Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα!

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Στις 18 Δεκεμβρίου σταμάτησε εντελώς ο θηλασμός με απολύτως φυσικό τρόπο. Η περίοδός μου ωστόσο είχε επιστρέψει από τον Οκτώβριο κανονικά ανά 30-32 ημέρες και μάλιστα είχα ήδη 3 κύκλους.

Τελευταία περίοδο είχα στις 16 Δεκεμβρίου. Έκτοτε δεν έχω αδιαθετήσει, αν και διαπιστωμένα δεν είμαι έγκυος. Μπορεί να οφείλεται αυτό στον αποθηλασμό; Σχετίζεται δηλαδή με την αποκατάσταση των ορμονών; Πρέπει να πω επίσης ότι από τον Δεκέμβριο άρχισα να εργάζομαι για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και αισθάνομαι μεγάλη κούραση και έλλειψη ύπνου.

Δύο γυναικολόγοι που άκουσαν την περίπτωση αναζητούν κύστη στις ωοθήκες και σήμερα θα κάνω εξέταση.

Είχε κάποια άλλη μαμά παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ!

Έμένα οι ανωμαλίες στην περίοδο ξείνησαν χωρίς να αποθηλάσω και οφείλονταν σε κύστες! Μου ήρθε πέριοδος έξι μήνες μετά τον τοκετό και ενώ θήλαζα. Μετα απο δυο νορμάλ κύκλους είχα μια καθυστέρηση 40ημερών που για εμένα με κύκλο πάντα σταθερό και πάντα 24 μέρες μου φάνηκε αιώνας!!!! Έτσι το έψαξα και β΄ρεθηκαν κύστες οι οποίες μάλιστα μου προκαλούσαν και απίστευτη ροή αίματος! Σε σημείο που τελειώνα δυο πακέτα σε ένα 24ώρο!!!!! Αρχικά δεν έκανα τίποτα γιατί θήλαζα και τελικά όταν διέκοψα το θηλασμ΄για καλή μου τύχη είχαν μικρύνει παρα πολύ και τώρα απλά τις παρακολουθούμε! Εύχομαι καλή τύχη!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Στις 18 Δεκεμβρίου σταμάτησε εντελώς ο θηλασμός με απολύτως φυσικό τρόπο. Η περίοδός μου ωστόσο είχε επιστρέψει από τον Οκτώβριο κανονικά ανά 30-32 ημέρες και μάλιστα είχα ήδη 3 κύκλους.

Τελευταία περίοδο είχα στις 16 Δεκεμβρίου. Έκτοτε δεν έχω αδιαθετήσει, αν και διαπιστωμένα δεν είμαι έγκυος. Μπορεί να οφείλεται αυτό στον αποθηλασμό; Σχετίζεται δηλαδή με την αποκατάσταση των ορμονών; Πρέπει να πω επίσης ότι από τον Δεκέμβριο άρχισα να εργάζομαι για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια και αισθάνομαι μεγάλη κούραση και έλλειψη ύπνου.

Δύο γυναικολόγοι που άκουσαν την περίπτωση αναζητούν κύστη στις ωοθήκες και σήμερα θα κάνω εξέταση.

Είχε κάποια άλλη μαμά παρόμοια εμπειρία;

Ευχαριστώ!

εμείς τα είπαμε γενικά;):D στο π.μ σου εύχομαι μόνο καλή επιτυχία χωρίς ευρήματα.......

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 9 ΜΗΝΩΝ. ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΩ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΦΤΑΣΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 6 24ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΖΕΙ. ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΝ ΕΧΩ ΓΑΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ PARLODEL ΓΙΑ 1 ΜΗΝΑ. ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΗΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΧΑΠΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ ? Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ?

ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ Η ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΜΩΡΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΧΑΠΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ?

ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΛΑΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ? ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.

gzTDp3.png

αυτο που εχω διαβασει εδω στο φορουμ ειναι οτι το γαλα που παραγεται στο τελος του θηλασμου απορροφαται απο τον οργανισμο.κ οτι ειναι φυσιολογικο να δεις λιγο για ενα χρονικο διαστημα μεχρι 3 μηνες, αν θυμαμαι καλα. ελπιζω να σου απαντησουν κ οι 'ειδικες':D, γιατι εχω κ εγω την απορια, ποτε τελειωνει ακριβως ο θηλασμος; μετα απο 3, 4, 5 μερες χωρις θηλασμο καθολου; υπαρχει περιπτωση να ζητησει να θηλασει μια εβδομαδα μετα, πχ; ή να πρηστει το στηθος;:confused: οσο για το χαπι, ειμαι σχεδον σιγουρη οτι δεν χρειαζεται καθολου, και οτι ειναι περισσοτερο επικινδυνο, παρα επωφελες..

εμείς τα είπαμε γενικά;):D στο π.μ σου εύχομαι μόνο καλή επιτυχία χωρίς ευρήματα.......

Κριστίνα μου, καλημέρα!

Τα είπαμε στο π.μ., όμως έχω νεότερα που είναι off topic, αλλά μπορεί να έχετε κάτι να προτείνετε.

Τελικά ήρθε χθες η περίοδος, ο υπερηχογραφικός έλεγχος καθαρός από κύστεις.

Το θέμα είναι το εξής: το τελευταίο παπ τεστ έδειξε ενδείξεις χλαμυδίων που όμως δεν επιβεβαιώθηκαν με καλλιέργεια υγρών. Ο γυναικολόγος που με είδε χθες είπε ότι η απλή καλλιέργεια δεν είναι αξιόπιστη και να κάνω PCR για χλαμύδια, την οποία και έκανα.

Μου είπε επίσης για το ενδεχόμενο απόφραξης των σαλπίγγων λόγω χλαμυδίων.

Και ρωτώ: πώς είναι αυτό δυνατόν μέσα σε μόλις 14 μήνες από τη γέννηση της κόρης μου;

Ξέρω ότι είναι εκτός το θέμα, αλλά μήπως έχετε καμιά ιδέα;

Β.Α.Γ.Γ.2009

Διαφημίσεις

ΡΕΝΑΤΑ, από πόσα γεύματα/24ωρο ξεκίνησες και σταμάτησες μέσα σε λίγες μέρες? Υποθέτω πως είχες ήδη αντικαταστήσει τα περισσότερα με τις στερεές σωστά? Άρα η παραγωγή σου ήταν μειωμένη εξ αρχής. Αν το στήθος δεν πρήζεται και δεν πονά δεν υπάρχει κανένας λόγος για χάπι. Αλλά και να συνέβαινε αυτό,απλά θα σήμαινε ότι η μείωση των θηλασμών πρέπει να γίνει πιο σταδιακά -πάλι όχι χάπι.

αυτο που εχω διαβασει εδω στο φορουμ ειναι οτι το γαλα που παραγεται στο τελος του θηλασμου απορροφαται απο τον οργανισμο.κ οτι ειναι φυσιολογικο να δεις λιγο για ενα χρονικο διαστημα μεχρι 3 μηνες, αν θυμαμαι καλα. ελπιζω να σου απαντησουν κ οι 'ειδικες':D,
ίσως και περισσότερο, ίσως και καθόλου
γιατι εχω κ εγω την απορια, ποτε τελειωνει ακριβως ο θηλασμος; μετα απο 3, 4, 5 μερες χωρις θηλασμο καθολου; υπαρχει περιπτωση να ζητησει να θηλασει μια εβδομαδα μετα, πχ;

μια εβδομάδα μετά, αν ζητήσει, πιθανότατα δεν θα βρεί ικονοποιητική ποσότητα γάλακτος και θα χάσει οριστικά το ενδιαφέρον.

ή να πρηστει το στηθος;:confused:

Βγάζουμε λίγο γάλα με το χέρι. Λογικά όμως αν έχουμε φτάσει στο μέρα παρά μέρα χωρίς να πρήζεται δεν θα πρηστεί.

οσο για το χαπι, ειμαι σχεδον σιγουρη οτι δεν χρειαζεται καθολου, και οτι ειναι περισσοτερο επικινδυνο, παρα επωφελες..
το χάπι δεν χρειάζεται καθόλου
KbCJp2.pngEYukp3.png

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ DAF ΚΙ ΕΣΕΝΑ ELIZA.

ΕΙΧΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑ, ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΑ 2 Ή 3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ. ΟΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ 4-5 ΗΜΕΡΕΣ ΘΗΛΑΖΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ. ΕΤΣΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΜΙ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ? Ή ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ?

gzTDp3.png

ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΜΙ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ? Ή ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ?

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να μπερδέψει το μωρό, γιατί θες να ξαναθηλάσει;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Το στήθος σου μπορεί να βγάζει σταγόνες για μήνες μετά, καλύτερα να μην το "προκαλείς".

Το τικεράκι μου σωστό είναι (αλλά πρέπει να προσθέσω ακόμη ένα).

Διαφημίσεις

Το τικεράκι μου σωστό είναι (αλλά πρέπει να προσθέσω ακόμη ένα).

amaretto συγχαρητήρια!!!!! Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου :P:p:p

Είναι λίγο off topic βέβαια αλλά και η παρουσία σου στον "αποθηλασμό" είναι τελείως off topic επίσης ;););)

Και 'γω περαστική ήμουν (ούτε κατα διανοια δεν σκέφτομαι για αποθηλασμό από τώρα) και είδα το νεο τικεράκι σου.

Πολλά συγχαρητήρια και πάλι και καλή συνέχεια.

iCNap3.png

Διαφημίσεις

Θέλω κι εγώ τη βοηθειά σας, εφόσον μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε!

Η μικρή σε λίγο κλεινει τους 6 μήνες, μέχρι τωρα θήλασε αποκλειστικά!Ομως τώρα ΘΈΛΩ να αποθηλάσω σιγα σιγα (δίνω περιθώριο 1 μήνα)!

Εχω διαβάσει πολλά σχετικα με τον αποθηλασμό κ εχω καταλάβει περίπου πως πρέπει να γίνει!Ετσι λοιπόν αποφάσισα για αρχή νακόψω το γεύμα των 03:00 τα ξημερώματα και στη θέση του να δώσω σκόνη!Το πρόβλημα είναι οτι η μικρή ΔΕΝ το πίνει!Βαζει το μπιμπερο στο στομα και δαγκώνει την πιπίλα, δεν ρουφαει!Εχει δοκιμάσει και ο αντρας μου και τίποτα!(ούτε πιπίλα ύπνου παίρνει)

Επίσης όσες φορές μεχρι τωρα εχω ληψει άφησα δικό μου γάλα στο μπιμπερο να την ταισει η μαμα μου κ επίσης ΔΕΝ το είπιε!Ειπιε τη μια 10μλ και την άλλη 35μλ!

Τι μπορώ να κανω για να μάθει το μπιμπερο?Να αλλάξω μπιμπερο, να αλλάξω γάλα?Ποιο μπιμπερο θεωρειται οτι ειναι πιο κοντα στο στήθος!

Τέλος να πω οτι ειμαι αποφασισμένη να αποθηλάσω και δεν μπήκα εδώ για να μου αλλάξετε γνώμη, αλλά να μου πειτε αν έχετε καποια συμβουλή ωστε να μαθει το παιδι να πίνει το ξένο γιατι δε θέλω να ακολουθήσω τη συμβουλή ορισμένων '' άστο να πεινάσει''

Πόσους θηλασμούς κάνετε τη μέρα; Ένα ενδεικτικό "πρόγραμμα" είναι να κόβεται ένας θηλασμός την εβδομάδα, πιο σύντομα ίσως να είναι πιο δύσκολο - ειδικά για την προσαρμογή του στήθους σου.

Για το μπιμπερό θα βρεις πολλές προτάσεις στο θέμα για την επιστροφή στη δουλειά.

Ευχαριστώ και τα κορίτσια παραπάνω για τις ευχές!

Πόσους θηλασμούς κάνετε τη μέρα; Ένα ενδεικτικό "πρόγραμμα" είναι να κόβεται ένας θηλασμός την εβδομάδα, πιο σύντομα ίσως να είναι πιο δύσκολο - ειδικά για την προσαρμογή του στήθους σου.

Αμαρεττο σ ευχαριστώ κατ αρχην για το ενδιαφέρον και να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!

κάνουμε καμμια 10αρια θηλασμους τη μέρα!Το ξέρω για το 1 θηλασμό την εβδομάδα και έτσι το πάω, δηλ προσπαθώ να κόψω πρώτα το μεταμεσονύχτιο θηλασμό, αλλά το πρόβλημα ειναι οτι η μικρή δεν πίνει με τίποτα το γάλα σε μπιμπερό γενικά!

Αν μάθει να πίνει το ξένο δεν με πειράζει ας κρατησει κ παραπάνω από μηνα ο αποθηλασμος!

Θα ψαξω και στο ''επιστροφή στη δουλεια'' μηπως πάρω καμια ιδεα!

Επεξεργάστηκαν by ada9
διορθωση

ada9 μήπως αντί για το μεταμεσονύκτιο (που για μας είναι οι πιο δύσκολοι θηλασμοί για να κοπούν) να ξεκίναγες απλώς αντικαθιστώντας γεύματα θηλασμού με στερεές; Δηλαδή εδραίβσε τα γεύματα των στερεών και θα είσαι ήδη μείον τρία γεύματα.

Επίσης ο μικρός μου δεν έπιασε ποτέ μπιμπερό. Δοκίμασε το μπουκάλι σιλικόνης της Nuby που έχει τρεις διαφορετικές απολήξεις. Μία πιπίλα κανονική, μία κουταλάκι σιλικόνης και μία με επιστόμιο σιλικόνης σαν εκπαιδευτικό ποτηράκι. Αυτό για παράδειγμα έχει το κουταλάκι http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1110206&itmid=1367274. Εμάς μας βόλεψε πολύ η άκρη εκπαιδευτικό ποτηράκι. Είναι μαλακό το μπουκάλι κι έτσι μπορείς πιέζοντάς το να βάλεις γάλα στο στόμα του παιδιού εσύ μέχρι να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Καλή συνέχεια.

amaretto να χαίρεστε το καινούριο αμυγδαλάκι

FLcUp3.png0BQfp3.png

ada9 μήπως αντί για το μεταμεσονύκτιο (που για μας είναι οι πιο δύσκολοι θηλασμοί για να κοπούν) να ξεκίναγες απλώς αντικαθιστώντας γεύματα θηλασμού με στερεές; Δηλαδή εδραίβσε τα γεύματα των στερεών και θα είσαι ήδη μείον τρία γεύματα.

Επίσης ο μικρός μου δεν έπιασε ποτέ μπιμπερό. Δοκίμασε το μπουκάλι σιλικόνης της Nuby που έχει τρεις διαφορετικές απολήξεις. Μία πιπίλα κανονική, μία κουταλάκι σιλικόνης και μία με επιστόμιο σιλικόνης σαν εκπαιδευτικό ποτηράκι. Αυτό για παράδειγμα έχει το κουταλάκι http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1110206&itmid=1367274. Εμάς μας βόλεψε πολύ η άκρη εκπαιδευτικό ποτηράκι. Είναι μαλακό το μπουκάλι κι έτσι μπορείς πιέζοντάς το να βάλεις γάλα στο στόμα του παιδιού εσύ μέχρι να καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Καλή συνέχεια.

amaretto να χαίρεστε το καινούριο αμυγδαλάκι

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Θα το αγοράσω κι αυτό!

Εχω ξεκινήσει στερεές με απογευματινή κρέμα, αλλά η ποσότητα που τρώει είναι ελάχιστη, οπότε θηλάζει κανονικά μετά!Κι εκεί εχουμε πολύ δρόμο ακόμα!Τον μεταμεσονύχτιο θηλασμό θέλησα να τον κόψω με τη λογική να ταίζει κι ο μπαμπας γιατί τα χω φτύσει πια!

Είδομεν!

Θέλω κι εγώ τη βοηθειά σας, εφόσον μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε!

Η μικρή σε λίγο κλεινει τους 6 μήνες, μέχρι τωρα θήλασε αποκλειστικά!Ομως τώρα ΘΈΛΩ να αποθηλάσω σιγα σιγα (δίνω περιθώριο 1 μήνα)!

Εχω διαβάσει πολλά σχετικα με τον αποθηλασμό κ εχω καταλάβει περίπου πως πρέπει να γίνει!Ετσι λοιπόν αποφάσισα για αρχή νακόψω το γεύμα των 03:00 τα ξημερώματα και στη θέση του να δώσω σκόνη!Το πρόβλημα είναι οτι η μικρή ΔΕΝ το πίνει!Βαζει το μπιμπερο στο στομα και δαγκώνει την πιπίλα, δεν ρουφαει!Εχει δοκιμάσει και ο αντρας μου και τίποτα!(ούτε πιπίλα ύπνου παίρνει)

Επίσης όσες φορές μεχρι τωρα εχω ληψει άφησα δικό μου γάλα στο μπιμπερο να την ταισει η μαμα μου κ επίσης ΔΕΝ το είπιε!Ειπιε τη μια 10μλ και την άλλη 35μλ!

Τι μπορώ να κανω για να μάθει το μπιμπερο?Να αλλάξω μπιμπερο, να αλλάξω γάλα?Ποιο μπιμπερο θεωρειται οτι ειναι πιο κοντα στο στήθος!

Τέλος να πω οτι ειμαι αποφασισμένη να αποθηλάσω και δεν μπήκα εδώ για να μου αλλάξετε γνώμη, αλλά να μου πειτε αν έχετε καποια συμβουλή ωστε να μαθει το παιδι να πίνει το ξένο γιατι δε θέλω να ακολουθήσω τη συμβουλή ορισμένων '' άστο να πεινάσει''

αχ αγαπη μου δινεισ περιθοριο 1 μηνα ποτε δνε ξερεισ πωσ θα εξιλιχτη εγω αποθηλαζω απο το πασχα και ουσιαστικα ακομη καμια τζουρα την δινω στον μεγαλο μου :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

.....

Πάντως το γεύμα που αποφάσισες να αντικαταστήσεις με ξένο γάλα ίσως δεν είναι το καλύτερο για εσάς από την άποψη ότι είναι μεταμεσονύκτιο,ότι στις 3 το πρωί μέσα στη νύστα σου δεν ξέρω τί κουράγιο έχεις να φτιάξεις γάλα ξένο, άντε και να το δώσεις.. άντε και να μην το πίνει.. δοκίμασε κάποιο άλλο γεύμα κατά τη γνώμη μου.. κάποιο που να είναι κι ο μπαμπάς εκεί αλλά να μην βλέπεις την τύφλα σου από τη νύστα. Όσο για τον 1 μήνα... Αχχ!! μη βάζεις τέτοια όρια γιατί υπάρχει κίνδυνος να απογοητευτείς, να εκνευριστείς και όλο αυτό να σε πάει ακόμα πιο πίσω..

Καλό κουράγιο..

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!Θα το αγοράσω κι αυτό!

Εχω ξεκινήσει στερεές με απογευματινή κρέμα, αλλά η ποσότητα που τρώει είναι ελάχιστη, οπότε θηλάζει κανονικά μετά!Κι εκεί εχουμε πολύ δρόμο ακόμα!Τον μεταμεσονύχτιο θηλασμό θέλησα να τον κόψω με τη λογική να ταίζει κι ο μπαμπας γιατί τα χω φτύσει πια!

Είδομεν!

Πολλά παιδιά δεν θέλουν το μπιμπερό αλλά τα πάνε μια χαρά με το ποτηράκι ή το κουταλάκι. Δώσε έμφαση σε αυτά και στις στερεές.

Διάλεξε τις ώρες που το παιδί είναι πιο δεκτικό και συνεργάσιμο για να μειωθούν αισθητά τα γεύματα.

Όταν θέλεις να αποθηλάσεις σχετικά σύντομα, δίνεις προτεραιότητα στη μείωση του αριθμού των γευμάτων και όχι σε ένα συγκεκριμένο γεύμα (ακόμη και αν αυτό σε βολεύει περισσότερο). Αν επιμείνεις σε αυτό μπορεί να περάσει η εβδομάδα και να μην έχεις αντικαταστήσει κανένα γεύμα.

Καλή επιτυχία!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...