Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Σωτηρια μου!!και εμεις θηλαζουμε εδω και 17 μηνες και μπορω να πω οτι καποιες φορες γινεται με κοπο και κουραση και αυπνια!! προσπαθησε να ηρεμησεις και να βρεις ισως λιγο χρονο για εσενα να χαλαρωσεις!!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ μπορει να σου εγγυηθει οτι με το ξενο γαλα το μωρο σου θα κοιμαται τα βραδια!!μαλλον πιο πολυ θα παιδευτεις διοτι ειναι σε ηλικια που εχει συνειδητοποιησει πολλα πραγματα και κυριως τη σχεση του θηλασμου!!δεν ξερω να σε βοηθησω περισσοτερο παρα μονο να σου πω οτι ο υπνος δεν εχει σχεση με το γαλα που πινει το παιδι-καπου εχει ξανασυζητηθει το θεμα-της κουμπαρας μου το παιδι δεν ξυπναγε μεσα στη νυχτα απο την ημερα που γυρισε απο την κλινικη και ξυπναει τωρα που της δινει ξενο!!τι να πω, μακαρι να σου απαντησει καποια πιο εμπειρη μανουλα!!ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ευχομαι!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και ξαναγραφω για το λογο που μπηκα....εδω και 17 μηνες θηλαζουμε ακαταπαυστα και το χαιρομαι πραγματικα πααααρα ππολυυυυυυυυυυυυυ!!ομως προεκυψε νεα εγκυμοσυνη και τα εχω πραγματικα χαμενα - μολις σημερα το μαθαμε-!!λογω ιστορικο αρκετων αποβολων θελω να δω αν υπαρχει δυνατοτητα φυσικου αποθηλασμου και πως αραγε γινεται αυτο????

Ξεκινάω με την ελπίδα ότι κάποια κοπέλα θα διαβάσει και το δικό μου μήνυμα. Σήμερα η ψυχολογία μου έχει πέσει στα πατώματα. Τσακώθηκα και με τον άντρα μου , τα νεύρα μου έχουν βγεί έξω απο το κεφάλι μου....:(

Ειμαι άρρωστη , ξάγρυπνη εδώ και 8μήνες όσο είναι ο άγγελος μου δηλαδή και θηλάζω απεριόριστα. Μέχρι πριν 2΄μέρες δεν ήθελα κουβέντα για αποθηλασμο απο τώρα. Απο χθες το βράδυ όμως που ο οργανισμός μου είναι χάλια και με ελάχιστες ώρες ύπνου γιατί το μωράκι μου ξυπνάει τουλάχιστον 3φορές για να φάει αποφάσισα με πόνο καρδιάς ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ να αποθηλάσω. Το λέω και κλαίω κρυφά να μην με δει παλι ο άντρας μου. Αν μπορούσες άγγελε μου να μην ξύπναγες το βράδυ όλα θα ηταν διαφορετικά......... ας αρρώσταινα πάλι και πάλι αρκεί να κοιμόμονουν. Έχω πριστεί απο το κλάμα. Σήμερα προσπαθούσα να του μειώσω τους θηλασμούς και γινόταν χαμός απο το κλάμα. Αναγκαστικά τον έβαζα πάλι στο στήθος μου. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΘΕΕ ΜΟΥ ? ΠΩΣ θα τα καταφέρω? Τουλάχιστον να μην ξύπναγε το βράδυ ........ αν τα κατάφερνα θα συνέχιζα τον θηλασμό έστω για 2-3 φορές την μέρα. Αλλα αυτό δεν γίνεται ο μπέμπης μου θα συνεχίζει να ξυπνάει. Επειτα σήμερα ΄με έπιασαν και οι φοβοι οι γνωστοί που έχω όταν αποθηλάσω φυσικά. Φοβάμα ότι θα μου μείνει γάλα στο στήθος , δεν θα το καταλάβω και θα γίνει καμιά ζημια αργότερα στο στήθος μου ............. καταλαβαίνετε τι εννοώ.. ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ........ Ειμαι πολύ χάλια ... εύχομαι κάποια κοπέλα να διάβάσει το μήνυμά μου

Σωτηρία, κουράγιο!

Ό,τι και να αποφασίσεις, περίμενε λίγες μέρες, γιατί όπως τα περιγράφεις, η σημερινή μέρα δεν είναι κατάλληλη για αποφάσεις.

Σε καταλαβαίνω με το πρόβλημα ύπνου. Ίσως σε βοηθήσει αν δεν το δεις ως θέμα επιτυχίας ή αποτυχίας. Το βλέπω κι από τον εαυτό μου, όταν σκέφτομαι ότι κανονικά θα έπρεπε η μεγάλη μου να κοιμάται σερί, με ενοχλεί πολύ περισσότερο που ξυπνά, σκέφτομαι ότι έκανα κάτι λάθος και από τις σκέψεις δυσκολεύομαι να ξανακοιμηθώ. Ενώ όταν το παίρνω πιο χαλαρά, δεν με πειράζει. Η μικρή δεν μ΄ενοχλεί τόσο που ξυπνά, γιατί το αποδέχομαι ως φυσικό στην ηλικία που είναι. Για να μην σε αγχώσω τζάμπα, τώρα πια και η μεγάλη πολλές φορές κοιμάται σερί, αλλιώς ξυπνά συνήθως μια φορά. Στην ηλικία που είναι ο δικός σου, κι η δική μου έφτανε τις 3 φορές τη νύχτα. Θα περάσει η φάση.

Εύχομαι όλα καλά. Μέχρι τώρα μια χαρά τα καταφέρνετε.

Σωτηρία θα συμφωνήσω με την pax ότι σήμερα δεν είναι κατάλληλη μέρα για αποφάσεις. Περίμενε λίγες μέρες να γίνεις καλύτερα και παίρνεις απόφαση τότε. Εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω για αποθηλασμό γιατί δεν έχω εμπειρία. Να έχεις όμως υπ'όψιν ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι φταίει ο θηλασμός για τα ξυπνήματα του γιου σου. Αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ, έξω από την ενότητα του θηλασμού, θα δεις ότι υπάρχουν πάρα πολλά μωρά που ξυπνάν (είτε γιατί βγάζουν δόντια είτε γιατί έτσι κάνουν τα μωρά) και οι μαμάδες τα κουνάνε για ώωωωωωωρα στο καρότσι ή την αγκαλιά για να ξανακοιμηθούν. Τουλάχιστον ο θηλασμός ξαπλωμένη είναι πολύ πιο ξεκούραστος, ειδικά αν κοιμάσαι μαζί με το μωρό στο ίδιο κρεβάτι. Εσείς κοιμάστε μαζί;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

spyni συχγαρητήρια για την εγκυμοσύνη! καλύτερα ρίξε μια ματιά στις σελίδες αυτού του θέματος, να διαβάσεις εμπειρίες από μαμάδες που τα κατάφεραν. Εγώ δεν έχω εμπειρία σε αυτό το θέμα ακόμα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ευχαριστώ πολύ που είδατε το μήνυμά μου. Δεν το περίμενα. Palladin ειμαι υποχρεωμένη απέναντί σου κάθε φορά που μου απαντάς με βοηθάς πάρα πολύ. Δεν ξέρω .. δεν ξέρω τι να κάνω.... σηκώνομαι για δουλειά το πρωί και είμαι σαν ζόμπι. Αρρωσταίνω κάθε 2μήνες δεν προσέχω την υγεία μου την έχω παραμελύσει. Αυτή τη φορά όμως δεν αντέχω άλλο. Ειμαι γριπωμένη με βήχα , μπούκωμα και με κλεισμένο λαιμό. Το σπίτι ανω κάτω..... να κοινηγάω το μωρό να μη παει εκεί, να μην πιάνει αυτό να ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στον άντρα μου. ΞΕΣΠΑΣΑ σ'αυτόν..... είχα το μωρό αγκαλιά και προσπαθουσα να του δώσω ξένο γάλα. Δεν το έπινε. Ο άντρας μου μου έλεγε μην τον πιέζεις και ξέσπασα πάνω του . ΣΗΚΩ ΕΣΥ του λέω και 3και 4φορές το βράδυ να θηλάσεις, άρρωστη όπως είμαι εγώ. Χαμός έγινε... Τέλος πάντων. Σήμερα για πρώτη φορά θήλασα μόνο 3φορές. Εκεί που τα Σάββατα που δεν δουλεύω μπορεί και να θήλαζα και 8-9 φορές.. Τώρα 9 ώρα του έδωσα γιαούρτι να φάει. Το έφαγε. Έπεσε και κοιμήθηκε και ο άγγελος μου όμως όχι για πολύ........... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ:(:(:(:(:( Τα έχω χάσει.. να του δώσω γάλα ? Αν του ΄δώσω φοβάμαι ότι θα ξαναξυπνήσει κάθε 2ώρες όπως μου κάνει τώρα τελευταία........ κουράστηκα :cry::cry::cry: Σας παρακαλώ πείτε μου . Νομιζω ότι είμαι σίγουρη πια οτι θέλω να σταματήσω.

Σωτηρια μου!!και εμεις θηλαζουμε εδω και 17 μηνες και μπορω να πω οτι καποιες φορες γινεται με κοπο και κουραση και αυπνια!! προσπαθησε να ηρεμησεις και να βρεις ισως λιγο χρονο για εσενα να χαλαρωσεις!!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ μπορει να σου εγγυηθει οτι με το ξενο γαλα το μωρο σου θα κοιμαται τα βραδια!!μαλλον πιο πολυ θα παιδευτεις διοτι ειναι σε ηλικια που εχει συνειδητοποιησει πολλα πραγματα και κυριως τη σχεση του θηλασμου!!δεν ξερω να σε βοηθησω περισσοτερο παρα μονο να σου πω οτι ο υπνος δεν εχει σχεση με το γαλα που πινει το παιδι-καπου εχει ξανασυζητηθει το θεμα-της κουμπαρας μου το παιδι δεν ξυπναγε μεσα στη νυχτα απο την ημερα που γυρισε απο την κλινικη και ξυπναει τωρα που της δινει ξενο!!τι να πω, μακαρι να σου απαντησει καποια πιο εμπειρη μανουλα!!ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ευχομαι!!

Συγνώμη spyni μου είμαι τοσο φορτισμένη που ξέχασα να σου ευχηθώ! Είναι πραγματικό θαύμα αυτό που σου συμβαίνει με το καλό να σου έρθει το αγγελούδι σου και να είσαι καλά να το χαρείς

spyni συχγαρητήρια για την εγκυμοσύνη! καλύτερα ρίξε μια ματιά στις σελίδες αυτού του θέματος, να διαβάσεις εμπειρίες από μαμάδες που τα κατάφεραν. Εγώ δεν έχω εμπειρία σε αυτό το θέμα ακόμα

ευχαριστω!!δυστυχως δε βρισκω κατι αναλογο!!ασε που πελαγωνω διοτι οι περισσοτερες ειχαν το χρονο με το μερος τους, ενω εγω τρεμω μηπως με το να προστατευσω τη μικρουλα χασω το ακομη πιο μικρουλι!!

Σωτηρία θα συμφωνήσω με την pax ότι σήμερα δεν είναι κατάλληλη μέρα για αποφάσεις. Περίμενε λίγες μέρες να γίνεις καλύτερα και παίρνεις απόφαση τότε. Εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω για αποθηλασμό γιατί δεν έχω εμπειρία. Να έχεις όμως υπ'όψιν ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι φταίει ο θηλασμός για τα ξυπνήματα του γιου σου. Αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ, έξω από την ενότητα του θηλασμού, θα δεις ότι υπάρχουν πάρα πολλά μωρά που ξυπνάν (είτε γιατί βγάζουν δόντια είτε γιατί έτσι κάνουν τα μωρά) και οι μαμάδες τα κουνάνε για ώωωωωωωρα στο καρότσι ή την αγκαλιά για να ξανακοιμηθούν. Τουλάχιστον ο θηλασμός ξαπλωμένη είναι πολύ πιο ξεκούραστος, ειδικά αν κοιμάσαι μαζί με το μωρό στο ίδιο κρεβάτι. Εσείς κοιμάστε μαζί;[/QUOTE]

Οχι γλυκιά μου Palladin δεν κοιμόμαστε μαζί είμαι πολύ κατά σ 'αυτό το θέμα

Διαφημίσεις

αν θέλεις να δώσεις ξένο, καλυτερα να το δίνει ο μπαμπάς γιατί το μωρό λογικά μπερδεύεται όταν το δίνεις εσύ, ξέρει ότι το στήθος σου είναι εκεί και το προτιμά.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Συγνώμη spyni μου είμαι τοσο φορτισμένη που ξέχασα να σου ευχηθώ! Είναι πραγματικό θαύμα αυτό που σου συμβαίνει με το καλό να σου έρθει το αγγελούδι σου και να είσαι καλά να το χαρείς

σε ευχαριστω!!να χαιρεσαι το αγγελουδι σου και να σκεφτεσαι οτι τα πραγματα θα βελτιωθουν!!!μην ξεσπας σε κανενα και κυριως στον εαυτο σου!!χαμηλωσε τον πηχη αναφορικα με τις δουλειες του σπιτιου αλλιως θα τρελαθεις!ζητα και καμια βοηθεια...μια κοπελια εδω ειχε πει οτι τα χρηματα που θα διεθετε για ξενο γαλα τα δινει σε μια γυναικα να τους νοικοκυρευει!!ακολουθησα την ιδεα της και πραγματικα ωφεληθηκα, ψυχικα και σωματικα....μην απογαλακτιζεις!!!θα περασει!!!

Οχι γλυκιά μου Palladin δεν κοιμόμαστε μαζί είμαι πολύ κατά σ 'αυτό το θέμα

αν δεν κοιμάστε μαζί είναι λογικό να κουράζεσαι με τόσα σηκώματα από το κρεβάτι. Κι εγώ κατά ήμουν πριν γεννήσω, αλλά μετά αναθεώρησα:P Βασικά πολλά αναθεώρησα από τότε που γέννησα. Αλλά είναι πολύ προσωπικό και λεπτό θέμα, η κάθε οικογένεια ας κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

spyni κάπου υπάρχει παρόμοιο θέμα, δεν μπορεί.

πάντως όπως και να έχει, μην κάνεις απότομο αποθηλασμό, κόψε έναν έναν τους θηλασμούς, ξεκινώντας από τον πιο εύκολο να κοπεί και τελειώνοντας με τον πιο δύσκολο. Βεβαίως υπάρχουν πολλές έγκυες που θηλάζουν, αλλά αν έχεις ιστορικό αποβολών σε καταλαβαίνω

jv42p3.png

DfUyp2.png

αν δεν κοιμάστε μαζί είναι λογικό να κουράζεσαι με τόσα σηκώματα από το κρεβάτι. Κι εγώ κατά ήμουν πριν γεννήσω, αλλά μετά αναθεώρησα:P Βασικά πολλά αναθεώρησα από τότε που γέννησα. Αλλά είναι πολύ προσωπικό και λεπτό θέμα, η κάθε οικογένεια ας κάνει αυτό που θεωρεί σωστό, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

spyni κάπου υπάρχει παρόμοιο θέμα, δεν μπορεί.

πάντως όπως και να έχει, μην κάνεις απότομο αποθηλασμό, κόψε έναν έναν τους θηλασμούς, ξεκινώντας από τον πιο εύκολο να κοπεί και τελειώνοντας με τον πιο δύσκολο. Βεβαίως υπάρχουν πολλές έγκυες που θηλάζουν, αλλά αν έχεις ιστορικό αποβολών σε καταλαβαίνω

ψαχνω, ψαχνω σαν τρελη...καμια με αποβολες..και να σκεφτεις ονειρευομουν το tandem nursing!!, μαλλον δεν ειναι για ολες μας!!σε ευχαριστω πολυ!!!

ψαχνω, ψαχνω σαν τρελη...καμια με αποβολες..και να σκεφτεις ονειρευομουν το tandem nursing!!, μαλλον δεν ειναι για ολες μας!!σε ευχαριστω πολυ!!!

δες εδώ http://www.kellymom.com/bf/weaning/weaning_techniques.html για τεχνικές αποθηλασμού

και εδώ http://www.kellymom.com/nursingtwo/faq/01safety.html

http://www.kellymom.com/nursingtwo/faq/index.html

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω κοριτσακι μου!!!αρκετα απο αυτα τα αναφερει και η Πατσουρου....απλα υπαρχει παντα μεσα μου η ελπιδα καποια μαμα με ιστορικο οπως το δικο μου να μην αποθηλασε........σε ευχαριστω και παλι για τον κοπο!!!!!!

καλα αυτο για το τανντεμ σχεδον το ρουφηξα!!!!!!!σε ευχαριστω!!πολυ ομορφο αρθρο!!!αντε να πεισεις το γιατρο, αλλα και τον ιδιο τον εαυτο σου οτι το ρισκο δεν ειναι τελικα τοσο μεγαλο.......................

πολυ λιγο...δεν ειχα ακομη καν καθυστερηση...απλα το ενιωθα...18 περιμενα...απλα φοβομουν για τη φρομβοφιλια...ετσι σωσαμε και το πρωτο σπορακι μας...ειχα κανει χοριακη πολυ πριν ακομη να εχω καθυστερηση............

Σωτηρία θα συμφωνήσω 100% με την Παλλαντίν!

Αποθήλασα τον δεύτερο γιό μου σε ηλικία 9 μηνών για τον ίδιο λόγο που σκέφτεσαι εσύ τώρα να το κάνεις! Ξύπναγε τη νύχτα όχι 3 φορές, αλλά σχεδόν κάθε 2 ώρες. Τότε θήλαζα καθιστή, με μια πατέντα, με μαξιλάρι θηλασμού και τα πόδια ανεβασμένα στο κρεβάτι ώστε το μωρό όταν με έπαιρνε ο ύπνος καθιστή -γιατί με έπαιρνε- να κυλάει προς τα πόδια μου και να μην κινδυνεύει να πέσει κάτω... Αποθηλάζοντας λοιπόν, ίσως μειώθηκαν τα ξυπνήματα κατά 1-2. Το συγκεκριμένο παιδί συνέχισε να ξυπνά, ελαττώνοντας σταδιακά τα ξυπνήματα, στα 4 χρόνια. Το ίδιο και ο επόμενος γιος μου που τον θήλαζα αλλά μαζί με συμπλήρωμα αυτόν και αποθήλασα όταν ήταν 7,5 μηνών. Βέβαια, μετά τα 2-2,5 χρόνια, τα παιδιά ξυπνούσαν αλλά συνήθως δεν ήταν για γάλα, ήθελαν νερό, που τους είχα δίπλα τους και το έπαιρναν μόνα τους ή έρχονταν στο κρεβάτι μου, τα καθησύχαζα και τα γυρνούσα στο δικό τους.

Τώρα θηλάζω την κόρη μου ξαπλωτή, δεν ξέρω, ούτε με απασχολεί πόσες φορές ξυπνάει το βράδυ, γιατί εγώ ίσα που ανοίγω τα μάτια μου να τη βοηθήσω να πιάσει το στήθος και ξανακοιμάμαι! Σώθηκα απ' αυτό! Έχω 4 παιδιά και είμαι πολύ πιο ξεκούραστη απ' ότι στα προηγούμενα! Πιστεύω πως όταν θα είναι ώριμη και θα πάψει να ξυπνά το βράδυ θα πάψει να χρειάζεται και τον κοινό ύπνο, άλλωστε την πρώτη φορά που κοιμάται τη βάζω στην κούνια της και όποτε ξυπνήσει για πρώτη φορά την παίρνω στο κρεβάτι μου!

Σκέψου ψύχραιμα τι θέλεις να κάνεις! Ό,τι κι αν αποφασίσεις, μη φοβάσαι, αν κάνεις σταδιακό αποθηλασμό σιγά σιγά δεν θα έχεις πρόβλημα με το στήθος, ένα γεύμα ή μέρος γεύματος κάθε λίγες μέρες! Αν πάλι αποφασίσεις να συνεχίσεις, δες λίγο διαφορετικούς τρόπους όπως ο ξαπλωτός θηλασμός που θα σε βοηθήσουν να ξεκουράζεσαι κι εσύ λίγο περισσότερο!

HXuSp2.pngaS46p2.png

:) ολα καλά θα πάνε . Να προσέχεις τον ευατό σου και θετική σκέψη. Η χοριακή πόσο έδειξε? Στον γυναικολόγο πηγες?

η χοριακη ηταν 2321 μοναδες και το γιατρο θα τον δω τη Δευτερα!!απο το τηλ. μου ειπε για αμεσο αποθηλασμο!!αχ βαχ!

Καλημέρα σας εδώ και μερικές μέρες έμαθα ότι είμαι έγκυος, τις πρώτες μέρες ήμουν σε μία κατάσταση πανικού δεν ήξερα/ξέρω τι θα κάνω με την κόρη μου η οποία είναι 19 μηνών και θηλάζει και δεν έχω καμία ένδειξη ότι θα….. ήθελε να αποθηλάσει ….φυσικά.:roll::roll:

Να σημειώσω ότι θηλάζει πρωί, απόγευμα όταν γυρίζουμε σπίτι, το βράδυ και μία με δύο φορές την νύχτα. Αυτό τις καθημερινές, το Σαββατοκύριακο υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι δύο θηλασμοί για να κοιμηθεί μέσα στην ημέρα.

Μετά από κάποιες σπασμωδικές κινήσεις δοκιμάζοντας πράγματα το Σαββατοκύριακο (και αφού έχω διαβάσει ότι μπόρεσα να βρω σε πληροφορία για τον σταδιακό αποθηλασμό) θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου/αποφάσεις, για να μου πείτε αν πιστεύετε ότι μπορεί να δουλέψει.

Διαβάζοντας, σκεπτικά ότι θα έπρεπε να κόψω τον πιο εύκολο θηλασμό και αυτός είναι ο πρωινός, δεδομένου όμως ότι η κόρη μου δεν πίνει άλλο γάλα είχαμε και αλλεργία στο αγελαδινό, αποφάσισα να κρατήσω τον πρωινό και τον βραδινό θηλασμό (που σαφώς τον χρειάζεται περισσότερο μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε με άλλο γάλα) και να αρχίσουμε με τον απογευματινό θηλασμό επανασύνδεσης και θα ακολουθήσουν οι νυχτερινοί θηλασμοί με τον τρόπο που περιγράφει το no cry solution

Πιστεύετε ότι αυτά τα δύο θα μπορούσα να τα δουλέψω παράλληλα ή θα μπερδέψω ακόμα περισσότερο το παιδί?

Για τον πρωινό βραδινό δεν έχω αποφασίσει ακόμα μετά τον πρώτο πανικό και βλέποντας λίγο καθαρότερα σκεπτικά ότι αφού η προηγούμενη εγκυμοσύνη μου ήταν καλή και δεν είχα γενικά προβλήματα, να περιμένω μέχρι να δω πως πάει το πράγμα, να συζητήσω και με τον γυναικολόγο μου και βλέποντας και κάνοντας.

Ερώτηση. Δεδομένου ότι τρώμε όλα τα παράγωγα του γάλακτος σε ικανοποιητικές ποσότητες ακόμα και κρέμες με αγελαδινό πόσο απαραίτητο είναι το γάλα σε αυτή την ηλικία και σε τι ποσότητα ?

καλημέρα κι από εμένα!

Σωτηρία εγώ στις 4-01-2010 έδωσα για τελευταία φορά γαλατάκι στο μωρό μου, σε ηλικία 9,5 μηνών. Θήλαζα αποκλειστικά μέχρι τον 8 μήνα και από εκεί και πέρα έδωσα ένα γεύμα ξένο και ένα από το στήθος. Αποφάσισα να αποθηλάσω με πόνο ψυχής (ήταν κάτι που λάτρευα να κάνω) γιατί θα ξεκινήσω δουλειά και θα είναι δ'υσκολο να το κάνω(θα φεύγω από το σπίτι στις 5.30 το πρωί...), αλλά και γιατί ο μικρός για ένα μήνα δεν πήρε καθόλου βάρος.. Λοιπόν, όπως διάβασα και από άλλες κοπέλες, εγώ από 3 μηνών τον θήλαζα ξαπλωμένη.Έτσι και ο ύπνος να μ΄έπαιρνε δεν υπήρχε πρόβλημα! Όμως από 50 ημερων προσπάθησα και κατάφερα να τον κάνω να μην ξυπνάει το βράδυ για φαγητό. Στην αρχή του έδινα πιπίλα και πολύ γρήγορα έμαθα και δεν ξύπναγε! Δοκίμασέ το, αν δεν το έχεις κιόλας κάνει. Θέλει πολύ υπομονή!

Και τώρα να ρωτήσω και εγώ εσάς κορίτσια κάτι. Εδώ και κάποιες μέρες ο μικρός ξυπνάει το βράδυ και με φωνάζει(με τον τρόπο του). Μόλις τον πάρω αγκαλιά κομάται αμέσως, αλλά όταν πάω να τον αφήσω στο κραβάτι του ξυπνάει. Με έχει κουράσει πολύ και δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Αν τον πάρω στο κραβάτι μας κοιμάται ΑΜΕΣΩΣ. Δεν θέλω όμως να μάθει να κοιμάται με μας. Έχετε καμιά ιδέα;

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Κορίτσια γεια σας και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Πέρασα ένα τραγικό Σ/Κ. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρα σάββατο και κυριακή άντε να θήλασα 2 φορές έως της 9:00 που πέφτει και κοιμάται. Μετά αρχίζΟυμε ανά 2ώρο. ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ? Εξακολουθώ και είμαι άρρωστη έχω έναν αφόρτηο βήχα που δεν λέει να κοπάσει. Χθες δεν κοιμήθηκα καλά γιατί έβηχα, πάνω που έκλεινα λιγο τα μάτια μου ξαναξύπναγα γιατί έκλαιγε το μικρο ήθελε να φάει.......... ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ? Sofuka please πες μου τι να κάνω......... με πόνο ψυχής θα αποθηλάσω και εγώ αλλά δεν αντέχω άλλο..........:|

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...