Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρτυ γεννεθλίων

Recommended Posts

Καλημερα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα προβληματισμό μου σχετικά με το παρτυ γεννεθλίων της κορης μου.Φετος που παει Α δημοτικού μου ζήτησε να καλεσει στο σπιτι μονο τις φιλες της απο το σχολειο για τα γεννεθλια της.Αφου ειδα οτι το ήθελε πολυ της ειπα ενταξει και της ζητησα να διαλεξει πια παιδακια θελει.Διαλεξε 6 κοριτσακια και εχτες πηγε τις προσκλησεις.Οταν το μεσημερι πηγα να τη παρω ηταν στεναχωρημενη γιατι καποια παιδιακια παραπονεθηκαν που δεν τα καλεσε και η δασκαλα της της ειπε πως κανονικα επρεπε να τα καλεσει ολα τα παιδακια!!!!!!!!!Το να στεναχωρηθουν καποια παιδακια το θεωρω λογικο αλλα με τη δασκαλα εγινα εξαλλη.Σημερα το πρωι πηγα και βρηκα τη δασκαλα και μου ειπε οτι το ειπε αλλα μετα ειπε και οτι αν δε μπορουμε να καλεσουμε ολα τα παιδακια ας καλεσουμε ενα κοριτσακι που εκλαιγε περισσοτερο!!!!!!!Και λεω εγω τωρα ειναι λογικο αυτο?Το προβλημα μου δεν ειναι να καλεσω ενα παιδακι ακομα αλλα αφου ηκορη μου δε κανει παρεα μαζι του γιατι να το καλεσει μονο και μονο επειδή εκλαιγε?Η κορη μου εχει στεναχωρηθει πολυ που δεν ηθελε ουτε σχολειο να παει σημερα.Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ειναι η πρωτη φορα που κανονιζουμε τετοιου ειδους παρτυ και δε ξερω και εγω πως να φερθω!Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Εγώ θα της έλεγα να μην ξαναανακατευτεί σε θέματα που δεν την αφορούν... :evil:Άκου να καλέσει το κοριτσάκι που έκλαιγε περισσότερο... Ωραίο παράδειγμα τους δίνει...:evil:

Από εκεί και πέρα ίσως θα έπρεπε να δοθούν οι προσκλήσεις πιο διακριτικά.

Γενικώς είμαι εντελώς κατά του να καλείς όλη την τάξη ενός παιδιού.

Θα έλεγα στην κόρη μου ότι έκανε το σωστό. Κάλεσε τα παιδάκια με τα οποία κάνει πιο πολλή παρέα. Σε κάποια που μπορεί να στενοχωρέθηκαν μπορεί να τους πει ότι δεν μπορεί να καλέσει περισσότερα παιδάκια γιατί πχ είναι μικρό το σπίτι (ή κάποια δικαιολογία) και ότι θα τα κεράσει στην τάξη.

Να σου πω τι έκανα εγώ όταν είχα να αντιμετωπίσω ακριβώς την ίδια κατάσταση. Δεν έδωσα τις προσκλήσεις στον γιο μου γιατί θα το έκανε βούκινο σε όλο το σχολείο. Τις έδωσα εγώ προσωπικά στις μαμάδες πριν την προσευχή. Και αν δεν ήταν οι μαμάδες τις έβαλα στις τσάντες των παιδιών για να τις δώσουν στους γονείς τους. Η δασκάλα δεν έμαθε τίποτα. Στην περίπτωση σας δεν έπρεπε να ανακατευτει καθόλου.

κοριτσια ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας,εχετε δικιο στο οτι επρεπε να δοθουν οι προσκλησεις πιο διακριτικα και αυτο θα κανω απο εδω και περα προκειμενου να αποφυγουμε παρομοιες καταστασεις.Δε το χειριστικα καλα αλλα δε το περιμενα να γινει αυτο.Το θεμα ειναι οτι η δικια μου ειναι πολυ ευαισθητη και το κοριτσακι που εκλαιγε πολυ τσαμπουκας και δε ξερω μηπως αυτο επηρασει τη σχεση της και με τα αλλα παιδακια.Σκεφτομαι μηπως να τη καλεσουμε για να μη συνεχιστει το θεμα αλλα απο την αλλη γιατι να καλεσω ενα παιδακι που η κορη μου δε το κανει παρεα?????

:shock: Κάποιος πρέπει να μιλήσει σ' αυτά τα παιδιά, και στη δασκάλα, για κάτι που λέγεται "ματαίωση" και "δεν είμαι το κέντρο του κόσμου".

Δεν είναι δική σου δουλειά, ή του παιδιού σου να ευχαριστήσει τη Μαρία που δεν μπορεί να διαχειριστεί το συναίσθημα της!

Καταλαβαίνω πως τα παιδιά στενοχωρούνται όταν δεν τα καλούν σ' ένα πάρτυ, αλλά από 'κει και πέρα είναι αρμοδιότητα του κάθε γονιού να το χειριστεί, την ώρα που παιδί και γονιός θα μοιραστούν τα καλά και άσχημα νέα της ημέρα τους.

Τα παιδιά από την ηλικία του νηπίου αρχίζουν και τρων διάφορες "σφαλιάρες": ο Βασίλης σήμερα δεν με έπαιξε, η Νίκη δεν με κάλεσε στο πάρτυ της κλπ. Έτσι όμως μαθαίνουν (με τη βοήθεια των γονιών και των δασκάλων) να χειρίζονται τις ματαιώσεις της ζωής! Δεν μπορείς στο σχολείο να είσαι φίλος με ΟΛΟΥΣ!

Κατά τη γνώμη μου η ψυχολογική βία που ασκεί η δασκάλα σ' εσένα και το παιδί σου είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Είναι κρίμα να φορτώνεστε με ενοχές και τύψεις που θα χαλάσουν μια τόσο ιδιαίτερη μέρα όπως είναι τα γενέθλια!!

Εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στηρίξεις την απόφαση της κόρης σου (να καλέσει αυτά τα 6 κοριτσάκια) με προσεκτικές κουβέντες ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση της και αποδυναμώνοντας τις ενοχές

Μπορείς να πεις π.χ. "Για ποιο λόγο δεν θέλεις να πας σχολείο", "Πως αισθάνεσαι για όλα αυτά που έγιναν?", "Κι εγώ στενοχωρήθηκα...(επικοινωνείς και το δικό σου συναίσθημα), "Τι μπορούμε να κάνουμε? (λύσεις)", "Δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις παρέα με παιδιά που δεν έχεις διαλέξει επειδή π.χ. μια φορά που δεν τα κάλεσες στο πάρτυ σου κλαίνε", "Κι εσένα η τάδε μπορεί να μην σε καλέσει στο πάρτυ της και να στενοχωρηθείς" κλπ

Εξ' άλλου it's a wild world out there!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

κοριτσια ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας,εχετε δικιο στο οτι επρεπε να δοθουν οι προσκλησεις πιο διακριτικα και αυτο θα κανω απο εδω και περα προκειμενου να αποφυγουμε παρομοιες καταστασεις.Δε το χειριστικα καλα αλλα δε το περιμενα να γινει αυτο.Το θεμα ειναι οτι η δικια μου ειναι πολυ ευαισθητη και το κοριτσακι που εκλαιγε πολυ τσαμπουκας και δε ξερω μηπως αυτο επηρασει τη σχεση της και με τα αλλα παιδακια.Σκεφτομαι μηπως να τη καλεσουμε για να μη συνεχιστει το θεμα αλλα απο την αλλη γιατι να καλεσω ενα παιδακι που η κορη μου δε το κανει παρεα?????

Όχι νομίζω θα είναι χειρότερα να το καλέσεις και περνάς και το μήνυμα στην κόρη σου ότι αν κάποιος κάνει λίγο σαματά, περνάει το δικό του. Επίσης μπορεί μετά να φερθούν και άλλα παιδάκια με τον ίδιο τρόπο.

Στην κόρη σου-για να μην νιώθει άσχημα- πες της να τα ρίξει σε εσένα. Ότι η μαμά δεν με αφήνει να καλέσω περισσότερα παιδάκια. Εξήγησέ της όμως ότι δεν είναι σωστή η στάση του άλλου κοριτσιού. Να μην νιώθει δηλαδή ενοχές που δεν την κάλεσε. Καλούμε εκείνους με τους οποίους κάνουμε περισσότερη παρέα. Επίσης το άλλο κοριτσάκι την έχει καλέσει στα γενέθλιά της; Έχουν συναντηθεί ποτέ εκτός σχολείου; Κάνουν παρέα στα διαλείμματα;

Επίσης αφού ανακατεύτηκε η δασκάλα πήγαινε λίγο να της τα ψάλλεις και να της πεις ότι έγινε αιτία να νιώθει άσχημα η κόρη σου και να έχει ενοχές.

πηγα στη δασκαλα το πρωι και μου ειπε να καλεσουμε το κοριτσακι που εκλαιγε και το ειπε και στη κορη μου αυτο γι αυτο τα πηρα κρανιο.Της ειπα οτι καλεσαμε τα παιδακια που κανει περισοτερη παρεα και μου απαντησε ενταξει εσεις αποφασιζετε!!!!!!!!!!!!!!!Σκεφτομαι αν συνεχιστει και σημερα να μιλησω εγω στο κοριτσακι και να του πω οτι δε μπορουμε να καλεσουμε πολλα παιδακια γιατι το παρτι το κανουμε στο σπιτι και οχι σε παιδοτοπο.

Με το συγκεκριμενο κοριτσακι παιζει μονο αν ειναι ολα τα παιδακια μαζι διαφορετικα δε κανουν καθολου παρεα.Εξαλλου δε καλεσαμε ολα τα κοριτσακια και αφησαμε απ εξω μονο αυτο απο τα 10 κοριτσακια της ταξης καλεσαμε τα 6.

πηγα στη δασκαλα το πρωι και μου ειπε να καλεσουμε το κοριτσακι που εκλαιγε και το ειπε και στη κορη μου αυτο γι αυτο τα πηρα κρανιο.Της ειπα οτι καλεσαμε τα παιδακια που κανει περισοτερη παρεα και μου απαντησε ενταξει εσεις αποφασιζετε!!!!!!!!!!!!!!!Σκεφτομαι αν συνεχιστει και σημερα να μιλησω εγω στο κοριτσακι και να του πω οτι δε μπορουμε να καλεσουμε πολλα παιδακια γιατι το παρτι το κανουμε στο σπιτι και οχι σε παιδοτοπο.

Με το συγκεκριμενο κοριτσακι παιζει μονο αν ειναι ολα τα παιδακια μαζι διαφορετικα δε κανουν καθολου παρεα.Εξαλλου δε καλεσαμε ολα τα κοριτσακια και αφησαμε απ εξω μονο αυτο απο τα 10 κοριτσακια της ταξης καλεσαμε τα 6.

Εγώ δεν θα το συνέχιζα. Σιγά μην βρεθείς και απολογούμενη...

Απλώς εξήγησε στην κόρη σου για να μην στενοχωριέται, ότι εσείς δεν κάνατε κάτι κακό. Το κοριτσάκι είναι αυτό που δεν αντιδρά σωστά. Όταν μπορείς να καλέσεις λίγα άτομα, διαλέγεις κάποια που κάνεις πιο στενή παρέα. Δεν σημαίνει ότι δεν συμπαθείς τους υπόλοιπους.

Όσο για τη δασκάλα είναι απαράδεκτη που ανακατεύτηκε και μάλιστα πήρε και θέση μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά...

Εγώ δεν θα το συνέχιζα. Σιγά μην βρεθείς και απολογούμενη...

Απλώς εξήγησε στην κόρη σου για να μην στενοχωριέται, ότι εσείς δεν κάνατε κάτι κακό. Το κοριτσάκι είναι αυτό που δεν αντιδρά σωστά. Όταν μπορείς να καλέσεις λίγα άτομα, διαλέγεις κάποια που κάνεις πιο στενή παρέα. Δεν σημαίνει ότι δεν συμπαθείς τους υπόλοιπους.

Όσο για τη δασκάλα είναι απαράδεκτη που ανακατεύτηκε και μάλιστα πήρε και θέση μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά...

Από την άλλη έγινε μπάχαλο η τάξη της δασκάλας. Κι αυτό απαράδεκτο δεν είναι;

Τα παιδάκια στην πρώτη Δημοτικού (και μάλιστα τον Μάρτη...) είναι εξοικειωμένα με την ιδέα ότι δεν μπορούν να είναι καλεσμένα σε όλα τα πάρτυ. Τέτοιες αντιδράσεις είναι υπερβολικές...

Μάλλον το κοριτσάκι -άθελά του, βεβαίως, από τη χαρά του- θα έκανε κάποιου είδους "επίδειξη". Κι αυτό πληγώνει. Για να φανταστούμε, να δουλεύουμε 20 άνθρωποι σε ένα γραφείο και μια μέρα η "μέλλουσα νύφη" να μοιράσει μπροστά σε όλους μας προσκλητήρια για το γάμο της μόνο σε έξι από εμάς. Πώς θα μας φαινόταν αυτό και πώς θα χαρακτηρίζαμε τη νύφη...

Μην το παίρνουμε τόσο δεδομένο ότι εκεί έξω είναι σκληρός ο κόσμος και καλά θα κάνουν τα παιδιά να συνηθίσουν από τώρα.. Διαφωνώ ριζικά στο ότι τα παιδιά πρέπει από τα έξι τους να συνηθίσουν την απόρριψη και να μην αντιδρούν όταν πληγώνονται. Πώς συμβιβάζεται αυτό με την προσπάθεια να αναθρέψουμε ευαίσθητους ανθρώπους;

Όταν μεγαλώνεις ένα παιδί με μότο "μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν" γίνεται πολύ άβολη η θέση σου, αν χρειαστεί να εξηγήσεις στο παιδί σου τον λόγο που κάποιοι άλλοι δεν ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ...

Είμαι βέβαιη ότι στην περίπτωση της θεματοθέτριας πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό και ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να στενοχωρηθεί κάποιος. Άλλωστε και η αντίδραση της κόρης της δείχνει ότι συναισθάνθηκε την πίκρα που προκάλεσε.

Από την άλλη όμως, τέτοια συμβάντα πρέπει να προλαμβάνονται και -αν τύχει να συμβούν (ανθρώπινα τα λάθη ούτως ή άλλως)- είναι λάθος να υποτιμούνται.

Στη θεματοθέτρια θα πρότεινα να στείλει στο σχολείο ένα κέρασμα και καπελάκια για να γίνει μια μικρή γιορτή για όλους. Και στο μέλλον ή τηλεφωνικό κάλεσμα ή να αναλαμβάνει η ίδια τέτοια θέματα που απαιτούν επιδέξιους και διακριτικούς χειρισμούς.

Από την άλλη έγινε μπάχαλο η τάξη της δασκάλας. Κι αυτό απαράδεκτο δεν είναι;

Είμαι βέβαιη ότι στην περίπτωση της θεματοθέτριας πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό και ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να στενοχωρηθεί κάποιος. Άλλωστε και η αντίδραση της κόρης της δείχνει ότι συναισθάνθηκε την πίκρα που προκάλεσε.

Από την άλλη όμως, τέτοια συμβάντα πρέπει να προλαμβάνονται και -αν τύχει να συμβούν (ανθρώπινα τα λάθη ούτως ή άλλως)- είναι λάθος να υποτιμούνται.

Στη θεματοθέτρια θα πρότεινα να στείλει στο σχολείο ένα κέρασμα και καπελάκια για να γίνει μια μικρή γιορτή για όλους. Και στο μέλλον ή τηλεφωνικό κάλεσμα ή να αναλαμβάνει η ίδια τέτοια θέματα που απαιτούν επιδέξιους και διακριτικούς χειρισμούς.

Κοίτα, η τάξη θα μπορούσε να γίνει μπάχαλο από διάφορες αιτίες. πχ κάποια παιδάκια να ζηλέψουν τα καινούρια μολύβια ενός άλλου παιδιού και να θέλουν να πάρουν όλα από ένα κτλ. Η δασκάλα οφείλει να διαχειριστεί σωστά αυτό το μπάχαλο. Ε, η διαχείριση που έκανε η συγκεκριμένη μου φαίνεται εντελώς γελοία...

Επίσης κακώς λέμε ότι το κοριτσάκι προκάλεσε πίκρα... Στο κάτω κάτω τι θα έπρεπε να κάνει; να δίνει κρυφά τις προσκλήσεις και να μην συζητά για αυτό το θέμα λες και έχει κάτι να κρύψει; ούτε αυτό μου φαίνεται σωστό. Πιο διακριτικά ναι, θα έπρεπε. Όχι όμως να αποκρύψει το γεγονός.

Και στο γραφείο αν ένας συνάδελφος έφερνε προσκλήσεις για ορισμένους, ναι θα έπρεπε να το κάνει διακριτικά, αλλά δεν θα έπρεπε να αποκρύψει το γεγονός ότι παντρεύεται και ότι προφανώς καλεί τους πιο κολλητούς του... Οι υπολοιποι συνάδελφοι για φαντάσου να ξεκίναγαν φασαρία και να έμπαινε ο δ/ντης στη μέση και να έλεγε, α Aimee μου είσαι λάθος. Κάλεσε σε παρακαλώ και τη Μαρία που φωνάζει πιο πολύ από όλους και δεν τους αφήνει να δουλέψουν...:roll:

Συμφωνώ να κεράσει την τάξη και μην σου πω να σβήσει και μια τούρτα και να κάνει και ένα παρτάκι στην ώρα της δασκάλας που κατά τη γνώμη μου έριξε λάδι στη φωτιά.:twisted:

Διαφημίσεις

Τα παιδιά πρέπει να μάθουν τη 'ματαίωση' πρέπει όμως να μάθουν και τους κανόνες ευγένειας. Δεν είναι ευγενικό να καλούμε κάποιον μπροστά σε κάποιον άλλον και τα παιδιά στην ηλικία αυτή δεν μπορεί να είναι ... διακριτικά. Πώς θα σας φαινόταν αν ήμασταν μία παρέα πέντε ατόμων και, ενώπιον όλων, καλούσα στο σπίτι μου τα δύο, αγνοώντας τους άλλους? Δεν θα με λέγατε αγενή? Ε, αυτό που είναι αγένεια στους μεγάλους είναι και για τα παιδιά. Το ότι είναι 7χρονα δεν σημαίνει ότι είναι αόρατα. Σίγουρα δεν υπάρχει υποχρέωση να τα καλέσουμε όλα, και σίγουρα το θέμα δεν είναι αν θα πληγωθεί το άλλο παιδάκι - δεν μπορώ να οργανώνω το πάρτι του παιδιού με βάση το ποιος θα στενοχωρηθεί- μπορούμε όμως να βρούμε ένα ευγενικό τρόπο να το κάνουμε.

Εμάς στο σχολείο μας το είπαν ορθά κοφτά. Αν είναι να προσκληθεί όλη η τάξη, οι προσκλήσεις μοιράζονται στο σχολείο. Αν όχι -το οποίο μας τόνισαν είναι και το πιο φυσικό για την ηλικία αυτή-, χρησιμοποιούμε άλλον τρόπο, τηλέφωνο κλπ. Αυτά για την α' δημοτικού. Στη β' δημοτικού, τα παιδιά μπορούν να είναι πιο διακριτικά και έχουν άλλους κώδικες επικοινωνίας.

Εμένα μου έχει τύχει μαμά να μοιράσει τις προσκλήσεις του παρτι της κόρης της μπροστά στα μάτια μας σε .... πάρτι άλλου συμμαθητή. Για μένα αυτό είναι έλλειψη ανατροφής και αν δεν το κάνουμε στις δικές μας παρέες, γιατί βάζουμε τα παιδιά μας να το κάνουν?

κοριτσια καταρχήν σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας,σίγουρα το λαθος μου ειναι που αφησα τη μικρη να μοιρασει τις προσκλησεις,απο την αλλη δε περιμενα να δημιουργηθει τοσο μεγαλο προβλημα γιατι η κορη μου καλεσε ολες τις φιλες της δεν αφησε καμια απ εξω και με το συγκεκριμενο κοριτσακι δεν κανουν καθολου παρεα.Εγω λογω δουλειας δε βλεπω τις μαμαδες οποτε δε θα μπορουσα να τους δωσω τις προσκλησεις και τηλεφωνα δεν εχω.Σημερα απ οτι μου ειπε ηκορη μου δεν συνεχιστηκε το θεμα και το μονο που της ειπε η δικια μου ειναι οτι αφου δε σε καλεσα εγω εφοσον επρεπε να καλεσω μονο τις πολυ φιλες μου μη με καλεσεις και εσυ στα δικα σου γεννεθλια.Η απαντηση απο το αλλο κοριτσακι ηταν οτι εγω δε σε καλεσα τα εκανα τα γεννεθλια μου.Αυριο θα κερασει η κορη μου ολα τα παιδακια γλυκακια δυστυχως τουρτα δεν μας αφηνει η δασκαλα και πιστευω να ξεχαστει το θεμα.

Παντως παιδια το να γινει παρτυ και να μην μαθευτει ειναι δυσκολο, ακομη και αν μοιρασει η μαμα τις πρσκλησεις. Τα παιδακια συζητανε μαζι τους και αυτα τα πραγματα μαθαινονται. Οπως και στους μεγαλους φυσικα. Γιατι ακομη και αν δεν καλεσω τους 2 απο τους 5 της παρεας που πινουμε καφε θα μαθευτει γιατι πχ. μπορει να καλεσει η Πια την Σια για να πανε βολτα και να της πει η Σια οτι θα πει για φαγητο στην Ρια...

οτι αφου δε σε καλεσα εγω εφοσον επρεπε να καλεσω μονο τις πολυ φιλες μου μη με καλεσεις και εσυ στα δικα σου γεννεθλια.Η απαντηση απο το αλλο κοριτσακι ηταν οτι εγω δε σε καλεσα τα εκανα τα γεννεθλια μου.Αυριο θα κερασει η κορη μου ολα τα παιδακια γλυκακια δυστυχως τουρτα δεν μας αφηνει η δασκαλα και πιστευω να ξεχαστει το θεμα.

χαχα; Είδες; Εγώ πιστεύω ότι η δασκάλα έριξε λάδι στη φωτιά. Αφού επέλεξε να ανακατευτεί, θα έπρεπε να το χειριστεί αλλιώς. πχ όταν δεν μπορούμε να καλέσουμε πολύ κόσμο, καλούμε μόνο εκείνους με τους οποίους κάνουμε πιο πολλή παρέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συμπαθούμε τους υπόλοιπους ή ότι δεν θέλουμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα. και να τους έφερνε παράδειγμα: εσείς στη γιορτή σας, στα γενέθλιά σας κτλ, καλέσατε όλους τους γνωστούς σας, όλους τους φίλους και όλους τους συγγενείς; Η απάντηση των παιδιών θα ήταν ΟΧΙ και πιστεύω κάπου εκεί θα σταμάταγαν οι αντιδράσεις...

Παντως παιδια το να γινει παρτυ και να μην μαθευτει ειναι δυσκολο, ακομη και αν μοιρασει η μαμα τις πρσκλησεις. Τα παιδακια συζητανε μαζι τους και αυτα τα πραγματα μαθαινονται. Οπως και στους μεγαλους φυσικα.

Συμφωνώ γι΄αυτό και είπα ότι δεν πρέπει να γίνει στα κρυφά, σαν να έχουμε ενοχές για αυτό που κάνουμε. Απλώς κάπως διακριτικά (δεν χρειάζεται να ζητωκραυγάζουμε κιόλας...)

Η κόρη μου μια μέρα μου λεει: μαμά η τάδε έμαθα ότι έκανε πάρτυ και κάλεσε μόνο τις τάδε τάδε τάδε και όχι εμένα. Της λέω: κάνετε παρέα με αυτό το κοριτσάκι; ε, λίγο... Εμείς καλέσαμε όλη την τάξη σου στα γενέθλιά σου; ε, όχι... αυτό ήταν λύθηκε το θέμα!

Κατά τη γνώμη μου η ψυχολογική βία που ασκεί η δασκάλα σ' εσένα και το παιδί σου είναι εκτός τόπου και χρόνου!

Είναι κρίμα να φορτώνεστε με ενοχές και τύψεις που θα χαλάσουν μια τόσο ιδιαίτερη μέρα όπως είναι τα γενέθλια!!

Εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στηρίξεις την απόφαση της κόρης σου (να καλέσει αυτά τα 6 κοριτσάκια) με προσεκτικές κουβέντες ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση της και αποδυναμώνοντας τις ενοχές

Αυτό ακριβώς.

Συν να της μάθεις τι θα πει διακριτικότητα και πόσο απαραίτητη είναι στις διαπροσωπικές σχέσεις.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

Σε παρόμοια περίπτωση σε σχολείο της Σουηδίας η υπόθεση έφτασε μέχρι το κοινοβούλιο... Τέθηκε ζήτημα διακρίσεων εφόσον οι προσκλήσεις μοιράστηκαν μέσα στο χώρο του σχολείου.

Κανονικά η δασκάλα σας από την αρχή της χρονιάς έπρεπε να σας είχε ενημερώσει για αυτά τα ζητήματα, μιας και όπως φαίνεται δεν είναι αυτονόητοι για όλους οι κανόνες ευγένειας και σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς.

http://www.newsfilter.gr/2008/07/01/1905/

Σε παρόμοια περίπτωση σε σχολείο της Σουηδίας η υπόθεση έφτασε μέχρι το κοινοβούλιο... Τέθηκε ζήτημα διακρίσεων εφόσον οι προσκλήσεις μοιράστηκαν μέσα στο χώρο του σχολείου.

Κανονικά η δασκάλα σας από την αρχή της χρονιάς έπρεπε να σας είχε ενημερώσει για αυτά τα ζητήματα, μιας και όπως φαίνεται δεν είναι αυτονόητοι για όλους οι κανόνες ευγένειας και σωστής κοινωνικής συμπεριφοράς.

http://www.newsfilter.gr/2008/07/01/1905/

Τι δουλειά έχει το κοινοβούλιο;:confused:

και αφου vesta εμεις δε ξερουμε τους κανονες ευγενειας και κοινωνικης συμπεριφορας περιμενουμε να μας τους πεις εσυ!!!!!!!!!

Εγω δεχομαι τις ευθυνες μου αλλα δε θεωρω και τοσο τραγικο λαθος το οτι η κορη μου

μοιρασε τις προσκλησεις μονη της και δεν εφυγα απο τη δουλεια μου για να τις δωσω εγω.Το οτι δημιουργηθηκε αναστατωση το δεχομαι αλλα θεωρω οτι και το κοριτσακι που αντεδρασε ηταν υπερβολικο απο τη στιγμη που δε κανει παρεα με τη κορη μου και απο τη στιγμη που δεν εξαιρεσαμε μοναχα αυτο.Το αποτελεσμα ειναι οτι το παρτυ εγινε ήρθαν ολοι οι καλεσμενοι και περασαμε τελεια!!!!!!!!!!Του χρονου να ειμαστε καλα σιγουρα θα το χειριστουμε πιο διακριτικα αλλα δε θα το εχουμε και κρυφο λες και οργανωνουμε εγκληματικη ενεργεια!!!!!!Σας ευχαριστώ ολους για τις απαντησεις!!!!!1

Εγώ πάλι δεν θεωρώ ότι το θέμα ήταν τόσο σοβαρό, μεγαλοποιήθηκε από την αντίδραση που είχε το κοριτσάκι και τον άστοχο χειρισμό της δασκάλας. Και εμένα μου έχει τύχει στην τάξη μου (με τρίχρονα παιδάκια) να γίνει πάρτι και να μην προσκαλέσουν όλα τα παιδιά. Και παρότι οι προσκλήσεις μπήκαν στις τσάντες των καλεσμένων από εμένα (οπότε τα παιδάκια τις είδαν στο σπίτι) την επόμενη μέρα του πάρτι στην παρέα όταν λέγαμε τα νέα μας αναφέρθηκε το θέμα και κάποια παιδάκια είπαν "μα εγώ δεν πήγα" κλπ, εγώ τους εξήγησα ότι δεν γίνεται πάντα να μας καλούν όλους στα πάρτι και ότι κάποιες φορές καλούμε μόνο τα παιδάκια με τα οποία κάνουμε πιό πολύ παρέα και το θέμα έληξε εκεί χωρίς δράματα.

Και εγώ προτιμώ τα κλειστά πάρτι, στα πολύ ανοιχτά πάρτι συνήθως γίνεται χαμός στο κάτω-κάτω τα παιδιά δεν κάνουν παρέα με όλους τους συμμαθητές τους (εκτός και αν μιλάμε για πολύ μικρά τμήματα κάτω των 10 μαθητών) και είναι δικαίωμα της κάθε μαμάς να καλέσει όσους θέλει και μπορεί.

Και επειδή αναφέρθηκε η "πολιτισμένη" Σουηδία εκεί τα πράγματα έχουν φτάσει στο άλλο άκρο

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=570883

S02fp3.png

LnVyp3.png

θα συμφωνήσω εντελώς όμως..δεν είναι μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία και το θέμα της αποδοχής του γεγονότος ότι δνε είναι δυνατόν να είμαστε όλοι φίλοι με όλους και να μας καλούν παντού? ακόμη δλδ και πιο διακριτικά να είχαν μοιραστεί οι προσκλήσεις, πάλι τα παιδιά θα το συζητούσαν. Πέρυσι στην α δημοτικού έγιναν και πάρτυ που δεν ήταν καλεσμένη η κόρη μου και δεν με πείραζε καθόλου ούτε εκείνη αφού δεν έκανε παρέα με τα παιδιά. και στα δικά της πάρτυ επιλέγουμε τα παιδιά που κάνει παρέα το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό.

καλά η δασκάλα αχαρακτήριστη, το μήνυμα που περνάει ειναι όποιος κάνει την πιο μεγάλη φασαρία βρίσκει το δίκιο του..:rolleyes:

θα συμφωνήσω εντελώς όμως..δεν είναι μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία και το θέμα της αποδοχής του γεγονότος ότι δνε είναι δυνατόν να είμαστε όλοι φίλοι με όλους και να μας καλούν παντού? ακόμη δλδ και πιο διακριτικά να είχαν μοιραστεί οι προσκλήσεις, πάλι τα παιδιά θα το συζητούσαν. Πέρυσι στην α δημοτικού έγιναν και πάρτυ που δεν ήταν καλεσμένη η κόρη μου και δεν με πείραζε καθόλου ούτε εκείνη αφού δεν έκανε παρέα με τα παιδιά. και στα δικά της πάρτυ επιλέγουμε τα παιδιά που κάνει παρέα το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό.

καλά η δασκάλα αχαρακτήριστη, το μήνυμα που περνάει ειναι όποιος κάνει την πιο μεγάλη φασαρία βρίσκει το δίκιο του..:rolleyes:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όπως & με τις περισσότερες...εκτος της δασκάλας που δεν χαρακτηρίζεται...:confused: γιατί κάποια σχολεία δέχονται τούρτα & ολόκληρο παιδ.πάρτυ & άλλα όχι??? εξαρτάται απο τους διευθυντές??την τάδε δασκάλα?? :rolleyes::confused: :confused: :shock::roll: :roll:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όπως & με τις περισσότερες...εκτος της δασκάλας που δεν χαρακτηρίζεται...:confused: γιατί κάποια σχολεία δέχονται τούρτα & ολόκληρο παιδ.πάρτυ & άλλα όχι??? εξαρτάται απο τους διευθυντές??την τάδε δασκάλα?? :rolleyes::confused: :confused: :shock::roll: :roll:

Νομίζω ότι κανονικά απαγορεύεται, όμως θα ήταν καλό να μας πει κάποιος που ξέρει με σιγουριά. Ώστε να ξέρουμε κι εμείς τι μπορούμε να ζητάμε και τι όχι από ένα δημόσιο σχολείο.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εμάς μας επιτρέπουν. Δε λέμε να μη γίνει μάθημα και να χορεύουνε όταν λέμε πάρτυ. Αλλά ένα 20 λεπτο να κοπεί μια τούρτα και να πουν ένα τραγουδάκι μας επιτρέπουν στην Α δημοτικού και πέρυσι το κάνανε και πολλοί στο νηπιαγωγείο μας. Μάλλον από τη δασκάλα εξαρτάται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...