Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποιο γάλα μετά το θηλασμό να δώσω

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια, το μωρακι μ είναι 11,5 μηνών κ μέχρι τώρα έπινε το δικό μου γάλα που το εβγαζα με θηλαστρο διότι ποτέ δεν είχε πιάσει το στήθος. Το πρόβλημα μ είναι ότι πριν κάποιες μέρες άρχισε να χαλάει κ να μην τραβάει τόσο καλά οπότε σκέφτηκα σιγά σιγά να το σταματήσω χωρίς χάπι για να μην χαλάσει τελείως κ παθω μαστίτιδα. Καινούριο είχα σκεφτεί να μην αγοράσω γιατί ήδη έχει σχεδόν χρονισει κ να μην παιδευομαι άλλο. Της έδωσα όμως να πιει ξένο (κατσικίσιο σε σκόνη) κ δεν το πίνει καθόλου.. Προς εσάς που θηλαζατε κ μετά σταματησατε τι γάλα δώσατε μετά στο μωρό? Υπάρχει κάποιο που να είναι πιο ευγεστο κ να το πίνει ευχάριστα. Φρέσκο γάλα μ είπε η γιατρός να μην δώσω γιατί είναι πολύ αδύνατο μωρακι κ θέλει να της δίνουμε ένα πιο ενισχυμένο.

Διαφημίσεις

:shock: 12 μήνες έβγαζες με θηλαστρο;! Χαράς το κουράγιο σου κοπέλα μου ότι κ να πω είναι λίγο. Δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί είμαι ακριβώς στην ίδια φαση, κ εμένα είναι σχεδόν 12 μηνων κ θέλω σταδιακά να αποθηλασω κ ψαχνομαι για γάλα. Μου είπαν σημερα για ένα noulac σε χάρτινο μπουκάλι, ότι έχει ωραία γεύση σαν κρέμα, αλλά δεν έχω ιδέα τι περιέχει, δεν εχω προλάβει να ψάξω συν ότι με συγκρατεί το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πιει εύκολα κάτι άλλο οπότε κ εγώ το καθυστερω από βαρεμάρα:oops:

Εγώ προσωπικά δεν σκοπεύω να δώσω κάποιο γάλα μετά το θηλασμό. Τώρα είναι σχεδόν 13ων μηνών ο γιος μου και συνεχίζω το θηλασμό όσο μας πάει. Στη συνέχεια θα πίνει φρέσκο γάλα εαν του αρέσει για τη γεύση και έμμεσα όπου χρησιμοποιείται. Υπάρχουν τροφές που υπερκαλύπτουν όσα προσφέρει το γάλα του εμπορίου. 

Εφόσον φτάσατε σχεδόν στο χρόνο και γω φρέσκο γάλα σε συμβουλεύω να δώσεις.

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας. Προς το παρόν πήρα το Humana 2 γιατί μ έχουν πει ότι είναι παρόμοιο με το μητρικό. Ή αλήθεια είναι ότι εγώ φρέσκο ήθελα να δίνω όταν χρονισει κ κατά προτίμηση πρόβειο που είναι πιο θερμιδογονο ή αλλιώς κατσικίσιο. Θα δω όμως ανάλογα τι θα της αρέσει. @Lenia16 ήθελα τόσο πολύ να θηλασω (χρόνια πριν μείνω έγκυος) που έκανα υπομονή. Ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος, μετά συνήθισα. Απλά τώρα που μεγάλωσε η μικρή με δυσκόλευε πολύ γιατί συνέχεια μ τραβούσε το μπουκάλι ή τα καλώδια ή πατούσε κουμπιά κ καθυστερουσα περισσότερο!! Ελπίζω η μικρούλα να μην με δυσκολέψει πολύ στο να βρούμε κάποιο που θα της αρέσει.

Διαφημίσεις

Εγω σταματησα το θηλασμο στους 8 μηνες.Μετα εδωσα frezylac μεχρι το τελευταιο του νουμερο(δε θυμαμαι τωρα μεχρι ποσο μηνων παει αυτο)Απο αλλες μαμαδες ομως βλεπω στην ηλικια αυτη των 12 μηνων δηλαδη περιπου οπως ειναι το δικο σου δινουν φρεσκο.Βεβαια σε καποια μωρακια δεν αρεσει αυτο και το πινουν δυσκολα.Παντως αν στο μελλον κανω αλλο παιδι και γω μαλλον φρεσκο θα δωσω.

• Like 1

πρίν από 9 λεπτά , Scratée είπε:

Λυπάμαι, δεν υπάρχει κανένα γάλα που να πλησιάζει έστω στο ελάχιστο το μητρικό. Μια πολύ ωραία παρομοίωση για ισχυρισμούς τύπου "πιο κοντά από ποτέ στο μητρικό" είναι το ότι κι εγώ, αν κάνω πέντε βήματα στην αυλή μου, θα είμαι πιο κοντά στον Καναδά από πριν, αλλά θα εξακολουθώ να απέχω χιλιάδες χιλιόμετρα από αυτόν!

Φαντάζομαι εννοεί σε γεύση, ένα χρόνο παλεύει με το θηλαστρο, πιστεύω το ξερει:)!

• Like 2

1 ώρα πρίν, Scratée είπε:

Λυπάμαι, δεν υπάρχει κανένα γάλα που να πλησιάζει έστω στο ελάχιστο το μητρικό. Μια πολύ ωραία παρομοίωση για ισχυρισμούς τύπου "πιο κοντά από ποτέ στο μητρικό" είναι το ότι κι εγώ, αν κάνω πέντε βήματα στην αυλή μου, θα είμαι πιο κοντά στον Καναδά από πριν, αλλά θα εξακολουθώ να απέχω χιλιάδες χιλιόμετρα από αυτόν!

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Φαντάζομαι εννοεί σε γεύση, ένα χρόνο παλεύει με το θηλαστρο, πιστεύω το ξερει:)!

Ναι όντως σε γεύση εννοώ, το ότι κανένα δεν μπορεί να συγκριθεί με το μητρικό αυτό εννοείται. Εγώ περίμενα ότι όταν θα την δώσω ξένο δεν θα έχει πρόβλημα γιατί στην ουσία από μπιμπερο έπινε, δεν ειχε προσκόλληση στο στήθος. Αλλά δεν ήξερα ότι μετράει κ η γεύση! :-P Το θεϊκό το είπε η φαρμακοποιός πάντως. Της είπα ότι θέλω να πάρω το humana μήπως έρχεται πιο κοντά στη γεύση με το μητρικο κ το πίνει γιατί αυτή μ πρότεινε ότι είναι πολύ καλό το frisomel κ μ είπε ότι δεν παίζει ρόλο η γεύση αλλά ότι συνηθισε το θηλασμό κ όταν της είπα ότι το δίνω με μπιμπερο δεν ήξερε τι να πει.. Ακόμα μ είπε ότι εεε ένα χρόνο θηλαζεις πόσο ακόμα?? Δεν προσφέρει κ τπτ παραπάνω ο θηλασμός.. Κ της λέω πως δεν προσφερει.. Κ μ λέει " ααα από αυτές είσαι που νομίζουν ότι πρέπει να ταιζουν μέχρι να μεγαλώσει το μωρό κ κοιτάει τα site για το θηλασμό?? Κ μετά μ έλεγε τάχα ότι μιλούσε με κάποιον κ της έλεγε ότι "πάλι η τάδε θα ξεκουμπωσει το ειδικό σουτιεν που έχουν οι κυρίες που θηλάζουν κ θα βγάλει έξω το στήθος για να πιει το μωρό γάλα" κ γελούσε με υφακι... Τι της λες μετά???? :mad:

Τπτ,δ αγοραζεις κ φευγεις.δ χρειαζεται να εξηγεις σε κανεναν

Απλα αυτο που λεει κ η scratee,η οποια ειναι κ παιδιατρος,εφοσον το παιδι τρωει απο ολα δινεις φρεσκο.κατσικισιο η αγελαδινο.επιπλεον θερμιδες θα φροντισεις να παρει με τα αλλα γευματα

Συγχαρητηρια για τον ενα χρονο θηλασμου με αντλησεις,απειρως πιο δυσκολο απο απευθειας

Διαφημίσεις

πρίν από 25 λεπτά , vicky86 είπε:

Τπτ,δ αγοραζεις κ φευγεις.δ χρειαζεται να εξηγεις σε κανεναν

Απλα αυτο που λεει κ η scratee,η οποια ειναι κ παιδιατρος,εφοσον το παιδι τρωει απο ολα δινεις φρεσκο.κατσικισιο η αγελαδινο.επιπλεον θερμιδες θα φροντισεις να παρει με τα αλλα γευματα

Συγχαρητηρια για τον ενα χρονο θηλασμου με αντλησεις,απειρως πιο δυσκολο απο απευθειας

Ευχαριστώ πολύ, με χαροποιει ιδιαίτερα όταν μ λένε κάτι τέτοιο γιατί όντως κουραστηκα πολύ για να τα καταφέρω κ αν την θηλαζα σίγουρα θα συνέχιζα κ άλλο.. Νομίζω δεν υπάρχει κάτι ποιο ωραίο από αυτό το συναίσθημα κ ελπίζω στο δεύτερο να τα καταφέρω.. Αλήθεια @Scratée είσαι παιδίατρος?? Να φανταστώ ίσως κ σύμβουλος θηλασμού.. Το πρόβειο γάλα σαν ιδέα πως σ φαίνεται? Πιστευεις ότι είναι καλό ή προτεινεις περισσότερο το αγελαδινό ή το κατσικίσιο? Θα δοκιμασω μάλλον φρέσκο σε λίγο που θα χρονισει

6 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας. Προς το παρόν πήρα το Humana 2 γιατί μ έχουν πει ότι είναι παρόμοιο με το μητρικό. Ή αλήθεια είναι ότι εγώ φρέσκο ήθελα να δίνω όταν χρονισει κ κατά προτίμηση πρόβειο που είναι πιο θερμιδογονο ή αλλιώς κατσικίσιο. Θα δω όμως ανάλογα τι θα της αρέσει. @Lenia16 ήθελα τόσο πολύ να θηλασω (χρόνια πριν μείνω έγκυος) που έκανα υπομονή. Ο πρώτος καιρός ήταν δύσκολος, μετά συνήθισα. Απλά τώρα που μεγάλωσε η μικρή με δυσκόλευε πολύ γιατί συνέχεια μ τραβούσε το μπουκάλι ή τα καλώδια ή πατούσε κουμπιά κ καθυστερουσα περισσότερο!! Ελπίζω η μικρούλα να μην με δυσκολέψει πολύ στο να βρούμε κάποιο που θα της αρέσει.

Από πλευράς γεύσης και μόνο, και αν και η παιδίατρός μας ασυζητητί προτιμούσε το φρέσκο, τον ένα μου γιο που αρνιόταν το γάλα εκεί στα 1μιση που αποθήλασε, τον ειχαμε πείσει τελικά να ξεκινήσει με noulac εβαπορε. Δεν κράτησε πολύ, μετά από λίγο το γυρίσαμε σε φρέσκο, αλλά βοήθησε στη μετάβαση όταν σταμάτησε να θηλάζει και δεν του άρεσε και το φρέσκο γάλα.

Καλημέρα!

Πρώτα από όλα, επειδή έγραψα βιαστικά, ξέχασα το βασικότερο: να σε συγχαρώ για την υπομονή σου!

Το σχόλιο για το Humana και η ελαφρά...επιθετικότητα που το συνόδευε δεν αφορούσε εσένα, αλλά αυτόν που (υπέθεσα ότι) σου το παρουσίασε ώς το καλύτερο κτλκτλ.

Για το πρόβειο, τώρα, επειδή έχει πολλά λιπαρά (νομίζω κοντά στο10%) ίσως είναι λίγο δύσπεπτο. Σε καλόφαγο μωράκι, προτείνουμε κατσικίσιο, αλλιώς αγελαδινό, κατά προτίμηση από μικρές φάρμες, για ευνόητους λόγους.

πρίν από 44 λεπτά , Scratée είπε:

Καλημέρα!

Πρώτα από όλα, επειδή έγραψα βιαστικά, ξέχασα το βασικότερο: να σε συγχαρώ για την υπομονή σου!

Το σχόλιο για το Humana και η ελαφρά...επιθετικότητα που το συνόδευε δεν αφορούσε εσένα, αλλά αυτόν που (υπέθεσα ότι) σου το παρουσίασε ώς το καλύτερο κτλκτλ.

Για το πρόβειο, τώρα, επειδή έχει πολλά λιπαρά (νομίζω κοντά στο10%) ίσως είναι λίγο δύσπεπτο. Σε καλόφαγο μωράκι, προτείνουμε κατσικίσιο, αλλιώς αγελαδινό, κατά προτίμηση από μικρές φάρμες, για ευνόητους λόγους.

Μην ανησυχείς κατάλαβα ότι δεν έκανες επίθεση προς εμένα κ ευχαριστώ για την απάντηση. Απ ότι διαπιστωσα τλκ σε γεύση δεν μοιάζει με το μητρικό αλλά είναι παρεμφερή σε γεύση όπως όλα τα βρεφικα ξένα γάλατα. Τι προτεινεις να την ξεκινησω απο τώρα φρέσκο γάλα ή να περιμένω να χρονισει πρώτα? Να ενημερωσω ότι γεννήθηκε κ πρόωρα οπότε με βάση της ΠΗΤ θα έπρεπε να είναι 10,5 μηνών.

Πραγματικά, πολλά σου συγχαρητήρια για τόσο καιρό που άντλησες για το παιδί σου! Σε θαυμάζω.

• Like 1

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια κ για τα καλά σας λόγια κ για τις συμβουλες σας!! Στεναχωριεμαι μόνο που όταν παω να της δώσω ξένο κλαίει κ δεν πίνει, δεν περίμενα τόσο δύσκολη την μετάβαση κ ας της έδινα πάντα με μπιμπερο.. Δεν έπινε που δεν έπινε πολύ γάλα τωρα το έκοψε κ στο ελάχιστο

17 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Από πλευράς γεύσης και μόνο, και αν και η παιδίατρός μας ασυζητητί προτιμούσε το φρέσκο, τον ένα μου γιο που αρνιόταν το γάλα εκεί στα 1μιση που αποθήλασε, τον ειχαμε πείσει τελικά να ξεκινήσει με noulac εβαπορε. Δεν κράτησε πολύ, μετά από λίγο το γυρίσαμε σε φρέσκο, αλλά βοήθησε στη μετάβαση όταν σταμάτησε να θηλάζει και δεν του άρεσε και το φρέσκο γάλα.

Μπορεί να το δοκιμασω κ εγώ μέχρι να χρονισει, νομίζω είναι πιο γευστικό από τη σκόνη που δεν την θέλει καθόλου κ μακάρι μετά το φρέσκο να το πίνει

• 2 years later...

καλησπερασε ολες! 

εχω ενα κοριτσακι 2 ετων και θηλαζουμε. Προσπαθω σταδιακα να της δωσω και φρεσκο με σκοπο το βραδινο αποθηλασμο αλλα οτι και να της δινω η το κανει εμετο ή το φτυνει!!!

εννοω φρεσκο βιολογικο 

εχετε κατι να μου προτεινετε???

On 16/9/2020 at 7:26 ΜΜ, mariabai είπε:

καλησπερασε ολες! 

εχω ενα κοριτσακι 2 ετων και θηλαζουμε. Προσπαθω σταδιακα να της δωσω και φρεσκο με σκοπο το βραδινο αποθηλασμο αλλα οτι και να της δινω η το κανει εμετο ή το φτυνει!!!

εννοω φρεσκο βιολογικο 

Δ χρειαζεται να πινει γαλα

Απλα θα βρεις άλλον τρόπο να αποκοιμιεται το βραδυ

Αν τρωει αρκετά γαλακτοκομικα την ημέρα είσαι οκ κ ας μην ξαναπιεί γαλα

Κ εφόσον δ θα πινει γαλα πριν τον ύπνο, το βραδινό της να είναι σχετικά χορταστικό κ λιγο αργα

Just now, vicky86 είπε:

Δ χρειαζεται να πινει γαλα

Απλα θα βρεις άλλον τρόπο να αποκοιμιεται το βραδυ

Αν τρωει αρκετά γαλακτοκομικα την ημέρα είσαι οκ κ ας μην ξαναπιεί γαλα

Κ εφόσον δ θα πινει γαλα πριν τον ύπνο, το βραδινό της να είναι σχετικά χορταστικό κ λιγο αργα

Ο εμετός δείχνει δυσανεξία.Περα από αυτό καλά βιολογικά γάλατα ειναι ο Κουρελας και το Εβολ.

On 9/16/2020 at 6:26 PM, mariabai said:

καλησπερασε ολες! 

εννοω φρεσκο βιολογικο 

Στην ηλικία της η αλήθεια είναι οτι δεν ειναι τραγικό κι αν δεν πιει γάλα, εφ'όσον παίρνει από αλλού ασβέστιο. Εγώ θα δοκίμαζα να το διαλύσω με νερό αρχικά....εάν το φτύνει, προφανώς είναι θέμα οτι δεν έχει εξοικειωθεί με τη γεύση, οπότε πρέπει να γίνει σταδιακά, ενδεχομένως και μέσα στη μέρα σε μια στιγμή που έχει καλή διάθεση.

On 16/9/2020 at 7:26 ΜΜ, mariabai είπε:

καλησπερασε ολες! 

εννοω φρεσκο βιολογικο 

Η κόρη μου έκοψε το γάλα εντελώς στους 14 μήνες, λίγες μέρες μετά τη μετάβαση σε φρέσκο. Και τι δε δοκίμασα: αλλαγή σε μάρκες, σε θερμοκρασία, σε ποτηράκια, έβαλα μέλι, τίποτα. Για την ακρίβεια δεν καταδεχόταν καν να δοκιμάσει. Η παιδίατρος μου είπε να μην επιμείνω και να αντικαταστήσω με άλλα γαλακτοκομικά. Ακόμα και τώρα που κοντεύει τα 3 δεν πίνει γάλα για κανένα λόγο αλλά τρώει επαρκείς ποσότητες γαλακτοκομικών και έχει πολύ καλή ανάπτυξη. Γενικά θα σου πρότεινα να μην την πιέσεις. 

• 1 year later...

Καλημέρα κορίτσια και χρόνια πολλά!!! Ο μικρότερος μου γιος είναι τώρα 6 μισή μηνών και θέλω να σταματήσω σιγά σιγά τον θηλασμό. Ποιο γάλα σε σκόνη δίνατε στα μικρά σας ; Είμαι ανάμεσα σε almironn , novalac , nan. Αυτά προτείνει και η παιδίατρος , εσείς τι γάλα σε σκόνη δίνατε ; 

On 17/8/2022 at 11:18 ΠΜ, Super.mum είπε:

Καλημέρα κορίτσια και χρόνια πολλά!!! Ο μικρότερος μου γιος είναι τώρα 6 μισή μηνών και θέλω να σταματήσω σιγά σιγά τον θηλασμό. Ποιο γάλα σε σκόνη δίνατε στα μικρά σας ; Είμαι ανάμεσα σε almironn , novalac , nan. Αυτά προτείνει και η παιδίατρος , εσείς τι γάλα σε σκόνη δίνατε ; 

Το frezylac platinum μας ειπε ο παιδίατρος και αυτο έδινα. Υποτίθεται οτι ειναι πολυ κοντα στο μητρικό. Ειναι κατσικίσιο. Το έδωσα απο 14 μηνών έως 18 μηνών που περάσαμε σε φρέσκο αγελαδινό.

• Like 1

4vrkp2.png]qRG5p2.png