Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια!!Μωρό 6,5 μηνών ΔΕΝ θέλει να φάει τίποτα....

Zoiskos

Recommended Posts

πρίν από 7 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Θα σας συμβουλευα να δωσετε πρωτοβουλια στο φαγητο. Δωσ'τε στα μωρα την τροφη να την επεξεργαστουν (ακομη και τη κρεμα), να χωσουν τα χερακια μεσα, να πιτσιλισουν κλπ Ειναι πολυ σημαντικο να συμμετεχουν και να εχουν καποια επιρροη σε αυτο που μπαινει στο στομα τους. Δοκιμασατε να δωσετε μαλακα φρουτα ή λαχανικα λιωμενα με το πιρουνι; Οταν δινεται ποικιλια αποκτα περισσοτερο ενδιαφερον η ωρα του φαγητου. Επισης, πολυ σημαντικη ειναι η σταση σας απεναντι στη σιτιση. Αν νιωθετε αγχωμενες ή κανετε σχολια του τυπου "Για να δουμε, θα φας καθολου σημερα;" κα, μεταδιδεται το αγχος στα μικρα και προκαλειται αντιδραση. Καντε την ωρα του φαγητου ευχαριστη και εννοειται οτι θα τρωτε μαζι τους. Δεν θα τα ταϊζετε μονο, αλλα θα τρωτε μαζι.

Ρε παιδιά εμένα για να φάει  πρέπει να της τραγουδαμε η  να μας βλέπει να χορεύουμε:shock: ούτε παιχνίδια , ούτε φαγητό να πιάσει ούτε τίποτα. Μαζί της τρώμε και εμείς όταν δεν δουλεύω αλλά και με την μαμα μου που είναι πάλι τα ίδια κάνει. Τι να πω; Και όλο αυτό κρατάει 2 ώρες....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 92
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1 hour ago, Dust pink είπε:

Ρε παιδιά εμένα για να φάει  πρέπει να της τραγουδαμε η  να μας βλέπει να χορεύουμε:shock: ούτε παιχνίδια , ούτε φαγητό να πιάσει ούτε τίποτα. Μαζί της τρώμε και εμείς όταν δεν δουλεύω αλλά και με την μαμα μου που είναι πάλι τα ίδια κάνει. Τι να πω; Και όλο αυτό κρατάει 2 ώρες....

Κ δεν χαίρεσαι???? Γυμναζεσαι τζάμπα!!!!! :-P 2 ώρες να φάει???? Σε λυπάμαι..

πρίν από 4 λεπτά , mama16 είπε:

Κ δεν χαίρεσαι???? Γυμναζεσαι τζάμπα!!!!! :-P 2 ώρες να φάει???? Σε λυπάμαι..

Ναι..είναι πολύ φαγανο παιδάκι:-(! Ελπίζω να αλλάξει αν και δεν το βλέπω. Όσο για την γυμναστική άσε..θα κατέβω μαραθώνιο

10 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Ναι..είναι πολύ φαγανο παιδάκι:-(! Ελπίζω να αλλάξει αν και δεν το βλέπω. Όσο για την γυμναστική άσε..θα κατέβω μαραθώνιο

Το πιο πιθανο ειναι να αλλαξει, ειστε ακομη στην αρχη! Τωρα μαθαινει οτι υπαρχουν διαφορετικες γευσεις και υφες. Μεχρι τωρα ηξερε μονο το γαλα, κι αν δεν θηλαζεις τοτε δεν εχει γευτει καμια τροφη μεσω του γαλακτος, οποτε ειναι ακομη δυσκολοτερη η προσαρμογη στις νεες γευσεις.

Θα μπορουσες να διαβασεις το βιβλιο του Παπαβεντση "Προικισμενα μωρα ,εμπνευσμενοι γονεις: Για μια αλλη προσχολικη διατροφη". Ειναι ενας πολυ βοηθητικος οδηγος για την αναπτυξη καλων διατροφικων συνηθειων και την αντιμετωπιση διαφορων "επεισοδιων", οπως ειναι η αρνηση φαγητου. 

12 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Γιατί; Τι θα γίνει αν δεν το κάνετε όλο αυτό; Δε θα ξαναφάει ποτέ; Χάνει υπερβολικό βάρος; Ανησυχεί ο παιδίατρος; Ενα παιδί χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας, τρώει όταν πεινάσει. Ακόμη και μωράκι. Αν υπάρχει θέμα υγείας, τότε αυτό καταρχήν πρέπει να λυθεί, αν π.χ. το παιδί πονάει όταν τρώει, καλό μεν το "σόου" ως προσωρινή λύση να ξεχαστεί, αλλά μέχρι να λυθεί το ιατρικό πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει θέμα υγείας, αφήστε το παιδί να φάει όσο θέλει και όποτε θέλει και τελικά θα σας εκπλήξει.

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Γιατί; Τι θα γίνει αν δεν το κάνετε όλο αυτό; Δε θα ξαναφάει ποτέ; Χάνει υπερβολικό βάρος; Ανησυχεί ο παιδίατρος; Ενα παιδί χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας, τρώει όταν πεινάσει. Ακόμη και μωράκι. Αν υπάρχει θέμα υγείας, τότε αυτό καταρχήν πρέπει να λυθεί, αν π.χ. το παιδί πονάει όταν τρώει, καλό μεν το "σόου" ως προσωρινή λύση να ξεχαστεί, αλλά μέχρι να λυθεί το ιατρικό πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει θέμα υγείας, αφήστε το παιδί να φάει όσο θέλει και όποτε θέλει και τελικά θα σας εκπλήξει.

Δεν έχει κάποιο ιατρικό θέμα παθολογικο. Κοίτα , αν δεν πάρω την πρωτοβουλία να την ταισω είναι ικανή να μην  φάει καθόλου , δεν ακολουθώ αυστηρό πρόγραμμα πλέον τα φρούτα της ,το μεσημεριανό και το γάλα. Αν δεν γίνει όλο αυτό το σόου στις 3 κουταλιές γκρινιαζει ,αν βλέπει δραστηριότητα το τρώει και δείχνει να της αρέσει. Προτιμά να παίζει πάρα να τρώει , όλη μέρα είναι στην τσίτα από παιχνίδι και είναι λογικό. Τον προηγούμενο μήνα δεν πήρε καθόλου βάρος και έμεινε στάσιμη , εξετάσεις αίματος ήταν καλές οπότε επιμένουμε λίγο στο φαγητό προσωρινά τουλαχιστον. Να πονάει δεν δείχνει το αντίθετο θα έλεγα θέλει όλη μέρα να την παίζουνε και ξεχνάει το φαγητό. Θα δείξει αυτό τον μήνα η ζυγαριά αν δεν έχει βάλει καθόλου τι να πω;;  

6 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν ειναι ολα τα παιδια το ιδιο ..αφησετο να πεινασει και καποια στιγμη θα φαει...και εχω παραδειγμα τα δυο ανηψια μ ..το ενα ειναι 4/5 χρωνον και δεν τρωει με τιποτα και αμα το αφησεις χωρις φαει θα κατσει χωρις φαει και αυτο γινετε απο τοτε που ηταν βρεφος μεχρι τωρα με αποτελεσμα να ειναι μονο 14 κιλα υψος δν θυμαμαι..ενω το αλλο το αδερφακι του που μολις χρονισε ειναι 12 κιλα και τρωει τα παντα και το ζηταει μονος τ ορμαει αμα δει φαει ενω το αλλο πλεον εχουν φτασει σε σημειο να του φωναζουν δλδ.με φοβο..μπας και φαει ..για αυτο ειναι καλο να μην ειμαστε τοσο καθετες σε ολα ...

συμφωνω και με την sentir και με την αργκ ειναι πολυ μικρα ακομα τα παιδακια σας εχουν πολυ χρονο μπροστα τους να εξοικιωθουν με το φαγητο και να μαθουν να τρωνε δινετε τους τροφη και αφηστε να την επεξεργαστουν στο φαγητο για εμενα δε πρεπει να υπαρχουν καθολου σοου το μωρακι θα φαει οσο θελει και οτι ωρα θελει αυτα ξερουν ορισμενες φορες καλυτερα απο εμας τις αναγκες τους και απο ενα σημειο και μετα καταλαβενουν οτι αγχονωμαστε και μας παιζουν...!!!!!!! εχω ενα παιδακι που οσο επινε το γαλατακι του ηταν στο 50 της εκατο στην καμπλυλη αναπτηξης και με το που ξεκινησαν οι στερεες τροφες απο σιγα σιγα σιγα επεσε κοντα στο 3 της 100 και εφοσων η παιδιατρος δεν ανησυχουσε δεν ανησυχουσα ουτε και εγω ποτε μα ποτε μα ποτε δεν τον ξεγελασα για να φαει ποτε δεν εκανα τον κλοουν για να φαει του προσφερα υγιηνο φαγητο και αν ηθελε να φαει ετρωγε αν δεν ηθελε δεν ετρωγε... πλεον ειναι 28 μηνων εχει ανεβει στην καμπυλη αναπτυξη λιγος εχει τυχει και 10 η ωρα το πρωι να τρωει ρεβυθια μαυροματικα και φακες... ζηταει το φαγητο του και οτι θελει να φαει και αν τυχει καποιος να τον πιεσει να φαει η γυριζει πισματικα το κεφαλι του απο την αλλη η το βαζει στο στομα του και μετα το φτηνει..!!! και επειδη εχει μυτη κιολας ο μικρος αν μυριστει φαγητο που του αρεσει εχει παει στο καρεκλακι του εχει παρει την πετσετουλα του κ το πιατακι του και λεει να φαω να φαω....!!!!!

πρίν από 27 λεπτά , Aggeliki21 είπε:

Δεν ειναι ολα τα παιδια το ιδιο ..αφησετο να πεινασει και καποια στιγμη θα φαει...και εχω παραδειγμα τα δυο ανηψια μ ..το ενα ειναι 4/5 χρωνον και δεν τρωει με τιποτα και αμα το αφησεις χωρις φαει θα κατσει χωρις φαει και αυτο γινετε απο τοτε που ηταν βρεφος μεχρι τωρα με αποτελεσμα να ειναι μονο 14 κιλα υψος δν θυμαμαι..ενω το αλλο το αδερφακι του που μολις χρονισε ειναι 12 κιλα και τρωει τα παντα και το ζηταει μονος τ ορμαει αμα δει φαει ενω το αλλο πλεον εχουν φτασει σε σημειο να του φωναζουν δλδ.με φοβο..μπας και φαει ..για αυτο ειναι καλο να μην ειμαστε τοσο καθετες σε ολα ...

Δεν ήμουν ποτέ πιεστική με το φαγητό της όσο ήθελε και άντεχε έτρωγε  ούτε έμπαινα σε διαδικασία να την μπουκωσω γιατί μόνο κακό κανει.6 μηνών ήταν 6400. Τώρα όμως που αναπτύχθηκαν τα ενδιαφέροντα της έχει ξεχάσει τελείως το φαγητό. Για παράδειγμα το πρωί κατά της 7.30 που ξυπνάει παίζει αν δεν πάει κάποιος γύρω στις 9 με το γάλα ούτε που την νοιάζει και έχει να φάει από 11 το βράδυ. Με θορύβησε η αλήθεια είναι ότι δεν έβαλε καθόλου βάρος τον τελευταίο μήνα και δεν είναι ακόμη σε ηλικία που μπουσουλαει η περπατα για να το δικαιολογήσω. Ούτε και για καμία τρελή ποσότητα για να φάει.

πρίν από 14 λεπτά , xaroumenh mama είπε:

συμφωνω και με την sentir και με την αργκ ειναι πολυ μικρα ακομα τα παιδακια σας εχουν πολυ χρονο μπροστα τους να εξοικιωθουν με το φαγητο και να μαθουν να τρωνε δινετε τους τροφη και αφηστε να την επεξεργαστουν στο φαγητο για εμενα δε πρεπει να υπαρχουν καθολου σοου το μωρακι θα φαει οσο θελει και οτι ωρα θελει αυτα ξερουν ορισμενες φορες καλυτερα απο εμας τις αναγκες τους και απο ενα σημειο και μετα καταλαβενουν οτι αγχονωμαστε και μας παιζουν...!!!!!!! εχω ενα παιδακι που οσο επινε το γαλατακι του ηταν στο 50 της εκατο στην καμπλυλη αναπτηξης και με το που ξεκινησαν οι στερεες τροφες απο σιγα σιγα σιγα επεσε κοντα στο 3 της 100 και εφοσων η παιδιατρος δεν ανησυχουσε δεν ανησυχουσα ουτε και εγω ποτε μα ποτε μα ποτε δεν τον ξεγελασα για να φαει ποτε δεν εκανα τον κλοουν για να φαει του προσφερα υγιηνο φαγητο και αν ηθελε να φαει ετρωγε αν δεν ηθελε δεν ετρωγε... πλεον ειναι 28 μηνων εχει ανεβει στην καμπυλη αναπτυξη λιγος εχει τυχει και 10 η ωρα το πρωι να τρωει ρεβυθια μαυροματικα και φακες... ζηταει το φαγητο του και οτι θελει να φαει και αν τυχει καποιος να τον πιεσει να φαει η γυριζει πισματικα το κεφαλι του απο την αλλη η το βαζει στο στομα του και μετα το φτηνει..!!! και επειδη εχει μυτη κιολας ο μικρος αν μυριστει φαγητο που του αρεσει εχει παει στο καρεκλακι του εχει παρει την πετσετουλα του κ το πιατακι του και λεει να φαω να φαω....!!!!!

Φανταζομαι οτι θα ξεπεραστεί! Από θέμα τροφών , είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά, όσπρια , κρέας, ζυμαρικά. Ρυζαλευρο και λοιπές σκόνες δεν έχει φάει ποτέ, δεν τις ήθελα, προτιμω τα ακατέργαστα φρέσκα.

πρίν από 34 λεπτά , Dust pink είπε:

Δεν ήμουν ποτέ πιεστική με το φαγητό της όσο ήθελε και άντεχε έτρωγε  ούτε έμπαινα σε διαδικασία να την μπουκωσω γιατί μόνο κακό κανει.6 μηνών ήταν 6400. Τώρα όμως που αναπτύχθηκαν τα ενδιαφέροντα της έχει ξεχάσει τελείως το φαγητό. Για παράδειγμα το πρωί κατά της 7.30 που ξυπνάει παίζει αν δεν πάει κάποιος γύρω στις 9 με το γάλα ούτε που την νοιάζει και έχει να φάει από 11 το βράδυ. Με θορύβησε η αλήθεια είναι ότι δεν έβαλε καθόλου βάρος τον τελευταίο μήνα και δεν είναι ακόμη σε ηλικία που μπουσουλαει η περπατα για να το δικαιολογήσω. Ούτε και για καμία τρελή ποσότητα για να φάει.

Φανταζομαι οτι θα ξεπεραστεί! Από θέμα τροφών , είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, μόνο φρέσκα φρούτα, λαχανικά, όσπρια , κρέας, ζυμαρικά. Ρυζαλευρο και λοιπές σκόνες δεν έχει φάει ποτέ, δεν τις ήθελα, προτιμω τα ακατέργαστα φρέσκα.

Eίναι ένα μωρό που είναι γύρω στους 6-7 μήνες;

Διαφημίσεις

Σε αυτή την ηλικία δεν είναι καν έτοιμα όλα τα μωρά για στερέες, και όταν είναι, 2-3 κουταλιές είναι πλήρες γεύμα άνετα. Αν το παιδί δε θέλει παραπάνω, η πίεση τι νόημα έχει; Ετσι κι αλλιώς, η κύρια διατροφή έπρεπε να είναι το γάλα. Αν το μωρό και 8 και 9 μηνών θέλει μόνο λίγες μπουκιές τη μέρα από στερεά, είναι απόλυτα λογικό, δε θα έπρεπε το φαγητό να γίνεται ούτε μαρτύριο, ούτε το παιδί να τρώει όταν δε θέλει, αλλά και ούτε να μαθαίνει το παιδί να το χρησιμοποιεί ως μέσο διαπραγμάτευσης μεγαλώνοντας. Αν θέλει 2 μπουκιές φρούτο, τέλεια, είναι ενα πλήρες μωρουδιακό γευματάκι και μετά απλά δίνουμε το γάλα σε λίγη ώρα.

πρίν από 59 λεπτά , Aggeliki21 είπε:

14 κιλά για ένα παιδί 4 ετών είναι ακριβώς στο 50% των καμπύλων με βάση τις καμπύλες ανάπτυξης της ΠΟΥ. Δηλαδή ένα παιδί με ιδανικό βάρος, όχι ένα παιδί υποσιτισμένο. Αν σκεφτούμε ότι τα Ελληνόπουλα είναι από υπέρβαρα ως παχύσαρκα και δυστυχώς παγκόσμιοι πρωταθλητές στο πάχος, μάλλον η κρίση του γονιού και η ανάγκη να τα μπουκώνουμε δεν δουλεύει και πολύ καλά...

Θα συμφωνησω με @ΑΡΓΚ. 2-3 κουταλιες για αρχη ειναι αρκετο. Αν δεν εχει υπερβολικα χαμηλο βαρος μην κανεις τιποτα. Αστην να φαει οσο θελει. Εχω κι εγω παραδειγμα μιας φιλης που η κορη της αρχισε να δεχεται το φαγητο μετα τους 8-9 μηνες και η ποσοτητα ηταν μια κουταλια της σουπας και οχι καθε φορα. Η ιδια ανησυχουσε οτι η ποσοτητα ηταν λιγη, αλλα αφου ηταν υγιες το μωρο την αφηνε να αποφασισει μονη της ποσο θα φαει. Ποτε δεν δεχτηκε το κουταλι, ηθελε εξαρχης να παιρνει πρωτοβουλια. Πλεον ειναι 14 μηνων, τρωει μια φυσιολογικη ποσοτητα 1-2 κουταλιες της σουπας. Για να μην αγχωνεσαι, να ξερεις οτι το στομαχι της ειναι οσο η μπουνιτσα της. Οσο μεγαλωνει η μπουνιτσα, μεγαλωνει και η ποσοτητα φαγητου που χωραει στο στομαχι :wink:  Αν πιεζεις ή αγχωνεσαι να φαει περισσοτερο εαν δεν θελει τοτε μπορει να δημιουργηθει μια γενικη αποστροφη προς το φαγητο, μιας που θα το συνδεσει με αρνητικες καταστασεις. Θα συμφωνησω επισης με την @xaroumenh mama, για τα σοου, τα παιχνιδια κτλ. Δεν ειναι αναγκαια, θα ελεγα οτι κανουν και κακο γιατι μπορει να δημιουργησουν κακες μελλοντικες διατροφικες συνηθειες. Πρεπει να επικεντρωνεται μονο στο φαγητο κι αν βλεπεις οτι δεν θελει μην επιμενεις, καποια στιγμη θα πεινασει και θα φαει. Μπορει να ακουγεται σκληρο, αλλα πρεπει να προηγηθει πεινα πριν την σιτιση. Μονο ετσι θα μαθει να αντιλαμβανεται τις αναγκες του σωματος της. Ειλικρινα, διαβασε το βιβλιο που σου προτεινα και θα σου ανοιξει τους οριζοντες.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Eίναι ένα μωρό που είναι γύρω στους 6-7 μήνες;

Ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις! Είναι πρώτο παιδάκι και όσο να είναι πελαγωνουμε. Ναι @ΑΡΓΚ είναι 7 μηνών. @xaroumenh mama συμφωνώ και εγω ότι είναι αρχή κατάχρησης για την μικρή καθώς είναι και για εμάς κουραστικό. @Sentir...natureza τον Στέλιο Παπαβεντση εννοείς τον Θεσσαλονικιο? Τον γνωρίζω , δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω βιβλίο του , όμως ξέρω ότι έχει αφιερωθεί στον θηλασμό. Αν λέμε τον ίδιο?

πρίν από 45 λεπτά , Dust pink είπε:

Ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις! Είναι πρώτο παιδάκι και όσο να είναι πελαγωνουμε. Ναι @ΑΡΓΚ είναι 7 μηνών. @xaroumenh mama συμφωνώ και εγω ότι είναι αρχή κατάχρησης για την μικρή καθώς είναι και για εμάς κουραστικό. @Sentir...natureza τον Στέλιο Παπαβεντση εννοείς τον Θεσσαλονικιο? Τον γνωρίζω , δεν έτυχε ποτέ να διαβάσω βιβλίο του , όμως ξέρω ότι έχει αφιερωθεί στον θηλασμό. Αν λέμε τον ίδιο?

Nαι, ειναι ενα απο τα υπεροχα βιβλια του:)

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Dust pink είπε:

ο παιδιατρος κυριος στελιος παπαβεντσης θεωρω οτι ειναι πολυ καλος επιστημονας αν γραψεις το ονομα του στο google θα σου βγαλει παρα πολλα πραγματα για εκεινον... δεν μιλαει μονο για θηλασμο  δεινει παρα πολλες οδηγιες σε οτι εχει σχεση με το βρεφος απο την πρωτη μερα της γεννησης του..!!!! το βιβλιο του ουτε εγω το εχω παρει ακομα αλλα σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το παρω....!!!!!! 

πρίν από 1 λεπτό , xaroumenh mama είπε:

ο παιδιατρος κυριος στελιος παπαβεντσης θεωρω οτι ειναι πολυ καλος επιστημονας αν γραψεις το ονομα του στο google θα σου βγαλει παρα πολλα πραγματα για εκεινον... δεν μιλαει μονο για θηλασμο  δεινει παρα πολλες οδηγιες σε οτι εχει σχεση με το βρεφος απο την πρωτη μερα της γεννησης του..!!!! το βιβλιο του ουτε εγω το εχω παρει ακομα αλλα σκεφτομαι πολυ σοβαρα να το παρω....!!!!!! 

Τον γνωρίζω κορίτσια! Τα βιβλία του δεν έχω διαβάσει ακόμη! 

Συμφωνω απόλυτα με την @Sentir...natureza, αυτά θα σου έλεγα @Dust pink κι εγώ. Προσωπικά έτυχε να έχω βολικό μωρό στο φαγητό. 6-7 μηνών ελάχιστες φορές δεν ήθελε να φάει κ σταματουσε σε τρεις κουταλιες. Δεν τον πιεσα ποτέ γιατι δεν ήθελα να συνδυάσει το κλάμα με το φαγητό κ εκτός από δύο τρία παιχνίδακια που βάζω πάνω στο τραπεζάκι του δεν έχω κάνει τίποτα περισσότερο, ούτε τηλεόραση ούτε κυνήγι με το πιάτο για να φάει. 

Μεγάλο ενθουσιασμό έδειξε όταν ξεκίνησα να του δινω την τροφή στα χεράκια, γύρω στους 9-10 μηνες. Κατόπιν κατάλαβα πως έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα. 

Όμως κατανοώ και τις μαμαδες με ολιγοφαγα παιδάκια. Όταν ο δικος μου αρρωσταίνει δεν άνοιγει το στόμα του και σκαω από άγχος. Πάλι δεν πιεζω αλλά αναρωτιέμαι πως γίνεται να μην πειναει! Τέτοιες μέρες αυξάνει τους θηλασμους αν δεν έχει βουλωμενη μύτη και κάπως έτσι παλευεται ή κατάσταση.  

@Dust pink Ποτέ ξεκινησατε τις στερεές? Μήπως δεν τις έχει συνηθίσει ακόμα?

πρίν από 27 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Συμφωνω απόλυτα με την @Sentir...natureza, αυτά θα σου έλεγα @Dust pink κι εγώ. Προσωπικά έτυχε να έχω βολικό μωρό στο φαγητό. 6-7 μηνών ελάχιστες φορές δεν ήθελε να φάει κ σταματουσε σε τρεις κουταλιες. Δεν τον πιεσα ποτέ γιατι δεν ήθελα να συνδυάσει το κλάμα με το φαγητό κ εκτός από δύο τρία παιχνίδακια που βάζω πάνω στο τραπεζάκι του δεν έχω κάνει τίποτα περισσότερο, ούτε τηλεόραση ούτε κυνήγι με το πιάτο για να φάει. 

Μεγάλο ενθουσιασμό έδειξε όταν ξεκίνησα να του δινω την τροφή στα χεράκια, γύρω στους 9-10 μηνες. Κατόπιν κατάλαβα πως έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα. 

Όμως κατανοώ και τις μαμαδες με ολιγοφαγα παιδάκια. Όταν ο δικος μου αρρωσταίνει δεν άνοιγει το στόμα του και σκαω από άγχος. Πάλι δεν πιεζω αλλά αναρωτιέμαι πως γίνεται να μην πειναει! Τέτοιες μέρες αυξάνει τους θηλασμους αν δεν έχει βουλωμενη μύτη και κάπως έτσι παλευεται ή κατάσταση.  

@Dust pink Ποτέ ξεκινησατε τις στερεές? Μήπως δεν τις έχει συνηθίσει ακόμα?

Στον 5ο κλείνοντας  ξεκινήσαμε φρουτα και μεσημεριανό λαχανικά ,πριν ξεκινήσουμε τις στέρεες καθόμασταν και οι τρεις γύρω από το τραπέζι και μας παρατηρούσε πως τρώγαμε , κολλούσε το βλέμμα πάνω στο φαγητό. Οπότε ξεκινήσαμε με φρούτο στην αρχή το οποίο δέχτηκε πολύ καλα. Με την φρουτοκρεμα δεν έχουμε θέμα της αρέσει και την τρωει, το μεσημεριανό είναι θέμα και το απογευματινό. Από θέμα αντανακλαστικού στόματος δεν μπορώ να πω ότι είχε πρόβλημα. Από αρρώστιες μέχρι στιγμής την έχουμε βγάλει καθαρή αν και το είχα άγχος λόγω εργασιών υψηλού κινδύνου. Και εγώ αυτή την απορία είχα; Δεν πεινάει;;; Ο παιδίατρος όμως όταν τον είχα ρωτήσει στον 4ο μήνα που είχε μειώσει το γάλα κατά πολύ, μου είχε πει : εσύ πάντα τρως πολυ; Η κάθε φορά το ίδιο; Τότε βέβαια είχε πάρει βάρος. Τον προηγούμενο μήνα όμως όταν την ζύγισε τον είδα διστακτικό , δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο, απλώς θα το δούμε τον άλλο μήνα σε συνδιασμό με τις εξετάσεις.

Just now, Dust pink είπε:

Στον 5ο κλείνοντας  ξεκινήσαμε φρουτα και μεσημεριανό λαχανικά ,πριν ξεκινήσουμε τις στέρεες καθόμασταν και οι τρεις γύρω από το τραπέζι και μας παρατηρούσε πως τρώγαμε , κολλούσε το βλέμμα πάνω στο φαγητό. Οπότε ξεκινήσαμε με φρούτο στην αρχή το οποίο δέχτηκε πολύ καλα. Με την φρουτοκρεμα δεν έχουμε θέμα της αρέσει και την τρωει, το μεσημεριανό είναι θέμα και το απογευματινό. Από θέμα αντανακλαστικού στόματος δεν μπορώ να πω ότι είχε πρόβλημα.

3 γευματα στους 7 μήνες; Η δική μας η παιδίατρος μας έφτασε στα 3 γεύματα στερεά στο χρόνο, για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.

16 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

3 γευματα στους 7 μήνες; Η δική μας η παιδίατρος μας έφτασε στα 3 γεύματα στερεά στο χρόνο, για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης.

Εμάς στον 7ο μας έχει και απογευνατινο. Βρώμη με φρούτο. Από ποσότητες ελεύθερα όσο θέλει να φάει, αν δεν φάει συμπληρώνω με γάλα. Σήμερα χωρίς καμία πίεση από μέρους μας έφαγε 200 γρ μεσημεριανό:shock:, μόλις της έπαιρνα το κουτάλι από το στόμα ούρλιαζε και έβαζε τα χέρια στο μπωλ με το φαγητό. Τι να πω... Της έδωσα όσο ήθελε. @ΑΡΓΚ απογευματινό σας έβαλε στον χρόνο? Μήπως παίζει ρόλο ο θηλασμός?

πρίν από 4 λεπτά , Dust pink είπε:

Εμάς στον 7ο μας έχει και απογευνατινο. Βρώμη με φρούτο. Από ποσότητες ελεύθερα όσο θέλει να φάει, αν δεν φάει συμπληρώνω με γάλα. Σήμερα χωρίς καμία πίεση από μέρους μας έφαγε 200 γρ μεσημεριανό:shock:, μόλις της έπαιρνα το κουτάλι από το στόμα ούρλιαζε και έβαζε τα χέρια στο μπωλ με το φαγητό. Τι να πω... Της έδωσα όσο ήθελε. @ΑΡΓΚ απογευματινό σας έβαλε στον χρόνο? Μήπως παίζει ρόλο ο θηλασμός?

Εμάς απογευματινό μας εβαλε γύρω στον 8ο, μπορεί κ νωρίτερα δε θυμάμαι σίγουρα, θήλαζε κανονικά.

Υπολογίζοντας τα, κάθε δύο εβδομάδες κάναμε εισαγωγή δλδ για 2 εβδομάδες έτρωγε μόνο φρούτοκρέμα , μετά από δύο εβδομάδες βαλαμε λαχανικά το μεσημέρι κ μετά απο δύο εβδομάδες κρέας. Μετά απ' αυτό μπήκε το απογευματινό που ήταν τα δημητριακά. Ξεκινήσαμε σχεδόν 6 μηνών τις στερεές άρα 7μιση.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

πρίν από 1 λεπτό , Lenia16 είπε:

Εμάς απογευματινό μας εβαλε γύρω στον 8ο, μπορεί κ νωρίτερα δε θυμάμαι σίγουρα, θήλαζε κανονικά.

Εμάς στον 7ο έβαλε απογευματινό ,δεν θηλαζει.- θήλασε.

Γενικά κάθε γιατρός ακολουθεί άλλη τακτική με τις στερεές. Άλλος δίνει πρώτο φαγητό ρυζαλευρο κ άλλος ούτε να το ακούσει. Άλλος λέει πχ πορτοκαλι εισαγωγή πιο αργά κ άλλος το δίνει από την αρχή. Αν εμπιστεύεσαι το γιατρό σου θα ακολουθήσεις τη γραμμή του γιατί θα πελαγωσεις. Εγώ θεωρώ πως πρέπει να βασιζόμαστε στις οδηγίες του παιδιάτρου αλλά κυριως κ πάνω απ'ολα να ακολουθουμε το παιδί. 7 μηνών είναι πολύ νωρίς για να ανησυχείς πάντως για διατροφικές συνήθειες. Εδώ η δική μου που είναι 15 κ τη μια φορά τρώει ένα πιάτο δικο μας μακαρόνια με κιμά κ την άλλη δε θέλει ούτε να το δει κ τη βγάζει με μπανανα. Ξέρω ότι αν θηλάζεις δίνεις απεριόριστα μαζί με τις στερεές, για τη σκόνη δεν ξέρω πως πάει. Αν θες να αυξήσεις το βάρος μπορείς να δίνεις πιο θερμιδογονα φρούτα πχ αβοκάντο ή αν το επιτρέπει η παιδίατρος (δε θυμάμαι από πότε επιτρέπεται) να βάζεις στη φρούτοκρέμα ταχίνι. 

Πέρα από μία μικρή καθοδήγηση στην αρχή ή παιδίατρος μου δεν μου υπέδειξε ποτε να ξεκίνησω απογευματινό. Το εισηγαγα στον 9ο και αυτό γιατί είχα μία περιπέτεια υγείας και δεν μπορούσα να θηλάσω. Έτσι προτίμησα τις στερεές απ το γάλα σε σκόνη που δεν το ήθελε. Αν ήταν στο χέρι μου θα του έδινα τρίτο γεύμα γύρω στον 10 ή και νωρίτερα αν διακρινα πως δεν του έφταναν τα άλλα δύο γεύματα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...