά να λέει τα έχω δει κ δε μου άρεσαν..Μπορεί να κάνω λάθος..Αλλά τέτοιο ποστ δεν έχω διαβάσει

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Elfer είπε:

Το να το πεις ομως έτσι απλα δε λεει κάτι..Πρέπει να κάτσεις με τον άλλο κ να δώσεις επιχείρηματα και να είσαι ξεκάθαρος.Μπορεί να μην έχει καν αντιληφθεί τη σύγχυση που έχει προκαλέσει .Δε θέλω να γίνω κακιά αλλά εμείς βασιζόμαστε σε αυτα που μας λεει η sweety εν προκειμένω και κάθε "sweety" κατ επέκταση χωρις να ξέρουμε κ την αλλη όψη του νομίσματος.Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συζητηθεί πώς έχει υποθει και σε ποιόν τόνο.Μπορεί απλά η θεματοθετρια να έχει πει πχ "ε,όχι κ απο τη λαϊκή" και να έχει την απαίτηση να το έχει καταλάβει η άλλη.Ένα απλό παράδειγμα λεω.Να γίνει ουσιαστικός διάλογος...

κοιτα απο τα ποστ της sweety ειναι ολες οι απαντησεις μου. απο οτι καταλαβα η κοπελα το εχει πει παρα πολλες φορες γιαυτο εχει ερθει σε αδιεξοδο. 

απο τα τελευταια ποστ της μαλιστα το ξαναειπε κ η απαντηση της νονας ηταν οτι οτιδηποτε αλλο ειναι πεταμενα λεφτα για αυτην. 

δεν πιστευω οτι η sweety θα ειχε θορυβηθει αν δεν ειχε αρνηθει η νονα καθε αλλη λυση. 

συμφωνω με την αργκ οτι η sweety εχει φτασει σε ενα σημειο που δ νομιζω να τη θελει πλεον για νονα

κ μπηκε σε ολες αυτες τις λεπτομερειες λογω οικονομικων επειδη καποια απο αυτα που ειπωθηκαν την εβγαζαν παραλογη

εφοσον νομιζω οτι ανεφερε οτι πανε μαζι για ρουχα,ας την ακολουθησει κ στη λαικη,κ ας της ζητησει αυτο που λεει κ η ελφερ,3επιλογες μεσα στο μπατζετ της νονας κ να πει η μαμα τη γνωμη της

αν αλλαξει το καθεστως κουμπαριας,ετσι οπως τα εχουν συμφωνησει,θα αλλαξει κ η φιλικη σχεση

γι αυτο πρεπει η θεματοθετρια να δει σοβαρα αν ειναι γι αυτην αρκετος λογος(μονο εκεινη μπορει να το κρινει)

δ υπαρχει ευκολος δρομος να ξεμπλεξει αυτην την κατασταση

κ στο κατω κατω,δ ειναι υποχρεωμενη η νονα να ρωτησει τη μαμα τι να παρει.αλλοι νονοι πανε ψωνιζουν κ τα δειχνουν κατευθειαν στη βαφτιση,μπορει να μην εχουν καν σχεση με το θεμα κ το χρωμα,δ σημαινει οτι δ ειναι καλοι νονοι,η εχουν παραπονο οι γονεις

κατα βαση η βαφτιση ειναι για το μωρο,το οποιο δ το απασχολει τι ρουχα θα βαλει,αλλα να ξερει αυτον που το βαφτιζει κ κραταει αγκαλια,ετσι ωστε να θελει να παει κ να μην κλαιει

κ εγω στα τελευταια που εγραψα ειναι οτι καλυτερα να μη γινει νονα αυτη η φιλη,αλλα φυσικα την αποφαση θα την παρει η θεματοθετρια.εμεις τη γνωμη μας λεμε,εφοσον υπαρχει το θεμα,δ μπορουμε να ξερουμε την αλλη πλευρα,αν την ακουγαμε μπορει να αλλαζαμε κ γνωμη

δ νομιζω ομως οτι αυτα που λεμε θα παει να τα κανει η sweety χωρις πρωτα να εχει ζυγισει τις καταστασεις,ετσι κ αλλιως ακουστηκαν διαφορες αποψεις

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Εγώ θα πρότεινα να είσαι ειλικρινής μαζί της, με τακτ πάντα !

Αν ήμουν στην θέση σου θα της έλεγα πως επειδή δεν συμφωνούμε σε βασικά πράγματα, πως φυσικά σέβομαι και καταλαβαίνω απόλυτα ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι σε θέση να κάνει έξοδα για την βάπτιση να ακυρώσουμε την κουμπαριά. Θα εξηγούσα πως με την επιλογή αυτή φυσικά δεν διακυνδινεύω να χαλάσει και η φιλία μας.

Θα έκανα μία εκτενή συζητήση που θα της εξηγούσα αναλυτικά γιατί τελικά δεν θέλω να είναι νονά.

Αν στην τελική παρεξηγηθεί δεν πειράζει, γιατί πίστεψε με αν κάνεις πίσω και δεχθείς πράγματα που δεν σου αρέσουν στην συμπεριφορά της (όπως πχ στην προκειμένη περίπτωση δεν υπολογίζει καθόλου την γνώμη σου για τα της βάφτισης) αύριο θα σου δωθούν πολλές πολλές αφορμές που θα μετανιώσεις για την επιλογή αυτή και επίσης θα νιώθεις πως αδίκησες το παιδί σου.

Σκέψου πολυ καλά τι θες και ανάλογα πράξε!

πρίν από 2 λεπτά , kotsifikos είπε:

Εγώ θα πρότεινα να είσαι ειλικρινής μαζί της, με τακτ πάντα !

Αν ήμουν στην θέση σου θα της έλεγα πως επειδή δεν συμφωνούμε σε βασικά πράγματα, πως φυσικά σέβομαι και καταλαβαίνω απόλυτα ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι σε θέση να κάνει έξοδα για την βάπτιση να ακυρώσουμε την κουμπαριά. Θα εξηγούσα πως με την επιλογή αυτή φυσικά δεν διακυνδινεύω να χαλάσει και η φιλία μας.

Θα έκανα μία εκτενή συζητήση που θα της εξηγούσα αναλυτικά γιατί τελικά δεν θέλω να είναι νονά.

Αν στην τελική παρεξηγηθεί δεν πειράζει, γιατί πίστεψε με αν κάνεις πίσω και δεχθείς πράγματα που δεν σου αρέσουν στην συμπεριφορά της (όπως πχ στην προκειμένη περίπτωση δεν υπολογίζει καθόλου την γνώμη σου για τα της βάφτισης) αύριο θα σου δωθούν πολλές πολλές αφορμές που θα μετανιώσεις για την επιλογή αυτή και επίσης θα νιώθεις πως αδίκησες το παιδί σου.

Σκέψου πολυ καλά τι θες και ανάλογα πράξε!

στην πραξη νομιζω ειναι δυσκολο να πεις οτι δεν θελω πια να εισαι η νονα. δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να γινει χωρις να χαλασουν οι σχεσεις τους. 

οπως κ να το κανεις η μονη λυση ειναι να προσπαθησει για αλλη μια φορα να την πεισει να παρουν κατι αλλο κ αν δεν να βρει κ καποιον αλλο. 

μπορει να μην μαθει ποτε η νονα τι εχει γινει αλλα η sweety θα εχει τον χρονο να αποφασισει αν θελει να δωσει κ αλλες ευκαιριες για μια καλη φιλια ξεχνωντας τα της βαφτισης ως μια κακη στιγμη της φιλης της. 

οπως κ να το κανουμε μερικα πραγματα απο την sweety αργοτερα ισως ξεχαστουν συνχωρεθουν κ συνεχισει σε αλλο επιπεδο την σχεση τους. αλλα το να της πει οτι δεν την θελει για νονα ειναι βαρυ οτι δικαιολογια κ να βρει.  

Σύμφωνω με τη @marakiz ότι το καλύτερο είναι να της μιλήσει στα ίσα, με ειλικρίνεια κ καλή θέληση κ να βρούνε μια μέση λύση. Όσοι δεν είναι γονείς όντως δεν καταλαβαίνουν κάποια πράγματα από αυτή τη σκοπιά οπότε αν της εξηγήσει η @sweety** ποσό τη στεναχωρεί αυτό που συμβαίνει να αλλάξει σκεπτικό η νονά. Η αλήθεια είναι ότι σε μια αληθινή σχέση πρέπει να υπάρχει κατανοηση κ αμοιβαίες υποχωρησεις και πρέπει κ η νονά να αποδεχθεί ότι για τη μαμά το ρούχο από τη λαϊκή είναι κόκκινη γραμμή κ εφόσον δεν τίθεται τόσο σοβαρό οικονομικό ζήτημα να αναζητήσει αλλού τα βαπτιστικά, σε αντίστοιχα χαμηλές τιμές εφόσον δε θέλει να δώσει πολλά. Άλλωστε υπάρχουν άπειρες προσφορές πλέον. Αν η @sweety** κινηθεί υπογείως κ μπλέξει τον μπαμπά, τον άλλο νονό κλπ μόνο μπελάδες θα βρει. Καλύτερα ξεκάθαρη συζήτηση κ αν δε βγει ακρη κ τσακωθούν τότε καλύτερα τώρα που είναι νωρίς πάρα μετά τη βάπτιση κ χάσει κ το παιδί τη νονά του. Γιατί η ρήξη είναι σιγουρη. Καλά ξεμπερδεματα.

Διαφημίσεις

πρίν από 2 λεπτά , Lenia16 είπε:

Σύμφωνω με τη @marakiz ότι το καλύτερο είναι να της μιλήσει στα ίσα, με ειλικρίνεια κ καλή θέληση κ να βρούνε μια μέση λύση. Όσοι δεν είναι γονείς όντως δεν καταλαβαίνουν κάποια πράγματα από αυτή τη σκοπιά οπότε αν της εξηγήσει η @sweety** ποσό τη στεναχωρεί αυτό που συμβαίνει να αλλάξει σκεπτικό η νονά. Η αλήθεια είναι ότι σε μια αληθινή σχέση πρέπει να υπάρχει κατανοηση κ αμοιβαίες υποχωρησεις και πρέπει κ η νονά να αποδεχθεί ότι για τη μαμά το ρούχο από τη λαϊκή είναι κόκκινη γραμμή κ εφόσον δεν τίθεται τόσο σοβαρό οικονομικό ζήτημα να αναζητήσει αλλού τα βαπτιστικά, σε αντίστοιχα χαμηλές τιμές εφόσον δε θέλει να δώσει πολλά. Άλλωστε υπάρχουν άπειρες προσφορές πλέον. Αν η @sweety** κινηθεί υπογείως κ μπλέξει τον μπαμπά, τον άλλο νονό κλπ μόνο μπελάδες θα βρει. Καλύτερα ξεκάθαρη συζήτηση κ αν δε βγει ακρη κ τσακωθούν τότε καλύτερα τώρα που είναι νωρίς πάρα μετά τη βάπτιση κ χάσει κ το παιδί τη νονά του. Γιατί η ρήξη είναι σιγουρη. Καλά ξεμπερδεματα.

καλα δεν ειναι κ καμια συνομοσια να βρει κ αλλο νονο μην υπερβαλουμε κιολας ουτε κακο θα κανει στην νονα ουτε την προσβαλει. δεν ειναι κ κανενα τρελο μυστικο ουτε θα την θιξει σε καποιο θεμα.  

24 minutes ago, ninaki80 said:

στην πραξη νομιζω ειναι δυσκολο να πεις οτι δεν θελω πια να εισαι η νονα. δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να γινει χωρις να χαλασουν οι σχεσεις τους. 

οπως κ να το κανεις η μονη λυση ειναι να προσπαθησει για αλλη μια φορα να την πεισει να παρουν κατι αλλο κ αν δεν να βρει κ καποιον αλλο. 

μπορει να μην μαθει ποτε η νονα τι εχει γινει αλλα η sweety θα εχει τον χρονο να αποφασισει αν θελει να δωσει κ αλλες ευκαιριες για μια καλη φιλια ξεχνωντας τα της βαφτισης ως μια κακη στιγμη της φιλης της. 

οπως κ να το κανουμε μερικα πραγματα απο την sweety αργοτερα ισως ξεχαστουν συνχωρεθουν κ συνεχισει σε αλλο επιπεδο την σχεση τους. αλλα το να της πει οτι δεν την θελει για νονα ειναι βαρυ οτι δικαιολογια κ να βρει.  

Για μένα αυτό είναι το καλύτερο, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν κάνουν τους καλούς φίλους. Δεν θα της πει ότι δεν την θέλει για νονά γιατί θα ψωνίσει στο παιδί της από την λαική (που στην ουσία δεν είναι αυτό το πρόβλημα της sweety) . Θα της εξηγήσει πως επειδή καταλαβαίνει πως η κάθε μία  θέλει και μπορεί άλλα πράγματα καλύτερα να μην γίνει η κουμπαριά γιατί στο μέλλον θα τσακωθούν.

Προσωπικά θα προτιμόυσα να τσακωθώ με μία φίλη προκειμένουν να την κάνω  νονά και να μην μπορεί να σταθεί επάξια σε αυτόν τον ρόλο της απέναντι στο παιδί μου, και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για το οικονομικό κομμάτι, μιλάω για το ότι φέρνει το μελλοντικό της βαφτιστήρι σε δεύτερη μοίρα, απο τώρα και αυτό δεν είναι καλό στοιχείο.

πρίν από 4 λεπτά , ninaki80 είπε:

καλα δεν ειναι κ καμια συνομοσια να βρει κ αλλο νονο μην υπερβαλουμε κιολας ουτε κακο θα κανει στην νονα ουτε την προσβαλει. δεν ειναι κ κανενα τρελο μυστικο ουτε θα την θιξει σε καποιο θεμα.  

Κ αν η νονά αρνηθεί κ πει θέλω να το βαφτίσω μόνη μου, τι θα γινει; Η @sweety** θα πει μα επιμένει ο άντρας μου, η άλλη θα πει τώρα το θυμήθηκε εμένα μου το έχετε πει τόσο καιρό κ είμαι πρώτη κ δε δέχομαι, θα καταλήξουν στα ρούχα, θα προστεθεί κ άλλος ένας λόγος να εκνευριστει η @sweety**που η φίλη της δεν κατανοεί την επιθυμία της να βάλει κ άλλο νονο κ παλι καταλήγουμε στον τσακωμό. 

13 minutes ago, Lenia16 said:

Καλύτερα ξεκάθαρη συζήτηση κ αν δε βγει ακρη κ τσακωθούν τότε καλύτερα τώρα που είναι νωρίς πάρα μετά τη βάπτιση κ χάσει κ το παιδί τη νονά του. Γιατί η ρήξη είναι σιγουρη. Καλά ξεμπερδεματα.

αυτό ακριβώς είναι το θέμα.

Συμφωνώ απόλυτα.

Και εγώ σαν νονά αν κάνω κάτι λάθος θα ήθελα να είναι ειλικρινής οι γονείς απέναντι μου, όπως είμαι και εγώ ειλικρινής απέναντι στους νονούς του παιδιού μου. 

Βέβαια δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι, και κυρίως δεν τους αρέσει να είναι και οι άλλοι ειλικρινείς απέναντι τους όσο και αν λένε το αντίθετο.

Ούτε εγώ θα ήθελα άλλον νονό πέρα από το σύντροφο μου κι ειδικά αν είναι κάτι που δεν είχε αναφερθεί από την αρχή.!

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

2 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

η βαφτιση αφορα κυριως την sweety οχι την νονα. 

Η βάπτιση αφορά το μωρό κ την είσοδο του στους κολπους της εκκλησίας κ του χριστιανισμού, μην μπερδευεσαι. Η νονά έχει σημαντικότερο ρόλο από τη μαμα γιατί μέσω αυτής καθαρίζεται κ γίνεται χριστιανός, γίνεται η πνευματική του μητέρα. Όλα τα άλλα είναι για το χαβαλε.

Καθαρά τελείως για το τυπικό της υπόθεσης έκατσα κ διάβασα πάλι ολα τα ποστ και σε κανένα δεν αναφέρει ότι έχουν παει μαζι τα έχουν δει αυτά που προτείνει η νονά κ δεν της αρέσουν..

"ασ παρει και οτι σταυρο θελει επιμενω αλλα αυτο που θελω ειναι να κρατησει και οχι να χαλασει διοτι ειναι ο βαφτιστικος του!!επισης και οτι ρουχα θελει απλα οχι απο την λαικη!θα βρει καλα ρουχα εκει;"

Το πρόβλημα είναι ότι έχει κολλήσει κ η sweety στη λαϊκή και δεν της δίνει έστω μια ευκαιρία για να έχει κ εκείνη δικαιολογία.Και εγω δε θα πήγαινα στη λαϊκή να αγοράσω για το βαφτιστήρι μου κλπ αλλά τουλάχιστον θα έχει βάση ο αντίλογος της.Εκτός αυτού αν το δούμε απο άλλη σκοπιά κ αυτό εγωιστικό φαίνεται,ότι δλδ έχει ασκήσει βέτο απο το που θα ψωνίσει η νονά.Απο όπου θέλει ψωνίζει κ αν θέλει στα δείχνει.

@ninaki80 Ναι ειναι συνωμοσία είναι να βάλεις άλλο νονο ενώ έχει ήδη γίνει η συζήτηση κ η νονά έχει αρνηθεί.

Επιμένω στα προηγούμενα ποστ αλλά συμφωνώ απόλυτα κ με @Lenia16 στο "Καλύτερα ξεκάθαρη συζήτηση κ αν δε βγει ακρη κ τσακωθούν τότε καλύτερα τώρα που είναι νωρίς πάρα μετά τη βάπτιση κ χάσει κ το παιδί τη νονά του. Γιατί η ρήξη είναι σιγουρη. Καλά ξεμπερδεματα."

@kotsifikos είμαι της ίδιας άποψης με εσένα οτι δλδ το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η λαϊκή αλλά η αφορμή..

Επίσης δεν έχω δει να μας απαντήσει η sweety για τη στάση της νονας απέναντι στο παιδί που αυτό είναι το πιο σημαντικό!

πρίν από 31 λεπτά , Lenia16 είπε:

Η βάπτιση αφορά το μωρό κ την είσοδο του στους κολπους της εκκλησίας κ του χριστιανισμού, μην μπερδευεσαι. Η νονά έχει σημαντικότερο ρόλο από τη μαμα γιατί μέσω αυτής καθαρίζεται κ γίνεται χριστιανός, γίνεται η πνευματική του μητέρα. Όλα τα άλλα είναι για το χαβαλε.

παιδια η βαφτιση ειναι για τους γονεις κ καθαρα τους γονεις! οι γονεις πιστευουν στη ορθοδοξια το μωρο δεν το ενδιαφερει καθολου αν ηταν βουδιστες. 

ειναι καθαρα μια πραξη πιστης των γονιων κ γινετε οπως γουσταρουν οι γονεις καλως η κακως οι γονεις ειναι το αλφα κ το ωμεγα στην βαφτιση. 

οπως κ να το κανουμε ο ρολος της νονας ειναι καθαρα η φιλια η συνενενοηση κ η αγαπη με τους γονεις. ουτε καθοδηγητρια ειναι του μωρου ουτε θα το ανθρεψει ουτε τιποτα απο ολα αυτα. φιλη των γονιων θα ειναι παντα που θα την αγαπανε αλλα κ ισως με τα χρονια κ να χαθουνε οπως γινετε με παρα πολλες φιλιες. το παιδι δεν θα συγκλονιστει αν καποια στιγμη οι γονεις του χαθουν με την νονα του ουτε θα τραυματιστει ψυχολογικα.... τα αλλα ολα ειναι θεωριες για ρομαντικους κ υποκριτες. 

οταν οι γονεις δεν μπορουν να συνενοηθουν με την νονα τοτε καλο ειναι κατι να γινει. το να τσακωθεις κ να διωξεις την νονα ειναι κατι που σιγουρα μετα θα το μετανιωσεις γιατι ειναι ακραιο. το να βρεις κ αλλη λυση ειναι κατι που μπορει να σου λυσει τα χερια κ οι σχεσεις να γινουν ακομα καλητερες. 

Αν ο μοναδικός λόγος που γίνεται μια βάφτιση είναι γιατί οι γονείς πιστεύουν στην ορθοδοξία κι επειδή είναι μια καθάρια πράξη πίστης, τότε οι γονείς δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για το τι θα φορέσει, ούτε το μωρό, ούτε οι νονοί, ούτε οι ίδιοι. Ο ρόλος του νονού είναι θεωρητικά το να είναι ο πνευματικός του γονιός και θρησκευτικός καθοδηγητής του. 

Επειδή όμως στις μέρες μας μια ανοιχτή βάφτιση δεν γίνεται (μόνο) λόγω πίστης και πολλές φορές ο νονός μπορεί να μην πιστεύει καν στο θεό, αλλά θέλει με όλο του το είναι να υπάρχει ως πνευματικός γονιός σε κάποιο παιδί, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η βάφτιση αφορά όλους τους εμπλεκόμενους, δεν είναι απλά ένα εκτελεστικό όργανο ο νονός! Είναι το τιμώμενο πρόσωπο μετά το μωρό. Και φυσικά μπορεί να τραυματιστεί το παιδί αν έχει ποιοτικές/καλές σχέσεις με το νονό του και ξαφνικά για ενήλικους λόγους σταματήσει να είναι μέρος της ζωής του!

Επεξεργάστηκαν by marakiz

μου εχουν τελειωσει τα λαικ,αλλα συμφωνω με οσα εχουν πει η κοτσιφικος,ελφερ κ λενια

το να εμφανισουν εναν ακομη νονο αυτη τη στιγμη θα γινει ο λογος κ για αλλες προστριβες,αλλο να ξαναπει στη νονα οτι αν δ μπορει να ανταπεξελθει μονη οικονομικα να παρει τα μισα,η να συμπληρωσουν οι γονεις τα λεφτα,η να υπαρξει κ δευτερος νονος

απλα καλο ειναι το οποιο ξεκαθαρισμα να γινει συντομα για να υπαρχει χρονος

νινακι ναι συμφωνω οτι πλεον εχει ετσι γινει η βαπτιση.ο σκοπος ομως ειναι το μωρο να παρει θρησκευμα.κ αυτος ηταν ο αρχικος ρολος του νονου.πλεον ειναι ενα παρτυ που διοργανωνουν οι γονεις για το μωρο.πρωταγωνιστης ομως  παλι το μωρο ειναι,μαζι με τον νονο/την νονα.σιγουρα οι γονεις θελουν να ειναι κτ ομορφο κ του γουστου τους αλλα στα δικα τους.ο σταυρος κ τα βαπτιστικα ειναι υποχρεωση του νονου.κ δ εχει καμια υποχρεωση να συζητησει η να παρει εγκριση για το απο που θα τα παρει κ ποσα θα δωσει(αλλο αν στις περισσοτερες περιπτωσεις λογω σχεσεων υπαρχει συνεννοηση)

Εγώ πάντως ως νονά, μόνη μου διάλεξα, ωστόσο τα έδειξα πριν τα αγοράσω, χωρίς να μου το ζητήσει.

Ως μαμά, μόνη της διάλεξε η νονά και μου τα έδειξε πριν τα αγοράσει, χωρίς να της το ζητήσω.

Ως νονά, ένιωσα να με τιμάνε και με το παραπάνω εκείνη την ημέρα.

Ως μαμά, πιστεύω πως τίμησα τη νονά όπως της άξιζε. 

Επεξεργάστηκαν by marakiz

@ninaki80 Εννοείται ότι μπορεί να τραυματιστεί ψυχολογικά ένα παιδί επειδή ξαφνικά οι γονείς δε μιλάνε με τους νονους!!!!Ο νονός πρέπει να είναι "φίλος" με το παιδί.Να μπορούν να μιλήσουν,να του πει ο νονός κάποια πράγματα και να λειτουργήσει σα σύμβουλος.Να δίνει ηθική συμπαράσταση σε ολα τα σταδια της ζωης του παιδιού.

@vicky86 Με βρίσκεις σε ολα σύμφωνη..

πρίν από 17 λεπτά , Elfer είπε:

@ninaki80 Εννοείται ότι μπορεί να τραυματιστεί ψυχολογικά ένα παιδί επειδή ξαφνικά οι γονείς δε μιλάνε με τους νονους!!!!Ο νονός πρέπει να είναι "φίλος" με το παιδί.Να μπορούν να μιλήσουν,να του πει ο νονός κάποια πράγματα και να λειτουργήσει σα σύμβουλος.Να δίνει ηθική συμπαράσταση σε ολα τα σταδια της ζωης του παιδιού.

@vicky86 Με βρίσκεις σε ολα σύμφωνη..

παιδια εμενα ο νονος μου πεθανε οταν ημουν 8 χρονων. τιποτα δεν επαθα το ξεχασα ουτε το θυμαμαι καν! τα δωρα κ τα υπολοιπα μου τα διναν οι γονεις. ουτε κ με ενοιαξε σαν παιδακι. 

το δικο μου βαφτιστηρι μενει σε αλλη χωρα το βλεπω σπανια τι να κανουμε??? λες να εχει ψυχολογικα??? 

υπερβαλετε κοριτσια ολα ειναι θεωριες τιποτα δεν παθαινει ουτε το παιδι ουτε κανεις οι γονεις. 

του αντρα μου οι νονοι ειναι ακομα φιλοι με τους γονεις του αλλα τωρα πια σιγα μην κανει παρεα ο αντρας μου με τους νονους του κ σιγα μην ειναι καθοδηγητες του απλοι φιλοι των γονιων του αγαπητοι κ μεχρι εκει οπως πολλοι αλλοι.

ο νονος ειναι τιμωμενο προσωπο αλλα τιμαει κ τους γονεις δεν τους γραφει. 

ειπαμε να μιλαμε ρεαλιστικα οχι να λεμε θεωριες. 

Εμένα αν πέθαινε η νονά μου είτε όταν ήμουν μικρή είτε τώρα θα μου κόστιζε  πολύ, όπως θα μου κόστιζε για κάθε δικό μου άνθρωπο που αγαπώ. Και δεν με καθοδηγεί  που έχω γίνει η ίδια μαμά, όμως χαίρομαι αφάνταστα που ακόμα μιλάμε κάποιες φορές στο τηλέφωνο κι αν βρεθεί η ευκαιρία συναντιόμαστε κιόλας. Ακόμα με καμαρώνει, ακόμα με αγαπάει, ακόμα είμαστε σημαντική η μία για την άλλη.

Υπερβολές για σένα λοιπόν νινάκι και σεβαστό, δεν είναι όλες οι σχέσεις σημαντικές για όλους τους ανθρώπους.

εχουμε βγει τελειως εκτος θεματος,αλλα αλλο ειναι να πεθανει καποιου ο νονος,οποτε καποιος θα αναπληρωσει την λαμπαδα κ το δωρο,κ αλλο ξαφνικα νινακι αν μετα τα 8σου ο νονος σου εξαφανιζοταν χωρις εξηγηση.σαν παιδι θα ενιωθες μια ζηλια αν πχ καθε χρονο ο αδερφος/η αδερφη σου επαιρνε λαμπαδα απο τον νονο/την νονα του ενω εσενα οι γονεις σας

κ σαν γονιος ομως θα στεναχωρηθω αν χαθουμε με τις κουμπαρες μου,δ το θελω,γτ κυριως ειμαστε καλες φιλες,στο χερι μας ειναι,κ ας μενουν μακρια,η παρουσια τους στη ζωη των παιδιων μου ειναι ηδη αισθητη

δ το συζητω για τη μεγαλη που πλεον καταλαβαινει,την ψαχνει,μιλανε,περνανε χρονο μονες οι δυο τους.δ περιμενω να την κατηχησει στα της θρησκειας,αλλα ειναι ενα ατομο εμποστοσυνης,που αγαπα το παιδι,κ μπορει μεγαλωνοντας να τη συμβουλευσει η να ειναι "φιλες"

κ εγω μιλαω ακομη με την νονα μου,κ βρισκομαστε αραια,την αδερφη μου ομως τη στεναχωρησε(εχουμε την ιδια),οταν επειδη εγω ενηλικιωθηκα σταματησε να παιρνει λαμπαδα κ σε εκεινη,η αδερφη μου ειναι 3χρονια μικροτερη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...