Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Πάντως θα μπορούσες να διαβάσεις το no cry sleep solution είναι από τα πιο αξιοπρεπή και σέβεται τις ανάγκες όλων. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα μπορούσες να βοηθήσεις τον εαυτό σου και το μωρό και από τώρα, αλλά μην περιμένεις θαύματα! Εμένα με βοήθησε αρκετά!!

πολύ καλό βιβλίο με πράγματα που ενώ τα ξέρουμε μάλλον, μπαίνουν σε μια πιο οργανωμένη δομή. Και στρατηγική, αν μπορεί να πει κανείς οτι μπορεί να εφαρμοστεί στα παιδιά! Δύσκολο αυτό που αναφέρει με το να κρατάς ημερόλογια για τον ύπνο των παιδιών, καθώς και το να εφαρμόσεις early bed time. Στην Ελλάδα στις 9 βγαίνουμε βόλτα, ειδικά το καλοκαίρι, πού ν' αρχίσεις προετοιμασία ύπνου από τις 6? :shock:

Νομίζω ότι το βιβλίο της Πατσούρου είναι πάντα χρήσιμο, από πολλές απόψεις!

super βιβλίο! τέλειες φωτογραφίες! και γραμμένο με χιούμορ

Για το γιο μου πίστευα ότι θα δυσκολευτεί πολύ να φύγει πχ ένα σαββατοκύριακο και όταν μου το ζήτησε έπαθα σοκ!

Η κόρη μου ζήτησε μόνη της να πάει παιδικό, έκανε ένα ολόκληρο καλοκαίρι υπομονή να έρθει ο Σεπτέμβρης- ξυπνούσε κάθε μέρα ρωτώντας αν σήμερα είναι Σεπτέμβρης- και στην πράξη χρειάστηκαν 3 μέρες να προσαρμοστεί πλήρως. Κι εγώ πάντα νόμιζα οτι η Φοίβη δεν θα ξεκολλήσει από πάνω μου. Όταν γεννήθηκε ο πρώτος μου γιος η Φοίβη άρχισε πάλι να θηλάζει και νομίζω οτι τότε μάλλον την πίεσα να αποθηλάσει και πάντα όταν βλέπω να εκδηλώνει ζήλεια απέναντι του σκέφτομαι οτι ίσως έχει να κάνει με εκείνες τις μέρες....

Δεν της φαίνεται περίεργο που το κάθε παιδί σαν μωρό κοιμόταν διαφορετικές ώρες και με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα...

Συμφωνώ απόλυτα. Η Φοίβη θήλαζε 5-6 φορές το βράδυ μέχρι το τέλος, με αγελαδινό πάλι ξυπνούσε 2-3 φορές (η τότε παοδίατρος έγραψεAtarax)

Τώρα ξυπνάει μόνο για τσίσα και μετά αγκαλιά όλοι στο κρεβάτι.

Ο Βαγγέλης άρχισε να κοιμάται 7-8 ώρες 2 μηνών και σταμάτησε 7 μηνών που έμεινα έγκυος στο Στέφανο. Και ξυπνάει ακόμα κι έρχεται κι αυτός στην παρέαμας. οΣτέφανος περίπου το ίδιο με τον Βαγγέλη. Κοιμόταν όλη νύχτα από 2-6 και τώρα ξυπνάει κανα 2 φορές για φαί. Η Φοίβη κοιμάται με δική της απόφαση και πιπίλα που άρχισε 18 μηνών(πάει στο κρεβάτι της και κοιμάται). Ο Βαγγέλης με πιπίλα (που του έμαθα εγώ μετά από την αυπνία που είχα τραβήξει στη Φοίβη) και το ΄χερι στο στήθος μου. Και ο Στέφανος με θηλασμό και μετά το δάχτυλο του στο στόμα....Η Φοίβη ήταν φανατική του θηλασμού, Ο Βαγγέλης απόθηλασε σχεδόν μόνος του, η μεν άμα της πω έλα να πιεις γάλα μπορεί και να δοκιμάσει, ο δε κάνει μιαέκφραση αηδίας τείνει το χέρι μπροστά σαν να λέειstop και απομακρύνεται...

v67qp3.pngoKmPp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

(η τότε παοδίατρος έγραψεAtarax)

Για εσάς ή για το μωρό; :shock::shock:

Βρήκα κι αυτό το παλιό θέμα:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1212&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Για το μωρό εννοείται!!! Μου είπε"μην ανησυχείς δεν είναι κανα τραγικό φάρμακο, μα στρώσει λίγο τον ύπνο της" Επίσης εννοείται οτι δεν το δώσαμε και το χούμε σαν "απειλή"όταν δεν κοιμούνται: "Α ρε Atarax που σας χρειάζεται" :lol:

Το χουμε αναφέρει παλιότερα σε κάποιο topic ή εγώ ή ο άντρας μου

v67qp3.pngoKmPp3.png

Καλησπέρα μαμάδες!

άσχετο, αλλά μήπως ξέρει κάποια πως μπορώ να βάλω φωτογραφίες μέσα στο ποστ μου? Αγλαϊα???

έχω δυο αστειάκια σχετικά με θηλασμό και θέλω να τα βάλω....

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Αλλά και στο θέμα της αγκαλιάς, έχουν πάρει πολύ περισσότερη αγκαλιά από τους άλλους δύο και δυσκολεύομαι περισσότερο να τα αφήσω σε τρίτους.

Για μένα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια, δηλαδή όταν μεγαλώσουν και αυτά πολύ.

Για το γιο μου πίστευα ότι θα δυσκολευτεί πολύ να φύγει πχ ένα σαββατοκύριακο και όταν μου το ζήτησε έπαθα σοκ! Φυσικά και τον άφησα να φύγει αλλά είχα πολύ μεγάλη αγωνία γιατί το έκανε ξαφνικά. Τελικά όχι μόνο τα κατάφερε αλλά το επανέλαβε πολλές φορές.

Όσον αφορά τον δεύτερο γιο μου που είναι πλέον 7 χρονών, έχει εξελιχθεί σε πολύ ανεξάρτητο παιδί, αυτόνομος, πολύ ικανός και δεν έχω πια καμμιά ανησυχία για τον αν θα τα καταφέρει μόνος του, μου έχει αποδείξει πολλές φορές ότι τα καταφέρνει θαυμάσια! Αφού πέρασε κι αυτός τη γνωστή φάση της τρομερής προσκόλλησης, ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει τον κόσμο! Η κόρη μου είναι τώρα στη φάση αυτή, τρέμει μόλις με χάνει απ' τα μάτια της, δεν κάθεται με κανέναν άλλο, ούτε με τον μπαμπά της, δεν υπάρχει δυνατότητα να την αφήσω κι εγώ σε άλλον, όμως δεν ανησυχώ, γιατί πλέον ξέρω ότι αυτή η φάση είναι απαραίτητη για τα παιδιά, αν ανταποκριθείς σ' αυτή την ανάγκη τους, έχουν κερδίσει την ανεξαρτησία τους και έχουν μάθει να εμπιστεύονται πρώτα τον εαυτό τους και μετά και τους άλλους.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!!! Είμαι καινούρια μαμά και γεμάτη απορίες και άγχος! Ευτυχώς που ανακάλυψα αυτό το forum και έχω μάθει πολλά για τα οποία δεν είχα ιδέα...

Γέννησα ένα αγοράκι στις 2/11 και το θηλάζω αποκλειστικά. Επειδή σε 1,5 μήνα επιστρέφω στη δουλειά αποφάσισα να ξεκινήσω τράπεζα γάλακτος (με αρχικές οδηγίες από την Αγλαία σε πμ).

Θέλω να ρωτήσω: Το θήλαστρο μετά τον αποστειρωτή πρέπει να μπει στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιηθεί;

Εγώ το αποστείρωσα το βράδυ και το πήρα από τον αποστειρωτή το πρωί με βάση τις οδηγίες του θηλάστρου (swing της Medela) που δεν λέει πουθενά για ψυγείο.

Ελπίζω να μην χρειαστεί να πετάξω το γάλα!!!!(δύο αντλήσεις των 130ml).

Παρακαλώ όποια ξέρει ας μου απαντήσει!!!

.png

Μην αγχώνεσαι Εvelin, δεν χρειάζεται ψυγείο, αφού αν χρειαστεί να αντλήσεις και δεύτερη φορά στη δουλειά, μπορείς να το κάνεις, απλώς πλένεις το θήλαστρο με σαπούνι και νερό και το αφήνεις να στεγνώσει στον αέρα. Απ' ότι ξέρω μία φορά την ημέρα αποστείρωση αρκεί και ενδιάμεσα πλύσιμο, άντε για σιγουριά επειδή είναι μικρό το μωράκι σου, να το αποστειρώνεις το μεσημέρι που γυρνάς και αν αντλείς και στο σπίτι το ξανααποστειρώνεις το βράδυ

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ευχαριστώ πολύ sofuka!!

Kι εγώ έτσι είχα καταλάβει. Οι σταγόνες νερού που μένουν πάνω στο θήλαστρο κατά την αποστείρωση ξέρεις αν πρέπει να απομακρύνονται με σκούπισμα ή το χρησιμοποιώ ως έχει;

.png

Παρεπιπτόντως ελπίζω οι απορίες μου να μην μοιάζουν ηλίθιες...Απλά όλα αυτά είναι καινούρια για μένα και είμαι πολύ χαρούμενη που βρήκα ανθρώπους που να μου απαντούν και να νιώθω ασφάλεια!!

.png

Ευχαριστώ πολύ sofuka!!

Kι εγώ έτσι είχα καταλάβει. Οι σταγόνες νερού που μένουν πάνω στο θήλαστρο κατά την αποστείρωση ξέρεις αν πρέπει να απομακρύνονται με σκούπισμα ή το χρησιμοποιώ ως έχει;

Αν το σκουπίσεις με χαρτί που αναγκαστικά δεν είναι αποστειρωμένο, τότε και το θήλαστρο δεν είναι πια αποστειρωμένο.

Διαφημίσεις

Εγώ το σκουπίζω με αποστειρωμένες γάζες. Κανω καλά;

Γιατί μπαίνετε σε τόσο κόπο;

Το νερό που μένει στο θήλαστρο μετά την αποστείρωση είναι αποστειρωμένο και είναι μόνο σταγόνες, οπότε δεν επηρεάζει τη σύσταση του γάλακτος, ούτε καν μια ολόκληρη γουλιά δεν είναι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Εγώ το σκουπίζω με αποστειρωμένες γάζες. Κανω καλά;

Όχι γιατί τις γάζες τις πιάνεις με τα χέρια σου στα οποία δεν φοράς αποστειρωμένα γάντια. Άρα το μπουκάλι σου δεν είναι πια αποστειρωμένο...

(για να σας βάλουν να δουλέψετε σε εργαστήριο είστε...)

Εγώ την πρώτη φορά που τα αποστείρωσα τα στέγνωσα με σεσουάρ :lol::lol::lol:

Και το θήλαστρο και τα μπιμπερό που είχα πάρει..... μου πήρε πολύ ώρα!!!!!

Φυσικά δεν το ξαναέκανα.....

Διαφημίσεις

Από την άλλη, όμως, ούτε η πετσέτα που ακουμπάμε το θήλαστρο (ειδικά την βαλβίδα και την μεμβράνη) ή τα χέρια μας καθώς το συναρμολογούμε δεν είναι αποστειρωμένα.

Μεγάλο μπέρδεμα...

.png

Από την άλλη, όμως, ούτε η πετσέτα που ακουμπάμε το θήλαστρο (ειδικά την βαλβίδα και την μεμβράνη) ή τα χέρια μας καθώς το συναρμολογούμε δεν είναι αποστειρωμένα.

Μεγάλο μπέρδεμα...

Γιατί ακουμπάμε τη βαλβίδα και τη μεμβράνη στην πετσέτα;

Εγώ δεν τα ακουμπούσα ποτέ, η μεμβράνη ήταν στη θέση της και τη βαλβίδα την έπιανα με τη λαβίδα και την έβαζα στο θήλαστρο. Η λαβίδα ήταν πάντα μέσα στον αποστειρωτήρα και ήταν αποστειρωμένη.

Θα πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα

(και χωρίς μακριά νύχια - για το εργαστήριο το λέω :D )

Σε καμία περίπτωση! Δεν επιτρέπονται γυμνά χέρια! Αν απαιτείται αποστείρωση φοράμε αποστειρωμένα γάντια.

Μην αγχώνεσαι Εvelin, δεν χρειάζεται ψυγείο, αφού αν χρειαστεί να αντλήσεις και δεύτερη φορά στη δουλειά, μπορείς να το κάνεις, απλώς πλένεις το θήλαστρο με σαπούνι και νερό και το αφήνεις να στεγνώσει στον αέρα. Απ' ότι ξέρω μία φορά την ημέρα αποστείρωση αρκεί και ενδιάμεσα πλύσιμο, άντε για σιγουριά επειδή είναι μικρό το μωράκι σου, να το αποστειρώνεις το μεσημέρι που γυρνάς και αν αντλείς και στο σπίτι το ξανααποστειρώνεις το βράδυ

Ευχαριστώ πολύ sofuka!!

οκ, εγώ κάπου εδώ μπερδεύτηκα

όταν γίνεται αποστείρωση, δεν ακουμπάμε τίποτα με γυμνά χέρια

όταν όμως πλένουμε με σαπουνι και νερό στις ενδιάμεσες αντλήσεις, ακουμπάμε. (ή πάλι όχι - πλέον δεν είναι αποστειρωμένα) (εγώ εδώ αναφερόμουν)

και σε αυτή την περίπτωση, τις σταγονίτσες από το απλό πλύσιμο πώς τις απομακρύνουμε;

Μεγάλο μπέρδεμα...

Γιατί ακουμπάμε τη βαλβίδα και τη μεμβράνη στην πετσέτα;

Εγώ δεν τα ακουμπούσα ποτέ, η μεμβράνη ήταν στη θέση της και τη βαλβίδα την έπιανα με τη λαβίδα και την έβαζα στο θήλαστρο. Η λαβίδα ήταν πάντα μέσα στον αποστειρωτήρα και ήταν αποστειρωμένη.

Ακριβως αυτο κανω κι εγω! :)

Δηλαδή αποστείρωση κάθε φορά που τη χρησιμοποούμε και όχι 1 φορα το 24ωρο;

μια φορά το 24ωρο είναι εντάξει για ένα υγειές τελειόμηνο.

Το πρώτο διάστημα που ο μικρός μου ήταν ασαράντιστος, έκανα αποστείρωση κάθε φορά για να είμαι σίγουρη, έπαιρνε λίγο μητρικό και ήταν ευάλωτος. Για ένα μωρό που θηλάζει αποκλειστικά είμαστε πιο χαλαροί.

αργότερα δεν το άλλαξα το σύστημα γιατί δεν είχα πού να ακουμπήσω τα πλυμένα, δεν είχα χώρο, μέσα στον αποστειρωτή με βόλευε, δεν τα ακουμπούσε και κανείς άλλος (στις άλλες θέσεις υπήρχε ένα θέμα μια και δεν ήμουν η μόνη που έμπαινε στην κουζίνα).

Τις διευκρινίσεις τις έκανα για να καλύπτονται και οι περιπτώσεις που απαιτείται αποστείρωση όπως στα πρόωρα.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...