Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΝΟΥ ΣΕ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ

Deena

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Εγώ δεν καταλογίζω δόλο στη θεματοθέτρια, αλλά θεωρώ επικίνδυνο το να προωθείται μια απολύτως προσωπική και συγκεκριμένη εμπειρία ως γενικευμένο success story, στηρίζοντας εν πολλοίς μια άποψη του τύπου: "μην ακούτε τί σας λένε ότι 2 ή 3 μηνών μωρό δεν μπορεί να έχει πρόγραμμα, tabula rasa είναι, εκπαιδεύονται, μη γίνεστε οσιομάρτυρες και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας...νταξ δεν είπαμε να πλαντάξει κιόλας..."...

Κάτι τέτοιο αν μη τί άλλο μπορεί να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις και μη ρεαλιστικές προσδοκίες σε πολλές νέες ή μέλλουσες μαμάδες, οι οποίες θα δυσκολευτούν ακομα περισσότερο να διαχειριστούν μια δύσκολη από μόνη της κατάσταση...

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να τις βοηθάμε να συνειδητοποιήσουν ότι ένα νεογέννητο, ένα μωρό λίγων μηνών δεν έχει ούτε βιολογικά ούτε ψυχολογικά τις δυνατότητες να πετύχει αυτό που εμείς θεωρούμε επιθυμητό ή φυσιολογικό. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε, να το αποδεχτούμε και να δουλέψουμε με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες του μωρού...

Θυμάμαι ως νέα μαμά είχα διαβάσει σε ένα κείμενο του Παπαβέντση ότι "καλό είναι οι γονείς να εγκαταλλείψουν την προσδοκία του απρόσκοπτου 8ωρού ύπνου για όλην την προσχολική ηλικία και να μην έρχονται με ουτοπικές προσδοκίες" (ή κάπως έτσι)...τότε είχα θυμώσει...όμως είναι αλήθεια, τόσο απλά! Τώρα αν κάποιες μαμάδες δυσκολεύονται να το αποδεχτούν και δεν την παλεύουν (απολύτως ανθρώπινο και εν μέρει κατανοητό), ας αποφασίσουν ό,τι κρίνουν καλύτερο, αναγνωρίζοντας όμως ότι εκείνες έχουν θέμα, και όχι οι άλλες που προσπαθούν να "σεβαστούν" τους ρυθμούς και τις δυνατότητες των μωρών...

Τον τελευταίο καιρό όλο και διαβάζω θέματα από μαμάδες πεπεισμένες ή επηρεασμένες από την άποψη "κάνε αυτό ή το άλλο να βρεις την υγειά σου"...Λοιπόν εγώ λέω ότι κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, κάθε κριτική επίσης, αλλά η "υγειά" δεν βρίσκεται με μαγικές συνταγές, η καθημερινότητα δεν μπορεί να ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα...Επομένως, ας μην παραπλανούμε.

Δηλαδή δεν μπορεί η κοπέλα να πει την εμπειρια της; Να φοβάται να μιλήσει μήπως και κάποιος την βρει ύποπτη;

Και εννοείται όλα τα μωρά δεν ειναι ίδια! Το συγκεκριμένο μπορεί να ήταν λιγο πιο δύσκολο απο τα αλλά, δηλαδή δεν υπάρχει μωρο που σε κουράζει τρελλα; Και ας εισαι και έμπειρη μαμά

Αν μέλλουσα μαμά δεν σκεφτεί καθόλου και απλα κάνει κατι που διάβασε μια φορά σε ενα φόρουμ χωρις να ρωτήσει γιατρό νοσοκόμα μαία φίλη μανα η θεία...συγνώμη δεν φταίει η θεματοθετρια σε αυτο

Novac, τα είπες πολύ ωραία,

Zorro, αν κατάλαβα καλά, υπονοείς ότι η Deena προσπαθεί να κερδίσει πελάτες, με τις συμβουλές της για τον ύπνο. Επειδή έχω και εγώ αρκετό χρόνο, ώστε να παρακολουθώ εκτενώς το χρόνο (αν και εργαζόμενη μάνα με 2 παιδιά), ουδέποτε αντιλήφθηκα κάτι τέτοιο. Με την ίδια λογική, ούτε τα δικά μου κίνητρα είναι αγνά, όταν δίνω συμβουλές παιδιατρικές, ούτε της argini ούτε της Νίνας-Νανάς για το θηλασμό ούτε της miriki για τα παιδαγωγικά κτλ κτλ. Νομίζω ότι τα μέλη με ιδιοτελείς σκοπούς κάνουν μπαμ από 2 ώρες μακριά!

Novak, και εγώ όταν διάβασα το συγκεκριμένο σημείο στου Παπαβέντση, μου φάνηκε κάπως... αλλά ήταν μέχρι να το αποδεχτώ. Κάποια κοπέλα εδώ στο φόρουμ, πολύτεκνη αν δεν κάνω λάθος, δεν θυμάμαι το όνομά της, έχει μια καταπληκτική υπογραφή στο άβατάρ της.. και κάθε φορά που βλέπω τις αναρτήσεις της και την υπογραφή αυτή, κολλάω. Λέει ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΩ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ. Αυτό. Κάθε φορά που το βλέπω σαν να ξανακάνω μάθημα μητρότητας. Krinaki004, δάκρυσα... να είσαι καλά που περιέγραψες την εμπειρία σου.

793cp3.png

Διαφημίσεις

Kαι εγω διαφωνω κάθετα ότι τα κίνητρα της θεματοθετριας ήταν να "αποκτήσει πελάτες"...καταρχήν αν θυμαμαι καλά είναι δικηγόρος...και επιπλέον προσωπικα αν και θηλαζω και το μωρο κοιμαται πιπιλίζοντας διοτι αρνηθηκα οποιαδηποτε διαδικασία "εκπαιδευσης" με κλάμα ωστόσο με βοηθησαν οι συμβουλές της σε άλλες συζητησεις για τους ημερησιους υπνους και την σημασία του να κοιμαται το μωρό πριν τις 21.00 το βραδυ...

Σχετικα με την Scratee εγω ως γιατρος καταλαβα ότι είναι παιδίατρος διοτι καταλαβα ότι ηξερε όλες τις παιδιατρικες κατευθυντήριες οδηγιες (η ιδια δεν το εχει γραψει ποτε ότι είναι παιδιατρος )ενώ εγω δεν εχω αποκαλύψει ποτε την ειδικότητα μου ακριβως για αυτό τον λογο!! Αν υπάρχει τοση καχυποψία όλες όσες έχουμε καποιες εξειδικευμενες γνωσεις θα φοβομαστε να πουμε μια πιο συγκεκριμενη αποψη σε οποιοδήποτε θεμα...δεν βοηθα αυτό το κλίμα...:-(

Οταν πας να βοηθήσεις (η οταν ξέρεις κατι παραπάνω απο τους άλλους) υπάρχει πάντα καχυποψία στο φόρουμ.. Μου εχει τύχει και εμένα στο παρελθόν που βοήθησα κατι κοπέλες για υπογονιμότητα

Στο τέλος δεν θα βοηθάει κανένας κανενα με αυτή τη φιλοσοφία, που ειναι και ο κύριος λόγος που ερχόμαστε εδώ μεσα !

Σχετικα με την Scratee εγω ως γιατρος καταλαβα ότι είναι παιδίατρος διοτι καταλαβα ότι ηξερε όλες τις παιδιατρικες κατευθυντήριες οδηγιες (η ιδια δεν το εχει γραψει ποτε ότι είναι παιδιατρος )ενώ εγω δεν εχω αποκαλύψει ποτε την ειδικότητα μου ακριβως για αυτό τον λογο!! (

Το΄χω πει καλέ! :) Η πρώτη φορά ήταν τον Αύγουστο, σε τόπικ για το αιμαγγείωμα. Να:

"Χαίρομαι, peach, που απαντάς από την πλευρά του γονέα. Γιατί πού να τολμήσω να πω ότι είμαι παιδίατρος! Θα αμφισβητηθεί και το δικό μου πτυχίο!!!"

Μετά, το είπα πολλές φορές!

Κάποια κοπέλα εδώ στο φόρουμ, πολύτεκνη αν δεν κάνω λάθος, δεν θυμάμαι το όνομά της, έχει μια καταπληκτική υπογραφή στο άβατάρ της.. και κάθε φορά που βλέπω τις αναρτήσεις της και την υπογραφή αυτή, κολλάω. Λέει ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΩ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ.

Η alcyon!

Οταν πας να βοηθήσεις (η οταν ξέρεις κατι παραπάνω απο τους άλλους) υπάρχει πάντα καχυποψία στο φόρουμ.. Μου εχει τύχει και εμένα στο παρελθόν που βοήθησα κατι κοπέλες για υπογονιμότητα

Στο τέλος δεν θα βοηθάει κανένας κανενα με αυτή τη φιλοσοφία, που ειναι και ο κύριος λόγος που ερχόμαστε εδώ μεσα !

Μα βρε BabyCute εδώ δε ζήτησε κανείς βοήθεια! Αυτοβούλως η κοπέλα θέλησε να μας επικοινωνήσει τις αλήθειες που κατέχει, για να μας σώσει!

Γίνομαι ειρωνική γιατί, ενώ γενικά δεν παρεξηγώ, η συγκεκριμένη ανάρτηση μου έβγαλε...λίγο ψύχωση με το θέμα να το πω...λίγο ξερολίαση...λίγο "μην είστε ηλίθιες / θύματα κι ακούστε με"...Δεν ξέρω, μήπως απλά ξύπνησα στραβά σήμερα;

Διαφημίσεις

Scratee, μπράβο, η Alcyon έιναι. Δεν θυμάμαι, έχεις ξεκινήσει ως θεματοθέτρια κάποιο θέμα παιδιατρικό? το 90% (χοντρικά λέμε) των αναρτήσεων σου σχετίζονται με την παιδιατρική? νομίζω πως όχι. Και δεν είναι και ντροπή να πει η Deena ότι είναι σύμβουλος ύπνου να το ξέρουμε, να ανοίξει και σχετικό θέμα ως σύμβουλος.

793cp3.png

Ωραία, να ξεκινήσω λοιπόν κι εγώ ένα θέμα, που έχω θέματα διαπαιδαγώγησης και πειθαρχίας με το γιο μου, και που έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά τελικά μόνο οι φωνές πιάνουν - προφανώς κάτι κάνω λάθος - και να λέω "μην κάθεστε να κλαίτε και να βράζετε από τα νεύρα σας, πατήστε τις φωνές, εγώ το κάνω συχνά πυκνά, και ξέρετε τί;; πιάνει και δεν έπαθε και τίποτα ο μικρός...από τότε που άρχισα τα μπινελίκια η καθημερινότητά μας είναι πολύ καλύτερη"...

...το οποίο ισχύει!! Αλλά είναι δική μου αδυναμία να εφαρμόσω πιο ενδεδειγμένους τρόπους, εγώ δεν την παλεύω! Δεν θα το παίξω ότι δεν τρέχει τίποτα και να το κάνω και σημαία ότι οι άλλες που καταφέρνουν και αυτοελέγχονται καλύτερα ματαιοπονούν!

Kαι εγω συμφωνω απόλυτα με το ρητό της alcyon και πιστευω ότι εμεις πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα μωρα και όχι αυτά σε εμας αλλα πιστευω ότι στο ζητημα του υπνου όντως βοηθα μια ρεγουλα στο μωρο και εγρηγορση για τα πρωιμα σημαδια υπνηλίας για να μην ταλαιπωρειται και το ιδιο αλλα μέχρι εκεί... τωρα από κάθε εμπειρία μπορεί κανεις να "ξεδιαλέξει" και να χρησιμοποιησει τα στοιχεια που του ταιριάζουν ως γονεα...και ο καθενας που γραφει κατι δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος για τον τρόπο που θα το εκλάβει το κάθε μέλος...σιγουρα αν διαβασει την εμπειρία της Deena κάποια που θα ταιζε το μώρό μέχρι και πιτογυρο:rolleyes::rolleyes: προκειμένου να "πέσει ξερό" και να κοιμηθεί σερί θα επηρεαστεί διαφορετικά από μια μαμά που εχει αποδεχθεί ότι τα ανθρωπάκια δεν γεννιούνται "πεζοναύτες" αλλα νεογνα!!!

Όχι, το μόνο θέμα που έχω ανοίξει είναι γιατί στα καταστήματα οι πωλήτριες λένε "έχω" και όχι "έχουμε". :-D Για οτιδήποτε άλλο ήθελα να συζητηθεί, υπήρχε τόπικ από παλιά.

Η Deena, αν θυμάμαι καλά, έχει επηρεαστεί πολύ από το Babysleepsite, που και εγώ το επισκέφτηκα και γράφτηκα στο newsletter του, απλώς δε με έπεισαν γιατί, όπως παραδέχονται και οι ίδιες, έχουν αυτοπροσδιοριστεί experts, χωρίς άλλου είδους πιστοποίηση. Όχι ότι έχουμε ακούσει και λίγες μπαρούφες από "πιστοποιημένους ειδικούς" του ύπνου (όχι στο φόρουμ)...

ekavi εχεις δικιο σε αυτά που λες,,,με την εννοια του προγράμματος κι εγω αυτό εννοω,,,δηλαδή η μικρη κοιμαται στις 8 γιατι τοτε νυσταζει και οπου και αν ειμαστε φευγουμε η απλα δεν παμε αν δε βολευει,,,για μεγαλύτερα παιδακια η για αδερφακια δεν εχω πειρα οποτε δεν εχω γνωμη αλλα θα συμφωνησω ότι απλα ακολουθούμε,,,,

deena και εγω πλεον ξεχωρίζω το κλαμα της και αναλογα πραττω όπως και ολες οι μαμαδες πιστευω,,,στη δικη σας ηλικια (3 μηνων) την κοιμιζα πλεον στο δωματιο της στο κρεβατι και πηγαινοερχόμουνα οσες φορες χρειαζοταν η αν τα εβρισκα σκουρα (σπανια) την επαιρνα στο κρεβατι μας ,,,,,την ημερα την εβαζα να κοιμαται στο παρκοκρεβατο στο σαλονι (μπρουμητα γτ ετσι γυριζε μονη της ) και το μεσημερι μαζι μου στο κρεβατι ,,,καποια στιγμη 5-6 μηνων κοιμοταν παντα στο δωματιο της γτ καταλαβα ότι το παιδι ενοχλούνταν από τους θορυβους

υ.γ. δε διαβασα αναλυτικα τα ποστ αλλα εμενα η deena πραγματικα με βοηθησε με τις συμβουλες της ΑΛΛΑ βρε ζορο φορουμ είναι όχι επιστημονικο περιοδικο που περναει από κριτες για να δημοσιευτεί ένα αρθρο,,,,ο καθενας εκφραζει ελευθερα την αποψη του και όταν μαλιστα είναι τοσο ειλικρινης οσο της deena (στο θεμα του θηλασμου αναφέρομαι ) μπραβο της,,,εγω την χαιρομαι παντως,,,τεσπα και στο κατω κατω συμβουλες υπνου δινει δεν κανει καμμια διαγνωση on Line,,,

Διαφημίσεις

Χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετέχουν στη συζήτηση και παιδίατροι. Τις καλώ ως παιδίατροι να εκφέρουν την άποψή τους πάνω στις μεθόδους που προτείνονται και ας με συγχωρέσουν αν τις έχουν εκφέρει ήδη σε άλλα νήματα και το αγνωώ.

793cp3.png

Εγώ δεν καταλογίζω δόλο στη θεματοθέτρια, αλλά θεωρώ επικίνδυνο το να προωθείται μια απολύτως προσωπική και συγκεκριμένη εμπειρία ως γενικευμένο success story, στηρίζοντας εν πολλοίς μια άποψη του τύπου: "μην ακούτε τί σας λένε ότι 2 ή 3 μηνών μωρό δεν μπορεί να έχει πρόγραμμα, tabula rasa είναι, εκπαιδεύονται, μη γίνεστε οσιομάρτυρες και πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας...νταξ δεν είπαμε να πλαντάξει κιόλας..."...

Κάτι τέτοιο αν μη τί άλλο μπορεί να δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις και μη ρεαλιστικές προσδοκίες σε πολλές νέες ή μέλλουσες μαμάδες, οι οποίες θα δυσκολευτούν ακομα περισσότερο να διαχειριστούν μια δύσκολη από μόνη της κατάσταση...

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να τις βοηθάμε να συνειδητοποιήσουν ότι ένα νεογέννητο, ένα μωρό λίγων μηνών δεν έχει ούτε βιολογικά ούτε ψυχολογικά τις δυνατότητες να πετύχει αυτό που εμείς θεωρούμε επιθυμητό ή φυσιολογικό. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε, να το αποδεχτούμε και να δουλέψουμε με βάση τις δυνατότητες και τις ανάγκες του μωρού...

Θυμάμαι ως νέα μαμά είχα διαβάσει σε ένα κείμενο του Παπαβέντση ότι "καλό είναι οι γονείς να εγκαταλλείψουν την προσδοκία του απρόσκοπτου 8ωρού ύπνου για όλην την προσχολική ηλικία και να μην έρχονται με ουτοπικές προσδοκίες" (ή κάπως έτσι)...τότε είχα θυμώσει...όμως είναι αλήθεια, τόσο απλά! Τώρα αν κάποιες μαμάδες δυσκολεύονται να το αποδεχτούν και δεν την παλεύουν (απολύτως ανθρώπινο και εν μέρει κατανοητό), ας αποφασίσουν ό,τι κρίνουν καλύτερο, αναγνωρίζοντας όμως ότι εκείνες έχουν θέμα, και όχι οι άλλες που προσπαθούν να "σεβαστούν" τους ρυθμούς και τις δυνατότητες των μωρών...

Τον τελευταίο καιρό όλο και διαβάζω θέματα από μαμάδες πεπεισμένες ή επηρεασμένες από την άποψη "κάνε αυτό ή το άλλο να βρεις την υγειά σου"...Λοιπόν εγώ λέω ότι κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη, κάθε κριτική επίσης, αλλά η "υγειά" δεν βρίσκεται με μαγικές συνταγές, η καθημερινότητα δεν μπορεί να ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα...Επομένως, ας μην παραπλανούμε.

Μπράβο novak! Συμφωνώ 1000% με όσα γράφεις. Ακριβώς μα ακριβώς αυτά σκεφτόμουν κι εγώ. Και αντιτίθεμαι απόλυτα σε κάθε μορφή "εκπαίδευσης" μέσω κλάματος, ελεγχόμενου ή μη.

Ωραία, να ξεκινήσω λοιπόν κι εγώ ένα θέμα, που έχω θέματα διαπαιδαγώγησης και πειθαρχίας με το γιο μου, και που έχω δοκιμάσει τα πάντα αλλά τελικά μόνο οι φωνές πιάνουν - προφανώς κάτι κάνω λάθος - και να λέω "μην κάθεστε να κλαίτε και να βράζετε από τα νεύρα σας, πατήστε τις φωνές, εγώ το κάνω συχνά πυκνά, και ξέρετε τί;; πιάνει και δεν έπαθε και τίποτα ο μικρός...από τότε που άρχισα τα μπινελίκια η καθημερινότητά μας είναι πολύ καλύτερη"...

...το οποίο ισχύει!! Αλλά είναι δική μου αδυναμία να εφαρμόσω πιο ενδεδειγμένους τρόπους, εγώ δεν την παλεύω! Δεν θα το παίξω ότι δεν τρέχει τίποτα και να το κάνω και σημαία ότι οι άλλες που καταφέρνουν και αυτοελέγχονται καλύτερα ματαιοπονούν!

Σωστή!

Πάντως εκπαίδευση σε νεογέννητο για οποιοδήποτε θέμα δεν νομίζω ότι γίνεται. Εμείς ακολουθούμε τις ανάγκες του νεογέννητου, κάθε μωρό είναι διαφορετικό, οι συνθήκες είναι διαφορετικές και δεν υπάρχει μια φόρμουλα που να εφαρμόζεται παντού και πάντα.

Είναι πάντως ουτοπικό να περιμένεις να έχεις πρόγραμμα και προβλεψιμότητα όταν έχεις μωρό.

Και εγώ δεν διακρίνω δόλο. Τη γνώμη της και την εμπειρία της περιγράφει (είτε είναι του χώρου, είτε όχι) και αντίστοιχα λέμε και εμείς τη δική μας. Δεν διεξάγει σεμινάρια επί πληρωμή.

Ναι, και οι υπηρεσίες τους προσφέρονται επί πληρωμής, το έχω επισκεφτεί και εγώ. Είναι γεγονός, ότι στις πιο "προχωρημένες" χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική υπάρχουν επαγγελματίες που προσφέρουν συμβούλευση στα θέματα ύπνου. Φαντάζομαι ότι για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο, πρέπει από πριν να μαζέψει υλικό για case studies κτλ. Αυτό δεν είναι απαραίτητο κακό.

Η Deena' date=' αν θυμάμαι καλά, έχει επηρεαστεί πολύ από το Babysleepsite, που και εγώ το επισκέφτηκα και γράφτηκα στο newsletter του, απλώς δε με έπεισαν γιατί, όπως παραδέχονται και οι ίδιες, έχουν αυτοπροσδιοριστεί experts, χωρίς άλλου είδους πιστοποίηση. Όχι ότι έχουμε ακούσει και λίγες μπαρούφες από "πιστοποιημένους ειδικούς" του ύπνου (όχι στο φόρουμ)...[/quote']
793cp3.png

Ναι, και οι υπηρεσίες τους προσφέρονται επί πληρωμής, το έχω επισκεφτεί και εγώ. Είναι γεγονός, ότι στις πιο "προχωρημένες" χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική υπάρχουν επαγγελματίες που προσφέρουν συμβούλευση στα θέματα ύπνου. Φαντάζομαι ότι για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο, πρέπει από πριν να μαζέψει υλικό για case studies κτλ. Αυτό δεν είναι απαραίτητο κακό.

Ναι και εσύ ζητησες τις συμβουλές της Deena στο παρελθόν αν θυμάμαι καλα!

Βρε κορίτσια μου μην είστε καχύποπτες και μην ειρωνευεστε....

Φόρουμ είναι,τις εμπειρίες μας γράφουμε όλοι,άλλοι πιο γενικά,άλλοι ασχολούνται περισσότερο με συγκεκριμένα θέματα...

η deena έχει ψύχωση με το θέμα ''ύπνος'' και κυρίως ασχολείται με αυτό,κακό είναι;;;

Είπε ξεκάθαρα πως θέλει να μοιραστεί την εμπειρία της,

δεν διάβασα πουθενά να γράφει ''δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε''....

Εσείς μπορεί να το βλέπετε με κακο μάτι κάποια αλλη μητέρα μπορεί όμως να βοηθηθεί.

Πάντως εκπαίδευση σε νεογέννητο για οποιοδήποτε θέμα δεν νομίζω ότι γίνεται. Εμείς ακολουθούμε τις ανάγκες του νεογέννητου, κάθε μωρό είναι διαφορετικό, οι συνθήκες είναι διαφορετικές και δεν υπάρχει μια φόρμουλα που να εφαρμόζεται παντού και πάντα.

Είναι πάντως ουτοπικό να περιμένεις να έχεις πρόγραμμα και προβλεψιμότητα όταν έχεις μωρό.

Και εγώ δεν διακρίνω δόλο. Τη γνώμη της και την εμπειρία της περιγράφει (είτε είναι του χώρου, είτε όχι) και αντίστοιχα λέμε και εμείς τη δική μας. Δεν διεξάγει σεμινάρια επί πληρωμή.

Συμφωνώ απόλυτα και μ' αυτή την άποψη. Και προσθέτω ότι πολύ δύσκολα δεν θα άνοιγε ένας "κύκλος αντιπαραθέσεων" κατά την πρόθεση και επιθυμία της θεματοθέτριας, με έναν τόσο οξύμωρο τίτλο.

Babycute, σε καμία περίπτωση δεν απευθύνθηκα στην Deena για συμβουλή όμως, έτυχε να έχουμε μια συζήτηση στο πλαίσιο ενός θέματος για θέμα ύπνου. Αυτό, όμως, ποιός ο λόγος που το αναφέρεις; Άλλωστε, η Deena συμμετέχει σε όλες τις συζήτησεις που αφορούν θέματα ύπνου, ανεξαιρέτως.

793cp3.png

Ελπίζω ο τίτλος και το θέμα να μην ανοίξει κύκλο αντιπαράθεσης, μεταφέρω μόνο την προσωπική μου εμπειρία και ίσως μια αχτίδα ελπίδας για φρεσκομαμάδες στα πρόθυρα της – ψυχολογικής κυρίως – κατάρρευσης.

Πάλευα εναντίον των περισσότερων (πλην του άντρα μου που με εμπιστεύθηκε και με στήριζε) καθώς κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει την εμμονή μου.

αρνιόμουν να αποδεχθώ ότι αυτό που ζούσαμε ήταν φυσιολογικό και ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτε ώστε να το αλλάξω!

Άρχισα επιτέλους να περνάω ποιοτικό χρόνο με τον γιο μου χωρίς νεύρα, άρχισα πάλι να τον βάζω για ύπνο και να έχω χρόνο να του διαβάζω βιβλία και να παίζω μαζί του.

δεν είναι υποχρεωτικό να αφήνεσαι ολοκληρωτικά στον τρελό ρυθμό της ζωής με ένα νεογέννητο.

όποια δεν ενδιαφέρεται για πρόγραμμα θα θεωρήσει την τακτική μου σκληρή και βλαπτική για το μωρό, όποια όμως αναζητεί να βάλει ένα πρόγραμμα, καλό είναι να μην αισθάνεται ενοχές και να ξέρει ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος.

Ναι, δεν το λέει επι λέξει το "κάντε το και θα με θυμηθείτε", αλλά η όλη φρασεολογία εκεί παραπέμπει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...