Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΩ????

Recommended Posts

may, καλά τα λες. Το ότι ο παιδονευρολόγος είναι για την κινητική ανάπτυξη και ο αναπτυξιολόγος για την νοητική μου το είπαν τηλεφωνικά στο Αττικό, όταν πήρα να ρωτήσω για ραντεβού. Οπότε κι εγώ κινήθηκα αναλόγως. Από μια άποψη θα ήθελα ο μικρός να είναι πρόωρος για να έχω ψαχτεί πιο πριν, γιατί όλοι με καθησύχαζαν (μόνο τρελή δεν με έβγαλαν). Έκαναν όμως όλοι τους (και ο παιδίατρος πρώτος-πρώτος) μεγάλο λάθος.

Popi76, παρακολουθώ την ιστορία σας και στο άλλο θέμα και εύχομαι απο καρδιάς όλα να εξελιχθούν κατευχήν για το μικρούλη σου. Να σου πω οτι το "καλό" της προωρότητας είναι οτι μαθαίνει στους γονείς να είναι πιό παρατηρητικοί, καχύποπτοι με την καλή την εννοια στα παιδιά τους, γιατί απλά κάποια πράγματα που για πολλούς είναι δεδομένα, για εμάς δεν είναι, οπότε αναγκαστικά ψαχνόμαστε για να προλάβουμε τυχόν εξελίξεις. Ωστόσο, έχοντας δυο παιδιά, προσπάθησα και σε μεγάλο βαθμό κατάφερα, να μην τα συγκρίνω μεταξύ τους, γιατί ο μοναδικός ρυθμός ανάπτυξης κάθε παιδιού είναι γεγονός, έχει να κάνει με πάρα πολλά πράγματα, και με την έγκαιρη παρέμβαση κ υποστήριξη των γονέων, τα παιδιά θα καταφέρουν να κατακτήσουν αργά ΄η γρήγορα τους στόχους τους.

78xyp2.png

Z1jep2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

May, ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια. Τα γράφω αναλυτικά στο άλλο θέμα, όχι μόνο για μένα, μήπως βοηθηθεί και κάποιος άλλος γονιός αν χρειαστεί. Έχω βοηθηθεί πολύ από το φόρουμ σε αυτό το θέμα, μάλιστα έτσι κατάλαβα και τι έχει ο μπέμπης, ενώ ο γιατρός ήταν στον κόσμο του!!

Κοριτσια ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Εμενα βρε παιδια γτ μου λεει ο γιατρος οτι επειδη ηταν μικρη οταν γεννηθηκε και οριακα τελιομηνη μπορει να καθυστερει λιγο χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο;Ισχυει αυτο;Εγω τρωγομαι γτ ειχα διαφορα προβληματα στην εγκυμοσυνη και επαιρνα και φαρμακα και τα ψειριζω ολα.

Lilypie Kids Birthday tickers
3231580x15ta1yz3w.gif

• 1 χρόνο μετά...

καλημέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 13 μηνών που δεν περπατάει ακόμη χωρίς χέρια. Έχω αρχίσει να ανησυχώ γιατί δν κάνει καμιά χειρονομία (δε δείχνει, δεν χαιρετάει κλπ) και δε λέει ακόμη καμιά λέξη (ούτε μπαμπά - μαμά). Ανταποκρίνεται αμέσως στο όνομά του, μας κοιτάει κανονικά, εκτελεί κάποιες εντολες (π.χ. έλα, δώστο μου κλπ) είναι χαρούμενος και γελαστός, αλλά με προβληματίζει το ότι δεν κάνει τα παραπάνω. Έχετε ανάλογη εμπειρία; Είμαι πολύ ανήσυχη τον τελευταίο καιρό...

Διαφημίσεις

καλημέρα σας! Έχω ένα αγοράκι 13 μηνών που δεν περπατάει ακόμη χωρίς χέρια. Έχω αρχίσει να ανησυχώ γιατί δν κάνει καμιά χειρονομία (δε δείχνει, δεν χαιρετάει κλπ) και δε λέει ακόμη καμιά λέξη (ούτε μπαμπά - μαμά). Ανταποκρίνεται αμέσως στο όνομά του, μας κοιτάει κανονικά, εκτελεί κάποιες εντολες (π.χ. έλα, δώστο μου κλπ) είναι χαρούμενος και γελαστός, αλλά με προβληματίζει το ότι δεν κάνει τα παραπάνω. Έχετε ανάλογη εμπειρία; Είμαι πολύ ανήσυχη τον τελευταίο καιρό...

Καλημέρα! Το ότι δεν περπατάει το μωρό σου ακόμα μόνο του δεν το θεωρώ ανησυχητικό.Ειναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού αφού λένε ότι τα μωρά περπατάνε μεταξύ 11-15 μηνών περίπου.Οσο για την ομιλία να σου πω ότι και ο μεγάλος μου γιος είπε την πρώτη του λεξούλα (μπαμπά νομίζω),στους 15 μήνες.Καθε παιδί έχει το ρυθμό του.Γενικα θα σου έλεγα να μιλήσεις με την παιδίατρο σου για αυτά που σε ανησυχούν και αν δει εκείνη κάτι θα σε κατευθύνει ανάλογα.Πιστευω όμως ότι θα σου πει να αφήσεις λίγο χρόνο ακόμη και να δεις.Εμενα όταν την είχα ρωτήσει για τον γιο μου που αργούσε να μιλήσει μου είχε πει ότι περισσότερο την ενδιαφέρει αν ακούει καλά και αν εκτελεί εντολές.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ο συνδυασμος του ότι δε λέει τπτ και δεν κάνει χειρονομίες με προβληματίζει...Αν έκανε κάτι απ αυτά δε θα ανησυχούσα... ελπίζω να είναι θεμα χρόνου...

Εμένα η δικιά μου 13 μηνών άρχισε να δείχνει. Το περπάτημα το έκανε πολύ νωρίς (11 μηνών), αλλά για μένα η μητέρα μου έχει σημειώσει στο δικό μου βιβλιάριο ότι περπάτησα 15 μηνών. Οπότε, από αυτά και μόνο που λες δεν μπορείς να εξάγεις συμπεράσματα. Η δικιά μου από λέξεις ακόμα δε λέει τίποτα πέρα από μπαμπαμπα και μαμαμα και είναι 16μιση μηνών.

Εγώ προσωπικά κοιτάω κάπου κάπου το τεστ ψυχοκινητικής ανάπτυξης Denver (http://pevejournal.gr/wp-content/uploads/2014/10/2-2011-3.pdf). Το είχα δει τοιχοκολλημένο στην παιδιατρική του νοσοκομείου που είχαμε πάει όταν το μωρό είχε ανεβασμένο ίκτερο και οι παιδίατροι μου είπαν ότι σε γενικές γραμμές είναι βοηθητικό.

Κορίτσια καλησπέρα.ο μικρός μου είναι 13 μηννων κ ακόμα δεν έχει βγάλει ούτε ενα δόντι!!!μήπως πρεπει να απευθυνθω σε κάποιον ειδικό;;

Τα πρώτα 20 δόντια βγαίνουν οποιαδήποτε στιγμή μέχρι τα 2,5 έτη. Συνήθως μέχρι τους 12 μήνες έχει σκάσει το πρώτο δόντι αλλά δεν είναι σπάνιο να αργήσει. Αν έχεις ανησυχία μπορείτε να επισκεφθείτε ορθοδοντικό για εκτίμηση.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα.ο μικρός μου είναι 13 μηννων κ ακόμα δεν έχει βγάλει ούτε ενα δόντι!!!μήπως πρεπει να απευθυνθω σε κάποιον ειδικό;;

Κι εγω το πρωτο δοντι το εβγαλα 13 μηνων μου εχει πει η μαμα μου!Ετρωγα τα παντα και ψωμι και ολα..και δεν ειχα κανενα θεμα!Και εσκασα τα δοντια στον υπνο χωρις κλαμα γκρινια ΤΙΠΟΤΑ!!!Σου ευχομαι τα ιδια!!

Α και το τελευταιο παιδικο δοντι το εβγαλα στα 17!!Χαχαχα η οδοντιατρος επαθε πλακα..δεν πιστευε πως μπορει να το ειχα κρατησει τοσο πολυ..και το καλο ηταν απο πανω και δεν κατεβαινε!Ειχα και εχω πολυ γερα δοντια γενικα!!Σας ευχομαι τα ιδια,μονο για καλο να ειναι!!!!!!Απλα..ρωτα και την παιδιατρο για καθε ασφαλεια!

• 8 months later...

Γεια σας , ειμαι καινουρια εδω και μπορει να μην γράφω στο σωστο post .. το μωρακι μου ειναι 7 μηνων ... δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχησω αλλά συχνά χτυπάει το κεφαλάκι του με το χερι του .. το κανει συχνά κατά την διαρκεια της μερας ,.. ισωσ ειναι απο το πόνο που νιώθει απο τα δόντια του; ανησυχω .. σας έτυχε κατι παρόμοιο ?

Γεια σας , ειμαι καινουρια εδω και μπορει να μην γράφω στο σωστο post .. το μωρακι μου ειναι 7 μηνων ... δεν ξερω αν πρεπει να ανησυχησω αλλά συχνά χτυπάει το κεφαλάκι του με το χερι του .. το κανει συχνά κατά την διαρκεια της μερας ,.. ισωσ ειναι απο το πόνο που νιώθει απο τα δόντια του; ανησυχω .. σας έτυχε κατι παρόμοιο ?

Μάλλον όχι, ειδικά αν βγάζει δοντια ή το κάνει όταν είναι κουρασμένο. Αν γενικά εχει γκρίνια ή κλαίει όταν ξαπλώσει, κλείσε ένα ραντεβού με το γιατρό μήπως είναι ωτίτιδα.

Μου το έκανε για δύο εβδομάδες όταν ήταν 4 μηνών και πρωτοανέλαβε η νταντά πριν γυρίσω στην εργασία μου. Το έκανε συνήθως όταν νύσταζε και το αποδώσαμε στον ερχομό της νταντάς, κάτι σαν άγχος. Τον σταματούσαμε διακριτικά χωρίς να λέμε μη κλπ, αγαπήθηκε και με νταντά και το σταμάτησε. Μήπως έχει γίνει κάτι που διατάραξε τις ισορροπίες του; Αλλιώς κ αν δεν γκρινιάζει πολύ και άρα δεν είναι ωτίτιδα μπορεί να είναι όντως τα δοντάκια, κάπως προσπαθεί να μοιράσει τον πόνο. Μην το κάνετε θέμα κ πιστεύω πως θα σταματήσει.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

κι εμενα το κανει η μπουμπου μου κι ειναι δεκαεφτα μηνων.το κανει οταν της αρνουμαι κατι και θυμωνει..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...