Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσες φορες τη βδομαδα δινετε αυγο στο παιδι?  

963

1. 1. Πόσες φορες τη βδομαδα δινετε αυγο στο παιδι?

• 1
      48
    • 2
      74
    • 3
      207
    • 4
      98
    • 5
      40
    • 6
      15
    • 7
      63

Recommended Posts

Πόσες φορες τη βδομαδα δινετε αυγο στο παιδι? Ρωταω γιατι ο παιδιατρος ειπε οτι μεχρι τα δυο πρεπει να τρωει καθε μερα, πραγμα που μου φαινεται υπερβολικο.

Μήπως έχουμε τον ίδιο παιδίατρο? :lol:

Ακριβώς το ίδιο μου είπε κι εμένα και το εφαρμόζω

α) γιατί του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη

β) η μικρή τρελαίνεται για αυγό οπότε γιατί όχι?

Έχει πλάκα γιατί κοιτάει το μπολάκι σε κάθε κουταλιά να δει αν τελειώνει και όταν το φάει συνεχίζει να το κοιτάει με παράπονο του στυλ "δεν έχει άλλο? :cry: " Ικανή την έχω αν την άφηνα να έτρωγε 5αυγά την ημέρα! :shock:

• 1 month later...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εσας κάτι τρώνε από ότι κατάλαβα εκτός της elenik και του δικού μου. Δεν το θέλει με τίποτα, παρ'όλο που δεν έχω κανένα πρόβλημα με το φαγητό, τρώει τα πάντα το αυγό δεν θέλει ούτε να το δεί. Και του δίνω μία φορά στις 15 ημέρες ττηγανητό στυλ ομελέτας και αυτό μα τα 1000 ζόρια.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

η μικρουλα μου τρωει συμφωνα με εντολες γιατρου μερα παρα μερα.

Η πρωτη όμως εμπειρια ήταν απιστευτη. Γενικά ειναι φαγανουλα, παμφαγα θα έλεγα όταν όμως ήρθε η ώρα του αυγου με την πρωτη κουταλία της ηρθε μια απιστευτη αηδια, κρατουσε το αυγο στην γλωσσα και αρνιοτανε να κλεισει το στομα μετα το σκουπιζε με τα χερακια της. Ηταν τοσο το σοκ αυτου του φαγητού που για να φαει κατι μετα να αλλαξει τουλαχιστον η γευση ειδα και έπαθα δεν ανοιγε το στομα με τίποτε. Αυτο το έκανε τρεις φορες μετα δεν μπορεσα να την ξαναβαλω στην διαδικασια το σταματησαμε για ένα μηνα. Στην επόμενη δοκιμή... ω θαυμα της άρεσε και της αρέσει τοσο πολυ που τρελενεται μόνο με το βγαζω από ψυγείο!!!!

• 2 months later...

Εμένα και τα 3 μου παιδιά τρώνε συνήθως αυγό μέρα παρά μέρα από τότε που το ξεκινήσαμε σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου μας τον οποίο και εμπιστεύομαι απόλυτα. Μας έχει πει όμως ότι δεν πειράζει αν κάποιες εβδομάδες φάνε περισσότερα αυγά και έτσι που και που τους δίνουμε και παραπάνω.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

• 2 εβδομάδες μετά...
To καμια γιατι δεν υπαρχει σαν επιλογη? :lol:

Ο Βασιλης δεν ηθελε ποτε το αυγο. Μετα απο πιεσεις, κλαματα κλπ κατεφυγα στον ειδικο (τον παιδιατρο 8) )

- Τι να κανω γιατρε μου δοκιμασα τα παντα

- Να το παρεις αποφαση οτι δεν του αρεσει και να μην το ζαλιζεις το παιδι ηταν η απαντηση.

Το πηρα και εγω αποφαση. Απο τοτε το τρωει στα αλα κρεμ , το τρωει στα κεικ, στην σουπα και σε διαφορα αλλα φαγητα, αλλα ποτε μα ποτε μονο του (ουτε τηγανιτο , ουτε βραστο)

Αφου ο παιδιατρος λεει οκ εγω τον πιστευω (τον συγκεκριμενο

Ετσι ακριβως ειναι και ο Ζαχαριας μας.

Ζητημα ειναι αν εχει φαει 3 φορες αυγο.

Ο γιατρος μας ειπε οτι την πρωτεινη που θα επαιρνε απο το αυγο

μπορει να την παρει απο αλλες τροφες και οτι δεν πρεπει

να τον πιεζουμε να το φαει.

Με το που θα το μυρισει γυριζει απο την αλλη.

Μια φορα μονο ειδε εμενα που ετρωγα και ηθελε και αυτος.

Ετσι εφαγε μισο.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι επιμενουν τοσο πολυ

εφοσον το παιδι δεν το θελει.

Να πω κιολας οτι το αυγο ειναι μια απο τις ελαχιστες τροφες που δεν

τρωει. Τρωει σχεδον τα παντα.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

και εμεις τρελενομαστε για το "κοκό" χαχαχα :)

Μερα παρα μερα της δινω ενστικτοδώς και ας ειναι απο τις κοτουλες του θειου :)

Αλλα οσο και να τι δωσεις. οτι ωρα και να ειναι το τσακιζειιιι :)

Όταν τελειώσει λέει: πάπα??? με ενα παραπονιαρικο μουτρακι :lol:

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

• 5 months later...

ο μπεμπάκος μας είναι 10 μηνών και ο γιατρός μας απαγορεύει να φάμε

αυγό μέχρι τους 18 μήνες.εσείς πότε ξεκινήσατε;

Υ.Γ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ , ΑΠΛΑ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ!

Διαφημίσεις

Και στα δυο μου μωράκια η οδηγία ήταν μέρα παρά μέρα.. Απο κει και πέρα ξεκαθάρισε ότι αν το μωρό θέλει και πιο συχνά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή αν δεν το δέχεται πλέον πάλι όλα καλά.. Η κόρη μου κάποια στιγμή το βαρέθηκε και δεν ήθελε ούτε να το δει. Κάναμε εντελώς αποτοξίνωση για κανένα δίμηνο σιγά σιγά το ξαναρχίσαμε και το συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα με δυο πλέον αυγά την βδομάδα.. Πάντως Γιωτούλα μου εμένα και στα δύο μωρά ο γιατρός μου το ξεκίνησε το αυγό από 9 μηνών, δεν καταλαβαίνω γιατί ο γιατρός σου θέλει να περιμένετε τόσο πολύ.. Τον ρώτησες τι τον φοβίζει και το καθηστερεί?

phzU.jpgwddf.jpg

Και στα δυο μου μωράκια η οδηγία ήταν μέρα παρά μέρα.. Απο κει και πέρα ξεκαθάρισε ότι αν το μωρό θέλει και πιο συχνά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή αν δεν το δέχεται πλέον πάλι όλα καλά.. Η κόρη μου κάποια στιγμή το βαρέθηκε και δεν ήθελε ούτε να το δει. Κάναμε εντελώς αποτοξίνωση για κανένα δίμηνο σιγά σιγά το ξαναρχίσαμε και το συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα με δυο πλέον αυγά την βδομάδα.. Πάντως Γιωτούλα μου εμένα και στα δύο μωρά ο γιατρός μου το ξεκίνησε το αυγό από 9 μηνών, δεν καταλαβαίνω γιατί ο γιατρός σου θέλει να περιμένετε τόσο πολύ.. Τον ρώτησες τι τον φοβίζει και το καθηστερεί?

Μου τα απαγορευσε όλα μαζί με το αυγό το γιαούρτι το ψάρι και το φρέσκο γάλα , το μόνο που μου είπε για όλα αυτά είναι ότι απαγορεύονται γιατί φέρνουν συχνά αλεργίες...κάποια από αυτά μας είπε μετά τον 12 και κάποια μετά τον 18ο μήνα...τώρα για ποιό λόγο εφόσων εμείς δεν έχουμε πουθενά αλλεργία :roll::?:(

Αν και τα παιδια μου ειναι "παμφαγα", το αυγο ηταν (για τον γιο μου) και ειναι (για την κορη μου) στην μαυρη λιστα. Η παιδιατρος μας ειπε οτι μπορουν να τρωνε αυγο μερα παρα μερα. Ο γιος μου μεχρι και 2 χρονων δεν ηθελε ουτε να το δει, κρυμμενο μεσα σε αλλα φαγητα (φρουτοκρεμα, κτλ) του το εδινα ή φροντιζα να του δινω πχ. κεικ, αυγοφετες κτλ, οταν μεγαλωσε λιγο. Ωσπου ξαφνικα φετος το Πασχα θελησε να γευτει τα πασχαλινα αυγα και ως εκ θαυματος αρχισε να ζηταει αυγο. Τωρα πια ειναι απο τα αγαπημενα του, το ζηταει μονος του και το τρωει με μεγαλη ευχαριστηση.

Μια απο τα ιδια και η κορη μου, ουτε να το δει και ετσι της το δινω μεσα στην φρουτοκρεμα προς το παρον. Αισιοδοξω να ακολουθησει τα χναρια του αδερφου της στο μελλον.

Το θεμα λοιπον ειναι οτι αν το παιδι σε γενικες γραμμες τρεφεται επαρκως και λαμβανει οτι ουσιες χρειαζεται απο τις υπολοιπες τροφες δεν νομιζω οτι υπαρχει λογως ανησυχιας αν δεν φαει και αυγο για καποιο διαστημα. Επισης πιστευω οτι 2 το πολυ 3 βρασμενα εβδομαιδαιως ειναι μια καλη ποσοτητα, συν οτι θα φανε πχ φαγητο με αυγολεμονο, κεικ, ,αυγοφετες κτλ. Τωρα το να δινουμε πανω απο 5-6 αυγα την εβδομαδα προσωπικα το θεωρω καταχρηση...."ουκ εν τω πολλω το ευ" ....λεγανε οι αρχαιοι ημων προγονοι, και ειχανε δικιο. "Παν μετρον αριστον", για να χρησιμοποιησω αλλη μια αρχαια ρηση!

0IBKp3.png JgEip3.png

Εμείς το τσακίζουμε το αβγό! Είμαστε 18 μηνών και 2 να της έδινα θα το έτρωγε.

Όμως από το χωριό ούτε που τα πλησιάζει τρώει τα βιολογικά. Δεν το καταλαβαίνω γιατί αλλά αφού τρώει τα βιολογικά δεν πειράζει!

Και εμένα η παιδίατρος μου είπε μέχρι τα δύο έτη κάθε μέρα. Ίσως να μου το είπε επειδή ξέρει ότι με το κόκκινο κρέας δεν έχει καλή σχέση και ότι της λείπει από αυτό το λαμβάνει από το αβγό τι να πω...

Να πω και την αλήθεια μου και εγώ μπορώ να ζω με αβγά και γλυκά, εεε κάτι πήρα και από εμένα το μπεμπάκι μου!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

Γιωτούλα μου και εμένα ο παιδίατρος μου είπε για το μέλι μετά τον χρόνο. Επειδή εγώ έχω αλεργία στο μέλι μάλιστα είπαμε να το πάμε και λίγο αργότερα.. Αλλα από τον χρόνο και μετά μου είπε οτι μπορούν να φάνε και πέτρες που λέει ο λόγος. Φαντάσου ότι ο μικρός μου είναι 16 μηνών και του δίνω πρόβειο γιαουρτάκι με την πετσούλα απο πάνω.. Τελικά είναι ανάλογα τι φιλοσοφίας είναι ο παιδίατρος..

phzU.jpgwddf.jpg

Ναι ζαχαρομανούλα έτσι είναι τελικά...

εξαρτάται από την φιλοσοφία τους! :D

Θα δω ίσως κι εγώ μετά τον χρόνο του δώσω

λιγάκι να δοκιμάσει και βλέπουμε.

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο Παιδίατρος μας είπε μέρα παρά μέρα.

Εγώ δίνω 3 φορές την εβδομάδα στο Νικόλα, που τρελαίνεται με το αυγό.

Η Κατερίνα στην αρχή (~ 11 μηνών) είχε φάει λίγο κρόκο, τις 3 πρώτες φορές. Έκτοτε μόνο που το μυρίζει, αηδιάζει. Ο παιδίατρος είπε να μην τη πιέσω, απλά δεν της αρέσει.

• 5 months later...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Εγω παρ' ολο που εχω κανει φιλοτιμες προσπαθειες να φανε αυγο οι τσουπρες μου,αυτες δεν πλησιαζουν...Ειδικα η μεγαλη,που ειναι η μιζερια σε ολο της το μεγαλειο!,δεν εχει φαει ποτε.Η μικρη κατι κουτσοτρωει αλλα και αυτη οχι με τρελλη χαρα...

Παρ' ολα ταυτα,δεν πολυσκαω...δεν τα πολυ-εμπιστευομαι τα αυγα του εμποριου,βιολογικα και μη...και κοτες δικες μου δεν εχω :wink::-)

απο δικη μου ερευνα στις φιλες μου κ γνωστες παρατηρησα οτι οσα μωρα τρωνε αυγο δεν πολυτρωνε φρουτα κ οσα τρωνε τα φρουτα δεν πολυτρωνε αυγο!

εσεις τι λετε?συμφωνειτε?

επισης μια αλλη μεθοδο που εκανε μια γνωστη μου ειναι να βαζει το αυγο μεσα στη φρουτοκρεμα .κ το τρωει μια χαρα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...