Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Αν την αφήσω βράδυ και πάω κάπου κοντά κατα πάσα πιθανότητα πάλι θα ξυπνήσει κ θα θέλει γάλα.Ξυπνάει αρκετές φορές και θέλει στήθος ακόμα κ όταν είμαι σπίτι.Αυτό το δίωρο που είχα τα βράδυα για μένα αφού κοιμόταν,πάει,πήγε περίπατο.Αν δεν πάω για ύπνο δεν πάει ούτε εκείνη και τελευταία περνάει όλο και μεγαλύτερη προσκόλληση με αποκορύφωμα μετά την ίωση που πέρασε πρόσφατα!Απο τότε κοιμάται μετα συγχωρήσεως με το β@ζί στο στόμα κι αν αφού αποκοιμηθεί την βάλω στο κρεβάτι την πιάνει υστερία.Ακόμα κ το βράδυ που κοιμόμαστε όλοι μαζί,εκείνη θέλει το στήθος μου συνέχεια σαν πιπίλα.Και γενικά να ναι κολλημένη πάνω μου.

'Οπως καταλαβαίνετε πώς να πάω για ποτό?Μια φορά πήγα,βγήκα 9-12 και όταν γύρισα μου είπε η πεθερά οτι όλα καλά αλλά στις 10 έκλαιγε πολύ ήθελε να πιπιλίσει και με άρχισε μήπως έδινα ξένο μπλα μπλα μπλα.βασικά και η μάνα μου τα ίδια λέει.Και λένε οτι δεν είναι και φυσιολογικό που το μωρό είναι τόσο κολλημένο κι οτι θα του δημιουργήσω πρόβλημα κ τέτοια.

Οταν κάνω άλλο μωρό δεν θα τα θηλάζω παράλληλα νομίζω,θα ήθελα να σταματήσω πριν,για να μην υποστεί και διπλο σοκ το παιδί-έτσι σκέφτηκα.

Είμαι πάρα πολύ μπερδεμένη,αν και ξέρω οτι και τώρα να άρχιζα τα ίδια θα έκανα.Αλλά χρειάζομαι ένα διάλειμμα,και ειδικά 2 ωρίτσες τα βράδυα μόνη μου ή με τον άντρα μου.Και μου λένε όλοι οτι αν θηλάσω περισσότερο κατα πάσα πιθανότητα θα είναι ακόμα χειρότερο όσο μεγαλώνει το παιδί κ δεν θα μπορώ να σταματήσω!!

Δεν ξέρω τι αν κάνω :?

y5yep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καταρχην να μην ακους τους γυρω. Το παιδι προφανως περναει καποια φαση και εχει προσκολληθει δςν θα ειναι παντα ετσι.Ενταξει θελει υπομονη το ολο πραγμα..αν εβγαινες γοα ποτακι..μερα;

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι, όταν αποθηλάσετε, δεν θα σε ζητάει το βράδυ (ή όποτε);

Σκέψου ψύχραιμα και δες καταρχάς τις εναλλακτικές σου. Τώρα που έρχεται καλοκαιράκι, είναι εφικτή έξοδος ακόμη και με το μωρό. Αλλά πρέπει να εκπαιδευτούν και οι γιαγιάδες να αντιμετωπίζουν το κλάμα του μωρού, γιατί μπορεί να υπάρχει ασχέτως θηλασμού. Αν εσύ περάσεις το μήνυμα ότι είναι εφικτό, θα προσπαθήσουν λίγο περισσότερο.

Όσο για τον προσωπικό χρόνο, ακόμη τα πράγματα είναι χαλαρά. Μετά το περπάτημα, αυτό το δίωρο θα σου φαίνεται πολύ μακρινό. Αλλά μην αφήνεις το χρόνο να περνάει έτσι, με διάφορες προφάσεις. Σε λίγα χρόνια, θα σκέφτεσαι ότι μάλλον ήταν πιο εύκολο από ό,τι το νόμιζες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αν την αφήσω βράδυ και πάω κάπου κοντά κατα πάσα πιθανότητα πάλι θα ξυπνήσει κ θα θέλει γάλα.Ξυπνάει αρκετές φορές και θέλει στήθος ακόμα κ όταν είμαι σπίτι.Αυτό το δίωρο που είχα τα βράδυα για μένα αφού κοιμόταν,πάει,πήγε περίπατο.Αν δεν πάω για ύπνο δεν πάει ούτε εκείνη και τελευταία περνάει όλο και μεγαλύτερη προσκόλληση με αποκορύφωμα μετά την ίωση που πέρασε πρόσφατα!Απο τότε κοιμάται μετα συγχωρήσεως με το β@ζί στο στόμα κι αν αφού αποκοιμηθεί την βάλω στο κρεβάτι την πιάνει υστερία.Ακόμα κ το βράδυ που κοιμόμαστε όλοι μαζί,εκείνη θέλει το στήθος μου συνέχεια σαν πιπίλα.Και γενικά να ναι κολλημένη πάνω μου.

Δεν ξέρω τι αν κάνω :?[/

Απίστευτο!!!Λες και ακούω τον εαυτό μου!Είναι ζόρι αυτό που τραβάμε, αλλά δεν νομίζω ότι σε συμβούλεψε σωστά ο γιατρός. Νομίζω ότι και κακό στο παιδί θα κάνει, αλλά και σε εσένα θα σπάσουν τα νεύρα σου ακούγοντάς την να κλαίει...Θα πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη λύση...

Πραγματικά!Μέχρι και οι ηλικίες μοιάζουν...Εμένα γεννήθηκε 18 Ιουνίου, εσένα;Άσε που περάσαμε και εμείς ίωση το προηγούμενο Σ/Κ...

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

'Οπως καταλαβαίνετε πώς να πάω για ποτό?Μια φορά πήγα,βγήκα 9-12 και όταν γύρισα μου είπε η πεθερά οτι όλα καλά αλλά στις 10 έκλαιγε πολύ ήθελε να πιπιλίσει και με άρχισε μήπως έδινα ξένο μπλα μπλα μπλα.βασικά και η μάνα μου τα ίδια λέει.Και λένε οτι δεν είναι και φυσιολογικό που το μωρό είναι τόσο κολλημένο κι οτι θα του δημιουργήσω πρόβλημα κ τέτοια.

Οταν κάνω άλλο μωρό δεν θα τα θηλάζω παράλληλα νομίζω,θα ήθελα να σταματήσω πριν,για να μην υποστεί και διπλο σοκ το παιδί-έτσι σκέφτηκα.

Είμαι πάρα πολύ μπερδεμένη,αν και ξέρω οτι και τώρα να άρχιζα τα ίδια θα έκανα.Αλλά χρειάζομαι ένα διάλειμμα,και ειδικά 2 ωρίτσες τα βράδυα μόνη μου ή με τον άντρα μου.Και μου λένε όλοι οτι αν θηλάσω περισσότερο κατα πάσα πιθανότητα θα είναι ακόμα χειρότερο όσο μεγαλώνει το παιδί κ δεν θα μπορώ να σταματήσω!!

Δεν ξέρω τι αν κάνω :?

Το πιπιλισμα που ζητάει τα βραδια το μωρο ειναι λογω δοντιών. Πονάει, δεν μπορει να κοιμηθεί καλα και το στήθος ειναι ο τρόπος να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί.

Βγαινετε βόλτες; Δίνεις ερεθίσματα στο παιδι;

Ακόμα και τα πιο δύσκολο παιδια στον ύπνο το βραδυ κοιμούνται το πρώτο 2ωρο 3ωρο αν έχουν κουραστεί μέσα στην ημέρα.

Το αν το μωρο κλαίει όταν λείπεις ειναι ευθύνη αυτού που το προσέχει να το ηρεμήσει. Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να το ηρεμήσουν.

Πλέον έχει αρχίσει να έχει ζέστη το βραδυ. Στα δύσκολα βάζεις το μωρο στο καρότσι και βγαίνεις για ποτό με αυτο να κοιμάται δίπλα σου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

karita γεννηθήκαμε 9 Ιουνίου εμείς!

Κορίτσια ήταν φάση.Τώρα σκέφτομαι πιο ήρεμα..Αλλά με έχει αγχώσει και που με ρωτάνε όλοι πότε θα σταματήσω να θηλάζω..επίσης ναι,αυτό με το διάλειμμα που δεν μπορώ να κάνω είναι ψιλοσκότωμα.

Οταν λείπω και κλαίει το ρίχνουν όλοι στο θηλασμό.Βέβαια να σημειώσω οτι μόνο το βράδυ με αναζητά τόσο,μες τη μέρα είναι μια χαρά αν την αφήσω με γιαγιά,μπαμπά κλπ

Νινα τι εννοείς με τα ερεθίσματα?Η αλήθεια είναι οτι τώρα τελευταία ήταν μέσα περισσότερο,παίζει κάποιο ρόλο?Αρρώστησε κι όλας κ ήταν μέσα 1 εβδομάδα σχεδόν.

Τα βράδυα αργεί πάντα να κοιμηθεί,γύρω στις 12-1 και κοιμάται το πολύ 2-3 ωρίτσες (στην καλύτερη) μες τη μερα.

Κάτι τελευταίο..αν αποφάσιζα να φύγω μερικές μέρες χωρίς το παιδί με το θηλασμό τι γίνεται? Το σκεφτόμουν αφού χρονίσει βέβαια..

και μια τελευταία ερώτηση..μου λένε όλοι οτι η προσκόλληση του μωρού μου οφείλεται στο θηλασμό κ μόνο..ειδικά τα πεθερικά φαγώθηκαν να σταματησω να θηλάζω γιατί πιστεύουν οτι έτσι θα μένει παραπάνω σε αυτούς...κατα πόσο ισχύει κατι τέτοιο??δηλαδή όταν αποθηλάσω το παιδί θα με γράφει ξέρω γω???τι λογική είναι αυτή??

y5yep3.png

Κορίτσια ήταν φάση.Τώρα σκέφτομαι πιο ήρεμα..Αλλά με έχει αγχώσει και που με ρωτάνε όλοι πότε θα σταματήσω να θηλάζω..επίσης ναι,αυτό με το διάλειμμα που δεν μπορώ να κάνω είναι ψιλοσκότωμα.

Οταν λείπω και κλαίει το ρίχνουν όλοι στο θηλασμό.Βέβαια να σημειώσω οτι μόνο το βράδυ με αναζητά τόσο,μες τη μέρα είναι μια χαρά αν την αφήσω με γιαγιά,μπαμπά κλπ

Νινα τι εννοείς με τα ερεθίσματα?Η αλήθεια είναι οτι τώρα τελευταία ήταν μέσα περισσότερο,παίζει κάποιο ρόλο?Αρρώστησε κι όλας κ ήταν μέσα 1 εβδομάδα σχεδόν.

Τα βράδυα αργεί πάντα να κοιμηθεί,γύρω στις 12-1 και κοιμάται το πολύ 2-3 ωρίτσες (στην καλύτερη) μες τη μερα.

Κάτι τελευταίο..αν αποφάσιζα να φύγω μερικές μέρες χωρίς το παιδί με το θηλασμό τι γίνεται? Το σκεφτόμουν αφού χρονίσει βέβαια..

και μια τελευταία ερώτηση..μου λένε όλοι οτι η προσκόλληση του μωρού μου οφείλεται στο θηλασμό κ μόνο..ειδικά τα πεθερικά φαγώθηκαν να σταματησω να θηλάζω γιατί πιστεύουν οτι έτσι θα μένει παραπάνω σε αυτούς...κατα πόσο ισχύει κατι τέτοιο??δηλαδή όταν αποθηλάσω το παιδί θα με γράφει ξέρω γω???τι λογική είναι αυτή??

το πρόβλημα δεν είναι ο θηλασμός και νομίζω πως το θέμα σου είναι αρχικά ο ύπνος,θέμα το οποίο δε θα λύσει ο αποθηλασμός κι ούτε μπορείς να ασχοληθείς και με τα δύο ταυτόχρονα

θα σου πρότεινα,να συνεχίσεις το θέμα με τον ύπνο αφού τα πάτε καλύτερα τώρα και όταν χρονίσει μπορείς να ξεκινήσεις και με τον αποθηλασμό αν κουράστηκες

όσο για την έξοδο,το παιδί ήδη κοιμάται πολύ αργά!μέχρι τις 12-1 δεν είναι καλά για ένα ποτάκι;τώρα έχει και καλό καιρό,κάθεσαι έξω κάπου πιο ήσυχα,τη βάζεις στο καρότσι και κοιμάται.Αυτά από τη στιγμή που δεν μπορεί να κοιμηθεί στη γιαγιά!γιατί αλήθεια;δεν 'εχω καταλάβει

μπορώ να σου πω όμως πως σε καταλαβαίνω!εμείς μάνα και κόρη το αργότερο 9 είμαστε σπίτι για ύπνο!λες εγώ να μη θέλω να πάω για ποτάκι;:P δε με ενοχλεί και τόσο ομως!γιατί κοιμάται,οπότε κάνω κι εγώ ό,τι θέλω!και στο σπίτι μια χαρά μπορούμε να περάσουμε!;)

όλα είναι θέμα οπτικής!να τα βλέπεις με καλό μάτι τα πράγματα!

τώρα,αν επιθυμείς να φύγεις διακοπές χωρίς το μικρό και γι'αυτό ίσως να θες να αποθηλάσεις,νομίζω πως δε θα περάσετε καλα!θα σας έχουνε ολη την ώρα στα τηλ!φρόντισε λοιπόν μέχρι να φύγεις να ρυθμισεις το θέμα του ύπνου!και σιγά σιγά μετά αποθηλάζεις!

Τα εξωτερικά ερεθίσματα κι η σωματική κούραση του μωρού (πχ παιδικη χαρα) το κάνουν να κοιμάται καλύτερα και πιο βαριά το βραδυ.

Γιατι επηρεάζεσαι τόσο με το οτι σου λένε για το θηλασμο; Δε χρειάζεται καν να ξέρουν τι γάλα πίνει το μωρο! Εμένα οι περισσότεροι άνθρωποι που συναναστρεφομαι δεν ξέρουν οτι η κόρη μου θηλαζει ακόμα. Ούτε τα αδέρφια μου! Αν ρωτήσουν (που δεν ρωτούν καθώς δεν υποπτευονται κάτι τέτοιο) φυσικα θα τους πω οτι θηλαζει. Πρέπει να το θεωρήσεις απόλυτα φυσιολογικο τον θηλασμο για να μην γίνεται κουβέντα. Εμένα η πεθερά μου ρωτούσε και ξαναρωτούσε ποτε θα σταματήσω το θηλασμο μέχρι που της είπα "βλέπω το θυμάστε ακόμα οτι θηλαζει! Εγω το θεωρω τόσο φυσιολογικο που το ξεχνάω"!

Ο θηλασμος δεν έχει σχέση ούτε με τον ύπνο του μωρού ούτε με τις αντιδράσεις του.

ΟΧΙ αν αποθηλάσεις δε θα σε γράφει ούτε θα μείνει παραπάνω στα πεθερικά σου! Αυτα έχουν να κάνουν με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού.

Η κόρη μιας φίλης μου, 2 χρόνων, ειναι απόλυτα κολλημένη με την μαμα της παρόλο που δε θηλασε σχεδον καθόλου! Δεν την αφήνει να κάνει ρουπι και δεν κάθεται με κανέναν άλλον. Μάλιστα όταν χτυπήσει της κατεβάζει την μπλούζα και ψάχνει το στήθος της μαμάς της (ενώ ΔΕΝ έχει θηλασει σχεδον καθόλου). Η φίλη μου ζηλεύει την κόρη μου που ειναι πιο ανεξάρτητη και φυσικα ακόμα θηλαζει!!!!

Έχω 13 ανίψια, κανένα δεν κοιμήθηκε βραδυ στους παππούδες του μέχρι να γίνει τουλαχιστον 4. Απο αυτα έχουν θηλασει μόνο τα 3 για λιγότερο απο έτος.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

καλησπέρα μανούλες!

θα ήθελα τη γνώμη σας!

κάνοντας δύο γεύματα τη μέρα η παρακάτω οδηγία αποθηλασμού είναι σωστή;

σταματάμε το πρωινό

για 5 μέρες καθημερινά βραδυνός θηλασμός

μετά μέρα παρά μέρα

μετά κάθε 2 μέρες,κάθε 3,κάθε 4,κάθε 5

:?:

καλησπέρα μανούλες!

θα ήθελα τη γνώμη σας!

κάνοντας δύο γεύματα τη μέρα η παρακάτω οδηγία αποθηλασμού είναι σωστή;

σταματάμε το πρωινό

για 5 μέρες καθημερινά βραδυνός θηλασμός

μετά μέρα παρά μέρα

μετά κάθε 2 μέρες,κάθε 3,κάθε 4,κάθε 5

:?:

Δεν τη βρίσκω σωστή. Δλδ τι θα λες το βραδυ στο μωρο; "Δε θα θηλασεις αύριο είναι η μέρα σου!!!!"

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Πέρα από τα αυτονόητα (σεβασμός στο παιδί, τις ανάγκες του κτλ), δεν κυριαρχεί κάποια συγκεκριμένη λύση ως σωστή, μάλλον επικρατεί αυτό που είναι εφικτό, αυτό που ταιριάζει στην οικογένεια σας. Οι υπόλοιποι θηλασμοί πώς κόπηκαν, με τι ρυθμό;

Σωστη είναι αυτή που ταιριάζει και εξυπηρετεί εσάς ως οικογένεια. Εγώ στάματησα να προσφέρω στο χρόνο, εφάρμοσα όλες τις τεχνικές αποθηλασμού που δεν περιελάμβαναν ελεγχόμενο κλάμα τότε και τελικά αποθήλασα στα τριάμισυ σχεδόν. Γιατί έτσι μας ταίριαζε καλύτερα. Άλλη φίλη ξεκίνησε στους εννιά μήνες έκοβε ένα γεύμα την ημέρα κάθε εβδομάδα το αντικαθιστούσε με ξένο ή με φαγητό και τέλος μέσα σε ένα μήνα.... Αυτό της ταίριαζε σε αυτό ανταποκρίθηκε το παιδί.

Δες σε τι αντιδρά το μωρό λιγότερο, ποιος θηλασμός του λείπει λιγότερο και ξεκίνα με αυτόν... Αν φτάσεις στον ένα το γάλα μειώνεται πολύ, οπότε λογικά θα χάσει το ενδιαφέρον του το μωρό.

FLcUp3.png0BQfp3.png

σε γενικές γραμμές σου λένε μπούρδες.

ο θηλασμός είναι ευχαρίστηση και απόλαυση.

εγώ τουλάχιστον έτσι τον βλέπω κι έχω ακόυσει πολλά, με ρωτήσανε την προηγούμενη βδομάδα για ακόμη μία φορά αν έχω γάλα.

δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι κι αν κάποιος θα με κοιτάξει στραβά στη διάρκεια του θηλασμού. πέρασα δια πυρός και σιδήρου μέχρι να κάνουμε την εισαγωγή στις στερεές τροφές και πλέον θηλάζω γιατί ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ.

δεν έχω την απαίτηση να το καταλάβουν, απλά να το δεχτούν.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

Σωστη είναι αυτή που ταιριάζει και εξυπηρετεί εσάς ως οικογένεια. Εγώ στάματησα να προσφέρω στο χρόνο, εφάρμοσα όλες τις τεχνικές αποθηλασμού που δεν περιελάμβαναν ελεγχόμενο κλάμα τότε και τελικά αποθήλασα στα τριάμισυ σχεδόν. Γιατί έτσι μας ταίριαζε καλύτερα. Άλλη φίλη ξεκίνησε στους εννιά μήνες έκοβε ένα γεύμα την ημέρα κάθε εβδομάδα το αντικαθιστούσε με ξένο ή με φαγητό και τέλος μέσα σε ένα μήνα.... Αυτό της ταίριαζε σε αυτό ανταποκρίθηκε το παιδί.

Δες σε τι αντιδρά το μωρό λιγότερο, ποιος θηλασμός του λείπει λιγότερο και ξεκίνα με αυτόν... Αν φτάσεις στον ένα το γάλα μειώνεται πολύ, οπότε λογικά θα χάσει το ενδιαφέρον του το μωρό.

είμαστε ήδη στο ένα γεύμα επομένως είναι θεμα χρόνου!είναι πολύ δεκτική!και φυσικά επέλεξα αυτή την περίοδο που δεν εργάζομαι και είμαστε όλη μέρα μαζί!;)

ευχαριστώ πολύ!:P

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας...ο μικρός μου είναι 5 μηνών και τον θηλάζω αποκλειτικά...ο γυναικολόγος μου συνέστησε να σταματήσω τον θηλασμό γιατί δεν μου έρχεται περίοδος λόγω κύστης στις ωοθήκες...εγώ του είπα βέβαια οτι θα τον θηλάσω εως 6 μηνών σίγουρα...τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Καλησπέρα σας! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας...ο μικρός μου είναι 5 μηνών και τον θηλάζω αποκλειτικά...ο γυναικολόγος μου συνέστησε να σταματήσω τον θηλασμό γιατί δεν μου έρχεται περίοδος λόγω κύστης στις ωοθήκες...εγώ του είπα βέβαια οτι θα τον θηλάσω εως 6 μηνών σίγουρα...τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Δεύτερη γνώμη ζήτησες; Τι εξετάσεις έκανες για την κύστη;

Δεύτερη γνώμη ζήτησες; Τι εξετάσεις έκανες για την κύστη;

Όχι δεν ζήτησα...δεν έκανα κάποια εξέταση...υπέρηχο μου έκανε και την είδε και μου είπε οτι για αυτό δεν μου έρχεται περίοδος και να παρώ χάπι απογαλακτισμού.

Η γαλακτική αμηνόρροια (αμηνόρροια λόγω θηλασμού) είναι φυσιολογική με μέσο όρο επιστροφής της περιόδου περίπου 14 μήνες. Δεν ξέρω τι σχέση έχει η κύστη αυτή αλλά θα έπαιρνα δεύτερη γνώμη.

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα! Θα ήθελα και εγώ τη βοήθεια σας στον αποθηλασμό. Έχω ένα μωράκι 9 μηνών ,λόγω διάφορων θεμάτων (ΓΟΠ,αλλεργίες κ.ά.)δεν τα καταφέραμε με το θηλασμό παρότι συμβουλεύτηκα ειδικούς και είχα πολλή στήριξη και από εσάς. Από την αρχή σχεδόν κάνω αντλήσεις και τους τελευταίους 6 μήνες είναι διπλές.Η μπέμπα θηλάζει πολύ λίγο, κυρίως όταν θέλει να ηρεμήσει ή να κοιμηθεί. Κάνω 5-6 άντλησεις το 24ωρο, τη μία τα χαράματα και τις άλλες κατά τη διάρκεια της ημέρας, βγάζω περίπου 500ml. Πως να το χειριστώ για να αποθηλάσω χωρίς πρόβλημα; να μειώνω μία άντληση κάθε 2-3 μέρες; να σταματήσω τη νυχτερινή, που είχα διαβάσει ότι είναι απαραίτητη για την στήριξη της γαλουχίας;κάπου είχα διαβάσει επίσης,ότι όταν πια μείνει λίγο γάλα μέσα στο στήθος ,το απορροφά ο οργανισμός και δεν θα έχει η μαμά πρόβλημα με πέτρωμα ή κάτι άλλο, ισχύει;και αν ναι, όταν λέμε λίγο πόσο εννοούμε,πως θα ξέρω δηλαδή οτι έφτασα στο σημείο που σταματώ τελείως; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλημέρα! Θα ήθελα και εγώ τη βοήθεια σας στον αποθηλασμό. Έχω ένα μωράκι 9 μηνών ,λόγω διάφορων θεμάτων (ΓΟΠ,αλλεργίες κ.ά.)δεν τα καταφέραμε με το θηλασμό παρότι συμβουλεύτηκα ειδικούς και είχα πολλή στήριξη και από εσάς. Από την αρχή σχεδόν κάνω αντλήσεις και τους τελευταίους 6 μήνες είναι διπλές.Η μπέμπα θηλάζει πολύ λίγο, κυρίως όταν θέλει να ηρεμήσει ή να κοιμηθεί. Κάνω 5-6 άντλησεις το 24ωρο, τη μία τα χαράματα και τις άλλες κατά τη διάρκεια της ημέρας, βγάζω περίπου 500ml. Πως να το χειριστώ για να αποθηλάσω χωρίς πρόβλημα; να μειώνω μία άντληση κάθε 2-3 μέρες; να σταματήσω τη νυχτερινή, που είχα διαβάσει ότι είναι απαραίτητη για την στήριξη της γαλουχίας;κάπου είχα διαβάσει επίσης,ότι όταν πια μείνει λίγο γάλα μέσα στο στήθος ,το απορροφά ο οργανισμός και δεν θα έχει η μαμά πρόβλημα με πέτρωμα ή κάτι άλλο, ισχύει;και αν ναι, όταν λέμε λίγο πόσο εννοούμε,πως θα ξέρω δηλαδή οτι έφτασα στο σημείο που σταματώ τελείως; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου!! Είναι σχεδόν ίσα με τον δικό μου. Αποθήλασα στους 7 μήνες χωρίς χάπι. Άρχισε να μειώνεις τις αντλήσεις σταδιακά και αρχικά τη νυχτερινή. Άμα νιώθεις ότι πάει να πετρώσει βγάζε ίσα ίσα με το χέρι για να μη διεγείρεις την παραγωγή γάλακτος. Τη μία μέρα μείωσε τον χρόνο των αντλήσεων, την επόμενη άρχισε να μειώνεις αντλήσεις, δηλαδή οι 5 να γίνουν 4 και μετά από 2 μέρες να κάνεις 3 και γενικά να μειώνεις ανα 2 μέρες και άρχισε να μειώνεις και τον χρόνο που είναι η μικρή στο στήθος. Εγώ δεν κατάλαβα για πότε αποθήλασα! Σε 2 μέρες και χωρίς να ψάχνει το στήθος ο μικρός. Βέβαια μου είχε ήδη μειωθεί το γάλα και είχα σταματήσει το νυχτερινό θηλασμό από τους 6 μήνες που του έδινα ξένο τη νύχτα. Ακόμα και τώρα που έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες έχω γάλα και ο γιατρός μου ειπε ότι μπορεί να έχω για χρόνια, ακόμα και μέχρι 2 χρόνια μετά την εμμηνόπαυση. Ελπίζω σύντομα να σου γράψουν πιο εξειδικευμένες συμβουλές οι πιο έμπειρες εδώ, ίσως και η Αγλαία ή κάποια άλλη σύμβουλος θηλασμού.

Οι άντρες της ζωής μου...

καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου!! Είναι σχεδόν ίσα με τον δικό μου. Αποθήλασα στους 7 μήνες χωρίς χάπι. Άρχισε να μειώνεις τις αντλήσεις σταδιακά και αρχικά τη νυχτερινή. Άμα νιώθεις ότι πάει να πετρώσει βγάζε ίσα ίσα με το χέρι για να μη διεγείρεις την παραγωγή γάλακτος. Τη μία μέρα μείωσε τον χρόνο των αντλήσεων, την επόμενη άρχισε να μειώνεις αντλήσεις, δηλαδή οι 5 να γίνουν 4 και μετά από 2 μέρες να κάνεις 3 και γενικά να μειώνεις ανα 2 μέρες και άρχισε να μειώνεις και τον χρόνο που είναι η μικρή στο στήθος. Εγώ δεν κατάλαβα για πότε αποθήλασα! Σε 2 μέρες και χωρίς να ψάχνει το στήθος ο μικρός. Βέβαια μου είχε ήδη μειωθεί το γάλα και είχα σταματήσει το νυχτερινό θηλασμό από τους 6 μήνες που του έδινα ξένο τη νύχτα. Ακόμα και τώρα που έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες έχω γάλα και ο γιατρός μου ειπε ότι μπορεί να έχω για χρόνια, ακόμα και μέχρι 2 χρόνια μετά την εμμηνόπαυση. Ελπίζω σύντομα να σου γράψουν πιο εξειδικευμένες συμβουλές οι πιο έμπειρες εδώ, ίσως και η Αγλαία ή κάποια άλλη σύμβουλος θηλασμού.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, να σου ζήσει και σενα!!

Θέλεις να σταματήσεις τις αντλησεις ή να αποθηλασεις εντελώς;

Μείωσε αρχικά τις αντλησεις ξεκινώντας απο τη βραδινη κατα 1 άντληση κάθε εβδομάδα. Ειναι λίγο χρονοβόρο αλλα ειναι το καλύτερο για το στήθος.

Θα ξέρεις οτι έχεις σταματήσει όταν δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να βγάλεις καθόλου γάλα με το χέρι για αποσυμφόρηση.

Το παιδι δέχεται το ξένο γάλα;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Θέλεις να σταματήσεις τις αντλησεις ή να αποθηλασεις εντελώς;

Μείωσε αρχικά τις αντλησεις ξεκινώντας απο τη βραδινη κατα 1 άντληση κάθε εβδομάδα. Ειναι λίγο χρονοβόρο αλλα ειναι το καλύτερο για το στήθος.

Θα ξέρεις οτι έχεις σταματήσει όταν δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να βγάλεις καθόλου γάλα με το χέρι για αποσυμφόρηση.

Το παιδι δέχεται το ξένο γάλα;

Νανά μου σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση, με είχες συμβουλέψει και στην προσπάθεια του αποκλειστικού θηλασμού, να σαι καλά! Η μπέμπα τρώει στερεές τροφές και συμπληρώνει με γάλα δικό μου και ξένο,επομένως δε θα χει πρόβλημα με το ξένο.Το στήθος κάθε 4 ώρες ,επειδή κάθε τόσο έκανα τις αντλήσεις, με τσιτώνει.Με το χέρι δεν το χω αποσυμφορήσει ποτέ ,δεν ξέρω να το κάνω.Να υποθέσω ότι κάποια στιγμή μειώνοντας τις αντλήσεις , θα σταματήσει να με τσιτώνει;αυτό που θέλω είναι να σταματήσω τις αντλήσεις χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μείνει μέσα γάλα και να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Η μπέμπα δεν πιάνει καθόλου στο στήθος για να φάει παρά μόνο βράδυ παρά βράδυ και αυτό για λίγο μέχρι να κοιμηθεί.

Νανά μου σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση, με είχες συμβουλέψει και στην προσπάθεια του αποκλειστικού θηλασμού, να σαι καλά! Η μπέμπα τρώει στερεές τροφές και συμπληρώνει με γάλα δικό μου και ξένο,επομένως δε θα χει πρόβλημα με το ξένο.Το στήθος κάθε 4 ώρες ,επειδή κάθε τόσο έκανα τις αντλήσεις, με τσιτώνει.Με το χέρι δεν το χω αποσυμφορήσει ποτέ ,δεν ξέρω να το κάνω.Να υποθέσω ότι κάποια στιγμή μειώνοντας τις αντλήσεις , θα σταματήσει να με τσιτώνει;αυτό που θέλω είναι να σταματήσω τις αντλήσεις χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μείνει μέσα γάλα και να μου δημιουργήσει πρόβλημα. Η μπέμπα δεν πιάνει καθόλου στο στήθος για να φάει παρά μόνο βράδυ παρά βράδυ και αυτό για λίγο μέχρι να κοιμηθεί.

Μειώνοντας τις αντλησεις σταδιακά δε θα πρηζεσαι και δε θα έχεις προβλημα. Με την ξαφνική μειωση μπορει να έχεις προβλημα. Οπότε μείωνε μια άντληση κάθε εβδομάδα.

Υπάρχει βίντεο στο YouTube αλλα είμαι ταξιδι κι ειναι δύσκολο να το βρω. Σκέψου σαν να κανεις μασάζ στο στήθος με το χέρι ώστε να βγει το γάλα ξεκινώντας απο εξωτερικά περιμετρικά με κυκλικές κινήσεις μέχρι τη θηλή. Καλύτερα με ζεστά χέρια ή/και με ζεστές κομπρεσες ώστε να βγει πιο εύκολα. Αλλα μιλάμε για μικρη ποσότητα γάλακτος ίσα ίσα να ανακουφιστεις.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...