Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ?

LA LATINA

Recommended Posts

πρίν από 19 λεπτά , irin είπε:

Noμίζω ότι αν όχι η μικρότερη, σίγουρα από τις μικρότερες είσαι! και περιμένεις και 3ο παιδί! μπράβο που πρόλαβες να κάνεις πτυχίο-μεταπτυχιακό και 3 παιδιά τόσο γρήγορα!

Αυτά τα "δε με λες και μικρή".. μην τα λές απότομα σε σαραντάρες πάντως!! :-)

Κορίτσια σε όσες δεν το έχω πει η μάνα μου είναι 43. Με έκανε πολύ μικρή. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 190
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

20 minutes ago, irin said:

Αυτά τα "δε με λες και μικρή".. μην τα λές απότομα σε σαραντάρες πάντως!! :-)

Έχω μία φίλη η οποία είναι 26 ..ε σε πολλές συζητήσεις λέει την ατάκα ''κάτι 40ηδες μωρέ μεγάλοι'' :wacko:...τότε της θυμίζω ότι έχω κλείσει τα 41!

18 minutes ago, Super.mum said:

Κάτι τέτοια διαβάζω και νιώθω πως μεγάλωσα....!! χάχα η λυπημένη αντίδραση όπως καταλαβαίνεις είναι χιουμοριστική!

πρίν από 17 λεπτά , Super.mum είπε:

Σε έκανε μικρή, αλλά κι εσύ είσαι πάαααρα πολύ μικρή! Το ξέρεις νομίζω..δεν χρειάζεται να στο πούμε.. ποιά έχει 2 ή 3 παιδιά στα 26?

πρίν από 17 λεπτά , kotsifikos είπε:

Έχω μία φίλη η οποία είναι 26 ..ε σε πολλές συζητήσεις λέει την ατάκα ''κάτι 40ηδες μωρέ μεγάλοι'' :wacko:

κι εσύ έτσι δεν έλεγες στα 26? εγώ πάντως τους σαραντάρηδες έτσι τους έβλεπα, μη σου πω ότι και τώρα που πλησιάζω επικίνδυνα τα 40, ακόμα δεν το πιστεύω! αν με ρωτούσες ηλικία και απαντούσα αυθόρμητα, νομίζω ότι θα έλεγα 30! 

Τώρα...από κούραση... μπορώ να δηλώσω και 60 ετών άνετα!

πρίν από 19 λεπτά , Yovanna είπε:

26;; Τι εννοεις δεν σε λες και μικρή;; 

Εγώ το μικρή το βλέπω στα 18 με 22 ας πούμε από εκεί και πέρα μπορεί να το λέω αυτό επειδή είμαι 26. Ίσως αν ήμουν μεγαλύτερη να μου φαινόταν και εμένα κάπως το 26 

19 minutes ago, Yovanna said:

26;; Τι εννοεις δεν σε λες και μικρή;; 

Φαντάζομαι  εννοεί ότι έχει ενηλικιωθεί !!!μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ όταν βλέπω αυτό το νούμερο!26!!!!

Διαφημίσεις

πρίν από 17 λεπτά , Super.mum είπε:

Εγώ το μικρή το βλέπω στα 18 με 22 ας πούμε από εκεί και πέρα μπορεί να το λέω αυτό επειδή είμαι 26. Ίσως αν ήμουν μεγαλύτερη να μου φαινόταν και εμένα κάπως το 26 

εντάξει, το "μικρή" κάθε φορά είναι σχετικό.. μικρή για τί πράγμα?? στα 18 είναι κάποιος μικρός, και πλεον είναι δεδομένο ότι είναι μακριά από το να έχει παιδιά. 

Εγώ στα 40..είμαι μικρή για..πρεσβυωπία.. αλλά και πάλι πλησιάζω!! χαχα

18 minutes ago, irin said:

Σε έκανε μικρή, αλλά κι εσύ είσαι πάαααρα πολύ μικρή! Το ξέρεις νομίζω..δεν χρειάζεται να στο πούμε.. ποιά έχει 2 ή 3 παιδιά στα 26?

κι εσύ έτσι δεν έλεγες στα 26? εγώ πάντως τους σαραντάρηδες έτσι τους έβλεπα, μη σου πω ότι και τώρα που πλησιάζω επικίνδυνα τα 40, ακόμα δεν το πιστεύω! αν με ρωτούσες ηλικία και απαντούσα αυθόρμητα, νομίζω ότι θα έλεγα 30! 

Τώρα...από κούραση... μπορώ να δηλώσω και 60 ετών άνετα!

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τα 26 μου δεν θυμάμαι τι έλεγα!!!χαχαχαχαχαχα

Όταν παντρεύτηκα ήμουν 30, τότε ένιωθα μεγάλη, τώρα βλέπω φωτο και λέω πωπω ρε συ ήμουν παιδάκι γιατί τότε δεν ένιωθα έτσι??

Τώρα όταν λέω την ηλικία μου ακούω το ''αααα δεν σου φαίνεται...διατηρείσαι μια χαρά''. :unsure:

πρίν από 22 λεπτά , kotsifikos είπε:

Έχω μία φίλη η οποία είναι 26 ..ε σε πολλές συζητήσεις λέει την ατάκα ''κάτι 40ηδες μωρέ μεγάλοι'' :wacko:...τότε της θυμίζω ότι έχω κλείσει τα 41!

Κάτι τέτοια διαβάζω και νιώθω πως μεγάλωσα....!! χάχα η λυπημένη αντίδραση όπως καταλαβαίνεις είναι χιουμοριστική!

Όχι ίσα ίσα που νιώθω την μάνα μου πολύ νέα για γιαγιά. Μπορεί να το έχω ξανά πει , έχουμε δυο φίλες που είναι γύρο στα 38 και είναι και φίλες της μάνας μου και δικές μου. Έχει πολύ πλάκα αυτό. Εκείνες έχουν παιδιά στη ηλικία του μεγάλου μου και η μάνα μου λέει ότι νιώθει η περίεργη της παρέας μερικές φορές. 

πρίν από 18 λεπτά , kotsifikos είπε:

Όταν παντρεύτηκα ήμουν 30, τότε ένιωθα μεγάλη, τώρα βλέπω φωτο και λέω πωπω ρε συ ήμουν παιδάκι γιατί τότε δεν ένιωθα έτσι??

Τώρα όταν λέω την ηλικία μου ακούω το ''αααα δεν σου φαίνεται...διατηρείσαι μια χαρά''. :unsure:

Χαχαχα θεα

πρίν από 20 λεπτά , kotsifikos είπε:

αφου διατηρείσαι μια χαρά, καλά είσαι... εγώ παντρεύτηκα στα 32.. βλέπω φωτο τώρα και λέω.. θεά ήμουν! τώρα πώς έχω καταντήσει?? οι μαύροι κύκλοι πάνε σύννεφο...

στα 32 με περνούσαν για 26.. τώρα στα 39 με περνάνε για..37. αποτυχία

1 ώρα πρίν, Yovanna είπε:

Χειρότερα θα ήταν τότε γιατί θα ήθελες να ασχοληθείς με μεταπτυχιακά-επαγγελματικά-ανέμελες εξόδους με φίλους κτλ και όχο να έχεις 3 παιδιά υποθέτω. Διαφορετικά, από άποψη αντοχής, σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο.

Πριν κάνω παιδί, επειδή έφτασα 40 για να κάνω, έβλεπα τις συμμαθήτριες μου που είχαν παιδιά και έμοιαζαν τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερες οι περισσότερες. Και ήταν λογικό. Εγώ γυρνούσα από τη δουλειά και έβγαινα βολτούλες και κοιμόμουν 10ωρα! Ε, τώρα τις βλέπω και σκέφτομαι τι καλά που διατηρούνται..

Μόνο για θέμα αντοχής μιλάω. Που γυρνούσαμε από ξενύχτι και πηγαίναμε σχολή δουλειά φρεσκαδούρες σερί ρε! 

1 hour ago, Super.mum είπε:

Ε να. Ίσα εσύ να τα κυνηγάς με την κοιλιά στο στόμα ίσα η μάνα σου; Εμείς είμαστε η μαμά σου παρόλο που ασχολούμαστε με αρρώστιες και σχολεία :lol:

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Κάποτε κ εμένα οι 40ηδες μου φαίνονταν μεγάλοι, τώρα πλέον έχει φτάσει σε αυτή την ηλικία ο άντρας μου! Κ εγώ έχω ξεπεράσει πλέον τα 30 κ όταν το σκέφτομαι παθαίνω απανωτά εγκεφαλικά! Κ αναπολώ όταν ήμουν 20αρα φοιτήτρια..

Ladies! The 40s are the new 30s! Μην σας πω ότι είναι καλύτερα από τα 30. Κι έχω πολλά επιχειρήματα για αυτό. Αρκεί να φροντίζουμε τους εαυτούς μας. Εξωτερικά και κυρίως εσωτερικά!

Υγ: Και να μην ξεχνάμε ότι στα 40, σταματάει το κοντερ. Και κάθε χρονιά, "να ζήσεις (insert name here) και χρόνια πολλάάά" μπλα μπλα φουυυυυυ τα κεράκια γράφουν 40 αυστηρά για μια 10ετία. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες και αδιακρισίες. Μετά βλέπουμε. Εντελώς ακομπλεξάριστα το λέω αυτό έτσι... το καταλαβαίνετε... έτσι... εεε; ε;

4 ώρες πρίν, samsympan είπε:

Και να μην ξεχνάμε ότι στα 40, σταματάει το κοντερ. Και κάθε χρονιά, "να ζήσεις (insert name here) και χρόνια πολλάάά" μπλα μπλα φουυυυυυ τα κεράκια γράφουν 40 αυστηρά για μια 10ετία. 

Εχω μια φίλη που κάθε χρονιά σβήνει τα 25 κεράκια της εδώ και χρόνια! :lol: (Βασικά είναι εσωτερικό μας  αστείο.) 

Εγώ είμαι 29, θυμάμαι τον εαυτό μου 15-16 χρόνων που λέγαμε με φιλες πως η τάδε είναι 29 και μας φαινόταν πολύ μεγάλη! Πώς περνάν τα χρόνια! 

5 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Ναι δεν με λες και μικρή .. 26 είμαι 

Εχω πάθει πλάκα,26 χρόνων μικρο κορίτσι  και περιμένεις το τρίτο παιδί συγχαρητήρια!!!

13 ώρες πρίν, Mamaloulou είπε:

Εχω πάθει πλάκα,26 χρόνων μικρο κορίτσι  και περιμένεις το τρίτο παιδί συγχαρητήρια!!!

Χαχα ευχαριστω !  εσυ θύμισε μου ένα παιδακι έχεις ; 

Διαφημίσεις

1 hour ago, Super.mum είπε:

Χαχα ευχαριστω !  εσυ θύμισε μου ένα παιδακι έχεις ; 

Ένα αγοράκι 2,5 χρονων,εγώ είμαι 35 και νόμιζα πως είμαι νεότατη μαμά χαχαχαχαχα 

Δεν θυμάμαι αν το έχω πει, αλλά η μαμά μου 41 έγινε γιαγιά, από την μία μου αδερφή, εγώ με βλέπω τώρα και λέω ΠΟΤΕ!!!!!

Θυμάμαι τη μαμά μου στην ηλικία μου και πραγματικά φαίνονταν πολυ μεγαλύτερη, και λογικό, γιατί στα 41 της είχε ήδη μεγαλώσει τρία παιδιά, είχε τρία παιδιά ενήλικα, είχε δουλέψει πολύ και είχε κουραστεί. Εγώ στα 41 μου μεγαλώνω τώρα ένα παιδί , έχω δουλέψει πολύ όμως σε ένα γραφείο με ανθρώπινο (τα περισσότερα χρόνια) ωράριο σε αντίθεση με τη μαμά μου που δούλευε σε εργοστάσιο νύχτα κυρίως, και μεγάλωσε τρία παιδιά τη δεκαετία του 80 που ήθελε τη γυναίκα να δουλεύει να είναι μητέρα να είναι γιατρός και είναι καθαρήστρια κτλ...Το πόσο φαίνεται ένας άνθρωπος έχει πολυ να κάνει από τη ζωή που είχε και από το γονίδιο φυσικά.

πρίν από 26 λεπτά , kotsifikos είπε:

Δεν θυμάμαι αν το έχω πει, αλλά η μαμά μου 41 έγινε γιαγιά, από την μία μου αδερφή, εγώ με βλέπω τώρα και λέω ΠΟΤΕ!!!!!

Θυμάμαι τη μαμά μου στην ηλικία μου και πραγματικά φαίνονταν πολυ μεγαλύτερη, και λογικό, γιατί στα 41 της είχε ήδη μεγαλώσει τρία παιδιά, είχε τρία παιδιά ενήλικα, είχε δουλέψει πολύ και είχε κουραστεί. Εγώ στα 41 μου μεγαλώνω τώρα ένα παιδί , έχω δουλέψει πολύ όμως σε ένα γραφείο με ανθρώπινο (τα περισσότερα χρόνια) ωράριο σε αντίθεση με τη μαμά μου που δούλευε σε εργοστάσιο νύχτα κυρίως, και μεγάλωσε τρία παιδιά τη δεκαετία του 80 που ήθελε τη γυναίκα να δουλεύει να είναι μητέρα να είναι γιατρός και είναι καθαρήστρια κτλ...Το πόσο φαίνεται ένας άνθρωπος έχει πολυ να κάνει από τη ζωή που είχε και από το γονίδιο φυσικά.

Σίγουρα όλα σωστά. Αλλά να σου πω κιόλας ότι αν από πίσω υπάρχει και μια πεθερά όπως υπήρχε στην ζωή της μαμάς μου. Που σου λέει φύγε να πιεις καφέ , κάνε διακοπές , μην μαγειρέψεις θα μαγειρέψω εγώ και σου μεγαλώνει σχεδόν τα παιδιά και βοηθάει όσο τίποτα. Τότε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά , η μητέρα μου ας πούμε είχε αυτή την βοήθεια και δεν δούλεψε ποτέ παρά μόνο τώρα πλέον στα 43 της που βαριέται στο σπίτι. Φαίνεται για τέλειο γκομενακι είναι πάντα στην πένα και ας έχει «μεγαλώσει» δυο παιδιά από τα 17 της ας πούμε. Άλλες συνθήκες , άλλη περίπτωση , δεν είναι ότι αν κανεις μικρή παιδιά θα φαίνεσαι και μεγάλη στα 40 σου. Είναι στον άνθρωπο και στην ποιότητα ζωης που κάνει πιστεύω. Η μητέρα σου σίγουρα ταλαιπωρήθηκε πολύ.

28 minutes ago, Super.mum said:

Σίγουρα όλα σωστά. Αλλά να σου πω κιόλας ότι αν από πίσω υπάρχει και μια πεθερά όπως υπήρχε στην ζωή της μαμάς μου. Που σου λέει φύγε να πιεις καφέ , κάνε διακοπές , μην μαγειρέψεις θα μαγειρέψω εγώ και σου μεγαλώνει σχεδόν τα παιδιά και βοηθάει όσο τίποτα. Τότε τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά , η μητέρα μου ας πούμε είχε αυτή την βοήθεια και δεν δούλεψε ποτέ παρά μόνο τώρα πλέον στα 43 της που βαριέται στο σπίτι. Φαίνεται για τέλειο γκομενακι είναι πάντα στην πένα και ας έχει «μεγαλώσει» δυο παιδιά από τα 17 της ας πούμε. Άλλες συνθήκες , άλλη περίπτωση , δεν είναι ότι αν κανεις μικρή παιδιά θα φαίνεσαι και μεγάλη στα 40 σου. Είναι στον άνθρωπο και στην ποιότητα ζωης που κάνει πιστεύω. Η μητέρα σου σίγουρα ταλαιπωρήθηκε πολύ.

Η μητέρα μου σίγουρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ στη ζωή της, η μόνη βοήθεια που είχε ήταν εκείνη του μπαμπά μου , όση ήταν τέλος πάντων, γιατί αλλιώς έβλεπα τα πράγματα πριν αλλιώς τώρα.

Αυτό ακριβώς λέω, εξαρτάται από τη ζωή που κάνει ο κάθε ένας.

1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

Η μητέρα μου σίγουρα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ στη ζωή της, η μόνη βοήθεια που είχε ήταν εκείνη του μπαμπά μου , όση ήταν τέλος πάντων, γιατί αλλιώς έβλεπα τα πράγματα πριν αλλιώς τώρα.

Αυτό ακριβώς λέω, εξαρτάται από τη ζωή που κάνει ο κάθε ένας.

Έχω φίλη τώρα που θα κάνει παιδακι και λέει ότι θα το αφήσει στον Βρεφονηπιακό και θα συνεχίσει με την δουλειά της. Δεν έχει κάποια βοήθεια όποτε λέει πως δεν έχει άλλη λύση. Πως σας φαίνεται κάτι τέτοιο ;  

πρίν από 19 λεπτά , Super.mum είπε:

Έχω φίλη τώρα που θα κάνει παιδακι και λέει ότι θα το αφήσει στον Βρεφονηπιακό και θα συνεχίσει με την δουλειά της. Δεν έχει κάποια βοήθεια όποτε λέει πως δεν έχει άλλη λύση. Πως σας φαίνεται κάτι τέτοιο ;  

Πως να μας φανει; Λογικο. Τι να κανει δηλαδη αν δεν εχει καποιον να το κρατησει; 
φανταζομαι οτι θα καθισει ενα διμηνο-τριμηνο μετα τη γεννα; Ή ουτε τοσο;

πρίν από 23 λεπτά , irin είπε:

Πως να μας φανει; Λογικο. Τι να κανει δηλαδη αν δεν εχει καποιον να το κρατησει; 
φανταζομαι οτι θα καθισει ενα διμηνο-τριμηνο μετα τη γεννα; Ή ουτε τοσο;

Δυο μήνες θα κάτσει μου είπε ..αυτό όμως δεν θα είναι βαρύ για ένα μωράκι να βρεθεί σε άγνωστο περιβάλλον από τόσο μικρό  ; 

πρίν από 22 λεπτά , Super.mum είπε:

Δυο μήνες θα κάτσει μου είπε ..αυτό όμως δεν θα είναι βαρύ για ένα μωράκι να βρεθεί σε άγνωστο περιβάλλον από τόσο μικρό  ; 

αν δ τους συμφερει η δ εμπιστευονται νταντα κ δ εχουν αλλη εναλλακτικη,ποια αλλη λυση να βρουν;

πρίν από 32 λεπτά , Super.mum είπε:

Μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό, και εγώ αν δεν είχα τη μάμα μου να μου προσέχει το παιδι τις ώρες που είμαι στη δουλειά σε βρεφικο θα το άφηνα,αν δεν έχεις βοήθεια από πουθενά και πρέπει να πας στη δουλειά ειναι μονοδρομος ή βρεφικός η νταντά 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...