Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΕ ΦΤ Η ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

LA LATINA

Recommended Posts

Τι εννοείς με το ποσοστό 99%;

Ξέρω ότι τέτοιο ποσοστό έχουν οι γυναικολόγοι στα νησιά όπου δεν υπάρχουν κλινικές. Αυτοί προγραμματίζουν τις γέννες και φέρνουν τις γυναίκες στην Αθήνα στην 38η-39η εβδομάδα.

Επίσης, τέτοιο ποσοστό έχουν οι γυναικολόγοι που ασχολούνται με εξωσωματική. Αλλά η εξωσωματική είναι μία άλλη διαδικασία. Και συνήθως τα συναισθήματα της εγκύου διαφέρουν...

Υπάρχει άλλη κατηγορία;

Έχει βγει κανείς από αυτούς τους νησιώτες να υποστηρίξει λοιπόν στη Γιουνισεφ ή δεν ξέρω σε ποιον φορέα του έκανε εντύπωση το ποσοστό, να πει υπεύθυνα ότι είναι σωστό αυτό που κάνει; Που δεν ανεβάζουν στο εξηντατόσο το ποσοστό μόνο τα νησιά και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή... Δεν βγαίνουν τα νούμερα. Δεν πάει έτσι εύκολα το 20% στο 60, αν δεν υπάρχουν ΑΡΚΕΤΟΙ στο 99%. Σε παλιότερο σχετικό ρεπορτάζ έτυχε να συγκρατήσω αυτό, ότι υπήρχε γιατρός που κοκορευόταν στους συναδέλφους του στο μαιευτήριο ότι μόνο κανα-δυο πελάτισσες του ξέφυγαν και γέννησαν γρήγορα μόνες τους. Προφανώς από το γενικό ποσοστό, φαίνεται ότι δεν είναι μοναχός του αυτός να καμαρώνει.

Διαφημίσεις

Εκεί είναι το κλειδί: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

Ποια ψυχολογία μπορεί να έχει η γυναίκα που ξαφνικά της ανακοινώνουν χωρίς πολλά-πολλά, χωρίς συζητήσεις και εξηγήσεις, ότι πάει για καισαρική και υποψιάζεται ότι ο γιατρός της ίσως την παραπλανούσε όλους αυτούς τους μήνες που της έλεγε ότι θα γεννήσει φυσιολογικά και τελικά την ξεγεννάει άρον-άρον την Παρασκευή για να περάσει ήσυχο Σαββατοκύριακο;;;

Υπάρχει και αυτή η πλευρά των πραγμάτων...

Δεν μπορείς να αγνοήσεις ότι πρόκειται για μια ματαίωση.

Aimee συμφωνώ απόλυτα!! Δυστυχώς εκεί είναι η ουσία (ούτε στις καισαρικές κατ'επιλογή - που είναι δικαίωμά τους, ούτε στις καισαρικές για ιατρικούς λόγους - τις επιβεβλημένες), και φοβάμαι ότι αφορά μεγάλο μέρος του 60%...

Εγώ αυτό που έπαθε η φίλη σου και όχι μόνο αυτό, το έπαθα με την καισαρική! Ναι μεν δεν χαλάρωσε ο κόλπος αλλά... Δεν είναι όπως πριν η όλη αίσθηση στην περιοχή. Βέβαια είχα μια δύσκολη εγκυμοσύνη και άλλους παράγοντες κινδύνου, ακινησία για μήνες... Πάντως περίμενα πότε θα ένιωθα όπως πριν σωματικά... και περίμενα... και περίμενα... Και δεν συνέβη ποτέ! Κόπηκαν τα νεύρα στην κοιλιά και δεν επηρέασε μόνο την περιοχή αμέσως κάτω από την κοιλιά... Αλλά και όλο το κάτω μπροστινό μέρος του σώματος. Με αποτέλεσμα κάθε στιγμή που στέκομαι και περπατάω και υπάρχω, να μη νιώθω όπως πριν. Σαν να γέρασα απότομα ένα πράγμα. Φυσικά και δεν φροντίζει κανείς να σε ενημερώσει για αυτό, αφού "κινδυνεύει το μωρό" παραβλέπεται! Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να συμβεί, πάντως αναφέρεται και αυτό, αν το ψάξει κανείς, που κατά κανόνα θα το διαπιστώσει εκ των υστέρων, βέβαια.

Γι' αυτο ειπα οτι μπορει και να ηταν τυχαιο εσενα σου ετυχε απο την αναποδη. Η αδερφη μου που ειναι μαια στην Αθηνα μολις ακουγε καμια ας πουμε επωνυμη που γεννουσε και άκουγε το όνομα του γιατρου της μου ελεγε και αν αυτή γεννησε με κ.τ η φυσιολογικα και παντα επεφτε μεσα. Θελω να πω πως γενικα ξερεις τη φημη του γιατρου αν ολες οσες πανε εκει κανουν κτ μην ψαχνεσαι για φυσιολογικο. Ενα παιδακι ερχεται στον κοσμο μη χανουμε την ουσια στο πως και γιατι, πολυψαχνομαστε μου φαινεται και ολοι εχουμε γινει γιατροι εδω μεσα. Θηλασα ή δε θηλασα ,γεννησα με φ.τ. ή κ.τ. ,αποκλειστικος θηλασμος ή μπουκάλι πολλα διλήμματα ρε παιδι μου εχουμε χαζεψει οι δολιες μανες:confused::roll:.....

Και βεβαια παντα δεν θα πρεπει ποτε να αποσιωπάται το γεγονός οτι η κτ ενέχει κινδύνους οπως οποιοδήποτε χειρουργείο. Δεν υπαρχει χειρουργείο με μηδενικές περίπλοκες. Στο θέμα αυτο οι γυναικολόγοι θυμίζουν τους πλαστικούς χειρουργους για τους οποίους όλες οι επεμβάσεις που κάνουν ειναι επεμβάσεις ρουτίνας, αλλα οπως ολοι γνωρίζουμε κάποιες φορές ολα δεν πανε ετσι οπως πρεπει.

Επισης κανένας δεν κρίνει τις γυναικες που γεννούν με κτ, τις γυναικες που επιλέγουν για δικό τους προσωπικό λόγο να γεννήσουν με κτ ακομα και αν δεν υπαρχει κανένας ιατρικός λόγος. Κρίνουμε εναν ιατρικό κλάδο που κάνει άσκοπα κτ, ρισκάρουν τη ζωη της γυναίκας (ειπαμε κάθε χειρουργείο εχει ρίσκο ) με μοναδικό λόγο το δικό τους προγράμμα. Δεν έχουμε τις γνώσεις να ελέγξουμε τις επιλογές κάθε γιατρού τη στιγμή της γέννας, αλλα ελπιζω οτι θα έπρεπε και αυτοί να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες.

Τρεις καισαρικές (με επισκληρίδιο) στο ιστορικό μου.. Και τρία υπέροχα γερά παιδιά.. Και "Ναι" δεν κατάφερα να θηλάσω, προσπάθησα όμως όσο μπορούσα, με όση βοήθεια είχα... Στην αρχή ειδικά με το θηλασμό είχα φοβερές τύψεις και ντρεπόμουν, έκλαιγα γιατί όπως πολύ όμορφα τα έθεσε η LATINA πάντα υπάρχει κάποια που έχει πονέσει περισσότερο, έχει θηλάσει περισσότερο ΑΛΛΑ δεν δέχομαι ότι έχει αγαπήσει περισσότερο τα παιδιά της , όπως οφείλει άλλωστε κάθε μάνα να τα αγαπάει.. Παρακολούθησα την εκπομπή και κάπως "ξερόλας" και "σουπερ μαμά" μου φάνηκε η πρώτη κυρία... Αλλά όπως είπε και κάποια άλλη "τον γιατρό μου τον είχα θεό 9 μήνες" οπότε όταν φτάσαμε στην πρώτη γέννα και δεν προχωρουσε φυσιολογικά, όταν μου είπε θα πάμε για καισαρική δεν τον αμφισβήτησα.. Καλώς ή κακώς πιστεύω σε αυτόν... Τα μωρά μου ήμουν σε θέση να τα φιλήσω μόλις βγήκαν..να τα πάρω αγκαλιά μετά από 2 ώρες και να τα έχω μαζί μου συνέχεια... Την μάνα δεν την κάνει ούτε η καισαρική ούτε ο φυσιολογικός..

Διαφημίσεις

Εμενα μου εσπασαν τα νερα ξημερωνοντας Κυριακή, στην 38η εβδομαδα και λογω μηδαμινης διαστολής και λωροδεμενου μωρου, ο γιατρος μου ειπε για κ.τ. την Κυριακη πρωι. Το μονο που ζητησα, ηταν να ειναι με επισκληριδιο για να ειμαι ξυπνια στο χειρουργειο και να δω πρωτη το μωρο μου! Και ναι , ημουν ταλαιπωρημενη λογω χειρουργειου και χρειαζομουν βοηθεια το πρωτο 24ωρο αλλα μετα ανελαβα εξολοκληρου το μωρο μου και στη κλινικη και στο σπιτι μας.

Και ΝΑΙ θηλασα αποκλειστικα το μωρο μου 6 μηνες και μετα αποθηλασα φυσικα σε 1,5 μηνα επιπλεον!

Τωρα κατοπιν εορτης βεβαια και μου μπαινουν ιδεες αν οντως θα επρεπε ή οχι να γινει καισαρικη αλλα δεν νιωθω μειονεκτικα επειδη γεννησα με καισαρικη ουτε και το παινευομαι...απλα ετυχε! Το αποτελεσμα μετραει που εχω το παιδι μου γερο και μεσα στην αγαπη!!!!!

Η κόρη μου είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μου, το φως μου!!! Την λατρεύω!!!

Γερά να είναι τα παιδάκια μας κορίτσια τώρα αν γεννήσσαμε φυσιολογικά, φυσικά ή αφύσικα εμένα δεν με ενδιαφέρει. Εαν τύχαινε να γεννήσω με κ.τ. και είχα τις αμφιβολίες μου για αυτήν την επιλογή απλώς δεν θα τον επέλεγα ξανά για γιατρό μου.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Για μενα η συγκεκριμενη εκπομπη δεν ηταν και τιποτε το σπουδαιο...

Βεβαια δεν μπορω να μη σταθω και γω σε εκεινη την γιαγια που εχασε το παιδι της και κανεις δεν το σχολιασε..απλως η κορη-εγγονη κουνουσαν το κεφαλι και ελεγαν τι καλα που ηταν τοτε!!!! Θεωρω οτι ειναι και λιγο ντροπη να "κλαιγεται" η εγγονη που εκανε καισαρικη και οχι φτ διπλα στη γιαγια που ΠΕΘΑΝΕ το πρωτο της παιδι επειδη το γεννησε στηριζομενη στην καρεκλα!!!!

Παρολα αυτα σιγουρα δεν ειναι ωραιο να γινονται καισαρικες χωρις λογο αλλα και σιγουρα πρεπει να αλλαξουν λιγο οι νομοι σχετικα με τις ευθυνες των γιατρων οπως πολυ σωστα ειπε ενας γυναικολογος ...αν τους κηνυγανε με το παραμικρο, τοτε λογικο ειναι να φοβουνται

Συμφωνω με τις περισσοτερες απο εσας...λιγο πολυ ολες το ιδιο λεμε...απλα χαλαμε πολλα στις καισαρικες στα δημοσια και εγινε θεμα τωρα..αν τα δημοσια εκαναν μονο ΦΤ δε νομιζω να αχολουταν ο θεοδωρακης.

Αλλα ρε παιδια εγω εχω και αλλο ερωτημα....εναν γιατρο που σε παρακολουθει εννια μηνες, δεν μπορεις να καταλαβεις αν ειναι ΄τετοιος ΄?? συστασεις δεν εχεις πριν πας??

Εγω εκανα δυο υπεροχες καισαρικες για ιατρικο λογο, χωρις πονους για εμενα χωρις επιπλοκες για τα παιδια και ποτε δεν ενιωσα ενοχες...η οτι με κοροιδεψαν....

Βασικα δεν με ενδιαφερει πως επιλεγει η καθε μια να γεννησει..θελει καισαρικη? δικαιωμα της...θελει σπιτι? επισης δικαιωμα της.

Ολες νιωθουν οτι κανουν το καλυτερο για τα παιδια τους και αυτο αρκει..

Οσον αφορα τους γιατρους που δεν εξασκουν με ηθος την επιστημη τους , ε...ας τους απορριψουμε...η ας τους καταγγειλουμε...

Το να φωναζουμε οτι απλα εξαπατηθηκαμε, δυναμωνει το αισθημα ενοχης μας νομιζω....

πάντα `φοβόμουν` ότι θα γέννησω με καισαρική. δεν ξέρω γιατί, μάλλον για όλα αυτα που ακούγονται. όταν έκλεισα τισ 40 βδομάδες και μου είπε ο γιατρόσ ότι είναι πολύ ψηλά το μωρό κ ότι θα παμε μάλλον για καισαρική αν δεν αλλάξει κάτι, απογοητεύτηκα, τον αμφισβήτησα και εκνευρίστηκα. μετά μου εξήγησε ότι δεν λέει να πάρει θέση η μπουμπου κ μου λέει περπατά μπασ και κατέβει. για πλάκα πήγε ο άντρασ μου να σπρωξει, σαν χάδι βέβαια όχι κανονικά, την κοιλίτσα προσ τα κάτω. κ του λέω όχι, μην το κανεισ αυτό, είχα διαισθανθεί ότι έχει περιτυληξη. τελικά μπήκα με καισαρική. και το μωρό είχε μια περιτυληξη κ έναν ωραιότατο κόμπο στον ομφάλιο. χαίρομαι που εμπιστεύτηκα το γιατρό μου και που εχω τώρα τη μπουμπου μου αγκαλιά. θα ήθελα πολύ να είχα ζήσει την εμπειρία του φυσιολογικού αλλά τι να κάνουμε τώρα δηλαδή? σημασία έχει να δίνεισ τη ψυχή σου στα παιδιά σου όχι πωσ τα φέρνεισ στον κόσμο.

Διαφημίσεις

..γίναμε όλοι PHD του γκούγκλ , νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα , αμφισβητούμε τον εαυτό μας και τους άλλους..πόσο παράλογο είναι...

Το οτι δεν σπουδασα ιατρική δεν σημαινει οτι θα γινω ερμαιο του καθε γιατρού, ειδικά εκείνου που η ταμπέλα του γραφει ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-γυναικολογος (σχηματικά το λεω,το πρωτο με κεφαλαια το δευτερο με μικρά).Θα το ψαξω και θα ρωτησω (για το ατομο του εννοω, οχι για το ιατρικής φυσης θεμα), εγκαίρως και οχι μεσω γκουγκλ.

Το ποσοστό κ.τ. σκαρφαλώνει σε αυτό το ύψος γιατί είναι πολλοί οι γιατροί που ασκούν κακή ιατρική. Και κακή ιατρική σημαίνει να προγραμματίζεις τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις βάσει των προσωπικών σου ευκολιών. Ας μην αναλάβει ο γυναικολόγος εγκυμοσύνες με ΠΗΤ στα Χριστούγεννα, στο Πάσχα ή στις διακοπές του. Και ας ξεκαθαρίζει εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να χαλάσει τα Σαββατοκύριακά του. Ας το λέει όμως, εκ των προτέρων. Γιατί διαφορετικά, εξαπατά την έγκυο. Και επιπλέον της επιβάλλει επέμβαση στο σώμα της. Με ποιο δικαίωμα; Τι σόι παροχή υπηρεσιών είναι αυτή;

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει στο σώμα των γυναικολόγων μεγάλος αριθμός γιατρών που κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαγραφεί από τον ιατρικό σύλλογο. Είναι μεν μειοψηφία αλλά πολύ προκλητική και πολύ επιζήμια τόσο για εμάς όσο και για την καλή φήμη του κλάδου τους.

Αυτο ηταν το θεμα της εκπομπής.Οι γιατροί.ΟΧΙ οι επίτοκοι (αλλο που δεν το πασαρε και πολύ πετυχημενα).Για μενα το φαουλ της παρουσιασης ηταν οι προσωπικές ιστορίες.

Φυσικά και δεν ήταν ακριβοδίκαιο το ρεπορτάζ. Θα ήταν αν είχαν εντοπίσει τους γιατρούς του 99% καισαρική και θα είχε ενδιαφέρον να ακουγόταν και η δική τους άποψη! :mrgreen: ...

:P:p:p:p

θα ήθελα πολύ να είχα ζήσει την εμπειρία του φυσιολογικού αλλά τι να κάνουμε τώρα δηλαδή? σημασία έχει να δίνεισ τη ψυχή σου στα παιδιά σου όχι πωσ τα φέρνεισ στον κόσμο.

Τι να κανουμε τωρα?Τιποτα δεν θα κανουμε τωρα,δεν μας αφορα αυτο και δεν χρειαζεται να παιρνεις αμυντική σταση, ουτε να λεμε τα αυτονοητα (προφανώς σημασια εχει να δινεις την ψυχη σου στα παιδιά σου και οχι πώς τα φερνεις στον κοσμο).Τι σχεση εχει αυτη η διαπίστωση με τους ασυνειδητους γιατρούς?

Συμφωνω με τις περισσοτερες απο εσας...λιγο πολυ ολες το ιδιο λεμε...απλα χαλαμε πολλα στις καισαρικες στα δημοσια και εγινε θεμα τωρα..αν τα δημοσια εκαναν μονο ΦΤ δε νομιζω να αχολουταν ο θεοδωρακης.

Λαιδα βλεπω επιασες κι εσυ το νοημα ;)

ε, τότε γιατί δεν κάνουν καισαρική σε όλες τις γυναίκες να έχουν το κεφαλάκι τους ήσυχο??

έχουμε σκεφτεί τί μήνυμα περνάμε μέσα από τα σχόλιά μας??

Αυτο λεω κ εγω !!! Γιατι να υπάρχει ο φυσιολογικός τοκετος βρε κοριτσια; Να τον καταργήσουμε, ακομη κ σε περιπτώσεις πιυ δεν χρειάζεται καλυτερα να γινεται για μην εχει κ καμια ευθύνη ο γιατρός!ετσι κι αλλιως καποιες ισχυρίζονται οτι η επιστήμη εχει προχωρήσει τοσο πολυ.. Να μην ασχολούμαστε με απαρχαιωμένες μεθόδους, στην Ελλάδα ειμαστε πρωτοπόροι εξάλλου. Λυπάμαι

Είδα τελικά πριν από λίγο όλη την εκπομπή.

Αγνές προθέσεις, Άγιος ο σκοπός αλλά ... η υπερβολή φέρνει ενίοτε τα αντίθετα αποτελέσματα...

Ειδικά η μια προσωπική ιστορία μου φάνηκε τραγική ως επιλογή. Μίλησε για μη ολοκληρωμένο ουροποιητικό σύστημα στις 39+5 εβδομάδες. Για ατελές πεπτικό σύστημα σε γέννα που ξεκίνησε μόνη της. Και για άτυχη γενιά (εννοώντας τη δική μας) μπροστά σε άνθρωπο που έχασε παιδί στη γέννα. :shock::shock::shock:

Και να θεωρεί η γυναίκα τόσο επώδυνο το γεγονός της καισαρικής που πρέπει να κάνει και τρίτο παιδί για να το ξεπεράσει... Αν είναι δυνατόν! Δεν μιλάμε για πικρία λόγω εξαπάτησης αλλά για συναίσθημα προσωπικής ματαίωσης... Απίστευτο! :shock:

Αυτό τελικά που με στεναχώρησε περισσότερο ήταν ότι συναρτούμε τη μαγεία της γέννας με τον τρόπο της γέννας και όχι με το γεγονός της γέννας. Λες και η γυναίκα θα βρει την ολοκλήρωση από το είδος του τοκετού της και όχι από το ότι έγινε μάνα...

Διαφημίσεις

Παντως έχουμε φτάσει στο σημείο κοριτσια να φοβόμαστε κ την σκιά μας πλεον. Εγω γεννάω σε δυο μήνες με το καλο κ έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο γιατρο μου, με αυτα που ακούω κ διαβάζω εχω αρχίσει να φοβάμαι κ αυτο κανει κακό

Κ στην ψυχολογία μου κ πιστευω πολλες κοπέλες ειναι στη δική μου θέση. Ειχα στο μυαλο μιυ απλουστευμένα τα πραγματα με τον φτ. Κ φοβάμαι οτι τεξρ θυσία στιγμη μην μου σκάσει η είδηση " παμε για καισαρικη γιατι ειναι λωροδεμενο το μωρό", εγω πιστευω θα κατάρρευση οχι γιατι θα μου τύχει καισαρικη και τι θα κανω αλλα γιατι να υποβλήθω σε εγχείρηση;; Συνεχώς δίπλα μου ακούω" δεν κατέβαινε το μωρό, ειχε τυκθχτει ο ομφάλιος Λωρος, ηταν μεγαλο το μωρό κτλ" ε και;;σιγουρα πιστευω οτι υπαρχουν σοβαροί λόγοι που γίνονται καισαρικές κ εκει παω πάσο αλλα για γιατι τοσο εύκολα;γιατι δηλαδη πρεπει να υπάρχει τετοια πίεση; Ορισμένες φορές νιώθω απελπισία κ λύπη κ νομιζω οτι εχουμε δώσει δικαιώματα. Τελικα καλυτερα θα ητανε να παίρνει η καθεμιά την ευθύνη της για το πως θελει να γεννήσει κ οχι να πληρώνουμε ολες εμεις που θέλουνε φτ. Κ ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε σοβαρές περιπτώσεις ετσι

Πιστεύω ότι έχεις το περιθώριο χρόνου να συζητήσεις με το γιατρό σου και να καταλάβεις από τα λόγια του αν ανήκει σ' αυτούς που αγαπούν υπερβολικά την καισαρική. Αφού έχεις έντονη την επιθυμία για φ.τ, καλό είναι να του το πεις και να το επαναλαμβάνεις συχνά ώστε να αποθαρρυνθεί να σε βάλει εύκολα για καισαρική (υποθέτωντας πάντα ότι θα μπορούσε να υπάρχει τέτοια πρόθεση).

Από την άλλη, η δική μου συμβουλή είναι να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να θυμάσαι ότι η μεγαλύτερη ευθύνη είναι απέναντι στο μωρό σου.

Αν (ο μοι γένοιτο) τύχει να χρειαστείς καισαρική, μην κάνεις πειράματα.

Το σημαντικό είναι να ξεκινήσει το μωράκι σου τη ζωή του υγιές και ασφαλές.

Τα υπόλοιπα είναι φιλολογία.:rolleyes:

Με το καλό

* Α, και οι εγχειρήσεις του Θεούλη είναι, μη φοβάσαι. Εγώ έχω κάνει 2 (όχι κ.τ, για θέματα υγείας).

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Όλες όσες γέννησαν με κ.τ. Πιστεύουν οτι ειναι για ιατρικούς φυσικά λόγους...

Εγω μετα απο αυτο που πέρασε η Αδερφη μου επέλεξα να πάω στο νοσοκομείο ΧΩΡΙΣ γιατρό ενημερωμένη Φουλ απο το Ίντερνετ και δεν το μετανιώνω διοτι γέννησα φυσιολογικά μετα απο 36 ώρες με σπασμένα τα νερά και με τεχνιτους πόνους ενα υγιέστατο αγοράκι στις 42 βδομαδες και μάλιστα με τριπλή περιτηληξη !! Αν ειχα γιατρό ΣΙΓΟΥΡΑ ειχα πολλές πιθανότητες για καισαρικη!!

1) δεν θα καθόταν κανείς μαζι μου τόσες ώρες..

2) στις 40 εβδομάδες θα μου επερναν το παιδι λέγοντας καταστροφολογιες όπως κανουν καλα

3) είχαν σπάσει τα νερά, για 24 ώρες δεν ειχα πόνους και θα ηταν μια τέλεια πρόφαση

Και πολλα πολλα αλλα...κι εγω θα τα ειχα πιστέψει και θα υποστήριζα οτι καλα έκανα και δεν ρίσκαρα την ζωή του παιδιού μου και την δική μου..

Το παιδι πολυ πιθανό θα έμπαινε θερμοκοιτίδα( όπως πολυ καλα το ονόμασε η κοπέλα στο βίντεο "τάπερ" ) και ισως να μην θηλαζαμε αποκλειστικά τωρα και πολλα που δεν θα ηθελα να σκέφτομαι καν...

Η Αδερφη μου πήγε στο μαιευτήριο στις 38 εβδομάδες για υπέριχο, σε γιατρό οικογενειακό που ξεγεννησε και την μάνα μου κ.λ.π. ,και της είπε "μπαίνεις το συντομότερο για καισαρικη γιατι το παιδι δεν αιματονεται και το χάνουμε."..

Εκείνη είχε φάει και την άφησε μερικές ώρες...

Την στέλνει λοιπόν στον κάτω όροφο να ξανακάνει έναν υπέριχο,νομίζοντας οτι ο " συνεργάτης" του ηταν εκει και την περίμενε...Για κακή του τύχη βγήκε...και μέσα ηταν ο βοηθός του ο οποίος χωρις να εχει ενημερωθεί βρήκε το μωρο μια χαρά!!! Πονηρεμενη η Αδερφη μου βγήκε και με πήρε κλαιγοντας να μου πει τι της συνέβη...Με τα πολλα φεύγει επι τόπου και παει σε άλλον γιατρό σε αλλο μιευτηριο ο οποίος βρήκε το μωρο υγιεςτατο!Μάλιστα τον παρεξενεψε που οι εξετάσεις τις δεν συμφωνούσαν με την Διαγνωση του γιατρου( ο θεός να τον κανει) και τελικα γέννησε σε δυο εβδομάδες με φ.τ. Σε 3 ώρες!!!! Αυτο που θελω να πω κορίτσια οτι πάντα μα πάντα οταν αμφιβαλετε έστω και λιγο να ζητάτε δεύτερη γνώμη και ισως και Τρίτη γιατι εδώ μιλάμε για ολόκληρη " οργάνωση" εις'βαρος τον γυναικών σε τόσο ευάλωτη στιγμή της ζωής τους!!

Πραγματικά αυτό που πέρασε η αδερφή σου είναι φρικτή εξαπάτηση.

Κάτι τέτοιοι δημιουργούν τις προκαταλήψεις και μετά δεν ξεχωρίζουμε ποιός λέει αλήθεια και ποιός μας δουλεύει.

Για τη δική σου περίπτωση, γιατρός δεν είμαι αλλά στα αδαή αυτιά μου φαίνεται ότι το ρίσκαρες.

Γιατί να μπει θερμοκοιτίδα ένα μωρό 40 εβδομάδων έστω κι αν γινόταν πρόκληση?

Δεν είχες καθόλου γιατρό αυτές τις 36 ώρες?

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Το ιατρικό πρωτόκολλο ορίζει πως ένα μωρό θα μπει στη ΜΕΝΝ αν δεν έχει κλείσει τις 36 εβδομάδες και θα μείνει εκεί έως ότου να τις φτάσει. Δηλαδή ένα παιδάκι που γεννιέται στις 35 εβδομάδες, θα μείνει το λιγότερο 1 εβδομάδα στη ΜΕΝΝ για παρακολούθηση, ακόμα κι αν φαίνεται απόλυτα υγιές.

Επίσης όσους γιατρούς ρώτησα μου είπαν πως δε μπορούμε να μιλάμε για φτ αν δεν φτάσουμε τις 36 εβδομάδες. Πριν από αυτό το όριο οι πιθανότητες για καισαρική είναι πολύ μεγάλες. Εμένα μου το είχαν αποκλείσει το θέμα του φτ πριν τις 35 εβδομάδες. Και δεν είχα ρωτήσει μόνο έναν γιατρό...

Ήθελα να κάνω μαθήματα ανώδυνου τοκετού και επειδή είχα ρίσκο να γεννήσω πριν τις 36 εβδομάδες, ήθελα να μπω νωρίτερα στα μαθήματα. Με δέχθηκαν μεν, αλλά μου είπαν πως δε θα βρεθεί γιατρός να το αναλάβει αν γίνει νωρίτερα. Να σημειώσω πως ήταν εγκυμοσύνη διδύμων, οπότε συνυπολόγιζαν τα πιθανά θέματα βάρους των μωρών κτλ.

Ας παίξουμε λίγο με τα στατιστικά:

30 παιδιά, 28 γέννες, 6 γυναίκες*

Φ.Τ. 22 παιδιά (73%)

Κ.Τ. 8 παιδιά (27%)

Αν εξαιρέσουμε από τις γέννες και τα παιδιά, όσα ακολούθησαν μια προηγηθήσα καισαρική, τότε έχουμε:

25 παιδιά, 25 γέννες, 6 γυναίκες

Φ.Τ. 22 παιδιά (88%)

Κ.Τ. 3 παιδιά (12%)

Αν τώρα το δούμε ανά γυναίκα που δέχθηκε καισαρική τομή κάποια στιγμή στη ζωή της ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών:

Φ.Τ. 3 γυναίκες (50%)

Κ.Τ. 3 γυναίκες (50%)

Και μιλάμε για το ίδιο δείγμα... τις ίδιες γυναίκες και τα ίδια παιδιά. Φανταστείτε λοιπόν πόσο πολύ μπορούν να ξεχειλώσουν τα νούμερα....

Άρα τα ποσοστά που δημοσιεύονται είναι καθαρά για εντυπωσιασμό. Δε μου λέει τίποτα το 60% ή το 20%... αφού μπορεί να αφορά τις ίδιες περιπτώσεις... με διαφορετικά κριτήρια.

*Κάνω παρέα με πολύτεκνες ... μην ξαφνιάζεστε για την αναλογία γυναικών-παιδιών.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Άννα μου εχω επιλέξει τον γιατρο μου θέλοντας να αποφύγω ολα αυτα που αναφέρω δεν ξερω γιατι, ειμαι επηρεασμένη αρνητικά μαλλον διάβασα περισσοτερο σπο οτι επρεπε κΑποια θέματα εδω στο φόρουμ. Μαλλον τα ειχα λιγο πιο ρομαντικά στο μυαλο μου τα πραγματα, ιδο πλησιάζει ο καιρος τοσο μου μπαίνουν κακές ιδέες στο μυαλο. Αφήστε που τωρα τελευταία με εχουν πιάσει κ δυο τρεις καλοθελητριες να με συμβουλεύουν να κανω καισαρικη για να μην χαλάρωσω, να μην ταλαιπωρηθω , να παω περιποιημένη στο νοσοκομείο μ λεω απο μεσα μου τι ζώα ειναι αυτα. Εδω μιλάμε για εγχείρηση, τι με νοιάζει εμενα τωρα να παω αβαφτη. Ειναι κ αυτα που γράφει η αλεξια που λες ποσο σαπίλα τελικα θα αντέξουμε..

Όλες όσες γέννησαν με κ.τ. Πιστεύουν οτι ειναι για ιατρικούς φυσικά λόγους...!!

Όχι όλες! Οπως θα έχεις ήδη δει στην εκπομπή και διαβάσει εδώ, είναι πολλές μα πάρα πολλές όσες πιστεύουν ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης ή / και τρομοκρατίας. Και πιθανότατα έχουν βάσιμους λόγους να το πιστεύουν.

Όσες όμως πιστεύουμε ότι γεννήσαμε με ΚΤ για ιατρικούς λόγους, έχουμε ΕΞΊΣΟΥ βάσιμους λόγους να το πιστεύουμε. Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται η νοημοσύνη μας και η κριτική μας ικανότητα στο να αξιολογούμε αντικειμενικά τις εμπειρίες μας..:confused:

Όσες όμως πιστεύουμε ότι γεννήσαμε με ΚΤ για ιατρικούς λόγους, έχουμε ΕΞΊΣΟΥ βάσιμους λόγους να το πιστεύουμε. Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται η νοημοσύνη μας και η κριτική μας ικανότητα στο να αξιολογούμε αντικειμενικά τις εμπειρίες μας..:confused:[/

Μονο αν εισαι γιατρός μπορεις να εισαι σιγουρη, δεν νομιζω οτι ειναι θέμα νοημοσύνης. Εδω καλα κ οι γιατροί δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Ο συνδος έλεγε εχθες οτι γινεται Vbac, ο δικός μου ο γιατρός δεν αναλαμβάνει. Τιποτα δεν ειναι απόλυτο

Άννα μου εχω επιλέξει τον γιατρο μου θέλοντας να αποφύγω ολα αυτα που αναφέρω δεν ξερω γιατι, ειμαι επηρεασμένη αρνητικά μαλλον διάβασα περισσοτερο σπο οτι επρεπε κΑποια θέματα εδω στο φόρουμ. Μαλλον τα ειχα λιγο πιο ρομαντικά στο μυαλο μου τα πραγματα, ιδο πλησιάζει ο καιρος τοσο μου μπαίνουν κακές ιδέες στο μυαλο. Αφήστε που τωρα τελευταία με εχουν πιάσει κ δυο τρεις καλοθελητριες να με συμβουλεύουν να κανω καισαρικη για να μην χαλάρωσω, να μην ταλαιπωρηθω , να παω περιποιημένη στο νοσοκομείο μ λεω απο μεσα μου τι ζώα ειναι αυτα. Εδω μιλάμε για εγχείρηση, τι με νοιάζει εμενα τωρα να παω αβαφτη. Ειναι κ αυτα που γράφει η αλεξια που λες ποσο σαπίλα τελικα θα αντέξουμε..

Καλύτερα να μην χρησιμοποιείς τέτοιους χαρακτηρισμούς... Είναι τόσο κακόγουστοι!

Οχι δεν ειπα αυτο. Ειπα οτι δεν ειναι επιστημονικα ορθο να συγκρινεις τα ποσοστα μιας χωρας οπως η Ελλαδα με το διεθνη μεσο ορο, οταν ειμαστε μια σταλια γυναικες που γεννουμε εναντι δις σε τριτες χωρες, οπου δεν υπαρχει δυνατοτητα για καισαρικη. Συνεχισα τη σκεψη μου λεγοντας οτι δεν μας ειπαν το ποσοστο θνησιμοτητας διεθνως, για να το συγκρινουμε με τον Ελληνικο μεσο ορο γιατι για εμενα εκει ειναι το κλειδι. Το να γεννιουνται τα μωρα, υγιη κι οχι το πως γεννηθηκαν!

Αν χρησιμοποιείται ο διεθνής μέσος όρος για τα ποσοστά καισαρικών (λέω "αν" γιατί δεν έχω δει τα επίσημα στοιχεία) τότε πρόκειται για βασικό στατιστικό λάθος. Στην καλύτερη περίπτωση ο μέσος όρος δεν είναι αντιπροσωπευτικός, στην χειρότερη λέει ψέματα. Αν δεχτούμε πως ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ κλπ έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν ερευνητές με βασικές γνώσεις στατιστικής, τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι παραπληροφορούν ηθελημένα (και τους λόγους ας τους σκεφτεί η κάθε μία μόνη της).

Από εκεί και πέρα, ακόμα κι αν οι στατιστικοί δείκτες για τα ποσοστά καισαρικής είναι σωστοί, χρειάζονται και άλλες πληροφορίες για να μπορέσουμε να δούμε τη συνολική εικόνα. Στοιχεία για τα χαρακτηριστικά των επιτόκων (π.χ. ηλικία, τόπος κατοικίας, προηγούμενη καισαρική) και στοιχεία για τα ποσοστά περιγεννητικής θνησιμότητας και επιπλοκών. Χωρίς αυτά, βλέποντας μόνο ένα ποσοστό Χ και συγκρίνοντάς το με ένα μέσο όρο Υ, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να παραμυθιαζόμαστε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...