Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγγραφή στο νήπιο - αντίληψη παιδιού;;;

Recommended Posts

6 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Αναφέρεις ακραία σχολικά περιστατικά και θα έπρεπε να αλλάξεις σχολείο στο παιδί. Ενδεχομένως αν , ανταποκρίνονται σε αληθινά περιστατικά και μια γραπτή αναφορά στην πρωτοβάθμια.  Το κυριότερο όμως να αλλάξεις σχολείο. Επιπλέον, φοιτά σε δημόσιο ή ιδιωτικό? Αυτό με τις ασκήσεις δεν στέκει ο μισθός είναι με τον μήνα δεν έχει κάποιο όφελος να μην γράψει 2-4 ασκήσεις για το παιδί. Το σχολείο που περιγράφεις απέχει πολύ από το τυπικό σχολείο και θα έπρεπε να δράσεις συντονισμένα. Εφόσον, δεν είστε ικανοποιημένοι από την διδασκαλία που όπως παρουσιάζεται δεν γίνεται...και είναι σε βάρος του παιδιού που έχει ανεπτυγμένη νοημοσύνη θα έπρεπε να γίνει εγγραφή σε κάποιο πρότυπο σχολείο με διαφορετικά ερεθίσματα. Κατά το πέρας του δημοτικού μπορει το παιδί να δώσει εξετάσεις και να φοιτήσει σε πρότυπο πειραματικό σχολείο, για αυτό τον λόγο έχουν δημιουργηθεί, για να φιλτράρουν και να περνούν τους πιο ανεπτυγμένους νοητικά και μαθησιακά.

Το σχολείο που περιγράφω είναι ένα αρκετά τυπικό δημόσιο δημοτικό και μάλιστα που δέχεται μεταγραφες από τα 3 κοντινά σχολεία, όπου οι συνθήκες είναι αρκετά χειρότερες. Τη δυνατότητα να ψάξω πολύ μακριά δεν την έχω, ούτε μπορώ να γράψω το παιδί όπου μου κατέβει. Το ιδιωτικό για διάφορους λόγους δεν το θεωρώ λύση. Δε ξέρω σε πια χώρα η ωριαία άτυπη αποβολή μαθητή στο δημοτικό είναι περίεργη, αλλά όχι στην Ελλάδα. Το "πήγαινε να καθήσεις την υπόλοιπη ώρα έξω από το γραφείο ή μέσα στο γραφείο" είναι τυπικότατη τιμωρία και αντιμετώπιση μαθητή από την πρώτη κιόλας, ειδικά στις ειδικότητες, που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι άνθρωποι που από το Γυμνάσιο/Λύκειο τους πέταξαν στα Δημοτικά χωρίς ούτε 10 λεπτά εκπαίδευσης στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες αυτών των ηλικιών.

Η αναφορά στην πρωτοβάθμια τι θα λέει δηλαδή; Εχω κάνει γραπτή αναφορά προ 2 ετών όταν η πεφωτεισμένη δασκάλα απέβαλε συστηματικά το γιο μου και άλλα παιδιά (ετών ούτε καν 6) και όταν εφάρμοζε μεθόδους πειθαρχίας του τύπου να βάζει τον άτακτο μαθητή στη μέση και να ζητά από την τάξη να ψηφίσει την τιμωρία του. Εγιναν άπειρες συναντήσεις με τη διευθύντρια και το σχολικό σύμβουλο, άπειρες συστάσεις στη δασκάλα, η εν λόγω κυρία εκεί είναι και διδάσκει, να είναι καλά η μονιμότητα στο δημόσιο και η έλλειψη διαδικασιών αξιολόγησης.

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 107
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημόσιο δεν είναι το υπουργείο Παιδείας που κατευθύνει τα σχολεία? Εκεί αναφέρουν με το δημόσιο. Παπαγαλια καλλιεργεί σ αυτους που τους βόλεψε η παπαγαλια, αλλά δεν μπορεί να βάζουμε σε τσουβαλι  παπαγαλια τα πάντα , είναι τα μαθηματικά μάθημα παπαγαλια? Η φυσική? Η χημεία? Ακόμη και τα θεωρητικά με παπαγαλια δεν βγαίνουν. Ας μην λέμε ότι θέλουμε. Η Χρυσή μετριότητα ξαναλέω δεν καλλιεργειται από το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά από τις ίδιες τις μετριότητες γιατί αρκούνται στην μετριότητα. Το εκπαιδευτικό σύστημα μια κατεύθυνση δίνει.

Aν θες να το πάμε εκεί, θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω, με βάση τα λόγια διευθύντριας δημόσιου δημοτικού που ειχα πέρσυ ότι ο μέσος εκπαιδευτικός ειδικά στις ηλικίες γύρω από τα 40-50 είναι ο άνθρωπος που δεν πέρασε πουθενά αλλού από τις σχολές που θα ήθελε, ή δεν μπόρεσε να ασκήσει το επάγγελμα που πραγματικά θα ήθελε, και "κατάντησε" στο σχολείο, χωρίς να αγαπά τους μαθητές, απογοητευμένος από το μισθό του και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Σαφέστατα και υπάρχει μεγάλο ποσοστό εξαιρέσεων, που ασχολήθηκε με το επάγγελμα από μεράκι και έχω και προσωπικά γνωρίσει αρκετούς σε όλες τις βαθμίδες. Αλλά όσο μεγάλο ποσοστό κι αν είναι, δεν αγγίζει καν το 50%. Οπότε, πράγματι: η μετριότητα δεν μπορεί να διδάξει κάτι καλύτερο, και δεν θέλει κιόλας.

• Μου αρέσει 1

6 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

@ΑΡΓΚ η εξατομικευση της διδασκαλιας ειναι μεσα στις υποχρεωσεις του εξπαιδευτικου. Δεν ειναι εξτρα δουλεια. Απορω μαλιστα πως δεν ψαχνει η ιδια η δασκαλα τροπους. που στο κατω κατω τη δουλεια της θα βοηθησουν. Δηλαδη κ καθαρα ωφελιμιστικα να το δει κερδος εχει. 

@Έσπερος, επειδή είσαι και εκπαιδευτικός, ειλικρινά πες μου, πόσοι συνάδελφοί σου θα πιάσουν το κάθε παιδί, θα δουν πού υστερεί και θα του προτείνουν πώς να λύσει το πρόβλημα, ή που έχει ταλέντο και πώς να το καλλιεργήσει; Σαφώς και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και κάνουν τεράστια διαφορά στη σχολική ζωή ενός μαθητή, αλλά πόσοι είναι; 

Δημόσιο δεν είναι το υπουργείο Παιδείας που κατευθύνει τα σχολεία? Εκεί αναφέρουν με το δημόσιο. Παπαγαλια καλλιεργεί σ αυτους που τους βόλεψε η παπαγαλια, αλλά δεν μπορεί να βάζουμε σε τσουβαλι  παπαγαλια τα πάντα , είναι τα μαθηματικά μάθημα παπαγαλια? Η φυσική? Η χημεία? Ακόμη και τα θεωρητικά με παπαγαλια δεν βγαίνουν. Ας μην λέμε ότι θέλουμε. Η Χρυσή μετριότητα ξαναλέω δεν καλλιεργειται από το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά από τις ίδιες τις μετριότητες γιατί αρκούνται στην μετριότητα. Το εκπαιδευτικό σύστημα μια κατεύθυνση δίνει.

Η φυσική και η χημεία μπορούν να γίνουν άνετα παπαγαλία και τα μαθηματικά το ίδιο. Δασκάλα ΣΤ δημοτικού απέρριψε λύση της κόρης μου σε εξίσωση θεωρώντας την λάθος. Εχω διδάξει μαθηματικά σε μαθητές που ετοιμάζονταν για ολυμπιάδα και σε φοιτητές. Η λύση ήταν άψογη, αλλά ήταν όντως ασυνήθιστη. Η δασκάλα απλά δεν είχε καν τις γνώσεις να το κρίνει. Είχα δείξει το τετράδιο σε 2 φίλους μαθηματικούς σε γυμνάσιο και οι 2 τραβάγαν τα μαλλιά τους και έλεγαν ότι "καταλαβαίνεις τώρα πόσο δύσκολη είναι η δουλειά μας, όταν οι μαθητές αυτής της κυρίας του χρόνου έρθουν σε εμάς, πριν τους διδάξουμε, πρέπει πρώτα να τους ξεμάθουμε όσα έχουν μάθει να ακολουθούν μηχανιστικά "

• Μου αρέσει 1

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

@Έσπερος, επειδή είσαι και εκπαιδευτικός, ειλικρινά πες μου, πόσοι συνάδελφοί σου θα πιάσουν το κάθε παιδί, θα δουν πού υστερεί και θα του προτείνουν πώς να λύσει το πρόβλημα, ή που έχει ταλέντο και πώς να το καλλιεργήσει; Σαφώς και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και κάνουν τεράστια διαφορά στη σχολική ζωή ενός μαθητή, αλλά πόσοι είναι; 

Λιγοι. Μπορει κ ελαχιστοι. Για να μην κανω την εξυπνη, κο εγω επιφανειακα το κανω. Πιο πολυ για να νιωσει μελος της ομαδας ο καθητης παρα γιατι πιστευω οτι θα του μαθω κατι. Επισης αν καποιος ειναι αθορυβος ειναι λιγοτερο πιθανο να του αφιερωσω χρονο οσο σε καποιον που εκδηλωνει το οτι ξεχωριζει. Απλως το επεσημανα επειδη ειπες οτι δεν μπορει να κανει εξτρα δουλεια η δασκαλα. Κανονικα ειναι μετος της δουλειας της. Και αν μιλαμε για τη δασκαλα της ταξης που εχει μονο 25-30 παιδια και οχι ειδικοτητα που εχει ολο το σχολειο, ε θα επρεπε να ξερει τις αναγκες των μσθητων. Αντιστοιχα στη ββσθμια την πολυτελεια αυτη την εχουν οσοι κανουν πολλες ωρες σ' ενα τμημα: φιλολογοι, φυσικοι, μαθηματικοι.

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Η φυσική και η χημεία μπορούν να γίνουν άνετα παπαγαλία και τα μαθηματικά το ίδιο. Δασκάλα ΣΤ δημοτικού απέρριψε λύση της κόρης μου σε εξίσωση θεωρώντας την λάθος. Εχω διδάξει μαθηματικά σε μαθητές που ετοιμάζονταν για ολυμπιάδα και σε φοιτητές. Η λύση ήταν άψογη, αλλά ήταν όντως ασυνήθιστη. Η δασκάλα απλά δεν είχε καν τις γνώσεις να το κρίνει. Είχα δείξει το τετράδιο σε 2 φίλους μαθηματικούς σε γυμνάσιο και οι 2 τραβάγαν τα μαλλιά τους και έλεγαν ότι "καταλαβαίνεις τώρα πόσο δύσκολη είναι η δουλειά μας, όταν οι μαθητές αυτής της κυρίας του χρόνου έρθουν σε εμάς, πριν τους διδάξουμε, πρέπει πρώτα να τους ξεμάθουμε όσα έχουν μάθει να ακολουθούν μηχανιστικά "

@Dust pink αυτο ακριβως εννοω κι εγω!

Διαφημίσεις

@ΑΡΓΚ Τα γεγονότα που περιγράφεις να συμβαίνουν στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά σου θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις και απορρω πως οι γονείς ειδικά στο σημείο με την τιμωρία δεν θελήσατε να κινηθείτε νομικά η τουλάχιστον ο εκπαιδευτικός που το διέπραξε να περάσει πειθαρχικό. Είναι ακραίο δείγμα βασανισμού ψυχικού. Γθα την αποβολή στο γραφείο το ίδιο, στην χειρότερη θα μπορούσε η δασκάλα να πει στο παιδί να περιμένει μέχρι να τελειώσουν τα άλλα παιδιά που σκέφτονται τις λύσεις της άσκησης και χρειάζονται ησυχία. Αν ήμουν στην θέση σου θα έπαιρνα το παιδί από αυτό το κολαστήριο χθες ,όσο μακριά και αν ήταν το επόμενο αξιοπρεπές σχολείο. Προέχει η ψυχική ηρεμία του παιδιού, έτσι συντηρείται το πρόβλημα.

Για τα λόγια της διεύθυνσης του σχολείου περί ανθρώπων που το σύστημα τους πέταξε στις εκπαιδευτικές σχολές τι να πω είναι επιλογή του κάθε ένα για το που θα διδάξει αν θέλει ασχολείται με το δημόσιο ή με το ιδιωτικό για διαφορετικούς λόγους. Σοβαρή επιχειρηματολογία πάντως για τα οποία προβλήματα προκύπτουν μετάηυ σας παιδί, δάσκαλοι δεν υπάρχει. Η εντύπωση που έχω είναι ότι ένα σχολείο μουτζωνει τα μούτρα του ,έρχεστε σε άκαρπη αντιπαράθεση και άκρη δεν βγαίνει. Οπότε πρότεινα αλλαγή περιβάλλοντος , το σχολείο δύσκολα θα αλλάξει όσο και αν επιμένεις. Η εκπαίδευση το ξέρουμε ότι υπολειτουργεί όπως πολλά πράγματα σ αυτή την χώρα, δεν βγαίνει όμως κάτι με το να μοιρολατρουμε , η αλλαζουμε σχολείο, χώρα δεν ξερω η κρατάμε τα καλά στοιχεία αυτού που μας δίνεται. Δεν έχω κανένα συμφέρον από την δημόσια παιδεια ,οπότε θα μπορούσα να κράζω νυχθημερόν τις παραλείψεις της παιδειας όμως δεν έχει νόημα, γνωρίζουμε ποιες είναι και πασχίζουμε να δώσουμε κάτι καλύτερο. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω τα εξής, τον αξιοκρατικό χαρακτήρα της, τις δυνατότητες που δίνει δημόσια και δωρεάν. Όσο για τους εκπαιδευτικούς δεν θέλω να αναφερθώ στα κατά ,δεν έχει νόημα και πάλι, τα ξέρουμε αυτό όμως που οφείλω να κάνω είναι να σέβομαι το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι αναπληρωτές, ωρομισθιοι με διδακτορικό αφήνουν πίσω οικογένεια ,παιδιά , σπίτι, την ασφάλεια της πόλης τους και γυρνούν σαν τους πρόσφυγες σε κάθε ακριτικό και απομακρυσμένο μέρος για να μάθουν τα παιδιά μας λίγα γράμματα, και μάλιστα με μισθό που δεν φτάνει ούτε για τον μήνα...αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορεί να το κάνουν γιατί δεν είχαν τι άλλο να κάνουν όπως ισχυρίζεται η διευθύντρια ...αλλά θέλει και μεράκι για τη δουλειά σου. 

11 ώρες πρίν, ZWH είπε:

Οσα χρονια κανω παρεα με μαμαδες, εδω και 19 χρονια που ειναι η μεγαλη μου κορη, παντα μα παντα θα υπαρχει μια μαμα στην παρεα που θα θεωρει το παιδι της εφυια και οτι θα πρεπει να εχει διαφορετικη αντιμετωπιση. Ειδικα δεν οταν πανε στην πρωτη δημοτικου. Εκει να ζητανε διαχωρισμο, να γινεται ο κακος χαμος, μονο και μονο επειδη το παιδι ηταν πιο δουλεμενο απο τα αλλα. Στην πορεια τα πραγματα συνηθως αλλαζουν. Ξερω αρκετα παιδακια στα δυο που τραγουδανε στα αγγλικα απλα επειδη βαζουμε τραγουδακια απο μηνων. Η κορη μου στα δυο της εβλεπε διαφορα στην εφημεριδα πχ τραπεζα πειραιως και οι αλλοι παθαιναν πλακα γιατι νομιζε οτι διαβαζε. Ναι καταφερε να διαβασει νωριτερα απο τα παιδια της ηλικιας της, να γραψει νωριτερα, να εχει μια συγκεκριμενη αντιληψη  Ειναι ταλαντουχα σε καποιους τομεις και μεχρι εκει.  Γνωστος μου παιδι στα 2 του εβλεπε τους αριθμους στα λεωφορεια και ηξερε ακριβως το δρομολογιο του. Στα 15 ειναι ενας απλα μετριος μαθητης. Εχω πολλα τετοια παραδειγματα . Επισης αναρωτιεμαι, ενα παιδακι στα 2 που οκ ας πουμε οτι ξερει και γραφει, εχει κατακτησει ολα τα πραγματα της ηλικιας του? Εχει κατακτησει την ωριμότητα ενος 5χρονου παιδιου που οντως γραφει γραμματα σε δυο γλωσσες? η απλα δινουμε προτεραιότητα σε αυτο που μας συμφέρει να αναδείξουμε και δεν κοιταζουμε σφαιρικα την ωριμοτητα του παιδιου μας? Απλες αποριες εκφραζω ;) . Εγω ευχομαι το καθε παιδι να βρει τον δρομο του, να ειναι ευτυχισμενο στην ζωη του, χωρις τα απωθημενα και την επαρση την δικη μας. Ευχομαι τα πραγματικα χαρισματικα παιδια να βρουν τον δρομο της ευτυχιας, γιατι ειναι δυσκολος ;) . Καλη συνεχεια σε ολους. 

Με την διαφορά ότι μια μαμά (ή μπαμπάς) με παιδί που είναι πραγματικά ιδιαίτερο σπανίως θα το μοιραστεί με τους άλλους γονείς και θα περνάει τον περισσότερο χρόνο της προβληματιζόμενη, ανησυχώντας και ευχόμενη κρυφά να προσέγγιζε το παιδί περισσότερο τον μέσο όρο....

• Μου αρέσει 2

Το θέμα έχει κλειδωθεί προσωρινά. 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...