Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια,

Σίγουρα το θέμα με τη φαγούρα και τον δερμογραφισμό είναι κάτι που με έχει κουράσει, μου είπαν ότι με την ζέστη το καλοκαίρι το πρόβλημα θα χειροτερέψει και έχω αγχωθεί.

Όσον αφορά τις συστάσεις του γιατρού μου δεν είναι κάτι που το ακούω πρώτη φορά, δεν μπορεί τόσοι γιατροί να θέλουν το κακό των παιδίων μας, τελικά δεν ξέρω τι να πιστέψω οι απόψεις είναι πολλές … 6 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια κάτι δεν πάει καλά! Αν δενείχα το πρόβλημα πραγματικά δεν θα ήξερα τι να κάνω. Πάντως σαν εικόνα στο μυαλό μου ένα παιδί 1 χρόνου που περπατάει και τρωει από το πιατο με κουτάλι και πιρούνι όπως όλοι μας ξαφνικά να το βάζω στο στήθος και να πίνει το γάλα του… δεν ξερώ… δεν μοιάζει λίγο σαν πισωγύρισμα.

.png

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κορίτσια,

Σίγουρα το θέμα με τη φαγούρα και τον δερμογραφισμό είναι κάτι που με έχει κουράσει, μου είπαν ότι με την ζέστη το καλοκαίρι το πρόβλημα θα χειροτερέψει και έχω αγχωθεί.

Όσον αφορά τις συστάσεις του γιατρού μου δεν είναι κάτι που το ακούω πρώτη φορά, δεν μπορεί τόσοι γιατροί να θέλουν το κακό των παιδίων μας, τελικά δεν ξέρω τι να πιστέψω οι απόψεις είναι πολλές … 6 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια κάτι δεν πάει καλά! Αν δενείχα το πρόβλημα πραγματικά δεν θα ήξερα τι να κάνω. Πάντως σαν εικόνα στο μυαλό μου ένα παιδί 1 χρόνου που περπατάει και τρωει από το πιατο με κουτάλι και πιρούνι όπως όλοι μας ξαφνικά να το βάζω στο στήθος και να πίνει το γάλα του… δεν ξερώ… δεν μοιάζει λίγο σαν πισωγύρισμα.

Ααααχχχ Σόφι μου μην το βλέπεις έτσι!!! Πισωγύρισμα ο θηλασμός; Ποτέ! Σε άλλα πράγματα ναι, σε αυτό όμως όχι... Πώς να στο πω... δες το πως εκείνη την ώρα του δίνεις το πιο ωφέλιμο φάρμακο που υπάρχει!!!

Εμένα σε πληροφορώ με πιάνει μια μελαγχολία τώρα τελευταία... η διακοπή του θηλασμού μας συνέβη όταν ο μικρός σιγά σιγά έχασε το ενδιαφέρον του για το στήθος μου... δεν ξέρω γιατί... ίσως να ήταν πλεον υπερκαλυμμένος με τις στερεες τροφές. Τελοσπάντων, ακόμα και στην ηλικία που ειναι τώρα, αν τύχει και με δει χωρίς σουτιέν, ξέρεις με τι γλύκα κοιτάζει το στήθος μου; Μου τεντώνει χεράκια να το πιάσει!!! Αφού σκέφτομαι... είναι δυνατόν να θυμάται τι έκανε 6 μήνες πριν;;; Και σκέφτομαι τι όμορφα να το έκανα ακόμα! Θα σου το πουν και άλλα κορίτσια από εδώ που θηλάζουν περισσότερο από ότι έκανα εγώ... δεν είναι καθόλου παράξενο να θηλάζει ένα παιδάκι μεγαλύτερης ηλικίας και ΔΕ νοιώθουν περίεργα!!!

:D

Κάθε σου απόφαση είναι δεκτή και σεβαστή :D . Εσύ ξέρεις καλύτερα απ' όλους μας πότε θα σταματήσεις να θηλάζεις.
Πάντως σαν εικόνα στο μυαλό μου ένα παιδί 1 χρόνου που περπατάει και τρωει από το πιατο με κουτάλι και πιρούνι όπως όλοι μας ξαφνικά να το βάζω στο στήθος και να πίνει το γάλα του? δεν ξερώ? δεν μοιάζει λίγο σαν πισωγύρισμα
sorry αλλα μ'αυτο δε θα συμφωνησω...

μπορει και ενα παιδακι 3 χρονων να πινει το γαλα του απο μπιμπερο και να φοραει πιπιλα... και να τα κανει για τους χ, ψ λογους... και αυτο πισωγυρισμα θα ηταν; επειδη ειναι εικονες που συνηθως συνανταμε σε βρεφακια; δε νομιζω! ε;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Όσον αφορά τις συστάσεις του γιατρού μου δεν είναι κάτι που το ακούω πρώτη φορά, δεν μπορεί τόσοι γιατροί να θέλουν το κακό των παιδίων μας, τελικά δεν ξέρω τι να πιστέψω οι απόψεις είναι πολλές … 6 μήνες, 1 χρόνο, 2 χρόνια κάτι δεν πάει καλά!

Sophi, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά! :D Στο προηγούμενο post μου έγραψα ανακρίβεια και διορθώνω εδώ:

Breastfeeding is an unequalled way of providing ideal food for the

healthy growth and development of infants; it is also an integral

part of the reproductive process with important implications for

the health of mothers. As a global public health recommendation,

infants should be exclusively breastfed for the first six months of

life to achieve optimal growth, development and health. Thereafter,

to meet their evolving nutritional requirements, infants should

receive nutritionally adequate and safe complementary foods while

breastfeeding continues for up to two years of age or beyond. Exclusive

breastfeeding from birth is possible except for a few medical

conditions, and unrestricted exclusive breastfeeding results in

ample milk production.

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το οργανισμό του οποίου τις οδηγίες πρέπει να ακολουθούν όλοι οι γιατροί. Ο θηλασμός συστήνεται για τα πρώτα 2 χρόνια και μετέπειτα για οποιον το επιθυμεί. Αρα όταν ενας γιατρός λέει ότι ο θηλασμός δεν είναι αναγκαίος στους 6 μήνες, αυθαιρετεί.

Ολόκληρο το κείμενο του ΠΟΥ είναι εδώ:

http://www.who.int/nutrition/publications/gs_infant_feeding_text_eng.pdf

Όσο για την εικόνα ενος μωρού μεγαλύτερου απο 1 χρόνο που θηλάζει, μπορεί να σε ξενιζει γιατί σπανίζει...είναι κάτι πολύ φυσικό όμως! Η κόρη μου ήδη θηλάζει τις κούκλες της ! :D Μπορεί να απολαμβάναμε αυτή τη σχέση και πιο πριν, αλλά τώρα που είναι πιο μεγάλη και εκφράζεται, είναι μοναδική η ανταπόκρισή της στην προσφορά μου!....και ανεκτίμητη η όλη εμπειρία!...΄

Για το θέμα το ιατρικό που σε απασχολεί, δεν ξέρω να σου πω.

Και πάλι σου εύχομαι ότι καλύτερο σε ότι αποφασίσεις!

Και ότι απορία έχεις, υπάρχει πολύς κόσμος εδώ πρόθυμος να βοηθήσει! :wink:

μόνο να διευκρινήσω ότι δε μίλησα για κόψιμο θηλασμού μαχαίρι...

απλά εγώ χρειάστηκε να σφιξω για λίγες μέρες το στήθος μου -ΟΧΙ βαρβαρα πράγματα -όταν πέρασα από το 1 θηλασμό/ ημέρα στο καθόλου, γιατί το γάλα πήγε να πετρώσει :?

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Κάθε σου απόφαση είναι δεκτή και σεβαστή :D . Εσύ ξέρεις καλύτερα απ' όλους μας πότε θα σταματήσεις να θηλάζεις.
Πάντως σαν εικόνα στο μυαλό μου ένα παιδί 1 χρόνου που περπατάει και τρωει από το πιατο με κουτάλι και πιρούνι όπως όλοι μας ξαφνικά να το βάζω στο στήθος και να πίνει το γάλα του? δεν ξερώ? δεν μοιάζει λίγο σαν πισωγύρισμα
sorry αλλα μ'αυτο δε θα συμφωνησω...

μπορει και ενα παιδακι 3 χρονων να πινει το γαλα του απο μπιμπερο και να φοραει πιπιλα... και να τα κανει για τους χ, ψ λογους... και αυτο πισωγυρισμα θα ηταν; επειδη ειναι εικονες που συνηθως συνανταμε σε βρεφακια; δε νομιζω! ε;

Θα συμφωνήσω με τη Χρυσαλίδα....εγώ έπινα γάλα από το μπιμπερό μέχρι την πρώτη δημοτικού...ασυνήθιστο θέαμα...το ίδιο συμβαίνει και με ένα παιδάκι 1 ή 2 ετών που ακόμη θηλάζει..ασυνήθιστο θέαμα μεν αλλά τόσο όμορφο και τρυφερό...Σοφί μου σκέψου τότε πριν μερικά χρόνια που δεν υπήρχαν τα γάλατα σε σκόνη...τι έκαναν τα παιδάκια ενός έτους εκείνες τις εποχές;;μόνο στερεά τροφή έτρωγαν;;όχι βέβαια...έπιναν και γάλα,αλλά το γάλα της μαμάς τους γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό...πως εξελίχθηκε το ανθρώπινο είδος;πίνοντας γάλα σε σκόνη;όχι βέβαια...

Σοφί μου στα λέω αυτά όχι για να νοιώσεις άσχημα,αν όντως δεν αντέχεις άλλο να θηλάζεις και σε έχει κουράσει και το πρόβλημα με το δέρμα σου φυσικά και πρέπει να σταματήσεις...στα λέω γιατί κάποτε σαν και εσένα σκεφτόμουν και εγώ αναφορικά με τους γιατρούς και για το πως είναι δυνατόν να μη θέλουν το καλό μας,αλλά ποτέ ως τότε δεν είχα σκεφτεί το πιο απλό:πως επέζησε ο άνθρωπος,αναπαράχθηκε και εξελίχθηκε ως είδος χωρίς τα γάλατα σε σκόνη και μάλιστα εν μέσω πολέμων και άλλων δεινών;Αν δεν υπήρχε το μητρικό γάλα,η πρώτη αναντικατάστατη τροφή για τον άνθρωπο θα είχαμε φτάσει άραγε ποτέ στο σήμερα;

Όποια απόφαση και να πάρεις καλή μου σου εύχομαι καλή επιτυχία..συμφωνώ και εγώ με τα υπόλοιπα κορίτσια ότι η καλύτερη μέθοδος αποθηλασμού είναι η σταδιακή μείωση των θηλασμών.... :)

Οι απόψεις δεν είναι πολλές είναι μόνο μία:

Human milk is species-specific, and all substitute feeding preparations differ markedly from it, making human milk uniquely superior for infant feeding.12 Exclusive breastfeeding is the reference or normative model against which all alternative feeding methods must be measured with regard to growth, health, development, and all other short- and long-term outcomes. In addition, human milk-fed premature infants receive significant benefits with respect to host protection and improved developmental outcomes compared with formula-fed premature infants.13–22 From studies in preterm and term infants, the following outcomes have been documented.

Ο γιατρός σου και όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουν τις συστάσεις της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Όπως θα δεις διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο κι έχουν δημοσιευτεί από το 1997, αναθεωρήθηκαν το 2005. Πολύς καιρός να να δηλώνουν οι γιατροί άγνοια...

Pediatricians and parents should be aware that exclusive breastfeeding is sufficient to support optimal growth and development for approximately the first 6 months of life{ddagger} and provides continuing protection against diarrhea and respiratory tract infection.30,34,128,178–184 Breastfeeding should be continued for at least the first year of life and beyond for as long as mutually desired by mother and child.185

* Complementary foods rich in iron should be introduced gradually beginning around 6 months of age.186–187 Preterm and low birth weight infants and infants with hematologic disorders or infants who had inadequate iron stores at birth generally require iron supplementation before 6 months of age.148,188–192 Iron may be administered while continuing exclusive breastfeeding.

* Unique needs or feeding behaviors of individual infants may indicate a need for introduction of complementary foods as early as 4 months of age, whereas other infants may not be ready to accept other foods until approximately 8 months of age.193

* Introduction of complementary feedings before 6 months of age generally does not increase total caloric intake or rate of growth and only substitutes foods that lack the protective components of human milk.194

* During the first 6 months of age, even in hot climates, water and juice are unnecessary for breastfed infants and may introduce contaminants or allergens.195

* Increased duration of breastfeeding confers significant health and developmental benefits for the child and the mother, especially in delaying return of fertility (thereby promoting optimal intervals between births).196

* There is no upper limit to the duration of breastfeeding and no evidence of psychologic or developmental harm from breastfeeding into the third year of life or longer.197

Όπως καταλαβαίνεις ο γιατρός σου περιορίζει την ενημέρωσή του για το θηλασμό στα φυλλάδια των εταιρειών με τα γάλατα... Είναι πολύ λυπηρό...

Ο θηλασμός δεν συμφέρει και δεν προσφέρει τίποτα στον παιδίατρο, δεν τον στέλνει ταξίδια και δεν του προσφέρει δωράκια...

Το μωράκι μου εχει ξεκινήσει να τρώει κανονικό φαγάκι το μεσημέρι, το πρωί φρούτο και το απόγευμα κρέμα, στα υπόλοιπα γεύματα τον θήλαζα αλλα δεν του έφτανε το γάλα επομένος του έδεινα και ξένο.

Παραπάνω γράφεις ότι το στήθος σου πρήζεται και εδώ ότι δεν έφτανε το γάλα σου. Όταν δεν φτάνει το γάλα, το στήθος δεν πρήζεται. Κάποιος φρόντισε να σε παραπληροφορήσει...

Ο παιδίατρος μου είπε οτι καλο είναι και για τους δύο μας, αφού καταφέραμε μέχρι εδω να θηλάζω (5 μήνες αποκλειστικά), τώρα σιγά σιγά να σταματήσω.

Για τον παιδίατρο είναι καλό, το θέμα όμως είναι ποιο είναι το καλό για το μωρό σου και για σένα!...

Μου είπε οτι δεν χρειάζεται άλλο αφου περνει αυτά που χρειάζεται απο το φαγάκι του

Αν παίρνει αυτά που χρειάζεται απο το φαγάκι του, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου γάλα. Αν χρειάζεται γάλα, το καλύτερο για τον άνθρωπο είναι το ανθρώπινο. Μήπως δεν ξέρει τι λέει;

και γω να προστατέψω τον εαυτό μου και να ανακτήσω δυνάμεις για να θηλάσω κάποια στιγμή και το επόμενο παιδάκι μου.

Δηλαδή αν θηλάσεις περισσότερο αυτό το παιδάκι θα σου τελειώσει το γάλα και δεν θα έχεις για το επόμενο;

Συγνώμη Σόφη αλλά αυτά δεν λέγονται ούτε από κομπογιαννίτες, αν λέγονται από επιστήμονες δεν αξίζουν όχι το πτυχίο τους, ούτε την καλημέρα μας!

Η υγεία σου προστατεύεται από τη συνέχιση του θηλασμού:

Maternal Health Benefits

Important health benefits of breastfeeding and lactation are also described for mothers.83 The benefits include decreased postpartum bleeding and more rapid uterine involution attributable to increased concentrations of oxytocin,84 decreased menstrual blood loss and increased child spacing attributable to lactational amenorrhea,85 earlier return to prepregnancy weight,86 decreased risk of breast cancer,87–92 decreased risk of ovarian cancer,93 and possibly decreased risk of hip fractures and osteoporosis in the postmenopausal period.94–96

Ενάς ακόμα λόγος και ο βασικότερος για εμένα είναι οτι απο τότε που γέννησα και άρχιζα να θηλάζω ξεκίνησα να έχω τρομερή φαγούρα σε όλο το σώμα και δερματογραφισμό, το έψαξα και φταιει μια ορμονική διαταραχή που θα συνεχιστεί μεχρι να σταματήσω το θηλασμό λένε "δερματολόγος & γυναικολόγος" που τότε θα αδιαθετήσω και θα ξαναμπώ σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Πέρνω 6 μήνες αντισταμινικά για να αντέξω και αυτα με το σταγονόμετρο για να μην βλάψω το μωρό μου. Δεν αντέχω άλλο :?:oops::cry:

Θα σε παρακαλούσα να γράψεις το είδος της ορμονικής διαταραχής (εξετάσεις, τιμές) που ενοχοποιούν το θηλασμό γιατί μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια τέτοια σύνδεση, τουλάχιστον άμεση. Θα ήθελα να ψάξω αν υπάρχει έμεση σύνδεση.

Όσο για τους δερματολόγους, γυναικολόγους και παιδιάτρους, σε διαβεβαιώ ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε τα στοιχειώδη. Δεν ξέρω πώς τα κατάφερες με ένα παιδίατρο που σου λέει όλα αυτά!

Τι λέτε πράτω σωστά.

Είναι εντελώς δική σου απόφαση το τι θα κάνεις! Όσα σου έγραψα είναι απλά για να έχεις σωστές πληροφορίες και να πάρεις τις αποφάσεις σου βασισμένη σε πλήρεις και σωστές πληροφορίες και όχι σε τόση παραπληροφόρηση...

Καλή συνέχεια ό,τι και αν αποφασίσεις!

:)

Παραπάνω γράφεις ότι το στήθος σου πρήζεται και εδώ ότι δεν έφτανε το γάλα σου. Όταν δεν φτάνει το γάλα, το στήθος δεν πρήζεται. Κάποιος φρόντισε να σε παραπληροφορήσει...

Το στήθος μου πρήζεται γιατι μεσολαβούν 13 ώρες απο τον πρωινό θηλασμό ενώ πρίν εγώ αντλούσα 150 ml με 200ml ανα 4 ώρες στη δουλεια και σπίτι για να μπορώ τις περισσοτερες φορές να του δίνω απο το δικό μου συμπλήρωμα. Καταλάβαμε οτι δεν του έφτανε γιατι θήλαζε και μετα απο λίγο κλάμα και κακό, μόλις του έδινα μπιμπερό του έδινε και καταλάβαινε.

Δηλαδή αν θηλάσεις περισσότερο αυτό το παιδάκι θα σου τελειώσει το γάλα και δεν θα έχεις για το επόμενο;

Φυσικά και δεν εννοούσε αυτό. Μου είπε οτι οτι λόγο θηλασμού χάνω μεγάλες ποσότητες ασβεστιου και αυτό προκαλει και στο δικό μου σώμα διαφόρα αρνητικά.

Θα σε παρακαλούσα να γράψεις το είδος της ορμονικής διαταραχής (εξετάσεις, τιμές) που ενοχοποιούν το θηλασμό γιατί μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια τέτοια σύνδεση, τουλάχιστον άμεση. Θα ήθελα να ψάξω αν υπάρχει έμεση σύνδεση

Δεν μου έχουν κάνει εξετάσεις αίματος και οι 2 δερματολόγοι με το που με είδαν και τους είπαν οτι θηλάζω μου έιπαν οτι αυτό φταίει και οτι το έχου ξανασυναντήσει. Ο γυναικολόγος μου το ίδιο υπέθεσε γιατί μετά το πρωτόγαλα την 3η μέρα που κατέβηκε το γάλα αρχισε η φαγούρα. Τι να πώ και γω το πίστεψα, τι ξέρω εγώ παραπάνω απο αυτούς.

Για τον παιδίατρο είναι καλό, το θέμα όμως είναι ποιο είναι το καλό για το μωρό σου και για σένα!...

Για το μωράκι μου είπε ακόμα οτι καλό είναι να ξεκινήσει να δημιουργεί δικά του αντισώματα για να μπορεσει να αντιμετωπίσει μόνο του τις αρρώστιες αργοτερα στον παιδικό σταθμό και οτι οσο αργώ τον αποθηλασμό τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το κόψει το παιδάκι.

Ο θηλασμός δεν συμφέρει και δεν προσφέρει τίποτα στον παιδίατρο, δεν τον στέλνει ταξίδια και δεν του προσφέρει δωράκια...

Τον παιδίατρο μου τον εμπιστέυομαι, μεχρι στιγμής με έχει βοηθήσει πολύ με το μώράκι και απο την αρχή ήταν υπέρ του θηλασμου. Έχει και ο ίδιος ένα μωράκι και η γυναίκα του σταμάτησε στους 6 μήνες.

Δεν μπορώ να φανταστώ οτι αυτος ο άνθρωπος που έρχεται σπίτι μας και συζητάμε τα πάντα για το μωρο και την υγεία του οτι το κάνει για τα λεφτα και τα ταξίδια.

Τώρα είμαι πιο μπερδεμένη απο πρίν και νιώθω ενόχες που προχωράω σε αποθηλασμό. :roll:

.png

.png

Το στήθος μου πρήζεται γιατι μεσολαβούν 13 ώρες απο τον πρωινό θηλασμό ενώ πρίν εγώ αντλούσα 150 ml με 200ml ανα 4 ώρες στη δουλεια και σπίτι για να μπορώ τις περισσοτερες φορές να του δίνω απο το δικό μου συμπλήρωμα. Καταλάβαμε οτι δεν του έφτανε γιατι θήλαζε και μετα απο λίγο κλάμα και κακό, μόλις του έδινα μπιμπερό του έδινε και καταλάβαινε.

Φυσικά και δεν εννοούσε αυτό. Μου είπε οτι οτι λόγο θηλασμού χάνω μεγάλες ποσότητες ασβεστιου και αυτό προκαλει και στο δικό μου σώμα διαφόρα αρνητικά.

Θα σε παρακαλούσα να γράψεις το είδος της ορμονικής διαταραχής (εξετάσεις, τιμές) που ενοχοποιούν το θηλασμό γιατί μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια τέτοια σύνδεση, τουλάχιστον άμεση. Θα ήθελα να ψάξω αν υπάρχει έμεση σύνδεση

Δεν μου έχουν κάνει εξετάσεις αίματος και οι 2 δερματολόγοι με το που με είδαν και τους είπαν οτι θηλάζω μου έιπαν οτι αυτό φταίει και οτι το έχου ξανασυναντήσει. Ο γυναικολόγος μου το ίδιο υπέθεσε γιατί μετά το πρωτόγαλα την 3η μέρα που κατέβηκε το γάλα αρχισε η φαγούρα. Τι να πώ και γω το πίστεψα, τι ξέρω εγώ παραπάνω απο αυτούς.

Για το μωράκι μου είπε ακόμα οτι καλό είναι να ξεκινήσει να δημιουργεί δικά του αντισώματα για να μπορεσει να αντιμετωπίσει μόνο του τις αρρώστιες αργοτερα στον παιδικό σταθμό και οτι οσο αργώ τον αποθηλασμό τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το κόψει το παιδάκι.

Τον παιδίατρο μου τον εμπιστέυομαι, μεχρι στιγμής με έχει βοηθήσει πολύ με το μώράκι και απο την αρχή ήταν υπέρ του θηλασμου. Έχει και ο ίδιος ένα μωράκι και η γυναίκα του σταμάτησε στους 6 μήνες.

Δεν μπορώ να φανταστώ οτι αυτος ο άνθρωπος που έρχεται σπίτι μας και συζητάμε τα πάντα για το μωρο και την υγεία του οτι το κάνει για τα λεφτα και τα ταξίδια.

Τώρα είμαι πιο μπερδεμένη απο πρίν και νιώθω ενόχες που προχωράω σε αποθηλασμό. :roll:

.png

.png

Διαφημίσεις

Σόφι...

Κανείς δε σου είπε τα παραπάνω για να νιώσεις ενοχές.. αν όμως τελικά αποθηλάσεις θα πρέπει να ξέρεις και το λόγο για τον οποίο το κάνεις! Λοιπόν, για κάθε τι που έγραψες:

1) Όταν το μωρό σου κλαίει μετά από το φαγητό, εσύ αυτό που κάνεις είναι να του αλλάζεις στήθος... και συνεχίζεις έτσι μέχρι να του είναι αρκετό....

2) Με το θηλασμό ΔΕ χάνεις ασβέστιο... όπως έχει πει η Αγλαϊα μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά μετά τον 1ο χρόνο έχουν υψηλότερη συγκέντρωση ασβεστίου από πριν...

3)Φυσικά και θα έκανα εξετάσεις στη θέση σου για να σιγουρευτώ τι φταίει για τη φαγούρα...

4)Τον αποθηλασμό κάποια στιγμή το παιδάκι σου θα τον κάνει μόνο του... οπότε καμία δυσκολία και με αυτό..

Το γεγονός ότι και η γυναίκα του θήλασε 6 μήνες, πιθανότατα δείχνει την άγνοια του γιατρού σου. Ίσως το καλύτερο σενάριο να είναι η άγνοια και όχι ο αποθηλασμός από πρόθεση... :?

Όταν το μωρό σου κλαίει μετά από το φαγητό, εσύ αυτό που κάνεις είναι να του αλλάζεις στήθος... και συνεχίζεις έτσι μέχρι να του είναι αρκετό....
Μα δέν έχει άλλο γάλα το στήθος τι να πιεί επειδή επινε στη μητέρα μου απο το μπιμπερό δεν έχει πια την υπομονή να περιμενει το θέλει εδώ και τώρα.

.png

.png

Όταν το παιδί είναι στο στήθος... παράγεται γάλα... :wink:

Και συμπληρώνω ότι αυτό γίνεται ταυτόχρονα και στα δύο στήθη. Οπότε αν τελιώσει το μωρό από το ένα και κλαίει, αλλάζεις στήθος και θα βρει αμέσως γάλα και μάλιστα με ροή.

Και συμπληρώνω ότι αυτό γίνεται ταυτόχρονα και στα δύο στήθη. Οπότε αν τελιώσει το μωρό από το ένα και κλαίει, αλλάζεις στήθος και θα βρει αμέσως γάλα και μάλιστα με ροή.

:wink:

Διαφημίσεις

Το μωρό κλαίει όταν έχει φάει και απο τα δύο, το διάστημα μέχρι να ξανακατεβάσει το στήθος μου γάλα δεν έχει την υπομονή να το περιμένει.

Γιατί όπως σας είπα και παραπάνω έχει μάθει την ροή του μπιμπερό.

.png

.png

ξαναάλλαξε στήθος sophi!! κάντο συνέχεια και που θα πάει, θα κατέβει το γάλα..καλά, εντωμεταξύ, μπορεί να έχει ζαλιστεί το μωρό και να πάψει να κλαίει :)

Είπαμε να το ταΐσω το παιδί όχι να το βασανίσω μην κρίνεις από το εαυτό σου και από το δικό σου παιδάκι δεν είμαστε όλοι.

Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον και της πληροφορίες θα δώ τι θα κάνω

:!:

.png

.png

Αυτό λέγεται προτίμηση στο μπιμπερό ή σύγχιση θηλής, δεν έχει να κάνει με την παραγωγή αλλά με τον διαφορετικό τρόπο που θηλάζει το μωρό στο μπιμπερό και στο στήθος. Μερικά μωρά δεν μπορούν να κάνουν άνετα την εναλλαγή και προτιμούν τον έναν τρόπο.

Ο παιδίατρός σου σε παραπληροφορεί συστηματικά. Λυπάμαι αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Οι οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής λένε:

Maternal Health Benefits

............ and possibly decreased risk of hip fractures and osteoporosis in the postmenopausal period.94–96

Έχει βρεθεί ότι οι μητέρες που θηλάζουν για ένα χρόνο έχουν μεγαλύτερη οστική μάζα από αυτή που είχαν πριν την εγκυμοσύνη! Ο θηλασμός αυξάνει την κινητικότητα του ασβεστείου στον οργανισμό και γι αυτό αυξάνεται η αφομοιωσιμότητά του. Το πρόβλημα με την απώλεια ασβεστείου υπάρχει στην εγκυμοσύνη και το πρώτο διάστημα του θηλασμού. Όσο ο θηλασμός συνεχίζεται αναπληρώνονται οι απώλειες της εγκυμοσύνης και τελικά η μητέρα έχει μεγαλύτερα αποθέματα ασβεστίου για την επόμενη εγκυμοσύνη! :wink:

:? Από χθες που το έψαξα δεν βρήκα κάποια συσχέτιση. Θα βοηθούσε αν έκανες τις εξετάσεις και είχες τις τιμές που ενοχοποιούν το θηλασμό...

Θα σου στείλω τα στοιχεία ενός ενδοκρινολόγου που ίσως σε βοηθήσει.

:shock: Μήπως ετοιμάζεται για το Νόμπελ της ιατρικής;

Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις το άρθρο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής που το έχω παραθέσει επανειλημένα:

Συμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού σου (που δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμη πουθενά από κανέναν) όλοι όσοι γράφουν -και δεν είναι λίγοι- λένε ανοησίες!!!!

Μπορεί απλώς να το κάνει γιατί έχει πειστεί από τα φυλλάδια της Νεστλέ ότι ο θηλασμός είναι απαραίτητος μόνο για 6 μήνες, μετά το αγελαδινό γάλα σε σκόνη είναι καλύτερο από το μητρικό γάλα :shock::shock::shock:

Προσπαθεί να σου επιβάλλει τις επιλογές της γυναίκας του! (Καθόλου πρωτότυπο...)

Η απόφασή σου για αποθηλασμό δεν πρέπει να σε κάνει να νιώθεις ενοχές. Ήδη έκανες πάρα πολλά, αν σε κουράζει το να συνεχίσεις δεν έχεις λόγο να το κάνεις. Απλά είναι καλό να ξέρεις γιατί το κάνεις. Είναι κρίμα να πάρεις μια απόφαση βασισμένη σε τόση παραπληροφόρηση.

Σήμερα είμαι καλύτερα, σκέφτηκα όλα όσα είπαμε και πήρα την απόφαση να το ψάξω με το δερμογραφισμό και μετα να αποφασίσω αν θα προχωρήσω σε αποθηλασμό. Σήμερα το μεσημέρι έκανα 1 επιπλέον αντληση με το symphony για να βοηθήσω λίγο την παραγωγή μου. Σας ευχαριστώ πολύ όλες.

Dooo no hard feeling... ήμουν κάπως απότομη!!

Φιλιά.

.png

.png

Για το μωράκι μου είπε ακόμα οτι καλό είναι να ξεκινήσει να δημιουργεί δικά του αντισώματα για να μπορεσει να αντιμετωπίσει μόνο του τις αρρώστιες αργοτερα στον παιδικό σταθμό.

Επανέρχομαι λίγο στο θέμα γιατί είναι πραγματικά τραγικό!

Υπάρχει λοιπόν ένα γιατρός που λέει ότι ο θηλασμός εμποδίζει το μωρό να δημιουργήσει δικά του αντισώματα τα οποία θα το βοηθήσουν αργότερα να αντιμετωπίσεις τις ασθένειες στον παιδικό σταθμό.

Ενώ αν το παιδί δεν θηλάζει θα δημιουργήσει τα αντισώματα που θα το βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις ασθένειες.

Με τα μέχρι τώρα γνωστά, το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα ωριμάζει στα 6-7 χρόνια. Μόνο ένα ώριμο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να παράγει επαρκή αριθμό αντισωμάτων. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανώριμο χρειάζεται βοήθεια από εξωτερικά αντισώματα, από το γάλα της μαμάς.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα:

Infectious Diseases

Research in developed and developing countries of the world, including middle-class populations in developed countries, provides strong evidence that human milk feeding decreases the incidence and/or severity of a wide range of infectious diseases23 including bacterial meningitis,24,25 bacteremia,25,26 diarrhea,27–33 respiratory tract infection,22,33–40 necrotizing enterocolitis,20,21 otitis media,27,41–45 urinary tract infection,46,47 and late-onset sepsis in preterm infants.17,20 In addition, postneonatal infant mortality rates in the United States are reduced by 21% in breastfed infants.48

Other Health Outcomes

Some studies suggest decreased rates of sudden infant death syndrome in the first year of life49–55 and reduction in incidence of insulin-dependent (type 1) and non–insulin-dependent (type 2) diabetes mellitus,56–59 lymphoma, leukemia, and Hodgkin disease,60–62 overweight and obesity,19,63–70 hypercholesterolemia,71 and asthma36–39 in older children and adults who were breastfed, compared with individuals who were not breastfed. Additional research in this area is warranted.

Neurodevelopment

Breastfeeding has been associated with slightly enhanced performance on tests of cognitive development.14,15,72–80 Breastfeeding during a painful procedure such as a heel-stick for newborn screening provides analgesia to infants.81,82

φαίνεται ότι το μητρικό γάλα μόνο προστατεύει από καποιες ασθένεις και πουθενά ποτέ δεν έχει αναφερθεί ότι εμποδίζει την δημιουργία αντισωμάτων.

Σύμφωνα με τον εν λόγω γιατρό, κάπου έχουν γίνει μετρήσεις και βρέθηκε ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει πολύ παράγουν μειωμένα αντισώματα σε σχέση με τα παιδιά που έχουν θηλάσει λίγο ή καθόλου.

Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει δημοσιευτεί πουθενά. Άρα ο γιατρός αυτός λέει ότι του κατέβει. Αυθαιρετεί όπως ένας οποισδήποτε κομπογιαννίτης που επειδή δεν έχει πτυχίο λέγεται κομπογιαννίτης. Στο κάτω κάτω η άγνοια και η αμορφοσιά του δικαιολογεί και τον κομπογιαννιτισμό του. Ο γιατρός όμως που έχει το πτυχίο και δεν μπορεί να επικαλεστεί ούτε άγνοια, ούτε αμορφοσιά και ξεστομίζει όλες αυτές τις αυθαιρεσίες, πώς λέγεται; Μήπως είναι επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία;

sophi γεια σου. Δε θα σου πω τίποτα υπέρ του θηλασμού. Εγώ θήλασα μέχει 11 μηνών γιατί τότε αποφάσισε η μικρή ότι δε θέλει άλλο και δεν το πολυσκέφτηκα. Με άφησε 2-3 πρωινά χωρίς να πιει σχεδόν καθόλου από το στήθος, χρόνος δεν υπήρχε γιατί έπρεπε αυτή να πάει παιδικό και εγώ δουλειά, οπότε το κόψαμε. Άλλωστε έπινε 1-2 γεύματα την ημέρα ξένο μέχρι τους 6 μήνες. Μετά που άρχισε τις στερεές τροφές της έδινα μόνο το δικό μου, αρχικά 3 και έπειτα 2 γεύματα. Σου γράφω γιατί εγώ έκοψα το γάλα(και ήταν πολύ, παρόλο που είχα περίοδο από τον 7ο μήνα) χωρίς χάπια(ο γιατρός μου δε δίνει). Λοιπόν αυτό που λένε για δέσιμο δε μου το σύστησε, είπε όμως για σφιχτό σουτιέν(πραγματικά βοήθησε, γιατί όταν βάραινε το στήθος πονούσε αν δεν είχε καλή στήριξη). Κατ΄αρχάς πρέπει να αραιώσεις τους θηλασμούς. Π.χ. αν θηλάζεις 2 φορές την ημέρα ξεκίνα να θηλάζεις 1. Εγώ θήλαζα το βράδυ, που είχα περισσότερο χρόνο με τη σκέψη ότι αν δεν ήθελε η μικρή να θηλάσει καθόλου θα είχα το χρόνο να αντλήσω γάλα με το θήλαστρο για να μη μείνω με στήθος γεμάτο. Με βοήθησαν πολύ οι κρύες κομπρέσες στο στήθος(ήταν Φλεβάρης, ούτε λόγος για κρύα ντους!!) και αυτό που μου σύστησε ο γιατρός μου ήταν να πίνω δυόσμο...Πραγματικά μου έκανε πολύ καλό και παρόλο που εγώ μόνο τσάι μπορώ να πιω από αφεψήματα, ήταν πολύ ευχάριστο...Έτσι σε 4-5 μέρες σταμάτησα να θηλάζω. Βέβαια το γάλα δε σταμάτησε τόσο γρήγορα εντελώς και όταν ¨βάραινε" το στήθος μου έβγαζα λίγο στο ντους συνήθως, αλλά τουλάχιστον έγινε με φυσικό τρόπο...

.png.png

Σήμερα είμαι καλύτερα, σκέφτηκα όλα όσα είπαμε και πήρα την απόφαση να το ψάξω με το δερμογραφισμό και μετα να αποφασίσω αν θα προχωρήσω σε αποθηλασμό. Σήμερα το μεσημέρι έκανα 1 επιπλέον αντληση με το symphony για να βοηθήσω λίγο την παραγωγή μου. Σας ευχαριστώ πολύ όλες.

Dooo no hard feeling... ήμουν κάπως απότομη!!

Φιλιά.

Εγώ υποφέρω από δερμογραφισμό κλπ από πάντα...

Μπορείς σε παρακαλώ να μου γράψεις τί έχεις και τι συμπτώματα βλέπεις και νιώθεις μπας και μπορέσω να σε βοηθήσω...

Να πω και κάτι άλλο. Με τον θηλασμό εκκρίνονται ενδορφίνες οι οποίες προκαλούν χαλάρωση, ευεξία, υπνηλία και ως side effect και φαγούρα...

Για τα αντισώματα...

Τα αντισώματα ένα μωρό τα παίρνει είτε από τη μαμά του, είτε όταν περνάει κάποια ασθένεια. Συνεπώς, αν δεν πάρει από τη μαμά του θα είναι ευ΄λαωτο σε οποιαδήποτε ασθένεια. Οταν είναι 6 μηνών το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι πιο ώριμο απότι όταν ήταν νεογέννητο αλλά και πάλι απέχει μακράν από την πλήρη ωρίμανση. Ένα δείγμα είναι ότι όταν ένα παιδί αρρωστήσει κάνει περισσότερο καιρό να του περάσει απότι εμείς... Γι αυτό και οι παιδίατροι δίνουν αντιβίωση για 10 μέρες και όχι μια εβδομάδα όπως στον ενήλικα..... ο παιδίατρος σου λέει ηλιθιότητες και θα έπρεπε να ντρέπεται γιατί τα λέει σε εσένα που είσαι "ασχετη" από ιατρική...

Αν του μεταφέρεις και τον αντικρούσεις με αυτά που σου είπε η Αγλαΐα, ή αυτά πυ σου έγραψα εγώ να δεις πως θα μαζευτεί....

WLn5p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

:( συγνωμη που ανοιγω τετοιο θεμα αλλα θελω τη βοηθεια σας.

η μπεμπα μας συνεχιζει με το αιμα στις κενωσεις της , παρολο που της χορηγουμε flagyl και η γιατρος μου ειπε οτι πλεον δεν εχουμε σχεδον αλλη επιλογη... ισως χρειαστει να κανουμε και ορθοσκοπιση! :cry:

δεν μπορω να επιμενω αλλο με το θηλασμο... φοβαμαι !:?:cry::cry:

σας παρακαλω αν τελικα την κυριακη μου πει η γιατρος να σταματησω να θηλαζω πρεπει να παρω χαπια ή υπαρχει και αλλος τροπος για να σταματησει το γαλα! :cry:

δεν περιμενα οτι τελικα θα φταναμε εδω... ειχα ελπιδα ,αλλα...!

συγνωμη αν σας στεναχωρησα αλλα η ψυχολογια μου ειναι πολυ χαλια, ευχομαι σε ολες σας να μη νιωσετε ποτε την αγωνια που νωθω, και να εχετε παντα εσεις το δικαιωμα της επιλογης να θηλασετε ή οχι! :?

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...