Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & CO-SLEEPING

lydia31

Recommended Posts

το μωρό δεν πρέπει να είναι ανάμεσά σας, αλλά από τη δική σου πλευρά με ένα προστατευτικό καγκελάκι στην άκρη του κρεβατιού

Sofuka, έχουμε ξαναμιλήσει και με έχεις συγκεκριμένα ξανασυμβουλεύσει σε θέματα θηλασμού και δη ξαπλωτού, αλλά ενώ συνεχίζω να θηλάζω τον Αλέξη όποτε γουστάρει (το βράδυ πολλές φορές και με πολλή κούραση στην πολυθρόνα δίπλα στο κρεβάτι του στο δωμάτιό του και αργότερα στο κρεβάτι μας) εδώ έχω μια απορία. Αν το παιδί είναι πάντα από την εξωτερική μεριά του κρεβατιού των γονιών, αυτό δεν θα σήμαινε ότι θα θήλαζε όλη τη νύχτα από το ένα στήθος; πού να βρεθεί τόσο γάλα όλη νύχτα στο ένα στήθος; θηλάζει που θηλάζει μόνο για πιπίλισμα συχνά...άμα δεν βρίσκει και γάλα όταν αποφασίζει να τραβήξει θα έχουμε δράματα...Κάνω κάποιο λάθος;

ut70pP4.jpgut70p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προφανως θα αλλαξεις πλευρα με τον αντρα σου και θα εχει προστατευτικο καγκελακι και στις δυο μεριες. Το σκεφτηκα κι εγω αυτο με το καγκελακι γιατι ο καημενος ο αντρουλης εχει πιαστει στον καναπε. Οταν θελω να θηλασω απο την μεσα μερια φοβαται μηπως στον υπνο του ξεχαστει και το χτυπησει το μωρακι και σηκωνεται και φευγει, ενω απο την εξω φοβαμαι εγω μην με παρει ο υπνος και μου πεσει απο το κρεββατι. :confused:

lcWup3.png

Sofuka, έχουμε ξαναμιλήσει και με έχεις συγκεκριμένα ξανασυμβουλεύσει σε θέματα θηλασμού και δη ξαπλωτού, αλλά ενώ συνεχίζω να θηλάζω τον Αλέξη όποτε γουστάρει (το βράδυ πολλές φορές και με πολλή κούραση στην πολυθρόνα δίπλα στο κρεβάτι του στο δωμάτιό του και αργότερα στο κρεβάτι μας) εδώ έχω μια απορία. Αν το παιδί είναι πάντα από την εξωτερική μεριά του κρεβατιού των γονιών, αυτό δεν θα σήμαινε ότι θα θήλαζε όλη τη νύχτα από το ένα στήθος; πού να βρεθεί τόσο γάλα όλη νύχτα στο ένα στήθος; θηλάζει που θηλάζει μόνο για πιπίλισμα συχνά...άμα δεν βρίσκει και γάλα όταν αποφασίζει να τραβήξει θα έχουμε δράματα...Κάνω κάποιο λάθος;

Μπορεις να γερνεις λιγο περισσοτερο για θηλαζει απο το αλλο στηθος ή να τον θηλαζεις οπως και τωρα αλλα οταν θηλαζει απο το στηθος που ειναι στη μεση του κρεβατιου οταν τελειωνει να τον αλλαζεις ξανα μερια. Προσωπικα, δεν αντεχω να κανω κανενα απο τα 2...

Μπορεις να γερνεις λιγο περισσοτερο για θηλαζει απο το αλλο στηθος ή να τον θηλαζεις οπως και τωρα αλλα οταν θηλαζει απο το στηθος που ειναι στη μεση του κρεβατιου οταν τελειωνει να τον αλλαζεις ξανα μερια.

Αυτό κάνω κι εγώ. Πριν μείνω έγκυος ξάπλωνα σχεδόν μπρούμυτα και τη θήλαζα από το άλλο στήθος, και μάλιστα το προτιμούσα, γιατί κοιμάμαι καλύτερα μπρούμυτα. Τώρα με την τεράστια κοιλιά γέρνω απλώς λίγο. Βέβαια εξαρτάται κι από το μέγεθος και τον τύπο του στήθους. Να μια περίπτωση που συμφέρει να έχεις χαλαρό στήθος: ξαπλώνεις στο πλάι και η πάνω και κάτω θηλή βρίσκονται σχεδόν δίπλα :lol::lol::lol:

ή να τον θηλαζεις οπως και τωρα αλλα οταν θηλαζει απο το στηθος που ειναι στη μεση του κρεβατιου οταν τελειωνει να τον αλλαζεις ξανα μερια.

Καλά, αυτό δεν γίνεται με τίποτα. Αν τον αλλάξω θέση αφού θηλάσει για να είναι από την ασφαλή μεριά θα ξαναξυπνήσει και θα θέλει πάλι να θηλάσει. Το παιδί μου κοιμάται τόσο ελαφριά που αν κάνω να μετακινηθώ λίγο για να βολευτώ ξυπνάει. Συγκεκριμένα δε, τα τελευταία βράδια θηλάζει σχεδόν συνέχεια από τη στιγμή που τον παίρνω στο κρεβάτι, είτε γιατί δεν ανέχεται με τίποτα να του πάρω τη θηλή από το στόμα είτε γιατί κάνω λίγο πίσω μετά από άπειρη ώρα για να ισιώσει η πλάτη και ξυπνάει από την ελάχιστη μετακίνησή μου, που την κάνω με χειρουργική απαλότητα και ακρίβεια. Αυτός ο ελαφρύς του ύπνος είναι και ο λόγος που όταν τον παίρνω στο κρεβάτι κοιμόμαστε όλοι χάλια. Ο καημένος ο άντρας μου προσέχει πολύ όταν βάζω το παιδί στη μέση για να τον θηλάσω, πιάνει μια γωνία και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τον πλακώσει, αλλά ο μικρούλης ξυπνάει με το παραμικρό, με αποτέλεσμα να διακτινιζόμαστε εμείς στις γωνίες γιατί συν τοις άλλοις στριφογυρνάει τόσο πολύ που θέλει όλο το κρεβάτι δικό του για να μη βρει πουθενά σε ανθρώπινο μέλος και ξυπνήσει πάλι. Εν πάσει περιπτώσει...απλά ξέρω ότι θα ταλαιπωρηθούμε μέχρι να μπορέσει να κοιμηθεί μόνος του. Προς το παρόν ο πρώτος στόχος είναι να ξεπεράσει αυτή τη βραδινή ανησυχία των τελευταίων ημερών και ας επανέλθουμε στα 2 με τρία ξυπνήματα που λίγο στην πολυθρόνα και λίγο στο κρεβάτι, λίγο ύπνο τον κάνουμε. Όσο για την ιδέα να τον θηλάζω και από τα δύο στήθη στην ίδια στάση δεν γίνεται, γιατί είναι άβολο και ο θηλασμός του Αλέξη δεν κρατάει λίγη ώρα να πεις θα κάνω υπομονή. Το παιδί πάει με τις μεγάλες ώρες...Αλλά χαλάλι του. Απλά, όταν θα μεγαλώσει θα του ζητήσω εκείνο τον ανδριάντα έξω από τα δωμάτιά μας που έχω σκεφτεί εδώ και καιρό ότι θα πρέπει να μου στήσει...

ut70pP4.jpgut70p2.png

Διαφημίσεις

Δεν γίνεται να αλλάζεις πλευρά στο μωρό, είναι πολύ άβολο ... Εγώ εκμεταλλευόμουν τα νυχτερινά αλλάγματα (μια φορά μέσα στη νύχτα χρειαζόταν) και θήλαζα από το ένα στήθος στην πρώτη δόση και από το άλλο στήθος στην άλλη δόση. Όταν ήταν 7-8-9 μηνών και ήταν ανήσυχη, αλλάζαμε και οι δυο, βάζαμε το κεφάλι στα πόδια του κρεβατιού, γιατί ήθελα πάντα να την κρατάω στην εξωτερική πλευρά του κρεβατιού.

Καγκελάκι δεν χρειαστήκαμε, γιατί απλά ενώσαμε το κρεβάτι της με το κρεβάτι μας. Οπότε μετά που μπουσούλησε και περπάτησε, πήγαινε μόνη της στη θέση της.

Τώρα, αλλάζει μόνη της πλευρό ... βασικά, σκαρφαλώνει πάνω μου, όταν θέλει το άλλο στήθος και είμαι ανάσκελα. Αν δεν βολεύεται, με σπρώχνει και με τραβάει, μέχρι να ξεκουνηθώ να ξαπλώσω όπως τη βολεύει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

[quote name=amaretto

Τώρα, αλλάζει μόνη της πλευρό ... βασικά, σκαρφαλώνει πάνω μου, όταν θέλει το άλλο στήθος και είμαι ανάσκελα. Αν δεν βολεύεται, με σπρώχνει και με τραβάει, μέχρι να ξεκουνηθώ να ξαπλώσω όπως τη βολεύει.[/quote]

Χα χα χα!!!Τέλειο δεν είναι αυτό;

Σε εμένα -όπως έχω αναφέρει και σε άλλο ποστ- εδώ και ενάμιση μήνα ζητάει και τα δύο στήθη(αν μπορούσε να τα θηλάζει ταυτόχρονα θα το έκανε ευχαρίστως).

Για να καταλάβετε θηλάζει στο ένα στήθος και μετά από ένα λεπτό ζητά με κλάμα το άλλο.

Οταν δεν κοιμάται κάπως καταφέρνω να του αρνηθώ. Οταν κοιμόμαστε όμως (μέσα στον ύπνο μου) του τα δίνω και τα δύο, εκτός και αν έρθει αυτός από πάνω μου όπως λες και εσύ amaretto και έτσι "φτιάχνει" και η μεσούλα μου λίγο.

Τώρα πια αναγκάζομαι να κοιμάμαι με το σουτιέν αφού στο στήθος που δε θηλάζει θέλει να πιάνει τη θηλή με μανία.Οπότε καταλαβαίνετε ότι το βράδυ γίνεται ένας πόλεμος.

Να προσθέσω ότι κοιμάται ανάμεσα μας και τώρα παραπονιέται και ο άντρας ότι δεν χωράει.

Βέβαια εγώ του λέω:" μην μιλάς καθόλου, εσύ δεν έχεις ξενυχτήσει καθόλου"

Καμία ιδέα να μου πείτε βρε κορίτσια;

P5orp3.png fGvTp3.png

Μεγαλύτερο κρεβάτι;

(αν και τα μικρά μας καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο δυνατό χώρο ... καταλήγουμε να φτιάχνουμε ένα τεράστιο Η, με το κεφάλι της μικρής στην κοιλιά μου και τα πόδια της στη μέση του μπαμπά)

Για τι ακριβώς ζητάς βοήθεια, argyraki; Αν είναι για το χώρο, για την περίπτωση να ξυπνάει εως δύο φορές το βράδυ θα σου πρότεινα να τον έβαζες στο κρεβάτι του και να σηκώνεσαι να τον θηλάζεις εκεί, αν το αντέχεις. Αν τώρα ξυπνάει περισσότερες...τι να πω...ή ο άντρας σου θα πρέπει να εξοριστεί από το κρεβάτι, ή να συνηθίσει στο στριμωξίδι, ή να βάλετε την κούνια του παιδιού κολλητά στο δικό σας και να τον βάζεις εκεί αφού θηλάσει και αποκοιμηθεί (αυτό, ομολογώ εμένα θα μου ήταν αδύνατο, αφού θα ξαναξύπναγε από τη μεταφορά) ή να πας εσύ να κοιμάσαι πλάι στην κούνια του παιδιού, αν είναι σε δικό του δωμάτιο, σε ένα στρώμα στο πάτωμα ενδεχομένως. Αν το πρόβλημα είναι το σουτιέν τη νύχτα, εγώ τελευταία που δεν τρέχει πια το γάλα στο στήθος το έχω κόψει και για το θέμα με την "αλλαγή σταθμών" στο ελεύθερο στήθος την ώρα που το παιδί θηλάζει από το άλλο (όπως πολύ πετυχημένα παρομοίασε μια κοπέλα κάπου αλλού ή εδώ νωρίτερα τη συνήθεια να παίζει με την ελεύθερη θηλή), εγώ απλά κατεβάζω τη φανέλα ώστε αυτό το άλλο να μην είναι εκτεθειμένο, το οποίο πια είναι και θέμα ζεστασιάς, που πια είναι και κομματάκι απαραίτητη, αφού ξεκίνησε η ψύχρα.

ut70pP4.jpgut70p2.png

Και να το βάλω σε ποιό δωμάτιο βρε amaretto μου; Εγώ όμως μια χαρά χωράω.

Δεν με πολυκαίει για τον αντρα μου για άλλο καίγομαι τώρα.

Σας ρωτάω βασικά τί θα κάνω που ζητά το ένα στήθος για ένα λεπτό και μετά το άλλο και θέλει να το ζουλάει με μανία.

Τι συνήθεια καινούργια είναι αυτή πάλι;

P5orp3.png fGvTp3.png

Διαφημίσεις

Αν το πρόβλημα είναι το σουτιέν τη νύχτα, εγώ τελευταία που δεν τρέχει πια το γάλα στο στήθος το έχω κόψει και για το θέμα με την "αλλαγή σταθμών" στο ελεύθερο στήθος την ώρα που το παιδί θηλάζει από το άλλο (όπως πολύ πετυχημένα παρομοίασε μια κοπέλα κάπου αλλού ή εδώ νωρίτερα τη συνήθεια να παίζει με την ελεύθερη θηλή), εγώ απλά κατεβάζω τη φανέλα ώστε αυτό το άλλο να μην είναι εκτεθειμένο, το οποίο πια είναι και θέμα ζεστασιάς, που πια είναι και κομματάκι απαραίτητη, αφού ξεκίνησε η ψύχρα.

Για αυτό το λόγο φοράω το σουτιέν.

Το φανελάκι το κατεβάζει πολύ εύκολα ενώ με το σουτιεν δεν έχει άμεση πρόσβαση και καμιά φορά(λέμε τώρα) μπορεί να βαρεθεί να το απαιτήσει.

Οσο για τις φορές που θηλάζει, τώρα που -μάλλον - έχει κόψει τους συνεχόμενους νυχτερινούς θηλασμούς πρέπει να ξυπνάει 3-4 φορές. Δεν είμαι σίγουρη γιατί κοιμάμαι σαν τούβλο. Μην με ρωτάται πώς με τέτοιες συνθήκες αλλά μάλλον επειδή έχω μείνει πολύ

καιρό άυπνη το τελευταίο

P5orp3.png fGvTp3.png

Τσουπ.. πετάχτηκα κ εγώ στη συζήτηση!!

την κούνια του παιδιού την έχετε ''συνδέσει'' με κάποιο τρόπο με το μεγάλο κρεββατι?? ρωτάω επειδή κ εγώ βάζω τη μικρή στην εξωτεική πλευρά από εκεί που είναι η κούνια της αλλά ρε παιδιά που βρίσκει τόσο μωρό δύναμη κ την σπρώχνει κ φοβάμαι μήπως μου πέσει ανάμεσα....

Επίσης μέσα στον ύπνο μου δεν αλλάζω στήθος πάντα κ αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να πάθω τίποτα από το θηλασμό του ενός στήθους μόνο....

Α! επίσης σκέφτομαι τωρα που χειμωνιάζει να την βάζω πάνω από τα σκεπάσματά μας μέσα σε δικό της υπνόσακο... σωστή σκέψη?? εσεις τι κάνετε για να μην υπερθερμανθούν τα μωρά ή να μην τυλιχθούν στα δικά σας σκεπάσματα?????

D9kvp2.png?3X2batCM

Εγώ την κούνια του την έχω από την πρώτη μέρα στο δωμάτιό του δίπλα στο δικό μας δωμάτιο, όπου και τον κοίμιζα από την πρώτη μέρα της επιστροφής μας στο μαιευτήριο. Νομίζω πως έκανα λάθος, αλλά τώρα δεν θέλω να τη φέρω στο δωμάτιό μας γιατί θα άλλαζε πολύ τις παραστάσεις του και μπορεί να τον αναστάτωνα. Να πω και την αλήθεια, επειδή κοιμάται τόσο ελαφριά, νομίζω ότι δεν θα μπορούσαμε να κοιμόμαστε όλοι μαζί από την αρχή της νύχτας...Anyway...

Για το "μονόστηθο" θηλασμό, που λες, yioupi, εμένα θα μου φαινόταν ότι το ένα στήθος θα παρήγαγε περισσότερο γάλα αφού όλο αυτό θα έπαιρνε το σήμα του πιπιλίσματος, αλλά αν αυτό δουλεύει στην περίπτωσή σου...ίσως θα μπορούσες να τον θηλάζεις τη μέρα από το άλλο...μάλλον, άλλωστε, αυτό θα κάνεις.

Και τέλος, κι εγώ σκέφτομαι να του φοράω υπνόσακο όταν πιάσει για τα καλά ο χειμώνας, ένα ολόσωμο fleece ρούχο, μιας και δεν κρατάει σκέπασμα ούτε για πλάκα...μην σου πω ότι τον ξυπνάνε κιόλας όταν μπλέκονται καθώς στριφογυρνάει. Και τώρα ακόμα του φοράω πιτζάμες βαμβακερές πάνω κάτω και κάλτσες και τον αφήνω εντελώς ξέσκεπο κατά τα άλλα. Η μόνη μου ανησυχία είναι πώς θα τον θηλάζω από τη μέσα μεριά του κρεβατιού (αυτό που δεν κάνεις εσύ, δηλαδή), αφού θα έμπαινε κάτω από τα σκεπάσματά μας με τον μπαμπά του. Αλλά τι λέω; από όταν άρχισα να του φοράω τις πιτζάμες - εδώ και καμιά βδομάδα, δηλαδή - φοράω κι εγώ ακριβώς τα ίδια, για να είμαι σίγουρη ότι νιώθει καλά, δηλαδή δεν ζεσταίνεται ούτε κρυώνει και να αλλάξω κάτι αν νιώσω εγώ ότι κρυώνω ή ζεσταίνομαι. Όταν πέσει κι άλλο η θερμοκρασία θα ενισχύσω κι άλλο τα ρούχα μου, όπως και θα του φορέσω το fleece που σας έλεγα και έτσι δεν θα σκεπάζομαι καθόλου για να μπορώ να τον θηλάζω και από τις δύο μεριές ξέσκεπη και έτσι να μην τον φορτώνω κι αυτόν με άλλα σκεπάσματα. Να θυμηθώ, μόνο, να σας ξαναγράψω αν δω ότι το σύστημα δεν δουλεύει. Προς το παρόν, πάντως, καλά πάει. Καλύτερα από πέρυσι το χειμώνα που μικρότερο ακόμη γινόμασταν μύλος μέσα στο κρεβάτι μας...πωπω πόσα έγραψα...συγγνώμη αν σας κούρασα.

ut70pP4.jpgut70p2.png

Τσουπ.. πετάχτηκα κ εγώ στη συζήτηση!!

την κούνια του παιδιού την έχετε ''συνδέσει'' με κάποιο τρόπο με το μεγάλο κρεββατι?? ρωτάω επειδή κ εγώ βάζω τη μικρή στην εξωτεική πλευρά από εκεί που είναι η κούνια της αλλά ρε παιδιά που βρίσκει τόσο μωρό δύναμη κ την σπρώχνει κ φοβάμαι μήπως μου πέσει ανάμεσα....

Επίσης μέσα στον ύπνο μου δεν αλλάζω στήθος πάντα κ αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να πάθω τίποτα από το θηλασμό του ενός στήθους μόνο....

Α! επίσης σκέφτομαι τωρα που χειμωνιάζει να την βάζω πάνω από τα σκεπάσματά μας μέσα σε δικό της υπνόσακο... σωστή σκέψη?? εσεις τι κάνετε για να μην υπερθερμανθούν τα μωρά ή να μην τυλιχθούν στα δικά σας σκεπάσματα?????

Το κρεβάτι του μωρού είναι κόντρα σε τοίχο, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μπορείς όμως να στερεώσεις τα δυο κρεβάτια μεταξύ τους. Δες εδώ ένα παράδειγμα:

http://www.freewebs.com/sidecarcrib/

Αν νιώθεις δυσφορία από το άλλο στήθος, ανασηκώθείτε και θήλασε και αλλιώς ... αλλά σιγά-σιγά θα το συνηθίσετε, αν πρέπει οπωσδήποτε να γίνεται έτσι.

Διαφημίσεις

Στην αρχή όντως πρηζόταν το άλλο στήθος αλλά τώρα έχει στρώσει:confused:

Δεν είναι καλύτερο αντί για το φλίς φορμάκι να βάλουμε ολόσωμο υπνόσακο που είναι βαμβακερός?????

D9kvp2.png?3X2batCM

Τι να σου πω...όντως, το βαμβάκι είναι καλό υλικό αλλά 1ον δεν ξέρω αν κρατάει αρκετή ζέστη και 2ον δεν βρήκα τέτοιο. Εκτός αν εννοείς κάτι θεόχοντρα πράγματα που δεν ξέρω αν είναι βολικά. Έχω κάτι τέτοια αλλά δεν ήθελα να του φορέσω κάτι άβολο. Από την άλλη, το φλις πράγμα που σου λέω είναι όντως σαν φορμάκι αλλά ευρύχωρο, όχι και τόσο εφαρμοστό. Εσύ όταν λες υπνόσακο εννοείς πραγματικό σάκο ή κάτι σαν ολόσωμο ρούχο, με χέρια και πόδια;

ut70pP4.jpgut70p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα και απο μενα. Εμεις κανουμε το αλλο με τον αντρα μου, βαζουμε τα μαξιλαρια μας στο ιδιο υψος με το κεφαλι του μωρου οποτε ειμαστε ολοι εξω απο την κουβερτα (τα κεφαλια μας δλδ) οταν θηλαζω παω λιγο πιο πανω και μετα ξανακατεβαινω. Ευτυχως θηλαζει 2-5 λεπτα και δεν τον περιμενω πολυ για να μου φυγει ο υπνος. Παρολαυτα ο γιατρος μου ειπε να τον παω στο δωματιο του αλλα εγω κανω τον κινεζο...Ας ειχε αυτος 8μηνες πηγαινελα 3-4 φορες μες τη νυχτα να νανουρισει ενα μωρο και θα του λεγα εγω. Δεν βγαινει αλλιως η νυχτα χωρις co-sleeping εκτος και αν του αρχισω φορμουλα και μπορει και ο αντρας μου να τον ταιζει αλλα νομιζω οτι πιο πολυ θελει να ερθει σε επαφη μαζι μου παρα να πιει γαλα τουλαχιστον τις 3 απο τις 4 φορες που ξυπναει οποτε παλι μια τρυπα στο νερο..Σιγα μην του αρχισω στα γεραματα ξενο..χαχαχα

Παρολαυτα ο γιατρος μου ειπε να τον παω στο δωματιο του αλλα εγω κανω τον κινεζο...

Καλά κάνεις! Κι άλλος κινέζος εδώ... αλλά με τη μάνα μου.

Έχει φαγωθεί να μου δίνει συμβουλές για το πως θα πάει το μωρό στο δωμάτιό του. Βέβαια δεν της χαλάω χατήρι. Της απαντώ κάθε φορά "ναι μαμά μου, έτσι θα το κάνουμε για να το συνηθίσει" και κάθε φορά που έρχεται τον βρήσκει στο δωμάτιό μας!

• 1 month later...

και εγώ το μικράκι μου το κοιμίζω στο κρεβάτι μας. Πηραμε ένα ειδικό καγκελάκι και τον έχω παντα απο την έξω μεριά, γιατί ο άντρας μου κοιμάται σαν βόδι και δεν τον εμπιστεύομαι οτι δεν θα πλακωσει το μωρό. αν θέλω να τον θηλάσω απο το αριστερό στήθος, ή σηκώνομαι στο κρεβατι και τον παιρνω αγκαλια, ή σκύβω λίγο απο πάνω του, αλλά και στις 2 περιπτώσεις πρέπει να μείνω ξύπνια, ενω για το δεξι στήθος μπορεί να θηλάζει ενω εγω κοιμαμαι!!

• 1 month later...

ερωτηση στις co-sleeperουδες !! σκεφτομαι να "κολλησω" το κρεβατακι της μικρης με το δικο μας (οπως αναφερθηκε παραπανω) γιατο εχουμε πανω απο 5-6 ξυπνηματα ολη την διαρκεια της νυχτας:shock:, οπου η απορια μου ειναι αφου θα αφαιρεσω το καγκελο, πως θα ειναι ασφαλες αυτο για το παιδι, να μην πεσει απο το κρεβατι, απο τις "ελευθερες" μεριες εννοω, την ωρα που κοιμομαστε ακομα(γιατι μου ετυχε οταν την ειχα στο κρεβατι μας ενα πρωινο που με πηρε ο υπνος) ή και οταν κοιμαται την μερα χωρις εμας στο δωματιο,

πως "οχυρωνεται" το κρεβατι?

οι μανουλες που το εφαρμοζουν το συστημα πως χειριζονται το θεμα της ασφαλειας?

ερωτηση στις co-sleeperουδες !! σκεφτομαι να "κολλησω" το κρεβατακι της μικρης με το δικο μας (οπως αναφερθηκε παραπανω) γιατο εχουμε πανω απο 5-6 ξυπνηματα ολη την διαρκεια της νυχτας:shock:, οπου η απορια μου ειναι αφου θα αφαιρεσω το καγκελο, πως θα ειναι ασφαλες αυτο για το παιδι, να μην πεσει απο το κρεβατι, απο τις "ελευθερες" μεριες εννοω, την ωρα που κοιμομαστε ακομα(γιατι μου ετυχε οταν την ειχα στο κρεβατι μας ενα πρωινο που με πηρε ο υπνος) ή και οταν κοιμαται την μερα χωρις εμας στο δωματιο,

πως "οχυρωνεται" το κρεβατι?

οι μανουλες που το εφαρμοζουν το συστημα πως χειριζονται το θεμα της ασφαλειας?

Μία είναι η ελεύθερη μεριά που κολλάει στο κρεβάτι. Την πάνω μεριά την κολλάς στον τοίχο όπου είναι και το κεφαλάρι του κρεβατιού. Όσο είναι ημερών δεν έχουν πρόβλημα να γυρίσουν, μετά μπορείς να βάλεις το κάγκελο και να το σηκώσεις ελαφρά στο 1/3 για να μην σπρώξει και πέσει στο ενδιάμεσο κενό. Εμένα μία φορά μου έπεσε και ήταν πολύ πολύ μικρό. Μπορείς να βάλεις κόντρα στην κούνια και να στρώσεις και κανένα στρώμα από κάτω στο πάτωμα αν γίνει κάτι.

Στο δεύτερο μωρό μου του φορούσα στον ύπνο ένα μεγάλο μάλλινο γιλέκο χοντρό που είχε πλέξει η γιαγιά για το πρώτο παιδάκι μου και του ερχόταν μέχρι κάτω. Δεν έβαλα ποτέ υπνόσακκο γιατί από φίλες μου ήξερα ότι τα άλλαζαν τη νύχτα γιατί ίδρωναν πολύ.

Απο τοτε που γεννήθηκε ο γιος μου, απο την πρωτη μερα στο μαιευτήριο δλδ, κοιμαται μαζι μου στο ίδιο κρεβατι.

Τώρα κοντευει 2 μηνων και κανουμε το ίδιο. Ο λογος ειναι βασικα οτι τον θηλαζω απο΄κλειστικα, αυτο σημαινει οτι το βραδυ θελει σιγουρα 4 φορες να φαει, οποτε καταλαβαινετε τί θα γινοταν αν θα επρεπε να σηκωνομαι συν ποσες ακομα για να τον ηρεμω και να τον αλλαζω.

Το θεμα ειναι το εξης: σε οσους το λεω οτι κοιμαται μαζι μου, μου λενε οτι θα τον καλομαθω στην μυρωδια μου κλπ, και οταν θα πρεπει να παει στο κρεβατι του θα εχω δραματα. Ουτε ενας δεν μου εχει πει το αντιθετο και ειναι ολοι γονεις.

εγω ομως δεν θελω να τον βαλω απο τωρα στην κουνια του, παροτι ειναι στο δωματιο μας και αυτη...

ηδη ειμαι κουρελι απο τα ξενυχτια, το συνεχες ξυπνημα ειναι σαν βασανιστηριο...και θηλαζει το πολυ καθε 2 ωρες.

οταν τον βαζω στην κουνια του στην διαρκεια της μερας, πχ οταν ψιλοκοιμαται, μετα απο λιγο ξυπναει και σπαραζει. δεν σταματαει με τπτ.

εσεις αντιμετωπισατε τετοιο προβλημα οταν τα βαλατε στα δικα τους κρεβατια, ή τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οπως μου τα περιγραφουν οι φιλοι και γνωστοι μου?

μου λενε οτι θα τον καλομαθω στην μυρωδια μου κλπ,

:shock: κι αν έχω ακούσει δικαιολογίες για να μην κοιμάμαι με το μωρό, αλλά σαν κι αυτή....!

Καταρχήν, η μυρωδιά σου είναι το πρώτο και μοναδικό πράγμα που αναγνωρίζει και ανακουφίζει το νεογέννητο. Όλα τα άλλα του είναι ξένα! Με τη μυρωδιά ξέρει ότι είσαι η μανούλα του και μπορεί να νιώθει ασφαλές στην αγκαλιά σου...

Η εμπειρία μου μου λέει ότι οι περισσότεροι γονείς που έχουν ακολουθήσει άλλη μέθοδο απ' τη δικιά σου, θεωρούν (αυθαίρετα) ότι οι ίδιοι έχουν δίκιο κι εσύ άδικο. Κι αυτό ισχύει σε ΟΛΑ τα θέματα. Εγώ το καμάρι μου το κράτησα στο κρεβάτι μου μέχρι που ξεκίνησε να μπουσουλάει, οπότε απ' τη χαρά του το έκανε και τη νύχτα που κοιμόταν! Απ' τον φόβο μην πέσει, τον έβαλα στην κούνια του δίπλα στο κρεβάτι μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έχει μεγαλώσει αρκετά, αλλά όχι και τόσο ώστε να τον πάω στο δωμάτιό του (άλλη διαμάχη αυτή).

Κατά την δική μου γνώμη λοιπόν, κάνεις το καλύτερο για το μωρό σου. Να σου ζήσει και να το χαίρεσαι, και μην αγχώνεσαι για το αύριο τόσο πολύ. Όλα τα πράγματα παίρνουν την σειρά τους σιγά-σιγά, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα (το timing οπως λέμε στα ελληνικά :-D)

[είμαι σίγουρη ότι αυτό τον καιρό δεν έχεις χρόνο, αλλά αν τα καταφέρεις διάβασε το: "η ανατροφή του παιδιού βήμα-βήμα (the science of parenting) της M. Sunderland. Έχει και την επιστημονική τεκμηρίωση... ;)]

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...