Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τοκετός στο σπίτι με τραγικό τέλος!

titikamimi

Recommended Posts

edit admin nραγματοποιήθηκε επεξεργασία του κειμένου της δημοσίευσης απο τους διαχειριστές και προστέθηκε το κείμενο του συνδέσμου.

Τραγικό τέλος είχε ο κατ' οίκον τοκετός μιας 23χρονης μητέρας, η οποία έχασε τελικά το μωρό της

εξαιτίας μίας επιπλοκής που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της γέννας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή επέλεξε να γεννήσει στο σπίτι παρουσία δύο μαιών. Μετά τη γέννηση διαπιστώθηκε ότι το νεογνό δεν είχε τις αισθήσεις του και εσπευσμένα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το μωρό μεταφέρθηκε στη β' μαιευτική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του, ενημερώνοντας παράλληλα την αστυνομία και τον αρμόδιο ιατροδικαστή.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, ενώ για το θέμα αναμένεται να ενημερωθεί και ο εισαγγελέας, ο οποίος θα κρίνει εάν και σε βάρος ποιών θα ασκηθούν διώξεις.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τοκετός στο σπίτι της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν επιλογή της νεαρής, παρά τις αντιρρήσεις και τις προτροπές που δεχόταν από το οικογενειακό της περιβάλλον να απευθυνθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Μετά την τραγική εξέλιξη και η νεαρή γυναίκα διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, από το οποίο έχει ήδη πάρει εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία της παρά το σοκ που έχει υποστεί από την απώλεια του μωρού της.

«Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλη την ασφάλεια που τους παρέχει η επιστήμη στη διαδικασία του τοκετού», επισήμανε στην EgnatiaPost η γυναικολόγος Στέλλα Μακρή. «Από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό μέχρι την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και τις σύγχρονες αίθουσες τοκετού, πρέπει να τους παρέχονται τα πάντα ώστε να διασφαλιστεί τόσο η δική τους ασφάλεια όσο και του μωρού τους. Δεν υποστηρίζω ότι τέτοιες αίθουσες τοκετού υπάρχουν, αλλά είναι ένα θέμα για το οποίο πρέπει να παλέψουμε όλοι», κατέληξε η κ. Μακρή.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης 79 γονείς και επαγγελματίες υγείας κλήθηκαν ως κατηγορούμενοι, μετά από δύο μηνυτήριες αναφορές του Συλλόγου Μαιών/Μαιευτών Θεσσαλονίκης, για κατ' οίκον τοκετούς, με βασικότερη κατηγορία τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τους πλακούντες που θεωρούνται από τις αρχές «επικίνδυνα μολυσματικά ιατρικά απόβλητα», αλλά και «ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις». Η δίκη αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου του 2014.

http://www.olathessaloniki.com/2013/12/blog-post_8990.html

Διαφημίσεις

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και στο νοσοκομείο ή την κλινική.

Δεν έχει σχέση το ότι ο τοκετός πραγματοποιήθηκε στο σπίτι.

το ιδιο ειναι ενα νοσοκομειο με τοσους ιατρους κ το ιδιο στο σπιτι με δυο μαιες?στο νοσοκομειο υπαρχουν παιδιατροι αιθουσες νεογνων κ.α.δε ξερω τι γινεται στο εξωτερικο,κ με ποιες προυποθεσεις.εχουμε παεi δεκαετιες πισω.κ δε ξερω αν ο λογος ειναι οικονομικος ή η μοδα των τελευταιων ετών. γιατι αν ειναι οικονομικος στη θεσσαλονικη υπαρχουν πολλα νοσοκομειο κ με την προνοια γεναμε δωρεαν. πως ανελαβαν αυτες οι μαιες να ξεγεννησουν τη γυναικα σπιτι?

Διαφημίσεις

Η διαφορά είναι ότι στο νοσοκομείο ίσως να κατάφερναν να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές ώστε να μην χαθεί το μωράκι. Κρίμα.

Για εμενα ευθυνονται τοσο η γυναικα που επιθυμει τοκετο στο σπιτι, οσο και οι μαιες-γιατροι που δεχονται να φερουν εις περας τον τοκετο στο σπιτι γνωριζωντας πολυ καλα οτι δεν πληρουνται οι απαραιτητες ιατρικες προυποθεσεις για πιθανες επιπλοκες. Και φυσικα ευθυνεται το νομικο πλαισιο στη χωρα μασ που επιτρεπει τετοιου ειδους επιλογες. Αν ειναι δυνατον!!!!!!!!

Οποιος και να ευθυνεται σημασια εχει οτι θρηνουμε για την απωλεια ακομα μιας ζωης!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Η διαφορά είναι ότι στο νοσοκομείο ίσως να κατάφερναν να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές ώστε να μην χαθεί το μωράκι. Κρίμα.

αυτο ακριβως, δε μπορει να συγκριθει ενα νοσοκομειο με ενα σπιτι

Για εμενα ευθυνονται τοσο η γυναικα που επιθυμει τοκετο στο σπιτι, οσο και οι μαιες-γιατροι που δεχονται να φερουν εις περας τον τοκετο στο σπιτι γνωριζωντας πολυ καλα οτι δεν πληρουνται οι απαραιτητες ιατρικες προυποθεσεις για πιθανες επιπλοκες. Και φυσικα ευθυνεται το νομικο πλαισιο στη χωρα μασ που επιτρεπει τετοιου ειδους επιλογες. Αν ειναι δυνατον!!!!!!!!

Οποιος και να ευθυνεται σημασια εχει οτι θρηνουμε για την απωλεια ακομα μιας ζωης!!!!!!!

καλημερα!καπου διαβασα οτι η οικογενεια της δεν ηθελε μονο η ατυχη κοπελα. σιγουρα σε αυτη τη περιπτωση για εμενα μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης εχουν οι μαιες δεν αναφερει καπου για γιατρους. φανταζομαι αυτες την καθησυχασαν οτι δεν υπαρχει κινδυνος. δε ξερω το νομικο πλαισιο τι καλυπτει,ομως τα τελευταια χρονια εχει ξεσπασει ενας πολεμος για τους γυναικολογος πως ολα τα κανουν για τα λεφτα , οι πολλες εξετασεις, οι υπερηχοι, οι καισαρικες κ.α. εδω στο φορουμ εχω διαβασει πως η ελλαδα εχει ελαχιστους θανατους στους τοκετους,αν βρω πως το ειχε γραψει καποια κοπελα θα σας το παραθεσω.

κριμα στην ατυχη ψυχουλα που εφυγε απο τη ζωη κ τη γυναικα που εζησε ολη αυτη την κατασταση ας ειναι η τελευταια.

http://www.eutokia.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82/%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B9/

http://www.naturalbirth.gr/%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%AE-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9/

Πρόσφατα γνώρισα πολύτεκνη κοπέλα, που, από το 2ο και μετά, τα γέννησε όλα στο σπίτι. 23 χρονών, κατά πάσα πιθανότητα πρωτόγεννη...δε μου φαίνεται και η καλύτερη επιλογή. Κρίμα, πολύ κρίμα. :(

Διαφημίσεις

Ελεος και απο μενα..δεν μπορω να διανοηθω πως μια μανα "ρισκαρει" κατι που αφορα την υγεια/ζωη του μωρου της! Ας ειναι κρυες, παγωμενες, σκοτεινες, απροσωπες και οτι αλλο θελουν οι αιθουσες τοκετων στα νοσοκομεια, σημασια εχει να γεννιουνται με ασφαλεια τα μωρα...πως χανουμε τη λογικη καποιες φορες?

Δεν έχει σχέση το ότι ο τοκετός πραγματοποιήθηκε στο σπίτι.

Δεν ειναι ικανη μια μαια να επαναφερει ενα μωρο που δεν εχει τις αισθησεις του, μονο οι αρμοδιοι γιατροι μπορουν να επεμβουν με τους καταλληλους χειρισμους, μηχανηματα και γενικα ιατρικη φροντιδα και αυτα υπαρχουν μονο σε νοσοκομεια η σε καποιες πολυ οργανωμενες κλινικες. Δεν εχουμε το δικαιωμα να ρισκαρουμε ετσι μια ζωη γιατι δεν θελουμε τοκετο στο νοσοκομειο για τον α,β λογο, στην περιπτωση της κοπελας αυτο το ρισκο οπως αποδειχθηκε ειχε ολεθριες συνεπειες τοσο για το μωρο οσο και για την ιδια.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Πρόσφατα γνώρισα πολύτεκνη κοπέλα, που, από το 2ο και μετά, τα γέννησε όλα στο σπίτι. 23 χρονών, κατά πάσα πιθανότητα πρωτόγεννη...δε μου φαίνεται και η καλύτερη επιλογή.

Κατά πάσα πιθανότητα το ότι ήταν πρωτόγεννη δεν έπαιξε ρόλο. Απλά ήταν άτυχη. Και η πολύτεκνη που λες θα μπορούσε να έχει επιπλοκή στη γέννα και να έχανε ένα από τα μωρά της.

Κατά πάσα πιθανότητα το ότι ήταν πρωτόγεννη δεν έπαιξε ρόλο. Απλά ήταν άτυχη. Και η πολύτεκνη που λες θα μπορούσε να έχει επιπλοκή στη γέννα και να έχανε ένα από τα μωρά της.

συμφωνω!!αν εχεις τυχη !!! σε οποιαδηποτε θα μπορουσε να τυχει μια επιπλοκη σε οποιαδηποτε εγκυμοσυνη μας. μεγαλυτερο μεροιδιο ευθυνης εχουν οι μαιες που ηταν διπλα της, αυτες ξερουν τις πιθανες επιπλοκες κ αυτες θα επρεπε να την αποτρεψουν να μπει η κοπελα σε αυτη τη δοκιμασια.(γεννα στο σπιτι). αν την ενημερωναν δε νομιζω να ρισκαρε η κοπελα.και ηταν μονες χωρις παιδιατρο?αντε οι μαιες αντικαθυστουν τον γυναικολογο, το μωρο θα επρεπε να αναλαβει παιδιατρος οχι το εκαβ!!!

ποσες κοπελες εδω μεσα δεν ειχαν επιπλοκες ειτε οι ιδιες τους ειτε τα μωρα? ο γυναικολογος αναλαμβανει τη μαμα να ξεπερασουν οποιαδηποτε επιπλοκη κ ο παιδιατρος το μωρο να ειναι καλα.

ο καθενας τη δουλεια του!

Φίλη μου γένναγε (το 2ο) 3 μέρες στο σπίτι. Τελικά γέννησε με το που πέρασε και η 3η μέρα με 2 μαίες μόνο. Τρελή κούραση, πόνος. Με δικά της άτομα γύρω. Δεν το μετάνιωσε , τελικά. Εγώ όμως ούτε που θα το σκεφτόμουν.

Διαφημίσεις

Αυτό είναι ένα μείζον ερώτημα...άντε γυναικολόγος να μην υπάρχει (λέμε τώρα), ούτε καν παιδίατρος; Αν και τι να σου κάνει ο παιδίατρος χωρίς τα κατάλληλα μηχανήματα, εδώ που τα λέμε...

Λάθη γίνονται κ μάλιστα πολύ τραγικά και μέσα σε νοσοκομεία με τόσους γιατρούς. Δεν δαιμονοποιεί όμως κάποιος το νοσοκομείο. Ούτε μιλάει για το ρίσκο του να πέσεις πάλι σε λάθος γιατρό ή σε προσωπικό με ανεύθυνους χειρισμούς. Ούτε κινδυνολογεί. Και πάλι εκεί πηγαίνει παρόλο που η επιλογή του να γεννήσει εκεί είχε τραγική κατάληξη.

Σε άλλες περιπτώσεις χάνονται μωρά κ δεν μπορεί να κάνει ΚΑΝΕΙΣ τίποτα. Το έχει χειριστεί άψογα ο γιατρός αλλά το μωρό πεθαίνει. ΜΕΣΑ στο νοσοκομείο. ΟΙ γιατροί κ τα μηχανήματα δεν είναι θεοί δυστυχώς παρόλο που έτσι το "νιώθουμε" επειδή νιώθουμε τον φόβο για τον θάνατο.

Όταν πρόκειται όμως για τοκετό στο σπίτι χωρίς να έχουμε ΚΑΝ καταλάβει τι κ πως συνέβη αποδίδουμε την όποια απώλεια εκεί. Στο ότι γέννησε στο σπίτι...

Η γέννα στο σπίτι το 2013 δεν έχει καμία σχέση με τις γέννες του 50 κ όποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα το ξέρει πολύ καλά. Γίνεται πάντα υπό συγκεκριμένες κ αυστηρές προϋποθέσεις που την καθιστούν ασφαλή κ χωρίς ρίσκο για μαμά κ μωρό. Και συνοδεύεται κ από πολλά θετικά για την υγεία σωματική κ ψυχολογική της δυάδας. Όποια μαμά ενδιαφέρεται μπορεί να ενημερωθεί σχετικά.

Είμαστε πολυ πίσω πράγματι... Είμαστε πίσω γιατί αντί να υποστηρίζουμε όλες μαζί, το δικαίωμα της επιλογής μας ως γυναίκες κ να παλεύουμε για την βελτίωση των συνθηκών σε κάθε είδος τοκετού (στο σπίτι, στο νοσοκομείο, σε κέντρο φυσικού τοκετού) κάνουμε επίθεση στον τοκετό στο σπίτι...:(

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Λάθη γίνονται κ μάλιστα πολύ τραγικά και μέσα σε νοσοκομεία με τόσους γιατρούς. Δεν δαιμονοποιεί όμως κάποιος το νοσοκομείο. Ούτε μιλάει για το ρίσκο του να πέσεις πάλι σε λάθος γιατρό ή σε προσωπικό με ανεύθυνους χειρισμούς. Ούτε κινδυνολογεί. Και πάλι εκεί πηγαίνει παρόλο που η επιλογή του να γεννήσει εκεί είχε τραγική κατάληξη.

Σε άλλες περιπτώσεις χάνονται μωρά κ δεν μπορεί να κάνει ΚΑΝΕΙΣ τίποτα. Το έχει χειριστεί άψογα ο γιατρός αλλά το μωρό πεθαίνει. ΜΕΣΑ στο νοσοκομείο. ΟΙ γιατροί κ τα μηχανήματα δεν είναι θεοί δυστυχώς παρόλο που έτσι το "νιώθουμε" επειδή νιώθουμε τον φόβο για τον θάνατο.

Όταν πρόκειται όμως για τοκετό στο σπίτι χωρίς να έχουμε ΚΑΝ καταλάβει τι κ πως συνέβη αποδίδουμε την όποια απώλεια εκεί. Στο ότι γέννησε στο σπίτι...

Η γέννα στο σπίτι το 2013 δεν έχει καμία σχέση με τις γέννες του 50 κ όποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα το ξέρει πολύ καλά. Γίνεται πάντα υπό συγκεκριμένες κ αυστηρές προϋποθέσεις που την καθιστούν ασφαλή κ χωρίς ρίσκο για μαμά κ μωρό. Όποια μαμά ενδιαφέρεται μπορεί να ενημερωθεί σχετικά.

Είμαστε πολυ πίσω πράγματι... Είμαστε πίσω γιατί αντί να υποστηρίζουμε όλες μαζί, το δικαίωμα της επιλογής μας ως γυναίκες κ να παλεύουμε για την βελτίωση των συνθηκών σε κάθε είδος τοκετού (στο σπίτι, στο νοσοκομείο, σε κέντρο φυσικού τοκετού) κάνουμε επίθεση στον τοκετό στο σπίτι...:(

Σίγουρα λάθη γίνονται παντού, αλλά πρέπει τουλάχιστον οι προϋποθέσεις να ειναι σωστές!

Τι να σου κάνουνε δυο μάμες στο σπίτι, αν το μωρακι αγχώθει απο γρήγορες συσπασεις και αρχίζει να κάνει κακά μέσα στη μυτρα που ειναι οτι χειρότερο για αυτόν και πρέπει να βγει άμεσα έξω με επείγουσα καισαρικη, αλλιώς το χάνεις; Αυτο έτυχε σε μένα, τυχαίνει σε ενα σωρό κοςμο και μπορεί να έτυχε και στην κοπέλα!

Κι εγώ γι' αυτό το λόγο έκανα την πρώτη καισαρική μου. Αν ήμουν στο σπίτι, θα προλάβαιναν, μέχρι να με πάνε στο νοσοκομείο, να το βγάλουν γερό; Κι αν όχι, με τι μούτρα να αντικρύσω τον άντρα μου και πώς να ξανακοιταχτώ στον καθρέφτη; Να χαθεί ένα ολόγερο μωρό, το δικό μου το μωρό και να ξέρω πως το φταίξιμο είναι δικό μου, ολόδικό μου, επειδή δεν του έδωσα μια ευκαιρία...δεν ανοίγει καλύτερα η γη να με καταπιεί;

Δεν είπε κανείς πως δε χάνονται παιδιά μες στα νοσοκομεία ή ότι οι γιατροί είναι θεοί, αλλά τουλάχιστον ο γονιός έχει ήσυχη τη συνείδησή του, πως έκανε για το παιδί του ό,τι περνούσε από το χέρι του. Κι αυτή είναι μια μεγάλη παρηγοριά σε τέτοιες δύσκολες ώρες. Αν δεν την έχεις ούτε αυτή, τι γίνεται; Τον χάνεις το νου σου ή όχι;

Εγώ προσωπικά, δεν επιτίθεμαι στον τοκετό στο σπίτι. Η γνωστή μου, που ανέφερα παραπάνω, δόξα τω Θεώ, μια χαρά είναι κι εκείνη και τα παιδάκια της. Δικαίωμα της καθεμιάς, σε κάθε περίπτωση, να αποφασίσει για το σώμα της και το παιδί της. Λέω τι πιστεύω και νιώθω εγώ, για τον εαυτό μου.

Αγαπητή θεματοθέτρια, έχεις γνώση της έκθεσης του ιατροδικαστή κι έτσι ισχυρίζεσαι ότι "ρίσκαρε η κοπέλα";

Να είσαι βέβαιη ότι αν το συγκεκριμένο άτυχο μωρό μπορούσε να είχε σωθεί, αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες γέννησής του, ο εισαγγελέας θα είχε ήδη ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον των γονιών και των μαιών. Αυτό όμως δεν έχει γίνει!!! Μήπως σου λέει κάτι αυτό;;;

Οι (όποιοι) κίνδυνοι του τοκετού στο σπίτι αναφέρονται με σαφήνεια στην ιστοσελίδα της Ευτοκίας. Αν θεωρείς ότι υπάρχει κάπου παραπληροφόρηση, μπορείς να ανοίξεις σχετικό θέμα και να αναφέρεις τους προβληματισμούς σου αναφορικά με επιπλοκές της κύησης που ίσως καθιστούν επικίνδυνο τον τοκετό στο σπίτι.

Είναι όμως -τουλάχιστον- άκομψο (για να το πω ευγενικά...) να χρησιμοποιείται ένα τέτοιο τραγικό γεγονός ως αφορμή για επίθεση σε όσους κάνουν διαφορετικές επιλογές... Αξίζει να σεβόμαστε και να ΣΙΩΠΟΥΜΕ απέναντι στον πόνο του συνανθρώπου μας...

Ας μην εκ λαμβάνουμε πια τα πάντα ως αφορμή για επιβράβευση της δικής μας υπεύθυνης στάσης...

Παρεμπιπτόντως, θυμάστε την υπόθεση της εγκύου που ξεψύχησε μαζί με το παιδί της, μέσα σε φριχτούς πόνους, μέσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου;;; Νομίζετε ότι πρέπει να επιβληθεί κάποιο είδος εμπάργκου στο εν λόγω νοσοκομείο λόγω επικινδυνότητας;

αναλογα περιστατικα γινονται και εντος νοσοκομειου!!! αν μια εγκυμοσυνη δεν εχει καμια επιπλοκη και ολος ο ελεγχος ειναι οκ τοτε ναι θα μπορουσε να γινει και στο σπιτι κατα την αποψη μου..προσωπικα δεν θα το εκανα γιατι ειμαι εγω φοβιτσιαρα!!!

Ο τοκετος στο σπίτι χωρίς παρεμβάσεις ειναι πλέον πολυ ασφαλής και δίνει στο νεογνό και την μητέρα την απόλυτη εμπειρία του άμεσου δεσίματος.

Ειναι άσχημο να δαιμονοποιουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε.

Η συγκεκριμένη κοπέλα ήταν άτυχη και επαναλαμβάνω, ότι πιθανότατα θα είχε την ίδια κατάληξη και σε ενα μαιευτήριο.

Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα της επιλογής της γέννας της και κανένας συγγενής δεν ειναι σε θέση να την κρίνει και να της επιβάλλει τη γνώμη του.

Η ποινική δίωξη δεν ασκείται αμέσως μετά το όποιο συμβάν. Αν υπάρχουν ενδείξεις για ποινικά κολάσιμες πράξεις, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα. Ακόμα κι αν απασχολήσει την εισαγγελία η υπόθεση αυτή δηλαδή, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε, δε θα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος κάποιου/κάποιων.

Δεύτερον, σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως η εισαγγελία δεν παρεμβαίνει, όπως στα ατυχήματα με τραγική κατάληξη, που όλοι τρέμουμε, πνιγμοί στη θάλασσα, από ξηρό καρπό, πτώσεις από μπαλκόνι, ηλεκτροπληξίες κλπ. Που μπορεί μεν να υποθέσει κανείς, θεωρητικά, πως υπήρξε αμέλεια εκ μέρους των γονιών, αλλά και πάλι, θεωρείται ως τραγικό δυστύχημα και δεν πάει αλλού η υπόθεση. Εδώ δε μάθαμε καν αν κινήθηκαν τελικά οι διαδικασίες εναντίον της κοπέλας στη Λέρο, που το παιδί της κατέληξε από ασιτία μόλις πέρυσι. Τι μου λέτε τώρα...

Και τέλος, καλύτερα να μη μιλάμε απόλυτα γιατί δεν γνωρίζουμε ούτε αν έχει διεξαχθεί ακόμα η νεκροψία, ούτε το πόρισμά της. Μπορεί το παιδάκι να χανόταν έτσι κι αλλιώς. Αλλά μπορεί και όχι.

Ας μην ξεχνάμε και τη Lovell, την Αυστραλή υπέρμαχο του τοκετού στο σπίτι, που απεβίωσε το φετινό Ιανουάριο μετά τη δεύτερη γέννα της στο σπίτι από καρδιακή ανακοπή. http://www.dailymail.co.uk/health/article-2094348/Caroline-Lovell-Home-birth-advocate-dies-delivering-baby-daughter-home.htmlΕίμαι βέβαιη πως η περίπτωσή της δεν αναφέρεται στα site που στηρίζουν αυτόν τον τρόπο τοκετού. Το να μην τρομοκρατούμε δε σημαίνει αποκρύπτουμε, αν θέλουμε να μιλάμε για αντικειμενική ενημέρωση.

Δεν είπε κανείς πως δε χάνονται παιδιά μες στα νοσοκομεία ή ότι οι γιατροί είναι θεοί, αλλά τουλάχιστον ο γονιός έχει ήσυχη τη συνείδησή του, πως έκανε για το παιδί του ό,τι περνούσε από το χέρι του. Κι αυτή είναι μια μεγάλη παρηγοριά σε τέτοιες δύσκολες ώρες. Αν δεν την έχεις ούτε αυτή, τι γίνεται; Τον χάνεις το νου σου ή όχι;

Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Το θέμα δεν είναι αν το ρίσκο των επιπλοκών είναι μεγάλο ή μικρό. Το θέμα είναι ότι το ρίσκο είναι μεγαλύτερο στο σπίτι παρά στο νοσοκομείο. Ό,τι και να κάνεις, ό,τι και να πεις, ό,τι και να λέει η Ευτοκία στο σάιτ της και η κάθε μία εδώ μέσα, το ρίσκο είναι μεγαλύτερο στο σπίτι. Αν είσαι διατεθειμμένη να το λάβεις, καλώς. Άλλωστε δικό σου είναι το μωρό. Αλλά ας μην μιλάμε απλά για χαμηλό ρίσκο, γιατί όσο χαμηλό και να είναι το ρίσκο, αν σου τύχει η στραβή, τότε σου τυχαίνει 100%.

Στην τελική μπορεί η κοπέλα να ήταν προετοιμασμένη ψυχολογικά για την περίπτωση αυτή, μπορεί η επιπλοκή να ήταν τέτοια που να μην αντιμετωπιζόταν ούτε στο νοσοκομείο, μπορεί να υπήρχαν ενδείξεις που τις αγνόησε, μπορεί να μην υπήρχε καμία ένδειξη, μπορεί χίλια δύο. Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ. Οπότε λέμε απλά "κρίμα" και σχολιάζουμε υποθετικά.

επειδη δεν ξερουμε, αν επιβιωνε η οχι το βρεφος αν βρισκοταν σε νοσοκομειο, καλυτερα να μην εικαζουμε. Μην ανησυχειτε, αν το βρεφος τελικα αποδειχτει οτι θα σωζοταν αν ο τοκετος λαμβανε χωρα σε νοσοκομειο και οι χειρισμοι ηταν διαφορετικοι, η μητερα του ειναι αυτη που θα εχει τις μεγαλες τυψεις να τη βαραινουν μια ζωη..δε θα ηθελα να ειμαι στη θεση της!

Παντως ειναι αληθεια (εχω γεννησει 3 φορες "φυσιολογικα" ) οτι οι συνθηκες στην Ελλαδα (εχω γεννησει και στο εξωτερικο) ειναι αθλιες, τις ξερετε..σε εχουν καθηλωμενη στο κρεβατι , σε ελεγχουν εσωτερικα καθε τρεις και λιγο (ποναει!!!!), σε εχουν με ορους και δε σε ακουνε - λες και δεν ξερεις εσυ τι γινεται μεσα σου. Ασε που μπαινοβγαινουν νοσοκομες διαφορετικες καθε φορα !!! Στο εξωτερικο τιποτα απο τα παραπανω !!

Αυτο που θα πρεπει να κανουμε ειναι να αλλαξουν τα νοσοκομεια και να γινουν πιο φιλικα στον τοκετο- νομιζω οτι σε μεγαλο ιδιωτικο στην Αθηνα μονο γινεται προς το παρον. Ετσι και γεννας "με την ησυχια σου," πιο ελευθερα και εχεις και την καλυψη του νοσοκομειου, αν χρειαστει κατι.

Εγω νιωθω (και το ενιωθα ουσα εγκυος) οτι θα μπορουσα να γεννησω ανετα και τα τρια μου παιδια στο σπιτι (γιατι δεν υπηρξε καμμια επιπλοκη) αλλα εδω που ζω δεν υπηρχε τετοια δυνατοτητα να εχω καποιου ειδους ιατρικη υποστηριξη δηλ. στον τοκετο σπιτι, αλλα σε καμμια περιπτωση δε μπορω να το προτεινω σε αλλη κοπελα..ειναι παρατραβηγμενο, και επειδη εγω ημουν "ευκολη" υποθεση , δεν ειναι ολες το ιδιο. Προφανως και η κοπελα ενιωθε οτι θα τα καταφερει αλλα εκανε λαθος και τη συμπονω πραγματικα.

οσο για το ατυχη περιστατικα στα νοσοκομεια που το δικαστηριο κρινει ενοχους για εγκληματικη αμελεια και καθυστερηση τους ιατρους (πχ στο Ηρακλειο, στο Βενιζελειο) ....σε αυτους τους γιατρους πρεπει να αφαιρειται δια παντως η αδεια ! το ιδιο και στους "επιμελητες" και "μεγαλογιατρους" που ελειπαν απο το νοσοκομειο και αφησαν τη γυναικολογικη στο ελεος και την απειρια ειδικευομενων!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...