Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ "ο Θηλασμός" !

administrator

Recommended Posts

Είναι πρόβλημα που δεν τρώει περισσότερες φορές;

Το μωρό σου αναπτύσσεται πολύ καλά! Είναι σχετικά σπάνιο για ένα μωρό αυτής της ηλικίας να θηλάζει τόσο αποτελεσματικά και να βάζει τόσο βάρος με λιγότερους από 8 θηλασμού αλλά συμβαίνει και είναι εντελώς φυσιολογικό! :)

Καλή συνέχεια! :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 581
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Αγλαΐα μου. Με καθυσήχασες γιατί είχα αρχίσει να ψιλοανησυχώ και ήμουν συνέχεια με το ρολόι στο χέρι μην τυχόν περάσουν οι 3 ώρες και δεν τον ξυπνήσω για να φάει ώστε να θηλάζει το λιγότερο 8 φορές τη μέρα. Σκουλαρίκι στο βυζι τον είχα κάνει. :lol:

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Συγνώμη που επανέρχομαι στα χτεσινα αλλά αφού διάβασα και κάποιες δημοσιεύσεις στην ενότητα για το σίδηρο στα θηλαζοντα αναρωτιέμαι αν πρέπει να δώσω τελικά στο μωρό μου τις σταγόνες ή όχι. Σήμερα δοκίμασα αλλά μου φαίνεται ότι πέφτουν ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα και πρέπει να του δίνω ΄΄εξι σταγόνες ημερισίως. Ο μικρός είναι 6.380 περίπου και στις αιματολογικές εξετάσεις που είδε η παιδίατρος ο αιματοκρίτης ήταν 33 ενώ δεν έγραφε ποιες είναι οι Φ.Τ. Επειδή όμως το μωρό΄είχε κάποιες τιμές τετραπλάσιες του κανονικού σε μια περίεργη εξέταση (δε θυμάμαι πώς τη λέγανε αλλά αφορά τις αλλεργίες) μου είπε ότι θα αργήσουμε πολύ να του δώσουμε μοσχάρι και άλλες στερεές (π.χ. αυγό ψάρι) για αυτό συστήνει το σίδηρο. Ο αιματοκρίτης του είναι χαμηλός?Μήπως όντως πρέπει να επιμείνω και του τις δίνω τις σταγόνες?

Συγνώμη που σας ζαλίζω...

Ο μικρός είναι 6.380 περίπου και στις αιματολογικές εξετάσεις που είδε η παιδίατρος ο αιματοκρίτης ήταν 33 ενώ δεν έγραφε ποιες είναι οι Φ.Τ.

Έχω διαβάσει ότι για ένα μωρό 3 μηνών οι φυσιολογικές τιμές του αιματοκρίτη κυμαίνονται από 30 έως 38.

Αν πράγματι είναι έτσι τότε το μωρό σου πρέπει να έχει τιμή κάτω από 30 για να πάρει σίδηρο.

Καλημέρα σας ..

Βρίσκομαι στις μέρες μου για να γεννήσω το 2ο παιδάκι μου που είναι και αγοράκι και τις τελευταίες 3 μέρες ίσως και παραπάνω, έχω έντονο πόνο στις θηλές και στην άλω .. απο όσες φορές έχω πιέσει το στήθος για να "τσεκάρω" εάν έχει αρχίσει το γάλα να κατεβαίνει, βγαίνουν δειλά δειλά κάποιες σταγονίτσες .. τη μικρή μου τη θήλαζα μέχρι το Δεκέμβρη του 2007 περίπου και σταμάτησα μετά απο πίεση των γονιών μου και του άντρα μου με αποτέλεσμα να ΕΧΩ γάλα αλλά να μην το δίνω στην κόρη μου για να μείνω έγκυος .. όπως και έγινε .. το πρόβλημά μου είναι ότι στην 1η μου εγκυμοσύνη δεν πόναγα καθόλου τέτοιες μέρες ..

Πονάω σε βαθμό που δεν μπορώ να αγγίξω το στήθος μου και πολλές φορές που η μικρή μου με το παιχνιδι της κατα λάθος με χτυπάει δακρίζω απο τον πόνο .. τι μπορεί να είναι ?? :roll::cry:

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Διαφημίσεις

Επειδή όλο κάτι περίεργα σπυράκια βλέπω...και έχει κάποιες παρελθοντικές φάσεις στις κενώσεις με βλέννες, περίεργου χρώματος κλπ, αλλά γιατί κυρίως την βλέπω ιδιαιτέρως ανησυχη τελευταία, λέω να αρχίσω την αποχή μου κι εγώ....Επειδή όμως δεν μπορώ να το κάνω απότομα, μπορώ να αποκλείσω το αγελαδινο εντελώς αλλά ωστόσο να τρώω φέτα πχ και πρόβειο ή κατσικίσιο γιαούρτι?

Πρέπει εντελώς να κοπούν τα γαλακτοκομικά ή για αρχή τα μη αγελαδινά είναι ΟΚ? :?

Και επίσης σε πόσο διάστημα βλέπεις διαφορά? μετά τις 2 εβδομάδες?

eNeap2.pngNziDp2.png

Επειδή όλο κάτι περίεργα σπυράκια βλέπω...και έχει κάποιες παρελθοντικές φάσεις στις κενώσεις με βλέννες, περίεργου χρώματος κλπ, αλλά γιατί κυρίως την βλέπω ιδιαιτέρως ανησυχη τελευταία, λέω να αρχίσω την αποχή μου κι εγώ....Επειδή όμως δεν μπορώ να το κάνω απότομα, μπορώ να αποκλείσω το αγελαδινο εντελώς αλλά ωστόσο να τρώω φέτα πχ και πρόβειο ή κατσικίσιο γιαούρτι?

Πρέπει εντελώς να κοπούν τα γαλακτοκομικά ή για αρχή τα μη αγελαδινά είναι ΟΚ? :?

Και επίσης σε πόσο διάστημα βλέπεις διαφορά? μετά τις 2 εβδομάδες?

Έλα στο τόπικ "Αλλεργία σε μωρό που θηλάζει" να τα λέμε καλύτερα οι συμπάσχουσες.

Συνήθως είναι μόνο τα αγελαδινά προϊόντα αλλά λόγω της ευαισθησίας που έχει ήδη το μωρό, μπορεί να ενοχλείται και από τα άλλα. Εγώ τα έχω κόψει όλα. Χρειάζονται 2 εβδομάδες, για να "καθαρίσει" η μαμά και άλλες 2 εβδομάδες, για να "καθαρίσει" το μωρό. Αλλά ανάλογα με τα αποτελέσματα, μπορεί η αποχή να χρειαστεί να συνεχιστεί για περισσότερο χρόνο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ?ΟΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥΤΡΑΒΑΕΙ ΕΝΑ ΖΟΡΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΑΚΙΑ.ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΟΥΣΑΜΙ ΜΕΣΑ.ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΖΩΗ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΕΡΙΑ.ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΟΡΙ :( ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΙΛΙΟΣ?ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ?ΑΓΛΑΙΑΑΑΑΑΑΑ :?

.png40145a8546f30db01.gif

senter for τέλεια ειναι τα κακάκια σας :D Αυτο το χρώμα εχουν τα κακα των μωρων που θηλάζουν .

Δεν νομίζω να τραβάει ζορι με τα κακάκια αλλα με τα αερια ... δυστυχως τα αερια βασανίζουν πολλά μωρακια και μεις περάσαμε απο εκει :(

Πολλες ασκησούλες , μασαζάκι στην κοιλίτσα , καλό ρέψιμο και πολλες πολλες αγκαλίτσες :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

senter for τέλεια ειναι τα κακάκια σας :D Αυτο το χρώμα εχουν τα κακα των μωρων που θηλάζουν .

Δεν νομίζω να τραβάει ζορι με τα κακάκια αλλα με τα αερια ... δυστυχως τα αερια βασανίζουν πολλά μωρακια και μεις περάσαμε απο εκει :(

Πολλες ασκησούλες , μασαζάκι στην κοιλίτσα , καλό ρέψιμο και πολλες πολλες αγκαλίτσες :D

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ!!!!!!!ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΡΟΣ :D:D ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑΑΑΑ :D
.png40145a8546f30db01.gif

Διαφημίσεις

Λοιπόν κάθομαι στον καναπέ με την κόρη μου αγκαλιά.Διάβασα το θέμα που αντιμετωπίζει η senterfor κι εμείς τα ίδια έχουμε.Επίσης κάθε βράδυ μετά τις 6:30 τη μπέμπα την πιάνουν τα διαόλια της όπως λέω!

Την ταίζω κανονικά αλλά μετά δεν κοιμάται.Μετά από μισής ώρας γκρίνια και κανα δυο αλλάγματα την ξαναταίζω! Ύπ΄όψιν μόνο στο στήθος ηρεμεί.

Βγάζει μεγάλες γουλίτσες και μετά φτάρνισμα, λόξυγγας και κλααααμα!!! Εκεί που ηρεμεί ξανακλέει και η ώρα είναι 10:45 και τίποτα.

Το άλλο κακό είναι ότι δεν ασχολούμαι με το μεγαλύτερο γιο μου ο οποίος έχει άλλες ανάγκες αλλά ο κακομοίρης υπομονεύει και δε μιλάει αλλά βλέπει συνεχώς τηλεόραση!!!!!!!!!!!!!

Δυστυχώς τα απογεύματα είμαι τελείως μόνη στο σπίτι και γίνεται το έλα να δες!!!

Υπάρχει καμμιά λύση?[/i]

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Εγώ πάλι που έχω τον καημό μου, :lol::lol::lol: θα ξαναπώ ότι αν σας φαίνονται υπερβολικά τα αέρια, τσεκάρετε μήπως η μαμά τρώει πολλά γαλακτοκομικά.

Μόνο γάλα η κακομοίρα Νουνού κιέχω δυο μέρες τώρα ναπιω!

Τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά δεν μου αρέσουν!!

Έχω ρέψει για βράδυ!!Μόλις με ξύπνησε ο άντρας μου που γύρισε από τη δουλειά!Με το παιδί αγκαλιά!!!! :(:oops::(

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Μόνο γάλα η κακομοίρα Νουνού κιέχω δυο μέρες τώρα ναπιω!

μετά από 2 εβδομάδες αποχής θα δεις κάποια διαφορά αν προέρχονται από το γάλα

σε 4 εβδομάδες θα δεις σημαντική διαφορά

Λοιπόν κάθομαι στον καναπέ με την κόρη μου αγκαλιά.Διάβασα το θέμα που αντιμετωπίζει η senterfor κι εμείς τα ίδια έχουμε.Επίσης κάθε βράδυ μετά τις 6:30 τη μπέμπα την πιάνουν τα διαόλια της όπως λέω!

Επειδή τα χω πρόσφατα ... Ολα τα μωρά μετα το απόγευμα τα πιανει ενα είδος υπερδιεργερσης και υπερέντασης . Εγω βοηθούσα την μωρουλινιτσα με το να την κάνω μπανάκι ή να της κάνω μασάζ ή να την πηγαινουμε βολτες πανω κατω στο σαλόνι :D

Αν πιασει το μωρό υπερένταση , χάνει την ώρα του υπνου του , κλαίει και γκρινιάζει παρα πολυ και δυσκολευεται πολυ να ηρεμήσει .

Προσπάθησε πριν φτασει στο σημείο να κλαίει να την βοηθήσεις να μεινει ήρεμη και να κοιμηθεί ευκολότερα . :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Θα το κάνω και αυτό! Σας ευχαριστώ πάντως για την αμεσότητα.

Τη λυπάμαι τη μπεμπούλα που κάνει έτσι, αλλά και το γιόκα μου στο φτύσιμο τον έχω!

Έβαζα τη μπέμπα να θηλάζει για να του διαβάσω ένα βιβλίο.

Δεν ξέρω πια τι κάνω σωστό ή λάθος!

Αντε καλά αρκετό ψιχοπλάκωμα έχω φάει!!

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί να είναι λάθος αυτό!

Αν καταλήγουν όλοι ευχαριστημένοι, μην το σκέφτεσαι τόσο πολύ!

Την ταίζω κανονικά αλλά μετά δεν κοιμάται.Μετά από μισής ώρας γκρίνια και κανα δυο αλλάγματα την ξαναταίζω! Ύπ΄όψιν μόνο στο στήθος ηρεμεί.

Βγάζει μεγάλες γουλίτσες και μετά φτάρνισμα, λόξυγγας και κλααααμα!!! Εκεί που ηρεμεί ξανακλέει και η ώρα είναι 10:45 και τίποτα.

[/i]

Nα σου ζησει το μωρακι σου και να τα χαιρεσαι και τα δυο τα ζουζουνια σου.Υπομονη οι πρωτες μερες μπορει να ειναι δυσκολες.Κι εμενα εκανε γουλιες μεγαλες,πολυ λοξυγκα,πολυ φταρνισμα και πολλη ανησυχια εκεινες τις μερες.Θα ηρεμησετε καποια στιγμη.Να εχεις το νου σου στα παραπανω συμπτωματα αν χειροτερεψουν μηπως κανει παλινδρομηση.Να τη ρευεις καλα και να την κρατας στη σταση αυτη 15-20 λεπτα.Το στηθος και η αγκαλιτσα ειναι το καλυτερο που μπορεις να της δωσεις.Καλη δυναμη

03HJp2.png

και μεις αυτό κάνουμε, και όπως γράφει και η amaretto, γιατί είναι λάθος;

όταν βλέπει τηλεόραση κατσε κοντά με το μωρό, δώστο λίγο να το "κρατήσει" όχι κανονικά φυσικά, να της πει ένα τραγουδάκι για να μη στενοχωρίεται - έτσι να νιώσει ότι συμμετέχει.

Μπορείτε να κάνετε μαζί μπάνιο την μπέμπα, δηλ. να σου φέρνει το σαμπουάν, την πετσέτα (εσύ θα τα έχεις έτοιμα όλα κοντά σου, αλλά θα του πεις ότι χρειάζεσαι τη βοήθειά του και θα εξηγηθείς απο την αρχή ότι το μπάνιο είναι σημαντική υπόθεση και δε θα πρέπει εκείνη την ώρα να σε αφήσει και τέτοια)

Το κλασικό είναι να λες "και εσύ έτσι ήσουν" και "αχ, σε είδε η μπέμπα και γελάει, γιατί σε αγαπάει" και να πω την αλήθεια, έχω την εντύπωση ότι η δικιά μου γελάει πιο πολύ στους μεγάλους παρά στον μπαμπά της (για εμένα δεν το συζητώ)

Όσο για τα ψυχολογικά οι περισσότερες τα περνάμε - αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα θετικά, γιατί η αληθεια είναι ότι τα πράγματα φτιάχνουν χωρίς να το καταλάβουμε.

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...