Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έξοδος χωρίς παιδιά

rosaki

Recommended Posts

Δηλαδη Novak το βραδακι παρκαρουμε το παιδι(α) στη γιαγια, η οποια θα πρεπει

Α) να τα πλυνει ισως

Β) να τα ταισει βραδινο

Γ) να τα κοιμισει

Δ) να εχει το νου της ολο το βραδυ

Ε) να ξυπνησει οσες φορες ξυπνησουν το βραδυ για ταισμα-νερο-εφιαλτη κλπ

Στ) να πλυνει ολο το σπιτι μετα

Ζ) να τους φτιαξει πρωινο

Η) να τα παει ΚΑΙ στην παιδικη χαρα να ερθεις να τα βρεις ηδη κουρασμενα (ε, να πεσετε κ για υπνακο μετα το μεσημερακι)

Προφανως να εχουν βαλει και ενα τσουκαλι στη φωτια, μη μεινετε και νηστικοι!!!!!!!!!!!!!!

....για να πατε για ποτακι, βεβαιως, το δικαιουστε, προσωπικη ζωη δεν θα εχετε, μην σας περασουν τα παιδια για....μονοχνωτους και αντικοινωνικους καταπιεστες!!!!!!!! Τι αλλο θα ακουσω..... :shock:

Μαλλον δεν τα εχετε περασει απο τη μερια των παιδιων, να ξερετε πως ειναι να πεφτεις για υπνο χωρις στο σπιτι, να ειναι η ΜΑΜΑ και ο ΜΠΑΜΠΑΣ....νομιζετε οτι στα 3 και 5 χρονια, ειναι σαν 20 χρονων μαλλον.

Εγω μαλλον εχω να πω, η γενια μας, τι καλομαθημενη γενια ειναι, εχουν δικιο....δεν φταιμε εμεις, οι παππουδες φταινε που τα ανεχονται....

Ψιλοσυμφωνω λιγάκι.... Ειδικα αν γίνεται συχνά :-(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 430
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω μαλλον εχω να πω, η γενια μας, τι καλομαθημενη γενια ειναι, εχουν δικιο....δεν φταιμε εμεις, οι παππουδες φταινε που τα ανεχονται....

Πως το λες αυτο? τους ξερεις? εμενα πχ στην κυριολεξια με παρακαλανε να παμε καπου για να την κρατησουν.

Επισης δεν το θεωρω φυσιολογικο ενα ζευγαρι να μην εχει την αναγκη να μεινει ποτέ μονο του. Εκτος απο γονεις ειμαστε και κατι αλλο μεταξυ μας πολυ διαφορετικο.

Ουτε θεωρω πως 2 ανθρωποι σταματουν να εχουν οποιοδηποτε αλλο ενδιαφέρον στην ζωη τους εκτος απο τα παιδια τους μετα την γεννηση τους.

ολα θελουν την ισορροπία τους

Πως το λες αυτο? τους ξερεις? εμενα πχ στην κυριολεξια με παρακαλανε να παμε καπου για να την κρατησουν.

Επισης δεν το θεωρω φυσιολογικο ενα ζευγαρι να μην εχει την αναγκη να μεινει ποτέ μονο του. Εκτος απο γονεις ειμαστε και κατι αλλο μεταξυ μας πολυ διαφορετικο.

Ουτε θεωρω πως 2 ανθρωποι σταματουν να εχουν οποιοδηποτε αλλο ενδιαφέρον στην ζωη τους εκτος απο τα παιδια τους μετα την γεννηση τους.

ολα θελουν την ισορροπία τους

Μα αυτο ακριβως λεμε, οτι τα θελουν γι αυτο και τα τραβανε.

Οσο για το υπολοιπο μηνυμα, διαφωνω 100%. Ισορροπιες βρισκεις, οταν μια νεα κατασταση, την προσθεσεις στην καθημερινοτητα σου, οχι οταν θελεις που και που να την ξεφορτωνεσαι. Εγω βρισκω προβληματικο, το να ΜΗΝ βρισκεις ισορροπιες ΜΕ τα παιδια, χωρις να χρειαζεται να τα αφηνεις. (ΠΑΝΤΑ μιλαμε για πολλες ωρες η και μερες, δεν λεμε για ενα διωρο μετα τη δουλεια, προφανως η γιαγια θα χαρει να τα δει για λιγο....)

Ποσα χρονια, εν τελει, θα μας εχουν αναγκη; Μεχρι την εφηβεια;

Ειναι τοσο τρομερο να μην πατε στο Ρεμο για μερικα χρονια; Μην ανησυχειτε, τα ιδια σχηματα που πηγαινε η μανα μου οταν ημουνα μικρη, τα ιδια εχει και τωρα. Για να μη μιλησω για Παριους και Μαρινελλες, εκει πηγαινε η γιαγια μου :D

Μα αυτο ακριβως λεμε, οτι τα θελουν γι αυτο και τα τραβανε.

Οσο για το υπολοιπο μηνυμα, διαφωνω 100%. Ισορροπιες βρισκεις, οταν μια νεα κατασταση, την προσθεσεις στην καθημερινοτητα σου, οχι οταν θελεις που και που να την ξεφορτωνεσαι. Εγω βρισκω προβληματικο, το να ΜΗΝ βρισκεις ισορροπιες ΜΕ τα παιδια, χωρις να χρειαζεται να τα αφηνεις. (ΠΑΝΤΑ μιλαμε για πολλες ωρες η και μερες, δεν λεμε για ενα διωρο μετα τη δουλεια, προφανως η γιαγια θα χαρει να τα δει για λιγο....)

Ποσα χρονια, εν τελει, θα μας εχουν αναγκη; Μεχρι την εφηβεια;

Ειναι τοσο τρομερο να μην πατε στο Ρεμο για μερικα χρονια; Μην ανησυχειτε, τα ιδια σχηματα που πηγαινε η μανα μου οταν ημουνα μικρη, τα ιδια εχει και τωρα. Για να μη μιλησω για Παριους και Μαρινελλες, εκει πηγαινε η γιαγια μου :D

Eσενα τι σε πειραζει αν παμε ?? :D Μεχρι την εφηβεια εννοεις 15 χρονια?

Δηλαδη Novak το βραδακι παρκαρουμε το παιδι(α) στη γιαγια, η οποια θα πρεπει

Α) να τα πλυνει ισως

Β) να τα ταισει βραδινο

Γ) να τα κοιμισει

Δ) να εχει το νου της ολο το βραδυ

Ε) να ξυπνησει οσες φορες ξυπνησουν το βραδυ για ταισμα-νερο-εφιαλτη κλπ

Στ) να πλυνει ολο το σπιτι μετα

Ζ) να τους φτιαξει πρωινο

Η) να τα παει ΚΑΙ στην παιδικη χαρα να ερθεις να τα βρεις ηδη κουρασμενα κατα τις 12 μαλιστα (ε, να πεσετε κ για υπνακο μετα το μεσημερακι)

Προφανως να εχουν βαλει και ενα τσουκαλι στη φωτια, μη μεινετε και νηστικοι!!!!!!!!!!!!!!

....για να πατε για ποτακι, βεβαιως, το δικαιουστε, προσωπικη ζωη δεν θα εχετε, μην σας περασουν τα παιδια για....μονοχνωτους και αντικοινωνικους καταπιεστες!!!!!!!! Ε, αλλιως τι πολυπλευρη προσωπικοτητα θα αναπτυξουν, μη βγουν και βαρετοι χαρακτηρες!!! Τι αλλο θα ακουσω..... :shock:

Μαλλον δεν τα εχετε περασει απο τη μερια των παιδιων, να ξερετε πως ειναι να πεφτεις για υπνο χωρις στο σπιτι, να ειναι η ΜΑΜΑ και ο ΜΠΑΜΠΑΣ....νομιζετε οτι στα 3 και 5 χρονια, ειναι σαν 20 χρονων μαλλον. Τα εχω προσφατα ολα αυτα και τα θυμαμαι καλα. Επισης δεν παιζει ρολο η ηλικια που ειπατε πιο πανω, εγω ειμαι ακομα κατω των 30 αλλα δεν μου λειπουν τα ποτα, αλλα εχω αλλες προτεραιοτητες τωρα.

οκ, από εκεί που λυπόσασταν μόνο τα παιδιά μας, λυπάστε και τους γονείς μας :-)

Προσωπικά είμαι η πρώτη που παραδέχεται ότι η γενιά μας είναι καλομαθημένη, αλλά έχω την τύχη να έχω γονείς που χαίρονται που μπορούν να βοηθήσουν και δεν κοιτούν να μας φορτώσουν με ενοχές για το πόσο πιο δύσκολα πέρασαν αυτοί...

Nαι, τα κάνει όλα αυτά η γιαγιά, με πολύ μεγάλη χαρά και αγάπη! Αν είχα την παραμικρή υποψία για το αντίθετο, δεν θα το έκανα...Μας το ζητάει κι η ίδια άλλωστε, και πιο συχνά από όσο το κάνουμε!

Και ναι, το δικαιούμαστε, γιατί να σου θυμίσω ότι όοοοοολα αυτά που ανέφερες τα κάνουμε κάθε μέρα εμείς για τα παιδιά μας, επίσης με πολύ μεγάλη χαρά και αγάπη!

Έχω πέσει για ύπνο πολλές φορές χωρίς τη μαμά και το μπαμπά, και σε διαβεβαιώ ότι κανένα ψυχικό τραύμα δεν έχω. Εννοείται ότι προτεραιότητά μου είναι τα παιδιά, αλλά 5 φορές το χρόνο θα επιδιώξω να βγω μόνη μου χωρίς καμία τύψη!

Διαφημίσεις

Eσενα τι σε πειραζει αν παμε ?? :D Μεχρι την εφηβεια εννοεις 15 χρονια?

Αν διαβασεις το πιο πανω μηνυμα μου θα δεις γιατι. Γιατι εγω ημουνα παντα ντομπρα απο μικρη, τους ελεγα (στους γονεις μου) οτι με πειραζε. Ο αδερφος μου δεν ελεγε τιποτα, φαινοταν και ευχαριστημενος με τα δωρα και τα παγωτα της γιαγιας. Σημερα ουτε να τους μιλησει δεν θελει. Οταν μαλωνουμε ολοι μαζι, τους λεει "αφου μια ζωη παρατημενο με ειχατε". Πρεπει καποιος να ειναι σιγουρος οτι τα παιδια δεν νιωθουν ριγμενα. Γι αυτο. Ο,τι καταλαβετε, καταλαβετε. Τη συμβουλη μου την εδωσα. Οι Ρεμοι εκει ειναι. Τα παιδια ειναι για λιγα χρονια, μετα μεγαλωνουν μεχρι να το καταλαβεις. ;)

Αντε καλο απογευμα και η καθεμια ας καμει ο,τι θελει σπιτι της, εδω ανταλλαζουμε εμπειριες για να βοηθησουμε, οχι για να ειρωνευτουμε η μια την αλλη.

Αν διαβασεις το πιο πανω μηνυμα μου θα δεις γιατι. Γιατι εγω ημουνα παντα ντομπρα απο μικρη, τους ελεγα (στους γονεις μου) οτι με πειραζε. Ο αδερφος μου δεν ελεγε τιποτα, φαινοταν και ευχαριστημενος με τα δωρα και τα παγωτα της γιαγιας. Σημερα ουτε να τους μιλησει δεν θελει. Οταν μαλωνουμε ολοι μαζι, τους λεει "αφου μια ζωη παρατημενο με ειχατε". Πρεπει καποιος να ειναι σιγουρος οτι τα παιδια δεν νιωθουν ριγμενα. Γι αυτο. Ο,τι καταλαβετε, καταλαβετε. Τη συμβουλη μου την εδωσα. Οι Ρεμοι εκει ειναι. Τα παιδια ειναι για λιγα χρονια, μετα μεγαλωνουν μεχρι να το καταλαβεις. ;)

Αντε καλο απογευμα και η καθεμια ας καμει ο,τι θελει σπιτι της, εδω ανταλλαζουμε εμπειριες για να βοηθησουμε, οχι για να ειρωνευτουμε η μια την αλλη.

Εχεις δικιο σε αυτο που λες, εγω πχ δεν ενιωθα ετσι οταν δεν ημουν με τους γονεις μου. Ισως τα βιωματα μας επηρεαζουν, ισως ομως και να μας καταπιεζουν. Καθενας κρινει και αποφασιζει.

Οπως σε ολα τα θεματα, ετσι και σ αυτο, καλο ειναι να αποφευγονται τα ακρα νομιζω. Ουτε και οι γονεις να καταπιεζονται, για να μην μεινουν μια ωρα χωρις τα παιδια τους, αλλα και οι πολλες μερες στη γιαγια συστηματικα, ε, δεν ειναι οτι καλυτερο για το παιδι, ενδεχομενως και για τη γιαγια.

Παντως κοριτσια οταν γεννησα και αναγκαστικα αφησα για τρεις μερες το διχρονο γιο μου στη μαμα μου,αυτος μου κρατουσε μουτρα! Ενω περασε πολυ καλα, επαιξε, πηγαινε βολτες, ηταν μαζι και ο εννιαχρονος ο γιος μου(αυτος οντως δεν ειχε προβλημα), ηταν και η θεια του που της εχει αδυναμια, ωστοσο δεν ηθελε να μου μιλησει στο τηλεφωνο και οταν μου τον εφεραν στην κλινικη, γυρισε το κεφαλι του απ την αλλη και σημασια δε μου δινε. Σας λεω μ εκανε κουρελι, τρεις μερες αυτον σκεφτομουνα! Οσες τα αφηνετε για μερες δεν εχετε τετοια προβληματα;

Οπως σε ολα τα θεματα, ετσι και σ αυτο, καλο ειναι να αποφευγονται τα ακρα νομιζω. Ουτε και οι γονεις να καταπιεζονται, για να μην μεινουν μια ωρα χωρις τα παιδια τους, αλλα και οι πολλες μερες στη γιαγια συστηματικα, ε, δεν ειναι οτι καλυτερο για το παιδι, ενδεχομενως και για τη γιαγια.

Παντως κοριτσια οταν γεννησα και αναγκαστικα αφησα για τρεις μερες το διχρονο γιο μου στη μαμα μου,αυτος μου κρατουσε μουτρα! Ενω περασε πολυ καλα, επαιξε, πηγαινε βολτες, ηταν μαζι και ο εννιαχρονος ο γιος μου(αυτος οντως δεν ειχε προβλημα), ηταν και η θεια του που της εχει αδυναμια, ωστοσο δεν ηθελε να μου μιλησει στο τηλεφωνο και οταν μου τον εφεραν στην κλινικη, γυρισε το κεφαλι του απ την αλλη και σημασια δε μου δινε. Σας λεω μ εκανε κουρελι, τρεις μερες αυτον σκεφτομουνα! Οσες τα αφηνετε για μερες δεν εχετε τετοια προβληματα;

απλα ζηλευε το μωρο...

Πες τα free dom διοτι εδώ υποστηρίζουν άνθρωποι ότι ένα νήπιο περιμένει να φυγουν οι γονέίς του πολυήμερο ταξιδι για να του φερουν δώρα..και ξετρελαίνεται το νηπιο με τα ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ...

Αυτό που περιγραφεις εσυ μου φαίνεται απολύτως ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ...ας κάνει ο καθένας ότι θέλει αλλα μην γραφουμε και αυτό που μας βολευει ως "σωστο για το παιδι" διοτι το διχρονο "θαυμαζει" την μαμα που παέι θεατρο και "θαυμαζει" την μαμα που παει στα μπουζούκια...Αυτό που περιγραφεις ΕΣΥ είναι και κατανοητό και χρησιμο ως εμπειρία και ευχαριστούμε που την μοιράστηκες...

Διαφημίσεις

Ειδικα για το θέμα του ταξιδιού που προαναφέρθηκε δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορούν να πανε όλοι μαζι; Πως μπορει να ευχαριστηθεί καποιος διακοπές χωρις τα παιδια του; Και πως μπορει και να ηρεμήσει; Δεν τα σκέφτεται συνεχεια;;

Τωρα για τις εξόδους ο καθενας όπως καταλαβαίνει ... Εχω δει κοπέλα μια βδομαδα μετα που γέννησε να βγει με φιλενάδες και μου φάνηκε κάπως.... Αλλα επιλογές ειναι αυτες

Δεν είμαι παιδοψυχολόγος, αλλά θα διηγηθώ το εξής περιστατικό, επειδή ανακατεύτηκε παιδοψυχολόγος:

Μία συνάδελφος, ενώ έλειπε-όπως κι εγώ-πολλές ημέρες και νύχτες από το σπίτι (εργασία άνω των 80 ωρών εβδομαδιαίως!), αποφάσισε να στείλει την κόρη της, κάτω των 2 ετών, ένα μήνα στο εξοχικό του παππού και της γιαγιάς, που είναι και θέρετρο. Όταν πήγε να τη δει, μετά από καμιά δεκαριά μέρες, για ένα ΣΚ, το κοριτσάκι δεν την πλησίασε. Επιστρέφοντας, ζήτησε βοήθεια από την πιο έμπειρη παιδοψυχολόγο του νοσοκομείου μας. Εκείνη της είπε ότι το κοριτσάκι δεν πλησίασε τη μαμά, για λόγους άμυνας, "Τόσο καιρό, όποτε έλειπες, σε περίμενε και εσύ εμφανιζόσουν την επόμενη μέρα. Αυτή τη φορά, όμως, σε περίμενε, σε περίμενε και εσύ δεν εμφανίστηκες. Πώς να έρθει κοντά σου, τώρα που πήγες να τη δεις, αφού φοβάται ότι θα φύγεις πάλι, χωρίς να ξέρει πότε θα ξαναεμφανιστείς;", ήταν η ερμηνεία, σχεδόν αυτολεξεί.

Η παιδοψυχολόγος είπε ότι στις μικρές ηλικίες δεν υπάρχει η αίσθηση του χρόνου, όπως τη βιώνουμε οι ενήλικες. Πρότεινε στη συνάδελφο να συντομεύσει το χρόνο που θα έμενε μακριά η κόρη της. (για την ιστορία, όχι μόνο δε συντόμευσε το χρόνο η μαμά, αλλά μόλις πήρε τη θερινή άδεια, πήγε 1 εβδομάδα διακοπές με το σύζυγο, χωρίς το παιδί...)

Δεν είμαι παιδοψυχολόγος, αλλά θα διηγηθώ το εξής περιστατικό, επειδή ανακατεύτηκε παιδοψυχολόγος:

Μία συνάδελφος, ενώ έλειπε-όπως κι εγώ-πολλές ημέρες και νύχτες από το σπίτι (εργασία άνω των 80 ωρών εβδομαδιαίως!), αποφάσισε να στείλει την κόρη της, κάτω των 2 ετών, ένα μήνα στο εξοχικό του παππού και της γιαγιάς, που είναι και θέρετρο. Όταν πήγε να τη δει, μετά από καμιά δεκαριά μέρες, για ένα ΣΚ, το κοριτσάκι δεν την πλησίασε. Επιστρέφοντας, ζήτησε βοήθεια από την πιο έμπειρη παιδοψυχολόγο του νοσοκομείου μας. Εκείνη της είπε ότι το κοριτσάκι δεν πλησίασε τη μαμά, για λόγους άμυνας, "Τόσο καιρό, όποτε έλειπες, σε περίμενε και εσύ εμφανιζόσουν την επόμενη μέρα. Αυτή τη φορά, όμως, σε περίμενε, σε περίμενε και εσύ δεν εμφανίστηκες. Πώς να έρθει κοντά σου, τώρα που πήγες να τη δεις, αφού φοβάται ότι θα φύγεις πάλι, χωρίς να ξέρει πότε θα ξαναεμφανιστείς;", ήταν η ερμηνεία, σχεδόν αυτολεξεί.

Η παιδοψυχολόγος είπε ότι στις μικρές ηλικίες δεν υπάρχει η αίσθηση του χρόνου, όπως τη βιώνουμε οι ενήλικες. Πρότεινε στη συνάδελφο να συντομεύσει το χρόνο που θα έμενε μακριά η κόρη της. (για την ιστορία, όχι μόνο δε συντόμευσε το χρόνο η μαμά, αλλά μόλις πήρε τη θερινή άδεια, πήγε 1 εβδομάδα διακοπές με το σύζυγο, χωρίς το παιδί...)

Περιπτωση μαμάς!!

Αν δε μεγαλώσουν, δε θα ξέρουμε ποτέ τι κάναμε σωστά και τι λάθος.....

όπως βλέπετε, άλλη σαν παιδί δεν την πείραζε να μένει με τους παππούδες, άλλη την πείραζε......

άλλη θεωρεί τη μαμά της πρότυπο επειδή ήταν πολυπράγμων, κι άλλη τη θεωρεί Παναγία γιατί ήταν πάντα εκεί και δεν έλειπε........

Τόσο απλά είναι τα πράγματα και μη ρίχνετε τύψεις η μια στην άλλη.

Είναι κρίμα ρε κορίτσια.

Συμφωνώ με το ποστ της Deena αρ. #44. Αν έχει κάποιος ανθρώπους έμπιστους, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Εγώ είχα τόσο ζόρικο παιδί, που έμπιστο δεν θεωρούσα ούτε το μπαμπά μέχρι το χρόνο. Από το χρόνο και μετά, αν υπήρχε κάποιος ισάξιος με το μπαμπά, πχ μια γιαγιά αφοσιωμένη και τρυφερή, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Γενικά οι έξοδοι με το σύζυγο ήθελαν τόσο πολλή οργάνωση, γιατί θα έπρεπε να πληρώσουμε γυναίκα, όταν τα παιδιά ξεπέρασαν λίγο το στάδιο του βρέφους είχαμε ξεκόψει πια από κατάλληλες παρέες, που είπαμε άστο καλύτερα. Ακόμα και πρόσφατα που στείλαμε στις διακοπές το καλοκαίρι τα παιδιά στη γιαγιά για μια εβδομάδα, κάναμε αυτό που μας είχε λείψει πρώτα και ήταν να κάνουμε απλές βόλτες χωρίς τα παιδιά, απλή αγκαλίτσα σπίτι, όχι ξενύχτια, καθώς και να καθόμαστε απλά σπίτι να αράζουμε χωρίς τις αξιολάτρευτες φωνούλες τους !!! Η - Ρ - Ε - Μ - Η - Σ - Α !!!! Δεν θέλω το βραβείο, της σούπερ μαμάς, δεν με απασχολεί και τα παιδιά περάσαν υπέροχα με τις παρέες τους στην εξοχή! Μου λείπει το ξενύχτι, θεωρητικά, δεν λέω, αλλά και ο άντρας μου πλέον δεν ξεσηκώνεται εύκολα μετά από τόσα χρόνια. Δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα, οπότε κάπως το δέχομαι, αν και δεν μου πολυαρέσει, σαν συμβιβασμό δηλαδή.

Αναγκαστικά έχουμε κοινωνική ζωή μαζί με τα παιδιά με άλλες παρέες δικές μας από παλιούς μας φίλους κυρίως, που έχουν όλοι τώρα παιδιά παρόμοιας ηλικίας. Δεν έχω καν χρόνο να αφιερώνω σε διρεύνηση καινούργιας παρέας, συνειδητά δεν είμαι ανοιχτή σε νέα πράγματα, γιατί δεν βρίσκουμε χρόνο, δεν θέλω να επενδύσω, προς το παρόν, είμαστε του παλιού και καλού δοκιμασμένου.... Πάντως δεν έχουμε ωράρια, δηλαδή δεν γυρνάμε νωρίς τα ΣΚ, είμαστε ευέλικτοι, γιατί βλέπουμε ότι και στα παιδιά αρέσει να είναι έξω, παρά να είναι νωρίς πίσω για διαδιασίες ύπνου και τα σχετικά. Αυτά βέβαια όταν δεν υπάρχουν υποχρεώσεις με ξύπνημα σχολειου και διαβάσματα.

Διαφημίσεις

Καλά,Αθήνα, ακαρδη μάνα , αφησες μια εβδομάδα τα παιδιά μόνα με παππούδες; Για διακοπές ; Και δε σου κρατούσαν μούτρα επιστρέφοντας; τι άλλο θα ακούσω εδώ μέσα τόσα χρόνια...

Καλά,Αθήνα, ακαρδη μάνα , αφησες μια εβδομάδα τα παιδιά μόνα με παππούδες; Για διακοπές ; Και δε σου κρατούσαν μούτρα επιστρέφοντας; τι άλλο θα ακούσω εδώ μέσα τόσα χρόνια...

Γιατι τετοια ειρωνια κοπελα μου; Την εμπειρια μου κατεθεσα δεν προσβαλα κανεναν..

Γιατι τετοια ειρωνια κοπελα μου; Την εμπειρια μου κατεθεσα δεν προσβαλα κανεναν..

Συμφωνω στο οτι η ειρωνια δε βοηθα τη συζητηση μας...

Οσο για τα μουτρα, εκανα κι εγω στους γονεις μου, οποτε γυρνουσαν απο το Παρισι με φωτο με κρουασαν και μακαρον ενω εγω ημουν μια εβδομαδα με παππουδογιαγιαδες να τρωω φακες....βαλτε με κι εμενα στη λιστα των παραπονεμενων! Και τα δωρα που μου εφερναν, δεν τα αγγιζα καν απο τη στεναχωρια. (ουτε το δισκο των Wham!)

Ειδικα για το θέμα του ταξιδιού που προαναφέρθηκε δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορούν να πανε όλοι μαζι; Πως μπορει να ευχαριστηθεί καποιος διακοπές χωρις τα παιδια του; Και πως μπορει και να ηρεμήσει; Δεν τα σκέφτεται συνεχεια;;

Τωρα για τις εξόδους ο καθενας όπως καταλαβαίνει ... Εχω δει κοπέλα μια βδομαδα μετα που γέννησε να βγει με φιλενάδες και μου φάνηκε κάπως.... Αλλα επιλογές ειναι αυτες

Καλα, ψοφαω για ταξιδια με παιδια, εδω στο Μοναστηρακι παω για βολτα (σκασιαρχειο απο τη δουλεια :oops::oops: ) και ζηλευω ολους τους τουριστες με μωρα νεογεννητα, 3 και 4 και 6 παιδια, γουσταρω....

Προφανως, δεν αισθανονται ομως ολοι ετσι η απλα καποιες φορες εχουν αναγκη να πανε και μονοι τους, και δεν ειναι κακο. Αν τα παιδια ειναι επισης ευχαριστημενα, εμας δεν μας πεφτει λογος. Αν ειναι τσαουσες/ηδες σαν εμενα, τοτε εχουν προβλημα γιατι οταν γυρνουσαν τους το εβγαζα ξινο :cool:

Αλλα ο καθε γονιος μπορει να ψυχολογησει το παιδι του πιστευω.

Δε σε ειρωνεύτηκα κοριτσάκι μου, συγγνώμη αν σου έδωσα αυτή την εντύπωση, εξάλλου η δική σου εμπειρία κάθε άλλο παρά ακραία ειναι. :-;

Κοριτσια μην σκεφτομαστε μεμονομενες καταστασεις οπως ειπε και μια αλλη κοπελα πιο κατω...η καθεμια μας σκεφτετε διαφορετικα.ουτε αναξιες μανες ειμαστε ουτε σουπερ μαμαδες.αν τα εχει βρει η οικογενεια μεταξυ της σε ενα συγκεκριμενο μοτιβο-τροπος ζωης δεν μπορουμε να το κατακρινουμε.αν περνανε καλα εμας μας φτανει και μας περρισσευει:P αλλοι περνανε καλα μεσα βλεποντας ταινιες, αλλοι εξω πινοντας ενα ποτακι μεχρι της 1.00 - 2.00 το βραδυ αλλοι πηγαινοντας να φανε αλλοι δεν βγαινουν καθολόυ εξω και ειναι δουλεια σπιιτι σπιτι δουλεια επειδη ειτε ετσι θελουν ειτε ετσι κανουν αναγκαστικα ειτε ειτε ειτε.....το παν ειναι να ειναι ευτυχισμενο το ζευγαρι να μην ρουτινιαζει να πορευονται και να συμφωνουνε στο τροπο ζωης τους...δηλαδη αν ο αντρας μιας κοπελας της πει αγαπη μου παμε εξω να πιουμε ενα ποτο με δυο φιλους(και ας μην ειναι του εξω μιλαω για μια φορα στο τοσο)θα γυρισει και θα πει η γυναικα ααααα δεν μπορουμε γιατι εχουμε αλλες υποχρεωσεις?μιλαμε για ενα ποτο για κανα 2ωρο εστω και με το παιδι.δεν ειναι κατι τραγικο.οσο αφορα τις διακοπες που αναφερθηκε εγω θελω να παω με το παιδι μου.την εχω αφησει μονο για 3μερο και περασε και αυτη σουπερ και εγω...μετα τις 3 μερες θα σας πω οτι πραγματικα μου ελειψε δεν θα αντεχα παραπανω...περασα ομως τοσο καλα με τον αντρα μου οποτε λεω ναι και η σχεση δεν ρουτινιαζει και πανω απολα περασε καλα και το παιδι μου με την γιαγια και τον παππου...ο αντρας μου λοιπον που ειναι του εξω οπως και εγω(σε ηπιοτερη μορφη)εχουμε βρει ενα μοτιβο που ταιριαζει στην δικια μας οικογενεια....και θα σας πω και το αλλο.επειδη εγω δεν δουλευω και ειμαι ολη μερα σπιτι και ολη μερα κατι κανω με την μικρουλα μου.... εεεε ναι θελω ενα σ/κ να χαλαρωσω.αν τωρα μια μαμα δουλευει ατελειωτες ωρες και δεν προλαβαινει να δει το παιδι της ας κατσει της ωρες που τις μενουνε να περασει δημιουργικα με το παιδι της γιατι αυτο μπορει να ειναι η χαλαρωση της.παντως εχω οικογενειακη φιλη που δουλευει παρρρρρρα πολλες ωρες και το 5χρονο παιδακι της περιμενει πως και πως να δει την μαμα του μια κυριακη ολοκληρη χωρις να ειναι κουρασμενη και να παιζουνε συνεχεια....sorry αλλα εγω αυτο θεωρω λαθος......και οχι αν μια μαμα θα βγει 1 φορα την εβδομαδα με τον αντρα της να πανε για ποτο;)

Κοριτσια μην σκεφτομαστε μεμονομενες καταστασεις οπως ειπε και μια αλλη κοπελα πιο κατω...η καθεμια μας σκεφτετε διαφορετικα.ουτε αναξιες μανες ειμαστε ουτε σουπερ μαμαδες.αν τα εχει βρει η οικογενεια μεταξυ της σε ενα συγκεκριμενο μοτιβο-τροπος ζωης δεν μπορουμε να το κατακρινουμε.αν περνανε καλα εμας μας φτανει και μας περρισσευει:P αλλοι περνανε καλα μεσα βλεποντας ταινιες, αλλοι εξω πινοντας ενα ποτακι μεχρι της 1.00 - 2.00 το βραδυ αλλοι πηγαινοντας να φανε αλλοι δεν βγαινουν καθολόυ εξω και ειναι δουλεια σπιιτι σπιτι δουλεια επειδη ειτε ετσι θελουν ειτε ετσι κανουν αναγκαστικα ειτε ειτε ειτε.....το παν ειναι να ειναι ευτυχισμενο το ζευγαρι να μην ρουτινιαζει να πορευονται και να συμφωνουνε στο τροπο ζωης τους...δηλαδη αν ο αντρας μιας κοπελας της πει αγαπη μου παμε εξω να πιουμε ενα ποτο με δυο φιλους(και ας μην ειναι του εξω μιλαω για μια φορα στο τοσο)θα γυρισει και θα πει η γυναικα ααααα δεν μπορουμε γιατι εχουμε αλλες υποχρεωσεις?μιλαμε για ενα ποτο για κανα 2ωρο εστω και με το παιδι.δεν ειναι κατι τραγικο.οσο αφορα τις διακοπες που αναφερθηκε εγω θελω να παω με το παιδι μου.την εχω αφησει μονο για 3μερο και περασε και αυτη σουπερ και εγω...μετα τις 3 μερες θα σας πω οτι πραγματικα μου ελειψε δεν θα αντεχα παραπανω...περασα ομως τοσο καλα με τον αντρα μου οποτε λεω ναι και η σχεση δεν ρουτινιαζει και πανω απολα περασε καλα και το παιδι μου με την γιαγια και τον παππου...ο αντρας μου λοιπον που ειναι του εξω οπως και εγω(σε ηπιοτερη μορφη)εχουμε βρει ενα μοτιβο που ταιριαζει στην δικια μας οικογενεια....και θα σας πω και το αλλο.επειδη εγω δεν δουλευω και ειμαι ολη μερα σπιτι και ολη μερα κατι κανω με την μικρουλα μου.... εεεε ναι θελω ενα σ/κ να χαλαρωσω.αν τωρα μια μαμα δουλευει ατελειωτες ωρες και δεν προλαβαινει να δει το παιδι της ας κατσει της ωρες που τις μενουνε να περασει δημιουργικα με το παιδι της γιατι αυτο μπορει να ειναι η χαλαρωση της.παντως εχω οικογενειακη φιλη που δουλευει παρρρρρρα πολλες ωρες και το 5χρονο παιδακι της περιμενει πως και πως να δει την μαμα του μια κυριακη ολοκληρη χωρις να ειναι κουρασμενη και να παιζουνε συνεχεια....sorry αλλα εγω αυτο θεωρω λαθος......και οχι αν μια μαμα θα βγει 1 φορα την εβδομαδα με τον αντρα της να πανε για ποτο;)

Δεν εχεις αδικο.

Καλα για να πας για εναν καφε για 2-3 ωρες δεν θα επρεπε να το συζηταμε καν, ιδιως αν περνας ηδη πολλες ωρες με τα παιδια....

Εμενα το σημειο που δεν μου ταιριαζει (δεν το καταδικαζω ομως, απλα δεν το κανω εγω) ειναι να διανυκτερευσει το παιδι αλλου, χωρις εμενα. Οσο πηγμενη και να ειμαι, ο,τι προγραμμα και να εχω, σπιτι το βραδυ γυριζω.

Καλα, ψοφαω για ταξιδια με παιδια, εδω στο Μοναστηρακι παω για βολτα (σκασιαρχειο απο τη δουλεια :oops::oops: ) και ζηλευω ολους τους τουριστες με μωρα νεογεννητα, 3 και 4 και 6 παιδια, γουσταρω....

Προφανως, δεν αισθανονται ομως ολοι ετσι η απλα καποιες φορες εχουν αναγκη να πανε και μονοι τους, και δεν ειναι κακο. Αν τα παιδια ειναι επισης ευχαριστημενα, εμας δεν μας πεφτει λογος. Αν ειναι τσαουσες/ηδες σαν εμενα, τοτε εχουν προβλημα γιατι οταν γυρνουσαν τους το εβγαζα ξινο :cool:

Αλλα ο καθε γονιος μπορει να ψυχολογησει το παιδι του πιστευω.

Συμφωνώ απόλυτα. Αλίμονο αν ένας γονιός δεν μπορούσε να ψυχολογησει το ίδιο του το παιδί και τις ανάγκες του. Αν και για μένα προσωπικά η λέξη κλειδί ειναι η ισορροπία και η αποφυγή ακροτητων και απο τις δυο πλευρές για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν κι αυτά με τη σειρά τους ισορροπημένες προσωπικότητες. Παν μέτρον άριστον λοιπόν.

Δεν εχεις αδικο.

ΥΓ Καλα για να πας για εναν καφε για 2-3 ωρες δεν θα επρεπε να το συζηταμε καν, ιδιως αν περνας ηδη πολλες ωρες με τα παιδια....

εεεεμμμμμ. θελει λιγο να ξεσπας και καπου να αλλαζεις περιβαλλον.εν δουλευα το πιο πιθανον επειδη με ξερω ειναι να μην εβγαινα καθε βδομαδα και το παιδι μου να μην ηταν στη γιαγια του γιατι πολυ απλα θα μου λειπε και θα ηθελα να ειμαι μαζι του...το παιδι μου καθε μερα μου λεει σε αγαπαω μεχρι το διαστημα:mrgreen::mrgreen::mrgreen: του εχω κανει κακο δηλαδη που περναει ενα διημερο με την σουπερ και νεοτατη γιαγια της?:mrgreen::mrgreen: αααα ρε μανα μπες να διαβασεις τι λεω για σενα μπας και σταματησεις και λιγο την μουρμουρα!!:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...