Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΗΡΘΕ ΑΠ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ

Recommended Posts

Δεν κατάλαβα...

Η βασική δασκάλα αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα με επιθετικό παιδί - θύμα κακοποίησης από τους γονείς Ή όχι;

Τι ισχύει τελικά;

Αν ισχύει το χειρότερο σενάριο, ξέρεις τι δεν μου αρέσει στην εικόνα;

Έχουμε ένα παιδί που έχει υποστεί βία από τους γονείς και που το σχολείο-λοιποί γονείς και συμμαθητές αγνοούν το δικό ΤΟΥ τεράστιο πρόβλημα ύπαρξης και το απομονώνουν ακόμα περισσότερο... Που το αντιμετωπίζουν ως θύτη ενώ είναι θύμα.

Πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος να προσεγγιστεί αυτό το παιδί. Να "ακουστεί". Να του δοθεί μια διέξοδος από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει: μπορεί να μην ξέρει καν να επικοινωνήσει χωρίς μπουνιές... Μήπως υπάρχει κάποιος δάσκαλος ικανός να το εμπνεύσει;

Γιατί σηκώνουν τα χέρια ψηλά;;; Το σχολείο έχει παιδαγωγικό ρόλο πριν από όλα. Εδώ δάσκαλοι δουλεύουν με έφηβους εγκληματίες και φυλακισμένους και κάνουν πολλά βήματα μπροστά. Γιατί εγκαταλείπεται αυτό το παιδί;

ΑΙΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ, ΟΛΟΙ ΥΠΟΠΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ.........ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΛΕΠΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.....ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 495
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχει στο δήμο μας κάποιο τμήμα στο οποίο θα πάνε οι γονείς να κάνουν καταγγελία. Το παιδάκι λοιπόν , επειδή το λες θα σου απαντήσω, το είδα τα χριστούγεννα σε μια απογευματινή γιορτή με κλόουν που κάναμε σχολείο χωρίς δασκάλους........Αρχίσανε να τρέχουνε, ο δικός μου μόλις τον είδε αφηνίασε, λέω ΟΚ πάρτυ είναι....σε κάποια φάση λοιπόν φωνάζω το παιδάκι και του λέω "------, μην τρέχετε πουλάκι μου πάνω κάτω, θα σας τσαλαπατήσουν τα μεγαλύτερα......" ήρθε κοντά μου, έίναι και γλύκας ο άτιμος......του λέω λοιπόν "και στα διαλείμματα ------ μου, προσέχετε μην χτυπήσετε κανένα παιδάκι και μας μαλώνουν μετά οι μανούλες τους!" έβαλα δλδ και τον δικό μου μέσα για να μην το πληγώσω

ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ

"ΑΚΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!"

???????????? έτσι έμεινα κι εγώ, όπως εσύ τώρα!!!!!!! (σε βλέπωωωωωωωωω)

Καλά με είδες. Έτσι έμεινα :shock: !!!

Αλλά και πάλι, υπάρχει λύση λειτουργική και αποτελεσματική που να μην περιλαμβάνει και τη βοήθεια αυτού του παιδιού;;;

Έχω συναντήσει παιδιά φυλακισμένα για σοβαρή παραβατικότητα και έχω δει ότι κάποια αυτά (εννοείται όχι όλα) "ισιώνουν"... Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση...

Ίσως το πρώτο βήμα είναι να αντιληφθεί το παιδί ότι υπάρχουν συνέπειες.

Αν του απαντήσεις σε μια ανάλογη περίπτωση: "Όχι δεν θα κάνετε ό,τι γουστάρετε ακριβώς γιατί είστε παιδάκια. Θα κάνετε ότι είναι σωστό και ασφαλές γιατί υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας είμαστε εμείς οι μεγάλοι, οι γονείς. Αν συνεχίσεις να φέρεσαι επικίνδυνα, θα με αναγκάσεις να ενημερώσω τους γονείς σου και να τους ζητήσω να σε πάνε στο σπίτι να ξεκουραστείς...". Πώς λες ότι θα αντιδρούσε; Θα "φοβόταν" την ανάμιξη των γονιών του;

Καλά με είδες. Έτσι έμεινα :shock: !!!

Αλλά και πάλι, υπάρχει λύση λειτουργική και αποτελεσματική που να μην περιλαμβάνει και τη βοήθεια αυτού του παιδιού;;;

Έχω συναντήσει παιδιά φυλακισμένα για σοβαρή παραβατικότητα και έχω δει ότι κάποια αυτά (εννοείται όχι όλα) "ισιώνουν"... Υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση...

Ίσως το πρώτο βήμα είναι να αντιληφθεί το παιδί ότι υπάρχουν συνέπειες.

Αν του απαντήσεις σε μια ανάλογη περίπτωση: "Όχι δεν θα κάνετε ό,τι γουστάρετε ακριβώς γιατί είστε παιδάκια. Θα κάνετε ότι είναι σωστό και ασφαλές γιατί υπεύθυνοι για την ασφάλειά σας είμαστε εμείς οι μεγάλοι, οι γονείς. Αν συνεχίσεις να φέρεσαι επικίνδυνα, θα με αναγκάσεις να ενημερώσω τους γονείς σου και να τους ζητήσω να σε πάνε στο σπίτι να ξεκουραστείς...". Πώς λες ότι θα αντιδρούσε; Θα "φοβόταν" την ανάμιξη των γονιών του;

Μέσα σε ένα παιδικό πάρτυ και χορό δε μπορούσα να μιλήσω παραπάνω......άσε που σκέφτηκα μη με δει και ο μπαμπάς να κάνω κουβέντα και παρεξηγηθεί......αλλά κι εγώ δε θα ήθελα να πιάνουν να λένε στο παιδί μου διάφοροι διάφορα......άσε που άμα το συνέχιζα, άνετα μου ριχνε και κανένα μπινελίκι ο μικρός, πίστεψέ με.......

Latina σε βρισκω υπερπαρεμβατικη και με ταση να υπερεκτιμας τα γεγονοτα.....μην νευριασεις, μπορει εγω απλα να ειμαι μουλαρα!

Αν σταματησεις να ασχολεισαι τοσοολυ μπορει να ηρεμησεις ..... Τα παιδια μας μπορει να μας φαινονται αδυναμα να αντιμετωπιζουν τον κοσμο αλλα παντα ξεχναμε οτι αντμετωπιζουν απλα τον κοσμο ΤΟΥΣ.

Και μια χαρα τα καταφερνουν μονα τους....

Εγω θα επενεβαινα μονο σε περιπτωση μπουλυινγκ, σε καμια αλλη. Αλλα και αυτο τοε ρμο το μπουλυινγκ δεν ειναι κια ΄συμηθισμενη ΄ κατασταση....ας μην βλεπουμε δηλαδη οοοοολες τις περιπτωσεις ζωηρων παιδιων ως τετοιες....

διδαξε εσυ το παιδι σου αυτα που θεωρεις σωστα, και ασε το. Υπολοιπο κοσμο να κανει αυτο που πιστευει. Ετσι και αλλιως ολοι δεν μεγαλωνουμε το ιδιο...

Μγ λιγα λογια, η φιλικοτατη συμβουλη μου και να ξερεις με καθε εκτιμηση ειναι μια: Μην κανεις την τριχα τριχια!, :)

Μέσα σε ένα παιδικό πάρτυ και χορό δε μπορούσα να μιλήσω παραπάνω......άσε που σκέφτηκα μη με δει και ο μπαμπάς να κάνω κουβέντα και παρεξηγηθεί......αλλά κι εγώ δε θα ήθελα να πιάνουν να λένε στο παιδί μου διάφοροι διάφορα......άσε που άμα το συνέχιζα, άνετα μου ριχνε και κανένα μπινελίκι ο μικρός, πίστεψέ με.......

Δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη περίσταση. Είναι εύλογο ότι αιφνιδιάστηκες εκείνη τη στιγμή...

Σε άλλη στιγμή όμως; Το νοιάζει άραγε το συγκεκριμένο παιδί η γνώμη των γονιών ΤΟΥ;

Πολλά παιδιά αποτρέπονται από αρνητικές συμπεριφορές αμέσως μόλις πει κάποιος "θα ενημερώσω τους γονείς σου". Και ας μην είναι καθόλου βίαιοι οι γονείς.

Στην προκείμενη περίπτωση;

Διαφημίσεις

Latina σε βρισκω υπερπαρεμβατικη και με ταση να υπερεκτιμας τα γεγονοτα.....μην νευριασεις, μπορει εγω απλα να ειμαι μουλαρα!

Αν σταματησεις να ασχολεισαι τοσοολυ μπορει να ηρεμησεις ..... Τα παιδια μας μπορει να μας φαινονται αδυναμα να αντιμετωπιζουν τον κοσμο αλλα παντα ξεχναμε οτι αντμετωπιζουν απλα τον κοσμο ΤΟΥΣ.

Και μια χαρα τα καταφερνουν μονα τους....

Εγω θα επενεβαινα μονο σε περιπτωση μπουλυινγκ, σε καμια αλλη. Αλλα και αυτο τοε ρμο το μπουλυινγκ δεν ειναι κια ΄συμηθισμενη ΄ κατασταση....ας μην βλεπουμε δηλαδη οοοοολες τις περιπτωσεις ζωηρων παιδιων ως τετοιες....

διδαξε εσυ το παιδι σου αυτα που θεωρεις σωστα, και ασε το. Υπολοιπο κοσμο να κανει αυτο που πιστευει. Ετσι και αλλιως ολοι δεν μεγαλωνουμε το ιδιο...

Μγ λιγα λογια, η φιλικοτατη συμβουλη μου και να ξερεις με καθε εκτιμηση ειναι μια: Μην κανεις την τριχα τριχια!, :)

Μάλιστα. Λοιπόν εμένα το παιδί μου έχει έρθει μέσα στην τελευταία βδομάδα 3 φορές χτυπημένο απ το ίδιο άτομο, και μία απ το μολύβι.......να το δω ψύχραιμα........αύριο επειδή έχω κάτι δουλειές στο κέντρο, να μου πουν απλά σε ποιο εφημερεύον τον πήγανε! Οκ βρε, για καφεδάκι κέντρο καμιά? εσύ θα ρθεις πρώτη, να μου μάθεις πως να τα αντιμετωπίζω πιο αποστασιοποιημένα......είμαι ανοιχτή σε νέους ορίζοντες, καλό θα μου κάνει.......

*δείξε λίγη ανεκτικότητα σε μια μάνα που πρώτη φορά ήρθε το παιδί της σε τέτοια κατάσταση, και την επόμενη μέρα ξαναήρθε χτυπημένο !!!!! άπονη !!!!! :) :) :)

Δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη περίσταση. Είναι εύλογο ότι αιφνιδιάστηκες εκείνη τη στιγμή...

Σε άλλη στιγμή όμως; Το νοιάζει άραγε το συγκεκριμένο παιδί η γνώμη των γονιών ΤΟΥ;

Πολλά παιδιά αποτρέπονται από αρνητικές συμπεριφορές αμέσως μόλις πει κάποιος "θα ενημερώσω τους γονείς σου". Και ας μην είναι καθόλου βίαιοι οι γονείς.

Στην προκείμενη περίπτωση;

Δεν ξέρω κοπέλα μου. Και δε μου αρέσει καθόλου να πιάνω να μιλάω σε παιδάκια. Οτι και να πεις μπορεί να διαστρεβλωθεί και να βρεις το μπελά σου. Και το βρίσκω και κάπως άκυρο σαν πράξη, για το ίδιο το παιδί.

Δεν ξέρω κοπέλα μου. Και δε μου αρέσει καθόλου να πιάνω να μιλάω σε παιδάκια. Οτι και να πεις μπορεί να διαστρεβλωθεί και να βρεις το μπελά σου. Και το βρίσκω και κάπως άκυρο σαν πράξη, για το ίδιο το παιδί.

Μα και η άλλη λύση;

Να μαζευτούν 20+ ενήλικες για να συζητήσουν εναντίον ΕΝΟΣ παιδιού; Και αυτό δεν είναι κάπως άκυρο και σκληρό;

Δεν ξέρω τι άλλο να προτείνω. Ιδέες ρίχνω. Απλά από το να πιάσει μία "μάνα" το παιδί αυτό από τον λαιμό και το να κάνετε συγκεντρώσεις, αναρωτήθηκα μήπως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτή η δυνατότητα.

Μα και η άλλη λύση;

Να μαζευτούν 20+ ενήλικες για να συζητήσουν εναντίον ΕΝΟΣ παιδιού; Και αυτό δεν είναι κάπως άκυρο και σκληρό;

Δεν ξέρω τι άλλο να προτείνω. Ιδέες ρίχνω. Απλά από το να πιάσει μία "μάνα" το παιδί αυτό από τον λαιμό και το να κάνετε συγκεντρώσεις, αναρωτήθηκα μήπως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτή η δυνατότητα.

Μα δε θα μιλήσουμε ερήμην......θέλουμε να έρθουν οι γονείς του! Αυτό είναι το ζητούμενο.....Τώρα που μου το θυμίσατε, έχουμε και γονείς που είναι στο σύλλογο γονέων, οπότε θα ενημερωθεί και ο σύλλογος....κάτι θα καταφέρουμε δε μπορεί ρε παιδιά........

Απλά από το να πιάσει μία "μάνα" το παιδί αυτό από τον λαιμό και το να κάνετε συγκεντρώσεις, αναρωτήθηκα μήπως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτή η δυνατότητα.

Το παιδί που πιάσανε απ το λαιμό είναι άλλο (μα τι μπαξές σχολείο, το σκέφτηκες, παραδέξου το!) Είναι δέκα χρονών, εκεί όμως είναι συγκεκριμένα τα πράγματα και οι καταστάσεις που ζει και έχει το ελεύθερο, απλά τον επιτηρούν. Επειδή λόγω πολλών θεμάτων στην τάξη του δεν τον θέλει κανείς, πάει και "παίζει", βρίζει , φτύνει, τα πρωτάκια. Αυτός δε δέρνει τουλάχιστον! Μέχρι στιγμής, μη μιλάω και πολύ εγώ.......

Διαφημίσεις

Λέω να συνοψίσω γιατί μάλλον σας μπέρδεψαν οι πολλές πληροφορίες ......

λοιπόν, έχουμε (θα πω για όλα να μη θεωρείτε ότι μόνο το παιδί μου με νοιάζει)

- ένα παιδάκι στην πρώτη δημοτικού που δέρνει κάθε μέρα 5-6 άτομα άσχημα

- ένα παιδάκι στην τρίτη δημοτικού που μελανιάζει στο ξύλο, ΜΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ αυτός

- ένα παιδάκι στην τετάρτη που έχει ψυχολογικά προβλήματα, περνάει όλη την ώρα του με τα πρωτάκια, βρίζει κυρίως μάνες, φτύνει, παίρνει πρωινά κι εξαφανίζεται - τον έχουν δει δάσκαλοι δεν τα λένε παιδάκια μόνο

- ένα παιδάκι στην έκτη που έχει θρασύ λόγο, δε δέρνει, αλλά είναι πολύ προκλητικό και κάνει ρόμπα και τον διευθυντή (αλλά εκεί σιγοντάρουν και οι γονείς)

ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΑΝΙΑΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΓΟΝΙΟ ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΤΛ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ

Η απάντηση του σχολείου σε αυτά είναι πάντα οτι είναι παιδιά, κάποια ζωηρά, και θα τα έχουν υπό έλεγχο.......ο έλεγχος όμως είναι ανεπαρκής και εκεί είναι ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το σχολείο μας στην πίσω πλευρά είναι μονίμως χωρίς εποπτεία, η πέμπτη και η έκτη χρησιμοποιούν τον πίσω χώρο για αποδυτήρια, ντύνονται, ξεντύνονται, κοιτάνε τα εσώρουχά τους και διάφορα τέτοια που έχουν δει γονείς που πήγαν ξαφνικά.

Τα μικρά χώνονται στα παρτέρια και παίζουν ξύλο.....και ξύλο παίζαμε κι εμείς, ναι, αλλά ξύλο με ράμματα και ράμματα με νοσοκομείο έχει διαφορά. Και εμείς σαν παιδιά, το δάσκαλο τον σεβόμασταν, και αν έκανε παρατήρηση στη μαμά μας, άνοιγε η γη να μας καταπιεί, αν θυμάμαι καλά......δε λέγαμε "θα έρθει ο μπαμπάς μου και θα σου δείξει!" - επίσης διάλογος που έγινε μπροστά σε γονείς.

Για μένα λοιπόν, δεν ξέρω αν με θεωρείτε λάθος, πρέπει να γίνει το συμβούλιο και να καλεστεί και ο σύλλογος γονέων και να τα βάλουμε κάτω.....και για μένα η λύση είναι να μπουν κι άλλα άτομα να επιβλέπουν! Και αν οι δάσκαλοι είναι λίγοι, είναι κάποιο άτομο να μου πει με σιγουριά, επιτρέπεται να κάνει ο σύλλογος μια επιτροπή γονέων που να πηγαίνουν στα διαλείμματα να κάνουν εποπτεία? Η απαγορεύεται? Ξέρει κανείς το νομικό πλαίσιο???

Γιατί ξέρω πάρα πολλούς που θα το έκαναν, για να μη γυρνάνε τα παιδιά κάθε λίγο μες τα αίματα......

Μονο θωρακιζοντας το δικό σου παιδί, ακόμα και λέγοντας του να τον αποφεύγει, να μην τον Πόλυ-πλησιαζει κλπ

Δεν μπορει , αν δεν θέλουν να κινητοποιηθούν οι γονείς του θύτη, να κάνει κάτι το σχολείο , ούτε να τον απομακρύνει από τη ο πλάισιο με μια αλλαγή σχολείου (αν και αυτό είναι ο,τι πιο απαράδεκτο μπορεί να σκεφτεί κάποιος, κατά τη γνώμη μου).

Αν τώρα κάποιος γνωρίζει σίγουρα οτι τυο παιδί αυτό υφίσταται ξυλοδαρμούς, έχει την υποχρέωση, ηθική και νομική, να κάνει καταγγελία.

Emmaki, μπορούν οι γονείς και το σχολείο να απευθυνθούν στο/η Σύμβουλο της περιοχής. Και να υποχρεωθούν όλοι να συνεργαστούν μαζί του για να βρεθεί λύση.

Είναι απαράδεκτο να αφήνονται παιδιά στη μοίρα τους.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με τη Λαιδα!!!

Για τα δικα μου στανταρ εισαι πολυ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ...

Έλα κι εσύ για καφέ......βρε δεν το λέω ειρωνικά......νομίζετε θέλω να τρέμω? Μου αρέσει να βασανίζομαι????? Πείτε μου τον τρόπο να το δω χαλλλλλαρά.....

ίσως θα έρθει με τον καιρό απ τα πολλά χτυπήματα ε????

Διαφημίσεις

Εγω δεν εχω προταση φιλη μου! Αυτη τη στιγμη εισαι σε αυτην τη "θολη ακαθοριστη γραμμη " :P ....ειναι η ηλικια του παιδιου σου τετοια , το χρονικο σημειο δηλαδη, που σχεδον ολες περναμε. Η συνειδητοποιουμε οτι θα τα αφησουμε να αναλαβουν ευθυνες, πρωτοβουλιες, ρισκα η συνεχιζουνε να τα κυνηγαμε απο πισω. Εγω διαλεξα το δευτερο :) αλλα οι συνθηκες ευτυχως με αφησαν στο πρωτο ;)

Emmaki, μπορούν οι γονείς και το σχολείο να απευθυνθούν στο/η Σύμβουλο της περιοχής. Και να υποχρεωθούν όλοι να συνεργαστούν μαζί του για να βρεθεί λύση.

Είναι απαράδεκτο να αφήνονται παιδιά στη μοίρα τους.

Ο σύμβουλος όμως μόνο να συμβουλεύσει μπορεί. Δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι.

Ειδικα αν δεν θέλουν να συνεργαστούν οι γονείς του θύτη.

Μιλάω από πείρα. Ειχαμε τέτοια περίπτωση.

Τελικα , βαλαμε κοινωνική λειτουργό που κανει την πρακτική της (φοιτήτρια) δίπλα στο θύτη. Δουλεύει μαζί του στο επίπεδο της κοινωνικοποιησης, κανει και καποιες ομαδικές δραστηριότητες βιωματυικες με τα άλλα παιδιά..... Περιορίστηκε το θέμα, αλλά δεν έληξε. Και να απάντηση του υπουργείου ηταν οτι είναι εσωτερικό θέμα του σχολείου και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με παιδαγωγικό τρόπο. Παρ' τ' αυγό και κουρευτο, δηλαδή......

Ο σύμβουλος όμως μόνο να συμβουλεύσει μπορεί. Δεν μπορεί να επιβάλλει κάτι.

Ειδικα αν δεν θέλουν να συνεργαστούν οι γονείς του θύτη.

Μιλάω από πείρα. Ειχαμε τέτοια περίπτωση.

Τελικα , βαλαμε κοινωνική λειτουργό που κανει την πρακτική της (φοιτήτρια) δίπλα στο θύτη. Δουλεύει μαζί του στο επίπεδο της κοινωνικοποιησης, κανει και καποιες ομαδικές δραστηριότητες βιωματυικες με τα άλλα παιδιά..... Περιορίστηκε το θέμα, αλλά δεν έληξε. Και να απάντηση του υπουργείου ηταν οτι είναι εσωτερικό θέμα του σχολείου και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί με παιδαγωγικό τρόπο. Παρ' τ' αυγό και κουρευτο, δηλαδή......

Στην πράξη ίσως να μην αντιμετωπίζεται όπως πρέπει. Αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν προβλέπεται κάτι από το Υπουργείο για το τι οφείλουν να κάνουν οι δάσκαλοι / διευθυντές σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σιγουρα υπάρχουν προτάσεις και κατευθυντήριες γραμμές όπως για παράδειγμα εδώ

http://attik.pde.sch.gr/pages/parathrhthrio.htm

ΛΑΤΙΝΑ Μήπως να ρωτήσεις ποιος είναι ο ''υπεύθυνος πρόληψης σχολικής βίας'' στο σχολείο σας;

Εμμακι αυτά που λες πιο πάνω δεν είναι τίποτα, σίγουρα ήταν προς τις σωστή κατεύθυνση, αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν και να σώσουν από πολλά προβλήματα.

Επίσης δεν είναι κακό να το χειρίζεται το σχολείο παιδαγωγίκά, αυτό δίνει τότε στον δ/ντη την ευχέρια και την υποχρέωση να αναπτύξει δράσεις.

Λατίνα εγώ θα πήγαινα στον δ/ντη και θα ρωτούσα, τι προβλέπουν οι κανόνες του σχολείου, και τι προληπτικές δράσεις έχει αποφασίσει.

Εγώ δεν σε βρίσκω καθόλου υπερβολική, αλλά θα έπρεπε να φλυαρήσω πολύ και δεν θέλω τώρα.

Έψαξα και εγώ το θέμα για το δικό μας σχολείο και τώρα είναι πολυ καλά τα πράγματα. Βασικά όμως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη... Είναι σίγουρα οι γονείς των ζωηρών παιδιών που θα έπρεπε πρώτοι να ενεργήσουν, όταν όμως αυτοί είναι αλλού τι κάνουμε;

Η διαφορά που είδα στο δικό μας σχολείο είναι πολύ μεγάλη. Εκεί που ήμουν στην τσίτα καθημερινά, που έλεγα τι στο καλό θα πάθουμε εμείς ή κάποιος άλλος σήμερα, τώρα υπάρχουν παιδάκια χαρούμενα, βλέπεις παντού χαμόγελα, χαρά... Όλα τα παιδάκια το αξίζουν αυτό και τα δικά μας και τα ξένα και ειδικά αυτά που ζουν τη βία μέσα στο σπίτι τους και αξίζει να παλέψει κάποιος και για αυτά.

Εκείνο που ήθελα να πω είναι ξανά, ότι υπάρχουν σχολεία και σχολεία και υπάρχουν σχολεία που με τον τρόπο τους οι διδάσκοντες και οι γονείς δείχνουν ότι η βία είναι ένας αποδεκτός τρόπος να λύνονται οι διαφορές. Στα μέρη σας τα νταηλίκια μπορεί να είναι πιο ανεκτά ή και να ενθαρρύνονται κιόλας έμμεσα. Και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να αλλάξει αυτό.

Εγω παντως πλεων σοκαρομαι που λετε οτι δεν μπορει να κανει τιποτα το σχολειο. Εμενα με φωναξαν για να μου κανουν παρατηρηση για το προνηπιο μου που χαλαγε την κασετινα ΤΟΥ (την δικια του οχι καποιου αλλου παιδιου). Εδω ο κανομισμος λειτουργιας τον οποιον αποδεχομαστε οταν γραφουμε τα παιδια μους στο σχολειο λεει οτι μπορουν να τα δειξουν αν κανουν κατι σοβαρο.....

(La Latina θα συνηθισεις - εγω τουλαχιστον αντιμετωπιζω πιο χαλαρα τους μικρο - τραυματισουμους του μικρου πλεων απο οτι αυτους του μεγαλου)

Εγω παντως πλεων σοκαρομαι που λετε οτι δεν μπορει να κανει τιποτα το σχολειο. Εμενα με φωναξαν για να μου κανουν παρατηρηση για το προνηπιο μου που χαλαγε την κασετινα ΤΟΥ (την δικια του οχι καποιου αλλου παιδιου). Εδω ο κανομισμος λειτουργιας τον οποιον αποδεχομαστε οταν γραφουμε τα παιδια μους στο σχολειο λεει οτι μπορουν να τα δειξουν αν κανουν κατι σοβαρο.....

(La Latina θα συνηθισεις - εγω τουλαχιστον αντιμετωπιζω πιο χαλαρα τους μικρο - τραυματισουμους του μικρου πλεων απο οτι αυτους του μεγαλου)

Φοβάμαι ότι έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να ζούμε σε μια χώρα όπου δεν λειτουργούν οι θεσμοί και δεν υπάρχει ποτέ αρμόδιος, που το αντίθετο μας κάνει ζωηρή εντύπωση.

Κορίτσια, θα τρολλάρω λίγο.. Μίλησα στον άντρα μου για τη συζήτησή μας, και μου εξομολογήθηκε ότι όταν ήταν μικρός, ψέκασε με Mπαϊγκόν τον καλύτερό του φίλο στη μούρη, γιατί ήθελε να δει αν θα πέσει κάτω όπως οι κατσαρίδες. :shock:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Σας είπα ήδη , ο διευθυντής το μόνο που κάνει πάντα είναι να βάζει τα παιδιά να ζητούν συγνώμη μεταξύ τους, και τίποτε άλλο. Λέει και ένα "ξέρετε, παιδιά είναι" και τέεεεεελος!

Μετά το συμβούλιο θα του μιλήσουμε για να δει οτι είμαστε ενωμένοι και συμφωνούμε, να μη μας παίρνει για μεμονωμένα περιστατικά.

Το ότι τα νταηλίκια είναι θέμα περιοχής, με σόκαρε αρκετά, αλλά επειδή μεγάλωσα σε κακόφημη γειτονιά,αν αυτό εννοείς, τώρα ζω στη δεύτερη καλύτερη της πόλης μου.....αλλά νομίζω οτι τα νταηλίκια είναι θέμα οικογένειας και όχι τοποθεσίας.

Άννα, αν δεν ήταν σε σχολική ώρα, δεν πειράζει βρε :) :) :) :) :)

Σας είπα ήδη , ο διευθυντής το μόνο που κάνει πάντα είναι να βάζει τα παιδιά να ζητούν συγνώμη μεταξύ τους, και τίποτε άλλο. Λέει και ένα "ξέρετε, παιδιά είναι" και τέεεεεελος!

Μετά το συμβούλιο θα του μιλήσουμε για να δει οτι είμαστε ενωμένοι και συμφωνούμε, να μη μας παίρνει για μεμονωμένα περιστατικά.

Το ότι τα νταηλίκια είναι θέμα περιοχής, με σόκαρε αρκετά, αλλά επειδή μεγάλωσα σε κακόφημη γειτονιά,αν αυτό εννοείς, τώρα ζω στη δεύτερη καλύτερη της πόλης μου.....αλλά νομίζω οτι τα νταηλίκια είναι θέμα οικογένειας και όχι τοποθεσίας.

Άννα, αν δεν ήταν σε σχολική ώρα, δεν πειράζει βρε :) :) :) :) :)

Αναφέρομαι στην πόλη σου γενικότερα. Στα πολλά ταξίδια μας ανά την Ελλάδα, είδα δύο σκηνικά που δεν γίνονται ανεκτά στην υπόλοιπη επικράτεια, συγκεκριμένα μαμάδες να συζητάνε και παραπέρα το ένα παιδί να δίνει κλωτσιά στο πρόσωπο τάχαμου κατά λάθος στο παιδί της άλλης και η μαμά του παιδιού που κλώτσησε να μην κάνει τίποτα απολύτως! Καμία απολύτως κίνηση, λες και ήταν φυσικό. Οπότε φαντάζομαι, αφού γίνονται τέτοια με τους γονείς μπροστά, τι μπορεί να συμβαίνει στα σχολεία. Αυτό το παιδάκια είναι, δηλαδή.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...