Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι άλλαξε για σας με την κρίση?

LA LATINA

Recommended Posts

σας ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινεται!! σιγουρα δεν ειχα στο μυαλο μου να γεννησω σε κλινικη ουτε να παρω την χλιδατη κουνια, καροτσι... κλπ ουτε ειχα εχω στο μυαλο μου να παω σε δικο μου σπιτι(επειδη μενουμε με τους γονεις μου). η να βρω δουλεια τον 800-1000 ευρω για να κανω παιδι. μια δουλεια κ των 500 ευρω για μενα ειναι καλα λεφτα για να παρεχεις τα απαραιτητα στο παιδι αλλα και στο σπιτι που μενω. αλλα οταν στο σπιτι το μονο εισοδημα που μπενει ειναι 300 ευρω και ειμστε 4 ατομα κ υπαρχει δανειο, δεη νερο κλπ. πως να μην φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να του παρεχω τα απαραιτητα? α! του χρονου δε θα εχουμε ουτε ασφαλεια. υπαρχουν στιγμες που λεω θα το κανω και ο θεος βοηθος! κ αμεσως λεω μηπως ειμαι εγωιστρια κ κοιταζω τι θελω εγω αλλα χωρις να υπολογιζω της συνεπειες? τι θα γινει οταν ειναι να γινουν εξετασεις κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης, κ πως θα γεννησω χωρις ασφαλεια κ χωρις λεφτα? δυσκολα τα πραγματα..:cry:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 134
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

σας ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινεται!! σιγουρα δεν ειχα στο μυαλο μου να γεννησω σε κλινικη ουτε να παρω την χλιδατη κουνια, καροτσι... κλπ ουτε ειχα εχω στο μυαλο μου να παω σε δικο μου σπιτι(επειδη μενουμε με τους γονεις μου). η να βρω δουλεια τον 800-1000 ευρω για να κανω παιδι. μια δουλεια κ των 500 ευρω για μενα ειναι καλα λεφτα για να παρεχεις τα απαραιτητα στο παιδι αλλα και στο σπιτι που μενω. αλλα οταν στο σπιτι το μονο εισοδημα που μπενει ειναι 300 ευρω και ειμστε 4 ατομα κ υπαρχει δανειο, δεη νερο κλπ. πως να μην φοβαμαι οτι δεν θα μπορω να του παρεχω τα απαραιτητα? α! του χρονου δε θα εχουμε ουτε ασφαλεια. υπαρχουν στιγμες που λεω θα το κανω και ο θεος βοηθος! κ αμεσως λεω μηπως ειμαι εγωιστρια κ κοιταζω τι θελω εγω αλλα χωρις να υπολογιζω της συνεπειες? τι θα γινει οταν ειναι να γινουν εξετασεις κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης, κ πως θα γεννησω χωρις ασφαλεια κ χωρις λεφτα? δυσκολα τα πραγματα..:cry:

πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο αυτο οταν δεν υπαρχουν εισοδηματα γιατι κακα τα ψεματα και δανεικα πραγματα να παρεις το παιδι θελει και γιατρο και φαγητο και μεγαλωνοντας αλλαζουν και οι απαιτησεις. Σου ευχομαι πραγματικα να χαρεις τη μητροτητα και η κριση να μην ειναι ανασταλτικος παραγοντας. Μην απελπιζεσαι μπορει συντομα να βρεθει μια δουλεια και να προχωρησετε, καποια στιγμη ολα φτιαχνουν

Πάνω σ αυτό που λέει η Ελίσα, ψάχνοντας στο booking.com πριν λίγες μέρες είδα ότι όποιο μέρος και να διάλεξα (Χαλκιδική, Θάσο, κάποια άλλα νησιά) παρουσιάζει ακόμα και τα πιο πανάκριβα ξενοδοχεία με ένα δυο δωμάτια διαθέσιμα μέχρι τέλος Αυγούστου. Δείχνει δλδ οτι όλα τα άλλα έχουν κλειστεί. Από ποιον αναρωτιέμαι....Και πόσες ακυρώσεις θα πέσουν αναρωτιέμαι επίσης.....

Αυτά στην ουσία είναι δωμάτια που έχουν δεσμευτεί-κλειστεί από πρακτορεία (κυρίως εξωτερικού).

Aφου τα πρωτα εκλαψα, εσκασα , εκοψα μετα πηρα την ζωη στα χερια μου! Μεσα απο την κριση δημιουργουντε οι καλυτερες ιδεες για επιβιωση. Ετσι λοιπον μου γεννηθηκε η δημιουργια. Κατι που στο παρελθον δεν το ειχα ουτε καν στο πισω μερος του μυαλου μου αλλα κυριως δεν περιμενα να εχω ταλεντο σε κατι. Δοξα τον Θεο εδω και ενα ευλογο διατημα σηκωσα τα μανικια και κανω ενα ονειρο μου πραξη και παει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και μαλιστα μεσα απο το fb. Σας συμβουλευω και εσας να ψαξετε τροπους να στιψετε το κεφαλι σας και θα πετυχετε!

Αυτά στην ουσία είναι δωμάτια που έχουν δεσμευτεί-κλειστεί από πρακτορεία (κυρίως εξωτερικού).

Αυτο ισχυε και παλια. Εμεις σημερα, μιλαμε για τη μεγαλη αυξηση σε ταξιδια, ιδιως στο εξωτερικο απο ΕΛΛΗΝΕΣ. Μου το λεει κολλητη μου που εργαζεται σε πρακτορειο ταξιδιων. Δεν προλαβαινει να κλεινει διημερα και τριημερα....

Επισης ανεργος και καλα γειτονας μου, που κλαιγοταν, παει λεει Κοστα Ρικα μετα το Πασχα (!!!). ΚΑΠΟΥ τα βρισκουν. Απλα ειναι αποριας αξιο, το ΠΟΥ...

Διαφημίσεις

Aφου τα πρωτα εκλαψα, εσκασα , εκοψα μετα πηρα την ζωη στα χερια μου! Μεσα απο την κριση δημιουργουντε οι καλυτερες ιδεες για επιβιωση. Ετσι λοιπον μου γεννηθηκε η δημιουργια. Κατι που στο παρελθον δεν το ειχα ουτε καν στο πισω μερος του μυαλου μου αλλα κυριως δεν περιμενα να εχω ταλεντο σε κατι. Δοξα τον Θεο εδω και ενα ευλογο διατημα σηκωσα τα μανικια και κανω ενα ονειρο μου πραξη και παει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και μαλιστα μεσα απο το fb. Σας συμβουλευω και εσας να ψαξετε τροπους να στιψετε το κεφαλι σας και θα πετυχετε!

Μπράβο που τα καταφέρνεις, το θέμα όμως δεν είναι πως να επιτύχεις εν μέσω κρίσης, αλλά το πως θα βγούμε όλοι από την κρίση.

Όταν δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα, όταν σε κλέβει το κράτος, όταν δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας, το θέμα μου δεν είναι πως να τη γλυτώσω ατομικά. Και δεν το λέω από πλευράς ηθικής. Αλλά όταν οι συνθήκες είναι χάλια και εσύ προσπαθείς να πιαστείς από κάπου με νύχια και με δόντια, θα σωθείς πρόσκαιρα. Κάποια στιγμή θα πέσεις και εσύ, γιατί όλα γύρω σου καταρρέουν.

Αυτο ισχυε και παλια. Εμεις σημερα, μιλαμε για τη μεγαλη αυξηση σε ταξιδια, ιδιως στο εξωτερικο απο ΕΛΛΗΝΕΣ. Μου το λεει κολλητη μου που εργαζεται σε πρακτορειο ταξιδιων. Δεν προλαβαινει να κλεινει διημερα και τριημερα....

Επισης ανεργος και καλα γειτονας μου, που κλαιγοταν, παει λεει Κοστα Ρικα μετα το Πασχα (!!!). ΚΑΠΟΥ τα βρισκουν. Απλα ειναι αποριας αξιο, το ΠΟΥ...

Συγγνώμη αλλά το αμφισβητώ αυτό. Ότι αυξήθηκαν τα ταξίδια από Έλληνες, πόσο μάλλον από Έλληνες της μεσαίας και κάτω τάξης...

Επίσης, όποιος κλαίγεται δεν σημαίνει ότι έχει και πραγματική ανάγκη.

πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο αυτο οταν δεν υπαρχουν εισοδηματα γιατι κακα τα ψεματα και δανεικα πραγματα να παρεις το παιδι θελει και γιατρο και φαγητο και μεγαλωνοντας αλλαζουν και οι απαιτησεις. Σου ευχομαι πραγματικα να χαρεις τη μητροτητα και η κριση να μην ειναι ανασταλτικος παραγοντας. Μην απελπιζεσαι μπορει συντομα να βρεθει μια δουλεια και να προχωρησετε, καποια στιγμη ολα φτιαχνουν

ετσι ειναι. δεν μπορω(καλως η κακως) να υπολογιζω στο οτι κατι θα δωσει η γιαγια μου(που μου ειπε κανε κ εμεις εδω ειμαστε. σε τι να μας πρωτο βοηθησει? στο φαγητο, στη δεη, στο δανειο..) η να υπολογιζω σε μια θεια που θα δωσει ενα καροτσι η μια κουνια. ελπιζω στο καλυτερο αλλα αυτη ιστορια εχει καιρο κ δεν εχουμε κουραγιο για να πουμε υπομονη. υπαρχουν στιγμες που λεω θα φτιαξουν τα πραγματα κ θα κανω παιδι, κ υπαρχουν στιγμες που λεω μηπως πρεπει να το παρω ποφαση οτι δεν θα κανω:cry:

λιλουμ υπομονή τότε, αν δεν υπάρχει ασφάλεια αφήστε το λίγο πιο πίσω. Μην απελπίζεσαι, εγώ το πρώτο το έκανα 39 και το δεύτερο 41 ετών. Ε... μακάρι να τα είχα κι εγώ στα 30 μου. Θα έκανα κι άλλα..

Στο θέμα μας: Θάσο και Χαλκιδική κάθε χρόνο έχει πληρότητα ~80% και λίγο λέω από Γερμανούς, λίιιιγους Βούλγαρους και λίιιιιγους Ρουμάνους τουρίστες. Ολα τα αυτοκίνητα έιναι πολυτελή με ξένες πινακίδες. Και γεμάτα κονσέρβες των 2 τελευταίων Εθνικοτήτων παιδιά. Τους Έλληνες τους βλέπεις επι το πλείστον μόνο για 3ήμερα και πάλι μιλάμε για ΒορειοΕλλαδίτες που το έχουν ως κοντινό προορισμό ή έχουν οικείους ή κατάγονται από αυτά τα μέρη.

Κι εγώ αμφισβητώ τα ταξίδια των Ελλήνων που σας λένε, μόνο τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν ανέβει, μη σου πω πως έχουν τριπλασιαστεί (εξωστρέφεια) χωρίς να είναι και αυτά πάντα επιτυχή. Εγκυρη πηγή: η δουλειά μου.

Θυμάμαι και μια γιατρό μας που έλεγε πως όλα είναι καλά πέρσυ (φυσικά όταν δεν κόβεις αποδείξεις - όλα είναι τέλεια) και ότι η κρίση είναι στο μυαλό μας και οι άνεργοι είναι τεμπέληδες, φέτος ψάχνει πελάτη με το ντουφέκι κι αυτό γιατί ο κόσμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ χρήματα. Στέρεψε.

Δεν είχε τέτοια πληρότητα ποτέ, κάθε χρόνο κάνω έρευνα από Μάρτιο για τους καλοκαιρινούς μήνες... φέτος βγάζει μόνο κανα δυο δωμάτια σε κάθε μέρος! Αν έρθουν τόσοι τουρίστες φέτος πια, πάσο...

Ρε κορίτσια δεν αντέχω και θα ρωτήσω και όποια μπορέι ας μου απαντήσει. Πως περνάει μια οικογένεια με 400 ευρώ το μηνα με 4 άτομα; Για φαγητό οκ το καταλαβαίνω αλλά πως δεν της πήραν το σπίτι και δεν της έκοψαν το ρεύμα και το νερο; Πως συντηρείς με 400 το μηνα ολη την οικογένεια και υπάρχει και παιδί. Πως κάνεις παιδί όταν δεν μπορείς να του παρέχεις την υγεία του; (παιδί είναι θέλει εμβόλια, αντιπυρετικά, έλεγχο, πολλά απρόοπτα)

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια δεν αντέχω και θα ρωτήσω και όποια μπορέι ας μου απαντήσει. Πως περνάει μια οικογένεια με 400 ευρώ το μηνα με 4 άτομα; Για φαγητό οκ το καταλαβαίνω αλλά πως δεν της πήραν το σπίτι και δεν της έκοψαν το ρεύμα και το νερο; Πως συντηρείς με 400 το μηνα ολη την οικογένεια και υπάρχει και παιδί. Πως κάνεις παιδί όταν δεν μπορείς να του παρέχεις την υγεία του; (παιδί είναι θέλει εμβόλια, αντιπυρετικά, έλεγχο, πολλά απρόοπτα)

Ας μπω και εγω στην συζητηση σας,με 400 ευρω μαρια μου δεν ζεις εκτος αν τσονταρουν και παππουδες,που δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Να σας πω και εγω ως μανα 3 παιδιων,δεν εχω ενοικιο και ζω σε δικο μου σπιτι, προσπαθω να ειμαι συνεπης στους λογαριασμους οσο μπορω ,αυτο σημενει οτι εχω κοψει εξοδους και διασκεδασεις,εχουμε παρεες και κανουμε εξοδους σε φιλικα σπιτια.

Ρουχα για μενα ουτε θυμαμαι ποτε αγορασα,δεν ερχεται η δικη μου σειρα, για τα παιδια μου φροντιζω αγοραζω παντα στις εκπτωσεις,εμαθα και να μπαλωνω, εμαθα και ψωμι να ζυμωνω, φαγητα δεν πεταμε ποτε ,εχω την πολυτελεια να εχω το δικο μου μπαξεδακι οποτε ο καταψυκτης γεμιζει απο εκει(πιπεριες,φασολακια,μελιτζανες κ.α περσι εβαλα για πρωτη φορα και πατατες με μισο τσουβαλι εβγαλα 11 κλουβες .Μην με κοροιδεψετε για αυτα που διαβαζετε αλλα προσπαθω να μην τους στερω τιποτα και αυτο το καταφερνω μονο με τετοια οικονομια αν αγοραζεις τα παντα δεν σου μενει τιποτα .Δειλα δειλα εμαθα ακομα και μαρμελαδες ,τουρσια τα παντα για να μην πεινασουμε .Η μικρη μου τωρα φοραει τα ρουχα της μεγαλης και ετσι πορευομαστε

Απλα θα θελα να πω στη κοπελα που ρωτησε για μωρο οτι αυτο δεν προγραμματιζεται,γινεται οταν το θελει ο θεος,μην περιμενεις ποτε θα ερθει η καταλληλη στιγμη γιατι ισως να μην ερθει ποτε,αλλωστε παιδια γεννιοντουσαν παντα.Η μονη χαρα στης ζωη μας και το μονο νοημα ειναι τα παιδια και το γελιο τους που σου δεινει δυναμη να αντεχεις.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

δεν περναει!απλα πρσπαθει να τα περναει γιατι δεν γινετε διαφορετικα.και εγω θα ηθελα να κανω ολα τα εμβολια στο παιδι μου αλλα δεν μπορω.και εγω φοβαμαι μην τυχει κατι απροοπτο και δεν ξερω τι να κανω.ομως δεν προχωρας συμφωνα με αυτο.ελπιζεις και προσπαθεις για το καλυτερο.τα 400-500 κατοσταρικα που μπαινουν σπιτι μου πανε 50 ευρο την εβδομαδα φαγητο και τα υπολοιπα κοιτω να φυλαω(δεν βγαινει παντα)κανα φραγκο για την διμηνια του ρευματος αντε και 30ευρο νερο.δυστυχως για μενα δε με νοιαζει(ρουχα καλλυντικα κτλ γιατι τα ειχα περισσια οταν ημασταν ανετα)με νοιαζει για το παιδι μονο κανα εμβολιο αν κατσει κανα φραγκο καλως αν δεν κατσει χαμογελαω και προχωραω γιατι πολυ απλα ουτε το τζοκερ περιμενω ουτε μπορω να παω να ληστεψω καμια τραπεζα:-P:razz::-P

Και εγω...επειδη ενα κομματι των εσοδων μου μειωθηκε, πολλα μου τα φαγε η εφορια, αλλο κομματι των εσοδων μου εκλεισε, αποφασισα να ρισκαρω δημιουργωντας :-)....επιασε ευτυχως. Πενια τεχνας κατεργαζεται!

Μπράβο που τα καταφέρνεις, το θέμα όμως δεν είναι πως να επιτύχεις εν μέσω κρίσης, αλλά το πως θα βγούμε όλοι από την κρίση.

Όταν δεν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα, όταν σε κλέβει το κράτος, όταν δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας, το θέμα μου δεν είναι πως να τη γλυτώσω ατομικά. Και δεν το λέω από πλευράς ηθικής. Αλλά όταν οι συνθήκες είναι χάλια και εσύ προσπαθείς να πιαστείς από κάπου με νύχια και με δόντια, θα σωθείς πρόσκαιρα. Κάποια στιγμή θα πέσεις και εσύ, γιατί όλα γύρω σου .

Συμφωνω ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και ηθικα. Επι του πρακτεος ειμαι στη λογικη ΄ο σωζων εαυτον σωθητω ΄ και δεν ντρεπομαι για αυτο. Παιδια , το κρατος εχει καταρρευσει....οσοι μπορουν βεβαια πρεπει να βοηθουν. Παω σε δημοσιες υπηρεσιες που συνεργαζομαι και αγοραζω γραφικες υλες κλπ για να μπορω να κανω την δουλεια μου...δεν τους δινουν τιποτα. Δεν το κανω επειδη ειμαι καλη, αλλα αλλιως δεν θα εξηπυρετηθω.

Αν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι? μονο οταν το θελουν ΟΛΟΙ αυτοι....και αναμενω..μεχρι τοτε...αν αντεξω....γιατι αναμενω και δεν ξεσηκωνομαι? Τι να κανω? εδω ΣΙΩΠΟΥΝ και ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ οσοι δεν βγαζουν τα προς το ζην...ακουγεται ασχημο? επιτηδες το γραφω γιατι μου κανει εντυπωση!!!

Συμβιβασμενη? βολεμενη? δεν ξερω....μπορει....ισως απλα καλη επιχειρηματιας...χωρις δανεια, χωρις οφειλες, χωρις περιιτα εξοδα.

Η κατασταση ειναι πολυ ασχημη για συνταξιουχους και δημοσιους υπαλληλους....και για μαγαζια που δουλευαν με αυτες τις ομαδες.

Οι αλλοι λιγο πολυ , την ψιλοπαλευουν νομιζω.

.............εχω την πολυτελεια να εχω το δικο μου μπαξεδακι οποτε ο καταψυκτης γεμιζει απο εκει(πιπεριες,φασολακια,μελιτζανες κ.α περσι εβαλα για πρωτη φορα και πατατες με μισο τσουβαλι εβγαλα 11 κλουβες .Μην με κοροιδεψετε για αυτα που διαβαζετε αλλα προσπαθω να μην τους στερω τιποτα και αυτο το καταφερνω μονο με τετοια οικονομια αν αγοραζεις τα παντα δεν σου μενει τιποτα .Δειλα δειλα εμαθα ακομα και μαρμελαδες ,τουρσια τα παντα για να μην πεινασουμε ..........

Τι να κοροιδέψουμε κοπέλα μου? Αξιοθαύμαστη είσαι!

Κι εμείς τα ίδια, και προ κρίσης θέλαμε να ξέρουμε τι τρώμε...ντομάτες, αγγουράκια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μαιντανό, φασολάκια, φέτος και αρακά, σπανάκι, όλα στο μπαξεδάκι μας! Η πατάτα δεν πιάνει παντού, δυστυχώς (και θα μπορούσα να τρέφομαι αποκλειστικά εγώ χιχιχι). Και φύλλο ανοίξαμε, και πιτούλες κάναμε, και ψωμάκι, και μαρμελάδες, και χυλοπίτες......και οτι φτιάχνεται τέλος πάντων. Και ξέρουμε τι τρώμε, χωρίς φάρμακα, από τον κήπο μας ή της γιαγιάς μας. Ευλογία Θεού!

Και εγω...επειδη ενα κομματι των εσοδων μου μειωθηκε, πολλα μου τα φαγε η εφορια, αλλο κομματι των εσοδων μου εκλεισε, αποφασισα να ρισκαρω δημιουργωντας :-)....επιασε ευτυχως. Πενια τεχνας κατεργαζεται!

Συμφωνω ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ και ηθικα. Επι του πρακτεος ειμαι στη λογικη ΄ο σωζων εαυτον σωθητω ΄ και δεν ντρεπομαι για αυτο. Παιδια , το κρατος εχει καταρρευσει....οσοι μπορουν βεβαια πρεπει να βοηθουν. Παω σε δημοσιες υπηρεσιες που συνεργαζομαι και αγοραζω γραφικες υλες κλπ για να μπορω να κανω την δουλεια μου...δεν τους δινουν τιποτα. Δεν το κανω επειδη ειμαι καλη, αλλα αλλιως δεν θα εξηπυρετηθω.

Αν πιστευω οτι θα αλλαξει κατι? μονο οταν το θελουν ΟΛΟΙ αυτοι....και αναμενω..μεχρι τοτε...αν αντεξω....γιατι αναμενω και δεν ξεσηκωνομαι? Τι να κανω? εδω ΣΙΩΠΟΥΝ και ΥΠΟΜΕΝΟΥΝ οσοι δεν βγαζουν τα προς το ζην...ακουγεται ασχημο? επιτηδες το γραφω γιατι μου κανει εντυπωση!!!

Συμβιβασμενη? βολεμενη? δεν ξερω....μπορει....ισως απλα καλη επιχειρηματιας...χωρις δανεια, χωρις οφειλες, χωρις περιιτα εξοδα.

Η κατασταση ειναι πολυ ασχημη για συνταξιουχους και δημοσιους υπαλληλους....και για μαγαζια που δουλευαν με αυτες τις ομαδες.

Και εγώ συμφωνώ με το ο σώζων ευατόν σωθήτω και είπα πριν ότι δεν το λέω από ηθικής πλευράς.Καμία σχέση. Εννοείται πως θα κοιτάξω πως θα επιβιώσω εγώ και η οικογένειά μου, εννοείται πως κάποιος που ελίσσεται πιο καλά και πιο έξυπνα θα είναι σε καλύτερη μοίρα και καλά κάνει. Απλώς ακόμη και να ήμουν αυτός ο κάποιος, δεν μπορώ να νιώσω αισιοδοξία. Και εν μέρη είμαι. Γιατί είχα φροντίσει να έχω λεφτά στην άκρη, δεν χρωστάω πουθενά και αγωνίζομαι να μην εξαντλήσω αυτά τα χρήματα κάποια στιγμή. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να νιώσω ευχαριστημένη. Ούτε εγώ έχω κάνει κανένα ξεσηκωμό ή καμιά επανάσταση. Προσπαθώ να το κάνω μέσω ψήφου και με το να αφυπνίσω τους γύρω μου... Όσο όμως και να επιβιώνω, όταν βλέπω ένα κράτος διαλυμένο στην κυριολεξία, όπου δεν διασφαλίζει τα βασικά για τους πολίτες του, όπου δεν υπάρχει πρόνοια, δικαιοσύνη κτλ, τι να μου κάνει το ότι επιβιώνω έστω και προσωρινά... Τα παιδιά μου αργότερα τι θα κάνουν;

Διαφημίσεις

Δεν καταλαβα ακριβως τι γραφεις, εννοεις οτι οι ιδιωτικοι δεν εχουν προβλημα? Γιατι θεωρω οτι οι περισσοτεροι ανεργοι ειναι απο τον ιδιωτικο, οι περισσοτερο απληρωτοι ειναι επισης απο τον ιδιωτικο και θεωρω επισης οτι οι συνταξιουχοι εχουν εξισου τεραστιο προβλημα

Και εγώ συμφωνώ με το ο σώζων ευατόν σωθήτω και είπα πριν ότι δεν το λέω από ηθικής πλευράς.Καμία σχέση. Εννοείται πως θα κοιτάξω πως θα επιβιώσω εγώ και η οικογένειά μου, εννοείται πως κάποιος που ελίσσεται πιο καλά και πιο έξυπνα θα είναι σε καλύτερη μοίρα και καλά κάνει. Απλώς ακόμη και να ήμουν αυτός ο κάποιος, δεν μπορώ να νιώσω αισιοδοξία. Και εν μέρη είμαι. Γιατί είχα φροντίσει να έχω λεφτά στην άκρη, δεν χρωστάω πουθενά και αγωνίζομαι να μην εξαντλήσω αυτά τα χρήματα κάποια στιγμή. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να νιώσω ευχαριστημένη. Ούτε εγώ έχω κάνει κανένα ξεσηκωμό ή καμιά επανάσταση. Προσπαθώ να το κάνω μέσω ψήφου και με το να αφυπνίσω τους γύρω μου... Όσο όμως και να επιβιώνω, όταν βλέπω ένα κράτος διαλυμένο στην κυριολεξία, όπου δεν διασφαλίζει τα βασικά για τους πολίτες του, όπου δεν υπάρχει πρόνοια, δικαιοσύνη κτλ, τι να μου κάνει το ότι επιβιώνω έστω και προσωρινά... Τα παιδιά μου αργότερα τι θα κάνουν;

Εγώ πάω με την λογική πως πρώτα θα φάνε τα παιδάκια μου και μετά θα ταϊσω και την εφορία. Κι εμείς είχαμε κάτιτις στην άκρη και τα δώσαμε σε έκτακτες εισφορές, χαράτσι και εφορία. :evil::evil::evil::evil::evil:

Δεν είναι παράλογο να σου τρώει τις οικονομίες σου η εφορία;;; αλίμονο, αυτό σημαίνει πως δεν σε φορολογεί σωστά.

Λαϊδα, οι ελ. επαγγελματίες όπως είπα πιο πάνω είναι χαμένοι γιατί όσοι δεν πάνε καλά οι δουλειές τους είναι καταχρεωμένοι και συνήθως δεν τους φτάνουν 2 ζωές για να ρεφάρουν.

Οι ιδιωτικοί δουλεύουν πια για γελοίους μισθούς και οι περισσότεροι δεν πληρώνονται - μόνο έναντι ή και καθόλου. Οι υπάλληλοι μένουν εγκλωβισμένοι για να μην χάσουν τα λεφτά τους.

Οι δημόσιοι υπέστησαν μείωση και οι συνταξιούχοι επίσης. Αλλά οι δεύτεροι είναι αυτοί που είναι ανήμποροι πια να δημιουργήσουν και να προσπαθήσουν. Και ότι πάλεψαν μια ζωή να φτιάξουν (ένσημα για περίθαλψη και σύνταξη, σπίτι για να μην πληρώνουνε ενοίκιο κλπ) έρχεται τώρα η κυβέρνηση και τα παίρνει δικά της, τα φτύνει, τους πατάει - δεν σέβεται... Δεν υπάρχει σύνταγμα, δεν υπάρχει δημοκρατία, μπανανία...

Δεν ξέρω πραγματικά γιατί δεν υπάρχει ξεσηκωμός, κι εγώ περιμένω ένα "κάτι" για να κατέβω να φωνάξω. Νομίζω τελικά πως όλοι περιμένουμε. Μάλλον κάποιον να κάνει την αρχή; να μας παρακινήσει;;; όλοι τα ίδια λέμε.

...........Οι δημόσιοι υπέστησαν μείωση και οι συνταξιούχοι επίσης. Αλλά οι δεύτεροι είναι αυτοί που είναι ανήμποροι πια να δημιουργήσουν και να προσπαθήσουν. ...................

...........Δεν καταλαβα ακριβως τι γραφεις, εννοεις οτι οι ιδιωτικοι δεν εχουν προβλημα? Γιατι θεωρω οτι οι περισσοτεροι ανεργοι ειναι απο τον ιδιωτικο, οι περισσοτερο απληρωτοι ειναι επισης απο τον ιδιωτικο και θεωρω επισης οτι οι συνταξιουχοι εχουν εξισου τεραστιο προβλημα...........

Βλέπω οτι σχολιάστηκε πιο πάνω, γι αυτό θα πω κι εγώ τη γνώμη μου. Άν φτάοουμε στην χώρα αυτή, να θεωρούμε σε πιο άσχημη κατάσταση τους ΔΥ, τότε όλοι οι άλλοι πέθαναν και δεν τους το είπαμε! Πάντα έπαιρναν περισσότερα, πάντα δούλευε ένας δυο και έτρωγαν εκατό, πάντα έπαιρναν παχυλούς μισθούς και γι αυτό και όλοι κόπτονταν επί γενεές να μπουν στο δημόσιο. Και τώρα που τους κατέβασαν το μισθό (πάλι πιο πολλά παίρνουν από τον ιδιωτικό) λες οτι είναι αυτοί, η ομάδα που πάσχει και μάλιστα μαζί με τους συνταξιούχους στο ίδιο καζάνι?

Αυτό που περιγράφει η Λιλουμ δλδ 4 άτομα σε δικό τους σπίτι και μηνιαία έσοδα 400? θυμίζει Ελλάδα του '60, τότε που επικράτησε η φράση για το χαμηλό ημερομίσθιο τρεις και εξήντα δραχμές την ημέρα. Αλλά τότε δεν ήταν μορφωμένοι οι άνθρωποι και οι περισσότεροι ήρθαν από το χωριά τους γιατί πεινούσαν εκεί και πέθαιναν από αρρώστιες και χωρίς γιατρούς.

Σήμερα ευτυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μπορεί οικονομικά να έχουμε γυρίσει τόσο πίσω αλλά η κοινωνία μας έχει εξελιχθεί και εμείς οι άνθρωποι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, πολύ πιο μορφωμένοι, εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και σίγουρα το μυαλό μας πιο ανεπτυγμένο, που μπορεί να βρει τρόπους να κρατηθεί και να επιβιώσει.

Οπως περιγράφουν παραπάνω τα κορίτσια, μπορούμε να ψάχνουμε νέα επιχειρηματικά ξεκινήματα, κάτι που ίσως μας πάει πιο μπροστά, υπάρχουν και κάποιες επιδοτήσεις ή το μποστάνι που θα μας κάνει ανεξάρτητους σε κάποια είδη, ότι μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας, να συμβουλευτούμε γιαγιάδες που πέρασαν δύσκολα και ξέρουν παραδοσιακές τεχνικές για παραγωγή και συντήρηση τροφίμων, ή σε περίπτωση που υπάρχει σχέση με επαρχία, ίσως και επιστροφή εκεί...

Το να καθόμαστε και να κλαίμε τη μοίρα μας δεν ωφελεί. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν άλλο να μας σώσει. Οι πολιτικοί προστατεύουν πάντα τα συμφέροντα των φίλων τους και έτσι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Ο καθένας πρέπει να βρει τρόπους να σωθεί και να προχωρήσει γιατί μόνο έτσι θα βοηθήσει και την προσπάθεια του άλλου, έτσι ίσως δουλέψει η πραγματική οικονομία.

μαρια μου θα σου λυσω της αποριες. 1)κρατας 50 με 100 ευρω για φαγητο(ευτυχως εχει η γιαγια κηπο κ βαζουμε αρκετα πραγματα στη καταψυξη) σαμπουαν, αφρολουτρο, αποριπαντικο πλυντηριου.(οχι φυσικα μαρκας αλλα προιοντα του σουπερ. κ οσο για μαλακτικο ρουχον η δεν βαζεις καθολου η βαζεις με το σταγονομετρο). δεν μιλαμε για ρουχα, παπουτσια, απλα τα χαζευουμε. 2)το σπιτι που μενω ειναι το γονιων μου κ το δανειο δεν ειναι του σπιτιου αλλα για αλλο πραγμα. οσο για το πως δινεις δανειο, δεη, νερο, θερμανση, απλα χρωστας! και τι γινεται? αυτο το μηνα θα δωσεις κατι στη δεη(δε πληρωνεις ολο το λογαριασμο) θα δωσεις κατι στο δανειο ε, και κατι θα δωσεις στο σουπερ. τον αλλον μηνα κατι θα δωσεις στο νερο,κατι στο δανειο.. κ παει ετσι η χρονιά.ειναι αρκετα δυσκολα. οσο για παιδι δεν εχω κ δεν κανω γιατι δεν νομιζω οτι θα μπορω να προσφερω τα απαραιτητα. κ φυσικα κουραγιο σε οσους εχουν κ περνανε οτι περναω. εγω με την οικογενεια μου προσπαθουμε να δωσουμε κουραγιο ο ενας στον αλλον. αν πω οτι δεν εχω κλαψει ψεμματα θα ειναι.

εγώ είμαι διχασμένη, δηλ. ενώ και εμείς ως οικογένεια και οι περισσότεροι φίλοι μας βρέθηκαν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν την κρίση, οπότε με τα ίδια μου τα μάτια βλέπω την λεγόμενη "μέση τάξη" να έχει γίνει "χαμηλή τάξη" και τα έσοδα να φτάνουν οριακά (ή και να μην φτάνουν) μόνο και μόνο για να καλύψουν τις πάγιες υποχρεώσεις (φόροι, ρεύμα, ασφάλιση κλπ), από την άλλη βλέπω πχ στο θέμα για τα ιδιωτικά σχολεία του parents να συμμετέχει πολύς κόσμος. Και όταν μιλάμε για ιδιωτικό σχολείο, μιλάμε για περίπου 7.000 το χρόνο/παιδί, τα οποία θα είναι για 12 έτη, άρα μιλάμε για μια πρόβλεψη της τάξης των 100.000 ευρώ. Εργάζομαι 20 έτη, υπήρχαν εποχές (προ παιδιών και μειώσεων) που ζούσαμε αρκετά άνετα, αλλά 100.000 ΔΕΝ μπόρεσα ποτέ να αποταμιεύσω. Πώς υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που είναι τόσο άνετα οικονομικά, ώστε ακόμα να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο, όταν γύρω μας οι περισσότεροι έχουν υποστεί τόσο μεγάλες μειώσεις?

Δεν θέλω να γυρίσω το θέμα στο δημόσιο vs ιδιωτικό σχολείο, αλλά τέλος πάντων μήπως η κρίση έχει θίξει κάποιους πολύ (συμπεριλαμβανομένων εμού και του συζύγου) και κάποιους καθόλου?

εγώ είμαι διχασμένη, δηλ. ενώ και εμείς ως οικογένεια και οι περισσότεροι φίλοι μας βρέθηκαν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ό,τι πριν την κρίση, οπότε με τα ίδια μου τα μάτια βλέπω την λεγόμενη "μέση τάξη" να έχει γίνει "χαμηλή τάξη" και τα έσοδα να φτάνουν οριακά (ή και να μην φτάνουν) μόνο και μόνο για να καλύψουν τις πάγιες υποχρεώσεις (φόροι, ρεύμα, ασφάλιση κλπ), από την άλλη βλέπω πχ στο θέμα για τα ιδιωτικά σχολεία του parents να συμμετέχει πολύς κόσμος. Και όταν μιλάμε για ιδιωτικό σχολείο, μιλάμε για περίπου 7.000 το χρόνο/παιδί, τα οποία θα είναι για 12 έτη, άρα μιλάμε για μια πρόβλεψη της τάξης των 100.000 ευρώ. Εργάζομαι 20 έτη, υπήρχαν εποχές (προ παιδιών και μειώσεων) που ζούσαμε αρκετά άνετα, αλλά 100.000 ΔΕΝ μπόρεσα ποτέ να αποταμιεύσω. Πώς υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που είναι τόσο άνετα οικονομικά, ώστε ακόμα να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο, όταν γύρω μας οι περισσότεροι έχουν υποστεί τόσο μεγάλες μειώσεις?

Δεν θέλω να γυρίσω το θέμα στο δημόσιο vs ιδιωτικό σχολείο, αλλά τέλος πάντων μήπως η κρίση έχει θίξει κάποιους πολύ (συμπεριλαμβανομένων εμού και του συζύγου) και κάποιους καθόλου?

Το θέμα που λες συζητιέται εκτενώς σε άλλα δυο ή τρία τόπικ, κι εμένα μου κίνησε την περιέργεια, αλλά έχω την εντύπωση οτι για πειραματικό VS δημόσιο γίνεται η κουβέντα... τώρα για ιδιωτικό όσοι έχουν, δίνουν......και αυτοί έριξαν τις τιμές τους μη νομίζεις, στη γειτονιά μου φέτος μας ήρθε φυλλάδιο του πιο καλού ιδιωτικού με 350 το μήνα...για μένα απλησίαστο και ίσως και ανούσιο, άλλος μπορεί να τα βρει.....άλλος μπορεί να το ονειρεύεται (δεν ξέρω αν με πιάνεις) :P

εγω με τον αντρα μου λεμε να φυγουμε Γερμανια. εχουμε εναν θειο οπου μπορει να μας φιλοξενησει. ειδη προσπαθουμε να μαθουμε γερμανικα αλλα ειναι δυσκολα.στην αρχη σκεφτηκαμε κ ειπαμε να γινουμε αγροτες. τωρα εχει βγει ενα νεο προγραμμα για νεους αγροτες. αλλα! το αστειο της υποθεσης. ειπαμε να βαλουμε μελλισια κ μας ειπαν οτι πρεπει ειδη να εχουμε 100 μελλισια! κ γενικα οτι κ να βαλεις χωραφια π.χ ροδακινα, πρεπει να εχεις ειδη καποια στρεμματα! κοριδευουν τον κοσμο κ παιζουν με τον πονο σου!

Κι εγώ γιαυτό να πω την αλήθεια ήθελα να βάλει επιτέλους την δημοσκόπηση για να δω το βιοτικό μας επίπεδο (ακόμη περιμέεεεεεενω).

Μου έχουν κάνει εντύπωση πολλά απ' όσα λέγονται και κάποια απ' αυτά είναι οι πολυήμερες οικογενειακές διακοπές σε καλά ξενοδοχεία και τα ιδιωτικά σχολεία.

Μία γνωστή μου φαρμακοποιός (αρκετά κερδοφόρο το μαγαζί της να είναι καλά η κοπέλα), έχει κοριτσάκι και είναι χωρισμένη. Δεν έχει χρόνο να διαβάσει το παιδάκι της και είχε γυναίκα για φύλαξη και κοπέλα για διάβασμα κάπου 500 το μήνα. Τα δίνει τώρα αυτά και λιγα ακόμη λέει σε ιδιωτικό και της το φέρνουν στην πόρτα της φαγωμένο, διαβασμένο και με τις γλώσσες του στις 6, έτσι ώστε δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά.

Και ο ιδιωτικός βρεφικός εμένα μου ζήτησε 430 το μήνα που ρώτησα... Αλλοι γονείς πως τα δίνουν;;;;

Παντως στην αρχη ηταν ενα εγκεφαλικο βαρυ για ολους μας . Τωρα ζουμε με αναπηρια να το θεσω πιο αλληγορικα. Το θεμα ειναι να προσπαθησουμε να πεταξουμε το Π απο πανω μας. Λαϊδα χαιρομαι πολυ που και εσυ με την δημιουργια τα καταφερες. Εγω προσπαθω να πεισω οσο κοσμο μπορει να ασχοληθει με την χειροτεχνια. Μαθε τεχνη κι αστην και αν πεινασεις πιαστην

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...