Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν κοιμαται στη κουνια τη ημερα

Δωρα

Recommended Posts

εννοεις να μπορει να γυρησει στο κεφαλακι η να γυρναει μπρουμητα μονο του; παντως μονο με επιβλεψη το κανω, και σιγουρα δεν θα το τολμουσα τη νυχτα. τη γιατρο δεν τη ρωτησα για αυτο αλλα χθες μας ειπε οτι δεν χρειαζεται να στηρηζουμε το κεφαλακι της οταν την εχουμε ακγαλια γιατι το ελεγχει τελειως...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 102
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εννοώ να μπορεί να γυρίσει από μόνο του μπρούμυτα.  Κι ο δικός μου το κεφάλι το στήριζε από πολύ νωρίς. Άλλο αυτό όμως.  Ρώτα την παιδίατρο σου. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Ναι,μπρουμυτα μπορεις να τη βαζεις οταν θα καταφερει να γυρναει μονη απο ανασκελα μπρουμυτα κ το αναποδο

Αγκαλια μου μπρουμυτα θα το κρατουσα,μονο του μονο αν καθομουν συνεχεια απο πανω κ το κοιτουσα

Παντως βολευει πολλα μωρακια.ειδικα με κολικους η παλινδρομηση

Με τη γοπ τι σας ειπε ο γιατρος;αν εχει μπορει κ αυτο να επηρεαζει τον υπνο της,αν ποναει

Πανω σου μπρουμυτα βολευει κ να θηλαζεις,δ θα την ενοχλει κ η ροη αν ειναι εντονη

Με την ομφαλοκηλη τι εγινε;

9 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

εννοεις να μπορει να γυρησει στο κεφαλακι η να γυρναει μπρουμητα μονο του; παντως μονο με επιβλεψη το κανω, και σιγουρα δεν θα το τολμουσα τη νυχτα. τη γιατρο δεν τη ρωτησα για αυτο αλλα χθες μας ειπε οτι δεν χρειαζεται να στηρηζουμε το κεφαλακι της οταν την εχουμε ακγαλια γιατι το ελεγχει τελειως...

Ποσο ειναι το μωρακι σου; Παντως, απ'οτι γνωριζω το κεφαλι ειναι καλα να το στηριζουμε (οταν σηκωνουμε το μωρο) μεχρι τους 4 μηνες, ακομη κι αν μπορει να το στηριξει, για να μην δημιουργειται ενταση στον αυχενα, λογω του οτι δεν εχει δυναμωσει ακομη και ζοριζεται. Μπορεις να το σηκωνεις αφου το γυρισεις στο πλαι,ετσι δεν πεφτει το κεφαλι πισω ουτε δυσκολευεται να το κρατησει.

11 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

να γυριζει μονο του απο ανασκελα μπρουμυτα και πισω

Διαφημίσεις

Οταν την σηκωνω στηρηζω το τον αυχενα απλα οταν την κραταμε αγκαλια εκει δεν χρειαζεται... Ειναι 9 εβδομαδων η μπεμπα και 6,5 κιλα..Για την θεση υπνου θα ρωτησουμε τη γιατρο και θα δουμε...

πρίν από 35 λεπτά , Δωρα είπε:

Οταν την σηκωνω στηρηζω το τον αυχενα απλα οταν την κραταμε αγκαλια εκει δεν χρειαζεται... Ειναι 9 εβδομαδων η μπεμπα και 6,5 κιλα..Για την θεση υπνου θα ρωτησουμε τη γιατρο και θα δουμε...

Τα μωρά συνήθως κάπου στις πρώτες βδομαδες μαθαίνουν να κρατούν το κεφάλι τους. Ειχα μωρό που το κράταγε από 2-3 ημερών, αλλο που χρειάστηκε κοντά 2 μήνες. Αλλά αυτό δεν εχει σχεση με τη θέση ύπνου.

Καλά Δώρα, νομίζω ότι η μικρή σου είναι κλωνοποίηση της δικιάς μου.

Και η κόρη μου μόνο μπρούμυτα από πολύ μωρό, δυστυχώς....ο γιατρός με μάλωσε και με απέτρεψε, προσπάθησα πραγματικά για το ανάσκελα (π.χ. έβαζα ξυπνητήρια για να την γυρνάω ανάσκελα, φυσικά στα 10' ξυπνούσε και πεταγόταν), αλλά σε ηλικία περίπου 2,5 μηνών παραιτήθηκα πλήρως, με βαριά καρδιά και πολύ φόβο αλλά άλλη λύση δεν υπήρχε, νομίζω ότι επειδή προτιμούσε το μπρούμυτα είναι μάλλον και ο λόγος που δεν κοιμόταν ποτέ στο ρηλάξ ή στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου.

Να πω βέβαια ότι είχα συσκευή ανίχνευσης βρεφικής άπνοιας, όχι ότι αποτρέπει τίποτα, αλλά τουλάχιστον με βοηθούσε να μην χρειάζεται να την έχω υπό συνεχή επίβλεψη.

Εχουμε την αδεια του γιατρου να κοιμομαστε μπρουμητα...αλλα για συγουρια θα ξεκηναω να της μαθω πως να γυρησει μονη της ανασκελα πρωτα και μετα ατο αντιστροφο... Παντως κοιμαται ανετα 2ωρα την ημερα οταν ειναι μπρουμητα ενω το πολυ 20 λεπτα αν ειναι ανασκελα.... Φυσηκα δεν μπορει να αποκοιμηθει μονη της οποτε την κοιμηζω με το στηθος, αλλα ξανακοιμαται αν ξυπναει σε καποιο φαση. Τη νυχτα την εχουμε ανασκελα αλλα εκει κοιμαται καλα, τι να πω δεν μπορω να το εξηγησω...

πρίν από 26 λεπτά , Δωρα είπε:

Εχουμε την αδεια του γιατρου να κοιμομαστε μπρουμητα...αλλα για συγουρια θα ξεκηναω να της μαθω πως να γυρησει μονη της ανασκελα πρωτα και μετα ατο αντιστροφο... Παντως κοιμαται ανετα 2ωρα την ημερα οταν ειναι μπρουμητα ενω το πολυ 20 λεπτα αν ειναι ανασκελα.... Φυσηκα δεν μπορει να αποκοιμηθει μονη της οποτε την κοιμηζω με το στηθος, αλλα ξανακοιμαται αν ξυπναει σε καποιο φαση. Τη νυχτα την εχουμε ανασκελα αλλα εκει κοιμαται καλα, τι να πω δεν μπορω να το εξηγησω...

Πρώτα μαθαίνουν τα μωρά να γυρίζουν μπρούμυτα συνηθως και μετά το ανάποδο, αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Γενικά εξαρτάται το παιδί, αλλά σίγουρα θέλει πολύ παιχνίδι σε πάτωμα/στρώμα. Και μπρούμυτα (όσο είναι ξύπνια) για να μάθει να σηκώνεται και να γυρίζει και ανάσκελα με παιχνιδάκια να μάθει να γυρίζει στο πλάι. Περα από την εξάσκηση όμως, είναι και θέμα παιδιού. Η κόρη μου χρειάστηκε να πάει κοντά 6  μηνών για να γυρίζει, ο αδερφός της το είχε καταφέρει πριν τους 2 μήνες. Γενικά το περιμένεις κάπου μετά το τετράμηνο από όσο θυμαμαι.

Διαφημίσεις

Να σου πω την αληθεια, ο δικος μου μετα τους 5-6 μηνες αρχισε να κοιμαται ανασκελα χωρις να τον ενοχλει. Εγω απο νεογεννητο δεν τον εβαζα ανασκελα, αλλα ουτε και μπρουμυτα. Αντ'αυτου τον εβαζα πλαγια με κατι απο πισω να του κραταει την πλατη. Αυτο γινοταν οταν δεν κοιμοταν επανω μου.

Και η δική μου κόρη προτιμούσε να γυρίζει μπρούμυτα από την πρώτη κιόλας μέρα! Πάντοτε την άφηνα ανάσκελα και σε ελάχιστα λεπτά κατάφερνε να γυρίσει είτε στο πλάι είτε μπρούμυτα. Δεν επιδίωκα να την γυρίσω πάλι, απλά να έχω το νου μου.

Τώρα για τον ύπνο γενικά, δεν κοιμάται, δεν θέλει να κοιμάται, δεν της αρέσει να κοιμάται, ξυπνάει ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, από την πρώτη στιγμή και μέρχι σήμερα. Αυτό που κάνουμε είναι να ακολουθούμε τις ανάγκες της, οι οποίες όμως αλλάζουν πολύ συχνά. πχ. τους πρώτους μήνες κοιμόταν κυριολεκτικά μονάχα πάνω μας, ούτε ένα χιλιοστό δίπλα μου δεν μπορούσα να την ακουμπήσω και να μην ξυπνήσει. Τον 4ο μήνα και μετά από πολύ ανησυχία, αποφάσισα να την μετακινήσω στο δωμάτιο της και τελικά κοιμόταν πολύ καλύτερα (3 ξυπνήματα για να θηλάσει) και κράτησε για 3 μήνες αυτό. Μετά κοντεύοντας τον 8ο μήνα, πάλι άλλαξε το γούστο της, ήθελε κοντά μας και πλέον άλλοτε έτσι, άλλοτε αλλιώς, άλλοτε στο κρεβάτι της, άλλοτε στο δικό μας, δεν έχει βρει στανταρ μέρος ύπνου. Εγώ την αφήνω πάντοτε στο κρεβάτι της όταν θα την κοιμήσω και από τη μέρα που άρχισε να μπουσουλάει, αποφασίζει αυτή πότε θα ξυπνήσει και θα έρθει στο δικό μας.

Υπομονή, αιωνιότητα είναι, θα περάσει! :P

Δεν μας αρεσει ουτε μπρουμητα τις τελευταιες μερες, αν και εχω την εντηποση οτι δεν χορταινει, την ημερα θελει να τρωει συνεχως, και τη νυχτα ανα 2ωρα.

πρίν από 39 λεπτά , Δωρα είπε:

Δεν μας αρεσει ουτε μπρουμητα τις τελευταιες μερες, αν και εχω την εντηποση οτι δεν χορταινει, την ημερα θελει να τρωει συνεχως, και τη νυχτα ανα 2ωρα.

Aλμα ανάπτυξης. Υπομονή και τάισμα συνεχώς τη μέρα. 

Διαφημίσεις

πρίν από 38 λεπτά , Δωρα είπε:

τωρα στη 10η εβδομαδα; αυτη τη φορα τη νυχτα κοιμηθηκε σαν πουλακι...εκανε σαν εξερεση και ενα 4ωρο υπνο...

Nαι, μεταξυ 2 και 4 μηνών θα συμβαινουν πολύ συχνά.

Ειναι μικρουλα και το καλυτερο ειναι να ακολουθεις τις αναγκες της. Θα αλλαζει και εσυ θα ακολουθεις.Φαινεται να μην χορταινει; Ολη μερα στηθος! Κοιμαται μονο 2 ωρα; Καποιες θα λεγανε οτι εισαι και τυχερη. Θελει αγκαλια για να κοιμηθει; Δεν θα την κοιμιζεις αλλιως! Θελει αγκαλια γενικως; Θα γινετε αυτοκολλητοι! Εσυ απλα υπομονη και οι κεραιες σου ανοιχτες για να εντοπιζεις τις προτιμησεις της και να τις εφαρμοζεις και οσο μεγαλωνει θα γινονται καλυτερα τα πραγματα. Τα μωρα μας ξερουν τι θελουν και τι εχουν αναγκη, απλα εμεις πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι για να μαθουμε να τα ακουμε..Υπομονη, η μικρουλα σου ειναι πολυ μικρουλα.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Συμφωνω με τα κοριτσια.2,5μηνων ειναι πολυ μικρουλα.ακολουθεις το προγραμμα του μωρου.κ αλματα θα εχετε,κ μαραθωνιους κ απο ολα

Εδω περναμε αλμα 9,5μηνων κ σε συνδυασμο με τα δοντια οποτε κοιμαται με θελει διπλα

Βασικα δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι αλμα αναπτηξης επειδη τα εχει πολυ συχνα αυτα τα θεματακια... Το σπανιο ειναι να μας κανει κανεα 4ωρο την νυχτα τα 3ωρα ειναιι λιγο πιο συχνα αλλα οχι καθημερινα, τα 2ωρα ειναι συνηθυσμενα αλλα μερικες μερες την εβδομαδα θελει να τρωει ανα ωρα την νυχτα, και σχεδον συνεχως την ημερα...σαν να μην της φτανει το γαλα... Καθε εβδομαδα εχουμε τετοιες ημερες (με συνεχης ταισμα). Την αφηνω να πιπιλαει και για οσο θελει (ενταξη το ανωτερο οριο ειναι μια ωρα), τουλαχιστον οσο πιπιλαει κοιμαται στα συγουρα...με εχει κανει πιπιλα δηλαδη. Και δεν ειμαι συγουρι αν ειναι καλο η κακο αυτο... Για ποση ωρα να την αφηνω να πιπιλαει μετα απο το γευμα;

πρίν από 8 λεπτά , Δωρα είπε:

Βασικα δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι αλμα αναπτηξης επειδη τα εχει πολυ συχνα αυτα τα θεματακια... Το σπανιο ειναι να μας κανει κανεα 4ωρο την νυχτα τα 3ωρα ειναιι λιγο πιο συχνα αλλα οχι καθημερινα, τα 2ωρα ειναι συνηθυσμενα αλλα μερικες μερες την εβδομαδα θελει να τρωει ανα ωρα την νυχτα, και σχεδον συνεχως την ημερα...σαν να μην της φτανει το γαλα... Καθε εβδομαδα εχουμε τετοιες ημερες (με συνεχης ταισμα). Την αφηνω να πιπιλαει και για οσο θελει (ενταξη το ανωτερο οριο ειναι μια ωρα), τουλαχιστον οσο πιπιλαει κοιμαται στα συγουρα...με εχει κανει πιπιλα δηλαδη. Και δεν ειμαι συγουρι αν ειναι καλο η κακο αυτο... Για ποση ωρα να την αφηνω να πιπιλαει μετα απο το γευμα;

Για ένα μωρό τόσο μικρό που θηλάζει, και 10 και 12 γευματα τη μερα ειναι το αναμενόμενο, όχι το περίεργο. Καθε 1-2 ώρες δηλαδή. 

Το μία ώρα συνεχόμενα δεν λέγεται "θηλάζει συνεχώς", ειστε στην ηλικία που μαραθώνιοι 4-5 ωρών είναι συνηθισμένοι.

Γενικά, αν το μωρό δεν θηλάζει αλλά παίζει, δεν το αφήνεις. Εξοντώνεται και αυτό και εσύ. Η κάνεις μαλάξεις και συχνές εναλλαγές στήθους και το ξυπνάς "βίαια" (πέρασμα με ένα βρεγμένο πανάκι στο κεφάλι, αλλαγή πάνας κλπ) για να φάει όντως, ή το βγάζεις από το στήθος. δεν αφηνεις το μωρό να μισοκοιμάται-μισοτρώει, γιατί δεν πίνει καλά έτσι ούτε κοιμάται καλά.

2 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Οταν λες θηλασμο για 4-5 ωρες εννοεις χωρις παυση;

Nαι. Ειναι ο λεγόμενος "μαραθώνιος". Το θυμάμαι με τα 2 μου αγόρια από περίπου 2 μηνών μέχρι 3, κάθε βράδυ. Και το παράλογο είναι ότι μπορώ να πω ότι μου λείπει κιόλας εκείνη η ηλικία !

Τοτε τετοια δεν ειχαμε μεχρη τωρα, απλα τρωει παρα πολυ συχνα, για παραδειγμα ξεκηναει να τρωει στης 12 τελειωνει παρα τεταρτο κοιμαται κανα 20' και ξανα τα ιδια... Αλλα αυτο το κανει μερικες φορες την εβδομαδα. Ισως κανω το λαθος να την κοιμησω με το στηθος αλλα αλλιως δεν η πολυ δυσκολα αποκοιμιεται. Και μερικες φορες οταν αποκοιμηθει ετσι ξυπναει μολης την ξεκολαω απο το στηθος, δεν τρωει τοτε πια ουτε πιπιλαει παντα απλα θελει την θυλη στο στομα της σαν πιπιλα δηλ... Εκει τη να κανω;

1 hour ago, Δωρα είπε:

Τοτε τετοια δεν ειχαμε μεχρη τωρα, απλα τρωει παρα πολυ συχνα, για παραδειγμα ξεκηναει να τρωει στης 12 τελειωνει παρα τεταρτο κοιμαται κανα 20' και ξανα τα ιδια... Αλλα αυτο το κανει μερικες φορες την εβδομαδα. Ισως κανω το λαθος να την κοιμησω με το στηθος αλλα αλλιως δεν η πολυ δυσκολα αποκοιμιεται. Και μερικες φορες οταν αποκοιμηθει ετσι ξυπναει μολης την ξεκολαω απο το στηθος, δεν τρωει τοτε πια ουτε πιπιλαει παντα απλα θελει την θυλη στο στομα της σαν πιπιλα δηλ... Εκει τη να κανω;

Την "υποχρεώνεις" να θηλάσει (όχι να πιπιλάει, αλλά να πίνει) αλλιώς τη βγάζεις από το στήθος. Μπορεί να ψιλο-κοιμάται και να τρωει, το κάνουν τα μωρά, αλλα να τρώει όντως, να ακούς να καταπίνει. Στην ανάγκη τη γδύνεις, της βάζεις λίγο δροσερό νεράκι στο μετωπο, παίζεις με χεράκια και ποδαράκια κλπ να ξυπνήσει και να φάει. Αν έχει ήδη κάνει ένα καλό γεύμα και απλά θέλε τη θηλή στο στόμα, δεν είναι καλό να την αφήνεις. Να κάνει διαλείματα και να ξανατρώει για ώρες, μια χαρά, αλλά αυτο το πιπίλισμα χωρίς να τρώει και εξωντωτικό είναι και δεν την αφήνει και να φάει για να χορτάσει τελικά.

Δοκίμασε να φάτε στο κρεβατι, και μετά να την αφήσεις δίπλα σου, με τα δικά μου έπιανε σε αυτή τη φάση, γιατί δε σηκωνόμασταν, απλά ρολλάρανε στο πλάι και δεν ξυπνάγανε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...