Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ξυπναει συνεχεια 11 μηνων..

foteini16

Recommended Posts

Όπως πολύ σωστά είπε η Deena, o ύπνος των βρεφών είναι πολύ διαφορετικός από των ενηλίκων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μωρά να ξυπνάν συχνά. Μας έχουν περάσει την ιδέα ότι το σύνηθες είναι ένα βρέφος να κοιμάται σερί το βράδυ και να έχουμε αντίστοιχες απαιτήσεις, πράγμα που απέχει πολύ από την αλήθεια.

Έχεις λοιπόν τα εξής θέματα.

α. θέλεις να αποθηλάσεις

β. θέλεις το παιδί να αποσυνδέσει τον ύπνο από τον θηλασμό.

γ. θέλεις το παιδί να αποκοιμιέται μόνο του

δ. θέλεις να κοιμάται στο δωμάτιό του.

Αρχικά πρέπει να γίνει κατανοητό οτι ο αποθηλασμός από μόνος του δεν σημαίνει ότι το παιδί σου θα κοιμάται σερί. Αν ήταν έτσι, πίστεψέ με πολλές θα είχαμε σταματήσει να θηλάζουμε μπας και κοιμηθούμε λίγο. Αν μάλιστα προσπαθήσεις να συνδυάσεις την απομάκρυνση του παιδιού από τον χώρο που έχει συνηθίσει μαζί με αποθηλασμό, ετοιμάσου για γερό πόλεμο νεύρων.

Γενικά έχεις πολλά μέτωπα ανοιχτά, αποφάσισε τι θα βάλεις σε προτεραιότητα γιατί κανένα από αυτά δεν θα το πετύχεις ανώδυνα και χωρίς αντιδράσεις.

Εγώ στην ηλικία που είναι το παιδί θα εστίαζα αρχικά στην ποιότητα ύπνου και έπειτα στα υπόλοιπα. Για να μάθει να αποκοιμιέται μόνο του όταν ξυπνάει, μπορείς όταν ξυπνάει το βράδυ να μειώσεις την διάρκεια του θηλασμού, εξηγώντας χαμηλόφωνα ότι τώρα είναι ώρα για ύπνο. Δες λίγο τις συνθήκες (έχετε φυσικό φως στο δωμάτιο; χρησιμοποιείτε συσκότιση; αναγνωρίζεις έγκαιρα τα σημάδια ύπνου; το παιδί έχει μέσα στη μέρα ευκαιρίες να εκτονώσει την ενέργειά του;)

Όπως και να έχει ξεκαθάρισε μέσα σου ότι είναι διαφορετικά πράγματα ο θηλασμός και η κατάκτηση ικανότητας για συνεχόμενο ύπνο. Μην έχεις δηλαδή την ψευδαίσθηση ότι ο θηλασμός είναι που σαμποτάρει τον ύπνο.

Επίσης ένα μωρό μπορεί να έχει τελείως διαφορετική υπνική συμπεριφορά απέναντι σε διαφορετικά πρόσωπα. Η δικιά μου πχ μαζί μου κοιμόταν μόνο με θηλασμό είτε μέρα είτε νύχτα (τώρα έχει σταματήσει και μπορεί να αποκοιμηθεί και μόνη της) ενώ στην κοπέλα που την κρατάει την ημέρα δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να κοιμηθεί αγκαλιά ή με παραμυθάκι.

εγω αυτο που πραγματικα θελω ειναι το παιδι να κοιμαται καλυτερα. δε θα μου αρεσε καθε μια δυο ωρες εκει που κοιμαμαι να σηκωνομαι ορθια και να περιμενω καποιον να με κοιμησει. εννοειτε οτι με ενδιαφερει να κοιμαται το παιδι μου. τουλαχιστον καποιες ωρες σερι!

και ο λογος που θα ηθελα να αποθηλασω ειναι η κουραση... αλλα ναι δε σημαινει οτι θα σταματησει να ξυπναει... εξαλλου περισσοτερο πιπιλαει οταν ξυπναει,

εκτος ρε παιδια αν ειναι τα δοντια του! αλλα ποσο πια αυτα τα δοντια? τα κατω ουλα σαν αν ειναι πρησμενα. και θυμαμαι την γιατρο με ειπε οτι τα κατω αργουν πολυ να βγουνε. τα πισω λεω.

το παιδι φυσικα και εκτονωνεται ολη μερα. τον εχω ελευεθρο περπαταει συνεχεια. απο 10μηνων περπατησε.

και το βραδυ κανω αυτο που εκανα απο πολυ μικρος. νανι σε σκοτεινο δωματιο με ελαχιστο φως, παντα φιλακι και απο τον μπαμπα για καληνυχτα κλπ κλπ..

δε εξρω.. ισως να τον αφησω να δω αν θα κοιμηθει μονος του πρωτα. να ειμαι διπλα του ομως. παλια τον αφηνα και τριβοταν με το μαξιλαρακι του και κοιμοτα, μετα αλλαξε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 125
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

foteini μου, το παιδάκι ξυπνάει όπως όλος ο κόσμος, απλώς δε γνωρίζει πώς να ξανακοιμηθεί μόνο του.

Η πρότασή μου είναι η εξής και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που σου έγραψαν προηγουμένως: από τη στιγμή που ούτως η άλλως σου περνάει η σκέψη να αποθηλάσεις καθολικά λόγω της κόπωσης όπως λες, αντί να κόψεις το νυχτερινό θηλασμό τελευταίο, δοκίμασε να τον κόψεις πρώτο. Ως προς τα διαδικαστικά, είναι πολλές οι μέθοδοι που κυκλοφορούν: θα μπορούσες κάλλιστα να δοκιμάσεις και το no-cry sleep solution, αν έχεις την υπομονή. Και λέω αν έχεις την υπομονή διότι μπορεί να σου πάρει και ένα μήνα, αν ακολουθήσεις τη συγκεκριμένη προσέγγιση. Όποια μέθοδο και να αποφασίσεις να εφαρμόσεις, η συνέπεια από μέρους σου είναι το κλειδί. Όπως επίσης και ο σωστός προγραμματισμός ημερήσιων και βραδυνού ύπνου (βάζουμε το παιδί για ύπνο όταν είναι κουρασμένο αλλά όχι εξαντλημένο).

Όταν με το καλό κατακτήσετε το βραδυνό ύπνο, μπορείς να δεις πιο ήρεμα πώς θέλεις να προχωρήσεις με το θηλασμό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θεωρώ όμως ότι

α)αν δεν ξυπνάς πια το βράδυ για να θηλάσεις, ο θηλασμός γίνεται πιο ξεκούραστος και πιθανόν να αναθεωρήσεις και

β)είναι κάπως πιο εύκολος ο αποθηλασμός σε ένα παιδί που δε χρειάζεται στήθος για να κοιμηθεί.

Αυτό που θεωρείς εσύ καλύτερο, δε σημαίνει ότι είναι το σωστό για το παιδί. Τα βρέφη (11 μηνών βρέφος θεωρείται ακόμα) έχουν λόγο που ξυπνούν συχνά, δεν το κάνουν απαραίτητα γιατί κάτι πάει στραβά. Μη τα υποτιμάς τα δόντια, προκαλούν πολύ μεγάλη αναστάτωση. Συμφωνώ με τη tzatzikaki, το no cry sleep solution είναι ένα πολύ καλό βιβλίο και για να καταλάβεις πως λειτουργεί ο ύπνος των παιδιών αλλά και για να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου. Αλλά πρέπει να είσαι τυπική στην εκτέλεσή του. Και δεν το βρίσκω παράλογο αυτό που σου προτείνει. Ξέρω αρκετά παιδάκια που έτυχε να κοιμούνται συνεχόμενα το βράδυ αλλά ο θηλασμός διατηρήθηκε για πολλούς ακόμα μήνες. Δεν είναι άλλωστε το ίδιο να διακόψεις τον βραδινό θηλασμό στους 11 μήνες με το να τον κόψεις στους 3!

Κάνε λίγη υπομονή, τουλάχιστον από το έτος θα μπορείς να του δώσει φρέσκο γάλα (είτε αγελαδινό, είτε κατσικίσιο) και να γλυτώσεις τις σκόνες.

Να ξέρεις επίσης ότι η τεχνητή συσκότιση δεν συστήνεται. Ιδανικά το δωμάτιο ύπνου πρέπει να έχει φυσικό φωτισμό. Αν έχεις φως στο δωμάτιο που κοιμάται, φρόντισε να είναι κόκκινο ή πορτοκαλί, όχι ψυχρό (μπλε/πράσινο/λευκό).

Λοιπόν έχω το μικρό μου που είναι 20 μηνών κοντά. Θηλάζει ακόμα. Έχω α σου πω πως μέχρι 17 μηνών ξυπνούσε τη νύχτα. Συνήθως 1 φόρα όμως υπήρχαν και περίοδοι (εβδομαδες ολοκληρες ή αλλοτε μηνας) που μπορεί να ξυπνούσε και 3 -5-6-7-8 φορές και εννοείται ότι ήθελε να θηλάσει. Το παιδί ΔΕΝ αποκοιμιέται θηλιάζοντας. Μετά το πρώτο τρίμηνο θήλαζε τελειωνε τον έβαζα ξύπνιο στην κούνια και κοιμόταν μόνος του. Έτσι έκανε πάντα και τώρα. Κι εκεί που ήμουν έτοιμη το καλοκαίρι να τα βροντήξω γιατί δουλεύω κι έχω και άλλο ένα παιδί τσακ κοιμήθηκε σερί ο πάσας...

Τι θέλω να πω... Το παιδί θα κοιμηθεί σερί όταν θα είναι έτοιμο είτε θηλαζεις είτε όχι.

Μολις κατορθωσα κατι νεο! Ειπα να ακολουθησω την συμβοθλη της κοπελας που ειπε να καθομαι διπλα του μεχρι να κοιμηθει. Τον θηλασα κ οπως παντα τραβιεται μονος του απο το στηθος κ θελει να ξαπλωσει. Τον εβαλα στην κουνια του κ τον αφησα εκει. Εγω καθομουν στο κρεβατι μας. Γκρινιαζε λιγο φυσικα δεν εκλαιγε. Τον χαιδευα λιγο μετα ξαπλωσε κ τριβοταν τριβοταν.. Καποια στιγμη σηκωθηκε παλι ορθιος κ κρεμομουν απο τα καγκελα εγω για να με νιωθει κοντα του κ απλα τον πηρα μια αγκαλιτσα μονο. Τον κουνησα κ κοιμηθηκε. Τουλαχιατον δεν ειχαμε μαλλι!! Θα συνεχισω ετσι κ αυριο. Μου προκαλει εκνευρισμο να μου τραβαει τα μαλλια. Με ποναει πολυ!! Τουλαχιστον να αποκοιμιεται στο κρεβατι του. Ουτε εκλαψε..

Διαφημίσεις

Μολις κατορθωσα κατι νεο! Ειπα να ακολουθησω την συμβοθλη της κοπελας που ειπε να καθομαι διπλα του μεχρι να κοιμηθει. Τον θηλασα κ οπως παντα τραβιεται μονος του απο το στηθος κ θελει να ξαπλωσει. Τον εβαλα στην κουνια του κ τον αφησα εκει. Εγω καθομουν στο κρεβατι μας. Γκρινιαζε λιγο φυσικα δεν εκλαιγε. Τον χαιδευα λιγο μετα ξαπλωσε κ τριβοταν τριβοταν.. Καποια στιγμη σηκωθηκε παλι ορθιος κ κρεμομουν απο τα καγκελα εγω για να με νιωθει κοντα του κ απλα τον πηρα μια αγκαλιτσα μονο. Τον κουνησα κ κοιμηθηκε. Τουλαχιατον δεν ειχαμε μαλλι!! Θα συνεχισω ετσι κ αυριο. Μου προκαλει εκνευρισμο να μου τραβαει τα μαλλια. Με ποναει πολυ!! Τουλαχιστον να αποκοιμιεται στο κρεβατι του. Ουτε εκλαψε..

Eύγε! Σκέψου όμως από τώρα πώς θα το χειριστείς όταν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξυπνήσει. Μπορείς ας πούμε να τον χαϊδέψεις πάλι μέχρι να ηρεμήσει, κάνεις και λίγο "σσσσσ", αν ξαναρχίσει τη γκρινίτσα τον ξαναχαϊδεύεις, κοκ. Δεν ανάβεις φώτα, δεν του μιλάς, είσαι εντελώς βαρετή. Κάθε μέρα ή κάθε 2 μέρες (ή βλέποντας και κάνοντας) χαϊδεύεις όλο και λιγότερο μέχρι να φτάσεις να κάνεις μόνο "σσσσ". Τελοσπάντων τη λογική θέλω να σου περάσω, προφανώς δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις έτσι ακριβώς. Κάνατε καλή αρχή και είναι πολύ καλό που δεν είχες δράματα. Αν επιμείνεις, πιστεύω πως θα τα πάτε εξαιρετικά!

ΥΓ: κάποια "πισωγυρίσματα" κάποια βράδυα είναι αναμενόμενα, μη σε πτοήσουν

Και συνεχιζω. Τον θηλασα και μετα τον ξαπλωσα στην κουνια του. Αρχισε παλι να τριβεται κλπ. Δε κλαιει ουτε γκρινιαζει. Ειμαι διπλα του. Απλα σηκωνεται ορθιος κ τον ξαπλωνω. Σημερα πηγε καλυτερα νομιζω... Ωραια!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Δεν αλλαξε κατι. Ξυπναει σχεδον ιδιες ωρες και μαλιστα οταν ξυπναει στη 1 μας παιρνει καμια ωρα να τον κοιμησουμε. Δε θελει αμαν κ τι στηθος. Ειμαι πολυ κουρασμενη... Βαρεθηκα αυτη την κατασταση.

Το γάλα σου ειναι ακριβώς όσο χρειάζεται το μωρό σου, εφόσον θηλαζεις ανεμπόδιστα. Στους 11 μήνες τα μωράκια ξυπνάνε για χίλιους δυο λόγους, ειναι φυσιολογικό, συμβαίνει στις περισσότερες μαμάδες που θηλάζουν.

Καταλαβαινω οτι χρειαζεςαι υποστήριξη γιατί εχεις κουραστεί απο την αϋπνία. Σου προτείνω αν θελεις να γραφτείς στην ομάδα Υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας στο facebook, εφόσον έχεις λογαριασμό. Εκεί θα σε βοηθήσουν σε οτι χρειαστείς πολύ έμπειρες και ενημερωμένες μαμάδες.

Δεν αλλαξε κατι. Ξυπναει σχεδον ιδιες ωρες και μαλιστα οταν ξυπναει στη 1 μας παιρνει καμια ωρα να τον κοιμησουμε. Δε θελει αμαν κ τι στηθος. Ειμαι πολυ κουρασμενη... Βαρεθηκα αυτη την κατασταση.

Φωτεινή, συνεχίζεις να τον κοιμίζεις με τον ίδιο τρόπο? Δοκίμασες κάτι από αυτά που είπαμε?

Το πρόγραμμά του μέσα στην ημέρα πώς είναι?

Φωτεινή, συνεχίζεις να τον κοιμίζεις με τον ίδιο τρόπο? Δοκίμασες κάτι από αυτά που είπαμε?

Το πρόγραμμά του μέσα στην ημέρα πώς είναι?

Οχι ακριβως.. Τις προαλλες αρρωστησε κ ηθελε ορθιος να αποκοιμηθει γιατι τον ενοχλουσαν οι μυξουλες. Εκτοτε καποιες μερες παλι τον κοιμηζω στο κρεβατι μας. Θα περασουν οι γιορτες κ θα τον παμε διπλα ειπαμε. Τωρα ποιος θα κανει δρομολογια δε ξερω... Κλαιει πολυ οταν ξυπναει στη 1!! Σημερα θα μου δωσει κ η παιδιατρος το πρασινο φως για το φρεσκο γαλα μιας κ χρονισε οποτε μπορει κ να αλλαξει κατι!

Το φρεσκο γάλα κατα πάσα πιθανότητα δε θα αλλάξει το γεγονός οτι ξυπνάει τη νύχτα. Ο δικός μου έπινε κατσικίσιο φανατικά απο ενός έτους κι έπειτα, ωστόσο τα νυχτερινά ξυπνηματα για θηλαςμο συνεχίστηκαν.

Το μωρακι μπορει να ξυπνά είτε επειδή δεν εχει βγάλει όλα του τα δοντάκια, είτε επειδή ειναι σε άλμα ανάπτυξης, είτε επειδή βιώνει άγχος αποχωριςμου το οποίο εμφανίζεται απο τους 8-9 μήνες και κορυφώνεται περίπου στους 18 μήνες. Όλα τα παραπάνω δε μπορούν να αντιμετωπιστούν ακομη κι αν πίνει φρεσκο γαλατάκι τη νύχτα.

Προσπάθησε να εντοπίσεις τους λόγους για τους οποίους ξυπνά. Πως είναι η διάθεση του όταν ξυπνά; θελει παρηγοριά η εχει όρεξη για παιχνίδι; Πίνει γάλα στο στήθος η μόνο πιπιλίζει; (μια που το ανέφερα, εχεις δώσει πιπίλα; Επίσης, προσπάθησε να δεις τα δικά σου συναισθήματα όταν ξυπνά, ειςαι εκνευρισμένη; μήπως του μεταδιδεις την ένταση των συναισθημάτων σου;

Διαφημίσεις

Κορίτσια, καλημέρα. Συγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτηση. Ήθελα να πω στη Φωτεινή ότι και ο δικός μου γιος (14 μηνών πλέον) ξυπνάει και 2 και 3 και 4 φορές τη νύχτα για γάλα. Συνεπώς δεν μου φαίνεται περίεργο να ξυπνάει ένα μωρό 11 μηνών. Ο δικός μου πίνει φρέσκο, είτε κατσικίσιο είτε αγελαδινό βιολογικό. Σταμάτησα τον θηλασμό στον 3ο μήνα και δε μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα γιατί και πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό έχει σε σχέση με άλλα παιδάκια της ηλικίας του (δόξα τω Θεώ), αλλά και ήμουν ένα πτώμα πραγματικά την περίοδο που θήλαζα. Μπορεί να τύχει και να μην ξυπνήσει καθόλου, αλλά αυτό είναι αρκετά σπάνιο.

Φωτεινή, εγώ θα σου προτείνω να μην αφήνεις το παιδί σου να κλαίει. Χρειάζεται την αγάπη και τη στοργή σου. Πριν πάτε για ύπνο, νανούρισέ το. Όχι με τα μαλλιά, προς Θεού! Δε μπορείς να τα δέσεις πίσω;;; Κάθε παιδί νανουρίζεται διαφορετικά. Άλλο θέλει τραγουδάκια, άλλο λίκνισμα, ο δικός μου κοιμάται πολύ καλά και αν του βάλουμε στον υπολογιστή τα Ζουζούνια. Αν έχει πολύ μεγάλη υπερένταση, κοιμάται με την ηλεκτρική σκούπα. Ψάξε λιγάκι τις εναλλακτικές ώστε να καταφέρεις να του αλλάξεις συνήθειες. Πάντως και ο δικός μου πρέπει οπωσδήποτε να αποκοιμηθεί στην αγκαλιά. Δεν κοιμάται μόνος του, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με κουράζει.

Αν ξυπνήσει τη νύχτα, κι εγώ του κάνω σσσσσ και τον αφήνω χωρίς να σηκωθώ μεχρι να ξανακοιμηθεί (αν δεν θέλει γάλα, βέβαια).

Η δική μου εμπειρία πάντως είναι ότι ξύπνημα τη νύχτα = πείνα. Ο δικός μου πάντα πίνει όλο το μπουκαλι.

Τώρα για το να διατηρήσεις το θηλασμό δεν ξέρω. Δεν αμφισβητώ τους ειδικούς που λένε ότι κάνει καλό, αλλά να είσαι κι εσύ συνεχώς ράκος; Πού να βγει αυτό; Δεν θέλω να επηρεάσω την απόφασή σου.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Πάντως και να σταματήσεις το θηλασμό δεν είναι απαραίτητο ότι δεν θα ξυπνάει. . Άσε που αν δεν ειναι έτοιμο από μόνο του να αποθηλάσει -που λογικα δεν είναι. .- σε βλέπω με πιό πολλά ξενύχτια, τουλάχιστον για αρχή. Σε ποια εβδομάδα είσαι? Μήπως περνάτε άλμα ανάπτυξης? Εσύ είσαι ήρεμη όταν ξυπνάει ή δεν μπορείς πλέον να το ελέγξεις και του το μεταφέρεις? Βάστα γερά μανούλα κι όσο πιο ψυχραιμη είσαι τόσο πιο ευκολα θα είναι τα πράγματα ακόμα κι αν αυτό σημαίνει για αρχη να αποδεχτεις πως δεν θα ξεκουραστεις όπως θες, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Φωτεινή,

Αν δεν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις, σταμάτα χθες!

Αν όμως σκέφτεσαι να αποθηλασεις ελπίζοντας ότι θα βελτιωθεί ο ύπνος, δεν είναι ανάγκη να το κανεις, μπορείς και να συνεχίσεις τον θηλαςμο και να φτιάξει ο ύπνος του παιδιού.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τολμήσεις να δώσεις στο παιδί την ευκαιρία να αποκοιμηθεί μόνο του (δεν εννοώ απαραιτήτως μόνο του στο δωμάτιο)...θα αντιδράσει, μπορεί και να κλάψει, το αν θα είναι πολύ ή λίγο, αν θα διαρκεσει λεπτά, ώρες ή μέρες θα το μάθεις μόνο αν δοκιμάσεις.

Παιδια προχθες ξεκινησαμε φρεσκο.. Τις 2 νυχτες το ηπιε. Σημερα οχι.. Η δε το ηθελε η απλα ηταν πολυ εκνευρισμενος γιατι νυσταζε σημερα κ ισως ηθελε μονκ στηθος. Ειχε ψιλοστρωσει 3 βραδια κ ηταν ξεκουραστα βραδια. Χθες το βραδυ παλι ξυπνησε πολλες φορες ωσπου στις 5 τον πηρα μαζι μας κ κοιμηθηκαμε μεχρι τις 9.

Το μαλλι δε το αλλαζει. Αν δε του δωσω μαλλι μουγκριζει!

Δε μπορω. Νιωθω τελειως δεσμευμενη. Θελω να βγω κ για ενα ποτο επιτελους να συνελθω λιγο! Αλλα πως??

Θα περασουν οι γιορτες κ θα τον παμε διπλα. Δε μπορω καν να διανοηθω να εχω κ δευτερο παιδι!

Γεια σου, Φωτεινή! Δυστυχώς έτσι είναι και θα είναι, όπως σου τα έγραψε η Ροζαλί και τα υπόλοιπα κορίτσια παραπάνω. Μέχρι τα 2 έτη που θα εξαλειφθούν οι λόγοι που τα κάνουν να έχουν ανησυχία τα μωράκια ξυπνάνε. Κι εμένα είναι 11 μηνών τώρα, είμαστε σε φάση αποθηλασμού (έχουμε διατηρήσει ένα γεύμα μόνο τη νύχτα που ξυπνάει) και κάνουμε 2 γεύματα ξένου γάλακτος πρωί και βράδυ. Με το ξένο χορταίνει και κοιμάται πολύ πολύ καλύτερα σε σχέση με παλιότερα. Δηλαδή κάλυψε τις ανάγκες πείνας που ευθύνονταν για ορισμένα ξυπνήματα. Συνεχίζει και ξυπνάει 2 φορές τη νύχτα για πιπίλα και για να κρατήσει το χέρι μας να ξανακοιμηθεί στις καλές νύχτες. Σε σπάνιες πιο "κακές", που περνάει άλμα ή είναι σε υπερένταση, ξυπνάει και μπορεί να θέλει και παιχνίδι για καμιά ώρα το βράδυ ή να χαζεύει τριγύρω στην αγκαλιά μου. Φυσικά δεν παίζουμε, αλλά τον αφήνω να χαζεύει και του χαϊδεύω το χεράκι να ξανακοιμηθεί. Το καλό σ' εμάς είναι ότι κοιμάται 8 το βράδυ και ενώ ξυπνούσε 6 το πρωί, τώρα στους 10 μήνες περίπου το παρατείνει ως τις 8, οπότε με αυτά τα διαλείμματα κοιμάμαι κι εγώ παρά τα νυχτερινά ξυπνήματα.

Επομένως, αυτό που θέλω να πω: το άφθονο γάλα σε μία δόση (αντί για το λίγο λίγο του θηλασμού) θα τον κάνει να κοιμάται λίγο καλύτερα. Αλλά θα συνεχίσει να ξυπνάει για τους υπόλοιπους λόγους. Ίσως να μπορεί να του το δίνει και ο σύζυγος να κοιμάσαι εσύ λίγο καλύτερα.

Σε νιώθω όσο δεν φαντάζεσαι, πού να σκεφτείς για δεύτερο με τόση κούραση, αλλά προσωπικά όταν το είδα το όλο πράγμα στωικά και είπα ότι πάρ' το απόφαση, ως τα 2 θα ξυπνάει, ε μετά θα ηρεμήσουμε όλοι και θα κοιμόμαστε καλύτερα, με έσωσε! Χρόνος είναι, θα περάσει. Έτσι έφτασα και τον θηλασμό μέχρι εδώ. Που να σημειώσω ότι τον κάνει να κοιμάται γρηγορότερα από όλους τους υπόλοιπους τρόπους! (απλώς εγώ είδα ότι ο θηλασμός του κρατούσε λίγο, δηλαδή τον ηρεμούσε για 2 ώρες, ενώ το ξένο γάλα του κρατάει για 5-6) Επομένως, σκέψου το με τα δικά σας δεδομένα, διάλεξε τον ευκολότερο τρόπο για να τον κοιμίζεις, σκέψου ότι αυτή η φάση αν και μοιάζει τεράστια θα σταματήσει διά παντός κάποια στιγμή και το μωρό σου θα γίνει παιδί και δεν θα σε χρειάζεται τόσο πολύ τη νύχτα πια! Θα έχεις ξανά την αντοχή να βγεις και να το χαρείς με τον σύζυγο για τα υπόλοιπα χρόνια. Μέχρι τότε δες την ευκολία τη δική σου και του παιδιού σου για να περάσει αυτή η φάση!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Παιδια προχθες ξεκινησαμε φρεσκο.. Τις 2 νυχτες το ηπιε. Σημερα οχι.. Η δε το ηθελε η απλα ηταν πολυ εκνευρισμενος γιατι νυσταζε σημερα κ ισως ηθελε μονκ στηθος. Ειχε ψιλοστρωσει 3 βραδια κ ηταν ξεκουραστα βραδια. Χθες το βραδυ παλι ξυπνησε πολλες φορες ωσπου στις 5 τον πηρα μαζι μας κ κοιμηθηκαμε μεχρι τις 9.

Το μαλλι δε το αλλαζει. Αν δε του δωσω μαλλι μουγκριζει!

Δε μπορω. Νιωθω τελειως δεσμευμενη. Θελω να βγω κ για ενα ποτο επιτελους να συνελθω λιγο! Αλλα πως??

Θα περασουν οι γιορτες κ θα τον παμε διπλα. Δε μπορω καν να διανοηθω να εχω κ δευτερο παιδι!

Καλά, αυτό με το ποτό ακούγεται σαν ανέκδοτο στη δική μου περίπτωση! Ούτε εγώ έχω βγει για ποτό από τότε που γέννησα, εννοείται αυτό!

Πάντως νομίζω ότι το ότι δέχτηκε να πιει φρέσκο 2 νύχτες είναι μεγάλη πρόοδος. Μην περιμένεις άμεσα θεαματικά αποτελέσματα. Λίγο λίγο αργά και σταδιακά θα βελτιώνεται η κατάσταση. Θα υπάρξουν και πισογυρίσματα, όμως τελικά θα τα καταφέρετε. Αν νιώθεις τόσο κουρασμένη με τον θηλασμό δίνε του φρέσκο κάθε φορά, εκτός από τις φορές που βλέπεις ότι δεν γίνεται διαφορετικά και θέλει στήθος. Ε, σε λίγο καιρό θα το κόψει εντελώς κι εσύ θα ξεκουραστείς.

Αυτό με το μαλλί, βρε παιδί μου, δε γίνεται να το κόψει; Πάρε κι εσύ μια περούκα και μόλις τον δεις να γκρινιάζει, πάσαρέ του την περούκα! Τι να πω! Κάποια εναλλακτική θα υπάρχει. Δε μπορεί. Δοκίμασε!

Πάντως δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να τον αφήσεις να κλαίει στο κρεβάτι του. Το μωρό πέρα από εμάς δεν γνωρίζει τίποτα για τον κόσμο. Είμαστε το στήριγμά του. Αν το αφήσεις να κλαίει νιώθει χαμένο και θα σταματήσει το κλάμα όχι επειδή ικανοποιήθηκε η ανάγκη που είχε, αλλά επειδή παραιτήθηκε βλέποντας ότι κανείς δεν ανταποκρίνεται στο κλάμα του. Μην το κάνεις αυτό. Προσπάθησε να βρεις την αιτία που κλαίει και τις εναλλακτικές για να την αντιμετωπίσεις. Εγώ, προσωπικά, έτσι πράττω και έχω ένα πολύ πολύ ευτυχισμένο μωρό, ήρεμο, κοιμάται αμέσως μόλις πιει το γάλα του, δε γκρινιάζει ποτέ χωρίς λόγο και δεν με έχει κουράσει σε τίποτα. Όμως πάντα προσπαθώ να το "ακούω" και να καταλαβαίνω τι το ενοχλεί και τι όχι.

Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, με υγεία και ευτυχία!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Γεια σας κ Χρονια Πολλα!

Λοιπον. Ειπαμε με τον αντρα μου καθε βραδυ να του δινουμε φρεσκο κ να προσπαθει εκεινος να τον κοιμηζει. Το ηπιε χθες στην αρχη δεν ηθελε φυσικα αλλα δε καταφερε να τον κοιμησει. Ετσι μπηκα εγω τον θηλασα λιγο κ κοιμηθηκε. Φυσικα ομως παλι ξυπναει 3 4 φορες! Αν δε του δωσω στηθος ομως θα μου παρει πολυ ωρα να τον κοιμησω. Τι να κανω? Να του δινω στηθος?? Να του δινω μεχρι να φω αν σταματησει να ξυπναει λογω του φρεσκου?

Γεια σας κ Χρονια Πολλα!

Λοιπον. Ειπαμε με τον αντρα μου καθε βραδυ να του δινουμε φρεσκο κ να προσπαθει εκεινος να τον κοιμηζει. Το ηπιε χθες στην αρχη δεν ηθελε φυσικα αλλα δε καταφερε να τον κοιμησει. Ετσι μπηκα εγω τον θηλασα λιγο κ κοιμηθηκε. Φυσικα ομως παλι ξυπναει 3 4 φορες! Αν δε του δωσω στηθος ομως θα μου παρει πολυ ωρα να τον κοιμησω. Τι να κανω? Να του δινω στηθος?? Να του δινω μεχρι να φω αν σταματησει να ξυπναει λογω του φρεσκου?

Να επιμείνετε να τον κοιμίσετε χωρίς στήθος, έστω κι αν παίρνει περισσότερη ώρα, εμένα η γνώμη μου είναι αυτή. Μόνο αν το παιδί καταφέρει να αποκοιμηθεί κατά το δυνατόν πιο αυτόνομα, θα μειωθούν τα ξυπνήματα, αλλιώς περιμένεις - αν αντέχεις - αρκετό καιρό ακόμα...

Δοκίμασε να χτυπά ρυθμικά κάτι. Τα νύχια στο κομοδίνο πχ. Προσηλώνονται εκεί και γρήγορα κοιμούνται

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Γεια σας κ Χρονια Πολλα!

Κι εμένα μου παίρνει μερικές φορές περισσότερη ώρα να τον κοιμίσω. Μην του δίνεις στήθος. Βρες άλλους τρόπους. πχ άστον να κουραστεί περισσότερο. Εγώ όταν βλέπω ότι δεν κοιμάται, τον αφήνω και συνεχίζει να παίζει μέχρι να γίνει "κουρούμπελο" από την κούραση, οπότε κοιμάται αμέσως. Μπορεί να παίζει και 1-2 ώρες ακόμα από τη στιγμή που σου λέω. Όσο μεγαλώνουν τα μικρά μας αποκτούν άλλες αντοχές. Μπορεί να κουραστείτε στην αρχή λίγο να το συνηθίσετε, αλλά μετά θα είναι όλα πολύ καλύτερα.

Αυτό με τις 3-4 φορές που ξυπνάει τη νύχτα είναι άλλη ιστορία και δεν έχει να κάνει με τον θηλασμό! Από την μικρή μου εμεπιρία, επειδή και ο δικός μου έκανε ακριβώς τα ίδια (τώρα πλέον έχει στρώσει πάαααρα πολύ), θα σε συμβουλεύσω τα εξής:

1) Να κοιτάς ώστε να τρώει αρκετά σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν απασχολείται με άλλα πράγματα και δεν τρώει, σίγουρα θα ξυπνάει τη νύχτα. Στην ηλικία των 11 μηνών, ο δικός μου έτρωγε τα πάντα, όπως και τώρα. Συγκεκριμένα, του έδινα/δίνω:

Πρωινό μόλις ξυπνήσει: Γάλα φρέσκο 250 ml

Δεκατιανό: Φρούτα (πχ 1/2-1 μπανάνα, χυμό κλπ)

Μεσημεριανό: 50 γρ κρέας+λαχανικά+υδατάνθρακες. Δίνω πρώτα το κρέας, ώστε να μη χορτάσει πχ με πατάτες.

Απογευματινό (5μμ): 1 αυγό βραστό + γιαούρτι ή περισσότερο γιαούρτι (1 ολόκληρο κεσεδάκι)

Βραδινό (7μμ): 1/2-1 μπρίκι τραχανά με φέτα

Πριν τον ύπνο: Γάλα φρέσκο 250 ml

Ενδιάμεσα στα γεύματα του δίνω, αν θέλει (είναι και λιγούρης), κανένα κριτσίνι ή μπισκότο ή κάτι άλλο που τρώμε.

Εάν το παιδί σου τρώει έτσι, θεωρώ ότι αρκετά σύντομα θα κόψει τα νυχτερινά ξυπνήματα από μόνο του, χωρίς να το αφήσεις να κλαίει ή με άλλες μεθόδους. Αν δεν τρώει έτσι, προσπάθησε να προσεγγίσεις σε αυτό και να δώσεις έμφαση στο θέμα της διατροφής κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάντα προσπαθώντας να το κάνεις να φαίνεται σαν παιχνίδι.

2) Εάν παρόλα αυτά ξυπνήσει τη νύχτα, δώσε του γάλα φρέσκο (χλιαρό εννοείται) και ξανακοίμησέ τον. Όχι στήθος. Μπορεί να πιει το μισό, μπορεί να πιει μόνο 2 γουλιές, δεν έχει σημασία. Μπορεί να θέλει απλώς να ξεδιψάσει. Εάν ξαναξυπνήσει, δώσε του πάλι γάλα φρέσκο. Αν ξαναξυπνήσει, πάλι. Εγώ έχει τύχει πολλές φορές να του δώσω και 6 φορές μέσα στη νύχτα γάλα. Άλλες φορές το έπινε όλο και άλλες ήθελε μερικές γουλιές μόνο.

Μόλις κόψεις το θηλασμό και τον σταθεροποιήσεις κάπως στο θέμα της διατροφής, θα δεις που θα ξεκουραστείς πάρα πολύ! Και μετά μπορεί να ξυπνάει πχ 1 φορά το βράδυ ή βαριά 2 φορές, αλλά θα είσαι τόσο ξεκούραστη που δεν θα σε νοιάζει καθόλου! Εμένα περισσότερο με ενοχλεί που σηκώνομαι τη νύχτα για τουαλέτα (λόγω εγκυμοσύνης), παρά για γάλα αν τύχει ο μικρός και γκρινιάξει.

M7X9p2.png OvOqp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...