Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η νταντά μας αφήνει

poulxeria

Recommended Posts

Γεια σας,

Έχει προκύψει ένα θέμα με τη babysitter μας και προσπαθώ να πάρω γνώμες από όσο περισσότερο κόσμο μπορώ.

Σήμερα έμαθα ότι μετά από μία σειρά εξετάσεων που έκανε γιατί καιρό τώρα δεν αισθανόταν καλά, έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δε θα είναι σε θέση να προσέχει άλλο τη μικρή μας. Είναι μαζί μας από τον Οκτώβρη και η μικρή είναι 13,5 και κάτι μηνών. Οι γονείς μου βλέπουν καθημερινά το μωρό, ως επισκέπτες και μόνο για 1,5-2 ώρες το πολύ. Δε γνωρίζουν πώς να την κουμαντάρουν και δεν πολυθέλουν να μάθουν κιόλας.

Η ερώτηση είναι, να ψαχτούμε πάλι για babysitter ή μήπως να την πηγαίναμε κατευθείαν σταθμό, αν και το αρχικό πλάνο ήταν να περιμένουμε να πάει το παιδί Σεπτέμβρη του 2017? Έχω ακούσει το επιχείρημα από διαφόρους ότι στον παιδικό τουλάχιστον δε θα ανησυχώ μην τυχόν και αρρωστήσει η babysitter ή κάτι της συμβεί κτλ. Επίσης τα κρούσματα ιώσεων και τα σχετικά ελαττώνονται μετά τον Απρίλιο.

Ό,τι και να κάνουμε πάντως σίγουρα αυτή δεν είναι καλή εξέλιξη για το ίδιο το μωρό, είναι σε φάση που φοβάται όποιον δε γνωρίζει, κι επειδή δουλεύω δεν έχω τη δυνατότητα να είμαι μαζί της 1-2 εβδομάδες μέχρι να μάθει είτε το περιβάλλον του παιδικού (έχω ακούσει ότι τις πρώτες ημέρες πρέπει ο γονιός να είναι stand by για να πάρει το παιδί από το χώρο αν χρειαστεί, ισχύει?) είτε τη νέα baby sitter. Οπότε αναζητώ τη λιγότερο κακή λύση.

Αν έχετε κάποια γνώμη θα σας ήμουν υπόχρεη, είμαι σε πανικό λίγο αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

poulxeria είπε:
Γεια σας,

Έχει προκύψει ένα θέμα με τη babysitter μας και προσπαθώ να πάρω γνώμες από όσο περισσότερο κόσμο μπορώ.

Σήμερα έμαθα ότι μετά από μία σειρά εξετάσεων που έκανε γιατί καιρό τώρα δεν αισθανόταν καλά, έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δε θα είναι σε θέση να προσέχει άλλο τη μικρή μας. Είναι μαζί μας από τον Οκτώβρη και η μικρή είναι 13,5 και κάτι μηνών. Οι γονείς μου βλέπουν καθημερινά το μωρό, ως επισκέπτες και μόνο για 1,5-2 ώρες το πολύ. Δε γνωρίζουν πώς να την κουμαντάρουν και δεν πολυθέλουν να μάθουν κιόλας.

Η ερώτηση είναι, να ψαχτούμε πάλι για babysitter ή μήπως να την πηγαίναμε κατευθείαν σταθμό, αν και το αρχικό πλάνο ήταν να περιμένουμε να πάει το παιδί Σεπτέμβρη του 2017? Έχω ακούσει το επιχείρημα από διαφόρους ότι στον παιδικό τουλάχιστον δε θα ανησυχώ μην τυχόν και αρρωστήσει η babysitter ή κάτι της συμβεί κτλ. Επίσης τα κρούσματα ιώσεων και τα σχετικά ελαττώνονται μετά τον Απρίλιο.

Ό,τι και να κάνουμε πάντως σίγουρα αυτή δεν είναι καλή εξέλιξη για το ίδιο το μωρό, είναι σε φάση που φοβάται όποιον δε γνωρίζει, κι επειδή δουλεύω δεν έχω τη δυνατότητα να είμαι μαζί της 1-2 εβδομάδες μέχρι να μάθει είτε το περιβάλλον του παιδικού (έχω ακούσει ότι τις πρώτες ημέρες πρέπει ο γονιός να είναι stand by για να πάρει το παιδί από το χώρο αν χρειαστεί, ισχύει?) είτε τη νέα baby sitter. Οπότε αναζητώ τη λιγότερο κακή λύση.

Αν έχετε κάποια γνώμη θα σας ήμουν υπόχρεη, είμαι σε πανικό λίγο αυτή τη στιγμή.

Ευχαριστώ

άποψή μου είναι μικρή για τον σταθμό καλύτερα σπίτι:

συμβουλή μου: βρίσκεις νέα νταντά και λες στην μητέρα σου / πατέρα σου να είναι σπίτι με την νταντά μέχρι να την συνηθίσει το παιδί .. ας κάτσουν λίγες ημέρες...

αν την πας παιδικό πάλι δεν μπορούν γιαγια παππούς να πανε να την πάρουν αν χρειαστεί?

μπορείς να πάρεις 1-2 εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών για να δεις τι μπορείς να κάνεις με το παιδί με την ησυχία σου.. δηλ να ψάξεις να δεις και κοπέλες και σταθμούς...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Καλησπέρα!

Θα σου πω πως το σκέφτομαι εγώ που είμαι σε παρόμοια φάση. Η συγγενής μου που κρατάει την δικιά μου (σχεδόν 15 μηνών) ίσως να μη μπορεί άλλο από Σεπτέμβρη. Τα πεθερικά μου θέλουν και είμαστε κυριολεκτικά διπλανές πόρτες αλλά λόγω ηλικίας δεν μπορούν για πάνω από 2 ώρες. Επειδή εμένα είναι και οικονομικό το θέμα (στη συγγενή μου δίνω λιγότερα από όσα θα έδινα σε μια babysitter) θα αναγκαστώ να την γράψω σε κάποιο βρεφονηπιακό (πράγμα που δεν ήθελα τουλάχιστον πριν το 2017 (σαν εσένα). Αν είχα όμως την οικονομική άνεση θα κρατούσα το παιδί στο σπίτι.

Σε σχετική συζήτηση που είχα με φίλη βρεφονηπιοκόμο που το ψάχνει πολύ στο θέμα ψυχολογίας νηπίων, όταν την ρώτησα μου είπε ότι η άποψή της είναι ότι καλό είναι να μένουν σπίτι μέχρι τα 2,5-3 (ανάλογα με την ωριμότητα του παιδιού).

Η άποψή μου είναι ότι αν βρεις κάποια babysitter ίσως το παιδί δεχτεί πιο εύκολα την προσαρμογή αφού, σε αντίθεση με τον παιδικό, θα παραμείνει στον χώρο του. Μήπως θα μπορούσες το πρώτο διάστημα να κάνεις μια συννενόηση με τη δουλειά σου να πάρεις 2-3 μέρες άδεια και μετά να πηγαίνεις λίγο αργότερα και να έρχονται οι δικοί σου κάποιες ώρες ώστε να μη νιώσει κατευθείας μόνο του το παιδί;Ζήτα τους να εμπλακούν λίγο παραπάνω, όχι για πάντα, ίσα για να νιώσει το παιδί άνετα με το νέο φροντιστή του.

mama_3 είπε:
άποψή μου είναι μικρή για τον σταθμό καλύτερα σπίτι:

συμβουλή μου: βρίσκεις νέα νταντά και λες στην μητέρα σου / πατέρα σου να είναι σπίτι με την νταντά μέχρι να την συνηθίσει το παιδί .. ας κάτσουν λίγες ημέρες...

αν την πας παιδικό πάλι δεν μπορούν γιαγια παππούς να πανε να την πάρουν αν χρειαστεί?

μπορείς να πάρεις 1-2 εβδομάδες άδεια άνευ αποδοχών για να δεις τι μπορείς να κάνεις με το παιδί με την ησυχία σου.. δηλ να ψάξεις να δεις και κοπέλες και σταθμούς...

Νομίζω ό,τι και να γίνει θα πρέπει αναγκαστικά να κάνω τη χρήση της άνευ αποδοχών. Αν την πάω παιδικό λογικά θα πρέπει να "χώσω" παππουδογιαγιάδες να πηγαίνουν να την παίρνουν σε περίπτωση που στραβώσει η δουλειά. Άπαξ και φτάσουν σπίτι όμως, παραμένουν εντελώς αδαείς σε σχέση με την καθημερινή φροντίδα του μωρού. Υποθέτω πως θα πρέπει να τους "εκπαιδεύσω", απλώς όλα αυτά μου φαίνονται, λόγω δουλειάς, βουνό αυτή τη στιγμή.

vtgian είπε:
Καλησπέρα!

Θα σου πω πως το σκέφτομαι εγώ που είμαι σε παρόμοια φάση. Η συγγενής μου που κρατάει την δικιά μου (σχεδόν 15 μηνών) ίσως να μη μπορεί άλλο από Σεπτέμβρη. Τα πεθερικά μου θέλουν και είμαστε κυριολεκτικά διπλανές πόρτες αλλά λόγω ηλικίας δεν μπορούν για πάνω από 2 ώρες. Επειδή εμένα είναι και οικονομικό το θέμα (στη συγγενή μου δίνω λιγότερα από όσα θα έδινα σε μια babysitter) θα αναγκαστώ να την γράψω σε κάποιο βρεφονηπιακό (πράγμα που δεν ήθελα τουλάχιστον πριν το 2017 (σαν εσένα). Αν είχα όμως την οικονομική άνεση θα κρατούσα το παιδί στο σπίτι.

Σε σχετική συζήτηση που είχα με φίλη βρεφονηπιοκόμο που το ψάχνει πολύ στο θέμα ψυχολογίας νηπίων, όταν την ρώτησα μου είπε ότι η άποψή της είναι ότι καλό είναι να μένουν σπίτι μέχρι τα 2,5-3 (ανάλογα με την ωριμότητα του παιδιού).

Η άποψή μου είναι ότι αν βρεις κάποια babysitter ίσως το παιδί δεχτεί πιο εύκολα την προσαρμογή αφού, σε αντίθεση με τον παιδικό, θα παραμείνει στον χώρο του. Μήπως θα μπορούσες το πρώτο διάστημα να κάνεις μια συννενόηση με τη δουλειά σου να πάρεις 2-3 μέρες άδεια και μετά να πηγαίνεις λίγο αργότερα και να έρχονται οι δικοί σου κάποιες ώρες ώστε να μη νιώσει κατευθείας μόνο του το παιδί;Ζήτα τους να εμπλακούν λίγο παραπάνω, όχι για πάντα, ίσα για να νιώσει το παιδί άνετα με το νέο φροντιστή του.

Η babysitter είναι ρίσκο, φρονώ. Γι'αυτό έχω πανικοβληθεί. Θέλει πολύ ψάξιμο και μπορεί στην πορεία να διαπιστώσουμε ότι δε μας κάνει και φτου και πάλι από την αρχή. Δεν είναι σε φάση η μπουμπού για πολλές αλλαγές. Πριν ξεκινήσω δουλειά είχα όλο το χρόνο να τσεκάρω τη νταντά μας, την είχα φέρει σπίτι 1,5 μήνα πριν, και τις άφησα μόνες τους τόσο σταδιακά που το παιδί δεν κατάλαβε και πολλά όταν πράγματι έπρεπε να λείψω 8ωρο. Τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα μου αφενός και αφετέρου το παιδί αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα. Αλλιώς θα έλεγα κι εγώ σπίτι, με τα χίλια. Φοβάμαι ότι ρισκάρουμε να την τρελάνουμε όμως. Ενώ με τον παιδικό, μήπως ξεχνιέται με τα άλλα πιτσιρίκια. Της αρέσουν τα πιτσιρίκια.

Αρχικά πάντως κι εμείς για 2,5 ετών σκεπτόμασταν τον παιδικό, όχι νωρίτερα. Μετά το λαχείο που μας έκατσε δεν ξέρω.

και εμένα ο παιδίατρος μου είχε πει όχι πριν τα 3.. αν δεις όμως ότι δεν έχεις άλλη επιλογή δες τι μπορείς να βρεις..γιατί και στον παιδικό μία προσαρμογή θα την θέλει... εγώ θα σε συμβούλευα να ψάξεις για νταντά πάντως....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Και εγώ της άποψης είμαι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο το παιδί να αρχίσει παιδικό.

Και η νταντά ειναι καλύτερη λύση. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές για διάφορους λόγους δεν ειναι εφικτό.

Έτσι όπως τα λες ίσως ο παιδικός ειναι η ευκολότερη λύση για σένα και αν του παιδιού του αρέσει ολα καλά. Αν όμως δεν αισθάνεται καλά; Αρρωσταίνει συνέχεια;

εγω προτιμω παιδικο παρα ξενο ανθρωπο στο σπιτι με το παιδι μου...το λες και κολλημα...ο μικρος μου πηγαινει απο 13 μηνων παιδικο,οταν ξεκινησα δηλαδη δουλεια...η πρωτη χρονια ηταν δυσκολη απο θεμα ασθενειων,η δευτερη καλυτερη και παει λεγοντας...υπαρχουν ομως και παιδακια που αρρωσταινουν ελαχιστα,μακαρι να ανηκετε σε αυτην την κατηγορια...προσωπικα αισθανομαι "ασφαλης" σε εναν παιδικο,παρα να ειναι το παιδι μου ολη μερα με εναν ανθρωπο αγνωστο που δεν ξερω πως θα του φερετε...και αν οι παπουδογιαγιαδες "δεν το χουν" εκει να δεις εντασεις που θα βγαλει το μικρο σου...γιατι ειναι σε ηλικια που θελει πολυ κυνηγι απο πισω...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Anastasia.V είπε:
Και εγώ της άποψης είμαι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο το παιδί να αρχίσει παιδικό.

Και η νταντά ειναι καλύτερη λύση. Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές για διάφορους λόγους δεν ειναι εφικτό.

Έτσι όπως τα λες ίσως ο παιδικός ειναι η ευκολότερη λύση για σένα και αν του παιδιού του αρέσει ολα καλά. Αν όμως δεν αισθάνεται καλά; Αρρωσταίνει συνέχεια;

Σάμπως ξέρω κι εγώ? Για φέτος νομίζω έχει περάσει η φάση των πολλών ιώσεων. Από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη που αρχίζουν πάλι τα όργανα το παιδί θα είναι 19-20 μηνών. Και μεγαλύτερα απ'ό,τι διαβάζω εδώ αρρωσταίνουν στον παιδικό. Απλώς η όποια ταλαιπωρία μας θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Τα λέτε όλες πολύ καλά και πραγματικά συμφωνώ στη θεωρία, η εύρεση κατάλληλου ατόμου όμως είναι παλούκι όπως ξέρετε. Δεν εμπιστεύεσαι σε μία άγνωστη τη φροντίδα του παιδιού σου εύκολα. Άσε που δεν είναι μαμ κακά και νάνι πια, έχει το παιδάκι τις ιδιοτροπίες του κι αυτό. Και επειδή είμαι και λίγο control freak, θέλω αρκετό χρόνο μαζί της. Οπότε ενώ ήθελα κι εγώ το παιδί σπίτι για την ώρα, διαισθητικά τώρα μου φαίνεται καλύτερη λύση ο παιδικός. Η λογική μου λέει νταντά και το ένστικτο παιδικό.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

magdoulini είπε:
εγω προτιμω παιδικο παρα ξενο ανθρωπο στο σπιτι με το παιδι μου...το λες και κολλημα...ο μικρος μου πηγαινει απο 13 μηνων παιδικο,οταν ξεκινησα δηλαδη δουλεια...η πρωτη χρονια ηταν δυσκολη απο θεμα ασθενειων,η δευτερη καλυτερη και παει λεγοντας...υπαρχουν ομως και παιδακια που αρρωσταινουν ελαχιστα,μακαρι να ανηκετε σε αυτην την κατηγορια...προσωπικα αισθανομαι "ασφαλης" σε εναν παιδικο,παρα να ειναι το παιδι μου ολη μερα με εναν ανθρωπο αγνωστο που δεν ξερω πως θα του φερετε...και αν οι παπουδογιαγιαδες "δεν το χουν" εκει να δεις εντασεις που θα βγαλει το μικρο σου...γιατι ειναι σε ηλικια που θελει πολυ κυνηγι απο πισω...

Αυτό σκέπτομαι κι εγώ. Αν είχα χρόνο στο σπίτι θα επαναλάμβανα χαλαρά τη διαδικασία που είχα ακολουθήσει αρχικά για την εύρεση νταντάς, δεν το συζητώ. Τώρα επειδή μας πιέζει πολύ ο χρόνος, φοβάμαι ότι ίσως να μη γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή.

poulxeria είπε:
Αυτό σκέπτομαι κι εγώ. Αν είχα χρόνο στο σπίτι θα επαναλάμβανα χαλαρά τη διαδικασία που είχα ακολουθήσει αρχικά για την εύρεση νταντάς, δεν το συζητώ. Τώρα επειδή μας πιέζει πολύ ο χρόνος, φοβάμαι ότι ίσως να μη γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή.

λάβε υπόψη σου επίσης πως όταν αρρωσταίνει το παιδί ή είναι κλειστά ο σταθμός θα πρέπει να υπάρχει κάποιος διαθέσιμος σπίτι να το κρατάει...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

mama_3 είπε:
λάβε υπόψη σου επίσης πως όταν αρρωσταίνει το παιδί ή είναι κλειστά ο σταθμός θα πρέπει να υπάρχει κάποιος διαθέσιμος σπίτι να το κρατάει...

Εννοείται. Σεις που ξέρετε, διότι είμαι εντελώς άσχετη, πέρα από τις αργίες που ισχύουν καθολικά, σε ποιες περιπτώσεις κλείνουν οι σταθμοί? Αν πάει θα πάει σε ιδιωτικό (καλύπτει η εταιρεία του συζύγου ένα καλό ποσό).

poulxeria είπε:
Εννοείται. Σεις που ξέρετε, διότι είμαι εντελώς άσχετη, πέρα από τις αργίες που ισχύουν καθολικά, σε ποιες περιπτώσεις κλείνουν οι σταθμοί? Αν πάει θα πάει σε ιδιωτικό (καλύπτει η εταιρεία του συζύγου ένα καλό ποσό).

Κοίταξε εγώ τα πήγαινα σε δημόσιο παιδικό σταθμό.. και Χριστούγεννα - Πάσχα ήταν σχεδόν όπως και τα σχολεία.. το καλοκαίρι έκλειναν όλο τον Αυγουστο...

για ιδιωτικό φαντάζομαι θα είναι πάνω κάτω τα ίδια.. ας σου πουν οι κοπέλες που τα πάνε ιδιωτικό...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

+ και τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας (για τους δημόσιους σταθμούς πάντα).

οι ιδιωτικοί δεν έχουν τέτοια και τα χριστούγεννα και πάσχα οι μέρες που κλείνουν είναι πολύ λιγότερες σε σχέση και τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς.

Με τις μέρες που θα είναι κλειστός ο σταθμός δεν νομίζω ότι θα έχεις τόσο θέμα γιατί θα τις ξέρεις από πριν και κουτσά στραβά θα κάνεις τα κουμάντα σου. λίγο εσύ άδεια λίγο ο πατέρας λίγο τα παππούδια να βοηθήσουν..

για εμένα το θεμα είναι όταν το παιδί αρρωστήσει και πρέπει π.χ. να κάτσει μία εβδομάδα σπίτι (πολύ συνηθισμένο) .. εγώ θα σου πρότεινα πάντως την νταντά, δεν χρειάζεται να αγχωθείς, δες τι παίζει και αμα δεν βρεις στην τελική την πας παιδικό....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

οι ιδιωτικοί κλείνουν λίγες μέρες το Πάσχα και μια βδομάδα τα Χριστούγεννα. επίσης όλο τον Αύγουστο.

αχ, αν ήθελες γυναίκα για τη μικρή από Σεπτέμβρη, είχα μια τέλεια να σου προτείνω (μεγάλωσε την κόρη μου, τον μεγάλο μου ανηψιό και τώρα κρατάει τα δίδυμα της αδερφής μου, που θα ξεκινήσουν παιδικό το Σεπτέμβρη). κι εγώ συμφωνώ ότι η δική σου είναι πολύ μικρή για παιδικό. άσε που θα πρέπει να ψάξεις για βρεφονηπιακό σταθμό αφού οι περισσότεροι παιδικοί παίρνουν παιδάκια από 2 ετών και πάνω.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, άποψη μου ειναι να βρεις αλλη νταντά για το παιδι, ειναι πολυ μικρο και σε αυτή την ηλικια πρέπει να έχει έναν αποκλειστικό φροντιστή να καλύπτει τις ανάγκες του. Αν ψάξεις έρευνες η ρωτήσεις παιδαγωγούς και ψυχολόγους, ο παιδικος πριν τα τρία πρέπει να ειναι λύση μονο σε περίπτωση ανάγκης. Μπορεί να σου φαίνεται βουνό να βρεις αλλη γυναίκα αλλα μέσω γνωστών θα βρεις κάποια καλη. Υπαρχουν και καλοί άνθρωποι εκει έξω!

Σκέψου ποσο δύσκολα θα ειναι για το παιδι και τι ποιότητα ζωής θα έχετε αν αρρωσταίνει συνέχεια, γιατι θα αρρωσταίνει μπορεί και κάθε δέκα μερες!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα στο θέμα της γυναίκας. Εγώ ήμουν τυχερή γιατί είχα δικό μου άνθρωπο διαθέσιμο, νέο σε ηλικία που ήξερα πως μεγάλωσε τα παιδιά του και στην ίδια πολυκατοικία. Επίσης έχω την πεθερά μου δίπλα. Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα εμπιστευόμουν κάποια που δεν ξέρω, ακόμα και με στις δικές μου συνθήκες που η πεθερά μου θα επέβλεπε συνέχεια.

Επίσης μέχρι που η μπέμπα ήταν 10 μηνών και είχα άδεια, έβλεπα στην παιδική χαρά πως συμπεριφέρονταν αρκετές νταντάδες στα παιδιά που πρόσεχαν και δυστυχώς ήταν 50/50. Κάποιες πραγματικά νόμιζες ότι ήταν οι μαμάδες τους, κάποιες απίθωναν τα μωρά σε μια κούνια και καθόταν να κουτσομπόλευουν την μαμά, έλεγαν τα γκομενικά τους και το μωρό να κάθετε λυπημένο και παρατημένο... Είχα φρίξει! Είναι λαχείο, δυστυχώς.

Υπό αυτό το σκεπτικό αν δεν μπορεί η συγγενής μου να κρατάει τη μικρή από Σεπτέμβριο, θα την γράψω σε βρεφονηπιακό. Ναι θα έχουμε κατα πάσα πιθανότητα ασθένειες, ναι θα προτιμούσα να πάει μεγαλύτερη, αλλά με την ανασφάλεια του ξένου ατόμου δε την παλεύω.

Πάρε την άνευ αποδοχών και που ξέρεις, μπορεί να σε εκπλήξει η μπουμπού σου. Φίλης μου ο μικρός πήγε εκτάκτως σε βρεφονηπιακό και το δέχτηκε πραγματικά χωρίς να χρειάζεται προσαρμογή. Με το που είδε παιδάκια και παιχνίδια, μη τον είδατε τον Παναή :mrgreen: Σου εύχομαι το ίδιο :D

elemaxi είπε:
+ και τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας (για τους δημόσιους σταθμούς πάντα).

οι ιδιωτικοί δεν έχουν τέτοια και τα χριστούγεννα και πάσχα οι μέρες που κλείνουν είναι πολύ λιγότερες σε σχέση και τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς.

Καλό αυτό.

sofi@p είπε:
αχ, αν ήθελες γυναίκα για τη μικρή από Σεπτέμβρη, είχα μια τέλεια να σου προτείνω (μεγάλωσε την κόρη μου, τον μεγάλο μου ανηψιό και τώρα κρατάει τα δίδυμα της αδερφής μου, που θα ξεκινήσουν παιδικό το Σεπτέμβρη).

:[

vtgian είπε:
Επίσης μέχρι που η μπέμπα ήταν 10 μηνών και είχα άδεια, έβλεπα στην παιδική χαρά πως συμπεριφέρονταν αρκετές νταντάδες στα παιδιά που πρόσεχαν και δυστυχώς ήταν 50/50. Κάποιες πραγματικά νόμιζες ότι ήταν οι μαμάδες τους, κάποιες απίθωναν τα μωρά σε μια κούνια και καθόταν να κουτσομπόλευουν την μαμά, έλεγαν τα γκομενικά τους και το μωρό να κάθετε λυπημένο και παρατημένο... Είχα φρίξει! Είναι λαχείο, δυστυχώς.

Αυτό το 50/50 είναι... Που και 20/80 να'ταν, πάλι πολύ είναι. Δηλαδή εγώ και να πάρω μία λογική άδεια, πάλι δε θα έχω αρκετό χρόνο να εκτιμήσω τα χαρακτήρα και τις ικανότητες της κοπέλας.

Ωστόσο βλέπω οι περισσότερες είστε υπέρ της νταντάς. Έχω καραμπερδευτεί. Θα ρωτήσω και την ίδια τη νταντά μου φαίνεται (παιδαγωγός γαρ).

ειναι πολυ δυσκολο να βρεις σωστη νταντα για το παιδι..η μανα μου κανει αυτη τη δουλεια και προσεχει απο 10 μηνων ενα κοριτσακι.φαντασου μεχρι να παει η μανα μου ειχανε ηδη αλλαξει 3 ντανταδες για το μωρακι.μεχρι που ησυχασανε οι ανθρωποι και κανανε και δευτερο!πλεον εχουν απολυτη εμπιστοσυνη αλλα και αυτοι οι ανθρωποι ηταν μπρος γκρεμος και πισω ρεμα απλα με τιποτα δεν ηθελαν να παει τοσο μικρο το μωρο στο σταθμο...για καποιο χρονικο διαστημα ειχαν βαλει και καμερες οι ανθρωποι τι αλλο να κανουν?δουλευουν ολη τη μερα!δεν εμπιστευεσε καθολου ποιον ανθρωπο βαζεις στην αρχη...αλλα επειδη μιλαω με μαμαδες που εχουν νταντα ολο και καποιο παραπονο εχουνε....ευχομαι οτι καλυτερο αλλα εστιασε μηπως βρεις καποια αξιοπιστη ή αλλιως σταθμο με την βοηθεια παπουδογιαγιαδων;)

εγώ θα σου πω το αντίθετο..όντως είναι πολύ μικρό για παιδικό..από την άλλη πόσες αλλαγές για ένα τόσο μικρό μωρό, αφού του χρόνου θα πάει ούτως ή άλλως..εμας μας παράτησε η νταντά 13 μηνών και την πήγα παιδικό...ήταν αδύνατον να μπω σε διαδικασία να βρω ξανά γυναίκα εμπιστοσύνης..είναι πολύ δύσκολο, το ξέρω..

poulxeria είπε:
Σάμπως ξέρω κι εγώ? Για φέτος νομίζω έχει περάσει η φάση των πολλών ιώσεων. Από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη που αρχίζουν πάλι τα όργανα το παιδί θα είναι 19-20 μηνών. Και μεγαλύτερα απ'ό,τι διαβάζω εδώ αρρωσταίνουν στον παιδικό. Απλώς η όποια ταλαιπωρία μας θα ξεκινήσει νωρίτερα.

Τα λέτε όλες πολύ καλά και πραγματικά συμφωνώ στη θεωρία, η εύρεση κατάλληλου ατόμου όμως είναι παλούκι όπως ξέρετε. Δεν εμπιστεύεσαι σε μία άγνωστη τη φροντίδα του παιδιού σου εύκολα. Άσε που δεν είναι μαμ κακά και νάνι πια, έχει το παιδάκι τις ιδιοτροπίες του κι αυτό. Και επειδή είμαι και λίγο control freak, θέλω αρκετό χρόνο μαζί της. Οπότε ενώ ήθελα κι εγώ το παιδί σπίτι για την ώρα, διαισθητικά τώρα μου φαίνεται καλύτερη λύση ο παιδικός. Η λογική μου λέει νταντά και το ένστικτο παιδικό.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Ποσό καιρό έχεις στην διάθεση σου πριν σταματήσει η νταντά σας;

Καμία φορά βρίσκεται άνθρωπος από κει που δεν το περιμένεις.

Στην τελική ξεκίνα παιδικό αν δεν βρεθεί κάτι. Καταλαβαίνω ότι με ξένο άνθρωπο ειναι ρίσκο και εγώ στην θέση σου θα κολλούσα. Ναι η νταντά ειναι καλύτερη λύση ειδικά για τοςο μικρά παιδιά όταν ειναι σωστή και έτσι όπως πρέπει. Αν τώρα δεν έχεις τον χρόνο η την δυνατότητα να βρεις μια τέτοια μάλλον ο παιδικός ειναι η σωστή λύση.

Εύχομαι να πανε ολα καλά.

Εγώ προσωπικά και τα δύο μου παιδιά τα πήγα από 12 μηνών στον παιδικό. Γιαγιάδες είναι μακριά και το πορτοφόλι μας δεν μας επιτρέπει νταντά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και δεν το μετανιώνω. Αν μπορούσα θα έμενα εγώ σπίτι μέχρι τα 2,5, αλλά εφόσον η φροντίδα του παιδιού έτσι κι αλλιώς θα ανατεθεί σε τρίτο πρόσωπο θεωρώ τη λύση του παιδικού πολύ καλή.

Anastasia.V είπε:
Ποσό καιρό έχεις στην διάθεση σου πριν σταματήσει η νταντά σας;

Καμία φορά βρίσκεται άνθρωπος από κει που δεν το περιμένεις.

Στην τελική ξεκίνα παιδικό αν δεν βρεθεί κάτι. Καταλαβαίνω ότι με ξένο άνθρωπο ειναι ρίσκο και εγώ στην θέση σου θα κολλούσα. Ναι η νταντά ειναι καλύτερη λύση ειδικά για τοςο μικρά παιδιά όταν ειναι σωστή και έτσι όπως πρέπει. Αν τώρα δεν έχεις τον χρόνο η την δυνατότητα να βρεις μια τέτοια μάλλον ο παιδικός ειναι η σωστή λύση.

Εύχομαι να πανε ολα καλά.

Δεν προσδιορίσαμε. Κανονικά, όσο πιο σύντομα σταματήσει η κοπέλα τόσο το καλύτερο για την ίδια. Αντιλαμβάνεται όμως ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση σε 1-2 εβδομάδες (ολα τα'χε η Μαριωρή, πέσαμε και σε Πάσχα), οπότε θα μείνει μέχρι να βρεθεί η λύση. Προσφέρθηκε μάλιστα να γίνει η λεγόμενη προσαρμογή, είτε σε νέο άτομο είτε σε παιδικό, παρουσία της και να μη χρειαστεί να λέιψω από το γραφείο. Αλλά το ότι προσφέρθηκε δε σημαίνει ότι μπορούμε να πάρουμε το χρόνο μας, πρέπει για το καλό της να σταματήσει άμεσα.

mkcm είπε:
Εγώ προσωπικά και τα δύο μου παιδιά τα πήγα από 12 μηνών στον παιδικό. Γιαγιάδες είναι μακριά και το πορτοφόλι μας δεν μας επιτρέπει νταντά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη και δεν το μετανιώνω. Αν μπορούσα θα έμενα εγώ σπίτι μέχρι τα 2,5, αλλά εφόσον η φροντίδα του παιδιού έτσι κι αλλιώς θα ανατεθεί σε τρίτο πρόσωπο θεωρώ τη λύση του παιδικού πολύ καλή.

Νομίζω θα ανοίξω και ένα τόπικ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να ψάχνω παράλληλα κι εκεί. Εμείς πάντως είμαστε Αγ. Παρασκευή, αν είσαι κάπου κοντά, θα χαρώ να μου πεις πού στέλνεις τα παιδιά.

σαφώς είναι καλύτερα το παιδί μέχρι τα 2,5 - 3 να είναι σπίτι, αλλά νομίζω ότι ευκολότερα βρίσκεις καλό παιδικό σταθμό παρά καλή babysitter.

Το 2ο μου παιδί πήγε παιδικό σταθμό 18 μηνών, κ όλα μια χαρά.

Μιλάω για ιδιωτικούς παιδικούς - με αργίες όπως των ιδιωτικών υπαλλήλων. Εμάς είναι κλειστός 1-2 μέρες παραπάνω τα χριστούγεννα, το Πάσχα φέτος καμμία παραπάνω κ φυσικά όλον τον αύγουστο. Είμαι υπέρ των παιδικών σταθμών (παρά μία άγνωστη γυναίκα μέσα στο σπίτι με το παιδί μου).

annoulen είπε:
σαφώς είναι καλύτερα το παιδί μέχρι τα 2,5 - 3 να είναι σπίτι, αλλά νομίζω ότι ευκολότερα βρίσκεις καλό παιδικό σταθμό παρά καλή babysitter.

Το 2ο μου παιδί πήγε παιδικό σταθμό 18 μηνών, κ όλα μια χαρά.

Μιλάω για ιδιωτικούς παιδικούς - με αργίες όπως των ιδιωτικών υπαλλήλων. Εμάς είναι κλειστός 1-2 μέρες παραπάνω τα χριστούγεννα, το Πάσχα φέτος καμμία παραπάνω κ φυσικά όλον τον αύγουστο. Είμαι υπέρ των παιδικών σταθμών (παρά μία άγνωστη γυναίκα μέσα στο σπίτι με το παιδί μου).

Νομίζω τελικά προς το σταθμό κλίνω. Σήμερα έκανα διερευνητικά κάποια τηλεφωνήματα από τη δουλειά, 3 μας δέχονται και από 3 έφαγα πόρτα λόγω ηλικίας της μικρής.

Δεν περπατάει κιόλας, να δω πού θα το έχουν το δόλιο τόσες ώρες. Σε πάρκο δεν παίζει να κάτσει, δεν το έχει κάνει ποτέ και ούτε θέλουμε να το κάνει.

Ουφ...

Επεξεργάστηκαν by poulxeria
ορθογραφικό!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...