Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημέρα σας εδώ και μερικές μέρες έμαθα ότι είμαι έγκυος, τις πρώτες μέρες ήμουν σε μία κατάσταση πανικού δεν ήξερα/ξέρω τι θα κάνω με την κόρη μου η οποία είναι 19 μηνών και θηλάζει και δεν έχω καμία ένδειξη ότι θα….. ήθελε να αποθηλάσει ….φυσικά.:roll::roll:

Να σημειώσω ότι θηλάζει πρωί, απόγευμα όταν γυρίζουμε σπίτι, το βράδυ και μία με δύο φορές την νύχτα. Αυτό τις καθημερινές, το Σαββατοκύριακο υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δύο θηλασμοί για να κοιμηθεί μέσα στην ημέρα.

Μετά από κάποιες σπασμωδικές κινήσεις δοκιμάζοντας πράγματα το Σαββατοκύριακο (και αφού έχω διαβάσει ότι μπόρεσα να βρω σε πληροφορία για τον σταδιακό αποθηλασμό) θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου/αποφάσεις, για να μου πείτε αν πιστεύετε ότι μπορεί να δουλέψει.

Διαβάζοντας, σκεπτικά ότι θα έπρεπε να κόψω τον πιο εύκολο θηλασμό και αυτός είναι ο πρωινός, δεδομένου όμως ότι η κόρη μου δεν πίνει άλλο γάλα είχαμε και αλλεργία στο αγελαδινό, αποφάσισα να κρατήσω τον πρωινό και τον βραδινό θηλασμό (που σαφώς τον χρειάζεται περισσότερο μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε με άλλο γάλα) και να αρχίσουμε με τον απογευματινό θηλασμό επανασύνδεσης και θα ακολουθήσουν οι νυχτερινοί θηλασμοί με τον τρόπο που περιγράφει το nocrysolution

Πιστεύετε ότι αυτά τα δύο θα μπορούσα να τα δουλέψω παράλληλα ή θα μπερδέψω ακόμα περισσότερο το παιδί?

Για τον πρωινό βραδινό δεν έχω αποφασίσει ακόμα μετά τον πρώτο πανικό και βλέποντας λίγο καθαρότερα σκεπτικά ότι αφού η προηγούμενη εγκυμοσύνη μου ήταν καλή και δεν είχα γενικά προβλήματα, να περιμένω μέχρι να δω πως πάει το πράγμα, να συζητήσω και με τον γυναικολόγο μου και βλέποντας και κάνοντας.

Ερώτηση. Δεδομένου ότι τρώμε όλα τα παράγωγα του γάλακτος σε ικανοποιητικές ποσότητες ακόμα και κρέμες με αγελαδινό πόσο απαραίτητο είναι το γάλα σε αυτή την ηλικία και σε τι ποσότητα ?

AGE!!!!!!!!!! Με το καλό, σου εύχομαι να πάνε όλα τέλεια με τη νέα σου εγκυμοσύνη!!!!!!!!!!!!!!!:):):)

τώρα λοιπόν με βάζεις σε σκέψεις για το τι θα έκανα εγώ στη θέση σου:?..... δεν ξέρω όμως αν θα αποθήλαζα – νομίζω όχι αν δεν είναι απαραίτητο .....έχω διαβάσει ότι αρκετές μαμάδες εδώ είναι έγκυος και συνεχίζουν, δεν επιμένω όμως ...anyway δες λίγο εδώ...προς το τέλος θα δεις τι λέει για το γάλα.

http://www.kellymom.com/bf/weaning/weaning_faqs.html

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου ΚΡΙΣΤΙΝΑ:P:p

Δεν ξέρω, εμένα η πρώτη μου σκέψη ήταν απογαλακτισμός ακόμα και πριν μείνω έγκυος αυτό σκεπτόμουν σε περίπτωση εγκυμοσύνης να αποθηλάσω, στην πράξη όμως βλέπω ότι και το παιδί δεν είναι έτοιμο άλλα ούτε και εγώ οπότε αποφάσισα να περιμένω λίγο αρχίζοντας από τα «περιττά» και βλέποντας και κάνοντας. :roll::roll:

Φοβάμαι όμως, γιατί νοιώθω κάτι πονάκια, λίγο το άγχος λίγο οι ορμόνες (καλά λέμε τώρα είναι πολύυυυυ νωρίς) λίγο ο φίλος και πρωτεξάδελφος Μέρφι, με κάνουν αντί να χαίρομαι για κάτι υπέροχο, να φοβάμαι:oops::oops:

Όσον αφορά το γάλα έχεις δίκιο, είναι που με αγχώνει η παιδίατρος, να μην πω για τις πεθερομανάδες ……….:evil::evil:

Κορίτσια γεια σας και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Πέρασα ένα τραγικό Σ/Κ. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρα σάββατο και κυριακή άντε να θήλασα 2 φορές έως της 9:00 που πέφτει και κοιμάται. Μετά αρχίζΟυμε ανά 2ώρο. ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ? Εξακολουθώ και είμαι άρρωστη έχω έναν αφόρτηο βήχα που δεν λέει να κοπάσει. Χθες δεν κοιμήθηκα καλά γιατί έβηχα, πάνω που έκλεινα λιγο τα μάτια μου ξαναξύπναγα γιατί έκλαιγε το μικρο ήθελε να φάει.......... ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ? Sofuka please πες μου τι να κάνω......... με πόνο ψυχής θα αποθηλάσω και εγώ αλλά δεν αντέχω άλλο..........:|

Σωτηρία δοκίμασε αυτο που σου είπα. Όταν θα ξυπνάει, δώσε πιπίλα ή τσαγάκι. Θα δείς που θα σταματήσει σιγά σιγά!Και προσπάθησε να του δίνεις και ξένο. Και ο δικός μου στην αρχή ούτε να το δεί, αλλά τώρα μια χαρά. Ρώτα και τον παιδίατρό σου.

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου ΚΡΙΣΤΙΝΑ:P:p

Δεν ξέρω, εμένα η πρώτη μου σκέψη ήταν απογαλακτισμός ακόμα και πριν μείνω έγκυος αυτό σκεπτόμουν σε περίπτωση εγκυμοσύνης να αποθηλάσω, στην πράξη όμως βλέπω ότι και το παιδί δεν είναι έτοιμο άλλα ούτε και εγώ οπότε αποφάσισα να περιμένω λίγο αρχίζοντας από τα «περιττά» και βλέποντας και κάνοντας. :roll::roll:

Φοβάμαι όμως, γιατί νοιώθω κάτι πονάκια, λίγο το άγχος λίγο οι ορμόνες (καλά λέμε τώρα είναι πολύυυυυ νωρίς) λίγο ο φίλος και πρωτεξάδελφος Μέρφι, με κάνουν αντί να χαίρομαι για κάτι υπέροχο, να φοβάμαι:oops::oops:

Όσον αφορά το γάλα έχεις δίκιο, είναι που με αγχώνει η παιδίατρος, να μην πω για τις πεθερομανάδες ……….:evil::evil:

Αχ γλυκιά μου απόλαυσε το !!!!!!!! βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη έτσι και αλλιώς πλέον έχεις τη δική σου λογική για την διατροφή του παιδιού σου και όχι μόνο, οι υπόλοιποι αξιοσέβαστοι στο βαθμό όμως που να μη σου προκαλούν ταραχή. Όπως είπες σιγά σιγά θα βρείς την άκρη αρκεί να μην πιέζεις τον εαυτό σου. Κάποια στιγμή είχε γράψει μια ωραία σκέψη η Αγλαΐα σχετικά με τις συσπάσεις της μήτρας που προκαλεί ο θηλασμός και εξ αυτού και συστήνουν διακοπή οι γυναικολόγοι ότι δηλ. είναι απορίας άξιο γιατί δεν απαγορεύουν το σεξ (που και αυτό προκαλεί συσπάσεις της μήτρας) ενώ απαγορεύουν τον θηλασμό? Το θέμα αυτό πάντως δεν εμπίπτει στη σφαίρα δημόσιας συζήτησης (αν θα αποθηλάσεις ή όχι εννοώ ) για αυτό δεν επιμένω είναι πολύ ιδιαίτερο θέμα και εσύ ξέρεις καλύτερα. Στον τρόπο που θα το κάνεις και στο να μοιραστείς συναισθήματα να ξέρεις ότι υπάρχει μια φίλη στο διαδίκτυο.....

Διαφημίσεις

Αχ γλυκιά μου απόλαυσε το !!!!!!!! βάλε τις σκέψεις σου σε τάξη έτσι και αλλιώς πλέον έχεις τη δική σου λογική για την διατροφή του παιδιού σου και όχι μόνο, οι υπόλοιποι αξιοσέβαστοι στο βαθμό όμως που να μη σου προκαλούν ταραχή. Όπως είπες σιγά σιγά θα βρείς την άκρη αρκεί να μην πιέζεις τον εαυτό σου. Κάποια στιγμή είχε γράψει μια ωραία σκέψη η Αγλαΐα σχετικά με τις συσπάσεις της μήτρας που προκαλεί ο θηλασμός και εξ αυτού και συστήνουν διακοπή οι γυναικολόγοι ότι δηλ. είναι απορίας άξιο γιατί δεν απαγορεύουν το σεξ (που και αυτό προκαλεί συσπάσεις της μήτρας) ενώ απαγορεύουν τον θηλασμό? Το θέμα αυτό πάντως δεν εμπίπτει στη σφαίρα δημόσιας συζήτησης (αν θα αποθηλάσεις ή όχι εννοώ ) για αυτό δεν επιμένω είναι πολύ ιδιαίτερο θέμα και εσύ ξέρεις καλύτερα. Στον τρόπο που θα το κάνεις και στο να μοιραστείς συναισθήματα να ξέρεις ότι υπάρχει μια φίλη στο διαδίκτυο.....

καλή μου ΚΡΙΣΤΙΝΑ και μόνο η σκέψη ότι υπάρχει/ υπάρχουν άνθρωποι που μπορώ να μοιραστώ τις σκέψεις και τους φόβους μου και να καταλάβουν βοηθάει πολύ :D:D

Ξέρω ότι το συγγενικό φιλικό μου περιβάλλον όταν θα το μάθει θα με πιέσει για αποθηλασμό άλλα όπως λες αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσω μόνη μου :roll:

ΣΩΤΗΡΙΑ και κάτι ακόμα. Γιατί δεν αντλείς γάλα με το θήλαστρο έτσι ώστε κάποια από τα εύματα να τα δίνει ο άντρας σου για να σε ξεκουράζει;

Katerina μου την πιπίλα ούτε να την δει δεν θέλει απο μωρό που ήταν! Το χαμομηλάκι το ίδιο. Με το που βλέπει μπιμπερό όταν ειναι να φαει γάλα γίνεται έξαλλος! Δοκίμασα να του δώσω πάλι χθες ξένο γάλα απο ποτηράκι μπας και το ξεγελάσω. Το πιάνει και με το που το βάζει στο στόμα του αρχίζει και το σπρώχνει. Δοκιμάσα να του αλλάξω μπιμπερό να του το δώσω σε ένα που πίνει το νεράκι του εκεί και του αρέσει γιατί έχει λαστιχένια θηλή. Το βάζε στο στόμα του και με το που το καταλαβαίνει πάλι τα ίδια. Δοκίμσα επίσης να του το δώσω λίγο με το κουτάλι . Ξανά τα ίδια! :|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|

Τώρα όσον αφορά το θήλαστρο το σταμάτησα απο 4,5μηνών σχεδόν δεν θέλω να ξαναμπώ σε αυτή την διαδικασία γιατί τώρα δεν έχω χρόνο ούτε για να αντλώ. Πρέπει να είμαι συνέχεια απο πισω το γιατι πιάνεται απο παντού...............

Εχω απελπιστεί νομίζω ότι θα θηλάζω για πάντα........

ΣΩΤΗΡΙΑ και σε εμένα έκανε ο μικρός μου νούμερα αλλά όχι σαν τα δικά σας! Δεν μου έπινε με τίποτα το γάλα. Μόλις έγινε 9 μηνών όμως ξαφνικά άλλαξε!Κάνε υπομονή.Όλα θα γίνουν. Δοκίμασε να τον αρχίζεις με στήθος και μετά αμέσως να του δίνεις μπιμπερό. που θα πάει. θα μάθε ο μικρός σου!:D

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Καλημέρα σας εδώ και μερικές μέρες έμαθα ότι είμαι έγκυος, τις πρώτες μέρες ήμουν σε μία κατάσταση πανικού δεν ήξερα/ξέρω τι θα κάνω με την κόρη μου η οποία είναι 19 μηνών και θηλάζει και δεν έχω καμία ένδειξη ότι θα….. ήθελε να αποθηλάσει ….φυσικά.:roll::roll:

Να σημειώσω ότι θηλάζει πρωί, απόγευμα όταν γυρίζουμε σπίτι, το βράδυ και μία με δύο φορές την νύχτα. Αυτό τις καθημερινές, το Σαββατοκύριακο υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δύο θηλασμοί για να κοιμηθεί μέσα στην ημέρα.

Μετά από κάποιες σπασμωδικές κινήσεις δοκιμάζοντας πράγματα το Σαββατοκύριακο (και αφού έχω διαβάσει ότι μπόρεσα να βρω σε πληροφορία για τον σταδιακό αποθηλασμό) θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου/αποφάσεις, για να μου πείτε αν πιστεύετε ότι μπορεί να δουλέψει.

Διαβάζοντας, σκεπτικά ότι θα έπρεπε να κόψω τον πιο εύκολο θηλασμό και αυτός είναι ο πρωινός, δεδομένου όμως ότι η κόρη μου δεν πίνει άλλο γάλα είχαμε και αλλεργία στο αγελαδινό, αποφάσισα να κρατήσω τον πρωινό και τον βραδινό θηλασμό (που σαφώς τον χρειάζεται περισσότερο μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε με άλλο γάλα) και να αρχίσουμε με τον απογευματινό θηλασμό επανασύνδεσης και θα ακολουθήσουν οι νυχτερινοί θηλασμοί με τον τρόπο που περιγράφει το no cry solution

Πιστεύετε ότι αυτά τα δύο θα μπορούσα να τα δουλέψω παράλληλα ή θα μπερδέψω ακόμα περισσότερο το παιδί?

Για τον πρωινό βραδινό δεν έχω αποφασίσει ακόμα μετά τον πρώτο πανικό και βλέποντας λίγο καθαρότερα σκεπτικά ότι αφού η προηγούμενη εγκυμοσύνη μου ήταν καλή και δεν είχα γενικά προβλήματα, να περιμένω μέχρι να δω πως πάει το πράγμα, να συζητήσω και με τον γυναικολόγο μου και βλέποντας και κάνοντας.

Ερώτηση. Δεδομένου ότι τρώμε όλα τα παράγωγα του γάλακτος σε ικανοποιητικές ποσότητες ακόμα και κρέμες με αγελαδινό πόσο απαραίτητο είναι το γάλα σε αυτή την ηλικία και σε τι ποσότητα ?

Συγχαρητήρια για την καινουρια εγκυμοσύνη!

Ρίξε μια ματιά εδώ, θα δεις ότι δεν είσαι η μόνη:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023

Κι εγώ μια απ' τα ίδια. Ο μπέμπης μου είναι 10 μηνών και εγώ είμαι 8 εβδομάδων έγκυος. Και φυσικά ούτε και συζητάω την περίπτωση αποθηλασμού, θέλω να γεννήσω και να θηλάζω και τα δύο. Υπάρχει και ένα σχετικό θέμα το tandem nursing, υπάρχουν κοπέλες στο φόρουμ που θηλάζουν δυο παιδιά διαφορετικής ηλικίας, όλα γίνονται, εξαρτάται πόσο το θες! Εννοείται βεβαια πως βασική προϋποθεση συνέχισης του θηλασμού στην εγκυμοσύνη είναι να μην έχεις ιστορικό παλινδρομων κυήσεων/προηγουμενες προβληματικές εγκυμοσύνες και μια καλή -μεχρι το σημείο που είμαστε τουλάχιστον- πρόγνωση για την υπάρχουσα εγκυμοσύνη. Εξάλλου ίσως το πιτσιρίκι σου να επιλέξει να αποθηλάσει από μόνο του, όταν το γάλα σου αλλάξει σύσταση και γίνει πρωτόγαλα -κάπου στον 8ο μήνα γίνεται αυτό- και πιθανόν να μην του αρέσει η γεύση.

Με το καλό και μην αγχώνεσαι! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Συγχαρητήρια για την καινουρια εγκυμοσύνη!

Ρίξε μια ματιά εδώ, θα δεις ότι δεν είσαι η μόνη:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=42023

Κι εγώ μια απ' τα ίδια. Ο μπέμπης μου είναι 10 μηνών και εγώ είμαι 8 εβδομάδων έγκυος. Και φυσικά ούτε και συζητάω την περίπτωση αποθηλασμού, θέλω να γεννήσω και να θηλάζω και τα δύο. Υπάρχει και ένα σχετικό θέμα το tandem nursing, υπάρχουν κοπέλες στο φόρουμ που θηλάζουν δυο παιδιά διαφορετικής ηλικίας, όλα γίνονται, εξαρτάται πόσο το θες! Εννοείται βεβαια πως βασική προϋποθεση συνέχισης του θηλασμού στην εγκυμοσύνη είναι να μην έχεις ιστορικό παλινδρομων κυήσεων/προηγουμενες προβληματικές εγκυμοσύνες και μια καλή -μεχρι το σημείο που είμαστε τουλάχιστον- πρόγνωση για την υπάρχουσα εγκυμοσύνη. Εξάλλου ίσως το πιτσιρίκι σου να επιλέξει να αποθηλάσει από μόνο του, όταν το γάλα σου αλλάξει σύσταση και γίνει πρωτόγαλα -κάπου στον 8ο μήνα γίνεται αυτό- και πιθανόν να μην του αρέσει η γεύση.

Με το καλό και μην αγχώνεσαι! :)

ZOYZOYNEΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ????????:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Συγχαρητήρια κοριτσάρα μου γλυκιά. Συγχαρητήρια και για την συνέχιση του θηλασμού σου! Πω πω απίστευτο μου φαίνεται , η διαφορά τους δε θα είναι τέλεια μακάρι να μπορούσα και εγώ! Να μπαίνεις και να μας ενημερώνεις!

Διαφημίσεις

Katerina μου την πιπίλα ούτε να την δει δεν θέλει απο μωρό που ήταν! Το χαμομηλάκι το ίδιο. Με το που βλέπει μπιμπερό όταν ειναι να φαει γάλα γίνεται έξαλλος! Δοκίμασα να του δώσω πάλι χθες ξένο γάλα απο ποτηράκι μπας και το ξεγελάσω. Το πιάνει και με το που το βάζει στο στόμα του αρχίζει και το σπρώχνει. Δοκιμάσα να του αλλάξω μπιμπερό να του το δώσω σε ένα που πίνει το νεράκι του εκεί και του αρέσει γιατί έχει λαστιχένια θηλή. Το βάζε στο στόμα του και με το που το καταλαβαίνει πάλι τα ίδια. Δοκίμσα επίσης να του το δώσω λίγο με το κουτάλι . Ξανά τα ίδια! :|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|

Τώρα όσον αφορά το θήλαστρο το σταμάτησα απο 4,5μηνών σχεδόν δεν θέλω να ξαναμπώ σε αυτή την διαδικασία γιατί τώρα δεν έχω χρόνο ούτε για να αντλώ. Πρέπει να είμαι συνέχεια απο πισω το γιατι πιάνεται απο παντού...............

Εχω απελπιστεί νομίζω ότι θα θηλάζω για πάντα........

Αν θες πραγματικά να αποθηλάσεις, να το κάνεις για τους σωστούς λόγους. Το να σταματήσει να θηλάζει το βράδυ δε σημαίνει ότι ως δια μαγείας θα σταματήσει να ξυπνάει. Ο βραδυνός θηλασμός έιναι κάτι παραπάνω από πείνα, ικανοποιεί περισσότερο συναισθηματικές ανάγκες του μωρού. Ο δικός μου μέχρι 6 μηνών δεν είχε ξυπνήσει ποτε βράδυ. Απο 6 μηνών που ξεκινήσαμε τις στερεές ξυπναγε ανά διωρο σχεδόν, ήμουν σα ζόμπι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Τις τελευταίες μερες ξυπνά λιγότερες φορές, μάλιστα χθες και προχθές δεν ξύπνησε καθόλου και κάνω τρελλές χαρές (δεν το λέμε ούτε του παπα, που λένε!) Δε μπορείς να βάλεις σε πρόγραμμα ένα τόσο μικρό μωράκι. Ούτε το αγελαδινό γάλα θα σου εξασφαλίσει ότι θα περνάτε ένα ήρεμο βράδυ. Ασε που θα είναι χειρότερα, θα πρέπει να σηκωνεσαι, να ζεσταίνεις νερό, να περιμένεις να κρυώσει, και στο μεταξύ το μωρό θα έχει ξυπνήσει για τα καλά, και άντε να ξανακοιμηθέι. Ενω΄ τώρα με το που ξυπνάει τσουπ, το βάζεις στο στήθος και σε κανα δεκάλεπτο έχει ξανακοιμηθεί, κι εσύ το ίδιο! Τουλάχιστον έτσι το βλεπω εγώ!

Αν παρ όλα αυτά θες να τον κανεις να πίνει και άλλο γάλα, ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην του δίνεις εσύ το μπιμπερό (βασικά καλύτερα να μην του δίνεις καν μπιμπερό, προτίμησε αυτά τα εκπαιδευτικά ποτηράκια), βάλε κάποιον άλλον να το κάνει, όταν εσύ δεν είσαι στο σπίτι. Τα μωρά προσαρμόζονται πολύ πιο εύκολα απ' όσο νομίζουμε. Εγώ ανησυχούσα για τον δικό μου, πώς θα κοιμάται όταν εγώ θα λείπω απ' το σπίτι για δουλειά, τελικά με την κοπέλα που το κρατάει μια χαρά κοιμάται, ξαπλώνει μπρούμυτα και μέχρι να τον κουνήσει λιγάκι η κοπέλα στο πωπουδάκι του για να νανουριστεί, έχει κοιμηθεί! Κατι που εγώ ούτε στα πιο τρελλά μου όνειρα δε θα δω να συμβαίνει, γιατί όταν ο μικρός βλέπει τη μαμά ξέρει ότι έχει... βυζί και νάνι! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ZOYZOYNEΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ????????:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Συγχαρητήρια κοριτσάρα μου γλυκιά. Συγχαρητήρια και για την συνέχιση του θηλασμού σου! Πω πω απίστευτο μου φαίνεται , η διαφορά τους δε θα είναι τέλεια μακάρι να μπορούσα και εγώ! Να μπαίνεις και να μας ενημερώνεις!

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κοριτσάκι μου!

Εγω αγχωθεί λίγο, γιατί είναι ακόμα πολύ μωράκι ο μικρούλης μου. Τι να κάνουμε, αφού έρχεται και αδελφακι καλώς να έρθει, θα προσαρμοστούμε! Μ' έχει βολέψει πολύ ο θηλασμός ομολογώ, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μη χρειαστεί να διακόψω.

Να είσαι καλά κι εσύ και ο μπεμπάκος σου!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου κοριτσάκι μου!

Εγω αγχωθεί λίγο, γιατί είναι ακόμα πολύ μωράκι ο μικρούλης μου. Τι να κάνουμε, αφού έρχεται και αδελφακι καλώς να έρθει, θα προσαρμοστούμε! Μ' έχει βολέψει πολύ ο θηλασμός ομολογώ, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μη χρειαστεί να διακόψω.

Να είσαι καλά κι εσύ και ο μπεμπάκος σου!

Mπράβο ζουζουνέλ μου! Πολυ χαίρομαι..... ήταν στο πρόγραμμα το νέος μέλος ή έτυχε?

AGE σε συμμεριζομαι οσο δε φανταζεσαι καθοτι βιωνουμε ακριβως το ιδιο πραγμα, μονο που εγω εχω στο ιστορικο μου τεσσερις αποβολες και μια παρα πολυ δυσκολη προηγουμενη κυηση με προωρες συσπασεις-ημουν στο κρεβατι μεχρι τελους-!!εμας ο γιατρος μας τα κοβει ολα.....εγω αν ειχα κατι διαφορετικο στο παρελθον νομιζω δε θα αποθηλαζα η εστω θα προσπαθουσα-διοτι προσπαθεια θα κανω και ο,τι καταφερουμε-το ονειρο μου ηταν παντα το tandem ομως δε νομιζω οτι θα τα καταφερω.....ηδη απο χθες ελαττωσα τους πρωινους θηλασμους, το πιο δυσκολο ειναι το βραδυ που το ζηταει και το φωναζει επιμονα αρκετες φορες...δεν ειμαι ετοιμη να αποθηλασουμε ομως σκεφτομαι και το σπορακι και σιγουρα πρεπει και θελω να το προστατευσω!

zouzounel σε ευχαριστώ και σε σένα συγχαρητήρια και σου έρχομαι να πάνε όλα καλά:-P:-P , θα περνάω και από το threat να τα λέμε και να διαβάζω νέα σας!! εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω βλέπωντας και κάνωντας πάντως πραγματικά θα ήθελα να συνεχίσω γιατί βλέπω ότι έτσι είναι ευκολότερα τα πράγματα και για μένα αλλά και για την μικρή.

spyni διάβασα την δημοσίευση σου την ημέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος, με το καλό το μωράκι σου:-P και μην στεναχωριέσαι και εγώ στην θέση σου δεν θα δίσταζα καθόλου. Έτσι όπως έχει η κατάσταση κάνεις το καλλίτερο δυνατό :P

Η πρώτη μας προσπάθεια με τον απογευματινό θηλασμό ήταν απογοητευτική :? σε κάποια φάση άρχισα και εγώ να κλαίω με την μικρή:?:-? τελικά κοιμάται τώρα χωρίς να θηλάσει...

Διαφημίσεις

σου ευχομαι και σε εσενα τα καλυτερα κοριτσι μου!!εμεις αγορασαμε μολις γαλατακι και καινουρια ποτηρακια και αποψε λεμε να κανουμε το πρωτο μας εγχειρημα....ιδωμεν....εγω δε κλαιω προκαταβολικα!!με το καλο σε ολα τα κοριτσια που προσπαθουν!!

Η πρώτη μας προσπάθεια με τον απογευματινό θηλασμό ήταν απογοητευτική :? σε κάποια φάση άρχισα και εγώ να κλαίω με την μικρή:?:-? τελικά κοιμάται τώρα χωρίς να θηλάσει...

Δοκιμασε για να κοψεις τον απογευματινο θηλασμο να μην κάθεσαι σε πολυθρονες, καναπέδες κλπ εκεινη την ώρα και να φοράς κάπως κλειστά ρούχα..

Εγώ κάπως έτσι τον έκοψα το συγκεκριμένο θηλασμό, κάθε φορά που με έβλεπε να κάθομαι ερχόταν κατα πάνω μου και μου τραβουσε τα ρούχα, αν ημουν ομως όρθια και καναμε πράγματα κάπως το ξεχνούσε... Δοκιμασε και αυτό...

σου ευχομαι και σε εσενα τα καλυτερα κοριτσι μου!!εμεις αγορασαμε μολις γαλατακι και καινουρια ποτηρακια και αποψε λεμε να κανουμε το πρωτο μας εγχειρημα....ιδωμεν....εγω δε κλαιω προκαταβολικα!!με το καλο σε ολα τα κοριτσια που προσπαθουν!!

αχ εγώ σε καταλαβαινω..να ξέρεις οτι καπως έτσι νιώσαμε ολες στην ιδια φαση..

το ιδιο θεμα ειχε προβληματισει κι εμενα που απο τον αποθηλασμο (18μην) μεχρι σημερα δεν εχει πιει καθολου γάλα παρά μονο καμια φορά με τα κορν φλεικς.(Δοκιμασα διαφορα φρέσκα γάλατα σε διαφορετικά ποτηρια, θερμοκρασιες κλπ, αλλά τιποτα..)

Η απαντηση που μου ειχε δωσει ο παιδιατρος ειναι οτι δεν πειράζει καθολου και δεν χρειαζεται.

Κορίτσια, ξέρω ότι μετά τον χρόνο συνιστάται να κόψεις το μπιμπερό και την πιπίλα, αλλά εμείς στο διάστημα που είχαμε αποθηλάσει (15 μηνών περίπου) δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς μπιμπερό. Όλα τα άλλα υγρά τα έπινε η κόρη μου σε ποτήρι, αλλά ειδικά το γαλατάκι το έπινε πάντα σε μπιμπερό χωμένη στην αγκαλιά μου και με το χεράκι της απαραίτητα κάτω από τη μπλούζα μου. Το καλοκαίρι μάλιστα που ξάπλωνα συχνά χωρίς μπλούζα ακουμπούσε και το μαγουλάκι της στο στήθος μου, κι έτσι μυρίστηκε μια μέρα το πρωτόγαλα και ξανάρχισε να θηλάζει. Ορθοδοντικά θεωρείται λάθος, αλλά για μας ήταν το καλύτερο υποκατάστατο του θηλασμού.

αχ μεσα στο μυαλο μου ησουν και εγω εχω το μπιμπερο ως τελικη λυση...αν και δεν το εχει χρησιμοποιησει ποτε ως τωρα, μια φορα που της το δοκιμασαμε δεν μπορουσε να καταφερει την ολη τεχνικη του!!-παμε στο γιατρο τωρα, ελπιζω να μας πει θετικα πραγματα-

οπως εχω γραψει και σε αλλα τοπικ σχετικα με το ξενο γαλα ειμαι σε φαση που θελω να ξεκινησω να δωσω στη μικρη περιστασιακα ξενο γαλα να δοκιμασει μιας και μεχρι σημερα εκτος απο τις στερεες γενικα δεν εχει πιει αλλο τυπο εκτος του μητρικου.

Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να αποθηλασω ακομη (σκοπευω να διατηρησω τη γαλουχια μεχρι και την ανοιξη) απλα εχω σκεφθει οτι η εισαγωγη στο ξενο γαλα σιγα σιγα μπορει να γινει σε μορφη γνωριμιας.. ηδη δοκιμασα εβαπορε δυο μερες σε διαφορετικες ωρες και δεν θελησε να πιει ουτε σταγονα..σημερα το βραδυ αντι να θηλασω προσπαθησα να της δωσω να πιει φρεσκο αλλα και εκει αρχικα εδειξε ενα μικρο ενδιαφερον αλλα συντομα το παρατησε και εκλαιγε για να τη βαλω στο στηθος..τελος παντων βλεπω μαλλον οτι θα χουμε δυσκολιες την περιοδο του αποθηλασμου και μαλλον με φοβιζει γιατι δεν ξερω πως να το διαχειριστω...ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος για να δοκιμασει ξενο γαλα και ποιες ωρες να προτιμησω δεδομενου οτι εργαζομαι και πριν φυγω θηλαζω για να αδειαζει το στηθος και οταν επιστρεφω (σχεδον θελω δεν θελω μιας και δεν με αφηνει σε χλωρο κλαρι οταν επιστρεφω σπιτι και ας εχει φαει και μια ωρα πριν) θηλαζω ξανα..

ξεκινησα αυτη τη κινηση με το να το κανω μονο Σαββατοκυριακα πρωι ωστε να θηλαζω και στο υπολοιπο της ημερας αλλα μαλλον αυτο πρεπει να επεκταθει και σε αλλες μερες (οχι εντατικα εφοσον δεν θελω ακομη να αποθηλασω) μεχρι να δειξει οικειοτητα με το ξενο γαλα..

αυτο που κανει εντυπωση ειναι οτι πιανει τη θηλη του μπιμπερο και την περιεργαζεται οπως κανιε και με το στηθος μου..

επισης κατι ακομη..να προτιμησω μπιμπερο η ποτηρακι? στο ποτηρακι πινει το νερο (μονο αυτο προς το παρον) με οικειοτητα αλλα δεν ξερω αν θα πιει το γαλα...

σκεφθηκα και τη λυση να δινω αντλημενο σε μπουκαλι και να αναμιγνυω ξενο γαλα σε μικρες ποσοτητες μεχρι να μαθει αλλα θα με ξαναβαλει στη διαδικασια των αντλησεων και δεν ξερω αν αυτο θα χει αποτελεσμα.

Τελος παντων οι πιο εμπειρες τι λετε? Το κοβετε να χω δυσκολο αποθηλασμο η εγω δεν καταλαβαινω καλα??

prosperous είναι σαν να μιλάω εγώ...και εγώ θέλω την άνοιξη να ξεκινήσω να αποθηλάζω το θέμα είναι πως όμως...της έδωσα λιγο εβαπορέ με το κουταλάκι και το ήπιε..το δικό μου πρόβλημα σε μένα είναι ότι δεν πιάνει ούτε το μπιμπερό ούτε το ποτηράκι!

πώς θα της δώσω να πιει ξένο γάλα??

και αποθηλασε επιτελους!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...