Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

απ'ότι διάβασα τα χάπια πέραν του απογαλακτισμού βοηθάνε σε περιπτώσεις υπογονιμότητας και έτσι το συνδίασα στο μυαλό μου.Τι να πω ακολουθώ αυτή τη μέθοδο.θα δούμε...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΟΥΜΕ. ΟΜΩΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΩΣΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ (ΜΠΙΜΠΕΡΟ, ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΤΗΡΙ) ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΝΑΜΕ ΕΠΙΝΕ 2-3 ΓΟΥΛΙΕΣ, ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ.

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΗΛΑΖΑΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΖΩ (ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ...) ΝΑ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΩΙ, ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ 1-2 ΦΟΡΕΣ.

ARCHONDIA

OL8A.jpg.png

Aρχοντία, έχουν 1 μέρα μέρα διαφορά τα μικρά μας. Και εγώ θέλω να αποθηλάσω τώρα που χρόνισε, αλλά είμαστε άρρωστοι γιατί ξεκινήσαμε παιδικό και θα το αναβάλω... Για το γάλα, αν δοκίμαζες να βγάλεις λίγο από το δικό σου να το αναμίξεις? Κατ'αρχάς το μπιμπερό γενικά το πιάνει? Είναι καλύτερα βέβαια να το πίνει με το ποτηράκι αφού έχει χρονίσει, αλλά μήπως με το μπιμπερό θα είναι πιο εύκολο, από την άποψη ότι θα πιπιλίζει πάλι...

5Aqjp3.png

απ'ότι διάβασα τα χάπια πέραν του απογαλακτισμού βοηθάνε σε περιπτώσεις υπογονιμότητας και έτσι το συνδίασα στο μυαλό μου.Τι να πω ακολουθώ αυτή τη μέθοδο.θα δούμε...

Τα χάπια τα δίνουν σε περιπτώσεις υπερπρολακτιναιμίας. Η υπερπρολακτιναιμία εμποδίζει τη σύλληψη. Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να αντιμετωπιστεί (ομοιοπαθητική πχ.) Απαγορεύευται η χορήγηση των χαπιών αυτών για διακοπή γαλουχίας.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΘΗΛΑΣΟΥΜΕ. ΟΜΩΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΩΣΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ (ΜΠΙΜΠΕΡΟ, ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΤΗΡΙ) ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΝΑΜΕ ΕΠΙΝΕ 2-3 ΓΟΥΛΙΕΣ, ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ.

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΕΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ?

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΘΗΛΑΖΑΜΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΟΜΙΖΩ (ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ...) ΝΑ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΩΙ, ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ 1-2 ΦΟΡΕΣ.

Archondia μήπως το πρόβλημα σας είναι ότι η μικρή δεν έχει συνηθίσει το μπιμπερό και όχι ότι δεν της αρέσει το γάλα? Εγώ που της έδωσα φρέσκο όταν χρόνισε δεν δυσκολεύτηκα γιατί έπαιρνε μπιμπερό με δικό μου γάλα που το έβγαζα με το θήλαστρο για κάποιους μήνες που δούλευα. Οπότε όταν χρόνισε (αν και είχε κάποιους μήνες να πιει με μπιμπερό) και της έδωσα φρέσκο γάλα δεν την ξένισε.

Βέβαια από 12 μηνών μέχρι και τώρα που αποθήλασε της έδινα μια φορά τη μέρα φρέσκο γάλα και τις υπόλοιπες 2-3 φορές που έπινε γάλα θήλαζε. Εμείς βέβαια είχαμε το πρόβλημα ότι μέχρι προσφάτως δεν έπινε νερό οπότε έπινε μόνο γάλα (είτε δικό μου είτε φρέσκο). Όσον αφορά το ποτηράκι εμάς έχει κανα 2μηνο που άρχισε να το χρησιμοποιεί αλλά μόνο για να πιει νερό - το γάλα της το θέλει με μπιμπερό και όχι με ποτηράκι.

Εγώ επειδή προσπαθώ για δεύτερο παιδάκι εδώ και μήνες (1 χρόνο δηλαδή γι αυτό και το πήρα απόφαση να κόψω το θηλασμό) στην αρχή (όταν χρόνισε) άρχισα να της δίνω φρέσκο γάλα το βράδυ πριν τον ύπνο της για να αφήνω κάποιες ώρες να περνάνε χωρίς να θηλάσω μήπως και μείνω έγκυος (τζίφος μέχρι τώρα). Ίσως τώρα που σταματήσαμε το θηλασμό καταφέρουμε να της κάνουμε αδερφάκι.

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΝΑ 'ΝΑΙ. ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΤΗΡΙ....

ΓΑΛΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΙΝΕ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΗΝΩΝ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΦΗΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΛΠ. ΕΧΕΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ 3-4 ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΝΕ ΕΤΣΙ.. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ. ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ Η ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ, ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΛΠ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΑΣΠΡΟ ΣΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΤΟ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ... ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ?????

ARCHONDIA

OL8A.jpg.png

ARCHODIA μου δοκίμασε ποτηράκι με καλαμάκι, μπορεί να το δει και σαν παιχνίδι. Εγώ καμιά φορά για να μην τον ξυπνάω όταν φεύγω για δουλειά του δίνει η μητέρα μου με καλαμάκι, πίνει σχεδόν μισό ποτήρι. Το μπουκάλι, ούτε να το δει δεν θέλει, και το θεωρώ περιττό πλέον. Α, και δεν το ζεσταίνω, το αφήνω απλά λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι και αλλιώς καλοκαίρι τώρα. Εμείς είμαστε στάνταρ στο βραδυνό θηλασμό, στο πρωινό κατά τις 8 εκτός αν δεν ξυπνήσει, και κάποιες φορές και τα χαράματα, θα το πάω χαλαρά.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Είσαι μπροστά όταν προσπαθούν να του δώσουν γάλα ή του δίνεις εσύ? Μήπως αμα δεν είσαι (λείπεις απ΄το σπίτι) δει τα σκούρα και πιεί?

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012

και εγω εχω προσπαθησει να της δωσω, αλλα και οι γονεις μου ή ο αντρας μου, ενω εγω δεν ειμαι σπιτι. τιποτα. αμα λειπω προτιμα να κοιμηθει νηστικη παρα να πιει γαλα.

θα δοκιμασω με το καλαμακι.

ARCHONDIA

OL8A.jpg.png

Γειά σας κορίτσια,

Προσπαθώ να αποθηλάσω τον 10 μηνων και κατι μπέμπη μου....έχω κόψει τον πρωινο θηλασμό και θηλάζω το βράδυ και κανα 2-3 φορες που ξυπνάει .Το πρόβλημά μου είναι όμως ότι δεν πίνει ξένο γάλα το πρωι ...εχω δοκιμάσει 2-3 γαλατα, με ποτηρακι εκπαιδευτηκο, με μπιμπερό, με καλαμάκι αλλα τίποτα. Αν δεν πίνει γάλα είναι μεγάλο το κακό? Τι άλό να κάνω για να πιεί???λέτε αν επιμένω συνεχεια να το δεχτεί???Υπάρχει καμιά που το παιδίι τηςμετα τον αποθηλασμο δεν πινει καθόλου γάλα???και τι να του δινω το πρωί αντι για γάλα???

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!

Θηλάζω ακόμη τον μπέμπη μου, στην αρχή αποκλειστικά και από τον 8ο μήνα μόνο το πρωί και το βράδυ και όποτε και αν ξυπνήσει τη νύχτα.

Θέλω να ρωτήσω: είναι αρκετό ή θα έπρεπε να τον θηλάζω περισσότερο;

Κάθε φορά που θηλάζει μένει στο στήθος το λιγότερο για μία ώρα. Είναι φυσιολογικό;

Επίσης, αν ξαναμείνω έγκυος θα πρέπει να διακόψω το θηλασμό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

κοριτσια,

προσπαθω σιγα σιγα να κοψω το θηλασμο,μιας και μου τελειωσε σχεδον το γαλα.δινω στη μικρη γευματα απο το μπουκαλι κι εγω βγαζω καθε 2 μερες με το θηλαστρο 30 μλ.πως μπορω να ειμαι βεβαιη οτι δε θα μου πετρωσει το εναπομειναν γαλα στο στηθος;ποτε να σταματησω αυτην την εξαγωγη με το θηλαστρο;η γιατρος μου μου ειπε να παρω τα dostinex αλλα προτιμω να τα αποφυγω.εχω κινδυνο με αυτο;

Θα σταματάς σιγά σιγά τις αντλήσεις. Τώρα αντλείς κάθε 2 μέρες; Για πόση ώρα;

Χάπια να μην πάρεις. Έχεις σχεδόν αποθηλάσει και θα πάρεις χάπια που μόνο κακό κάνουν; Ο γιατρός σου είναι απαράδεκτος.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

ο γιατρος μου τα εχει γραψει πολυ καιρο τα χαπια, εγω δεν τα πηρα.μου τα εγραψε οταν ακομα ειχα περισσοτερο γαλα.καθε 2 μερες αντλω τωρα για κανενα 5λεπτο στο καθε στηθος, μετα δε βγαζει τιποτα.να συνεχισω ετσι;για ποσο καιρο;να κανω αντλησεις καθε 3 μερες μετα καθε 4 κ παει λεγοντας;

ο γιατρος μου τα εχει γραψει πολυ καιρο τα χαπια, εγω δεν τα πηρα.μου τα εγραψε οταν ακομα ειχα περισσοτερο γαλα.καθε 2 μερες αντλω τωρα για κανενα 5λεπτο στο καθε στηθος, μετα δε βγαζει τιποτα.να συνεχισω ετσι;για ποσο καιρο;να κανω αντλησεις καθε 3 μερες μετα καθε 4 κ παει λεγοντας;

Το πόσο συχνά αντλείς εξαρτάται από το βαθμό δυσφορίας που νιώθεις.

Μπορείς να μειώσεις την διάρκεια της άντλησης κρατώντας ή αυξάνοντας το διάστημα.

Πότε ξεκίνησες τον αποθηλασμό και πόσο καιρό σου πήρε να φτάσεις στις αντλήσεις ανά 2 μέρες;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!

Θηλάζω ακόμη τον μπέμπη μου, στην αρχή αποκλειστικά και από τον 8ο μήνα μόνο το πρωί και το βράδυ και όποτε και αν ξυπνήσει τη νύχτα.

Θέλω να ρωτήσω: είναι αρκετό ή θα έπρεπε να τον θηλάζω περισσότερο;

Κάθε φορά που θηλάζει μένει στο στήθος το λιγότερο για μία ώρα. Είναι φυσιολογικό;

Επίσης, αν ξαναμείνω έγκυος θα πρέπει να διακόψω το θηλασμό;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Για τον πρώτο χρόνο, η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνουν συχνό και ανεμπόδιστο θηλασμό. Στο δεύτερο εξάμηνο, συστήνεται θηλασμός πριν τα στερεά γεύματα, ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη λήψη γάλακτος.

Αν σκοπεύεις να αποθηλάσεις σύντομα, θα πρέπει να συζητήσεις με τον παιδίατρο το ενδεχόμενο λήψης ξένου γάλακτος. Αν θέλεις να διατηρήσεις τη γαλουχία για καιρό, το καλύτερο είναι να προσφέρεις συχνά.

Στην εγκυμοσύνη γενικά δεν είναι απαραίτητο να διακοπεί ο θηλασμός αλλά κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με τις συνθήκες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

• 1 month later...

καλησπέρα!

ο μικρός είναι 11 μηνών και έχω αποφασίσει να αποθηλάσει...

σήμερα το βράδυ μάλιστα έκανα την πρώτη προσπάθεια...

αφού τον θήλασα, του έβαλα και γάλα στο μπιμπερό και το εδωσα σε μια φιλη μου να τον ταισει(ο παιδιατρος μου ειπε να μην του το δωσω εγώ...)ο μικρός , λοιπόν, ουτε γουλια δεν έπινε!

τελικα΄τον πήρα αγκαλια εγω να του το δωσω και εκεινος να έχει γατζωθεί πάνω μου και να γυρίζει το κεφάλι να θηλάσει...πολύ στεναχωρηθηκα...τελικά όταν κοιμηθηκε του εβαλα το μπιμπερό στο στόμα και το επινε, μεχρι που ανοιξε τα μάτια και με ειδε και τοτε σταμάτησε να πίνει και εβαλε την πιπίλα του....

να σημειωσω οτι παλιοτερα του εδινα συχνα γαλα δικο μου σε μπιμπερο και το επινε μια χαρά...και τελευταια του εχω ξαναδωσει και το ήπιε(απλά έχει μειωσει πολύ την ποσοτητα που πίνει τους τελευταιους μήνες)

τι με συμβουλευετε να κάνω ώστε να τα καταφέρω να αποθηλάσει?

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Καλησπέρα,

χρειάζομαι πολύ τη βοήθεια σας. Θηλάζω την κόρη μου 11,5 μήνες και πριν απο λίγο καιρό ανακάλυψα οτι είμαι ξανά έγκυος. Η νέα εγκυμοσύνη μας προκάλεσε αμφιθυμικά συναισθήματα αφού δεν είχε περάσει πολύ καιρός απο την προηγούμενη αλλά παρ΄όλα αυτά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην απόκτηση δεύτερου παιδιού. Στην πορεία ωστόσο ανακαλύψαμε οτι η κύηση ήταν παλίνδρομη και έτσι προχωρήσαμε

στην απαραίτητη επέμβαση. Μετά απο αυτή την εμπειρία αποφασίσαμε με τον άνδρα μου να πάρουμε αυστηρά μέτρα αντισύλληψης και την ημέρα της επέμβασης (χθές) ξεκίνησα αντισυλληπτικά χάπια παίρνοντας την απόφαση να διακόψω το θηλασμό.

Να σημειώσω οτι τα mini pill δεν τα βρήκα στα φαρμακεία (υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό και αν δεν κάνω λάθος έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα απο τα κοινά αντισυλληπτικά) και για ιατρικούς λόγους δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω σπιράλ.

Επικοινώνησα με δύο γυναικολόγους για να με καθοδηγήσουν στο πως θα διακόψω το θηλασμό:

- Ο πρώτος είπε να πάρω χάπια που δεν συμφωνώ. Είπε επίσης οτι διαφορετικά θα πάθω μαστίτιδα.

- Ο δεύτερος είπε να αδειάσω το στήθος με θήλαστρο και να φορέσω ένα σφιχτό στηθόδεσμο για δύο μέρες υπομένοντας την πίεση που πιθανόν θα νιώθω στο στήθος.

Αν δεν τα καταφέρω με αυτό τον τρόπο τότε να πάρω χάπια. Σε ερώτηση μου για το αν μπορώ να βγάζω λίγο λίγο το γάλα και να το πετώ ώστε να αποσυμφορίζεται το στήθος και σταδιακά να αποθηλάσω μου απάντησε οτι αυτό δεν είναι αποτελεσματικό γιατί όσο ερεθίζουμε το στήθος αυτό παράγει γάλα.

Αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή του δεύτερου γιατρού και έχω παραλείψει 2 γεύματα. Το στήθος μου όμως είναι

πρισμένο και επειδή πονάω βγάζω λίγο γάλα με το θήλαστρο. Τι με συμβουλευέτε να

κνω για να καταφέρω να αποθηλάσω με τις λιγότερες επιπτώσεις στην υγεία μου;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Αν διαβάσεις λίγο το τοπικ αυτό από την αρχή θα δεις ότι υπάρχει κι ο φυσικός τρόπος αποθηλασμού. Αυτό που σου είπε ο ένας γιατρός με το δέσιμο, μου φαίνεται το κάνουν σε γυναίκες που δεν έχουν εδραιώσει τη γαλουχία ακόμα.

Κόβε ένα γεύμα κάθε βδομάδα και σιγά σιγά θα μειωθεί το γάλα και θα αποθηλάσεις. Χάπια μην πάρεις σε καμία περίπτωση. Κάνουν ζημιά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

κοριτσια εμενα ο γιατρος μου ειπε να πάρω τα χάπια όταν θα εχω αποθηλασει φυσικα και θα εχω τελειωσει με τον θηλασμο. Για προληπτικουε λόγους λέει....

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

κοριτσια εμενα ο γιατρος μου ειπε να πάρω τα χάπια όταν θα εχω αποθηλασει φυσικα και θα εχω τελειωσει με τον θηλασμο. Για προληπτικουε λόγους λέει....

Για να προλάβεις τι; σου εξήγησε; Υπάρχει κάτι που προλαμβάνει το χάπι και δεν το γράφει στις οδηγίες του κουτιού αλλά το ξέρει ο γιατρός σου;

Καλησπέρα σε όλες:),

Ίσως υπάρχει ήδη απάντηση για το ζήτημα που με απασχολεί σε κάποιο από τα άλλα θέματα, δυστυχώς όμως, παρ’ όλο που προσπάθησα δεν μπόρεσα να το βρω.

Έχω ένα κοριτσάκι 7 μηνών την οποία και θηλάζω έως τώρα, σύντομα θα επιστρέψω στη δουλειά και θα ήθελα να ρωτήσω, εάν κάποια από εσάς θα μπορούσε να με βοηθήσει με κάποια συμβουλή ή γνώμη σχετικά με την μέθοδο απογαλακτισμού που θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσω.

Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να αποφύγω το χάπι, μου έχουν πει να δέσω το στήθος με επίδεσμο για κάποιες μέρες αλλά έχει πραγματικά αυτό κάποιο νόημα αυτό? Εάν απλώς σταδιακά σταματήσω να την θηλάζω, χωρίς να κάνω κάτι επιπλέον θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα , από υπολειπόμενο γάλα πχ (κύστες κτλ).

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

Για να προλάβεις τι; σου εξήγησε; Υπάρχει κάτι που προλαμβάνει το χάπι και δεν το γράφει στις οδηγίες του κουτιού αλλά το ξέρει ο γιατρός σου;

αυτά μου τα είχε πει όταν γέννησα....μου ειχε πει οταν θελω να διακοψω τον θηλασμο, ακομη και αν το κάνω σταδιακά με τον φυσιολογικό τρόπο, να τον πάρω τηλ. να μου δώσει το χάπι και όταν τελειωσω μ ετο χάπι να πάω να εξετασει το στήθος μου για να δει οτι ειναι ολα ενταξει και οτι δεν εχει μείνει κανενα υπολοιπο γαλακτος μέσα....

ακόμη δεν τον εχω πάρει τηλ. για να τον ρωτησω περισσοτερες πληροφορίες....

καλημερα και απο μενα κοριτσια.

καλα ολα αυτα που διαβαζω απο την αρχη αυτου του τοπικ. καλα να μειωνω τα γευματα ωστε να μειωθει το γαλα. ομως, πως αντιμετωπιζεται το γεγονος οτι το μωρο ειναι κολλημενο με το στηθος?

κλαιει , σφαδαζει και αναζητα το στηθος συνεχως. θηλαζω πια απο το ενα, το μωρο ειναι 14 μηνων(πρεπει να αλλαξω το τικερακι), ποτε δεν ειχε πιπιλα, με λιγα λογια, το παιδι τρελλαινεται για το στηθος και μου φαινεται αδυνατο να της το κοψω. αδυνατον.

καμια γνωμη????......

LfwCp3.png

Τα γεύματα που θα αποφασίσεις να κόψεις να λείπες αν μπορείς. Να αναλάβει ο μπαμπάς, ή κάποια γιαγιά... Θα είναι πιο εύκολο. Μια άλλη λύση είναι βόλτες. Να κοιμάται στο καρότσι και να ξεχνιέται γενικά...

5Aqjp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...