Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ταξίδια και εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vasdeli

vasdeli 16 δημοσιεύσεις

• True

True 4 δημοσιεύσεις

• mmdad

mmdad 4 δημοσιεύσεις

• eirini

eirini 3 δημοσιεύσεις

Κι εγω πιστευω πως δεν υπαρχει προβλημα αν διανυεις μια φυσιολογικη εγκυμοσυνη. Το μονο θεμα ειναι οτι μπορει να πιαστεις, γι'αυτο αν δεν καθεται καποιος διπλα σου ανεβασε τα ποδια για να εισαι ανετα! Φυσικα, εγκυμοσυνη και ταξιδι, σημαινει οτι παιρνεις μαζι σου βιβλιαριο και τελευταιες εξετασεις (αιματος και υπερηχο) για παν ενδεχομενο.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

On 7/7/2018 at 3:29 ΠΜ, Gabriella είπε:

Καλησπέρα!! Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος  δημοσίευσης ερώτησης ή αν γράφω στην απάντηση κάποιου μέλους. Λοιπόν! Η απορία μου είναι! Είμαι 15 βδομαδων και την επόμενη βδομάδα θέλω να πάω στη Λευκάδα με κτελ. Είναι 4 ώρες ταξίδι με ενδιάμεση στάση. Φαντάζομαι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα έτσι; Ειδικά απ'τη στιγμή που βρίσκομαι στο δεύτερο τρίμηνο! Η κύηση μου μέχρι στιγμής είναι φυσιολογικη. 

Σε φυσιολογικες κυησεις δεν υπαρχει απολυτως κανενα προβλημα να ταξιδεψεις με οποιονδηποτε τροπο μεχρι την 36η εβδομαδα. Και στις 2 εγκυμοσυνες μου λογω δουλειας ειχα κανει απειρα ταξιδια με αεροπλανο, τρενο και αυτοκινητο (να οδηγω εγω). Μαλιστα στη δευτερη εγκυμοσυνη, στο πρωτο τριμηνο μετρησα 19 ταξιδια σε 3 μηνες!!! Δεν υπηρξε απολυτως κανενα προβλημα!

On 7/7/2018 at 3:29 ΠΜ, Gabriella είπε:

Καλησπέρα!! Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο σωστός τρόπος  δημοσίευσης ερώτησης ή αν γράφω στην απάντηση κάποιου μέλους. Λοιπόν! Η απορία μου είναι! Είμαι 15 βδομαδων και την επόμενη βδομάδα θέλω να πάω στη Λευκάδα με κτελ. Είναι 4 ώρες ταξίδι με ενδιάμεση στάση. Φαντάζομαι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα έτσι; Ειδικά απ'τη στιγμή που βρίσκομαι στο δεύτερο τρίμηνο! Η κύηση μου μέχρι στιγμής είναι φυσιολογικη. 

Σε φυσιολογικη κύηση δεν νομίζω και εγώ ότι υπάρχει πρόβλημα για ταξίδια. Τουλάχιστον εγώ ταξίδευα και στο εξωτερικό. Να φροντίσεις όταν φτάσεις στον προορισμό σου να ξεκουραστείς.

• 8 months later...

Καλημέρα σας !! Έιμαι έγκυος περίπου 4 εβδομάδων μετά από εξωσωματική . Πρέπει να ταξιδέψω στην Αθήνα για να με δει ο γιατρός μου . Ο γιατρός μου , μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα να ταξιδέψω με αεροπλάνο  , εγώ όμως να πω την αλήθεια ανησυχώ , επειδή είναι ακόμα πολύ νωρίς ! Ταξίδεψε καμία από εσάς ;; Ευχαριστώ ❤️

Διαφημίσεις

Just now, papaki38 είπε:

Καλημέρα σας !! Έιμαι έγκυος περίπου 4 εβδομάδων μετά από εξωσωματική . Πρέπει να ταξιδέψω στην Αθήνα για να με δει ο γιατρός μου . Ο γιατρός μου , μου λέει δεν υπάρχει πρόβλημα να ταξιδέψω με αεροπλάνο  , εγώ όμως να πω την αλήθεια ανησυχώ , επειδή είναι ακόμα πολύ νωρίς ! Ταξίδεψε καμία από εσάς ;; Ευχαριστώ ❤️

Με το καλό! Με αεροπλάνο δεν έχω ταξιδέψει έγκυος γιατί δεν έτυχε, είχα ταξιδέψει όμως πολλές φορές με ταχύπλοο που στα μελτέμια είναι χειρότερο από αεροπλάνο! Ψυχραιμία θέλει μόνο αν τυχόν έχεις αναταράξεις, αλλιώς δεν θα καταλάβεις τίποτα. Από το να πας οδικώς σε δρόμο με λακούβες, λιγότερο θα κουνηθείς! 

Εγώ ταξίδεψα 3 μερες πριν μάθω ότι είμαι έγκυος από εξωτερικό και στον δεύτερο μήνα κ στον έκτο κ στον έβδομο στο εσωτερικο. Δεν έπαθα τπτ προφανώς ούτε εγώ ούτε το μωρό ούτε μου είχε απαγορεύσει ο γιατρός να το κάνω. Αν ανησυχείς για την ακτινοβολία δε νομίζω ότι είναι τόσο μεγαλη που να τη λάβεις υπόψη. Αν φοβάσαι ούτως η άλλως τα αεροπλάνα είναι διαφορετικό βέβαια. Με το καλό σου εύχομαι!

Εγώ όταν ήμουν έγκυος στον γιο μου ταξίδεψα πολλές φορές με αεροπλάνο χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Ζω σε νησί και ο γιατρός μου ήταν στην Πάτρα... Δεν θυμάμαι στο πρώτο ταξίδι ποσών εβδομάδων ήμουν αλλά νομίζω γύρω στην εννατη εβδομάδα. Από τότε μέχρι και τον όγδοο μήνα έκανα πολλά ταξίδια με αεροπλάνο και για κάποιες εξετάσεις για την εγκυμοσύνη και για κάποια μαθήματα καθώς ειχα ξεκινήσει και το μεταπτυχιακό μου. Όλα πήγαν μια χαρά και ο γιος έγινε ταξιδιαρης... Μόνο στον έλεγχο να πεις ότι είσαι έγκυος και να μην περάσεις από την ακτινοβολία (αν και είναι μικρη). Να ζητήσεις σωματικό έλεγχο. Με το καλό το μωράκι σου!!! 

Εγώ ταξίδεψα με πλοίο 7 εβδομάδων και μάλιστα όταν ήταν ο τυφώνας Ορέστης, απίστευτο κύμα και κακοκαιρία! Και μάλιστα για να βαφτίσω μωρό οπότε εκτός από το ταξίδι είχα και το άγχος που θα το κρατούσα αγκαλιά για ώρα. Αλλά ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για κανένα από τα δύο θέματα. Οπότε υποθέτω πως και για το αεροπλάνο δεν θα υπάρχει πρόβλημα. (Το μόνο πρόβλημα ήταν που είχα αναγούλες τότε αλλά ευτυχώς δεν είχα κανένα ατύχημα!)

3 ώρες πρίν, papaki38 είπε:

κ.εγω ταξιδεψα με αεροπλανο 5 εβδομαδων επιτρεπετε δεν υπαρχει προβλημα. 

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Γεια σας! Τον Αύγουστο θα κάνω τον γάμο μου στην Ελλάδα (είμαι Γερμανία) και έμεινα έγκυος, όταν πετάξω θα είμαι αρχές 11ης εβδομάδας με το καλό. Ρώτησα τη γυναικολόγο αν υπάρχει πρόβλημα να πετάξω και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλά όπως πάντα έχω άγχος. Έχετε περάσει τίποτα αντίστοιχο; Πετάξατε; Πήγαν όλα καλά; 

• 2 χρόνια μετά...

Καλημέρα στην ομορφη παρεα! Είμαι νέο μέλος αλλά σας διαβάζω πολλα χρόνια! Εχω ένα σχετικό προβλημα με τα ταξίδια... Είμαι στην 19 βδομάδα στην τρίτη εγκυμοσυνη μου και σε λίγες μέρες θα ταξιδέψω για επαγγελματικούς λόγους στο Βέλγιο! Ενώ στην αρχή ήμουν ενθουσιασμένη τώρα όσο φτάνει η ώρα νιώθω τρομοκρατημένη... Ο γιατρός μου έχει δώσει το οκ. Απλά νομίζω λόγο και των ορμονών όλα μου φαίνονται πολυ τρομακτικά.. Έχει ταξιδέψει καμια μετά από δυο καισαρικές όντως έγκυος ξανά με αεροπλάνο;;; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...