Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

Παρακολουθώ το θέμα απ' την αρχή αλλάδυστυχώς έχουν γραφτεί πολλές πληροφορίες και μπορεί να έχω μπερδευτεί και να μην καταλαβαίνω:

1. Τον όρο "ταραξίας" τον χρησιμοποιείς για πρωτάκι;

2. Οι παραπονούμενοι γονείς που θέλετε να μαζευτείτε τι ακριβώς επιδιώκετε; μεγαλύτερη επιτήρηση στα διαλείμματα ή θέλετε να πάρετε μέτρα για το εν λόγω παιδάκι;

Στη δέκατη σελίδα, και έχοντας υπ όψιν πώς έχω λειτουργήσει για το εν λόγω παιδάκι, νομίζω δε χωράνε παρεξηγήσεις .......τον όρο "ταραξίας" τον χρησιμοποιώ χιουμοριστικά, γιατί είναι δυο τα παιδάκια για τα οποία μιλάμε και δε μπορώ να πω ονόματα, αλλά πρέπει και να τα ξεχωρίσουμε, αν υπονοείς οτι θίγω κάποιον, απλά διάβασε προσεκτικά και θα δεις οτι μόνο έτσι δεν είναι.

Οι γονείς θέλουμε να απαιτήσουμε μεγαλύτερη επιτήρηση στην αυλή, εκτός από μια μαμά που θέλει να ζητήσει να δει το παιδάκι ψυχολόγος και προσπαθούμε να την αποτρέψουμε απ το να το κάνει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα παραθέσω το γεγονός όσο πιο αντικειμενικά μπορώ.

Σήμερα μου τηλεφώνησε μια απ τις δασκάλες του γιού μου στην πρώτη, όχι η βασική, και μου είπε "ότι είναι ζωηρός, ότι πήρε τη σβήστρα ενός συμμαθητή του, και να μην τρομάξω όταν τον δώ, γιατί ο δικός μου φταίει....τον χτύπησε ένα παιδάκι" Περίμενα να έρθει το παιδί αφού φυσικά την ευχαρίστησα για την ενημέρωση και την διαβεβαίωσα ότι θα το διευθετήσω.

Το παιδί ήρθε με μια χαρακιά στο πρόσωπο από πιο πάνω απ' το φρύδι μέχρι κάτω στο πηγούνι, αρκετά βαθιά, που όπως μου είπε ο διευθυντής του την περιποιήθηκε με betadine.

Μου είπε, πριν του πω ότι μίλησα με τη δασκάλα, ότι πήρε να δει τη σβήστρα του διπλανού του, κι εκείνος θύμωσε, του είπε συγνώμη λέει αλλά δεν πρόλαβε καλά καλά να του εξηγήσει και το παιδάκι πήρε ένα μολύβι και τον χαράκωσε.......επειδή είναι φίλοι με το παιδάκι σε σημείο αν το πειράξει κάποιος ο δικός μου μέχρι και να μαλώνει για το φιλαράκι του, μου φάνηκε περίεργο. Το παιδί επίσης μου είπε ότι εκείνη την ώρα η κυρία δεν ήταν στην τάξη, το κουδούνι είχε χτυπήσει αλλά η κυρία μιλούσε στο γυμναστήριο με την γυμνάστρια.

Απλά, επειδή η χαρακιά είναι δίπλα στο μάτι και η ίδια μου είπε "καταλαβαίνετε βέβαια ότι μπορεί να ήταν στο μάτι!" έχω πάθει ένα ψιλοσοκ. Το παιδί μου είναι ζωηρό, αλλά όπως λέει και η βασική δασκάλα που το έχει τις πιο πολλές ώρες, δεν πειράζει τους γύρω του, δεν ενοχλεί, μπορεί να αφαιρεθεί, να πει κάτι, αλλά δεν παρεμποδίζει τους γύρω του σε τίποτα.

Τώρα εγώ τι να κάνω? Να τον μαλώσω? Ξεκίνησα να του λέω κάτι και μου λέει " πήγα να δω λίγο τη σβήστρα και του ζήτησα συγνώμη, και να του ζητήσω και αύριο μαμά αν ήταν τόσο κακό" Να πιστέψω την δασκάλα που τον έχει δει ως τώρα 3-4 ώρες, (οι ειδικότητες άρχισαν σε μας μετά τις γιορτές) ή την άλλη που τον έχει απ το Σεπτέμβρη όλη μέρα?

Αν δεν ήταν χτυπημένος θα μπορούσα να το διαχειριστώ, αλλά να έρθει καταχαρακωμένος και να τιμωρηθεί κιόλας δεν είναι κάπως άδικο? Να μείνω σε συμβουλές και νουθετήσεις, τι λέτε? Τι θα κάνατε στη θέση μου?

Σήμερα είδα το μήνυμά σου και σίγουρα θα το έχεις διαχειριστεί.... επειδή τρόμαξα και με τον όγκο των μηνυμάτων που έχουν γραφεί δεν προλαβαίνω να διαβάσω τίποτε από ότι σου έχουν γράψει αλλά φαντάζομαι θα έχει φουντώσει η κουβέντα για να έχει τόσα μηνύματα :D από την πλευρά μου θα σε συμβούλευα το εξής: εφόσον ο μικρός είναι ζωηρός θα πρέπει να προσπαθήσες να του δώσεις να καταλάβει (είναι και μικρούλης) ότι όλα όσα κάνουμε έχουν και συνέπειες... αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια του παιδιού... και επειδή δεν μπορεί πάντα να είναι δίπλα η μαμά ο μπαμπάς η δασκάλα, θα πρέπει και το ίδιο το παιδί να αρχίσει να καταλαβαίνει τις πράξεις του.. δηλαδή.. σήμερα π.χ. μπορεί να πάρει κάτι "με το έτσι θέλω" από άλλο παιδάκι και αυτό να μην αντιδράσει.. έλα όμως που το άλλο μπορεί να αντιδράσει και να έχεις κακά επακόλουθα όπως αυτό που περιέγραψες... το που ήταν η δασκάλα εκείνη την ώρα λίγο με απασχολεί, γιατί άμα βγάζανε το μάτι του δικού μου παιδιού τι να το κάνω μετά άμα απολυόταν κιόλας.. εμένα η σωματική ακεραιότητα του παιδιού μου με νοιάζει... (εννοείται ότι στην δασκάλα εάν ήταν απούσα θα έκανα τα δέοντα) αλλά αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να βάλεις προτεραιότητα είναι να αρχίσει το παιδί να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τα κάνει όλα όπως θέλει.. υπάρχουν όρια και καλώς ή κακώς θα πρέπει να συμμορφωθεί... δεν είναι εύκολο σε αυτές τις ηλικίες αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να καταλάβει ότι αυτό που μπορεί να κάνει να έχει σαν αποτέλεσμα κάτι επικίνδυνο για τον ίδιον....

Προσωπικά αποφάσισα να δω παιδοψυχολόγο για να βοηθήσω το παιδί μου.........οι υπόλοιποι ας πράξουν για τα δικά τους. Απ το σχολείο βοήθεια δε θα έχουμε. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο όλων σας.

μια μαμά που θέλει να ζητήσει να δει το παιδάκι ψυχολόγος και προσπαθούμε να την αποτρέψουμε απ το να το κάνει.

Μένω σε αυτό για να ενημερώσω ότι αν ο γονιός δεν θέλει, δεν μπορεί κανείς (και λογικό είναι) να υποχρεώσει ή να υποβάλει ένα παιδί σε οποιαδήποτε εξέταση ή αξιολόγηση.

Σε παρακαλώ ενημέρωσε την εν λόγω μητέρα γι' αυτό και ρώτα την πώς θα αισθανόταν η ίδια αν κάποιοι αποφάσιζαν για το δικό της παιδί.....

Και αν βρεθεί ψυχολόγος που θα δεχτεί να το κάνει αυτό, τότε μιλάμε για μη επαγγελματία. Άλλο θέμα είναι το να πάει στο σχολείο και να δώσει κάποιες γενικές γραμμές για το πώς αντιμετωπίζονται παιδιά με παρόμοια συμπεριφορά, και άλλο να πάει για να δει το συγκεκριμένο παιδί και να πει πώς πρέπει να το αντιμετωπίσου. Λεπτή αλλά σημαντική η διαφορά.

Την έχω ενημερώσει ήδη, αλλά δεν ακούει. Αν κάνει καταγγελία, λέει, θα υποχρεωθεί το σχολείο από την Α βάθμια να φέρει ψυχολόγο....δεν ξέρω τι σκοπεύει να κάνει, μάλλιασε η γλώσσα μου τόσες μέρες. Εγώ θα θωρακίσω το δικό μου παιδί με βοήθεια ειδικού, και ο καθένας ας πράξει τα ανάλογα για το παιδί του.

Διαφημίσεις

Την έχω ενημερώσει ήδη, αλλά δεν ακούει. Αν κάνει καταγγελία, λέει, θα υποχρεωθεί το σχολείο από την Α βάθμια να φέρει ψυχολόγο....δεν ξέρω τι σκοπεύει να κάνει, μάλλιασε η γλώσσα μου τόσες μέρες. Εγώ θα θωρακίσω το δικό μου παιδί με βοήθεια ειδικού, και ο καθένας ας πράξει τα ανάλογα για το παιδί του.

Δεν θα υποχρεωθεί κανείς για τίποτα.

Εάν υπάρχουν ψυχολόγοι στην πρωτοβάθμια (σε κάποιους νομούς διορίστηκαν 5μηνιτες) μπορεί να έρθει και να δώσει συμβουλές γενικές. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κάνει αξιολόγηση παιδιού, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του γονέα.

Ακόμα και εμείς των ΚΕΔΔΥ, που έχουμε αιτήσεις των γονέων για αξιολόγηση, για να πάμε να δούμε το παιδί στο σχολείο οφείλουμε να πάρουμε τη συγκατάθεση του γονέα. Αλλιώς πάμε, βλέπουμε τη δυναμική της τάξης και δίνουμε συμβουλές στο δάσκαλο πώς να χειριστεί καταστάσεις που ίσως προκύψουν στην τάξη, όχι στο/με το παιδί.

Mπορεί να νομίζει οτι με τον τρόπο της θα εξαναγκάσει το διευθυντή να πείσει τους γονείς, δεν ξέρω τι έχει ο καθένας στο μυαλό του κοπέλα μου. Εγώ πήρα μια απόφαση για το δικό μου παιδί. Τα σκηνικά συνεχίζονται όλες αυτές τις μέρες, απλά είναι πολύ λεπτομερή και δε θέλω να δημοσιοποιήσω άλλα γεγονότα. Αν βοηθήθηκε κάποιος από το θέμα μου, είναι οτι πιο ελπιδοφόρο. Γιατί εμείς, τελικά, άκρη δε βγάλαμε.

Το συμβούλιο μετατέθηκε για την επόμενη βδομάδα.

Ακόμα και το να φέρουν ψυχολόγο για να δει την δυναμική της τάξης (ή της αυλής) και να δώσει συμβουλές στους δάσκαλους για την τάξη και την αυλή και στον δ/ντη (αν κατατεχοταν ...) για το πως να χειριστούν καλύτερα τα παιδιά σαν σύνολο είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα και μπορεί να βοηθήσει.

Ακόμα και το να φέρουν ψυχολόγο για να δει την δυναμική της τάξης (ή της αυλής) και να δώσει συμβουλές στους δάσκαλους για την τάξη και την αυλή και στον δ/ντη (αν κατατεχοταν ...) για το πως να χειριστούν καλύτερα τα παιδιά σαν σύνολο είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα και μπορεί να βοηθήσει.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν σε όλες τις διευθύνσεις ψυχολόγοι.

Αν δεν υπάρχει, δεν μπορεί δημόσια υπηρεσία να καλέσει ιδιώτη γι αυτή τη δουλειά.

Το ΚΕΔΔΥ επίσης μπορεί να βοηθήσει, αν έχει επαρκές προσωπικό (εμείς μέχρι πριν ένα μήνα είχαμε 1ψυχολογο που φυσικά δεν προλάβαινε να δει παιδιά για αξιολόγηση, όχι να πάει και σε σχολεία.......

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν σε όλες τις διευθύνσεις ψυχολόγοι.

Αν δεν υπάρχει, δεν μπορεί δημόσια υπηρεσία να καλέσει ιδιώτη γι αυτή τη δουλειά.

Το ΚΕΔΔΥ επίσης μπορεί να βοηθήσει, αν έχει επαρκές προσωπικό (εμείς μέχρι πριν ένα μήνα είχαμε 1ψυχολογο που φυσικά δεν προλάβαινε να δει παιδιά για αξιολόγηση, όχι να πάει και σε σχολεία.......

Ναι το ξέρω ότι δεν μπορεί να πάει ιδιώτης, αλλά τουλάχιστον να το ζητήσει ο δ/ντης ( φαντάζομαι ότι αυτός πρέπει να το ζητήσει). Για να το ζητήσει πρέπει να πειστεί ότι υπάρχει ανάγκη (δύσκολό το βλέπω από τα λεγόμενα... ) και για αυτό μπορούν να πιέσουν οι γονείς. Φαντάζομαι ότι οι γονείς δεν μπορούν να ζητήσουν απ'ευθείας από την πρωτοβάθμια - δεν ξέρω.

Μπορούν βέβαια όλοι οι σύλλογοι συλλογικά να διεκδικούν ψυχολόγους για όλα τα σχολεία, αυτό είναι άλλη κουβέντα...

Διαφημίσεις

Υπάρχει τρόπος εμμάκι, και μάλιστα με έγκριση από το υπουργείο παιδείας......νομιμότατα......δε θέλω να επεκταθώ δημόσια επ αυτού. Θα τη βρω την άκρη...

Φαντάζομαι ότι οι γονείς δεν μπορούν να ζητήσουν απ'ευθείας από την πρωτοβάθμια - δεν ξέρω.

Κι όμως μπορούμε.........αλλά δε θέλω να κάνω τέτοια κίνηση για την ώρα.....ας τους δώσουμε το χρόνο να δράσουν/βοηθήσουν, μπας και........

εγώ έλεγα αν μπορείτε να ζητήσετε από Α'θμια ψυχολογο για το σχολείο γενικά, για να συμβουλεύει τους δασκάλους για την τάξη / επιτήρηση ή και τους γονείς (αν θέλουν)

Αυτό δεν βλέπω γιατί θα ήταν μια ακραία κίνηση να κάνετε.

Το αλλό αν εσείς μπορείτε να ζητήσετε να δεί κάποιο παιδί ψυχολόγο μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο.

Αλλά δεν καταλαμβαίνω γιατί λες ότι είναι νόμιμο αλλά δεν θέλεις να επεκταθείς δημόσια. Αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη κάπου πες την να την μάθουμε.

εγώ έλεγα αν μπορείτε να ζητήσετε από Α'θμια ψυχολογο για το σχολείο γενικά, για να συμβουλεύει τους δασκάλους για την τάξη / επιτήρηση ή και τους γονείς (αν θέλουν)

Αυτό δεν βλέπω γιατί θα ήταν μια ακραία κίνηση να κάνετε.

Το αλλό αν εσείς μπορείτε να ζητήσετε να δεί κάποιο παιδί ψυχολόγο μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο.

Αλλά δεν καταλαμβαίνω γιατί λες ότι είναι νόμιμο αλλά δεν θέλεις να επεκταθείς δημόσια. Αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη κάπου πες την να την μάθουμε.

Εννοείται οτι αν τελικά ζητήσουμε θα είναι για το σχολείο γενικά......δε μπορούμε ούτε έχουμε το δικαίωμα να "δείξουμε" κανένα παιδάκι.

Δε θέλω να επεκταθώ γιατί ακόμα τσεκάρω τις πληροφορίες μου, και δε θέλω να παραπλανήσω άθελά μου.

συγνώμη για το οφφ....αλλά αν μπορείτε να με διαφωτίσετε.......επείγει.......

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2645295#post2645295

Υπάρχει τρόπος εμμάκι, και μάλιστα με έγκριση από το υπουργείο παιδείας......νομιμότατα......δε θέλω να επεκταθώ δημόσια επ αυτού. Θα τη βρω την άκρη...

Επιμενω,δεν υπάρχει.

Έκτος αν έννοεις κάτι που δεν καταλαβαίνω......

Είναι μέρος της δουλειάς μου.....

Διαφημίσεις

Latina, o σύλλογος τι θέση έχει πάρει για το θέμα?

Λογικά ο σύλλογος μπορεί να πιέσει το δ/ντή να δει πιο σοβαρά το θέμα της επιτηρήσεις στα διαλείμματα αλλά και για τη διαχείριση των πιο δύσκολων παιδιών. Θα μπορούσαν να καλέσουν και το σύμβουλο του σχολείου για αυτό το θέμα.

Η φίλη μου που σας έλεγα πιο πάνω ότι σε αντίστοιχο περιστατικό ήρθε αντιμέτωπη με επίθεση από κάποιους δάσκαλους, ενημέρωσε την πρόεδρο του συλλόγου και εκείνη ζήτησε από τη δ/ντρια να ενημερωθεί και ο σύμβουλος. Ετσι εχθές έγινε το συμβούλιο με τη δασκάλα, τη δ/ντρια και το σύμβουλο και θα κανονίσουν και νέο συμβούλιο μαζί και με την πρόεδρο του συλλόγου και τη μητέρα του παιδιού.

Επιμενω,δεν υπάρχει.

Κι εμένα δάσκαλος μου το είπε......σου στέλνω πμ.

Latina, o σύλλογος τι θέση έχει πάρει για το θέμα?

Λογικά ο σύλλογος μπορεί να πιέσει το δ/ντή να δει πιο σοβαρά το θέμα της επιτηρήσεις στα διαλείμματα αλλά και για τη διαχείριση των πιο δύσκολων παιδιών. Θα μπορούσαν να καλέσουν και το σύμβουλο του σχολείου για αυτό το θέμα.

Η φίλη μου που σας έλεγα πιο πάνω ότι σε αντίστοιχο περιστατικό ήρθε αντιμέτωπη με επίθεση από κάποιους δάσκαλους, ενημέρωσε την πρόεδρο του συλλόγου και εκείνη ζήτησε από τη δ/ντρια να ενημερωθεί και ο σύμβουλος. Ετσι εχθές έγινε το συμβούλιο με τη δασκάλα, τη δ/ντρια και το σύμβουλο και θα κανονίσουν και νέο συμβούλιο μαζί και με την πρόεδρο του συλλόγου και τη μητέρα του παιδιού.

Ο σύλλογος έχει ενημερωθεί προ πολλού. Στην συνάντηση δε μου έδωσαν σημασία στυλ "πρωτάκια, α καλά" μετά όμως ο πρόεδρος μίλησε στο διευθυντή. Εκείνος του είπε οτι δεν έχουμε τέτοια περιστατικά. Τελείωσε εκεί. Εκκρεμεί μια συνάντηση την επόμενη βδομάδα με όλους.

Επιμενω,δεν υπάρχει.

Για να συνεχίσω, καθώς τώρα έχω λίγο χρόνο ανάμεσα στα ραντεβού μου.

Στο σχολείο μπορεί να παρέμβει και να ασχοληθεί με τα παιδιά:

1) Το ΚΕΔΔΥ

2) Το Κέντρο Πρόληψης Ψυχικής Υγείας (ο παλιός ΟΚΑΝΑ)

3) Ψυχολόγοι-Κοινωνικοί λειτουργοί που τυχόν υπάρχουν σε διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Αυτοί μπορούν να μπουν στα σχολεία και να κάνουν ένα πρόγραμμα παρέμβασης (πιο δύσκολα αντιμετώπισης) που θα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά. Δεν έχουν δικαίωμα να ασχοληθούν με κάποιο παιδί-θύτη, αν δεν έχουν τη έγγραφη άδεια του γονέα.

Οι παραπάνω μπορούν να κάνουν ημερίδες και για τους δασκάλου ή για τους γονείς.

Ιδιώτες ψυχολόγοι μπορούν να μιλήσουν στους γονείς (και σε όποιον επιθυμεί να παρακολουθήσει), αλλά δεν μπορούν να κάνουν προγράμματα με τα παιδιά στο σχολείο.

Όλα αυτά είναι σύμφωνα με το νόμο.

emmaki

παντως όλα αυτά που λες θα μπορούσαν να βοηθήσουν την κατάσταση ακόμη χωρίς προσωπική παρέμβαση (κατ εμε θα επρεπε να γίνονται σε όλα τα σχολεία προληπτικά)

Από τι καταλαμβαίνω όμως θα πρέπει το σχολείο να το κάνει προτεραιότητα και να το διεκδικίσει αφού οι πόροι είναι περιορισμένοι.

Νομίζω LΑΤΙΝΑ οπως τα λες τα πράγματα το πρόβλημα είναι ότι το σχολείο (= δ/ντης γιατί από κει ξεκινά) δεν θεωρεί ότι είναι πρόβλημα σοβαρό που πρέπει να αντιμετωπιστεί στο σχολείο, και θεωρεί ότι πρέπει να αντιμέτωπιστεί στο σπίτι.

Εκει που θα ''πατούσα'' εγώ αν είμουν με τους άλλους γονείς είναι να ζητήσω από το σχολείο να κάνει το θέμα προτεραιότητα και αναπτύξεις δράσεις (σαν και αυτές που λεει η emmaki) για να κανει ''το δικό του κομμάτι'' στην αντιμετωπίση αλλά και πρόληψη προβλημάτων.

Αμα γίνουν όλα αυτά και ακόμα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα τότε βλέπετε.

Το σχολείο έκανε συνέντευξη τη Δευτέρα σε όλα τα πρωτάκια. 18/20 έχουν χτυπήσει στην αυλή σε ατύχημα (όχι παίζοντας κυνηγητό πχ) και τα 9 εξ αυτών έχουν χτυπήσει σοβαρά (όχι καρούμπαλα και γδαρσίματα). ΑΝ αυτό δε λέει κάτι, να βρω μπαλκόνι να πέσω.......

1. Του πρότεινα να μπουν περισσότεροι επιφυλακή στην αυλή - σε άλλα σχολεία είναι 4 και 5 για τα ίδια παιδιά ----είπε δε χρειάζεται

2. Του πρότεινα να κάνει το πρόγραμμα όπου εποπτεύουν μεγαλύτεροι μαθητές που πέρυσι δούλεψε τέλεια----δε δέχτηκε

3. Του πρότεινα να γίνει ημερίδα σχετικά με τη σχολική βία να δουν τα παιδιά όπως πέρισυ----δε δέχτηκε

4. Πήγε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και του είπε "δεν έχουμε περιστατικά"

5. Πήγαμε οι μάνες και μας είπε η δουλειά γίνεται στο σπίτι και να το διαλύσουμε απ την αυλή την ώρα της προσευχής για να μη σχολιάζουμε....

δε νομίζω οτι έχω κάτι άλλο να πω με τον άνθρωπο

Κι έτσι στριφογυρίζουμε στην ίδια ιστορία, περιμένοντας και πάλι συμβούλιο όλων την άλλη βδομάδα.

• 3 εβδομάδες μετά...

Koρίτσια το συμβούλιό μας έγινε χτες. Μιλήσανε όλοι οι γονείς και είπαν τα παράπονά τους. Τελικά από βδομάδα θα έχουμε 4 εκπαιδευτικούς στην αυλή μας. Ελπίζουμε για το καλύτερο λοιπόν. Ευχαριστώ τους ειδικούς του φόρουμ που με συμβούλεψαν πώς να κινηθώ πιο σωστά. Και όλα τα κορίτσια βέβαια. Μακάρι να μην έχουμε άλλα περιστατικά.

Φαίνεται ότι κάτι γίνεται λοιπόν. Εκφράζω τη χαρά μου για το γεγονός, καθώς και για το ότι ενημέρωσες το θέμα, όπως και μια άλλη κοπέλα ένα αντίστοιχο πρόσφατα. Γιατί καλό είναι να φαίνεται ποιες ενέργειες έχουν κάποιο αποτέλεσμα και ποιες όχι και τόσο... Αν και προσωπική μου εκτίμηση είναι σε τι σχολείο θα πέσεις... Το σχολείο που αφήνει να εξελιχθούν τέτοια φαινόμενα και να ξεφύγουν από κάποια όρια, ίσως και επόμενο είναι να μην είναι τρομερά ευαίσθητο στο να τα περιορίσει, έστω και εκ των υστέρων. Θέλω να πιστεύω ότι και στο δικό σας θα μπει ένα μέτρο σε κάποια πράγματα.

Φαίνεται ότι κάτι γίνεται λοιπόν. Εκφράζω τη χαρά μου για το γεγονός, καθώς και για το ότι ενημέρωσες το θέμα, όπως και μια άλλη κοπέλα ένα αντίστοιχο πρόσφατα. Γιατί καλό είναι να φαίνεται ποιες ενέργειες έχουν κάποιο αποτέλεσμα και ποιες όχι και τόσο... Αν και προσωπική μου εκτίμηση είναι σε τι σχολείο θα πέσεις... Το σχολείο που αφήνει να εξελιχθούν τέτοια φαινόμενα και να ξεφύγουν από κάποια όρια, ίσως και επόμενο είναι να μην είναι τρομερά ευαίσθητο στο να τα περιορίσει, έστω και εκ των υστέρων. Θέλω να πιστεύω ότι και στο δικό σας θα μπει ένα μέτρο σε κάποια πράγματα.

Και βέβαια θα ενημέρωνα, τόσος κόσμος ενδιαφέρθηκε και με βοήθησε. Ο διευθυντής παρουσία όλων ήταν πιο διαλλακτικός, προσπάθησε μεν να πείσει πως όλη η δουλειά γίνεται στο σπίτι, αλλά μερικοί γονείς ήταν κάπως πιο απαιτητικοί και δεν του έδωσαν πολλά περιθώρια. Απαίτησαν να είναι στην αυλή μας 4 άτομα όπως και στα πιο πολλά σχολεία. Και αναγκάστηκε να δεχτεί. Ας αύριον τα σπουδαία!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...