Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεγάλο μωρό και θηλασμός

Recommended Posts

Καλησπερα @CMES!! Μεγαλο μωρο και αποκλειστικος θηλασμος! Εδω ειμαστε!! Γεννηθηκε στα 4κιλα και θηλασε αποκλειστικα μεχρι 13μηνων. Ενας μαραθωνιος θηλασμος ολο το πρωτο διμηνο φυσικα. 1,5κιλο το μηνα το διμηνο αυτο. Μετα γυρισα στη δουλεια οποτε κατεβηκε καποιες ωρες απο το βυζι και καπως φρεναρε. Το μεγαλο μωρο παντως σε σχεση με το θηλασμο εχει και πλεονεκτηματα κ μειονεκτηματα. Αλλα νομιζω περισσοτερα ειναι τα υπερ. Το σημαντικοτερο παντως προσωπικα ειναι οτι δεν ειχα εντονο το αγχος του μη χασει βαρος. Ενιωθα ρε παιδι μου οτι μας παιρνει να επιμεινουμε και ας χασουμε κ λιγο μεχρι να το βρουμε σαν δυαδα. Και αυτο το χρειαζομουν ψυχολογικα. Οπως και το οτι ειχα ενα κουτι γαλα στο ντουλαπι και ας μην το ανοιξα ποτε! Πιστευω δηλαδη πως στο οτι πετυχαμε αποκλειστικο θηλασμο βοηθησε γενικα το οτι ηταν μεγαλος γιατι εγω ειμαι τοσο αγχωδης που αν ηταν μικρουλης θα ημουν ευκολα θυμα συμπληρωματος!! 

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει το δεν φτάνει το γάλα γιατί είναι μεγάλο το μωρό, αυτές είναι δικές μας ανησυχίες. Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο αυτό, ούτε τεκμηριωμένο. Κάπως έτσι δημιουργούνται αστικοί μύθοι. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

ο γιος μου γεννήθηκε 4,4 κιλά. δεν είχα μεγάλη παραγωγή, δεν έδωσα ποτέ ξένο γάλα. τον θήλασα αποκλειστικά 2,5 χρόνια. Είχε μία ελαφρά καθολική πορεία στις καμπύλες, αλλά ο γιατρός του (σύμβουλος θηλασμού), μου είπε ότι είναι μέσα στα όρια. Από τότε που άρχισε το φαγητό, σταμάτησα να το σκέφτομαι, όμως πάντα είχα το νου μου να τρώει σωστά και ικανή ποσότητα..Του δίνω επίσης δύο φορές το χρόνο βασιλικό πολτό, και παρατηρώ άλμα ανάπτυξης αμέσως μετά. 

Ο μικρός μου είναι υγιής και χαρούμενος. Ποτέ δεν πήρα τόσο βαρέως το θέμα των κιλών και των καμπυλών.

2t7wp3.png

Ομολογώ πως όταν διάβασα τον τίτλο κατάλαβα μεγάλο μωρό και πρόβλημα στις στάσεις θηλασμού.

Μονο εγώ δεν μπορούσα να βολέψω το μωρό λόγω του μήκους του; 

Τέσπα για να απαντήσω εγώ θήλασα αποκλειστικά κοντά στις 25 μέρες και μετά μεικτή διατροφή γιατί το μωρό δεν έπαιρνε καθόλου βάρος. Η μεικτή διατροφή κράτησε κάτι παραπάνω απο 5 μήνες και κοντέψαμε καποια στιγμή να το γυρίσου σε αποκλειστικό θηλασμό αλλά δεν τα καταφέραμε εν τέλη. Πριν λίγες μέρες σταματήσαμε τελείως τον θηλασμό, μάζεψα και το θήλαστρο και προσπαθώ να το παίξω cool. Συγνώμη που δεν είχα κάποια ιστορία με καλύτερη κατάληξη αλλά θεωρώ αξιοθαύμαστη την προσπάθεια σου.

Διαφημίσεις

• 2 χρόνια μετά...
On 24/4/2018 at 11:59 ΜΜ, jellyfishch είπε:

ο γιος μου γεννήθηκε 4,4 κιλά. δεν είχα μεγάλη παραγωγή, δεν έδωσα ποτέ ξένο γάλα. τον θήλασα αποκλειστικά 2,5 χρόνια. Είχε μία ελαφρά καθολική πορεία στις καμπύλες, αλλά ο γιατρός του (σύμβουλος θηλασμού), μου είπε ότι είναι μέσα στα όρια. Από τότε που άρχισε το φαγητό, σταμάτησα να το σκέφτομαι, όμως πάντα είχα το νου μου να τρώει σωστά και ικανή ποσότητα..Του δίνω επίσης δύο φορές το χρόνο βασιλικό πολτό, και παρατηρώ άλμα ανάπτυξης αμέσως μετά. 

Ο μικρός μου είναι υγιής και χαρούμενος. Ποτέ δεν πήρα τόσο βαρέως το θέμα των κιλών και των καμπυλών.

Από ποια ηλικία άρχισες να του δίνεις βασιλικό πολτό? Άλμα ανάπτυξης αμέσως μετά έβλεπες στο βάρος μόνο η και στο ύψος?

Just now, Alverou είπε:

Θέλω να επαναφέρω το θέμα για μελλοντική αναζήτηση άλλων μαμαδων. 

Στο πρώτο παιδί όπως ανέφερα παραπάνω δεν κατάφερα να το θηλάσω αποκλειστικά. Στο δεύτερο μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει και δηλώνω πολύ περήφανη γι αυτό. 

Το δεύτερο μωρό γεννήθηκε πολύ μεγαλύτερο από το πρώτο (βάρος γέννησης 4260) και στην αρχή φοβήθηκα πως δεν θα πάει καλά ο θηλασμός και δεν θα χορταίνει λόγω βάρους. Τα λόγια της μαιας μου πως το σώμα μου ειναι προγραμματισμένο να ταισει το μωρο μου με βοήθησαν πάρα πολύ. Την δεδομένη στιγμή το μωρό είναι 4 μηνών και έχει διπλασιάσει το βάρος της γέννησης. 

Όσες θέλετε να θηλάσετε αποκλειστικά μην εγκαταλειπετε στην πρώτη αναποδιά, επίσης εάν δεν τα καταφέρατε στο πρώτο δεν σημαίνει πως δεν θα τα καταφέρετε στο επόμενο παιδί. 

Μπράβο σου! Η μικρή μου 4.200 κ 54 εκ γεννήθηκε με καισαρική, θηλάζει αποκλειστικά 11 μήνες και συνεχίζουμε!!! Εύχομαι σε όλες τις μαμάδες που το θέλουν να το καταφέρουν! Αλλά πάνω απ' όλα να είναι μαμάδες, και να μη τους παίρνει από κάτω η όποια αναποδια, σημασία έχει να είναι καλά αυτές και τα παιδιά τους. Για μένα ήταν πολύ δύσκολα στους πρώτους τρεις μήνες θηλασμού και ήρθα πολλές φορές στο τσακ να το εγκαταλείψω

3 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Από ποια ηλικία άρχισες να του δίνεις βασιλικό πολτό? Άλμα ανάπτυξης αμέσως μετά έβλεπες στο βάρος μόνο η και στο ύψος?

Άρχισα περίπου στα δύο. Με το βάρος και ύψος ασχολείται ο γιατρός του, στις επισκέψεις μας. Παρατηρούσα άλματα στο γνωστικό / εξελικτικό κομμάτι.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...