Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΙ Η ΒΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

Recommended Posts

Απλώς να επισημάνω κάτι. Η Πρόεδρος του συλλόγου Λατίνα είναι και αυτή μια τυχαία μαμά που εκλέχθηκε με κριτήρια που δεν έχουν καμία σχέση με ικανότητες ή με γνώση διαδικασιών. Οπότε μην ψαρώνεις με οτιδήποτε σου λέει ο κάθε "Πρόεδρος".

Ναι Εκάβη μου, ξέρω. Και την ψυχολόγο γι αυτό τη φέρνουνε, για να κάνουμε βραδιά μπλα μπλα πώς να συμβουλεύουμε τα παιδιά στο σπίτι και να τα μαζέψουμε να φύγουμε......αλλά δε θα τους περάσει! Και να πω και κάτι? Για ενημέρωση έχω πάει 3-4 φορές.......αν το καμάρι μου χαζογελάει και ενοχλεί, όφειλαν να μου το έχουν πει.....και όχι να το κρατάνε για ώρα ανάγκης, το βρίσκω μεγάλη που----ιά αυτό !!!!! Επίσης, όταν η βασική δασκάλα με διαβεβαιώνει πως ούτε μια παρατήρηση δεν του έχει κάνει τρεις μήνες, δεν καταλαβαίνω πότε έγιναν όλα αυτά......μάλλον τη μέρα που κατάλαβαν οτι θα τους στριμώξω.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 743
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για ενημέρωση έχω πάει 3-4 φορές.......αν το καμάρι μου χαζογελάει και ενοχλεί, όφειλαν να μου το έχουν πει.....και όχι να το κρατάνε για ώρα ανάγκης, το βρίσκω μεγάλη που----ιά αυτό !!!!! Επίσης, όταν η βασική δασκάλα με διαβεβαιώνει πως ούτε μια παρατήρηση δεν του έχει κάνει τρεις μήνες, δεν καταλαβαίνω πότε έγιναν όλα αυτά......μάλλον τη μέρα που κατάλαβαν οτι θα τους στριμώξω.....

Ξέρεις τι λένε... η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αυτό κάνουν αυτοί και αυτό δεν κάνεις εσύ.

OK ας πούμε ότι τα παίρνεις στο κρανίο και λες πράγματα που "δεν πρέπει" να πεις. Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί; Τι είναι αυτό που φοβάσαι τόσο πολύ;

Και τέλος, το φοβάσαι περισσότερο από την πιθανότητα να τραυματιστεί σοβαρά το παιδί σου από μια μπουνιά;

Δε φοβάμαι κορίτσι μου, τίποτα δεν έχει παραπάνω αξία από το παιδί μου. Απλά η ευγένεια και το κόλλημα στον τοίχο αλλά με το γάντι πάντα προσδίδουν σε έναν άνθρωπο, κανείς δε φαίνεται σόι με φωνές και νεύρα. Και μα το Θεό, πιο πολλά νεύρα δεν είχα ποτέ μου! Γιατί με το ζόρι θέλουν να βγάλουν τα ζωηρά 3 (και σε άλλη μαμά επιτέθηκαν χτες) για να καλύψουν και να μη στιγματίσουν τον έναν. Μα, ο ένας βαράει, πως να το κάνουμε τώρα!!!!!

Ξέρεις τι λένε... η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αυτό κάνουν αυτοί και αυτό δεν κάνεις εσύ.

Μη με φοβάσαι, πήρα μπρος, και μάλιστα πολύ περισσότερο από ότι μου επιτρέπει η ανατροφή μου.......

Και να πω και κάτι ακόμα........με πίκρανε πολύ και η δασκάλα μας χτες.....δλδ ΟΚ, ξέρει ότι σήκωσε χέρι στην εικαστικό, ξέρει ότι έχει κάθε μέρα 4 δαρμένους και τους στέλνει σπίτι, της έκλεψε λεφτά, της έσπασε την κούπα επειδή είχε νευράκια, τη φωνάζει καθυστερημένη μπροστά σε όλο το σχολείο......χτες ενημερώθηκε και για το "νινί"..........και δέχεται για το γιο μου, που μου λέει τόσο καιρό ότι είναι καταπληκτικός, να κατηγορείται ισάξια επειδή χασκογελάει όταν γίνεται κάποια πλάκα? Ο μόνος είναι? Πόσο κουκούλωμα πια? Γιατί ο άλλος θα φάει ξύλο σπίτι, πρέπει να τον αγιοποιήσουν στο σχολείο? Κρίμα, πολύ κρίμα....

Και τα άλλα που γυρίζουν σπίτι πονεμένα και διπλωμένα ως το απόγευμα από τις μπουνιές, κι εκείνα παιδάκια της είναι......

Διαφημίσεις

Μη με φοβάσαι, πήρα μπρος, και μάλιστα πολύ περισσότερο από ότι μου επιτρέπει η ανατροφή μου.......

Τόσες μέρες διαβάζω το θέμα και πραγματικά έχω θυμώσει πολύ:evil:

Ειλικρινά χαίρομαι που πήρες φόρα και έχεις θυμώσει τόσο πολύ ,γιατί η υπομονή και η ευγένεια έχουν τα όρια τους !!!!! Δεν πειράζει , για μια φορά ας μην το επιτρέπει η ανατροφή σου !!!!!! Κόλλησε τους στον τοίχο !!!!!

Ελεος ,πια:evil::evil:

3W24p3.png

To άλλο το "κουλό" δε σας το είπα.......το γιο μου τον κρατάνε μέσα εναλλάξ με τον άλλον στα διαλείμματα.......ρώτησα γιατί, ποιον πείραξε ο δικός μου και μου είπαν κανέναν, απλά πρέπει να βγει και ο άλλος και αν είναι μαζί στην αυλή υπάρχει θέμα......λες και όταν μένει μέσα ο δικός μου, ο άλλος δε συνεχίζει να δέρνει αβέρτα......παιδιά μα την αλήθεια θα γίνει πανικός. Χτες είπα στη δασκάλα, αν το παιδί μου πειράξει κάποιον σαφώς και να τιμωρηθεί, αλλά να τιμωρείται απλά γιατί είναι η ώρα να βγει ο άλλος δεν το επιτρέπω, και σήμερα θα το πω και μπροστά σε όλους.

To άλλο το "κουλό" δε σας το είπα.......το γιο μου τον κρατάνε μέσα εναλλάξ με τον άλλον στα διαλείμματα.......ρώτησα γιατί, ποιον πείραξε ο δικός μου και μου είπαν κανέναν, απλά πρέπει να βγει και ο άλλος και αν είναι μαζί στην αυλή υπάρχει θέμα......λες και όταν μένει μέσα ο δικός μου, ο άλλος δε συνεχίζει να δέρνει αβέρτα......παιδιά μα την αλήθεια θα γίνει πανικός. Χτες είπα στη δασκάλα, αν το παιδί μου πειράξει κάποιον σαφώς και να τιμωρηθεί, αλλά να τιμωρείται απλά γιατί είναι η ώρα να βγει ο άλλος δεν το επιτρέπω, και σήμερα θα το πω και μπροστά σε όλους.

εεεε.....δεν είμαστε καλά !!!!:shock::shock::evil::evil: μα τι στο καλό συμβαίνει ? τόσο κάλυψη πια , σε ένα τόσο φανερό πρόβλημα ?

Να στερείται το παιδί το διάλλειμα του , χωρίς λόγο !!!!!

3W24p3.png

εεεε.....δεν είμαστε καλά !!!!:shock::shock::evil::evil: μα τι στο καλό συμβαίνει ? τόσο κάλυψη πια , σε ένα τόσο φανερό πρόβλημα ?

Να στερείται το παιδί το διάλλειμα του , χωρίς λόγο !!!!!

Πριν μια εβδομάδα, τον έβαλαν τον δικό μου να φάει το πρωινό του κολλημένος δίπλα σε μια δασκάλα, για να μην του το ρίξει λέει και μείνει νηστικός (η δασκάλα το είπε) φυσικά έριξε άλλων παιδιών, και έκτοτε συνεχίζει......πριν δυο μέρες έριξε το χυμό του δικού μου, χτες ποδοπάτησε το σάντουιτς και δάγκωνε την τσάντα ενός άλλου, συνεχίζει ακάθεκτος. Επειδή όταν του λένε να κάτσει εκείνος δεν κάθεται, βάζουν τους άλλους!

Πριν μια εβδομάδα, τον έβαλαν τον δικό μου να φάει το πρωινό του κολλημένος δίπλα σε μια δασκάλα, για να μην του το ρίξει λέει και μείνει νηστικός (η δασκάλα το είπε) φυσικά έριξε άλλων παιδιών, και έκτοτε συνεχίζει......πριν δυο μέρες έριξε το χυμό του δικού μου, χτες ποδοπάτησε το σάντουιτς και δάγκωνε την τσάντα ενός άλλου, συνεχίζει ακάθεκτος. Επειδή όταν του λένε να κάτσει εκείνος δεν κάθεται, βάζουν τους άλλους!

Δεν είναι δυνατόν !!!!:evil: πως επιτρέπουν σε ένα παιδάκι να τρομοκρατεί και μαθητές , και θα τολμήσω να πω και δασκάλους ? (αφού έτσι κι αλλιώς έβρισε την δασκάλα)

Αυτοί οι γονείς είναι ανύπαρκτοι ? προφανώς εντελώς αδιάφοροι!!!!

Ειδικός δεν είμαι ,αλλά όλα αυτά δεν μου φαίνονται φυσιολογικά , έχει μεγάλο θέμα το παιδί. Απορώ πως δεν έχουν κινηθεί νωρίτερα οι δάσκαλοι , αφού σίγουρα δημιουργεί και προβλήματα στην τάξη. Δεν ξέρω βέβαια τις διαδικασίες , ότι διαβάζω από εδώ .....

Εμείς πέρσι είχαμε παρόμοιο θέμα στον παιδικό...ένα παιδί έδερνε όλη την τάξη, την ώρα του φαγητού σηκωνόταν , τράβαγε καρέκλες , έπεφταν τα παιδιά, έφτυνε και άλλα πολλά.Ευτυχώς φέτος δεν είναι μαζί.

Τρέμω ...το τι μας περιμένει:-(

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Παρακολουθώ το θέμα εδώ και μέρες και δεν έχω γράψει. Είμαι όμως ΕΞΑΛΛΗ!!!!! Δηλαδή αν είναι δυνατόν, τι σκ..α αντιμετώπιση είναι αυτή από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας; Δηλαδή, έλεος (φωνάζω τώρα). Έχεις ένα παιδί που επιδίδεται διαρκώς και φανερά και εις γνώση όλων σε σχολικό εκφοβισμό και το μόνο που κάνουν δάσκαλοι - διευθυντές και όλο το συνάφι είναι να σφυρίζουν αδιάφορα;;;;;;;;;;;;;;;

Τι να σου πω Λατίνα μου, ειλικρινά στη θέση σου θα τους είχε πάρει όλους συνάμα ο γερο - δια...λος προ πολλού!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επειδή είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος, πιστεύω στο διάλογο και φροντίζω πάντα και παντού να διεκδικώ με ευγένεια το δίκιο μου στη συγκεκριμένη περίπτωση στη συνέλευση θα τα έκανα λίμπα....

Τι να σου πω.... ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ. Πες τους ότι εκείνοι είναι οι εκπαιδευικοί, εκείνοι πληρώνονται για να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις και το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί ΑΜΕΣΑ απ' αυτούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται....

Ε, όχι να μου κάνει το παιδί μου καθημερινά εμετούς και να το κρατάνε και στο διάλλειμα μέσα......

ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!

(Συγχώρεσέ με που δεν προσθέτω τίποτε ουσιαστικό στη συζήτηση, απλά αγανάκτησα κι εγώ και γράφω για συμπαράσταση).

Παρακολουθώ το θέμα εδώ και μέρες και δεν έχω γράψει. Είμαι όμως ΕΞΑΛΛΗ!!!!! Δηλαδή αν είναι δυνατόν, τι σκ..α αντιμετώπιση είναι αυτή από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας; Δηλαδή, έλεος (φωνάζω τώρα). Έχεις ένα παιδί που επιδίδεται διαρκώς και φανερά και εις γνώση όλων σε σχολικό εκφοβισμό και το μόνο που κάνουν δάσκαλοι - διευθυντές και όλο το συνάφι είναι να σφυρίζουν αδιάφορα;;;;;;;;;;;;;;;

Τι να σου πω Λατίνα μου, ειλικρινά στη θέση σου θα τους είχε πάρει όλους συνάμα ο γερο - δια...λος προ πολλού!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επειδή είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος, πιστεύω στο διάλογο και φροντίζω πάντα και παντού να διεκδικώ με ευγένεια το δίκιο μου στη συγκεκριμένη περίπτωση στη συνέλευση θα τα έκανα λίμπα....

Τι να σου πω.... ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ. Πες τους ότι εκείνοι είναι οι εκπαιδευικοί, εκείνοι πληρώνονται για να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις και το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί ΑΜΕΣΑ απ' αυτούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται....

Ε, όχι να μου κάνει το παιδί μου καθημερινά εμετούς και να το κρατάνε και στο διάλλειμα μέσα......

ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!

(Συγχώρεσέ με που δεν προσθέτω τίποτε ουσιαστικό στη συζήτηση, απλά αγανάκτησα κι εγώ και γράφω για συμπαράσταση).

Μαζί σου !!!!!!!!!!!!!!!

3W24p3.png

Moυ κάνει απίστευτο καλό η κάθε κουβέντα κοπέλα μου! Μέχρι το απόγευμα θα σκάσω! Και δεν ξέρω και κατά πόσο θα μιλήσουν και οι άλλοι γονείς, και αν θα έρθουν οι γονείς του συγκεκριμένου......το μόνο σίγουρο είναι οτι ο διευθυντής θα κάνει διαπλάτυνση της συζήτησης , παιδιά είναι, είναι ζωηρά, μιλήστε τους στο σπίτι κλπ. Και πολύ λυπάμαι που θα αναγκαστώ να κατονομάσω περιστατικά και μπορεί να φανώ και κατίνα, αλλά δε γίνεται άλλο. Ο ξάδερφός μας ο δάσκαλος μου είπε μια ωραία ατάκα....'αν λοιπόν κύριε, εμένα το παιδί μου, ξανα υποστεί βία που του προκαλεί όλα αυτά τα ψυχοσωματικά και πει ότι δεν θέλει να έρχεται σχολείο, ποιος θα έχει αποτύχει?" Ξέρω μωρέ τι να πω, πως να κάνω την αρχή πρέπει να βρω για να μη μου τα γυρίσουν, και να το πάρω απόφαση πως πρέπει να πέσουν ονόματα στο τραπέζι.....

Απλώς να επισημάνω κάτι. Η Πρόεδρος του συλλόγου Λατίνα είναι και αυτή μια τυχαία μαμά που εκλέχθηκε με κριτήρια που δεν έχουν καμία σχέση με ικανότητες ή με γνώση διαδικασιών. Οπότε μην ψαρώνεις με οτιδήποτε σου λέει ο κάθε "Πρόεδρος".

Aκριβως αυτο. Οποτε δεν μου λεει κατι που σου το ειπε η προεδρος. Προφανως ειναι παραπληροφοτημενη. Και ναι δεν μιλαμε για συμβουλο ειδικης αγωγης. Μιλαμε για τον σχολικο συμβουλο που ειναι χρεωμενος καποια σχολεία της περιοχής σου. Για το οποιοδηποτε προβλημα μιλαμε με την δασκαλα, αν δεν βρουμε λυση με τον διευθυντη του σχολειου, αν δεν κανει τιποτα με τον σχολικο συμβουλο που ανηκει το σχολειο σου και μετα με την πρωτοβαθμια εκπαιδευση. Χαλαρωσε και ηρεμησε και δες με καθαρο μυαλο πως θα βρεις λυση. Επισης εχε στο πισω μερος του μυαλου σου οτι πολλες φορες οι διευθυντες δεν θελουν να βγαλει κακο ονομα το σχολειο τους. Ετσι το βλεπουν και κανουν τα στραβα ματια σε πραγματικα προβληματα. Οπως και η καθε προεδρος, μπορει να ειναι προεδρος για το θεαθηναι και να τα κανει πλακακια με τον εκαστοτε διευθυντη.

Moυ κάνει απίστευτο καλό η κάθε κουβέντα κοπέλα μου! Μέχρι το απόγευμα θα σκάσω! Και δεν ξέρω και κατά πόσο θα μιλήσουν και οι άλλοι γονείς, και αν θα έρθουν οι γονείς του συγκεκριμένου......το μόνο σίγουρο είναι οτι ο διευθυντής θα κάνει διαπλάτυνση της συζήτησης , παιδιά είναι, είναι ζωηρά, μιλήστε τους στο σπίτι κλπ. Και πολύ λυπάμαι που θα αναγκαστώ να κατονομάσω περιστατικά και μπορεί να φανώ και κατίνα, αλλά δε γίνεται άλλο. Ο ξάδερφός μας ο δάσκαλος μου είπε μια ωραία ατάκα....'αν λοιπόν κύριε, εμένα το παιδί μου, ξανα υποστεί βία που του προκαλεί όλα αυτά τα ψυχοσωματικά και πει ότι δεν θέλει να έρχεται σχολείο, ποιος θα έχει αποτύχει?" Ξέρω μωρέ τι να πω, πως να κάνω την αρχή πρέπει να βρω για να μη μου τα γυρίσουν, και να το πάρω απόφαση πως πρέπει να πέσουν ονόματα στο τραπέζι.....

Κοριτσι μου εμεις στο σχολειο αντιμετωπιζουμε θεματα μεσα στην ταξη απο τα αγορια που εχουν αφηνιασει. Η δασκαλα σε συναντηση ζητησε τους γονεις των αγοριων. Να πω οτι μονο εμεις πηγαμε και μας ειπε τι να μας κανει εμας, το παιδι ειναι μια χαρα. Ο διευθυντης καλεσε και ηρθε ψυχολογος μεσα στο τμημα, η οποια θα παρισταται καθε εβδομαδα και θα αναλαβει παιδια που εχουν θεματα (εννοειται με την συναινεση των συγκεκριμενων παιδιων). Βεβαια καποιοι γονεις εχουν τις αντιρρησεις τους γιατι εθελοτυφλουν στο προβλημα.

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι για το τι πως θα κάνεις την αρχή. Έτσι κι αλλιώς άλλος θα κάνει την εισήγηση, η πρόεδρος, ο διευθυντής, κάποιος. Ε, σημείωνε εσύ σε ένα χαρτι σε ποια ζητήματα από αυτά που αναφέρθηκαν θες να απαντήσεις και ποια να προσθέσεις στη συζήτηση και μίλα.... Και όχι να μη φοβάσαι να πεις ονόματα και πράγματα αν χρειαστεί και αν σου την πει ο καλός διευθυντής σας να τον βάλεις και μπροστά στις ευθύνες του που έβαλε ολόκληρη τάξη να χαφιεδίσει δις....

Το θέμα είναι πολύπλοκο... και νομίζω έτσι πρέπει να παρουσιαστεί: 1. η ευθύνη που έχει η σχολική κοινότητα απέναντι σε ένα παιδί, το οποίο προφανώς και έχει πολλά προβλήματα και με τη σειρά τους αυτά δημιουργούν άλλα (πως θα το βοηθήσουν, κλπ.), 2. η ευθύνη που έχει η σχολική κοινότητα απέναντι στα υπόλοιπα παιδιά που αναγκάζονται να υποστούν τις συνέπειες από τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας του παιδιού. Και όποιος δεν έχει την ικανότητα, διάθεση, κλπ. να χειριστεί τέτοιου είδους ζητήματα μάλλον κάνει λάθος δουλειά και να πάει σπίτι του.... ΑΝΤΕ ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν χρειάζεται ούτε ονόματα να πεις, ούτε τίποτα.

Όσο για το πως θα αρχίσεις:

"Από πέρυσι συζητάμε για το θέμα της βίας στο σχολείο μας και δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Αντίθετα η κατάσταση χειροτερεύει. Σκοπεύετε-είστε σε θέση να πάρετε ουσιαστικά μέτρα; Αν όχι πρέπει να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε ώστε να έρθει η βοήθεια από αλλού. Αν δεν σκοπεύετε να ζητήσετε βοήθεια να γνωρίζετε ότι θα κινηθώ μόνη μου και επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου".

Κάτι τέτοιο.

Μετά αν αμφισβητήσουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή δεν χρειάζεται να πεις ονόματα, ούτε να τους "πείσεις".

"Κατάλαβα" θα πεις "δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, θα κινηθώ μόνη μου".

Αυτό. Δεν χρειάζεται ουτε να μαλώσεις, ούτε να συγχυστείς, ούτε να μιλάτε 3 ώρες. Απλά θα τους παρακάμψεις.

Δίκιο έχετε σε όλα.......θα μου επιτεθεί και το ξέρω, πάντα έτσι κάνει. Κι άλλη μαμά έτοιμη για μπαμ έπιασαν χτες ξαφνικά και της έκαναν παρατηρήσεις για την δικιά της........ξαφνικά, μια μέρα πριν το συμβούλιο.......είναι γελοίοι οι άνθρωποι......μόνο που εγώ έχω πάει 3 φορές για ενημέρωση και η δασκάλα έλεγε ¨καταπληκτικός, δεν έχει πει το όνομά του, δεν έχει κάνει ούτε μια παρατήρηση" και με την εικαστικό μίλησα 3 φορές και μου είπε ο δικός μου δε φταίει! Δε νομίζω άλλος γονιός να έχει πάει τόσες φορές να ενημερωθεί....μην τρελαθούμε! Κανένας δεν είχε παράπονο μέχρι χτες!!!! Και τώρα το παράπονο είναι τα χαχανητά, ενώ ο άλλος βαράει επανειλλημένα!

Δεν χρειάζεται ούτε ονόματα να πεις, ούτε τίποτα.

Όσο για το πως θα αρχίσεις:

"Από πέρυσι συζητάμε για το θέμα της βίας στο σχολείο μας και δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος. Αντίθετα η κατάσταση χειροτερεύει. Σκοπεύετε-είστε σε θέση να πάρετε ουσιαστικά μέτρα; Αν όχι πρέπει να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε ώστε να έρθει η βοήθεια από αλλού. Αν δεν σκοπεύετε να ζητήσετε βοήθεια να γνωρίζετε ότι θα κινηθώ μόνη μου και επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου".

Κάτι τέτοιο.

Μετά αν αμφισβητήσουν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή δεν χρειάζεται να πεις ονόματα, ούτε να τους "πείσεις".

"Κατάλαβα" θα πεις "δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, θα κινηθώ μόνη μου".

Αυτό. Δεν χρειάζεται ουτε να μαλώσεις, ούτε να συγχυστείς, ούτε να μιλάτε 3 ώρες. Απλά θα τους παρακάμψεις.

Εκάβη μα το Θεό σε θαυμάζω.........και όταν θα πει ο μπάμιας "έχουμε 2-3 ζωηρά παιδιά που δημιουργούν χάος" θα κάτσω να το φάω? Δε θα μπορέσω, και το ξέρεις, και το ξέρω......δεν πάω για δικανικό λόγο, αν και πολύ θα ήθελα να είχα την διαύγεια να το κάνω. Είμαι μάνα, έχουν σακατέψει το παιδί μου και άλλα πόσα παιδιά, το κατηγοράνε κι από πάνω? Το τιμωρούν κι από πάνω? Σε ένα σακί με ποιόν?????? Δε θα κρατηθώ.......

Εκάβη μα το Θεό σε θαυμάζω.........και όταν θα πει ο μπάμιας "έχουμε 2-3 ζωηρά παιδιά που δημιουργούν χάος" θα κάτσω να το φάω? Δε θα μπορέσω, και το ξέρεις, και το ξέρω......δεν πάω για δικανικό λόγο, αν και πολύ θα ήθελα να είχα την διαύγεια να το κάνω. Είμαι μάνα, έχουν σακατέψει το παιδί μου και άλλα πόσα παιδιά, το κατηγοράνε κι από πάνω? Το τιμωρούν κι από πάνω? Σε ένα σακί με ποιόν?????? Δε θα κρατηθώ.......

χαχαχαχ!:lol:

Θα πεις "μιλάω για τη γενικότερη κατάσταση. Δεν μετράω ούτε πόσα παιδιά είναι, ούτε ποιος είναι πιο βίαιος από ποιον, ούτε πόσο συχνά, ούτε ποιος είναι ο λόγος που τον κάνει να φέρεται βίαια, ούτε γιατί αποτυγχάνει το σχολείο να χειριστεί την κατάσταση".

Αναπαράγεται συνεχώς η βία στο σχολείο μας, κλιμακώνεται και πρέπει να ληφθούν μέτρα ουσιαστικά χωρίς να χρονοτριβίσουμε άλλο. Όταν φύγουμε από εδώ θα πρέπει να έχουμε σχεδιάσει συγκεκριμένες και άμεσες κινήσεις".

Δεν θα μιλήσεις για το δικό σου παιδί, παρά μόνο αν το κατονομάσουν. Αν το κατονομάζουν με υπονοούμενα, θα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ούτε θα μιλήσεις εσύ για συγκεκριμένα παιδιά.

Αν δεις ότι δεν βγάζεις νόημα, θα αποχωρήσεις και θα αναφέρεις ότι θα κινηθείς μόνη σου (χωρίς να πεις τι ακριβώς θα κάνεις).

Αυτά.:)

διαβάζω, διαβάζω τόσες μέρες κ πραγματικά έχω σοκαριστεί γιατί μου φαίνεται αδιανόητη η στάση του σχολείου.

έχεις σκεφτεί να αλλάξεις σχολείο στο παιδί;;; Πραγματικά δεν θα ήταν σωστό να αλλάξει περιβάλλον αλλά εκεί μεσα άκρη δεν θα βρείς....κ δυστυχώς μέχρι να πάει γυμνάσιο το παιδί έχεις μέεεελλον μπροστά σου...

χαχαχαχ!:lol:

Θα πεις "μιλάω για τη γενικότερη κατάσταση. Δεν μετράω ούτε πόσα παιδιά είναι, ούτε ποιος είναι πιο βίαιος από ποιον, ούτε πόσο συχνά, ούτε ποιος είναι ο λόγος που τον κάνει να φέρεται βίαια, ούτε γιατί αποτυγχάνει το σχολείο να χειριστεί την κατάσταση".

Αναπαράγεται συνεχώς η βία στο σχολείο μας, κλιμακώνεται και πρέπει να ληφθούν μέτρα ουσιαστικά χωρίς να χρονοτριβίσουμε άλλο. Όταν φύγουμε από εδώ θα πρέπει να έχουμε σχεδιάσει συγκεκριμένες και άμεσες κινήσεις".

Δεν θα μιλήσεις για το δικό σου παιδί, παρά μόνο αν το κατονομάσουν. Αν το κατονομάζουν με υπονοούμενα, θα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Ούτε θα μιλήσεις εσύ για συγκεκριμένα παιδιά.

Αν δεις ότι δεν βγάζεις νόημα, θα αποχωρήσεις και θα αναφέρεις ότι θα κινηθείς μόνη σου (χωρίς να πεις τι ακριβώς θα κάνεις).

Αυτά.:)

Α ρε Εκάβη, δεν μιλάω γενικά όμως......και αυτό θέλω να αποφύγω, να πιάσουμε τα γενικά.....

διαβάζω, διαβάζω τόσες μέρες κ πραγματικά έχω σοκαριστεί γιατί μου φαίνεται αδιανόητη η στάση του σχολείου.

έχεις σκεφτεί να αλλάξεις σχολείο στο παιδί;;; Πραγματικά δεν θα ήταν σωστό να αλλάξει περιβάλλον αλλά εκεί μεσα άκρη δεν θα βρείς....κ δυστυχώς μέχρι να πάει γυμνάσιο το παιδί έχεις μέεεελλον μπροστά σου...

Δεν θα αλλάξω ......ούτε το παιδί μου θα διδαχτεί ότι στα προβλήματα την κάνουμε λούηδες, ούτε ξέρω στο άλλο σχολείο πόσοι τέτοιοι θα υπάρχουν......έχω και θέμα υγείας κινητικό και το σχολείο είναι δίπλα μου, τέτοια χάρη δεν τους κάνω....

Α ρε Εκάβη, δεν μιλάω γενικά όμως......και αυτό θέλω να αποφύγω, να πιάσουμε τα γενικά.....

Αν έρθει σχολικός σύμβουλος ή αν φοβηθεί ο δ/ντης ότι θα "κινηθείς μόνη σου", θα περάσετε και στο ειδικό του πράγματος.:mrgreen:

Πάντως και το συμβούλιό σας, το βλέπω ότι προσπαθεί να κατευνάσει αντί να απαιτήσει μέτρα. Οπότε, μάλλον θα κινηθείς μόνη σου. Και μην ανησυχείς, αυτό δεν σημαίνει δικαστήρια. Σε πρώτη φάση σημαίνει προσφυγή (γραπτή) σε θεσμικά όργανα πάνω από τον δ/ντη. Δεν είναι κάτι τραγικό.

Λατίνα πάλι εστιάζεις αλλού. Μη συγκρίνεις δε σε νοιάζει το δικό σου του αλλουνού της αλληνής.

Δε θα πιάσεις κουβέντα κορίτσι μου. Ούτε σου πα μου πες. Άστους να πουν να ξεκατινιαστούν και μετά πες "Δια ταύτα: σύμβουλο καλέσατε; Όχι; Καλώς" Τίποτε άλλο. Απλά θα πας στη σύμβουλο χωρίς διαπραγματεύσεις και μα και μου.... Χωρίς θυμό, χωρίς ντροπή, χωρίς ενδοιασμούς. Αν δεν έχει ο Βερόπουλος γιαούρτι, πάω στο Σκλαβενίτη. Τόσο απλά.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...