Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

ή είναι πολυ αργα τωρα για κατι τετοιο;

ποτέ δεν είναι αργά!

αν το συμπλήρωμα που δίνεις είναι πάνω από 400 ml το 24ωρο, τότε σίγουρα θα χρειαστείς ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για να αυξήσεις την παραγωγή.

Τα συμπληρώματα μπορούν να σε βοηθήσουν μόνο αν το στήθος δέχεται το ελάχιστο ερέθισμα των 100 λεπτών ενεργού θηλασμού στο κάθε στήθος το 24ωρο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 572
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Aglaia μου,το γαλατακι μειωνεται :cry:

μαγια μπυρας να παρω???δεν πιστευω να εχω προβλημα με την εγκυμοσυνη,εε??

τι λες????

Γειά σου Κατερινάκι και εύχομαι με το καλό το νέο μέλος της οικογενειάς σου. Να ρωτήσω, αν επιτρέπεται, πόσα ml έβγαζες προ εγκυμοσύνης την ημέρα και πόσα τώρα;

0b8bfa6eaf.png

Γειά σου Κατερινάκι και εύχομαι με το καλό το νέο μέλος της οικογενειάς σου. Να ρωτήσω, αν επιτρέπεται, πόσα ml έβγαζες προ εγκυμοσύνης την ημέρα και πόσα τώρα;

γεια σου!!!

ευχαριστω για τις ευχες!!! :)

εγω κανω αποκλειστικη αντληση(δεν θηλαζω καθολου)

προ εγκυμσυνης εβγαζα περιπου 550-700,εξαρταται τις συνθηκες:περιοδος,καντιντιαση.

επειδη ταλαιπωρηθηκα 7 μηνες με την καντιντιαση δε μπορουσα να βγαλω οσο εβγαζα πιο παλια :(

τωρα βγαζω 400-480 περιπου,ποναει η μια μου θηλη,βγαζει αιμα τωρα αλλα πρεπει να αλλαξω και θηλαστρο γιατι εχω ξεπερασει τις ωρες λειτουργιας του :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

εγω κανω αποκλειστικη αντληση(δεν θηλαζω καθολου)

προ εγκυμσυνης εβγαζα περιπου 550-700,εξαρταται τις συνθηκες:περιοδος,καντιντιαση.

επειδη ταλαιπωρηθηκα 7 μηνες με την καντιντιαση δε μπορουσα να βγαλω οσο εβγαζα πιο παλια :(

τωρα βγαζω 400-480 περιπου,ποναει η μια μου θηλη,βγαζει αιμα τωρα αλλα πρεπει να αλλαξω και θηλαστρο γιατι εχω ξεπερασει τις ωρες λειτουργιας του :wink:

Το ξέρω ότι κάνεις αποκλειστική άντληση, διαβάζω όσο πιο πολλά ποστ μπορώ. Αραγε 550-700 έβγαζες και όταν το μωρό τρεφόταν μόνο με γάλα, δηλ. μέχρι τον 6ο μήνα περίπου, ή πριν λίγο καιρό που έτρωγε φαντάζομαι και στερεές τροφές.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο εσάς εδώ που ξέρετε. Κάποιες φορές που το στήθος μου πρήζεται ακόμα και τον τελευταίο καιρό ( το οποίο έχω παρατηρήσει καμμιά φορά να είναι μετά από μπύρα χωρίς αλκοόλ ή αν έχω φάει αρκετό ψωμί με μαγιά), και κάνω άντληση και αντλώ πολύ περισσότερο γάλα απ'ότι συνήθως τα πρώτα 50 μλ είναι πολύ διάφανο γάλα (το λαιτ) σε αντίθεση με μια άντληση άλλης μέρας που το λαίτ δεν ξεπερνά τα 15-20 μλ. Και αναρωτιέμαι μήπως με τη μαγιά αυξάνεται πιο πολύ το πρώτο γάλα που είναι λαιτ;

0b8bfa6eaf.png

Το ξέρω ότι κάνεις αποκλειστική άντληση, διαβάζω όσο πιο πολλά ποστ μπορώ. Αραγε 550-700 έβγαζες και όταν το μωρό τρεφόταν μόνο με γάλα, δηλ. μέχρι τον 6ο μήνα περίπου, ή πριν λίγο καιρό που έτρωγε φαντάζομαι και στερεές τροφές.

απο τον 3ο μηνα και μετα που επινε αποκλειστικα το γαλα μου μεχρι τον 4ο μηνα εβγαζα καπου 900γρ. με το lactina.οταν ομως νοικιασα το symphony εβγαζα 1400γρ. :) ειχα φτιαξει τραπεζα με 150 σακουλακια κι αλλα 50 μπουκαλακια!!το μωρο αρχισε να τρωει στερεες μετα τους 8 1/2 μηνες καλυτερα κι ετσι κι εω σταματησα τις πολλες αντλησεις!!! :)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο εσάς εδώ που ξέρετε. Κάποιες φορές που το στήθος μου πρήζεται ακόμα και τον τελευταίο καιρό ( το οποίο έχω παρατηρήσει καμμιά φορά να είναι μετά από μπύρα χωρίς αλκοόλ ή αν έχω φάει αρκετό ψωμί με μαγιά), και κάνω άντληση και αντλώ πολύ περισσότερο γάλα απ'ότι συνήθως τα πρώτα 50 μλ είναι πολύ διάφανο γάλα (το λαιτ) σε αντίθεση με μια άντληση άλλης μέρας που το λαίτ δεν ξεπερνά τα 15-20 μλ. Και αναρωτιέμαι μήπως με τη μαγιά αυξάνεται πιο πολύ το πρώτο γάλα που είναι λαιτ;

δεν ξερω να σου πω τι γινεται με την μπυρα!

παντως εχω παρει μαγια μπυρας και ειναι το ιδιο γαλατακι με αυτο προ μαγιας.με τη μαγια μπυρας οντως αυξανεται αρκετα το γαλα...

9a7bp2.pngIm47p2.png

απο τον 3ο μηνα και μετα που επινε αποκλειστικα το γαλα μου μεχρι τον 4ο μηνα εβγαζα καπου 900γρ. με το lactina.οταν ομως νοικιασα το symphony εβγαζα 1400γρ. :)

Μπράβο ποσότητα!!!! Εύγε!!!

παντως εχω παρει μαγια μπυρας και ειναι το ιδιο γαλατακι με αυτο προ μαγιας.με τη μαγια μπυρας οντως αυξανεται αρκετα το γαλα...

Τι διαφορά είδες σε ποσότητα την ημέρα; Τώρα την παίρνεις την μαγιά, λόγω μείωσης που έχεις γράψει ή και παλιότερα;

0b8bfa6eaf.png

Τι διαφορά είδες σε ποσότητα την ημέρα; Τώρα την παίρνεις την μαγιά, λόγω μείωσης που έχεις γράψει ή και παλιότερα;

τωρα δεν εχω προλαβει να την παρω και δεν ξερω αν με βοηθησει :?

την πηρα 2 φορες πριν να μου ερθει η περιοδος(στους 8 1/2 μηνες) και ειχα μια αυξηση απο 150-300γρ.

μετα την πηρα αλλες 3 φορες που ηταν να μου ερθει η περιοδος και με βοηθησε.

αν και παρατηρησα μετα που μου ηρθε η περιοδος δεν μου ειχε αυξηθει τοσο.ισως εφταιγε το γεγονος οτι ειχα την καντιντιαση και πονουσα! :roll:

επισης εμενα με βοηθησε εξισου και το κουακερ.οταν εβγαζα τα 1400γρ ετρωγα και γαλα με κουακερ και με βοηθησε....

9a7bp2.pngIm47p2.png

επισης εμενα με βοηθησε εξισου και το κουακερ.οταν εβγαζα τα 1400γρ ετρωγα και γαλα με κουακερ και με βοηθησε....

Αυτό για το κουάκερ μου το έχουν πει. Τρώω τα νέα κουάκερ με σοκολάτα που έχουν βγει αλλά δεν βλέπω καμμιά αλλαγή.

0b8bfa6eaf.png

Διαφημίσεις

Αυτό για το κουάκερ μου το έχουν πει. Τρώω τα νέα κουάκερ με σοκολάτα που έχουν βγει αλλά δεν βλέπω καμμιά αλλαγή.

δεν ετρωγα τετοια κουακερ εγω!

αυτα που ειναι στο σακουλακι που λεει quick cooking... (αυτα με τον κυριουλη):wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

δεν ετρωγα τετοια κουακερ εγω!

αυτα που ειναι στο σακουλακι που λεει quick cooking... (αυτα με τον κυριουλη):wink:

Το φαντάστηκα, αλλά τα καινούργια έχουν και σοκολατίτσα :wink::wink::wink:

0b8bfa6eaf.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλους,

Ήθελα να ρωτήσω αν η παρατεταμένη κατανάλωση μαγιάς, σ' αυτές τις δοσολογίες, μπορεί να έχει παρενέργεις; Γιατί πρέπει να γίνεται η διακοπή στις 15 ημέρες; Νομίζω πως μόλις τη σταμάτησα, μειώθηκε πάλι το γάλα μου και έτσι την ξανάρχισα μετά από 3 ημέρες.

Καλησπέρα σε όλους,

Ήθελα να ρωτήσω αν η παρατεταμένη κατανάλωση μαγιάς, σ' αυτές τις δοσολογίες, μπορεί να έχει παρενέργεις; Γιατί πρέπει να γίνεται η διακοπή στις 15 ημέρες; Νομίζω πως μόλις τη σταμάτησα, μειώθηκε πάλι το γάλα μου και έτσι την ξανάρχισα μετά από 3 ημέρες.

Αν δεν κάνω λάθος, το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην συνεχή χρήση. Κουτάρω την Αγλαΐα από παλαιότερη απάντηση:

τη μαγιά την παίρνουμε για 2 εβδομάδες και τη σταματάμε για μία. Μετά αν χρειάζεται την ξαναπαίρνουμε για 2 εβδομάδες και πάλι σταματάμε για μία.

Μετά τις 2 εβδομάδες ο οργανισμός συνηθίζει και η μαγιά δεν έχει καμία επίδραση. Αν όμως διακόψουμε για μία εβδομάδα, τότε όταν την ξαναπάρουμε, θα αυξηθεί πάλι το γάλα.

Η λήψη της μπορεί να διαρκέσει σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού ή των αντλήσεων.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις της Αγλαΐας, μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο με την αύξηση της παραγωγής:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αν δεν κάνω λάθος, το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην συνεχή χρήση. Κουτάρω την Αγλαΐα από παλαιότερη απάντηση:

τη μαγιά την παίρνουμε για 2 εβδομάδες και τη σταματάμε για μία. Μετά αν χρειάζεται την ξαναπαίρνουμε για 2 εβδομάδες και πάλι σταματάμε για μία.

Μετά τις 2 εβδομάδες ο οργανισμός συνηθίζει και η μαγιά δεν έχει καμία επίδραση. Αν όμως διακόψουμε για μία εβδομάδα, τότε όταν την ξαναπάρουμε, θα αυξηθεί πάλι το γάλα.

Η λήψη της μπορεί να διαρκέσει σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού ή των αντλήσεων.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις της Αγλαΐας, μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερο με την αύξηση της παραγωγής:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Σ' ευχαρίστω... δεν είχα δει την απάντηση της Αγλαΐας. Αν ζορίσουν κι' άλλο τα πράγματα, θα σας πω αναλυτικά.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΕΑ ΜΑΜΑ....ΠΗΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΗΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ...ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ?

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ....ΕΜΕΙΣ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ ....ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ? ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Να σου ζήσει!!

Τα μωρά που πίνουν μητρικό γάλα ειναι φυσιολογικό να κάνουν και 1 φορά την εβδομάδα κακά τους.

Πώς συμπέρανε η γιατρός ότι είναι δυσκοίλιο; Είναι σκληρά τα κακά του, ζορίζεται για να τα κάνει;

Το ξένο γάλα, ακόμα και κατά της δυσκοιλιότητας να είναι (αν έχει δυσκοιλιότητα) δεν θα συνιστούσα να το δώσεις. Πόσο είναι το μωρό σου; Γιατί παίρνεις μαγιά;

Απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

PhC7p3.pngXCt8p2.png

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΕΑ ΜΑΜΑ....ΠΗΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΑΓΙΑ ΜΠΥΡΑΣ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΗΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ...ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ?

Aυτό που σίγουρα ισχύει είναι ότι αν δεν χρειάζεσαι τη μαγιά και την παίρνεις προληπτικά, μπορεί να δημιουργήσεις σοβαρά προβλήματα στο θηλασμό.

ΕΜΕΙΣ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΑΚΙΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ ....ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ? ΜΗΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Όταν ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά δεν κάνει κένωση για 4 ημέρες, τότε αυτό δεν χαρακτηρίζεται δυσκοιλιότητα. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει ο γιατρός σας. Αν το ξέρεις και σας έδωσε αυτές τις συμβουλές, σας κοροϊδεύει. Αν δεν το ξέρει, τότε είναι αναξιόπιστος. Σε κάθε περίπτωση το να ακούσετε τη συμβουλή αυτού του γιατρού είναι επικίνδυνο για την υγεία του παιδιού σας.

Βοήθεια κορίτσια, από την υπερπαραγωγή πέσαμε στο λόου μπάτζετ.

Ο μικρός δεν θηλάζει όπως πριν για κάποιο λόγο, χορταίνει πιο γρήγορα, δεν ξέρω, έχω την εντύπωση ότι δεν έχω τόσο πολύ γάλα...

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή: Ο μπέμπης είναι 3 μηνών και κάτι ημερών.

Από την αρχή κάνω αποκλειστικό θηλασμό μετά μανίας και πίστης κόντρα σε καταστάσεις και ελεεινούς παιδίατρους που κάνουν τα πάντα για να σε κατευθύνουν αλλού.... Αχ

Στις 30 του Απρίλη μου ήρθς περίοδος και παρατήρησα μείωση στην παραγωγή.

Μετά ο μικρός έκανε νερά, διότι είχε κάτι κολικούς που ξεκινούσαν με το που άρχιζε να θηλάζει... και δεν έτρωγε κάποιες μέρες με την ίδια όρεξη

Μετά σαν να του έγινε συνήθεια το λιγότερο και δεν μου φαίνεται να πεινάει τόσο...

Σήμερα για παράδειγμα έφαγε στις 7 το πρωί, στις 10, μετά στις 4 το μεσημέρι, μετά στις 7, μετά στις 11 και μετά στη μια και μισή και αν δεν πέσω ξερή και δεν κλάψει κι αυτός θα φάει στις 4. Δεν τρώει 8 φορές, ατό είναι σίγουρο.

Έχω τρομερό άγχος με αυτό το θέμα γιατί είμαι από αυτές που θέλουν να θηλάσουν όσο περισσότερο γίνεται.

Βάρος έχει 7 κιλά το παιδί, αρκετό για την ηλικία του και ύψος 63-65 πόντους δεν μπορώ να τον μετρήσω καλά γιατί κλωτσάει και παίζει συνέχεια....

Πώς σας φαίνεται η κατάσταση?

Τι να κάνω?? Από κει που είχα πάρα πολύ γάλα και πράσινα κακάκια, τάιζα συνεχεια από το ένα στήθος και για 3-4 ώρες και ξαφνικά έχουν ανατραπεί όλα.

Μα δεν πεινάει αυτό το παιδί? Τι να κάνω? Πώς θα σιγουρευτώ ότι τρε΄φεται σωστά?

Πώς θα αυξήσω παραγωγή?

Α! Το περίεργο (για τα δικά μας δεδομένα) είναι ότι ξαφνικά από τα πρασινα κακάκια και τις βλέννες περάσαμε και σε απουσία κένωσης εδώ κ 3 μέρες περίπου.

Έχω φρικάρει, άρχισα κι όλας να δουλεύω 4ωρο στο απίτι βέβαια αλλά αισθάνομαι ότι το παραμελώ το μωρούλι μου και αγχώνομαι ακόμα περισσότερο...

Βάλτε ένα χεράκι να συνέλθουμε λίγο βρε κορίτσια.

Φιλιά,

Εύη, μαμά του Poopy (ή JK ή Κωστάκη)

υγ αν ανησυχώ άνευ λόγου κ αιτίας, συγχωρέστε με που σας απασχολώ αλλά το άγχος με έχει φάει.

Επεξεργάστηκαν by hmalop
typos

Poopy Poopy we love Poopy.

tt1f3a5.aspx

• 5 εβδομάδες μετά...

Εύη (hmalop), απάντησε στις ερωτήσεις που έχει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795 για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Μεγαλώνοντας τα μωρά θηλάζουν πιο αποτελεσματικά και μπορεί το μωρό σου να παίρνει ικανοποιητική ποσότητα σε λιγότερη ώρα και να τον κρατάει αρκετή ώρα χορτάτο. Αν προσφέρεις πριν δείξει σημάδια πείνας δεν τρώει;

Απάντησε στις ερωτήσεις να δούμε και το βάρος και τις κενώσεις, για να μη μιλάμε στον αέρα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39η

(πιθανότητα απόκκλισης μιας εβδομάδας περίπου - 38η - (είχα περίοδο παρ'όλο που ήμουν έγγυος και οι γιατροί μπέρδεψαν την πραγματική ηλικία του εμβρύου από την αρχή και δεν ήταν σίγουροι έως το τέλος για την εβδομάδα κύησης)

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΡΡΕΝ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ λόγω αυξημένης αρτηριακή πίεσης της μητέρας.

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

ΟΧΙ

1. Γεννηση 16/2/09 3440

13/3/2009 4440

30/3/2009 5250

22/4/2009 6250

21/5/2009 7000

20/6/2009 7300

Όπως βλέπετε το μήνα που μας πέρασε ο μπέμπης πήρε μετο ζόρι 300 γρ.

Είναι πάντως μια χαρά από κέφια και καλά στην υγεία του.

Έχει πάρει ύψος.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο

Από 5-8 την ημέρα, ανάλογα με τα κέφια του.

Δεν κλαίει, δεν φωνάζει και πιπιλάει ήσυχος ο δάχτυλό του μέχρι να τον βάλω στο στήθος.

Θηλάζει και το βράδυ με την ίδια μέθοδο αλλά αποκοιμιέμαι και δεν ξέρω πόση ώρα.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει: ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα: ΟΧΙ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα: ΟΧΙ

6. Θήλαστρο DONBABY, φτηνό από Jumbo, το οποίο πάει κόντρα άνετα τα νοσοκομειακά

(τα οποία έχω δοκιμάσει και ξέρω τι λέω)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:ΟΧΙ, μόνο αν δεν φάει για κάποιο λόγο και για να διατηρήσω την παραγωγή.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο

Γεμίζει 5-6 πάνες βαριές, εδώ και 2 μέρες που του τις αλλάζω συνέχεια παρατηρώ ότι ουρεί πολλές φορές την ημέρα

(τις 2 τελευταίες μέρες έχει εμφανίσει ροζ κηλίδες στην πάνα, τις πήγα παιδίατρο λέει συμπυκνωμένα ούρα είναι - εύχομαι να μην είναι καμια ουρολοίμωξη και για άυτό δε μου βάζει βάρος το παιδί... πάντως λέει μετά τον τρίτο μήνα βάζουν αργά βάρος... αχχχχ)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Μια/24ωρο/48ωρο ή και παραπάνω

10. Ο μπέμπης έχει ακόμη κολικούς και πολλές φορές αρχίζουν με τις πρώτες γουλιές.

Σταματάει έτσι το φαγητό.

Η παραγωγή μου έχει αυξηθεί παρ'όλο που (πάλι... ) έχω περίοδο.

Αυτό που έκανα ήταν αντλήσεις με το DONBABY αν ο μπέμπης δεν με βοηθούσε και μπέμπη ανα 2ωρο/3ωρο όταν ήταν συνεργάσιμος και ο ίδιος.

Επίσης πλακώθηκα στις σούπες με αλάτι και πιστεύω ότι αυτό με έσωσε διότι κατακόρυφα αυξήθηκε η παραγωγή.

Μια σημαντική δηλαδή παράμετρος που αμελούσα ήταν το ΝΕΡΟ. ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ... αλλά σκέτο δεν το κρατάει το δικό μου το σώμα τουλάχιστον. Αλάτι.

Βρήκα και κάτι βιολογικούς κύβους χωρίς συντηρητικά Kallo λέγονται και ρίχνω ψιλοκομμένα λαχανικά μέσα είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα και έχω γρήγορες σούπες.

Αχ, δεν έχω το ίδιο άγχος επίσης αλλά ούτε και την απόλυτη αυτοπεποίθηση για την παραγωγή μου... αλλά το παλεύω τίμια και σθεναρά.

Οποιαδήποτε βοήθεια εκτιμάται βαθύτατα και από μένα και από τον γλυκύτατο Πούπι

που γελάει με την καρδιά του τώρα τελευταία και παθαίνω εγκεφαλικά εγώ...!!! :)

Φιλάκια.

tt1f3a5.aspx

Τι σας έλεγα? Αύξηση κατακόρυφη! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ. Την επόμενη της περιοδου, ελάχιστο γάλα.

Μα είναι φυσιολογικό αυτό?

Γιο-γιό έχει καταντήσει.

Εντωμεταξύ ο μικρός σταθερά στα 7300 δεν πάει παραπάνω και κάποιες μέρες είναι και λιγότερο....

Ο Παιδίατρος επιμένει να του δώσω ξένο.

Με το DONBABY βγάζω 120 περίπου και από τα δύο στήθη σε μισή ώρα πάνω κάτω, κάθε 3 ώρες αλλά δεν μου αρέσει να βγάζω γάλα και να του το δίνω με το μπιμπερό γιατί συνηθίζει τη γρήγορη ροή και μετά το αφήνει το στήθος όταν πέφτει η ροή.

Το δεξί έχει περισσότερο, το αριστερό μετά βίας 20-30 ml.

Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται αλλά έχω την υποψία ότι είναι ορμονικό.

Τι να κάνω? Να νοικιασω θήλαστρο? Να πάρω μαγιά?

Πρέπει να το κοιτάξουμε από κοντά με κάποια σύμβουλο θηλασμού διότι ΔΕΝ σταθεροποιείται η κατάσταση.

ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=41288

tt1f3a5.aspx

Ο δικός μου είναι 7200 κι είναι 8 μηνών. Είσαστε 300γρ παραπάνω από εμάς στο βάρος γέννησης (τροφή για σκέψη αυτό).

20/6 ήταν 7300. Θα μου πεις πόσο θα είναι στις 20/7. ΣΤΑΜΑΤΑ τις ενδιάμεσες ζυγίσεις. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να μπερδεύεσαι και να αγχώνεσαι. Και καθόλου να μην πάρει είναι μια χαρά φυσιολογικότατο!!!!!

Άσε το θήλαστρο (ειδικά αυτό το θήλαστρο). Αν το μωρό δεν φάει μια φορά δεν παθαίνει τίποτα η παραγωγή σου. Με το θήλαστρο δεν την αφήνεις να προσαρμοστεί στα επίπεδα που θέλει το μωρό. Δεν σου δείχνει το θήλαστρο πόσο παράγεις.

Στην περίοδο μόνο υπομονή μπορείς να κάνεις. Κι εγώ τα ίδια τραβάω. Μειωμένη ροή και νεύρα του μωρού στο στήθος. Θήλαζε τον περπατώντας για να ξεχνιέται και να κάθεται να θηλάσει.

Αυτό που λες παραπάνω ότι του ξεκινάνε οι κολικοί με τις πρώτες γουλιές δεν ισχύει. Απλά του έρχεται πολυ αποτομα το γάλα στο στόμα και η απότομη κατάποση τον πονάει στο στομάχι γιατί καταπίνει και πολύ αέρα προσπαθώντας να κρατήσει το ρυθμό.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

• 1 month later...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 37

Β. Το φύλο του βρέφους ΑΓΟΡΙ Κ ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Κ ΤΑ 2-ΤΟ ΑΓΟΡΙ 12 ΜΕΓΙΣΤΟ 7 ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΕΠΙΣΗΣ 12 Κ ΕΛΑΧΙΣΤΟ 6

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

ΑΓΟΡΙ 18/7-2800 ΚΟΡΙΤΣΙ 2600

24/7-2700 2500

4/8-3250 3000

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8 ΓΕΥΜΑΤΑ

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΤΑ 4-5

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ 110 ΤΟ ΑΓΟΡΙ- ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ 90

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 550 ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ 450 ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. ΜΕΝΤΕΛΑ ΤΟ ΣΟΥΙΝΓΚ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΝΙ ΕΛΕΚΤΡΙΚ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 4-5

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΑΙΣΩ ΣΥΝΗΘΩΣ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση ΜΙΣΗ ΩΡΑ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΠΑΝΕΣ

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ-ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΔΥΟ.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΗΡΕΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ Η ΜΙΑ Η ΡΟΓΑ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...