Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

δεν του αρέσουν τα σπορ

lloullou00

Recommended Posts

Γειά σε όλες τις μαμάδες και καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

ο γιός μου είναι 7 ετών. όπως βλέπετε και από τον τίτλο, δεν του αρέσουν τα σπορ και ειδικά η μπάλα. είχα ξαναγράψει και παλιότερα κάτι σχετικό πως δεν τα καταφέρνει καλά και οι περισσότεροι μου είχαν προτείνει να τον γράψω σε κάποια ομάδα.. το δοκίμασα (δύο φορές μάλιστα, σε δύο διαφορετικές ομάδες) και ενώ ξεκίνησε να πηγαίνει, δεν τα κατάφερνε καθόλου καλά, με συνέπεια στο τέλος να μη θέλει να πηγαίνει καθόλου και το σταματήσαμε. η αλήθεια είναι πως με προβληματίζει πολύ γιατί βλέπω σχεδόν όλα τα αγόρια να παίζουν είτε μπαλα είτε μπάσκετ κι ο δικός μου δεν θέλει. δεν ξέρω αν έχει κομπλεξαριστεί ή δεν του αρέσει γενικότερα. ούτε στην τηλεόραση θα κάτσει να δεί. γενικά έχει μια άρνηση σε ό,τι αφορά άθλημα με μπάλα. είναι φυσιολογικό ρε παιδιά για ένα αγόρι σ' αυτή την ηλικία? δεν ξέρω... όποτε βλέπει τους άλλους να παίζουν φεύγει μακριά.. :(

Διαφημίσεις

Καταλαβαίνω ότι θα ήθελες το παιδί να συμμετέχει σε κάποιο άθλημα δημοφιλές στην ηλικία του. Δεν είναι όμως όλα τα παιδιά τρελαμένα με τα αθλήματα και τη μπάλα. Γιατί άλλωστε πρέπει σώνει και ντε να αρέσει σε όλους το ίδιο; Γιατί δεν ρίχνεις καλύτερα το βάρος στο να βρεις τι είναι αυτό που του αρέσει, και όχι πως να τον καταφέρεις να κάνει κάτι που φαίνεται ότι δε του αρέσει; 

Ο ανιψιός μου είναι παιδί που δεν αγαπά τα αθλήματα. Ο πατέρας του προσπαθούσε να τον πιέσει για άθλημα, τον έγραφε σε διάφορα, το παιδί δεν ήθελε. Πραγματικά, το έβλεπες ότι δεν του άρεσε, δεν τα κατάφερνε, δεν τον ενδιέφερε καν. Είναι φοβερός στο να φτιάχνει μοντέλα με πηλό, ήταν νήπιο και μπορούσε να φτιάξει πιστές αναπαραστάσεις με δεινόσαυρούς, άλλα ζώα κλπ. Αυτό του άρεσε, με αυτό ήταν ευτυχισμένος. Οκ δεν είναι το συμβατικό αγόρι της μπάλας και της αλάνας, αλλά το κάθε παιδί έχει τα χαρίσματά του. Προσπάθησε να τον βοηθήσεις να ανακαλύψει τα δικά του και ας μην είναι τα ίδια με τον υπολοίπων. 

ναι έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα και φυσικά να βρει αυτό που του αρέσει. πάνω κάτω ξέρω τι του αρέσει. απλά μου φαίνεται περίεργο να μη θέλει να παίξει με μπάλα ενώ η πλειονότητα των αγοριών παίζει. το είχα ξαναγράψει, φοβάμαι μη μείνει μόνος και δεν τον κάνουν παρέα τα άλλα αγόρια ή τον κοροιδεύουν επειδή δεν παίζει...

Καλησπέρα! είδα το θέμα σου κ σκέφτομαι πραγματικά για πόσα πράγματα ανησυχούμε οι γονείς...

Να σου πω τη δική μας περίπτωση. Μπαμπάς-μαμά καμία σχέση με ποδόσφαιρο-μπάσκετ, ο γιος μου δεν είχε ακούσει ποτέ τις λέξεις "ολυμπιακός-παναθηναικός" αλλά είμαστε κ οι δύο πολύ αθλητικοί σε άπειρα άλλα σπορ... ότι τον ξεκινήσαμε δεν το πολυ-ήθελε κ βαριόταν εύκολα... κ πριν 1 εβδομάδα μου ζήτησε ποδόσφαιρο... κ εμείς παγώσαμε γιατί δεν μας αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ κ του αρέσει που δεν έχει άγχος να είναι καλός παρόλο που ξέρει μόνο τί είναι το γκολ! κ άλλη μία περίπτωση φίλου που ήθελε τόσο το παιδί του να μάθει ποδήλατο που τώρα είναι 10 χρονών κ δεν πλησιάζει σε ότι έχει ρόδες... κ φυσικά δεν ξέρει!

Μην ανησυχείς, όσο το έχεις άγχος το καταλαβαίνει... ας κάνει οποιοδήποτε σπορ για άθληση, δεν ξέρουν όλα τα αγόρια ποδόσφαιρο... δεν παίζουν όλα τα παιδάκια σε ομάδες... μπορεί να έχει κλίση σε κάτι πιο ατομικό, κολυμβητήριο, καράτε, στίβο... μπορεί πάλι να μην ενθουσιάζεται με κανένα σπορ... όλα μεσα στο πρόγραμμα είναι, φυσιολογικότατο!

Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που κανείς σχεδόν αρσενικός δεν έβλεπε/έπαιζε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ ή άλλο ομαδικό δημοφιλές άθλημα. Εγώ έχω παίξει περισσότερο ποδόσφαιρο από τον αδελφό μου και τα αγόρια ξαδέλφια μου!. Ποτέ δεν υπήρξε θέμα περιθωριοποίησης για τον αδελφό μου, τον πατέρα μου, το ξάδελφό μου. Μάλιστα ο αδελφός μου είναι πολύ αθλητικός τύπος αλλά ασχολείται με άλλα αθλήματα. Ξέρω ότι το ποδόσφαιρο για πολλούς άντρες και αγόρια είναι ευκαιρία για κοινωνικοποίηση αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτός ο τρόπος να κάνεις φίλους και να έχεις κοινά ενδιαφέροντα. Δοκιμάστε και άλλα αθλήματα, μπορεί κάτι άλλο να του τραβήξει το ενδιαφέρον. 

Διαφημίσεις

17 ώρες πρίν, lloullou00 είπε:

Γειά σε όλες τις μαμάδες και καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά!

ο γιός μου είναι 7 ετών. όπως βλέπετε και από τον τίτλο, δεν του αρέσουν τα σπορ και ειδικά η μπάλα. είχα ξαναγράψει και παλιότερα κάτι σχετικό πως δεν τα καταφέρνει καλά και οι περισσότεροι μου είχαν προτείνει να τον γράψω σε κάποια ομάδα.. το δοκίμασα (δύο φορές μάλιστα, σε δύο διαφορετικές ομάδες) και ενώ ξεκίνησε να πηγαίνει, δεν τα κατάφερνε καθόλου καλά, με συνέπεια στο τέλος να μη θέλει να πηγαίνει καθόλου και το σταματήσαμε. η αλήθεια είναι πως με προβληματίζει πολύ γιατί βλέπω σχεδόν όλα τα αγόρια να παίζουν είτε μπαλα είτε μπάσκετ κι ο δικός μου δεν θέλει. δεν ξέρω αν έχει κομπλεξαριστεί ή δεν του αρέσει γενικότερα. ούτε στην τηλεόραση θα κάτσει να δεί. γενικά έχει μια άρνηση σε ό,τι αφορά άθλημα με μπάλα. είναι φυσιολογικό ρε παιδιά για ένα αγόρι σ' αυτή την ηλικία? δεν ξέρω... όποτε βλέπει τους άλλους να παίζουν φεύγει μακριά.. :(

To να μην κάνει καμία φυσική δραστηριότητα (όχι απαραίτητα οργανωμένο άθλημα όμως) θα το έβρισκα πρόβλημα. Αλλά γιατί πρέπει να παίξει μπάλα;

Εγώ είχα συχνά με τον ένα μου γιο το αντίθετο θέμα: ήθελε να γραφτεί σε ομάδα ποδοσφαίρου και τον αποτρέψαμε με τον πατέρα του (και με αρκετό κλάμα) και λόγω εξοντωτικών ωρών (συνήθως το ποδόσφαιρο λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων δεσμεύει πολλά ΣΚ) αλλά και λόγω γενικότερης κουλτούρας γύρω από το ποδόσφαιρο. Παίζει μεν με τα παιδιά στη γειτονιά αλλά μέχρι εκεί.

Ο αδερφός του από την άλλη, επειδή είναι εξαιρετικά μικρόσωμος, από νωρίς κατέληξε ότι στο ποδόσφαιρο κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα και δεν του αρεσει ούτε καν με τα παιδιά της γειτονιάς να παίζει συνήθως μπάλα, αν και ο κολλητός του ασχολείται όλη μέρα με το ποδόσφαιρο. Δεν εχω δει καμία διαφορά στην κοινωνικοποίηση των δύο παιδιών.

Μάλιστα φέτος ο μικρός ζήτησε να κάνει ενόργανη, που είναι όντως μία λογική επιλογή λόγω σωματότυπου και ευλυγισίας και έχει ξετρελαθει. Ακουσε 2-3 σχόλια ότι είναι για κορίτσια, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί του, απάντησε και κάτι του τύπου "έχετε δει τι μυς έχουν οι αθλητες της ενοργανης;" και τέλος. Εχουμε και ένα μεγαλύτερο αγοράκι οικογενειακό φίλο που κάνει χρόνια ενόργανη (από εκεί εμπνευστηκε  ο δικός μου) και είναι και πολύ δημοφιλής και δεν τον έχει ποτέ κοροϊδέψει κανείς, ίσα ίσα είναι περιζήτητος σε ομαδικά αθλήματα όταν φτιάχνουν ομάδες γιατί έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Υπάρχουν πλέον παρα πολλά αθλήματα για να διαλέξει κανείς και είστε σε καλή ηλικία για να ξεκινήσετε οτιδήποτε. Από τα αγόρια που γνωρίζω άντε ένα 20% να είναι σε ομάδα ποδοφσφάιρου, και συνήθως κατά τα 10-11 το γυρνάνε σε μπάσκετ. Για να απαριθμήσω τι άλλα θυμάμαι να έχω ακούσει από συμμαθητές (αγόρια μόνο) και από τα δικά μου ως αθλήματα που κάνουν: κολύμβηση, πόλο, χάντμπολ, ταεκβοντο, καράτε, κουνγκφου, τέννις, σκοποβολή/τοξοβολία, τέννις, ενόργανη, στίβο, ξιφασκία. Υπάρχουν πολλές επιλογές και σε ομαδικά και σε ατομικά αθλήματα, σίγουρα θα βρειτε κάτι που να του αρέσει.

Α, και αν το θέμα δεν είναι να αθληθεί πιο οργανωμένα, αλλά γενικά να κάνει/ενισχύσει φιλίες και ομαδικότητα, και δεν θέλει να πλησιάσει τα παιδιά σε ελεύθερο παιχνίδι, ντρέπεται κλπ, κοιτάξτε και τι άλλες δραστηριότητες υπάρχουν στην περιοχή, π.χ στο σχολείο τα Σάββατα ή σε δημοτικό γυμναστήριο κλπ. Σε εμάς το σχολείο π.χ. είχε τα περασμένα χρόνια μαθήματα ζωγραφικής, πολεμικές τέχνες και ρομποτικη και είχαν όλα αρκετά παιδάκια που μαζευόντουσαν.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις. πήγε 2 χρόνια ταε κβο ντο αλλά το βαρέθηκε και το σταμάτησε. επίσης 2 χρόνια κολυμβητήριο, κάποια στιγμή κουραζότανε πολύ και το σταμάτησε κι αυτό. φέτος μου είπε όταν τον ρώτησα αν θα κάνει κάτι ξανά κολυμβητήριο. τρελλαίνεται όμως για ρομποτική, μηχανική και τέτοια πράγματα. σίγουρα δεν είναι πολύ αθλητικός τύπος πάντως!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...