Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εγω παντως ειπα στο μωρο μου να αρχισει να κοιμαται με τον μπεμπη, τουλαχιστον μεχρι να ξεπερασει τους πονους με τα δοντια του, αλλα δυστυχως δεν την επεισα

Πιστευει πως θα ειναι ενα βημα πισω...και πως δεν θα ειναι ανετα διπλα στο μωρο

Τουλαχιστον τωρα κοιμαται 2 ωρες συνεχομενες!

Ειδικα χθες το βραδυ ηταν απιστευτο το ωραριο μας. Ξυπνησε στις 11, στη 1, στις 3, στις 5 και στις 7!!

Λες και ειχε καταπιει ρολοι και ξυπνουσε καθε 2 ωρες ΑΚΡΙΒΩΣ :shock:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Χλοη είπε:
Ναι πρέπει να έχουν ένα ρολόι κάπου κρυμμένο!! :shock::lol:

Εμένα σε κάποια φάση ξυπνούσε κάθε 1.5 ώρα ακριβώς. Ούτε λεπτό δεν έπεφτε έξω!

πόσο κράτησε αυτή η φάση?? να δω αν έχω μέλλον ακόμα :lol:

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι αυτό το forum αντιμετωπίζει με τρομαχτικό ρατσισμό τις μητέρες που δεν μπορούν, δε θέλουν η απλώς επιθυμούν να διακόψουν το θηλασμό. Συγνώμη που ο τρόπος ζωής ορισμένων δεν μας επιτρέπει να θηλάζουμε αιωνίως τα παιδάκια μας, συγνώμη που θέλουμε να πάμε και κανενα ταξιδάκι για μισή μέρα να ξεσκάσουμε.... Εγώ τυχαίνει να αγαπώ πολύ το παιδάκι μου και να με αγαπάει και αυτό πολύ, κι ας σταμάτησα το θηλασμό στον 3ο μήνα, κι ας δουλεύω όλη μέρα. όταν γυρίζω σπίτι το απόγευμα είμαστε μαζί όλη την ώρα, με το μπιμπεράκι μας, αγαπημένοι, ευτυχισμένοι που έχει ο ένας τον άλλο... :P:lol::D

μάλλον δεν έχεις διαβάσει καλά...ίσα ίσα το αντίθετο!....

Αλλά δεν πειράζει...αυτό είναι άλλο θέμα.

Πάντως για την ιστορία κι εμείς που θηλάζουμε μια χαρά ταξιδάκια κάνουμε και χωρίςνα κουβαλάμε τόοοοσα συμπράγκαλα....αποστειρωτές μπουκάλια σκόνες... :wink:

Και μια χαρά μπορούμε να ξεσκάσουμε αφήνοντας στο παιδί γάλα που αντλήσαμε ή και ξένο στην ανάγκη...τίποτα δεν σε περιορίζει....

eNeap2.pngNziDp2.png

casanova είπε:
Πιστεύω ότι αυτό το forum αντιμετωπίζει με τρομαχτικό ρατσισμό τις μητέρες που δεν μπορούν, δε θέλουν η απλώς επιθυμούν να διακόψουν το θηλασμό.

Καζανοβα, καλως ήρθες. Γιατί είσαι επιθετική; Αυτό το συμπέρασμα από που το έβγαλες;;; Θέλω παραδείγματα. :shock:

Καμία μαμά δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ "ρατσιστικά" εδώ μέσα επειδή δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να θηλάσει...Εμείς οι ίδιες τις υπερασπιζόμαστε...

Παράθεση
Συγνώμη που ο τρόπος ζωής ορισμένων δεν μας επιτρέπει να θηλάζουμε αιωνίως τα παιδάκια μας, συγνώμη που θέλουμε να πάμε και κανενα ταξιδάκι για μισή μέρα να ξεσκάσουμε....

Α, εδώ θα σε διαψεύσω... Μέχρι και στο Cape Town πήγα για μία εβδομάδα αλλά δεν σταμάτησα να θηλάζω. Η δική μου εργασία περιλαμβάνει 24ωρες εφημερίες, επίσης δεν με εμπόδισε να θηλάζω. Ο θηλασμός είναι κάτι που χωράει σε κάθε τρόπο ζωής :)

Παράθεση
Εγώ τυχαίνει να αγαπώ πολύ το παιδάκι μου και να με αγαπάει και αυτό πολύ, κι ας σταμάτησα το θηλασμό στον 3ο μήνα, κι ας δουλεύω όλη μέρα. όταν γυρίζω σπίτι το απόγευμα είμαστε μαζί όλη την ώρα, με το μπιμπεράκι μας, αγαπημένοι, ευτυχισμένοι που έχει ο ένας τον άλλο... :P:lol::D

Χαίρομαι για την σχέση σας. Και πάλι καλώς ήρθες.... :)

WLn5p2.png

casanova η καθε μια μας κανει αυτο που θεωρει καλύτερο για το παιδακι της.

κι εγώ θηλαζω, ταξιδυω, δουλευω πολλές ώρες, δεν σημαινει πως ειμαι καλυτερη μανα απο τη διπλανη μου που δεν δουλευει η δεν θηλαζει.

Προσωπικες επιλογες ειναι, παντα με γνωμονα τί θεωρουμε καλύτερο για τα παιδακια μας.! :lol:

Διαφημίσεις

casanova είπε:
Πιστεύω ότι αυτό το forum αντιμετωπίζει με τρομαχτικό ρατσισμό τις μητέρες που δεν μπορούν, δε θέλουν η απλώς επιθυμούν να διακόψουν το θηλασμό. Συγνώμη που ο τρόπος ζωής ορισμένων δεν μας επιτρέπει να θηλάζουμε αιωνίως τα παιδάκια μας, συγνώμη που θέλουμε να πάμε και κανενα ταξιδάκι για μισή μέρα να ξεσκάσουμε....

:shock: Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τις δημοσιεύσεις προσπαθώντας να καταλάβω από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα. :shock:

Το οτι ενθαρύνουμε μητέρες να θηλάσουν και προσπαθούμε να τις βοηθήσουμε να τα καταφέρουν (Γι'αυτό άλλωστε είμαστε εδώ) δε σημαίνει οτι είμαστε ρατσίστριες απέναντι στις υπόλοιπες.

casanova είπε:
Πιστεύω ότι αυτό το forum αντιμετωπίζει με τρομαχτικό ρατσισμό τις μητέρες που δεν μπορούν, δε θέλουν η απλώς επιθυμούν να διακόψουν το θηλασμό.

Η κατηγορία είναι περισσότερο από απαράδεκτη και σε παρακαλώ να κάνεις συγκεκριμένες αναφορές ( με quote ) όπου φαίνεται κάτι τέτοιο.

Προσωπικά έχω βοηθήσει αρκετές μητέρες να αποθηλάσουν πολύ νωρίς τα παιδάκια τους απλά γιατί δεν επιθυμούσαν να συνεχίσουν.

Επίσης περιορίζω τις δημοσιεύσεις μου στην ενότητα του θηλασμού για να μην ενοχλούνται οι μητέρες που δεν θηλάζουν.

Το φόρουμ έχει 40 διαφορετικές θεματικές ενότητες και ο θηλασμός είναι μία από τις 40. Στις υπόλοιπες 39 κυκλοφορούν πολύ περισσότερες μητέρες που δεν θηλάζουν. Αυτές που θηλάζουν είνα μειοψηφία στο φόρουμ όπως και παντού.

Αν βρίσκεις ενοχλητικό να έχεις γύρω σου μητέρες που θηλάζουν είναι πολύ απλό: μπορείς να μπαίνεις στις υπόλοιπες 39 ενότητες του φόρουμε και να μείνεις μακριά από αυτή.

Η οργάνωση και η δομή του φόρουμ είναι πολύ βολική για να αποφύγεις όσες μητέρες ή όσες συζητήσεις σε κάνουν να νιώθεις άσχημα.

Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ξεκίνησες τις δημοσιεύσεις σου στο φόρουμ από αυτή την ενότητα; Μήπως γιατί ο δικός σου ρατσισμός σε κάνει να ενοχλείσαι τόσο πολύ από τις μητέρες που θηλάζουν; Οι μητέρες που θηλάζουν δεν ενοχλούν αυτές που δεν θηλάζουν όμως αρκετά συχνά μητέρες που δεν θηλάζουν μπαίνουν στην ενότητα που γράφει "Θηλασμός" για να ενοχλήσουν και να επιτεθούν....

Αυτή η ενότητα έχει δημιουργηθεί για να παρέχει βοήθεια στις μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν ή να αποθηλάσουν το μωρό τους.

Θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς το χρόνο που αφιερώνουμε για να παρέχουμε αυτή τη βοήθεια στις μητέρες που το έχουν ανάγκη και να μην ασχολείσαι ούτε μαζί μας ούτε μαζί τους.

Αν συνεχίσεις τις κατηγορίες και την επιθετική συμπεριφορά το θέμα θα το αναλάβει η διαχείριση του φόρουμ.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια! :)

Παράθεση
Η κατηγορία είναι περισσότερο από απαράδεκτη και σε παρακαλώ να κάνεις συγκεκριμένες αναφορές ( με quote ) όπου φαίνεται κάτι τέτοιο.

Το οτι εκφέρω απλά τη γνώμη μου, νομίζω ότι φαίνεται πολύ ξεκάθαρα από τη χρήση του ρήματος "πιστεύω". Δεν κατηγόρησα κανέναν, πόσο μάλλον εσάς προσωπικά που οι συμβουλές σας υπήρξαν πολύ σημαντικές στο ξεκίνημα της νάες μου ζωής με το μωρό μου.

Παράθεση
Το φόρουμ έχει 40 διαφορετικές θεματικές ενότητες και ο θηλασμός είναι μία από τις 40. Στις υπόλοιπες 39 κυκλοφορούν πολύ περισσότερες μητέρες που δεν θηλάζουν. Αυτές που θηλάζουν είνα μειοψηφία στο φόρουμ όπως και παντού.

Το γνωρίζω πολύ καλά, τα διαβάζω καθημερινά όπως και κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου.

Παράθεση
Αν βρίσκεις ενοχλητικό να έχεις γύρω σου μητέρες που θηλάζουν είναι πολύ απλό: μπορείς να μπαίνεις στις υπόλοιπες 39 ενότητες του φόρουμε και να μείνεις μακριά από αυτή.

Δεν βρίσκω καθόλου ενοχλητικό να έχω γύρω μου γυναίκες που θηλάζουν καθώς υπήρξα κι εγώ μία από αυτές, στην πιό ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μου.

Παράθεση
Θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ξεκίνησες τις δημοσιεύσεις σου στο φόρουμ από αυτή την ενότητα; Μήπως γιατί ο δικός σου ρατσισμός σε κάνει να ενοχλείσαι τόσο πολύ από τις μητέρες που θηλάζουν; Οι μητέρες που θηλάζουν δεν ενοχλούν αυτές που δεν θηλάζουν όμως αρκετά συχνά μητέρες που δεν θηλάζουν μπαίνουν στην ενότητα που γράφει "Θηλασμός" για να ενοχλήσουν και να επιτεθούν....

Ξεκίνησα τις δημοσιεύσεις γιτί πάντα με κάλυπταν οι απαντήσεις και οι ερωτήσεις των άλλων, γι αυτό και επισκέπτομαι τη σελίδα καθημερινά.Δεν έχω κανένα ρατσισμό απέναντι στις γυναίκες που θηλάζουν. Ξαναλέω, ότι ο θηλασμός για μένα ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής μου.

Παράθεση
Θα σε παρακαλούσα να σεβαστείς το χρόνο που αφιερώνουμε για να παρέχουμε αυτή τη βοήθεια στις μητέρες που το έχουν ανάγκη και να μην ασχολείσαι ούτε μαζί μας ούτε μαζί τους.

Πρώτη φορά με διώχνουν από μία δημόσια συζήτηση επειδή είπα τη γνώμη μου.

Παράθεση
Αν συνεχίσεις τις κατηγορίες και την επιθετική συμπεριφορά το θέμα θα το αναλάβει η διαχείριση του φόρουμ.

Πρώτη φορά με απειλούν επειδή είπα τη γνώμη μου.

Απλά παρατήρησα ότι όταν κάποια θέλει να αποθηλάσει, όλες μπαίνετε σε μια διαδικασία να την πείσετε ότι πρέπει να συνεχίσει. Δε λέω ότι έχει κάποια κακή πρόθεση - αν είναι ποτέ δυνατόν - αλλά καμία σας δε σκέφτεται ότι για να αποθηλάσει μιά γυναίκα νωρίτερα απόσο θα ήθελε, περνάει ήδη ένα ζορι? ότι στενοχωριέται, ότι αισθάνεται τύψεις.. ότι ίσως της το κάνετε δυσκολότερο? αυτό δεν είναι συμπαράσταση...εγώ το νιώθω σαν ρατσισμό. Συγνώμη.

Ελπίζω η διαχείρηση του φόρουμ να μην καλέσει την αστυνομία...

:(

Καθε μητερα κανει αυτο που πιστευει πως ειναι καλυτερο για το παιδι της !

Για το αν θηλασει η οχι ειναι καθαρα δικη της επιλογη. Κανενας δεν θα την κατακρινει για τις προσωπικες του επιλογες.

Μπαινοντας σε αυτη την ενοτητα ειναι λογικο ολες η οι περισσοτερες κοπελες να θηλαζουν και οι συζητησεις να ειναι γυρω απο τον θηλασμο. Αν μπεις στην ενοτητα εγκυμοσυνη λες οι συζητησεις θα ειναι γυρω απο αυτη το ιδιο κ σε ολες τις ενοτητες. Επισης ειναι λογικο ολες οι κοπελες εδω σε αυτη την ενοτητα να ειμαστε υποστηρικτες του θηλασμου γι αυτο αλλωστε βρισκομαστε εδω και γραφουμε. Καμια μας δεν εχει χρονο αφθονο στην διαθεση της κ οτι κανουμε το κανουμε απο αγαπη. Εγω κ πολλες αλλες οπελες εχουμε βοηθηθει παρα μα παρα πολυ απο αυτη την ενοτητα που ειμαι σιγουρη αν δεν υπηρχε αυτη η βοηθεια μπορει και να ειχαμε αποθηλασει πολυ νωρις.Οπως ειπε κ η Αγλαια αν δεν σου αρεσουν οι συζητησεις γυρω απο αυτα τα θεματα κανενας δεν σε υποχρεωνει να τα διαβαζεις μπορεις πολυ απλα να τα αγνοεις και να ασχολεισαι με αλλα θεματα πιο ενδιαφεροντα για σενα αλλα σε καμια περιπτωση δεν εχεις το δικαιωμα να κατηγορεις καποιους ετσι χωρις στοιχεια ,ανθρωπους που εχουν προσφερει και προσφερουν συνεχως.

Συγνωμη για το μεγαλο ποστ.

eNortjK1UrIwNrMwVrIGXDAS2gKo16.png[/

casanova είπε:

Απλά παρατήρησα ότι όταν κάποια θέλει να αποθηλάσει, όλες μπαίνετε σε μια διαδικασία να την πείσετε ότι πρέπει να συνεχίσει. Δε λέω ότι έχει κάποια κακή πρόθεση - αν είναι ποτέ δυνατόν - αλλά καμία σας δε σκέφτεται ότι για να αποθηλάσει μιά γυναίκα νωρίτερα απόσο θα ήθελε, περνάει ήδη ένα ζορι? ότι στενοχωριέται, ότι αισθάνεται τύψεις.. ότι ίσως της το κάνετε δυσκολότερο? αυτό δεν είναι συμπαράσταση...εγώ το νιώθω σαν ρατσισμό. Συγνώμη.

Ελπίζω η διαχείρηση του φόρουμ να μην καλέσει την αστυνομία...

:(

casanova οπως μπορει να θυμασαι απο τον καιρο που θηλασες, ο θηλασμος ειναι μια κατασταση που δεν ειναι παντα ευκολη, τοσο στην αρχη, οσο και στην πορεια. Εμεις που θηλαζουμε το ξερουμε καλα αυτό, το έχουμε νιωσει με τον ένα η τον άλλο τροπο, και γι αυτο παντοτε στεκομαστε η μια στην άλλη, ενθαρρυνουμε καθε προσπαθεια σε αυτη την κατευθυνση και προσπαθουμε να αντισταθουμε σε παραπληροφορηση, ελειπη πληροφορηση που οδηγουν συχνα σε βιαστικες αποφασεις σχετικα με αποθηλασμο.

μη μας κατηγορεις που στηριζουμε η μια την αλλη και μοιραζομαστε τις εμπειριες μας για κατι τοσο σημαντικο!!!! και για εμας ειναι η πιο ευτυχισμενη περιοδος της ζωης μας (οπως λες και για σενα) και προσπαθουμε να την παρατεινουμε οσο μπορουμε :D

Διαφημίσεις

casanova είπε:

Απλά παρατήρησα ότι όταν κάποια θέλει να αποθηλάσει, όλες μπαίνετε σε μια διαδικασία να την πείσετε ότι πρέπει να συνεχίσει. Δε λέω ότι έχει κάποια κακή πρόθεση - αν είναι ποτέ δυνατόν - αλλά καμία σας δε σκέφτεται ότι για να αποθηλάσει μιά γυναίκα νωρίτερα απόσο θα ήθελε, περνάει ήδη ένα ζορι? ότι στενοχωριέται, ότι αισθάνεται τύψεις.. ότι ίσως της το κάνετε δυσκολότερο? αυτό δεν είναι συμπαράσταση...εγώ το νιώθω σαν ρατσισμό.

Οι περισσοτερες κοπέλες που θέλουν να αποθηλάσουν το θέλουν γιατι εχουν κατευθυνθεί λαθος απο γιατρούς , μαιες και τους έχουν πρηξει το συκώτι ο περίγυρος και οι συγγενεις . Ουσιαστικά δεν ειναι καθόλου δική τους απόφαση ...

Ενα παράδειγμα ειναι η bon bon (καραμελίτσα μου επιτρεπεις ?) ..εχεις διαβάσει την ιστορία της ?

Εγώ παντως δεν θα έκανα εγγραφή σε ενα φορουμ για να πω την "γνωμη" μου και χωρίς στοιχεία να κατηγορήσω .

Και αν με ρωτάς την δική μου γνωμη να σου πω οτι δεν μου φαινετε οτι λες απλα την γνωμη σου αλλα προπαγανδίζεις ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

[

Παράθεση
]Εγώ παντως δεν θα έκανα εγγραφή σε ενα φορουμ για να πω την "γνωμη" μου και χωρίς στοιχεία να κατηγορήσω .

έκανα εγγραφή για να ενημερώνομαι και να μαθαίνω. έτυχε να πω και τη γνώμη μου.

Παράθεση
Και αν με ρωτάς την δική μου γνωμη να σου πω οτι δεν μου φαινετε οτι λες απλα την γνωμη σου αλλα προπαγανδίζεις ....

Κατά του θηλασμού?

Αν εννοείς αυτό...τότε τι να πω...νομίζω ότι είναι λίγο ακραίο.

Λαμπρινή είπε:
  casanova είπε:

Απλά παρατήρησα ότι όταν κάποια θέλει να αποθηλάσει, όλες μπαίνετε σε μια διαδικασία να την πείσετε ότι πρέπει να συνεχίσει. Δε λέω ότι έχει κάποια κακή πρόθεση - αν είναι ποτέ δυνατόν - αλλά καμία σας δε σκέφτεται ότι για να αποθηλάσει μιά γυναίκα νωρίτερα απόσο θα ήθελε, περνάει ήδη ένα ζορι? ότι στενοχωριέται, ότι αισθάνεται τύψεις.. ότι ίσως της το κάνετε δυσκολότερο? αυτό δεν είναι συμπαράσταση...εγώ το νιώθω σαν ρατσισμό.

Οι περισσοτερες κοπέλες που θέλουν να αποθηλάσουν το θέλουν γιατι εχουν κατευθυνθεί λαθος απο γιατρούς , μαιες και τους έχουν πρηξει το συκώτι ο περίγυρος και οι συγγενεις . Ουσιαστικά δεν ειναι καθόλου δική τους απόφαση ...

Θα πω και εγώ για μένα που ο κατά τα άλλα υπέροχος γιατρός μου με ενημέρωσε πως αν δε διακόψω τον θηλασμό υπάρχει κίνδυνος να χάσω το έμβρυο και ήμουν ήδη δύο μηνών όταν το κατάλαβα. Μην πω για το χάπι που δεν πήρα ευτυχώς.

Η Αγλαΐα στάθηκε δίπλα μου όμως σε μια στιγμή από τις πιο μπερδεμένες της ζωής μου και μου ανέλυσε όλα τα θετικά και αρνητικά της κατάστασης.

Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίσω για άλλους δύο μήνες τον θηλασμό να μην έχω κανένα μα κανενα πρόβλημα με την εγκυμοσύνη μου, να περάσω την περίοδο των ναυτιών ξάπλα θηλάζοντας και όχι πάνω από την λεκάνη της τουαλέτας, να μην αποθηλάσει το παιδί μου σε μια μεταβατική φάση που ξεκινούσε τις στερεές και έβγαζε 6 δόντια, να μην κλάψει καθόλου γι'αυτό, να μην σταματήσω παρόλο που πονούσαν τότε οι θηλές μου - μετά από λίγο σταμάτησαν.

και τελικά αποθήλασα χωρίς χάπι, σιγά σιγά και χωρίς να με κρίνει καμία και κανείς εδώ μέσα. Και συνεχίζω κιόλας να πρήζω τον εδώ κόσμο :lol:

Αποθήλασα όταν αισθάνθηκα έτοιμη και όχι όταν ήμουν μπερδεμένη. Αυτο είναι το μέγαλύτερο κέρδος για μένα και η μεγαλύτερη σιγουριά ότι αφού ενημερώθηκα για όλα πήρα την απόφαση μου (informed consent το λένε)!!! Χωρίς τρομοκρατία και χωρίς παραπληροφόρηση.

Δεν είναι κακό όταν μια μητέρα θέλει να αποθηλάσει, φαίνεται να είναι σε σύγχυση να ρωτάμε "είσαι σίγουρη ότι θέλεις να σταματησεις;" Νομίζω σε αυτό αναφέρεσαι. Μπορεί να είναι θύμα σαν εμένα και συνήθως αυτό φαίνεται. Όταν είσαι σίγουρη δεν αρχίζεις με πρόλογο, ούτε με λυπημένα ανθρωπάκια. Και αν στο ερώτημα αυτό δεν πάρεις καθαρή απάντηση τότε μπορεί ένα παιδάκι να πιει για λίγο ακόμη ή και για πολύ μητρικό γαλατάκι και μια μαμά να είναι πιο ικανοποιημένη (και ενίοτε πιο αδύνατη :lol::lol::lol: )

lazy.gif

Οπως είπες και σύ Cassanova, είναι δύσκολη απόφαση να αποθηλάσεις. Κι ενω μπορείς αν μετανιώσεις, να κάνεις επαναγαλακτισμό, είναι πολύ δύσκολο και κουραστικό. Γι'αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι. Υπάρχουν περιπτώσεις που μητέρα νόμιζε οτι πρέπει να αποθηλάσει γιατί καπνίζει, ή γιατί χρειαζόταν κάποια φαρμακευτική αγωγή, ή γιατί ήθελε επιτέλους να βάψει τα μαλλιά της, ή να πάει για δουλειά... Όλα αυτά μπορεί κάλλιστα να τα κάνει μια μητέρα που θηλάζει, αλλά πολλές δεν το ξέρουν. Εμείς θέλουμε να τις ενημερώσουμε. Περνάμε πολλές ώρες σ'αυτό το φόρουμ, αφιερώντας το χρόνο μας, που είναι πολύτιμος όπως και για κάθε μητέρα καθώς ξέρεις. Κι αυτό για να βοήθησουμε μητέρες να θηλάσουν. Νομίζω οτι είναι άδικο να μας αποκαλείς ρατσίστριες.

Μου φαίνεται λίγο περίεργο πάντως, που έκανες εγγραφή, και ή πρώτης σου δημοσίευση, ήταν για να "πεις τη γνώμη σου". Δεν υπήρχε κάποια συμβουλή που ήθελες να προσφέρεις, ή κάποια ερώτηση που ήθελες να κάνεις? :?

casanova είπε:

Δεν κατηγόρησα κανέναν, πόσο μάλλον εσάς προσωπικά που οι συμβουλές σας υπήρξαν πολύ σημαντικές στο ξεκίνημα της νάες μου ζωής με το μωρό μου.

Παράθεση
Πιστεύω ότι αυτό το forum αντιμετωπίζει με τρομαχτικό ρατσισμό

το φόρουμ είμαστε εμείς που γράφουμε και άρα εμάς κατηγορείς για τρομακτικό ρατσισμό και αυτό δεν είναι απλά έκφραση προσωπικής γνώμης, είναι κατηγορία και μάλιστα πολύ προσβλητική και υβριστική.

Παράθεση
Πρώτη φορά με διώχνουν από μία δημόσια συζήτηση επειδή είπα τη γνώμη μου.

Πριν εγγραφείς δήλωσες αποδοχή των όρων του φόρουμ και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ότι δεν δημοσιεύεις προσβλητικά υβριστικά κλπ κείμενα.

Παράθεση
  Παράθεση

Πρώτη φορά με απειλούν επειδή είπα τη γνώμη μου.

Η διαχείριση του κάθε φόρουμ φροντίζει να τηρούνται οι όροι που αποδέχθηκε κάθε μέλος πριν κάνει εγγραφή. Δεν υπάρχει καμία απειλή. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να χάνουμε το χρόνο μας με κάθε έναν που θελει να προσβάλει και να απαξιώσει άλλα μέλη του φόρουμ.

Παράθεση
Απλά παρατήρησα ότι όταν κάποια θέλει να αποθηλάσει, όλες μπαίνετε σε μια διαδικασία να την πείσετε ότι πρέπει να συνεχίσει.

Κάθε άλλο! Αν αυτά που γράφει δεν δείχνουν ξεκάθαρες θέσεις πρώτα ρωτάμε τι ακριβώς θα ήθελε να κάνει και μετά δίνουμε οδηγίες.

Συμβαίνει πολύ συχνά οι μητέρες να μη θέλουν να αποθηλάσουν αλλά να νομίζουν ότι πρέπει γιατί κάποιος τους έχει παραπληροφορήσει, τους έχει πει ότι το γάλα τους δεν προσφέρει τίποτα στο παιδί, ότι δεν είναι θρεπτικό, ότι δεν είναι αρκετό...

Οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας λένε στις μητέρες ότι αν το μωρό θηλάζει πάνω από τόση ώρα το γάλα δεν είναι αρκετό, ή θηλάζει πιο συχνά από τρίωρο το γάλα επίσης δεν είναι αρκετό. Οι περισσότερες μητέρες νιώθουν ανεπαρκείς και θέλουν να αποθηλάσουν για λόγους που δεν υπάρχουν.

Η ορθή τακτική είναι να βεβαιωθούμε ότι αυτές οι μητέρες πράγματι θέλουν να αποθηλάσουν και δεν οδηγούνται στον αποθηλασμό εξαιτίας παραπλανητικών πληροφοριών ή εξαιτίας της υπονόμευσης που δέχονται από επαγγελματίες υγείας ή/και από το περιβάλλον τους.

Παράθεση

Δε λέω ότι έχει κάποια κακή πρόθεση - αν είναι ποτέ δυνατόν - αλλά καμία σας δε σκέφτεται ότι για να αποθηλάσει μιά γυναίκα νωρίτερα απόσο θα ήθελε, περνάει ήδη ένα ζορι? ότι στενοχωριέται, ότι αισθάνεται τύψεις.. ότι ίσως της το κάνετε δυσκολότερο? αυτό δεν είναι συμπαράσταση...εγώ το νιώθω σαν ρατσισμό.

Πολλές μητέρες έχουν περάσει διάφορα ζόρια και τις έχω στηρίξει εγώ προσωπικά στον αποθηλασμό με πολλές ώρες υποστήριξης. Καλώς ή κακώς οι περισσότερες από αυτές δεν θέλουν να μοιραστούν δημόσια τη διαδικασία και φυσικά αυτό είναι σεβαστό. Γράφεις λοιπόν χωρίς να ξέρεις τι γίνεται...

Μπορεί μερικές μητέρες να παρασύρονται συναισθηματικά - ειδικά αν έχουν μωρά στην ίδια ηλικία - και να γράψουν καμια κουβέντα παραπάνω.... Είναι αληθεια ότι φορτίζονται και μερικές φορές σκέφτονται περισσότερο το μωρό και όχι τη μητέρα αλλά σίγουρα οι ανεκτικότητα και η αποδοχή στις μητέρες που αποφασίζουν να αποθηλάσουν είναι πολύ μεγαλύτερη από την ανεκτικότητα και την αποδοχή που δείχνουν σε αυτές οι μητέρες που δεν θηλάζουν.

Όσο είμαι στο φόρουμ καμία μητέρα που θηλάζει δεν έχει απαξιώσει, δεν είχει επιτεθεί, δεν έχει προσβάλλει μητέρα που δεν θηλάζει. Το αντίθετο έχει συμβεί αρκετές φορές.

[

Παράθεση
Νομίζω οτι είναι άδικο να μας αποκαλείς ρατσίστριες.

Ναι, είναι άδικο. Ετσι όπως το θέτετε, έχετε υποχρέωση να ενημερώνετε για όλες τις παραμέτρους. Ισως ο λόγος που επιτίθεμαι είναι γιατί όταν ανακοίνωσα στον περίγυρό μου ότι θα σταματήσω το θηλασμό, όλοι έπεσαν να με φάνε ότι καταστρέφω την υγεία του παιδιού μου και κόβω τον δεσμό που είχα αποκτήσει με το θηλασμό και ένα σωρό καταστροφολογίες και τρομαχτικά σενάρια για το μέλλον το δικό του και το δικό μου - μέχρι και ότι θα πάθω καρκίνο. Όταν ηρέμησα μετά από καιρό, ευχόμουν να μην το είχα περάσει αυτό και να είχε βρεθεί κάποιος να μου πει : Καλά τα κατάφερες ως εδώ, δεν πειράζει, πάμε γι άλλα...Και όχι να μου λένε όλα αυτά. Μπαίνοντας στο φόρουμ και ψάχνοντας για απαντήσεις και όχι για ναπω τη γνώμη μου, στην ενότητα "θηλασμός" έπεσα πάνω μόνο σε θερμούς υποστηρικτές - λογικό - και σε ένα άρθρο για τον αποθηλασμό. Με κατέκλυσαν οι τύψεις γι άλλη μια φορά...Χθες το βράδυ μόνο βρήκα την σχετική ενότητα για τις τύψεις και πολύ χάρηκα διαβάζοντας την...

Δεν γνωρίζω αν έχετε δεχθεί παρόμοιες επιθέσεις. Δε σκόπευα να επιτεθώ για να επιτεθώ. Ούτε βέβαια προπαγανδίζω όπως με κατηγόρησαν. Αλλά το έχω νιώσει στο πετσί μου το ρατσισμό από μητέρες που θηλάζουν και το κοίταγμα με μισό ματι...Σορρυ για το μεγάλο ποστ

Επίσης...για ποιό λόγο κάποιος να νιώθει ρατσιστικά απέναντι σε μητέρες που θηλάζουν? Κομπλεξικά και με λίγη εως πολλή ζηλια, να το καταλάβω...(κρίνοντας πάντα από τον εαυτό μου) αλλά ρατσιστικά???

Casanova μου...

Η σκέψη του αποθηλασμού έχει περάσει λίγο ως πολύ από όλες μας. Είτε σε περιπτώσεις κούρασης, αϋπνίας, είτε σε περιπτώσεςι που ενώ προσφέρεις το πολυπόθητο στήθος το παιδί κλαίει και δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες από τις μαμάδες που έχουν φτάσει (ή νομίζουν ότι έχουν φτάσει) σε αυτήν την απόφαση, για να αποκλείσουμε περιπτώσεις και συνθήκες που απλά είναι παροδικές και μπορεί να προκάλέσουν σύγχυση.

Η σοβαρή και συνειδητή απόφαση νομίζω ότι υπιοστηρίζεται πολύ κυρίως από την Αγλαΐα και εκτός forum.

Μην ξεχνάς ότι μερικές φορές ο αποθηλασμός είναι πολύ πιο δύσκολος από τον θηλασμό... Δηλαδή εμένα έτσι μου φαίνεται...

Επιπλέον να σημειώσω ότι είσαι η εξαίρεση που ο περίγυρος σου είναι υπέρ του θηλασμού. Τις περισσότερες περιπτώσεςι συμβαίνει το αντίθετο, και οι μητέρες προσπαθούν να αποδείξουν το αυταπόδεικτο, ή απλά παρακολουθούν στωικά.

Μπράβο σου πάντως που πήρες συνειδητά την απόφασή σου, και ήσουν σίγουρη για αυτήν και επίσης αντιμετώπισες την αντίδραση όλων!

Είναι πολύ σημαντικό αυτό!

By the way, πόσο είναι το μωράκι σου?

casanova είπε:
Επίσης...για ποιό λόγο κάποιος να νιώθει ρατσιστικά απέναντι σε μητέρες που θηλάζουν? Κομπλεξικά και με λίγη εως πολλή ζηλια, να το καταλάβω...(κρίνοντας πάντα από τον εαυτό μου) αλλά ρατσιστικά???

Casanova, είναι κουραστικό να πρέπει να αμύνεσαι και να υπερασπίζεις συνεχώς αυτά που θέλεις να κάνεις... Από το γνωστό "Ακόοοοοοοομα θηλάζεις;;;;" μέχρι το "καλά, στην Αφρική είμαστε;;".

Ο θηλασμός στην κοινωνία που ζούμε είναι επιθυμητός μέχρι τους πρώτους 6 μήνες ζωής. Μετά το 99% των παιδιάτρων τον ονομάζει "παρατεταμένο θηλασμό", "το γάλα σου είναι σαν νερό" και άλλα τέτοια... Προσωπικά αποφεύγω συζητήσεις γιατί δεν θα βγάλω άκρη τις περισσότερες φορές.

Ναι, μπορεί κάποια μητέρα να νιώσει τύψεις που δεν θήλασε το παιδί της όσο θα ήθελε αλλά... παρατήρησα ότι ενώ παλιότερα με κοιτούσαν με συμπάθεια όταν θήλαζα στα πάρκα, τώρα όσο περνάει ο καιρός με κοιτούν σαν αξιοπερίεργο...

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...