Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Baby Cute διατροφή!

diminna

Recommended Posts

χαχα αυτό δεν το είχα σκεφτεί. σίγα μην το αφήσει όρθιο.. θα περιμένουμε , δε μας παίρνει να χειροτερέψουμε

Τη σπλήνα σπίτι δεν παίζει να τη χτυπήσει δηλαδή ο_Ο?

Η δικιά μου στο σπίτι σκοντάφτει ακόμα και στο ίσιωμα, ειδικά τώρα που παριστάνει ότι τρέχει.

Διαφημίσεις

ε μααα αυτό είπα κι εγώ.. εγώ τη μύξα σκέφτομαι όχι τη σπλήνα.

Απορώ τα άλλα παιδάκια πώς καταφέρνουν οι μαμάδες τους και τα πηγαίνουν ολόκληρες χρονιές στον παιδικό? Εμένα εβδομάδα συνεχόμενη δεν έχει πάει χωρίς να αρρωστήσει.

2t7wp3.png

Απορώ τα άλλα παιδάκια πώς καταφέρνουν οι μαμάδες τους και τα πηγαίνουν ολόκληρες χρονιές στον παιδικό? Εμένα εβδομάδα συνεχόμενη δεν έχει πάει χωρίς να αρρωστήσει.

Άσε ρε, εμείς ξεκινήσαμε μετά το Πάσχα και μη σου πω πώς μας πήγε μέχρι τον Αύγουστο. Τάχα μου η έξαρση των ιώσεων είναι μέχρι τον Απρίλιο. Τρίχες.

Να χτυπήσω ξύλο δεν έχουμε τίποτα ακόμα, μόνο μύξες και πάλι μύξες (χωρίς βήχα ευτυχώς). Αλλά έχω προετοιμαστεί ψυχολογικά για τα χειρότερα :lol:

Θα στρώσουνε κάποια στιγμή, πού θα πάει.

Για αυτο κορίτσι θελει να ανεβάσεις το ανοσοποιητικό για να παλεύει τους ιούς και να μην τους γυρνάει σε βακτήριο ... Και εμεις με παιδικούς υποφέραμε πολυ αλλα τα καταφέρνουμε σιγα σιγα....

Προσωπικά θα το έβγαζα εξω αρκεί ο καιρός να ειναι ζεστός και αρκεί η περιοχή της αναπνοής, ΩΡΛ κλπ να ειναι καλα καλυμμένη - βασικα το ζεστο κανει καλο και οχι το κρύο εξου και μερικοί γιατροί λένε να μην βγεις εξω με κρύο

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

κορίτσια, σχετικό- άσχετο...

η μεγάλη τελευταία είναι ανόρεχτη...ζήτημα να φάει 2 μπουκιές από το κάθε γεύμα και το πρωί βαριά μισό ποτήρι γάλα. Δεν ξέρω τι να της κάνω, έχω δοκιμάσει τα πάντα, τα αγαπημένα της φαγητά, τίποτα.. BabyCute και όλες οι υπόλοιπες έχετε κάτι να προτείνετε? Έχω απελπιστεί!

Δεν ξέρω αν πολυκολλάει με το θέμα

LRaHp2.pngHw9ip2.png

κορίτσια, σχετικό- άσχετο...

η μεγάλη τελευταία είναι ανόρεχτη...ζήτημα να φάει 2 μπουκιές από το κάθε γεύμα και το πρωί βαριά μισό ποτήρι γάλα. Δεν ξέρω τι να της κάνω, έχω δοκιμάσει τα πάντα, τα αγαπημένα της φαγητά, τίποτα.. BabyCute και όλες οι υπόλοιπες έχετε κάτι να προτείνετε? Έχω απελπιστεί!

Δεν ξέρω αν πολυκολλάει με το θέμα

Δεν ξερω ποςο συχνα κάνετε εξεταςεις αίματος αλλα στην επόμενη αξίζει να δείτε πως παει ο ψευδάργυρος ... Συνηθως εχει να κανει με κακή όρεξη...

Αν το κεφιρ χαλασει πως το καταλαβανουμε?Ημουνα χαλια 2 μερες τωρα,αρρωστη και ξεχασα να του αλλαξω το γαλα.Σημερα το αλλαξα?Μπορει να εχει χαλασει?

Δηλαδη το αλλαζεις καθε μερα το γαλα; Ποςο χρονο αφήνεις να γίνει η ζύμωση;

Αν χρησιμοποιήσεις παστεριωμένο σιγουρα δεν θα κρατάει καμμια βδομάδα;

Εγω το καταλαβαινω οτι χάλασε απο το είδος της ξινίλας ... Ειναι διαφορετική απο το κέφιρ!

Διαφημίσεις

Δηλαδη το αλλαζεις καθε μερα το γαλα; Ποςο χρονο αφήνεις να γίνει η ζύμωση;

Αν χρησιμοποιήσεις παστεριωμένο σιγουρα δεν θα κρατάει καμμια βδομάδα;

Εγω το καταλαβαινω οτι χάλασε απο το είδος της ξινίλας ... Ειναι διαφορετική απο το κέφιρ!

Τι εννοεις?Εσυ δεν το αλλαζεις καθε μερα?καθε απογευμα το πινουμε αλλαζω γαλα το αφηνω μεχρι το αλλο πρωι σε σκοτεινο μερος να πηξει και το απογευμα το πινουμε.Κανω κατι λαθος?Αν δε το βαλω σε σκοτεινο μερος δεν πηζει αλλα μεσα στο ντουλαπι που το βαζω πηζει....σκεψου για να το πιουμε το αραιωνω.

Τι εννοεις?Εσυ δεν το αλλαζεις καθε μερα?καθε απογευμα το πινουμε αλλαζω γαλα το αφηνω μεχρι το αλλο πρωι σε σκοτεινο μερος να πηξει και το απογευμα το πινουμε.Κανω κατι λαθος?Αν δε το βαλω σε σκοτεινο μερος δεν πηζει αλλα μεσα στο ντουλαπι που το βαζω πηζει....σκεψου για να το πιουμε το αραιωνω.

Πως το αραιωνεις;;

Ναι ετσι όπως το εξηγείς σημαίνει οτι το εχεις καταναλώσει όλο για αυτο και αναγκάζεσαι να φτιάξεις αλλο την αλλη μερα

Οχι χλωμό να εχει χαλάσει δυο μερες ατο ντουλάπι (αλλα εγω φτιάχνω με νωπό γαλα που δεν χαλάει εύκολα)

Απλα μην το αραιωνεις με νερο

Και το πιο βασικό πιες το το πρωι με το που ξυπνάς και εχεις άδειο στομάχι και μην πιεις η φας τιποτα για κανα εικοσάλεπτο

Δεν ξερω ποςο συχνα κάνετε εξεταςεις αίματος αλλα στην επόμενη αξίζει να δείτε πως παει ο ψευδάργυρος ... Συνηθως εχει να κανει με κακή όρεξη...

BabyCute ευχαριστώ, τώρα το είδα!:wink:

LRaHp2.pngHw9ip2.png

• 1 month later...

Περί τζίντζερ που έχει γίνει πολύς λόγος στο θρεντ, διότι τείνω να πιστέψω κι εγώ στις ιδιότητές του:

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάναμε βρογχίτιδα. Μας είδαν 3 παιδίατροι (μεγάλη ιστορία) και οι 3 πρότειναν αερολίν και μας είπαν ότι έχουμε μέλλον με το βήχα. Ο 1ος που μας ακροάστηκε μάλιστα, μας είπε ότι αν το παιδί είχε και πυρετό θα της έκανε εισαγωγή. Μέχρι και ακτινογραφία θώρακος κάναμε για να αποκλείσει το ενδεχόμενο πνευμονίας.

Τεσπά, "ξεκινήσαμε" το αερολίν αφού πήραμε το 3ο ok από τη δικια μας παιδίατρο, 3 μέρες από την έναρξη του βήχα και από την επόμενη μέρα ο βήχας σχεδόν σταμάτησε. Θαυματουργό το αερολίν είπαμε. Μόνο που ο άντρας μου είχε ξεχάσει να βγάλει το καπάκι και αντί να ψεκάζουμε στη μάσκα ψεκάζαμε στο καπάκι :lol:, συνεπώς το παιδί ουδέποτε εισέπνευσε το φάρμακο. Από την 1η μέρα της έδινα τζίντζερ και ο βήχας κράτησε συνολικά 4 μέρες. Αερολίν έδωσα προληπτικά για 2-3 μέρες.

Το ζωμό τον πήρα χρησιμοποιώντας πρέσα σκόρδου και έδινα 1-2ml/ημέρα με εξαίρεση την 1η μέρα που έκανε πυρετό και έδωσα 3-4 ml.

Πραγματικά νομίζω ότι έκανε δουλειά. Σε 4 μέρες να σταματήσει βήχας που προκαλείται από βρογχίτιδα, χωρίς φάρμακα, λίγο κουφό δεν είναι?

ΥΓ: για το τζίντζερ είχα ρωτήσει παλαιότερα την παιδίατρο και ήταν απολύτως θετική

Περί τζίντζερ που έχει γίνει πολύς λόγος στο θρεντ, διότι τείνω να πιστέψω κι εγώ στις ιδιότητές του:

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα κάναμε βρογχίτιδα. Μας είδαν 3 παιδίατροι (μεγάλη ιστορία) και οι 3 πρότειναν αερολίν και μας είπαν ότι έχουμε μέλλον με το βήχα. Ο 1ος που μας ακροάστηκε μάλιστα, μας είπε ότι αν το παιδί είχε και πυρετό θα της έκανε εισαγωγή. Μέχρι και ακτινογραφία θώρακος κάναμε για να αποκλείσει το ενδεχόμενο πνευμονίας.

Τεσπά, "ξεκινήσαμε" το αερολίν αφού πήραμε το 3ο ok από τη δικια μας παιδίατρο, 3 μέρες από την έναρξη του βήχα και από την επόμενη μέρα ο βήχας σχεδόν σταμάτησε. Θαυματουργό το αερολίν είπαμε. Μόνο που ο άντρας μου είχε ξεχάσει να βγάλει το καπάκι και αντί να ψεκάζουμε στη μάσκα ψεκάζαμε στο καπάκι :lol:, συνεπώς το παιδί ουδέποτε εισέπνευσε το φάρμακο. Από την 1η μέρα της έδινα τζίντζερ και ο βήχας κράτησε συνολικά 4 μέρες. Αερολίν έδωσα προληπτικά για 2-3 μέρες.

Το ζωμό τον πήρα χρησιμοποιώντας πρέσα σκόρδου και έδινα 1-2ml/ημέρα με εξαίρεση την 1η μέρα που έκανε πυρετό και έδωσα 3-4 ml.

Πραγματικά νομίζω ότι έκανε δουλειά. Σε 4 μέρες να σταματήσει βήχας που προκαλείται από βρογχίτιδα, χωρίς φάρμακα, λίγο κουφό δεν είναι?

ΥΓ: για το τζίντζερ είχα ρωτήσει παλαιότερα την παιδίατρο και ήταν απολύτως θετική

:lol::lol::lol::lol:

κλαίω με την περιγραφή για το αερολίν και τη μάσκα

poulxeria, πώς το δίνεις το τζίντζερ?

σε χυμό όπως είπαν τα κορίτσια πιο πάνω?

LRaHp2.pngHw9ip2.png

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol:

κλαίω με την περιγραφή για το αερολίν και τη μάσκα

poulxeria, πώς το δίνεις το τζίντζερ?

σε χυμό όπως είπαν τα κορίτσια πιο πάνω?

Δεν είναι να αφήσεις δουλειά σε άλλον, στα κάνει ΜΗΝ ΠΩ. Ευτυχώς γι'αυτόν που όταν το πήρα γραμμή είχε ήδη σταματήσει ο παλιόβηχας :-D

Σε χυμό το έδωσα. Με την πρέσα σκόρδου βγαίνει σε dt.

Η baby κάπου έχει πει ότι μετά την κατάποση δε δίνεις ούτε φαγητό ούτε νερό για λίγα λεπτά προκειμένου να δράσει και προσπάθησα να το τηρήσω όσο γινόταν.

Επίσης, για όσες ενδιαφέρεστε, η ρίζα διατηρείται με τη φλούδα της στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες, μέχρι τότε κόβετε και ξεφλουδίζετε από λίγο και τη χρησιμοποιείτε.

Εγώ πια θα το δίνω με το που βλέπω μύξα κι ελπίζω να μη με μισήσει υπερβολικά το ζουζούνι :twisted:

Δεν είναι να αφήσεις δουλειά σε άλλον, στα κάνει ΜΗΝ ΠΩ. Ευτυχώς γι'αυτόν που όταν το πήρα γραμμή είχε ήδη σταματήσει ο παλιόβηχας :-D

Σε χυμό το έδωσα. Με την πρέσα σκόρδου βγαίνει σε dt.

Η baby κάπου έχει πει ότι μετά την κατάποση δε δίνεις ούτε φαγητό ούτε νερό για λίγα λεπτά προκειμένου να δράσει και προσπάθησα να το τηρήσω όσο γινόταν.

Επίσης, για όσες ενδιαφέρεστε, η ρίζα διατηρείται με τη φλούδα της στο ψυγείο έως και 2 εβδομάδες, μέχρι τότε κόβετε και ξεφλουδίζετε από λίγο και τη χρησιμοποιείτε.

Εγώ πια θα το δίνω με το που βλέπω μύξα κι ελπίζω να μη με μισήσει υπερβολικά το ζουζούνι :twisted:

Μπραβο κορίτσι πολυ χάρηκα

Και εγω ετσι το δινω με το που βλεπω μυξα η πανω απο 37

Και να ξέρεις το τζίντζερ λειτουργει συνεργηστικα με οτιδήποτε αλλο φάρμακο η βότανο η βιταμίνη δινεις, δηλαδη ενισχύει το δεύτερο κατα πολυ... Μονο 3 βότανα το κανουν αυτο, το τζίντζερ, η γλυκορυζα και ενα αλλο κινεζικό που δεν θα το αναφέρω ... (By the way ο Ινδός της γειτονιάς εχει βαρεθεί να μου πουλάει τζίντζερ , με το που με βλεπει μου λεει:"The usual?" :lol: )

Μπράβο Πουλχερία!

Κι εγώ συνεχίζω να δίνω τζίντζερ στον μεγάλο με το που δω μύξα, και πυρετό ακόμα να δούμε (που είχαμε φλομώσει πέρυσι, τα έχω ξαναγράψει). το πίνει μόνος του με την σύριγγα, μια χαρά, έχει σθνηθιλσει και την γεύση.

Όμως η μικρή μου δυστυχώς που είναι 2 χρονών δεν θέλει να το δει μπροστά της γιατι καίει φυσικά. Τσιρίζει, το φτύνει, δεν μπορώ με τίποτα να της το δώσω, τι να κάνω? Δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να βοηθάει και στον βήχα!!!. Και έκανε μια βαρβάτη βρογχίτιδα πριν ένα μήνα, τρόμαζα που την άκουγα να ανασαίνει, τρόμαξε και η παδίατρος και παίρνει εδώ και 3 βδομάδες κορτιζόνη :(

Μπράβο Πουλχερία!

Κι εγώ συνεχίζω να δίνω τζίντζερ στον μεγάλο με το που δω μύξα, και πυρετό ακόμα να δούμε (που είχαμε φλομώσει πέρυσι, τα έχω ξαναγράψει). το πίνει μόνος του με την σύριγγα, μια χαρά, έχει σθνηθιλσει και την γεύση.

Όμως η μικρή μου δυστυχώς που είναι 2 χρονών δεν θέλει να το δει μπροστά της γιατι καίει φυσικά. Τσιρίζει, το φτύνει, δεν μπορώ με τίποτα να της το δώσω, τι να κάνω? Δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να βοηθάει και στον βήχα!!!. Και έκανε μια βαρβάτη βρογχίτιδα πριν ένα μήνα, τρόμαζα που την άκουγα να ανασαίνει, τρόμαξε και η παδίατρος και παίρνει εδώ και 3 βδομάδες κορτιζόνη :(

Μπράβο babycute να λες!

Κοντά στην ηλικία είναι οι κόρες μας. Μη μπω σε λεπτομέρειες για τις μάχες και τα κεφαλοκλειδώματα γιατί δε θα ήθελα να μου χτυπήσει την πόρτα η πρόνοια, θα σου έλεγα πάντως, με την ίδια αποφασιστικότητα που δίνεις ορό ή μάσκα ή κάποιο σιρόπι που δεν της αρέσει και δε σηκώνεις κουβέντα, δίνεις και το τζίντζερ. Στη χειρότερη τάξε της κάτι που της αρέσει (εγώ της έταζα μέλι).

Από το onmed (άρθρο για την αντιμετώπιση της βρογχίτιδας):

Οι ανοσολογικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ όχι μόνο βοηθούν στη θεραπεία ενός κρυολογήματος, αλλά επίσης στην επούλωση των πληγών (από τον βήχα) και τη μείωση της φλεγμονής στους βρογχικούς σωλήνες.

http://www.onmed.gr/ygeia/story/321313/vrogxitida-aitia--symptomata-kai-tropoi-antimetopisis

Μπράβο babycute να λες!

Κοντά στην ηλικία είναι οι κόρες μας. Μη μπω σε λεπτομέρειες για τις μάχες και τα κεφαλοκλειδώματα γιατί δε θα ήθελα να μου χτυπήσει την πόρτα η πρόνοια, θα σου έλεγα πάντως, με την ίδια αποφασιστικότητα που δίνεις ορό ή μάσκα ή κάποιο σιρόπι που δεν της αρέσει και δε σηκώνεις κουβέντα, δίνεις και το τζίντζερ. Στη χειρότερη τάξε της κάτι που της αρέσει (εγώ της έταζα μέλι).

Οι ανοσολογικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ όχι μόνο βοηθούν στη θεραπεία ενός κρυολογήματος, αλλά επίσης στην επούλωση των πληγών (από τον βήχα) και τη μείωση της φλεγμονής στους βρογχικούς σωλήνες.

http://www.onmed.gr/ygeia/story/321313/vrogxitida-aitia--symptomata-kai-tropoi-antimetopisis

Εννοούνται τα κεφαλοκλειδώματα :rolleyes:.. αλλά επειδή θέλω να το πιει μια κι έξω, προσπαθώ να το δώσω με την σύριγγα ελάχιστα αραιωμένο με γάλα, οπότε καίει τρομερά και το φτύνει , και κατακαίγεται και απο πάνω η καημένη..:oops:. Αντίθετα ο μεγάλος που καταλαβαίνει, το πίνει αραιωμένο με 10μλ γάλα το 1 μλ τζίντζερ και είναι πολύ πιο ανεκτό.

Μπράβο babycute να λες!

Χαχα!! Ετσι κανε μου ενα εικόνισμα φιλεναδα!!! Εχω και αλλα 'μυστικα' αλλα θα στα πω αλλου:P

Εννοούνται τα κεφαλοκλειδώματα :rolleyes:.. αλλά επειδή θέλω να το πιει μια κι έξω, προσπαθώ να το δώσω με την σύριγγα ελάχιστα αραιωμένο με γάλα, οπότε καίει τρομερά και το φτύνει , και κατακαίγεται και απο πάνω η καημένη..:oops:. Αντίθετα ο μεγάλος που καταλαβαίνει, το πίνει αραιωμένο με 10μλ γάλα το 1 μλ τζίντζερ και είναι πολύ πιο ανεκτό.

Δε θα το έδινα αραιωμένο, ειδικά αν δεν το θέλει με τίποτα εν αντιθέσει με το γιο σου. 1ml=1 γκλουπ, 5ml=2-3 γκλουπ. Μπορεί να καίει περισσότερο αλλά δεν είναι ότι το άλλο της αρέσει, οπότε είναι σίγουρα πιο εύκολο (και ίσως πιο αποτελεσματικό) να χορηγήσεις μικρότερη ποσότητα. Δεν ξέρω, προτιμώ μπαμ και κάτω.

Χαχα!! Ετσι κανε μου ενα εικόνισμα φιλεναδα!!! Εχω και αλλα 'μυστικα' αλλα θα στα πω αλλου:P

Γιατί δεν τα λες εδώ, θα μας κλείσουν μέσα ???

Poulxeria μου αγαπη μου!!! Μέχρι το τζίντζερ καλα... Αντε και καμμια γλυκοριζα... Αλλα να πω για συγκεκριμενο μανιτάρια που αυξάνουν το IQ και χρησιμοποιούνται μέχρι και σε Αλτσχειμερ (και που παρεπιμπτωντως τα δινω και στους δυο μου γιούς και αναπτυξιακά πετάνε ...) ... μμμμ δεν νομιζω..... Θα πρεπει να ρωτήσεις παιδίατρο πρώτα ο οποιος δεν θα εχει clue ;)

Η σκονη τζιντζερ κανει κατι η οχι?ειναι πιο πρακτικη απο τον καρπο.

Τι εννοείς απο το καρπό; Ρίζα ;

Σιγουρα θα εχει αντιφλεγμωνωδες ιδιότητες αλλα για να βγάλεις οσο ζουμί θα έβγαλες απο φρέσκια ρύζα θα πρεπει να το βρασεις αρκετά μεγαλη ποσότητα και να πιεις όλο το τσάι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...