Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είναι κακό να ακούμε καρδούλα & κόστος Αυχενική Διαφάνεια

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια, ειμαι νεα στο forum κ μελλουσα μανουλα.Ειμαι 34 χρ. κ μενω στη αθηνα.

Διανυω την 13 εβδομαδα κ σημερα το απογευμα εχω ραντεβου με τον γυναικολογο για την αυχενικη διαφανεια κ papp-a. Πιθανη ημερομηνια τοκετου εχουμε στις 18.8.18.

Ειμαι λιγο αγχωμενη ως προς τα αποτελεσματα κ συναμα θυμωμενη με τον γιατρο γιατι σαν νεα μανουλα δε νιωθω σιγουρια .

Μου εβγαλε το πλανο των εξετασεων μεχρι τον τοκετο διχως να μου εξηγησει την καθε εξεταση λεπτομερως...ακομα δε με εχει ζυγισει,το κορυφαιο ηταν στο δευτερο ραντεβου οπου κ ειδαμε την καρδουλα του μωρουλινι τον ρωταω ''γιατρε δε θα την ακουσω? ''  κι η απαντηση του ηταν  ''την ειδες ,θες να την ακουσεις κιολας????'' ΑΦΩΝΗ εμεινα οπως καταλαβαινετε...υστερα πηγε να το μαζεψει εξηγωντας πως αμερικανικες ερευνες εχουν δειξει πως δεν επιτρεπετε πριν τους 3 μηνες να κανουμε την εξεταση που ακουμε την καρδουλα του μωρου.

Απο εκεινη τη μερα ψαχνω για γιατρο.........

Ο συγκεκριμενος γυναικολογος ηταν γιατρος της μητερας μου για χρονια κ τον εχει σαν θεο σε μια δυσκολη επεμβαση της εσωσε τη ζωη στα 35 της, φερθηκε πραγματικα ανθρωπινα τοτε ,δεν ελειψε ποτε απο διπλα της, οποτε κι εγω οταν αρχισα να πηγαινω σε γυναικολογο για το καθιερωμενο test-pap πηγαινα σε εκεινον. Για την αυχενικη διαφανεια μου ζητησε 150 ευρω με το papp-a και αν θελω να κανω λεει την αιματολογικη για την κυστικη ινωση ειναι 190 ευρω. Ο συγκεκριμενος ειναι στο Ιασω . Την αυχενικη θα την κανουμε στο ιδιωτικο του ιατρειο.

Θεωρω πως ειναι ειναι πολλα αυτα που ζηταει...με οσες μανουλες που εχω μιλησει οι περισσοτερες για τις εξετασεις αυτες εχουν δωσει min 100eyro και max 150euro.

Ελπιζω να μη σας κουρασα .

Περιμενω τις γνωμες σας.

Διαφημίσεις

Φυσικα και δεν ειναι κακο να ακουμε καρδουλα:shock: Καλα κανεις και ψαχνεις για γιατρο. Ο γιατρος που θα σε παρακολουθει πρεπει να σε υπολογιζει και να απανταει σε καθε σου απορια με σεβασμο. Αφου δεν νιωθεις καλα μαζι του, μην το σκεφτεσαι καν, ψαξε να βρεις αλλον που θα ταιριαξετε, εχεις 9 μηνες να τον βρεις!

Το τεστ Παπ μου κοστισε 40 ευρω μαζι με την επισκεψη. Για την αυχενικη να σου πω την αληθεια δεν ξερω να σου απαντησω γιατι δεν την εκανα ποτε, αλλα την Β επιπεδου που την εκανα (που θεωρειται ιδιας σημαντικοτητας) κοστισε σε ιδιωτικο 150 ευρω και σε μια φιλη στο Παπαγεωργιου 70, αλλα εν τελει το μετανιωσε που δεν εδωσε κατι παραπανω γιατι δεν της εξηγησαν τιποτα, απλα της εδωσαν τα χαρτια και εφυγε. Ασε που εμενα μου εμεινε και ο 3d υπερηχος :wink: Με το καλο το μωρακι σου!

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Πραγματικά δεν έχω λόγια!Η δική μου γιατρός από την αρχή μου εξηγήσουμε το καθετι!και καρδούλα ακούσαμε και κάθε φορά έπαιρνα αντίγραφο του υπερήχου.οσον αφορά την αυχενική την έκανα στο Μητέρα όπως και ολους τους μεγάλους υπερήχους.το κόστος της αυχενικής ήταν 90 ευρώ.η μόνη ακριβή εξέταση ήταν για τον 99,5% των μεταλλάξεων της κυστικής ινωσης.αυτη κόστισε 300 ευρώ.Καλο θα ήταν αν δεν αισθάνεσαι άνετα με τον γιατρό σου να ψάξεις να βρεις άλλον.

Aυτό που σου είπε για την καρδιά του παιδιού πρώτη φορά το ακούω..τέλος πάντων.

Ανεξάρτητα με το πόσο βοήθησε την μητέρα σου σημασία έχει να νιώθεις εσύ καλά μαζί του, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης θα σου δημιουργηθούν πολλές απορίες και φοβίες, αλίμονο αν δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σου. Καλά κάνεις και το ψάχνεις, και εγώ στην θέση σου θα άλλαζα γιατρό.

Κυστική ίνωση δεν έχεις κάνει ακόμα?θεωρώ πως θα έπρεπε να σου την έχει δώσει από την αρχή.

On 5/2/2018 at 2:39 ΜΜ, Xrisiko είπε:

Καλησπερα κοριτσια, ειμαι νεα στο forum κ μελλουσα μανουλα.Ειμαι 34 χρ. κ μενω στη αθηνα.

Διανυω την 13 εβδομαδα κ σημερα το απογευμα εχω ραντεβου με τον γυναικολογο για την αυχενικη διαφανεια κ papp-a. Πιθανη ημερομηνια τοκετου εχουμε στις 18.8.18.

Ειμαι λιγο αγχωμενη ως προς τα αποτελεσματα κ συναμα θυμωμενη με τον γιατρο γιατι σαν νεα μανουλα δε νιωθω σιγουρια .

Μου εβγαλε το πλανο των εξετασεων μεχρι τον τοκετο διχως να μου εξηγησει την καθε εξεταση λεπτομερως...ακομα δε με εχει ζυγισει,το κορυφαιο ηταν στο δευτερο ραντεβου οπου κ ειδαμε την καρδουλα του μωρουλινι τον ρωταω ''γιατρε δε θα την ακουσω? ''  κι η απαντηση του ηταν  ''την ειδες ,θες να την ακουσεις κιολας????'' ΑΦΩΝΗ εμεινα οπως καταλαβαινετε...υστερα πηγε να το μαζεψει εξηγωντας πως αμερικανικες ερευνες εχουν δειξει πως δεν επιτρεπετε πριν τους 3 μηνες να κανουμε την εξεταση που ακουμε την καρδουλα του μωρου.

Απο εκεινη τη μερα ψαχνω για γιατρο.........

Ο συγκεκριμενος γυναικολογος ηταν γιατρος της μητερας μου για χρονια κ τον εχει σαν θεο σε μια δυσκολη επεμβαση της εσωσε τη ζωη στα 35 της, φερθηκε πραγματικα ανθρωπινα τοτε ,δεν ελειψε ποτε απο διπλα της, οποτε κι εγω οταν αρχισα να πηγαινω σε γυναικολογο για το καθιερωμενο test-pap πηγαινα σε εκεινον. Για την αυχενικη διαφανεια μου ζητησε 150 ευρω με το papp-a και αν θελω να κανω λεει την αιματολογικη για την κυστικη ινωση ειναι 190 ευρω. Ο συγκεκριμενος ειναι στο Ιασω . Την αυχενικη θα την κανουμε στο ιδιωτικο του ιατρειο.

Θεωρω πως ειναι ειναι πολλα αυτα που ζηταει...με οσες μανουλες που εχω μιλησει οι περισσοτερες για τις εξετασεις αυτες εχουν δωσει min 100eyro και max 150euro.

Ελπιζω να μη σας κουρασα .

Περιμενω τις γνωμες σας.

Κ εγώ για την καρδουλα πρώτη φορά το ακούω... Μήπως ήταν χαλασμένο το ηχείο απ τον υπέρηχο κ δεν ήθελε να το πει?? :-P κ πως ήθελε να σ κάνει κ αυχενικη διαφάνεια?? έχεις ψάξει αν είναι πιστοποιημενος?? Μην πας σε όποιον κ όποιον γιατρό! Η αυχενικη εμένα μ είχε κοστίσει γύρω στα 130 αλλά πάνω κάτω εκεί κυμαίνονται. Κ καλά θα κάνεις που ψαχνεις για άλλον γιατρό. Με τον γυναικολόγο θα πρέπει να νιώθεις ασφάλεια κ να του έχεις εμπιστοσύνη σε ότι σ λέει.. Κ εννοειται να σ μιλάει καλά κ να μην είναι ειρωνικος απέναντι σ!

Διαφημίσεις

Εγω για αυχενικη ειχα δωσει 150.το τεστ παπ 20..γιατι να μην ακουσεις καρδουλα;;;δεν καταλαβαινω!!!Ασε η απαντηση που σου εδωσε.....Για να λες οτι ηταν της μαμας σου γιατρος μαλλον ειναι κ μεγαλος σε ηλικια.Και μενα ο πρωτος μου γυναικολογος ηταν αυτος της μαμας μου(κ κεινη τον ειχε πολυ ψηλα)ομως εγω ημουν δυσσαρεστημενη απο την πρωτη επισκεψη.Ετσι εψαξα μονη μου ,βρηκα ενα σχετικα νεο σε ηλικια ομως πολυ καλο γιατρο,πολυ καλο ανθρωπο και καταξιωμενο.Μπορει ενας μεγαλος σε ηλικια γιατρος να εχει την εμπειρια και να ειναι καλος μπορει ομως και να εχει μεινει πισω οσο αφορα την επιστημη του οπως επισης και να βαριεται και να το κανει καθαρα για το χρημα πλεον.Εγω αυτο εισεπραττα απο το πρωτο που σου ειπα.Ειναι νωρις ακομα.Ψαξε και βρες αυτον που σου ταιριαζει σαν ανθρωπος και σαν επιστημονας.Ειναι υποχρεωμενος να σου εξηγει και να σου αναλυει τα ΠΑΝΤΑ

• 1 month later...

Κοριτσια καλησπερα , ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας !!!

Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα με τη δουλεια κ με το ψαξιμο νεου γιατρου δεν ειχα μπει στο forum.

Λοιπον τα γεγονοτα εχουν ως εξης : οπως εχω προαναφερει ο γιατρος για την αυχενικη ,papp-a κ κυστικη ινωση , μου πηρε 190Ε (χωρις αποδειξη) ,οταν βγηκαν τα αποτελεσματα με πηρε τηλ κ μου ειπε πως βγηκαν τα αποτελεσματα κ ειναι ολα καλα. τιποτα περισσοτερο,τιποτα λιγοτερο. δε ξερω αν επρεπε να πει κατι παραπανω αλλα παλι ενιωσα ελλειπης.

Ωστοσο ψαχνοντας για νεο γιατρο, η συνυφαδα μου γεννησε στο γαια ,πηγαμε να την επισκεφτουμε κ τις μεταφερω τα του γιατρου μου....ετσι μου προτεινε τον δικο της γιατρο ,τον εχει 15χρονια κ τις εχει ξεγεννησει κ τα 4 παιδια. 

Ετσι κ εκανα λοιπον, εκλεισα ραντεβου στο ιατρειο του .

Η πρωτη επισκεψη ηταν θεωρω πολυ καλη, ο ανθρωπος ηταν επεξηγηματικος,με ενημερωσε πως θελει να με βλεπει καθε 20 ημερες χωρις κοστος ,θα χρεωνει μονο τις εξετασεις β επιπεδου κτλ. καναμε τον υπερηχο κ ξαφνικα εκει που δε το περιμενα ακουσα την καρδουλα του μωρου μου...του ειπα σχετικα με το τι ειχε ει ο προηγουμενος γιατρος κ  ανθρωπος γελαγε!! Σημερα εχουμε το 2ο ραντεβου μας. 

Το καλυτερο σας το κρατησα για το τελος :) Την πεμπτη που μας περασε πηγα στον προηγουμενο γιατρο για να παρω τις εξετασεις μου κ με αφορμη να του πω πως δε θα συνεχισουμε (μιας κ οταν τον ειχα ρωτησει για το οικονομικο του τοκετου, ειπε κανε την ερευνα σου κ οτι σε συμφερει) Παμε λοιπον ,ανοιγει τον φακελο με τα αποτελεσματα των εξετασεων τους ριχνει μια ματια και μου λεει '' Ναι,οπως σου ειπα κ στο τηλ ολα καλα,καμια ανησυχια. Λοιπον να γραψουμε φαρμακα κ την καλλιεργια ουρων. ποσα κιλα ειπαμε πως εισαι?(εχει ζυγαρια αλλα δεν εχει μπαταριες)'' :-D:-D:-D 57 γιατρε!!!! Οσο εκεινος λοιπον εγραφε στον υπολογιστη του ξεκιναω να του λεω εκανα την ερευνα κ πως η συνηφαδα μου γεννησε στο Γαια με το Χ ποσο κ αν μπορει κ εκεινος να κανει κατι αντιστοιχο...εξαγριωθηκε μολις ακουσε το ποσο, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ λεει να ειναι αυτο το ποσο ,του απαντω πως για να το διεσταυρωσω τηλεφωνησα στον συγκεκριμενο γιατρο κ μου το επιβεβαιωσε, Α! του τηλεφωνησες κιολας, απανταει. Συνεχισε να ειναι σε αυτη την εξαλη κατασταση κ μου λεει αν θελει ο Χ γιατρος να παιρνει 300Ε πηγαινε σε αυτον ,εγω δε δουλευω για κανεναν επιχειρηματια. Κι εκει συνεχιζει να γραφει κ κανει μια παυση κ με ρωταει να στα γραψω τα φαρμακα ή δεν εχει νοημα??? Του εξηγω πως ειναι η οικονομικη κατασταση μας κ απαντα , ενταξει ρε παιδια υπαρχουν κ τα δημοσια νοσοκομεια!!!!! :shock::shock: 

Ετσι του λεω κι εγω πρωτη μου επιλογη ειναι το ΕΛΕΝΑ  ξεγεννατε εκει γιατρε????? Οχι βεβαια απανταει.

Ευχαριστω πολυ ,του λεω κι εγω!!!!! αει σηχτιρ!!!!! 

15 ώρες πρίν, Xrisiko είπε:

Κοριτσια καλησπερα , ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας !!!

Συγνωμη που αργησα να απαντησω αλλα με τη δουλεια κ με το ψαξιμο νεου γιατρου δεν ειχα μπει στο forum.

Λοιπον τα γεγονοτα εχουν ως εξης : οπως εχω προαναφερει ο γιατρος για την αυχενικη ,papp-a κ κυστικη ινωση , μου πηρε 190Ε (χωρις αποδειξη) ,οταν βγηκαν τα αποτελεσματα με πηρε τηλ κ μου ειπε πως βγηκαν τα αποτελεσματα κ ειναι ολα καλα. τιποτα περισσοτερο,τιποτα λιγοτερο. δε ξερω αν επρεπε να πει κατι παραπανω αλλα παλι ενιωσα ελλειπης.

Ωστοσο ψαχνοντας για νεο γιατρο, η συνυφαδα μου γεννησε στο γαια ,πηγαμε να την επισκεφτουμε κ τις μεταφερω τα του γιατρου μου....ετσι μου προτεινε τον δικο της γιατρο ,τον εχει 15χρονια κ τις εχει ξεγεννησει κ τα 4 παιδια. 

Ετσι κ εκανα λοιπον, εκλεισα ραντεβου στο ιατρειο του .

Η πρωτη επισκεψη ηταν θεωρω πολυ καλη, ο ανθρωπος ηταν επεξηγηματικος,με ενημερωσε πως θελει να με βλεπει καθε 20 ημερες χωρις κοστος ,θα χρεωνει μονο τις εξετασεις β επιπεδου κτλ. καναμε τον υπερηχο κ ξαφνικα εκει που δε το περιμενα ακουσα την καρδουλα του μωρου μου...του ειπα σχετικα με το τι ειχε ει ο προηγουμενος γιατρος κ  ανθρωπος γελαγε!! Σημερα εχουμε το 2ο ραντεβου μας. 

Το καλυτερο σας το κρατησα για το τελος :) Την πεμπτη που μας περασε πηγα στον προηγουμενο γιατρο για να παρω τις εξετασεις μου κ με αφορμη να του πω πως δε θα συνεχισουμε (μιας κ οταν τον ειχα ρωτησει για το οικονομικο του τοκετου, ειπε κανε την ερευνα σου κ οτι σε συμφερει) Παμε λοιπον ,ανοιγει τον φακελο με τα αποτελεσματα των εξετασεων τους ριχνει μια ματια και μου λεει '' Ναι,οπως σου ειπα κ στο τηλ ολα καλα,καμια ανησυχια. Λοιπον να γραψουμε φαρμακα κ την καλλιεργια ουρων. ποσα κιλα ειπαμε πως εισαι?(εχει ζυγαρια αλλα δεν εχει μπαταριες)'' :-D:-D:-D 57 γιατρε!!!! Οσο εκεινος λοιπον εγραφε στον υπολογιστη του ξεκιναω να του λεω εκανα την ερευνα κ πως η συνηφαδα μου γεννησε στο Γαια με το Χ ποσο κ αν μπορει κ εκεινος να κανει κατι αντιστοιχο...εξαγριωθηκε μολις ακουσε το ποσο, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ λεει να ειναι αυτο το ποσο ,του απαντω πως για να το διεσταυρωσω τηλεφωνησα στον συγκεκριμενο γιατρο κ μου το επιβεβαιωσε, Α! του τηλεφωνησες κιολας, απανταει. Συνεχισε να ειναι σε αυτη την εξαλη κατασταση κ μου λεει αν θελει ο Χ γιατρος να παιρνει 300Ε πηγαινε σε αυτον ,εγω δε δουλευω για κανεναν επιχειρηματια. Κι εκει συνεχιζει να γραφει κ κανει μια παυση κ με ρωταει να στα γραψω τα φαρμακα ή δεν εχει νοημα??? Του εξηγω πως ειναι η οικονομικη κατασταση μας κ απαντα , ενταξει ρε παιδια υπαρχουν κ τα δημοσια νοσοκομεια!!!!! :shock::shock: 

Ετσι του λεω κι εγω πρωτη μου επιλογη ειναι το ΕΛΕΝΑ  ξεγεννατε εκει γιατρε????? Οχι βεβαια απανταει.

Ευχαριστω πολυ ,του λεω κι εγω!!!!! αει σηχτιρ!!!!! 

Μια χαρα του τα πες:-D Αντε καλη αρχη με το νεο σου γιατρο και με το καλο το μωρακι σου:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...