Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Στη διατροφη σου δεν εχεις αλλαξει απολυτως τιποτα?

Το χρωμα ηταν αναμενομενο να αλλαξει μ'αυτον τον τροπο θηλασμου, αλλά απορω που εξαφανιστηκε το αιμα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν αλλαξα τιποτα απολυτως. τρωω 10 πραγματα τιποτα περισσοτερο.

αλλωστε τις αλλαγες πρεπει να τις κανει κανεις μια μια, γιατι ολες μαζι και το ρισκαρεις και χανεις τη μπαλα. :?

τη δευτερα εκλεισα ραντεβου να παμε και στη παιδογαστρεντερολογο της tboys....

αυτα! :cry:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

τρωω 10 πραγματα τιποτα περισσοτερο.

αλλωστε τις αλλαγες πρεπει να τις κανει κανεις μια μια

Το ξερω, ετσι εκανα κι εγω οταν προσπαθουσα να εντοπισω τις πηγες αλλεργιας του μωρου μου.

Αρχισε λοιπον να αποκλειεις απο τη διατροφη σου μια τροφη ανα εβδομαδα. Αν μετα απο 2 βδομαδες αποχης δεν ξαναδεις αιμα, βρηκες την αιτια! Αν ξαναδεις, ξαναβαζεις τη συγκεκριμενη τροφη στο διαιτολογιο σου και συνεχιζεις με την επομενη τροφη.

Απο τη στιγμη που η γαστρεντερολογος εχει καταληξει στο συμπερασμα οτι η αιτια προερχεται απο τη διατροφη σου, γιατι δεν ακολουθεις αυτη την πολυ απλη μεθοδο? Αν τρως τοσο λιγα πραγματα, δε θα παρει πολυ καιρο να τα τσεκαρεις ολα (και μπορει να εισαι τυχερη και να βρεις την αιτια απο τις πρωτες δοκιμες κιολας).

tasuki μου με αυτα που τρωω εχω περασει 5 μερες χωρις ιχνος και 5 καθε μερα αιμα! :?:?

το μονο που δεν εχω κοψει ειναι το ψωμι. ειναι η τελευταια μου ελπιδα. :?

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Έχεις ρωτήσει αν το ψωμί περιέχει γάλα?

Θα σε τρελάνουμε το ξέρω...

Καλή επιτυχία, με την Κ...

Ελπίζω να σε βοηθήσει!

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Έχεις ρωτήσει αν το ψωμί περιέχει γάλα?

Θα σε τρελάνουμε το ξέρω...

Έχω βρει ψωμί που περιέχει σκόνη γάλακτος....

Προσοχη στα κρυφά αλλεργιογόνα...

Τι να πω...

αν ειναι απο το ψωμι θα τρελαθω!!!!

βρε bon-bon για κοψε και το ψωμι μηπως ειναι απο εκει τελικα!!!!

τι να πω....

δεν φανταζομουν οτι στο ψωμι θα βαζουν γαλα....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

δεν φανταζομουν οτι στο ψωμι θα βαζουν γαλα....

Κι όμως, διάβασε τα συστατικά σε κάποια από τις γνωστές εταιρείες που πουλάνε ψωμί για τοστ και θα το δεις...

Τότε που το έψαχνα αναλυτικά είχα βρει μέχρι και σε λουκάνικα ...

Φυσικά και δε λέω ότι είναι αυτό αλλά, διαίτα από γαλακτομικά σημαίνει και αυτό ...

Τα έχουμε πει αναλυτικά και στο θέμα «Αλλεργία σε μωρό που θηλάζει...»

Καλημέρα σε όλες τις μαμάδες και τα μωράκια τους.

Μόλις χθες το βράδυ μπήκα πρώτη φορά στο parents.gr. Έχω και εγώ ένα κοριτσάκι 10+ μηνών και χιλιάδες απορίες. Ακόμα θηλάζω παρά τα όσα ακούω από τους γύρω μου. Αυτά για μένα όμως.

Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα. Θα ήθελα να δώσω μια απάντηση μόνο σχετικά με το ψωμί. Στο ψωμί γενικά του φούρνου δεν υπάρχει γάλα. Στα περισσότερα ψωμί του τοστ όμως υπάρχει, όπως στο τσουρέκι που θα το φάμε όλες τώρα το Πάσχα, στα κέικ φυσικά και στα περισσότερα αρτοπαρασκευάσματα. (Ο σύζυγος ασχολείται με το ψωμί). Έχω αρτοπαρασκευαστή στο σπίτι και φτιάχνω δικό μου ψωμί, και οι περισσότερες συνταγές (γερμανικές συνταγές) έχουν γάλα σε σκόνη. Μάλιστα εμείς βάζουμε το βρεφικό γάλα -- το είχαμε πάρει μετά από συμβουλή του γιατρού!!! και ποτέ δεν το πήρε η μπέμπα.

Αυτά και ελπίζω να βοήθησα

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση

Basiliki is the sun in my life

καλημερα! :)

Πως πάει σήμερα;

απο χθες το πρωι μου εκανε 3 στιγματακια κατα τις 1700. μετα καθαρη , καθως και σημερα....μεχρι τωρα!

εχω στειλει ενα πμ στην αγλαια σχετικα με το φασκομηλο, γιατι μαλλον πρεπει να πιω, αφου συνεχιζω 8-ωρους θηλασμους και παρατηρησα οτι ειδικα οταν τη θηλαζω απο το δεξι στηθος εχω τα πιο πολλα προβληματα.

το πρωι μου εκανε στη κενωση και λιγη ασπρη βλεννα, τι μπορει να ειναι; :?:

η αλλαγη της πανας παντως ειναι η χειροτερη στιγμη της μερας! :?

εχω κοψει και το ψωμι οπως ανεφερα, οποτε βλεπουμε!

υπαρχει περιπτωση επειδη δεν τρωω πολλα φαγητα το μωρο να μην παιρνει τα απαραιτητα συστατικα για να αναπτυχθει σωστα και να επουλωθει η φλεγμονη :?:

αν ειναι απο το ψωμι θα τρελαθω!!!!

και εγω θα τρελαθω.... αλλα απο χαρα!

δεν ειναι ομως μονο το γαλα αλλα και η γλουτενη που περιεχουν τα σιτιρα και καποιοι ανθρωποι παρουσιαζουν αλλεργια. :roll:

Janep σε ευχαριστω για την ενημερωση!

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση

επισης! :D

ευχομαι σε ολους με τη σειρα μου το αγιο φως της αναστασης να φωτιζει τις ψυχες μας! :)

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

απο χθες το πρωι μου εκανε 3 στιγματακια κατα τις 1700. μετα καθαρη , καθως και σημερα....μεχρι τωρα!

Καλό αυτό...

Για να καταλάβετε πιστεύω τί γίνεται πρέπει αντικειμενικά να αξιολογήσεις εαν με αυτόν τον τρόπο θηλασμού τις τελευταίες 5 μέρες έβγαλε λιγότερο αίμα απότι στις αμέσως προηγούμενες 5 που την θήλαζες όπως πάντα.

εχω στειλει ενα πμ στην αγλαια σχετικα με το φασκομηλο

ελπίζω να την πρόλαβες νομίζω φεύγει σήμερα....

Αν όχι πάντως είναι 3-4 φλυτζάνια την ημέρα και αυτό...

υπαρχει περιπτωση επειδη δεν τρωω πολλα φαγητα το μωρο να μην παιρνει τα απαραιτητα συστατικα για να αναπτυχθει σωστα και να επουλωθει η φλεγμονη :?:

Οχι, μην σκέφτεσαι και αυτό. Απλά η επούλωση θα χρειάζεται λίγο χρόνο

δεν ειναι ομως μονο το γαλα αλλα και η γλουτενη που περιεχουν τα σιτιρα και καποιοι ανθρωποι παρουσιαζουν αλλεργια.

Το τεστ για την γλουτενη τί έβγαλε;

ΥΓ. Δεν είμαι γαστρεντερολόγος, ούτε ειδικός σε αυτά τα θέματα, απλά την γνώμη μου λέω και προσπαθώ αν μπορώ να βοηθήσω. Αυτό για τους άλλους, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Δεν θέλω να κάνω Ιατρική μέσω διαδικτύου, προς θεού!

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Για να καταλάβετε πιστεύω τί γίνεται πρέπει αντικειμενικά να αξιολογήσεις εαν με αυτόν τον τρόπο θηλασμού τις τελευταίες 5 μέρες έβγαλε λιγότερο αίμα απότι στις αμέσως προηγούμενες 5 που την θήλαζες όπως πάντα

απο τη στιγμη που δεν κανει καθε φορα αιμα, αλλα και οταν κανει ειναι πολυ λιγοτερο! κανει τη διαφορα!

ελπίζω να την πρόλαβες νομίζω φεύγει σήμερα....

Αν όχι πάντως είναι 3-4 φλυτζάνια την ημέρα και αυτό...

μαλλον δε προλαβα, αν και το εστειλα απο χθες!

για ποσες μερες το παιρνω?

πως θα καταλαβω οτι μειωθηκε?

θα αρχισει να ζηταει το μωρο κι αλλο?

Το τεστ για την γλουτενη τί έβγαλε;

δεν εχω παρει ακομα ολα τα αποτελεσματα!

ΥΓ. Δεν είμαι γαστρεντερολόγος, ούτε ειδικός σε αυτά τα θέματα,

το ξερω :wink:8)

απλά την γνώμη μου λέω και προσπαθώ αν μπορώ να βοηθήσω

η βοηθεια σου ειναι πολυτιμη :P

αλλωστε βοηθας περισσοτρο απο αυτους που θα επρεπε να βοηθανε :wink:

Αυτό για τους άλλους, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

:twisted::twisted: ποιος παρεξηγηθηκε :?::twisted::x:x

Δεν θέλω να κάνω Ιατρική μέσω διαδικτύου, προς θεού!

κανεις δε θελει... :roll:

οπως και να εχει ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια!

τη στιγμη που υπαρχει πιθανοτητα να εχεις δικιο , δε μπορω παρα να νιωθω τυχερη που ασχοληθηκες!... :)

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

μαλλον δε προλαβα, αν και το εστειλα απο χθες!

για ποσες μερες το παιρνω?

πως θα καταλαβω οτι μειωθηκε?

θα αρχισει να ζηταει το μωρο κι αλλο?

Δεν ξέρω όπου κοίταξα σχετικά λένε ότι μειώνει την παραγωγή, χωρίς να διευκρινήζουν μέρες, κλπ

Καλά ... επειδή δεν είναι κανένα σοβαρό φάρμακο ( :) ) πιες μερικά φλυτζάνια 1-2 μέρες και βλέπεις τι κάνει η μικρή...

Το φασκόμηλο περιέχει μερικά φυσικά οιστρογόνα που αναστέλλουν την παραγωγή γάλακτος. Επίσης ο δυόσμος έχει τέτοια δράση αλλά σε μικρότερο βαθμό.

WLn5p2.png

bon bon, το φασκόμηλο να το πινεις 3-4 φορές τη μέρα(όπως έγραψε η αγαπητή felinidoc) και για αρκετό καιρό. Μάλλον έχεις μεγάλη υπερπαραγωγή και επειδή την έχεις για πολύ καιρό δεν θα υποχωρήσει εύκολα.

Για να το ετοιμάσεις: βράζεις ένα φλιτζάνι νερό, τα βγάζεις από τη φωτιά, ρίχνεις ένα κουταλάκι φασκόμηλο, τα αφήνεις για λίγα λεπτά (4-5 είναι αρκετάδ), το σουρώνεις και όποτε θέλεις το πίνεις.

Μπορείς να ετοιμάσεις μεγαλύτερη ποσότητα αν δεν σε πειράζει να το πίνεις κρύο.

Αφού το πάρεις για 4-5 μέρες νομίζω θα μπορείς να μικρύνεις λίγο τα διαστήματα που προσφέρεις ένα μόνο στήθος, να κάνεις το 8ωρο 7ωρο κλπ.

Ακόμη και αν οι κενώσεις είναι εντελώς μουσταρδί, μπορεί να βλέπεις λίγο αίμα για αρκετό καιρό μέχρι να επουλωθεί το έντερο.

bon-bon επειδή αύριο θα πας στη γαστρεντερολόγο, ενημέρωσε την ότι πρόκειται να ξεκινήσεις φασκόμηλο.

Είνια φυτικό αυτό έτσι δεν είναι??? Ή κάνω λάθος??????????

Νομίζω ότι πρέπει να το ξέρει.

Τώρα για το αίμα πιστεύω και εγώ ότι δε σταματάει αμέσως.

Από τη μικρή μου εμπειρία από τη δική μας ταλαιπωρία μπορώ να σου πω ότι τις τελευταίες ημέρες το παιδί είχε κόκκινα στίγματα κάποιες φορές την ημέρα και και όχι όλες τις ημέρες. Αυτό που συμβαίνει και σε εσένα δηλαδή. Δε θέλω να σου δώσω ελπίδες ... αλλά αν είναι να σταματήσει κάπως έτσι να φαντάζεσαι την αρχή του τέλους...

Είναι πολύ ψυχοφθόρο ρε γμτ το ξέρω ...

Επίσης κάτι άλλο που φυσικά μπορεί να το επιβεβαιώσει και η γιατρός μας ...

Απʼότι έχω καταλάβει ροζ βλέννα μπορεί να σημαίνει μια σχετικά πρόσφατη φλεγμονούλα στο έντερο, ενώ αντίθετα όταν το αίμα είναι κόκκινο και πιο αραιό (πχ στίγματα) για μένα θα μπορούσε να σημαίνει ότι απλά η φλεγμονή αρχίζει να υποχωρεί και απλά καθαρίζει :roll:

Οπότε αν κρατάς κάποιο ημερολόγιο μήπως θα μπορούσες να δεις τι έχεις φάει όταν βλέπεις ροζ βλέννα και όχι απλά κόκκινα στιγματάκια ή τριχούλες....:roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Καλά τώρα βέβαια μπορεί να σου έχω πει και μεγάλα ΠΑΤΑΤΑ..., μπορεις felinidoc να μας πεις αν έχει λογική το παραπάνω ???

aglaia μου χαιρομαι που τελικα σε προλαβα! ( τι εγωιστρια που ειμαι :oops:8) )

θα το εφαρμοσω και θα σε ενημερωσω φυσικα!

tboys ναι ,το φασκομηλο ειναι σα το χαμομηλι.

Δε θέλω να σου δώσω ελπίδες ... αλλά αν είναι να σταματήσει κάπως έτσι να φαντάζεσαι την αρχή του τέλους...

"απο το στομα σου κι στου Θεου τ'αυτι!"

Οπότε αν κρατάς κάποιο ημερολόγιο μήπως θα μπορούσες να δεις τι έχεις φάει όταν βλέπεις ροζ βλέννα και όχι απλά κόκκινα στιγματάκια ή τριχούλες....

μωρε το εχω κανει, και τη μια φαγητα που την πειραζανε, την αλλη ηταν μια χαρα.γι' αυτο και η απογνωση μου... ειχα φτασει σε αδιεξοδο.

τωρα ειμαι πιο αισιοδοξη...δε τολμαω να το πω αλλα ολη τη μερα ειναι καθαρη!8)

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

felinidoc μηπως ξερεις να μου εξηγησεις πως συνδιαζεται το αιμα και η υπερπαραγωγη?

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

bon-bon επειδή αύριο θα πας στη γαστρεντερολόγο, ενημέρωσε την ότι πρόκειται να ξεκινήσεις φασκόμηλο.

Είνια φυτικό αυτό έτσι δεν είναι??? Ή κάνω λάθος??????????

Νομίζω ότι πρέπει να το ξέρει.

Είναι ένα απλό ρόφημα αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι η γαστρεντερολόγος δεν θα ξέρει την επίδρασή του στη γαλουχία ή αλλού. Η δράση των βοτάνων δεν περιλαμβάνεται στις ιατρικές γνώσεις...

Γενικά η δράση του δεν θεωρείται ισχυρή (αν και στη γαλουχία έχει αισθητή επίδραση όταν καταναλώνεται στην ποσότητα που έγραψα) και χρήζει αναφοράς όσο ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι ή κάτι αντίστοιχο.

felinidoc μηπως ξερεις να μου εξηγησεις πως συνδιαζεται το αιμα και η υπερπαραγωγη?

Από

http://parenting.ivillage.com/newborn/nbreastfeed/0,,70jn,00.html

(όπου υπάρχουν και οι βιβλιογραφικές αναφορές.

Babies of mothers with oversupply frequently have bowel problems because the over production of milk causes the baby to get more foremilk ( the lower fat first milk) than hind milk. Hindmilk is the higher fat milk that comes later in the feeding. Because the fat in the milk helps to slow digestion, a baby who receives more foremilk than hind milk may experience very rapid digestion. This would allow some of the lactose, a milk sugar, into the bowel undigested. Once in the bowel, lactose creates irritation that often leads to gassiness and explosive, sometimes green bowel movements. Irritation also further inhibits the bowel's ability to manage the lactose, creating a situation that often gets progressively worse. This bowel irritation sometimes becomes so severe it can cause bloody stools.

Whatever the cause of your baby's bloody stools, breastmilk is usually the best choice for most babies experiencing a digestive disturbance. Breastmilk is better tolerated and easier to digest than artificial baby formula.

Περιληπτικα:

Όταν η μαμά έχει υπερπαραγωγή το μωρό τρέφεται κυρίως από το πρώτο γάλα που είναι πιο γλυκό (άρα περισσότερη λακτόζη) και λιγότερο λιπαρό. Το λίπος καθυστερεί την πέψη. Το πρώτο γάλα το φτωχό σε λιπαρά χωνεύεται πολύ γρήγορα πριν προλάβει να διασπαστεί στο στομάχι όλη η λακτόζη. Άρα μέρος της μη διασπασμένης λακτόζης πηγαίνει στο έντερο και το ερεθίζει προκαλώντας αέρια και πράσινες κενώσεις. Αυτό ερεθίζει το έντερο που δεν μπορεί να διαχειριστεί τη λακτόζη και χειροτερεύει, μπορείνα εμφανισθούν και αιματηρές κενώσεις.

http://www.emedicine.com/ped/topic435.htm

Pseudomembranous colitis

Pseudomembranous colitis is a form of inflammatory colitis characterized by the pathologic presence of pseudomembranes consisting of mucin, fibrin, necrotic cells, and polymorphonuclear leukocytes. This form of colitis is pathognomonic of infection by toxin-producing Clostridium difficile and develops as a result of altered normal microflora (usually by antibiotic therapy) that favors overgrowth and colonization of the intestine by Clostridium difficile and production of its toxins. Although every antibiotic has been reported to be associated with pseudomembranous colitis, clindamycin and amoxicillin are the antibiotics most frequently implicated in children.

Η κολίτιδα είναι άλλος ένας λόγος μειωμένης ανοχής του εντέρου στην άπεπτη λακτόζη. Η κολίτιδα μπορεί να προκληθεί από αντιβίωση...

aglaia ευχαριστω πολυ! :)

ειδικα το δευτερο , σιγα μη στο αναφερει κανενας παιδιατρος!:?:?

καλημερα!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...