Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ακατάλληλα διαφημιστικά στο φόρουμ της ΕΕΕΓ

alcyon

Recommended Posts

Εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει κάποιες "ατασθαλίες" ως προς τις διαφημίσεις που προβάλλονται στα διαφημιστικά banner πλάι από το φόρουμ.

Ενώ κάπου είχα διαβάσει πως ορισμένες διαφημίσεις συγκεκριμένων εταιριών π.χ. Νestle (κτλ), δε θα τις βρίσκουμε στο parents, τελικά υπάρχουν. Αυτό δε με ενοχλεί προσωπικά. Σε συνδυασμό όμως με το παρακάτω που θα αναφέρω, μάλλον βγάζω το συμπέρασμα πως κάτι ξεφεύγει από το όποιο φιλτράρισμα γίνεται.

Χρησιμοποιώ έναν συγκεκριμένο υπολογιστή καθαρά για εργασιακό σκοπό. Καμιά φορά μπαίνω από το συγκεκριμένο υπολογιστή και εδώ. Στον υπολογιστή αυτό έχω και κωδικό, για ασφάλεια επειδή τον χρησιμοποιώ στη δουλειά. Με λίγα λόγια χρήστης είμαι ΜΟΝΟ εγώ.

Βρήκα όμως διαφημίσεις της google για ... sex-site κτλ. :shock: :shock: :shock:

Μου είχε συμβεί και παλαιότερα και πάλι δεν έβγαλα άκρη. Όμως........ τείνω να καταλήξω πως η google πρέπει να "διαβάζει" μέσα από τις σελίδες, πράγματα όπως επικεφαλίδες του φόρουμ ή κάποιες λέξεις κλειδιά που επαναλαμβάνονται. Αν ισχύει αυτό τότε, εκεί δίπλα στο "cyber crime" που αναφέρθηκε σε ένα θέμα πριν λίγες μέρες και το οποίο χάζευα ως αναγνώστρια -χωρίς συμμετοχή- ... πρέπει να "τσίμπησε" η google το cyber (??) ή το cyber crime ή σχετικές λέξεις........ και μου έστειλε κάτι "ωραίιιιιιια" banner :oops: :oops: :oops:

Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για να με παραπέμψει διαφημιστικά σε τέτοια θέματα. Απόρησα όμως γιατί είχα την εντύπωση πως οι διαφημίσεις τέτοιου τύπου φιλτράρονται από τη γενικότερη πολιτική του φόρουμ.

Α. Ισχύει το φιλτράρισμα;

Β. Σας έχει συμβεί;

Γ. Τι αναγνωρίζει και μου βγάζει τέτοιες; Δεν υπάρχει από μέρους μου, σίγουρα επισκεψιμότητα σε κανένα site που να δικαιολογεί "προτίμηση" για αυτό το είδος διαφημίσεων. Ξέρει κανείς λεπτομέρειες; Πώς γίνονται τέτοιες ατυχείς διαφημιστικές επιλογές;

Πείτε μου την εμπειρία σας.

Υ.Γ. Μια άλλη φορά μου έβγαλε φάρμακο για τη ... φαλάκρα! :roll:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Και σε εμένα έχει συμβεί, μου βγάζει πολύ συχνά διαφημίσεις για "μαγικούς" τρόπους αδυνατίσματος και πλαστικούς χειρουργούς, διαφημίσεις της nestle, διαφημίσεις για παρένθετες μητέρες και ένα διάστημα ένα site γνωριμιών (τότε είχε αναφερθεί και από άλλα μέλη του φόρουμ -κάποια κοπέλα είχε ανοίξει και σχετικό θέμα) . Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ ανάλογες αναζητήσεις και το κομπιούτερ μου το χρησιμοποιώ μόνο εγώ οπότε συμφωνώ μαζί σου ότι προφανώς η google παρερμηνεύει κάποιες λέξεις από τους τίτλους (πχ "στήθος" σε θέματα θηλασμού ή θέματα για το "σεξ χωρίς προφύλαξη" από τη γωνιά των εφήβων) και βγάζει τις ανάλογες διαφημίσεις. Σίγουρα γίνεται φιλτράρισμα αλλά στο ίντερνετ είναι όλα διάτρητα. Πάντως τότε που έβγαινε συνέχεια το ροζ site και είχε γίνει θέμα και με άλλα μέλη είχα κάνει σχετική αναφορά στη διαχείριση και μετά από δύο μέρες λύθηκε το θέμα και από τότε δεν μου έχει ξαναβγάλει κάτι τέτοιο.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Καλημέρα miriki. Είχα το ίδιο πρόβλημα, αλλά εγκατέστησα αυτό το πρόγραμμα και είδα το φως. Είναι δωρεάν, εννοείται. Σας δίνω το link: https://adblockplus.org/

Διαφημίσεις

Ααααχχχχ νιώθω ανάλαφρη χωρίς διαφημίσεις!!

Ευχαριστώ κορίτσια!! :) :) :)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κι εμένα το κάνει όταν μπαινω από το ταμπλετ. Στον υπολογιστή έχω κι εγώ το adblock και δεν εχω θεμα. Παταω απο ταμπλετ πχ να ανοιξω ένα θέμα και με πηγαίνει σε ιστοσελίδες κινητής τηλεφωνιας,βρεφικων ειδων κτλ, ευτυχως δν με πετάει σε τσοντοσαιτ. Κι αναρωτιομουν αν μόνο σε μένα γίνεται αυτό.

Διαφημίσεις

Γειά σας,

τον τελευταίο καιρό εδώ και περίπου ενάμισυ μήνα έχει πραγματοποιηθεί συνεργασία με νέες εταιρείες παροχής διαφήμισης, ως εναλλακτική της Google, σε συνδυασμό με το παλιότερο σύστημα της google.

Έχουμε παρατηρήσει ότι όμως ότι και η Google αλλά και οι δύο αυτές νέες εταιρείες, εγκρίνουν αυτές τις διαφημίσεις (απωλειας βαρους συνήθως ή απωλειας τριχοφυίας).

Οι τεχνικοί μας, κάθε εβδομάδα τις αποκλείουν, όμως οι διαφημιζόμενοι αυτοί καταχωρούν νέες ιστοσελίδες κάθε εβδομάδα έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος τελικώς να τις αποκλείσει.

Υπάρχουν τεχνικοί τρόποι να αποκλείσει κάποιος α) εναν λογαριασμό google ο οποίος δημοσιεύει αυτές τις διαφημισεις για τους διαφημιζομενους αυτους , β) μια ιστοσελίδα/διαφημιζομενο γ) μια συγκεκριμένη διαφήμιση.

Δυστυχώς κανένα απο αυτά τα μέσα, δεν αποκλείει μόνιμα και μεταγενέστερα και κάθε άλλη παρόμοια διαφήμιση ή παρόμοια ιστοσελίδα, όπως αυτές που ήδη έχουν αποκλειστεί.

Αποκλείει μόνο αυτές που τρέχουν τώρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες έγινε εντατική προσπάθεια εκ νέου για αποκλεισμό κάθε ιστοσελίδας, οπότε θα θέλαμε να ρωτήσουμε εάν έχει παρατηρηθεί κάποια διαφορά σε σχέση με πριν 3-4 μήνες.

Στο εξωτερικό οι ιστοσελίδες που φιλοξενουν διαφημίσεις google έχουν δυνατότητα αποκλεισμού όλης της κατηγορίας προιόντων απώλειας βαρους ή αδυνατίσματος,

όμως στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα , αυτή τη στιγμή, απο ότι γνωρίζουμε.

Σε σχέση με διαφημίσεις Nestle παρατηρήσαμε ότι οι νέες εταιρείες παρότι είχαμε ζητήσει αποκλεισμό, εμφάνισαν κάποιες διαφημίσεις μέσω τρίτου διαφημιζόμενου.

Μπορεί δηλαδη καποιο φαρμακείο να κάνει προώθηση αυτών των προιόντων οπότε ο μόνος τρόπος αποκλεισμού είναι εκ των υστέρων, ή μπορεί η εταιρεία να βγάζει νέα ιστοσελίδα με αλλαγμένο όνομα πχ nestlebebe το οποιο δεν υπαρχει στην λιστα αποκλεισμών.

Ο μόνος τρόπος να βοηθηθούμε στα αυτό το έργο το οποίο πραγματοποιείται σε συνεχεία,

είναι να μας στέλνετε το ακριβές url link της διαφήμισης που είδατε, έτσι ώστε να βρούμε όλες τις παρόμοιες ιστοσελίες και να τις αποκλεισουμε.

Αυτό δυστυχώς, είναι κάτι που θα πραγματοποιείται πάντα, είναι κάτι που δεν σταματάει, όπως και δεν σταματούν οι προσπάθειες των (κακών) διαφημιζόμενων να βρούν κόλπα να προσεγγίσουν συγκεκριμένες ομάδες αναγνωστών.

Όσο για το εάν οι διαφημίσεις ειναι ενοχλητικές, είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος να απολαμβάνετε την χρήση αυτού του φόρουμ, δωρεάν.

Χρηματοδοτούν όλα τα έξοδα που υπάρχουν για την λειτουργια και συνεχιση λειτουργιας της ιστοσελίδας.

Εάν όλα τα μέλη, αυτή τη στιγμή, όλοι οι αναγνώστες είχαν εγκατεστημένο το σύστημα που αναφέρετε, την επόμενη εβδομάδα η ιστοσελίδα θα επρεπε να κλείσει.

Εάν υπήρχε άλλος τρόπος και εμείς προφανώς αμέσως θα τον επιλέγαμε, κανένας δεν επιθυμεί να κουράζει άσκοπα τους αναγνώστες του με διαφημίσεις κακού τύπου όπως αυτές που αναφέρατε.

Βοηθήστε μας να αποκλείουμε τις διαφημισεις που δεν θελετε να βλεπετε, με το να μας στέλνετε το Url link.

Eπίσης υπάρχει και σε κάθε διαφημιση της google ενα σχηματάκι στην πανω δεξιά γωνία του, το οποίο μπορείτε να επιλέξετε και να αποκλείσετε την κάθε διαφήμιση/ή κατηγορία , και δεν θα εμφανίζονται σε εσάς συγκεκριμένα.

Εάν σας ενδιαφέρει να βοηθήσετε να μην εμφανίζονται σε όλους , τότε παρακαλώ στέλνετέ μας τα λινκ,

(μπορείτε να τα βάζετε και εδώ σε αυτό το θέμα, και να πατάτε αναφορά, για συντομία!)

με εκτίμηση

απο την διαχείριση

Νόμιζα ότι έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος την περίεργη φωτογραφία της διαφήμισης για ένα σεμινάριο θηλασμού που εμφανίζεται τώρα τελευταία στο φόρουμ. Μια μητέρα ξαπλωμένη σε εντελώς οριζόντια απαθή στάση (κοιμάται?) και το μωρό πάνω της να πιάνει την θηλή... υπάρχει τέτοια στάση θηλασμού βρε κορίτσια; Δεν ξέρω, αλλά με παραξένεψε... δηλαδή δεν του δίνει σημασία του παιδιού; ό,τι και όπως μπορεί να πιάσει την θηλή; μα σε αυτή τη στάση θα πρέπει να παλεύει το καημένο...:(

793cp3.png

γειά σας. μάλλον εννοείτε την ανακοίνωση που αφορά το δωρεάν σεμινάριο θηλασμού - δεν είναι διαφήμιση θηλασμού.

seminario_thilasmou.gif

Οι ανακοινώσεις που είναι πάνω πάνω [forum notice] είναι πάντα χορηγίες επικοινωνίας διαδικτύου δηλαδή αναδεικνύουμε δράσεις απο οργανώσεις /φορείς που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και πάντα έχουν δωρεάν είσοδο.

Ναι, ναι, αυτή την ανακοίνωση εννοούσα και την είπα λανθασμένα "διαφήμιση". Απλά, ήθελα να παρατηρήσω ότι η επιλογή της φωτογραφίας είναι κάπως ατυχής. Δεν είναι ρεαλιστική αυτή η στάση θηλασμού, δηλαδή, από κει και πέρα, δεν ξέρω τί ήθελε να πει ο "ποιητής". :)

793cp3.png

Διαφημίσεις

Εύστοχο το θέμα αλκυών, κάτι καλό αποκομίσσαμε, εμένα με είχαν τρελάνει τα διαιτητικά αλλά και συνοδοί, ξενοδοχεία και καζίνο κατά καιρούς. Και έχω και τα μικρά στο σπίτι που πολλες φορές τα έχεις αγκαλίτσα και γράφεις - δεν είναι κι ότι καλύτερο να βλέπουν.

Κι εγώ θα χαλαρώσω με το adblock, ευχαριστώ Αγγελίνα!

Προς administrator:

Δεν υπάρχει εθελοντισμός δηλαδή στην διαχείριση; Ετσι νόμιζα.

Ναι, ναι, αυτή την ανακοίνωση εννοούσα και την είπα λανθασμένα "διαφήμιση". Απλά, ήθελα να παρατηρήσω ότι η επιλογή της φωτογραφίας είναι κάπως ατυχής. Δεν είναι ρεαλιστική αυτή η στάση θηλασμού, δηλαδή, από κει και πέρα, δεν ξέρω τί ήθελε να πει ο "ποιητής". :)

Μπορεί να μην είναι πολύ συνηθισμένη αλλά σίγουρα είναι ρεαλιστική! Εμένα και ο μεγάλος μου γιός θήλαζε έτσι και ο μικρός τώρα το κάνει κάποιες φορές - κατά καιρούς έχουν θηλάσει σε πολύ ανορθόδοξες στάσεις πιο περίεργες από αυτή :rolleyes: ..

S02fp3.png

LnVyp3.png

Ευχαριστώ τη διαχείριση για την ανταπόκριση και την ενημέρωσή της.

Να σχολιάσω πως παλιότερα υπήρχε μια διαφήμιση μέσω google η οποία εμφανιζόταν γενικώς στα διαφημιστικά, αλλά και εδώ στο φόρουμ και αφορούσε νομίζω αδυνάτισμα (??) και είχε ένα πρόσωπο μιας κοπέλας και φαινόταν σα ματωμένο παντού. Μιλάμε για μια πραγματικά φρικιαστική εικόνα. Αφού σκεφτόμουν πως αν περάσουν τα παιδιά από δίπλα μου εκείνη τη στιγμή δε θα ήξερα πώς να τη δικαιολογήσω!!

Παρόλο που πάτησα το Χ στη διαφήμιση και την ανέφερα ως ακατάλληλη, μόλις ξαναφόρτωσε τη σελίδα, έβαλε πάλι την ίδια!!!! Ξανά Χ εγώ, και πάλι τα ίδια. Επιμένω στο Χ και αλλάζω αιτιολογία. Βάζω επαναλαμβανόμενη. Εκεί αυτή!!!! Να μην τα πολυλογώ, πάτησα από 2-3 (ή και παραπάνω φορές) όλους τους συνδυασμούς αιτιολογιών προκειμένου να απαλλαγώ από τη συγκεκριμένη. Έχω καιρό να δω αυτή την τόσο επίμονη διαφήμιση, αλλά ήρθε η νέα έκπληξη ... τσοντοδιαφήμισης για αναζήτηση αντρών!!!!!! (σοκ και δέος..... :lol: )

Ζητώ συγγνώμη από τη διαχείριση, αλλά στο μηχάνιμα που χρησιμοποιώ για τη δουλειά-προσωπικό, δε διακινδυνεύω να βγει ο Τζακ από το Κουτί !! Προτιμώ το addblock. Στα άλλα μηχανήματα οικιακής χρήσης ή κοινόχρηστα, οι διαφημίσεις θα κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ τη δική μου. Στο κάτω-κάτω το φλιτράρισμα γίνεται μέσω άλλων μεθόδων και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.

Και πάλι ευχαριστούμε!

Ζητώ συγγνώμη από τη διαχείριση, αλλά στο μηχάνιμα που χρησιμοποιώ για τη δουλειά-προσωπικό, δε διακινδυνεύω να βγει ο Τζακ από το Κουτί !! Προτιμώ το addblock.

Χαχα άμα θέλεις να σε δουν οι συνεργάτες σου με άλλο μάτι:oops:

Και εγώ έχω αντίστοιχο πρόβλημα αλλά ευτυχώς όχι στο computer της δουλειάς μου (ίσως επειδή δουλεύω με mac) αλλά στον οικιακό υπολογιστή. Αλλά και εκεί υπάρχει πρόβλημα επειδή το χρησιμοποιεί και ο άντρας μου, μου έχει πει αρκετές φορές "σε τι σελίδες μπαίνεις βρε παιδί μου και τι κατεβάζεις? όλο σε τζοντοδιαφημίσεις με βάζει" και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας:shock:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Αργει γενικά να φορτωσει η σελίδα με τις διαφημίσεις. Τώρα κάπως καλύτερα, τουλάχιστον οταν παταω να ανοιξω ένα θέμα με πηγαίνει κανονικά στο θέμα πλέον κ όχι σε ασχετες σελίδες.

...

Χαχα άμα θέλεις να σε δουν οι συνεργάτες σου με άλλο μάτι:oops:

...

Το πρόβλημα θα είναι αν τους δω εγώ με άλλο μάτι! ;):roll::P

O Kaspersky για 2 ολόκληρες ημέρες έδειχνε επίθεση κακόβουλου λογισμικού από τις διαφημίσεις του parents. Τι συνέβει; επίθεση;;; αν δεν είχα το antivirus προφανώς θα είχα κολλήσει;;; δεν έχω βάλει το adblock σε τούτον τον υπολογιστή.

Είχατε τέτοια θέματα; ή η επίθεση ήταν σε μένα προσωπικά;;;;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...