Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τοκετός στο σπίτι με τραγικό τέλος!

titikamimi

Recommended Posts

Λυπαμαι πολυ που το 2013 εμεις επιστρεφουμε στις ''μαμες''.

Το ξερω οτι ακουγομαι απολυτη, αλλα οταν η θνησιμοτητα των μωρων και των γυναικων εχει μειωθει στο ελαχιστο εξαιτιας της επιστημης , μου ειναι αδιανοητο να πιστεψω οτι σημερα υπαρχουν γυναικες που προτιμουν να γεννησουν στο σπιτι τους ρισκαροντας την υγεια τους και την ζωη των παιδιων τους. Και με ανταλλαγμα τι? Την ανεση τους ? Δεν εχω καταλαβει ακριβως ποιος ειναι ο λογος ..

Συνηθως προσπαθουμε να επιλεξουμε τον καλυτερο γυναικολογο, παιδιατρο και κεντρο ωστε εαν τυχει καποια επιπλοκη να υπαρχουν ολα τα μεσα για να μην χαθει ζωη και να εχουμε την συνειδηση μας ησυχη. (Γιατι τον καλο γιατρο και κλινικη τα θελουμε για αυτες τις περιπτωσεις)

Και η αποψη οτι σε εμας δεν τυχαινει και οτι εχουμε την πεποιθηση οτι θα μας πανε ολα καλα, προκυπτει απο την ελλειψη συναισθησης και γνωσης για τους πραγματικους κινδυνους που ενεχει μια γεννα .

Στην δικη μου περιπτωση στο γιο μου ευτυχως που με ειχαν συνδεσει σε τοκογραφο γιατι οταν αυξηθηκαν οι συσπασεις αρχισαν να πεφτουν οι παλμοι του παιδιου .

Γνωριζετε τι σημαινει αυτο?

Δυο πραγματα

η το παιδι γεννιεται νεκρο η με εγκεφαλικη βλαβη εαν δεν κανει αμεσως ο γιατρος καισαρικη.

Και φυσικα εαν ημουν σπιτι ουτε καν που θα προλαβαιναμε.

Γνωριζετε οτι τα περισσοτερα παιδια που εχουν προβληματα νοητικα δεν ειναι λογω κληρονομικοτητας, αλλα λογω τοκετου? Ειδικα τα παλαιοτερα χρονια που δεν ειχαμε τα μεσα και στα νοσοκομεια.

Λυπαμαι παρα πολυ γιατι την ευθυνη την εχει περισσοτερο η μητερα., που μαλλον ειχε πεσει θυμα κινδυνολογιας και αμφισβητησης της επιστημης και των γιατρων. Προτιμησε 2 μαιες.

Πολυ της μοδας τα τελευταια χρονια, κυριως μια ταση που καλλιεργειται μεσα απο το internet.

Σημερα που οι κινδυνοι του φυσιολογικου τοκετου εχουν μειωθει εξαιτιας της παρακολουθησης ειναι κριμα να επιστρεφουμε 50 χρονια πισω.

Επιλεγουμε γιατρο που τον εμπιστευομαστε οτι δεν θα μας βαλει στο χειρουργειο με την πρωτη ευκαιρια και επισης εξοπλισμενη κλινικη .

Διαφημίσεις

Από τη μια λέμε ότι δεν είμαστε απόλυτοι, από την άλλη έχουμε ήδη καταδικάσει τη μητέρα ... βασισμένοι σε ένα γενικό και αόριστο άρθρο.

Γιατί δεν ανοίγετε ένα θέμα στον "τοκετό"; Γιατί να ξεσπαθώνουμε ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ εναντίον ενός ανθρώπου, σε ένα θέμα που βρίσκεται στις "δύσκολες στιγμές"; Οι "δύσκολες στιγμές" είναι για να προσφέρουμε συμπαράσταση ή για να γινόμαστε εισαγγελείς;

Εν τέλει, αν δεν μπορείτε να σεβαστείτε την επιλογή της γυναίκας, σεβαστείτε ότι πρόκειται για ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα της εγκύου. Από τη στιγμή που η Πολιτεία αναγνωρίζει αυτήν την επιλογή, τι θέλετε; Να περάσει νόμος που να το απαγορεύει;

Νόμιμο δικαίωμα είναι και το να μην δεις γιατρό όταν είσαι άρρωστος. Αν μάθουμε για κάποιον που αρρώστησε, δεν πήγε στο γιατρό και κατέληξε, δεν πρέπει να το σχολιάσουμε αρνητικά; Δεν καταλαβαίνω...

Αν έγραφε η ίδια η μάνα, ναι να της συμπαρασταθούμε. Αλλά εδώ απλά σχολιάζουμε ένα γεγονός και νομίζω μπορούμε να σχολιάσουμε θετικά και αρνητικά, ανάλογα με το τι πιστεύουμε.

Δεν εγραψα οτι δεν ειμαι απολυτη, αντιθετα οτι ειμαι απολυτη.

Και εαν το επιτρεπει ο νομος η οχι δεν σημαινει τιποτα σε μια μανα που χανει το παιδι της εχοντας μεριδιο εξαιτας της επιλογης της .

Ακομα και να αποδειχθει με βεβαιοτητα 100% οτι και στο νοσοκομειο νεκρο θα γεννιοταν το παιδι , παντα θα την τρωει η αμφιβολια αυτη την μητερα.

Ομως τι γινεται στην αντιθετη περιπτωση που θα της πουν οτι υπηρχε εστω και

1% η πιθανοτητα να ζησει το μωρο της στο νοσοκομειο??

Νόμιμο δικαίωμα είναι και το να μην δεις γιατρό όταν είσαι άρρωστος. Αν μάθουμε για κάποιον που αρρώστησε, δεν πήγε στο γιατρό και κατέληξε, δεν πρέπει να το σχολιάσουμε αρνητικά; Δεν καταλαβαίνω...

Αν έγραφε η ίδια η μάνα, ναι να της συμπαρασταθούμε. Αλλά εδώ απλά σχολιάζουμε ένα γεγονός και νομίζω μπορούμε να σχολιάσουμε θετικά και αρνητικά, ανάλογα με το τι πιστεύουμε.

Γιατί γράφουμε για ένα συγκεκριμένο περιστατικό (που έχει σχεδόν "φωτογραφηθεί": ημερομηνία, ηλικία μητέρας, τοποθεσία, ονομα νοσοκομείου) σε ένα δημόσιο φόρουμ, που το διαβάζει ο οποιοσδήποτε (=μπορεί και συγγενής)

Διαφημίσεις

Προσωπικα ουτε που θα σκεφτομουν να γεννησω στο σπιτι, οταν εχοντας μια στοιχειωδη ενημερωση ξερω οτι ειναι παρα πολλες οι επιπλοκες που μπορουν να συμβουν σε εναν τοκετο οπουδηποτε κι αν γινεται, ειτε σπιτι ειτε στο μαιευτηριο. Επικρατει σε μεγαλο βαθμο η αποψη "παλια ετσι γεννουσαν" ναι ομως ας ανατρεξουμε και στα ποσοστα θνησιμοτητας των νεογνων. Εμενα και οι δυο μου γιαγιαδες ειχαν χασει μωρο λογω αυτων των συνθηκων.. Οπως δε θα καλεσω τον οδοντιατρο σπιτι να μου βγαλει το φρονιμητη (συγγνωμη κιολας που το απλοποιω τοσο) ετσι δε θα γεννησω και στο σπιτι. Μια χαρα δεσιμο εχω με το παιδι μου και ας το γεννησα σε μαιευτηριο. Αυτα ειναι η προσωπικη μου αποψη... Οσο για τη μαμα του ατυχου μωρου λυπαμαι πολυ για τον πονο που τραβα. Αλλα κοριτσια σκεφτειτε, τωρα περα απο ολο τον πονο της απωλειας θα υπαρχει και αυτο το τεραστιο "ΑΝ ειχα επιλεξει να γεννησω σε μαιευτηριο ισως ζουσε το μωρο...." θα την ακολουθει για παντα και ειναι τοσο θλιβερο γιατι ειναι ενα νεο κοριτσι. Αν σου συμβει η επιπλοκη στο μαιετηριο τουλαχιστον ξερεις οτι εχεις κανει ο,τι μπορουσες, ενω στην προκειμενη περιπτωση αυτο το ΑΝ ειναι ο,τι χειροτερο και ο πονος της μανας δε θα απαλυνει ευκολα. Καλο κουραγιο...

Οι άντρες της ζωής μου...

Από τη μια λέμε ότι δεν είμαστε απόλυτοι, από την άλλη έχουμε ήδη καταδικάσει τη μητέρα ... βασισμένοι σε ένα γενικό και αόριστο άρθρο.

Γιατί δεν ανοίγετε ένα θέμα στον "τοκετό"; Γιατί να ξεσπαθώνουμε ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ εναντίον ενός ανθρώπου, σε ένα θέμα που βρίσκεται στις "δύσκολες στιγμές"; Οι "δύσκολες στιγμές" είναι για να προσφέρουμε συμπαράσταση ή για να γινόμαστε εισαγγελείς;

Εν τέλει, αν δεν μπορείτε να σεβαστείτε την επιλογή της γυναίκας, σεβαστείτε ότι πρόκειται για ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα της εγκύου. Από τη στιγμή που η Πολιτεία αναγνωρίζει αυτήν την επιλογή, τι θέλετε; Να περάσει νόμος που να το απαγορεύει;

Aimee ισως και να εχεις δικιο, απο την αλλη ομως δε νομιζω οτι μιλησε καποια ασχημα για τη μητερα οσο γενικοτερα για τη διαδικασια του τοκετου στο σπιτι. Αλοιμονο αν χαρακτηριστει ασχημα η μαμα σε μια τοσο δυσκολη στιγμη. Απλα βρηκαμε αφορμη να εκφρασουμε μερικα πραγματα για τη διαδικασια. Ουτε εισαγγελεις ουτε δικαστες ειμαστε.

Οι άντρες της ζωής μου...

Summer wine αυτο έτυχε και σε μένα, και έπρεπε να πάρουν δείγμα αίματος απο το κεφάλι του (το γραντουνησαν) οσο ήταν μέσα μου για να μετρήσουν πόσο οξυγόνο παίρνει... Στο τέλος καισαρικη

Και μετα λέμε για μαίες στο σπίτι!! Που ούτε ο καλύτερος γιατρός δεν θα τα κατάφερνε στην περίπτωση μας αν είμασταν σπίτι!

Δεν κριτικαρουμε εδώ, προσπαθούμε να αφυπνησουμε τον κοςμο μην κάνει τραγικά λαθη

Γιατί γράφουμε για ένα συγκεκριμένο περιστατικό (που έχει σχεδόν "φωτογραφηθεί": ημερομηνία, ηλικία μητέρας, τοποθεσία, ονομα νοσοκομείου) σε ένα δημόσιο φόρουμ, που το διαβάζει ο οποιοσδήποτε (=μπορεί και συγγενής)

Αν τη συζήτηση την κάναμε στην ενότητα "επικαιρότητα" τι θα άλλαζε;

Άλλωστε δεν φαντάζομαι ότι οι συγγενείς της κοπέλας έχουν αυτή τη στιγμή την έννοια να μπουν στο φόρουμ, σε αυτή την ενότητα, σε αυτό το θέμα και να διαβάσουν τις απόψεις μας. Κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του φόρουμ.

Γιατί δεν ανοίγετε ένα θέμα στον "τοκετό"; Γιατί να ξεσπαθώνουμε ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ εναντίον ενός ανθρώπου, σε ένα θέμα που βρίσκεται στις "δύσκολες στιγμές";

Και φυσικα δεν εχουμε καμια διαθεση να ΞΕΣΠΑΘΩΝΟΥΜΕ με αυτο το γεγονος και να καταδικαζουμε.

Ομως καποια γεγονοτα πρεπει να μας προβληματιζουν πολυ σοβαρα και να μην τα αντιμετωπιζουμε καθαρα ψυχρα νομικιστικα -εαν το επιτρεπει ο νομος η οχι γιατι πανω απο ολα ειμαστε μητερες και η ανταλλαγη αποψεων και εμπειριων μπορει να ωφελησει και κοπελες που προκειται να γεννησουν .

Διαφημίσεις

Κανείς δεν καταφέρεται εναντίον της μητέρας, που αντιμετωπίζει αυτή την τραγωδία. Μάνες είμαστε όλες και πονάμε για μια τέτοια απώλεια.

Όμως, ήδη από το 2009, ο Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης έχει προβεί σε καταγγελίες για κατ' οίκον τοκετούς, τους οποίους ανέλαβαν άτομα άσχετα με το χώρο της υγείας! Δήλωναν δλδ γιατροί ή μαίες, χωρίς να είναι!

https://www.efsyn.gr/?p=33230

Θα μπορούσε κάλλιστα η κοπέλα να έχει πέσει θύμα απατεώνων! Αυτός είναι ο λόγος της αντίδρασής μου, τουλάχιστον...ώστε, όποια επίτοκος αναλογίζεται αυτή την επιλογή, να είναι ουσιαστικά ενημερωμένη και να το ψάχνει πάρα πολύ καλά! Ας απευθυνθεί τουλάχιστον σε εξειδικευμένους και έμπειρους ανθρώπους, που θα μπορούν να βοηθήσουν την ίδια και το μωρό της. Όχι να πέφτουμε εύκολα θύματα της προπαγάνδας του κάθε καιροσκόπου κατά της σύγχρονης ιατρικής!

Εκτοσ απο τισ πολλεσ πιθανοτητεσ να υπαρξουν μη αναστρεψιμεσ επιπλοκεσ η ακομα και απωλεια ζωησ σε εναν τοκετο στο σπιτι τιθεται ενα πολυ σοβαρο θεμα δημοσιας υγειας:

Είναι και στην Ελλάδα αυξανόμενο φαινόμενοι οι κατ'οίκον τοκετοί, όμως, καθώς η νομοθεσία χαρακτηρίζει τον πλακούντα Επικίνδυνο Ιατρικό Απόβλητο Μολυσματικού Χαρακτήρα (ΕΙΑ-ΜΧ), η διαχείρισή του μπορεί να γίνεται από φορείς που έχουν εγκεκριμένη άδεια.

Για την ακρίβεια, τον Δεκέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκε πειθαρχικά μαία που αναλάμβανε τοκετούς στο σπίτι με βασική κατηγορία την μόλυνση του περιβάλλοντος από «επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα» (εννοώντας τον πλακούντα της λεχώνας) που παράγονται στους κατ' οίκον τοκετούς, με αποτέλεσμα να της αφαιρέσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο.

Αν, λοιπόν, σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε τοκετό κατ'οίκον, φροντίστε αμέσως μετά να δοθεί ο πλακούντας σε ιδιωτική εταιρία για αποτέφρωση (κόστος: 100-150 ευρώ), αν δεν θέλετε να κινδυνεύσετε να δεχθείτε ποινική δίωξη.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Όμως, ήδη από το 2009, ο Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης έχει προβεί σε καταγγελίες για κατ' οίκον τοκετούς, τους οποίους ανέλαβαν άτομα άσχετα με το χώρο της υγείας! Δήλωναν δλδ γιατροί ή μαίες, χωρίς να είναι!

Αν αυτό αληθεύει, είναι πολύ ανησυχητικό, πραγματικά.

Εκτοσ απο τισ πολλεσ πιθανοτητεσ να υπαρξουν μη αναστρεψιμεσ επιπλοκεσ η ακομα και απωλεια ζωησ σε εναν τοκετο στο σπιτι τιθεται ενα πολυ σοβαρο θεμα δημοσιας υγειας:

Είναι και στην Ελλάδα αυξανόμενο φαινόμενοι οι κατ'οίκον τοκετοί, όμως, καθώς η νομοθεσία χαρακτηρίζει τον πλακούντα Επικίνδυνο Ιατρικό Απόβλητο Μολυσματικού Χαρακτήρα (ΕΙΑ-ΜΧ), η διαχείρισή του μπορεί να γίνεται από φορείς που έχουν εγκεκριμένη άδεια.

Για την ακρίβεια, τον Δεκέμβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκε πειθαρχικά μαία που αναλάμβανε τοκετούς στο σπίτι με βασική κατηγορία την μόλυνση του περιβάλλοντος από «επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα» (εννοώντας τον πλακούντα της λεχώνας) που παράγονται στους κατ' οίκον τοκετούς, με αποτέλεσμα να της αφαιρέσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο.

Αν, λοιπόν, σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε τοκετό κατ'οίκον, φροντίστε αμέσως μετά να δοθεί ο πλακούντας σε ιδιωτική εταιρία για αποτέφρωση (κόστος: 100-150 ευρώ), αν δεν θέλετε να κινδυνεύσετε να δεχθείτε ποινική δίωξη.

Ναι, φροντιστε να δωσετε τον πλακουντα σε "ασφαλη" χερια. Αυτοι ξερουν μετα τι θα τον κανουν (κρεμουλες, κραγιον κτλ). Βρε ΜΗΝ λετε οτι ακουτε, πατε ενα βημα παρα περα. Παιζονται πολλα συμφεροντα κοριτσια.

..μαμα τωρα ξερω..

Σίγουρα λάθη γίνονται παντού, αλλά πρέπει τουλάχιστον οι προϋποθέσεις να ειναι σωστές!

Τι να σου κάνουνε δυο μάμες στο σπίτι, αν το μωρακι αγχώθει απο γρήγορες συσπασεις και αρχίζει να κάνει κακά μέσα στη μυτρα που ειναι οτι χειρότερο για αυτόν και πρέπει να βγει άμεσα έξω με επείγουσα καισαρικη, αλλιώς το χάνεις; Αυτο έτυχε σε μένα, τυχαίνει σε ενα σωρό κοςμο και μπορεί να έτυχε και στην κοπέλα!

Kαλό θα ήταν να μη γενικεύουμε, κι εμένα ο μπέμπης έκανε κακά, σπάσαν τα νερά και ήταν καταπράσινα, 1 τη νύχτα, και γέννησα 7.40 το πρωί φυσιολογικά, μάλλον γιατί ο γιατρός μου δεν έιναι καισαρικάκιας.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με το παρακάτω

επειδη δεν ξερουμε, αν επιβιωνε η οχι το βρεφος αν βρισκοταν σε νοσοκομειο, καλυτερα να μην εικαζουμε.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Διαφημίσεις

Αν αυτό αληθεύει, είναι πολύ ανησυχητικό, πραγματικά.

http://egnatiapost.gr/index.php/society/item/4935-%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%E2%80%99-%CE%BF%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%84%CF%8C-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B1

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=172481

http://www.rthess.gr/articles_det.asp?artid=41965

Το ανέφερε η ίδια η Πρόεδρος του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου φέτος τον Μάρτιο. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη δίκη που διεξήχθη τον Φεβρουάριο και οδήγησε στην καταδίκη δύο μαιών-μαϊμούδων, που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε μητέρα κατά τη διάρκεια του κατ' οίκον τοκετού της.

Ναι, φροντιστε να δωσετε τον πλακουντα σε "ασφαλη" χερια. Αυτοι ξερουν μετα τι θα τον κανουν (κρεμουλες, κραγιον κτλ). Βρε ΜΗΝ λετε οτι ακουτε, πατε ενα βημα παρα περα. Παιζονται πολλα συμφεροντα κοριτσια.

Δεν το ακουσα, για καλη μου τυχη το ειδα...;) εχει διαφορα ξερεις.

Ειστε σιγουροι οτι οι πλακουντες στα μαιευτηρια αποτεφρωνονται??? Ας γελασω!

Για τα μαιευτηρια δεν μπορω να σου απαντησω θετικα αλλα για τα νοσοκομειο που γεννησα μπορω, μιας που εκει το ειδα να γινεται.

Kαλό θα ήταν να μη γενικεύουμε, κι εμένα ο μπέμπης έκανε κακά, σπάσαν τα νερά και ήταν καταπράσινα, 1 τη νύχτα, και γέννησα 7.40 το πρωί φυσιολογικά, μάλλον γιατί ο γιατρός μου δεν έιναι καισαρικάκιας.

Αν η BabyCute γέννησε στο Λονδίνο, όπως λέει το προφίλ της, το σχόλιό σου μπορείς να το πεις και αστείο :P

Το ανέφερε η ίδια η Πρόεδρος του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου φέτος τον Μάρτιο. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη δίκη που διεξήχθη τον Φεβρουάριο και οδήγησε στην καταδίκη δύο μαιών-μαϊμούδων, που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε μητέρα κατά τη διάρκεια του κατ' οίκον τοκετού της.

Ωραία πράγματα...

Στη δική μου περίπτωση, πάντως, δεν ήταν ο μαιευτήρας που ζήτησε την άμεση καισαρική, αλλά η παιδίατρος-νεογνολόγος. Συγκεκριμένα, άκουσα τη βοηθό μαιευτήρα να λέει "Γιατρέ, έχουμε κεχρωσμένα" και η παιδίατρος είπε "βγάλε μου το μωρό έξω ΤΩΡΑ".

@ Aimee Οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο???????

Συμφωνω απολυτα με Αγγελινα, κ εγω δεν καταλαβαινω τι προσφερει ο τοκετος στο σπιτι τοσο που αξιζει να διακινδινευσεις την υγεια σου και την υγεια του αγεννητου παιδιου σου. Ρισκο υπαρχει οοοπου και να πας αλλα ενα παραπανω σ ενα μερος μακρια απο νοσοκομειο, χωρις τα απαραιτητα μηχανηματα, χωρις γιατρο που να μπορει να παρει αποφασεις και να εκτελεσει πιθανως επειγουσα καισαρικη..αν παει κατι στραβα η μαια τι θα κανει? Ξεχναμε τη συχνοτητα θανατου βρεφων 50 χρονια πριν που οι γυναικες γεννουσαν στο σπιτι? Ξεχναμε ποσο εχουν βελτιωθει τα ποσοστα επιβιωσης βρεφων εξαιτιας της τεχνολογιας? Οι παλιες ελεγαν οτι η εγκυος ειναι "με το ποδι στον ταφο" νομιζετε το ελεγαν για πλακα?

Οσο για το περιστατικο στο Βενιζελειο, το συγκεκριμενο βραδυ δεν υπηρχε γυναικολογος σε εφημερια μιας και αυτος που επρεπε να ειναι εκει πηρε αναρρωτικη και ηταν στο σπιτι. Οι 3 εκπαιδευομενοι γιατροι δεν ειχαν κανενα να τους κατευθυνει, και ο διευθυντης της κλινικης επεδειξε εγκληματικη αμελεια αφου οχι μονο δεν ηρθε απο το σπιτι του να κανει ο ιδιος καισαρικη στην κοπελα αλλα ουτε φροντισε να αντικαταστησει αυτον που ελειπε. Η δικη εγινε και αποδοθηκαν ευθυνες κυριως στο διευθυντη της μαιευτικης που καταδικαστηκε σε φυλακιση. Για το εμπαργκο που ειπωθηκε εγω ΝΑΙ καθετα και απολυτα θα εκανα εμπαργκο στη συγκεκριμενη κλινικη αν συνεχιζαν οι ιδιοι ανθρωποι να δουλευουν εκει. Φυσικα το προσωπικο εχει αλλαξει τελειως και κανενας απο τους εμπλεκομενους δε δουλευει πια εκει.

Αυτο ομως τι σημαινει? οτι η εγκληματικη αμελεια ενος η' περισσοτερων ανευθυνων γιατρων μας δειχνει οτι η γεννα στο σπιτι ειναι ασφαλης? Πως συνδεονται αυτα τα δυο? Γιατι εγω δε βλεπω τη συνδεση.

Τωρα ερχεται στην επιφανεια και αλλο προβλημα, οι πασης φυσεως και καλα "επιστημονες" στον χωρο, τουλαχιστον αυτο πιο σπανια μπορει να συμβει σε καποιο νοσοκομειο, δλδ να εχει μαιμου μαιες και γιατρους απο το να κυκλοφορουν αυτοι εξω ανεξελεγκτοι και να παριστανουν τους ειδικους σκορπωντας τη δυστυχια.

Αν η BabyCute γέννησε στο Λονδίνο, όπως λέει το προφίλ της, το σχόλιό σου μπορείς να το πεις και αστείο :P

Δε γνωρίζω πού γέννησε η BabyCute, εγώ όμως γέννησα στο Έλενα με τον Αλεξάτο, και ούτε έπρεπε να βγεί άμεσα έξω, ούτε έκανα επείγουσα καισαρική, ούτε το έχασα

πρέπει να βγει άμεσα έξω με επείγουσα καισαρικη, αλλιώς το χάνεις

Στη δική μου περίπτωση, πάντως, δεν ήταν ο μαιευτήρας που ζήτησε την άμεση καισαρική, αλλά η παιδίατρος-νεογνολόγος. Συγκεκριμένα, άκουσα τη βοηθό μαιευτήρα να λέει "Γιατρέ, έχουμε κεχρωσμένα" και η παιδίατρος είπε "βγάλε μου το μωρό έξω ΤΩΡΑ".

Στο έχουμε κεχρωσμένα το μόνο που άκουσα ήταν "Πες της να ξαπλώώώσει" και ήμουν υπό παρακολούθηση μέχρι που γέννησα. Αυτό που θέλω να πώ είναι οτι δεν σωστό να γενικεύουμε.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...